ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μνήμη ενός υπονομευμένου δημοψηφίσματος
Saturday
20/04/2024
11:01 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημήτρης Μάρτος Δημοψήφισμα ΔΝΤ Ε.Ε. Τράπεζες
0

_.

 

 

 

 

Δημήτρης Μάρτος, 6 Ιουλίου 2016

 

 

 

 

Πρίν ένα χρόνο έγινε το δημοψήφισμα που αφορούσε τo Σχέδιο Συμφωνίας των Τριών Θεσμών (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), σχετικά με τους όρους δανειοδότησης της Ελλάδας. Το περιεχόμενο όμως του δημοψηφίσματος, μετά και την παρέμβαση της εγχώριας αντιπολίτευσης και των Εταίρων, συμπεριέλαβε και τη διάσταση της παραμονής ή μη στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση και την ΕΕ. Παρόλες τις πιέσεις, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό ΟΧΙ (61,3%).

Από κεί και πέρα, αντί οι θιασώτες του «πάση θυσία ευρώ» να ψάξουν να βρουν τα αίτια αυτής της «αντιευρωπαικής» στάσης του ελληνικού λαού του προσήψαν ανωριμότητα. Τον αντιμετώπισαν ως αντικείμενο επιδιόρθωσης και όχι ως υποκείμενο της ιστορίας. Κανείς σχεδόν από τους εμπνευστές και πρωταγωνιστές του δημοψηφίσματος δεν σεβάστηκε την απόφαση του. Προσπάθησαν να την διαστρέψουν, να την υποβαθμίσουν ή να την εκφυλίσουν. Πολλοί θεώρησαν τον ίδιο τον θεσμό λαϊκιστικό και ότι το Σύνταγμα (άρθρο 44) που το προέβλεπε έπρεπε να αλλάξει. Η δε εμπροσθοφυλακή του επαρχιώτικου και νοσηρού ευρωπαϊσμού μας, οι τηλεοπτικοί μανδαρίνοι των Αθηνών, επιδόθηκαν σε μια οργουελιανού τύπου προπαγάνδα, ενάντια στην εκφρασμένη θέληση του λαού και ενάντια στην υπόδειξή του, για μια δημόσια συζήτηση, που θα περιλάμβανε και την επιστροφή σε εθνοκεντρικό νομισματικό σύστημα.

Είδαμε να διαστρεβλώνονται έννοιες όπως: νομιμότητα, συνταγματικότητα, εθνικό συμφέρον κλπ. Το ΝΑΙ να βαφτίζεται νόμιμο, συνετό και νικηφόρο, ενώ το ΟΧΙ παράνομο, αλλοπρόσαλλο και ηττημένο. Οι δυνάμεις του ΝΑΙ, παρά την ήττα τους, είδαμε να καθίστανται κυρίαρχες, να καθορίζουν αυτές την πολιτική ατζέντα και να μοιράζουν πιστοποιητικά νομιμότητας. Είδαμε ένα “κυνήγι των μαγισσών”, στη μόνη εθνικά αξιοπρεπή πράξη του πολιτικού προσωπικού: την επεξεργασία μιας εναλλακτικής νομισματικής όδευσης, ένα “Plan B” και την ανάκτηση του “Νομισματοκοπείου”. Βέβαια, αν και αυτό υπαγόρευε η λογική, η νομιμότητα και η συνταγματικότητα, αυτή η επεξεργασία δεν έγιναν ποτέ.

Υποκατέστησαν μια αμεσοδημοκρατική απόφαση με μια έμμεση, αντιπροσωπευτική, αυτήν των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Θεώρησαν δηλαδή ότι με τις βουλευτικές εκλογές υπερκαλύφθηκε ή διορθώθηκε η απόφαση του δημοψηφίσματος. Αλλά οι άμεσες και σαφείς αποφάσεις έχουν πάντοτε μια ποιοτική υπεροχή από έμμεσες και διαθλασμένες, σε πολλά πεδία, πολιτικές αποφάσεις.

Η στάση της ηγετικής παρέας του ΣΥΡΙΖΑ εξάλειψε, επιπλέον όλο εκείνο το κεφάλαιο συμπάθειας που είχε δημιουργηθεί πριν το δημοψήφισμα, ιδιαίτερα από προσωπικότητες και ομάδες του Δυτικού Κόσμου και της Λατινικής Αμερικής. Μπορούσε στη βάση των παγκόσμιων αξιών της Δημοκρατίας, ν’ αφυπνίσει και να συσπειρώσει δύο διεθνή λανθάνοντα κινήματα: 1. τον φιλελληνισμό και 2. τους Έλληνες τις διασποράς. Η υπονόμευση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από τους ίδιους τους εμπνευστές του, τους απογοήτευσε δραματικά. Αναδιπλώθηκαν, μιλώντας για «αριστερούς της καρπαζιάς» για «ηγέτες προτεκτοράτου και όχι χώρας» κτλ.

Νόθος και αντιδημοκρατικός ευρωπαϊσμός

Οι πολιτικές «παρέες» των Αθηνών, του «πάση θυσία ευρώ», που νέμονται τη χώρα σαν καρυωτάκεια «στρατιά ήττας», στην πραγματικότητα μεγέθυναν τον ευρωσκεπτικισμό. Γνωρίζουν ότι αν γινόταν σήμερα ένα δημοψήφισμα για ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Νομισματική Ένωση θα έβλεπαν τη διαφορά να μεγαλώνει υπέρ του ΟΧΙ. Γι’ αυτό προσπαθούν να εκφυλίσουν τον θεσμό, να τον χαρακτηρίσουν λαϊκιστικό. Εξάλλου, τελευταία ότι εκπορεύεται ή αναφέρεται στο λαό χαρακτηρίζεται από το προσωπικό του ευρωζωνικού μονόδρομου, ως λαικισμός. Ο ευρωπαϊσμός τους έχει γίνει ένα τέχνασμα συντήρησης μιας ένοχης νομής εξουσίας, μια ιδεολογία συγκάλυψης σκανδάλων, λεηλασίας των ταμείων, αποεθνικοποίησης και πολιτικής διάλυσης της χώρας .

Το δημοψήφισμα απέδειξε ότι στην Ελλάδα υπονομεύτηκε η πολιτική ως τρόπος επίλυσης προβλημάτων, όχι μόνον από μια αλλοπρόσαλλη κυβερνητική παρέα, που παίζει με τα «νεύρα» τα ελληνικού λαού, αλλά και από τις άλλες, τις αντιπολιτευτικές, τις κοντόφθαλμες και εμπαθείς, οι οποίες θα έπρεπε να υποστηρίξουν το δικαίωμα του στην υλοποίηση της απόφασης του, ανεξάρτητα αν συμβάδιζε με την δική τους θέση, ακριβώς όπως έκανε ο Άγγλος Κάμερον, ο οποίος δέχτηκε την απόφαση του αγγλικού λαού για έξοδο από την ΕΕ, και παραιτήθηκε εφ’ όσον ο ίδιος δεν μπορούσε να ηγηθεί μιας πολιτικής που δεν πίστευε. Στις δημοκρατίες, οι αποφάσεις της πλειοψηφίας γίνονται σεβαστές και από τις μειοψηφίες. Αυτός είναι ο θεμελιώδης κανόνας τους.

Αλλά ακόμη και οι Εταίροι μας αντί να υπερασπισθούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εφόσον μάλιστα συμμετείχαν στην διαδικασία του, το λοιδόρησαν προκλητικά, αποδεικνύοντας ότι έχουν περιορισμένη δημοκρατική παιδεία. Αν είχαν αναπτυγμένη θα δεχόταν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα αν ταυτιζόταν με την δική τους άποψη.

Πριν το δημοψήφισμα η σκληρότητα και η αδιαλλαξία των Εταίρων ενεργοποίησε πατριωτικές και αντιιμπεριαλιστικές μνήμες, προκάλεσε το εθνικό αίσθημα, με το να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες στη χρεωκοπία της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζοντας τις ντόπιες πολιτικές ηγεσίες ως τις μόνες υπεύθυνες, επειδή δεν διέθεταν, όπως έλεγαν, ευρωπαϊκή κουλτούρα, ήθος και υψηλά ιδανικά και ότι μόνον οι ίδιοι μπορούσαν να αποκαταστήσουν αυτό το έλλειμμα. Ο λαός είπε ΟΧΙ στην αναίδεια τους να τεθεί ο ίδιος σε θέση αξιολόγησης στην κλίμακα κατανόησης ή μη αυτής της «ευγενικής προσφοράς» τους. Διαισθάνθηκε ότι πίσω από την «ευγενική προσφορά» τους κρύβονταν η εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας και περιουσίας του. Ότι η εθνική του υπόσταση συνθλιβόταν ανάμεσα στον ηγεμονισμό των Εταίρων και την ανημποριά του εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Η αντιμετώπιση όμως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος επιβεβαίωσε επιπλέον την αναίδεια και την έλλειψη δημοκρατικού ήθους των «ευγενών» της Ευρώπης. Πολύ δε περισσότερο που τ’ αντανακλαστικά τους δεν ήταν τα ίδια με αυτά του δημοψηφίσματος μιας χώρας, όπως πχ της Αγγλίας, αλλά ενός προτεκτοράτου, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο τον ευρωσκεπτικισμό και το αίσθημα αποστροφής των Ελλήνων προς την νομενκλατούρα των Βρυξελλών.

Όχι γιατί οι Έλληνες και οι λαοί της Ευρώπης δεν θέλουν μια προοπτική πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης τους, αλλά δεν την θέλουν ως μια σχέση κυριαρχίας μέσα από σκοτεινές τοκογλυφικές λειτουργίες. Προφανώς φαντάζονται την Ευρώπη ως μια πολιτική ομοσπονδία διακριτών εθνών-κρατών και όχι σαν μια μαρμελάδα τους σε γερμανικό βάζο.

Όλος αυτός ο ακατάσχετος ευρωπαϊσμός είναι νόθος και αντιδημοκρατικός. Από το 1981 που μπήκαμε στην ΕΟΚ, μέχρι το Μάαστριχ, την ΟΝΕ και τα “μνημόνια” ο ελληνικός λαός δεν έδωσε ποτέ την συγκατάθεσή του. Μπορεί να υπάρχει καιροσκοπισμός και ανοχή, αλλά ποτέ δεν υπήρξε δημοκρατική έγκριση. Και αυτό το ξέρουν οι αμειβόμενοι μανδαρίνοι του νόθου ευρωπαϊσμού. Νόθος, γιατί διαμορφώθηκε στη βάση δύο πολιτικοϊδεολογικών προταγμάτων: του καραμανλικού επαρχιωτισμού και του παπανδρεϊκού καιροσκοπισμού, οσμωμένους με τους διαχρονικούς πυλώνες της εθνικής χρεωκοπίας: το πελατειακό σύστημα και το συγκεντρωτισμό της Αθήνας. Ανάμεσα στα προτάγματα και τους πυλώνες της χρεωκοπίας διακονεύουν διάφορες εκδοχές τους, όπως: ο λαμογιακός ευρωπαϊσμός, ο ζημενσικός, ο σημιτικός, αυτός των κυνηγών επιδοτήσεων, μέχρι και ο ιδεοληπτικός και επαρχιώτικος της Αριστεράς. Το δημοψήφισμα θεωρήθηκε από τους κύριους εκφραστές αυτής της στρατηγικής (Σημίτη, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Σαμαρά, κά) μια ευκαιρία για την ετεροχρονισμένη δημοκρατική νομιμοποίηση της ευρωπαϊκής τους στρατηγικής, που σηματοδοτήθηκε από την ένταξη στην ΕΟΚ (1981), την ένταξη στην Ευρωπαϊκή ένωση (συνθήκη Μάαστριχ 1992), την ένταξη στην Ευρωζώνη (2000) και στα “μνημόνια” (2010). Γι’ αυτό προσπάθησαν να το αναγάγουν σε ΝΑΙ η ΟΧΙ στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, καλύπτοντας και την αντιδημοφιλή συνέχειά τους: τα “μνημόνια”. Το ΟΧΙ όμως απέτρεψε την ικανοποίηση του κρυφού καημού τους.

Προς θεσμοποίηση ενός προτεκτοράτου των Βρυξελών

Πολλοί, μετά το δημοψήφισμα άρχισαν να κατανοούν την Ελλάδα ως ένα προτεκτοράτο των Βρυξελών. Ο Σλοβένος πρόεδρος Ρόμπερτ Φίκο το έκφρασε ως εξής: «Ναι έχουμε δημιουργήσει ένα προτεκτοράτο. Γιατί να είναι αυτό κάτι κακό;» Ο Ισπανός επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας μας το υπενθύμισε πρόσφατα λέγοντας: «Η Ισπανία δεν θα γίνει προτεκτοράτο σαν την Ελλάδα» κτλ.

Η σχέση προτεκτοράτου εμπεδώθηκε και με νόμο της ελληνικής Βουλής που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Αύγουστο του 2015, με βάση τον οποίο όλοι οι νόμοι της ελληνική Βουλής εγκρίνονται από Επιτροπή, από δοτούς αξιωματούχους, που λειτουργεί στα πλαίσια του Ταμείου Ευρωπαϊκής Σταθερότητας. Στην Επιτροπή προεδρεύει ο Αναπληρωτής Διευθυντής της επιτροπής Οικονομίας της Ολλανδίας Maarten Verwey. Η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με την Τρόικα, υποβάλλει σ’ αυτήν εκθέσεις, συνομιλεί απευθείας με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και ελέγχει τις μεταβιβάσεις πόρων, που αντλούνται μέσω φορολογίας ή άλλες πηγές (πχ πώληση δημόσιας περιουσίας), σε εγγυητικό λογαριασμό της Τρόικας.

Εξάλλου, το 3ο μνημόνιο αρχίζει με τη φράση: «δεν υπάρχει νομοθεσία ή άλλη δράση, όσο ήσσονος σημασίας, που μπορεί να ληφθεί από τους θεσμούς στην Ελλάδα, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Τρόϊκα». Η Τρόϊκα λοιπόν είναι θεσμός πάνω από τους ελληνικούς θεσμούς, την Κυβέρνηση, τη Βουλή, το Σύνταγμα. Και όπως κάθε θεσμός ιμπεριαλισμού, για να αποφύγει τις πιέσεις και την κριτική, κυβερνά πίσω από τα παραβάν, στο ημίφως, κυβερνά μέσα από εγχώριουςκοτζαμπάσηδες” και “τσογλάνια”, πολιτικούς και διοικητικούς ευνούχους, τους οποίους έχει εκπαιδεύσει σε μια προηγούμενη περίοδο.

Γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που η Ελλάδα υπογράφει ένα “μνημόνιο” το χρέος αυξάνεται. Έτσι με το 3ο “μνημόνιο” τα 300 δις έγιναν 400 δις περίπου. Το αυξανόμενο χρέος είναι ανάλογο με τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Tα δανεικά συνιστούν ρήτρα υπανάπτυξης, αφού πηγαίνουν για την ικανοποίηση του χρέους, δεσμεύουν/παγιδεύουν τον πλούτο της χώρας, οδηγούν στην υπερεργασία και την υπερφορολόγηση, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, γίνονται επιχείρημα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών αλλά και ολόκληρων τομέων της παραγωγής, χρεοκοπούν και διώχνουν τους ντόπιους επιχειρηματίες, μικρούς και μεγάλους, μέσω της τραπεζικής ασφυξίας που τους προκαλούν.

Το ποσό των 98 δις με το οποίο ενισχύθηκαν οι τράπεζες (14-8-2015) δεν είναι τίποτε άλλο παρά το ποσό που πρέπει να μεταφερθεί από τους Έλληνες στους Δανειστές. Πρόκειται για τέχνασμα και λεξιλόγιο υποδούλωσης, αφού τα 98 δις θα παραμείνουν σε τράπεζες του Λουξεμβούργου για ανακεφαλαιοποιήσεις των “ελληνικών” τραπεζών και πληρωμών τόκων, επόμενα δεν μπορούν να υποστηρίξουν την εγχώρια ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, οι Έλληνες πείθονται ότι με αυτά τα 98 δις, που θα τους αφαιρεθούν, θα έχουν προστασία από τους θεσμούς της δυτικής αυτοκρατορίας, ότι δεν θα βγουν απ’ έξω (Grexit) και επόμενα δεν θα κινδυνέψουν από διάφορα “κράτη τέρατα” και “σατανικούς ηγέτες” ( Ίσις, Ταλιμπάν, Κιμ Γιογκ Ουν κτλ).

Το χρέος για τους οπαδούς του ΝΑΙ θεωρείται μεν ένα «τέρας» αλλά ιερό, που δεν πρέπει να διερευνάται η φύση του, η τρωτότητά του, η ηθική του αλλά που πρέπει μόνο να ικανοποιηθεί, να γίνουν θυσίες: άνθρωποι, εθνική κυριαρχία και πλούτος, Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015 ήταν η απάντηση σε αυτήν την νοσηρή λογική των ανθρωποθυσιών και της εθνοκτονίας.

 

Πηγή: greveniotis.gr

 

Τα πέντε μονοπάτια ανάτασης του Ελληνισμού στο έργο του Μ. Χαραλαμπίδη
Thursday
18/04/2024
11:50 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημήτρης Μάρτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Μιχ. Χαραλαμπίδης
0

_.

 

 

 

 

Δημήτρης Μάρτος, 17 Απριλίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Γνώρισα τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη στη Φλωρεντία, στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Με κέρδισε με την οξυδέρκεια και τη σαφήνεια του πολιτικού του λόγου. Επηρέασε καθοριστικά την πολιτική μου αγωγή. Φώτισε τα σκοτάδια της μεταδικτατορικής πολιτικής αβελτηρίας. Τα βιβλία, τα κείμενα, οι ομιλίες, οι νουθεσίες και οι δράσεις του, συγκροτούν όχι μόνο ένα απόθεμα ιδεών και πρακτικών για τους νέους ανθρώπους, τους «ευγενείς συναθλητές» του, όπως αισιόδοξα ευελπιστούσε, αλλά και μια σχολή πολιτικής θεωρίας και σχεδιασμού.

 

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ήταν από τους λίγους που συνέλαβαν την έννοια της πολιτικής στο υπερθετικό βαθμό. Την εγκωμίασε με σθένος και πάθος, σαν αντιστάθμισμα στο μαγαρισμό της και τελικά στη “δολοφονία” της από τη διανοητική πενία και τον καιροσκοπισμό των μεταπολιτευτικών πολιτικών μορφωμάτων.

Ό,τι επεξεργαζόταν και ό,τι πρότεινε το τεκμηρίωνε και ιστορικά στις διδαχές των μεγάλων δασκάλων μας. Και είχε εμπεδώσει πρωτίστως την ουσία της αρχαίας ελληνικής παιδείας: ότι ο άνθρωπος πρέπει να κρίνεται από το «είναι» του, από το λόγο και την ηθική και όχι από το «έχειν», τον πλούτο και τη δύναμη. Ότι η προσωπικότητα του ανθρώπου πρέπει να αξιολογείται από την ικανότητα και τη βούλησή του να κατανοεί τη φύση και την κοινωνία και όχι να τις κατακτά.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ο 27χρονος είχε καταγγείλει τον 35χρονο σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία πριν δολοφονηθεί στα Πατήσια
Wednesday
17/04/2024
14:11 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βία γάμος-ομόφυλα ζευγάρια Ομοφυλοφιλία
0

Σχόλιο GMR: Ε όχι και ενδοοικογενειακή βία.

Ας σταματήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή η ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, προωθούμενη από ΠτΔ, την πρώην (α’ εξαμ. 2015) ΠτΒ, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, αυτή η ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΤΑΞΗΣ σε βαθμό ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Για ενδοερωτική(*) βία πρόκειται και πιο συγκεκριμένα για ομοφυλοκτονία. Το τελευταίο στραπατσάρει λίγο το “μεσ’ την καλή χαρά ομοφυλοφιλικό αφήγημα”, αλλά αυτά έχει η ερωτική ζωή.

(*) — σε ετερόφυλα ζευγάρια, μπορεί το πρωτεύον να ειναι οικογενειακή βία αν πρόκειται για σχέση βίαιης επιβολής του δυνατού άνδρα επι της αδύναμης γυναίκας, μπορεί όμως να ειναι πρωτεύον και η ερωτική αντιζηλία ή άλλη ερωτική διαφορά.

_.

 

 

 

 

newsbeast| newsroom, 15 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Είχαν παντρευτεί στις ΗΠΑ, αλλά είχαν προβλήματα το τελευταίο διάστημα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το έγκλημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου στα Πατήσια, όπου ένας 27χρονος δολοφονήθηκε από τον 35χρονο σύντροφό του μέσα στο σπίτι τους στην οδό Λεμεσού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την Πέμπτη, ο 27χρονος είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία από τον 35χρονο, ο οποίος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου και μετά τον ορισμό τακτικής δικάσιμου αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Ο 27χρονος και ο 35χρονος είχαν παντρευτεί στις ΗΠΑ, αλλά είχαν προβλήματα το τελευταίο διάστημα.

Ο 35χρονος που έχει καταγωγή από την Κούβα κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον σύντροφό του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια ο δράστης προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο μαχαίρι.

Δύο κοπέλες, οι οποίες διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία με τους άνδρες, άκουσαν τις φωνές και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

Οι Αρχές αποδίδουν το άγριο έγκλημα σε ερωτική αντιζηλία.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης “κούφανε” τους Παπάδες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Όταν βαφτίστηκε, στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι, ισχυρίστηκε…
Wednesday
17/04/2024
10:16 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ιεροσύνη Στέφ. Κασσελάκης
0

Σχόλιο GMR: Κάτι το ιδιαίτερο τέλος πάντων θα γίνει, είπαν οι παπάδες. Και για να το πούμε, με ό,τι η ζωή του έχει αποδείξει μετά βεβαιότητας, αυτό το εξαιρετικά ιδιαίτερο που πέτυχαν διάνα είναι,  ομοφυλόφιλος.

Επειδή δε, δεν τρώμε και κουτόχορτο, αλλά θέτουμε το κάθε πολιτικό πρόσωπο ενώπιον και του πολιτικού καθήκοντος και της οφειλόμενης ανθρώπινης ευαισθησίας, μέχρι στιγμής, στο πρόσωπο του Κασσελάκη, πέρα από αυτό το κάτι ιδιαίτερο που είπαμε, ούτε παπά, ούτε Πίστη, ούτε ανέβασμα στον Σταυρό (του μαρτυρίου υπέρ της Ελλάδας), ούτε κάτι σπουδαίο βλέπουμε. Αντιθέτως βλέπουμε ένα επιθετικοαγριεμένο και επικίνδυνα καιροσκοπικό (γράπωσε κόμμα μέσω Τσίπρα και Κύριος οίδε άλλως πως) για την Ελλάδα και τους Έλληνες βλέμμα.

Αυτό το τελευταίο έρχεται σε αντίθεση με το χαχανιστοσαχλαμαρίστικο στύλ του μέντορά του και ίσως η διαφορά των δύο επικίνδυνων πολιτευομένων (ο μέντορας ήδη εγκλημάτησε με τρίτο μνημόνιο και συμφωνία των Πρεσπών) να έγκειται, στην ψυχική κατάσταση του κομήτη Κασσελάκη έναντι της αναισθητοειδούς αναλγησίας του δημιουργήματος του θερμοκηπίου της ΚΝΕ με πολιτικούς νονούς τους Αλαβάνο, Δραγασάκη, Λαφαζάνη, Στρατούλη & CIA.

_.

 

 

 

 

Hellasjournal| Ρεπορτάζ, 16 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταύρος από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”.

Την παραπάνω κουβέντα μας μετέφεραν ότι εκστόμισε ο Πρόεδρος του Σύριζα Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο οποίος τον άκουγε εκστασιασμένος. Θα σκεφτόταν ευτυχώς που έγινε πολιτικός και όχι παπάς, διότι με τη φορά που έχει πάρει θα μπορούσε να γίνει και …Αρχιεπίσκοπος.

Λίγη ώρα μετά, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ελπιδοφόρος έγραψε ότι ο κ. Κασσελάκης “σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας”:

«Με χαρά υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας» έγραψε στην ανάρτησή του ο Ελπιδοφόρος.

  • Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Στο επίκεντρο της συνάντησης (του κ. Κασσελάκη με τον Αρχιεπίσκοπο), που έγινε σε εξόχως θετικό κλίμα τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας της Ομογένειας και του Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε τη χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος.

Ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς, συναντήθηκε με την ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και παραβρέθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ηνωμένων Πολιτειών στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι «Κέφαλος».

Σήμερα ο κ. Κασσελάκης θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με Αμερικανούς βουλευτές και αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

Μπορούμε να αποκτήσουμε ελίτ που να αγαπούν την πατρίδα τους;
Monday
15/04/2024
16:10 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Χριστάκος
0

Σχόλιο GMR: Το δυνατό σημείο του άρθρου, κατ’ εμάς  είναι το, [Οι πολίτες πρέπει να κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να συνδεθούν με τους άλλους σε ένα βαθύ, ουσιαστικό επίπεδο, γιατί τελικά, αυτές οι συνδέσεις είναι που δικαιώνουν τον αγώνα τους και κάνουν τη ζωή να αξίζει.].

Το άλλο, κατά τον αρθρογράφο κυρίως δυνατό σημείο, εξ ου και ο τίτλος του άρθρου, είναι το [Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η χώρα θα κατορθώσει να έχει ελίτ που θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν το καλό του τόπου.].

Το δεύτερο σημείο προκύπτει εν δυνάμει, μόνον αν υπάρχει το πρώτο σημείο/προϋπόθεση, άλλως, σε ποιά κοινωνική βάση θα αποτανθεί, με ποιά κοινωνική βάση θα συνεργαστούν οι καλές ελίτ, αν θέλουν μεν “να συνδεθούν με τους άλλους σε ένα βαθύ, ουσιαστικό επίπεδο“, δεν υπάρχουν δε “οι άλλοι” που να τολμήσουν να θέλουν το ίδιο πράγμα με αυτές τις καλές ελίτ.

Η αξία του άρθρου έγκειται (κατ’ εμάς), στο να είναι ο κάθε πολίτης ικανός να κατανοεί τα πνευματικά, ψυχικά και επαγγελματικά όρια και τις ιδιαιτερότερες δεξιότητες, του ιδίου και των άλλων.

Δεν προκύπτει βέβαια κάτι τέτοιο από το χρήσιμο για εμάς άρθρο.

Αντίθετα, διαβάζοντας το σημείο [Αυτό προϋποθέτει ένα κίνημα αντίστασης των πολιτών (η δική μας αντίσταση/στάση εδώ https://greek-market-research.com/article/mati-kai-tempi-echoyn-koino-paronomasti-2/  και εντός του εδώ https://greek-market-research.com/article/tha-ginoyn-kai-nomikes-energeies-leei-i-zoi-konstantopoyloy-gia-tis-fimes-peri-chorismoy-me-ton-diamanti-karanastasi/ ως η Αναφορά 6 Φεβρ. 2015) που θα αφορά την ανάκτηση της κληρονομιάς του έθνους φέρνοντας στο προσκήνιο νέες ελίτ που κατανοούν την Ελλάδα σε όλη της την πολυεπίπεδη πραγματικότητα – τον πλούσιο πλουραλισμό της, την περίπλοκη ιστορία της, τις διαρκείς πεποιθήσεις και φιλοδοξίες της.] , θεωρούμε πως το άρθρο κλίνει περισσότερο σε έναν τύπο ευχής και παροτρυνσης, ο λαός να προσβλέπει και να εργαζεται για την σωτηρια του, υπέρ κάποιων μεσσιών-καλών ελίτ, όποτε, αν και εφ’ όσον αυτές εμφανιστούν και βέβαια, αν οι κακές ελίτ, επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Η πρότασή μας υπέρ συνεργειών αποδόμησης και πολιτικής εξουδετέρωσης των κακών ελίτ παραμένει εδώ https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/  (όπου συνθέτουμε τα καλύτερα ημών και “καλών ελίτ”)  σε ισχύ και όσες καλές ελίτ θέλουν να συζητηθούν τυχόν λεπτομέρειες (μαζί και με τις δικές τους συγκεκριμένες προτάσεις που απο το 2010 λείπουν, με εξαίρεση την πρόταση του κου Γ.Κασιμάτη https://greek-market-research.com/clink/gnomateysi-toy-kathigiti-georgioy-kasimati-i-askisi-toy-dikaiomatos-kai-tis-ypochreosis-antistasis-kata-to-arthro-120-4-toy-syntagmatos/,  ο οποίος όμως δεν συζητάει επ’ αυτού), είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε.

_.

 

 

 

 

Γιώργος Χριστάκος, 11 Απριλίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το βαθύτερο γεγονός της εποχής μας είναι ότι οι προτεραιότητες, οι στόχοι και τα είδη γνώσης των ελίτ της χώρας είναι εχθρικά προς τη μεγάλη κληρονομιά, τις παραδόσεις και τις αξίες του ελληνικού έθνους. Οι ελίτ δεν ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τίποτα, εκτός από την εξουσία τους. Αναπόφευκτα, οι πολίτες θεωρούν ότι η λέξη “ελίτ” υποδηλώνει μια προνομιακή ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα τους και όχι για τη σωστή καθοδήγηση της κοινωνίας. Όμως, καμία κοινωνία δεν προοδεύει χωρίς ελίτ – πολιτικές, πνευματικές, οικονομικές. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η χώρα θα κατορθώσει να έχει ελίτ που θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν το καλό του τόπου.

Πολλά κρίνονται από την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Στα πλαίσια αυτού που οι σημερινές ελίτ φαντάζονται ως μάχη εκμοντερνισμού της κοινωνίας, τίποτα από την ελληνική κληρονομιά δεν αξίζει να διατηρηθεί. Ο αυτοχαρακτηρισμός “εκσυγχρονιστικές” υποδηλώνει ότι τους λείπει η ιστορική γνώση και το εθνικό όραμα, τα οποία αντικαθιστούν με ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο μετασχηματισμού της κοινωνίας.

Θέλουν να ξεκινήσουν από μια κατάσταση tabula rasa (“λευκό διανοητικό μητρώο”) της κοινωνίας —όλη η παραδοσιακή γνώση πρέπει να σβηστεί ώστε να αντικατασταθεί με νέες αντιλήψεις και θεωρίες. Μάλιστα, συνεπείς με το “tabula rasa” που πρεσβεύουν, πολλοί πολιτικοί έχουν “λευκό επαγγελματικό μητρώο” (διαχρονικά ανεπάγγελτοι ή άεργοι). Ποιος είπε ότι οι “εκσυγχρονιστές” δεν έχουν (μαύρο) χιούμορ;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κώστας Καραμανλής: Ο κόσμος ψηφίζει όχι λόγω πεποιθήσεων, αλλά λόγω απόρριψης – Δεν χωρεί το αφ΄ υψηλού στην πολιτική
Monday
15/04/2024
09:25 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κώσ. Καραμανλής Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Προσθέτουμε και την βίαιη εσωτερική υποτίμηση (εργασίας-ακίνητης περιουσίας) που επέβαλαν τα μνημόνια, την εθελόδουλη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και την σχεδιασμένη υφαρπαγή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την αύξηση της φορολογίας ιδιαίτερα της έμμεσης και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών λόγω του επιβαλλόμενου πληθωρισμού και των “υποχρεώσεων” προς την “σύμμαχο” (φιλοναζιστική) Ουκρανία χάριν της οποίας ξεσαλώνει (περαν του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού) και η κερδοσκοπία.

Μόνοι βολεμένοι παραμένουν όσοι κατορθώνουν, ως Τιμωροί των Ηλιθίων (ψηφοφόρων), να πουλούν αριστεροσύνη, πατριωτισμό και Ορθόδοξη Πίστη, κερδίζοντας ψήφους εισόδου στον “τι κι αν είναι Κατοχή αντί-προσώπου Σου” κοινοβουλευτισμό και στο υπό τις διαταγές αντιλαϊκών πολιτικοοικονομικών ελίτ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Απάντηση σ’ αυτή την δυστοπία, αποτελεί μια στάση που εφαρμόζεται σύμφωνα με την επιστολή μας https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/   , στάση όμως που δεν βρίσκει ούτε ανταπόκριση, ούτε συνέργειες, από τις “πνευματικές ελίτ” (την διανόηση που μας δίνει πολλά καλά όπλα να πολεμήσουμε την δυστοπία, αλλά τα χαλάει στο “δια ταύτα”) και φυσικά, ούτε από τον καθημερινό εργαζόμενο διότι με τέτοιο κομματικοποιημένο και φιλεργοδοτικό συνδικαλισμό (+ την διανόηση για την οποία προείπαμε), οι εργαζόμενοι βάλλονται από παντού. 

_.

 

 

 

Κώστας Καραμανλής, 30 Μαρτίου 2024

 

 

 

 

«Οι πολίτες ψηφίζουν από απόρριψη και όχι από πεποίθηση», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συνέδριο για το δημογραφικό, το οποίο χαρακτήρισε οξύτατο εθνικό ζήτημα και επ΄ αυτού ζήτησε να ξαναθεωρηθούν επιδοματικά πολύτεκνοι οι τρίτεκνοι. Ομως αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στην χώρα, όπως και στο ότι θυσιάζονται στο δικαιωματισμό τα δικαιώματα της πλειοψηφίας.

«Η ανατροπή του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον, οι επιδεινούμενες δημογραφικές τάσεις και η προώθηση =από κάποιους κύκλους= της μαζικής μετανάστευσης ως λύσης για το δημογραφικό και εργασιακό πρόβλημα της Ευρώπης, ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσουν και πολιτικές συνέπειες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Star Forum ’24.

«Πολιτικά κόμματα που πρωταγωνίστησαν για πολλές δεκαετίες εξαϋλώνονται, η ομαλή εναλλαγή στην εξουσία μετριοπαθών κομμάτων με όχι διαμετρικά αντίθετους προσανατολισμούς είναι παρελθόν. Ογκούμενα τμήματα του πληθυσμού εκφράζουν δυσαρέσκεια, απογοήτευση, αποξένωση. Συχνά, μάλιστα, ψηφίζοντας όχι από πεποίθηση, αλλά από απόρριψη», είπε χαρακτηριστικά.

(more…)

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια με μολότοφ, πέτρες και καρέκλες σε διμοιρίες των ΜΑΤ
Saturday
13/04/2024
17:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης "Αντιεξουσιαστικός" Χώρος
0

Σχόλιο GMR: “Ταξική πάλη αντιεξουσιαστών” (τύπου μπαχαλάκηδων, ρουβίκωνα ως κουφοντινέϊκου) δεκαετιών. Μακριά και ενάντια από τα προβλήματα ολόκληρης της εργατικής τάξης (ενοικίαση εργαζομένων και συναφείς μορφές αποσύνδεσης σχέσης από σύμβαση εργασίας), ΥΑΕ, προστσία προσωπικότητας, εργοδοτική παρέμβαση και εισχώρηση στον συνδικαλισμό με εκβιασμούς και αντίποινα, κλπ.

Οι ιδεολογικοί και νομικοί καθοδηγητές των επί δεκαετίες άνωθεν (μυστικές-παρακρατικές-κρατικές υπηρεσίες) προστατευομενων για να καίνε πόλεις, να διαλύουν λαϊκές συγκεντρώσεις, να δολοφονούν κατά βούληση (ή εντολή), είναι υψηλόβαθμα μέλη των συμμοριών αυτών, ταυτόχρονα, εκμεταλλευτές της ανέχειας και χαμηλής ή ιδιόμορφης διανοητικής και ψυχολογικής κατάστασης των “απλών στρατιωτών” αυτών των συμμοριών.

Πρόκειται για “διαμάχη” “αριστερής” προβοκάτσιας με κρατική εξουσία. 

Σιχαμερή κατάσταση, με διακύβευμα, την ιδεολογικοπολιτική επιβολή (με αθέμιτα ως εγκληματικά μέσα) των “αριστερο”-δεξιών λίγων στους πολλούς.

Μήπως υπάρχει καμιά απορία;;;

Υστερόγραφο: Οσο για τριπλοσυνδυασμένη αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά, με δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγυης, στάση κατά της Χρεοκρατίας και κατά της εκχώρησης πατριωτικών Δικαιωμάτων, συνολικά κατά της έξωθεν εξάρτησης, ούτε λόγος να γίνεται, αλλά τα απορρίπτουν μετά βδελυγμίας.

_.

 

 

 

 

newsbeast/Newsroob, 13 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Επεισοδιακή ήταν για ακόμη μία νύχτα η κατάσταση στα Εξάρχεια, καθώς καταγράφηκαν αρκετές επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες, ακόμα και καρέκλες σε διάφορα σημεία με διαφορά λίγων λεπτών.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο πριν τη 01:00 στη διασταύρωση των οδών Βαλτετσίου και Διδότου όπου ομάδα ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στο σημείο. Προκλήθηκαν ζημιές σε τζαμαρία καταστήματος οπτικών.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι δράστες πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων στη διασταύρωση των οδών Μπενάκη και Κωλέττη, όπου επιτέθηκαν επίσης και σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι επιδρομές συνεχίστηκαν με ρίψεις καρεκλών κατά τρίτης διμοιρίας των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα καθώς και διαφόρων αντικειμένων εναντίον διερχόμενης αστυνομικής Ομάδας Δράση.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, συλλήψεις ή προσαγωγές.

Πηγή: newsbeast.gr

 

«Θα γίνουν και νομικές ενέργειες», λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις φήμες περί χωρισμού με τον Διαμαντή Καραναστάση
Thursday
11/04/2024
18:40 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ζωή Κωνσταντοπούλου θεαθῆναι
0

Σχόλιο GMR: Για το θεαθῆναι, αλλά ε μα πιά, δεν μας ενδιαφέρουν τα ξεκατινιάσματα μεταξύ της λαλίστατης “Ζωίτσας-καρδούλες προς άγραν ψήφων” και της δημοσιογραφίας. Για το θεαθῆναι

Μας ενδιαφέρει, η άρνησή της ως ΠτΒ και προηγούμενα ως βουλευτής, ακόμα και τώρα που έχει το ίδιο πρόβλημα με, την προανακριτική κατ’ άρθρο 86Σ, για το δυστύχημα των Τεμπών, να απαντήσει και θεσμικά και ουσιαστικά στα όσα θέτει η συνημμένη επιστολή.

Κατά τα λοιπά, όταν έφτιαχνε την επιτροπή αληθείας του δημοσίου δημοσίου χρέους, ζήσαμε τον αποκλεισμό (εκ μέρους της) προσώπων και προτάσεων που είχαν άλλη άποψη από την δική της, δηλαδή προσώπων που θα κατέθεταν στην επιτροπή, τεκμηριώσεις (ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ), μεθοδεύσεις και προγράμματα, εξόδου από το ευρώ, ως εναλλακτική του “ΕΥΡΩ-Η Θηλιά στον Λαιμό της Ελληνικής Κοινωνίας“.

συνημμένη επιστολή :  Αναφορά-Καταγγελία 6-2-2015 προς Πρόεδρο της Βουλής κοιν. Πρόεδρο Α.Π

_.

 

 

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου, 11 Απριλίου 2024

 

 

 

 

«Έχουμε ήδη δώσει εντολή για νομικές ενέργειες. Δεν πρόκειται να αφεθεί έτσι όλη αυτή η διαδικασία», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τη σχέση της με τον Διαμαντή Καραναστάση.

«Την ώρα που κι εγώ προσωπικά και ο Διαμαντής με τη δουλειά του και η κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα, με μικρές δυνάμεις μέσα στη Βουλή, αλλά με μεγάλη ψυχή- φέρνουμε τη φωνή των πολιτών μέσα στη Βουλή, την ώρα αυτή, ξαφνικά, εμφανίζεται μια μυθοπλασία, για να πληγούν η Πλεύση Ελευθερίας, εγώ προσωπικά και ο βουλευτής εκείνος, που ο κόσμος ξέρει ότι χωρίς εκείνον δεν θα ήμασταν στη Βουλή, γιατί έχει παίξει καθοριστικό ρόλο», ανέφερε αρχικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι φήμες περί χωρισμού δεν έχουν καμία υπόσταση και ως στόχο έχουν να πλήξουν την Πλεύση Ελευθερίας.

«Και λίγα είπε ο Διαμαντής Καραναστάσης, όταν μίλησε για κίτρινα τηλεσκουπίδια. Αυτό που συμβαίνει είναι κανιβαλικό. Αυτό που θέλουμε να γίνει κατανοητό είναι ότι όλο αυτό στοχεύει στο να νομίζουν πάντα οι πολίτες ότι δεν έχουν εκπροσώπηση. Και όταν χτυπιέται και βάλλεται η ομάδα εκείνη που εκπροσωπεί τους πολίτες, δεν έχει στόχο μόνο εμάς, αλλά τους πολίτες και την κοινωνία. Νομίζω ότι αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία των κίτρινων τηλεσκουπιδιών αναγνώρισαν αμέσως τον εαυτό τους. Περιμένουμε να ζητήσει κάποιος συγγνώμη. Θα γίνουν και νομικές ενέργειες. Δεν θα αφεθεί έτσι όλη αυτή η διαδικασία. Έχουμε ήδη δώσει εντολή για νομικές ενέργειες», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εν κατακλείδι τόνισε: «Ο Διαμαντής Καραναστάσης είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος εδώ και δεκαετίες καλλιτέχνης με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πολύ πριν ιδρύσουμε μαζί την Πλεύση Ελευθερίας. Στο πολιτικό κομμάτι, είναι επίσης ένας λαμπρός βουλευτής και εμπνευστής των πρωτοβουλιών μας. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Ο Σταθμάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων
Wednesday
10/04/2024
12:12 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημήτριος Κωνσταντινίδης ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

_.

 

 

 

 

Δημήτριος Κωνσταντινίδης, 9 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Ένα χρόνο πριν όλοι οι Έλληνες παρακολουθήσαμε από τις οθόνες των τηλεοράσεων μας το φοβερό ατύχημα στα Τέμπη και γίναμε μάρτυρες της δολοφονίας 57 αθώων ανθρώπων. Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι ο κύριος υπεύθυνος δεν είναι ο σταθμάρχης, αλλά ο πολιτικός που πήρε τηλέφωνο για να γίνει ο αχθοφόρος σταθμάρχης. Όλοι επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν συνέβη μόνο μια φορά, και ότι δεν συνέβη μόνο στα τρένα. Συμβαίνει στα πανεπιστήμια, στους δήμους και τις νομαρχίες, στα νοσοκομεία, στην πολεοδομία την αστυνομία και γενικά σε όλους τους τομείς του δημοσίου. Απλά ο τομέας των μεταφορών ενέχει περισσότερους κινδύνους από τον τομέα της παιδείας. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ένας ανίκανος καθηγητής δεν κάνει κακό και δεν καταστρέφει τα όνειρά των νέων της πατρίδας μας, με την ευλογία της κυβέρνησης. Η δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων αποδεικνύει την τραγική κατάσταση των πολιτικών παρεμβάσεων σε όλη την κλίμακα του δημοσίου. Ο τομέας όμως που εγκυμονεί τους μεγαλύτερους κινδύνους για το επόμενο ατύχημα είναι αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων. Πριν βιαστείτε να διαφωνήσετε μαζί μου, κοιτάξτε τι γίνεται αυτή την στιγμή στην Ουκρανία. Η κατάσταση στην Ουκρανία, είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών αποφάσεων, διαφόρων ανίκανων ηγετών.  Αντί όμως εμείς εδώ στην Ελλάδα να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε ένα παρόμοιο ατύχημα, κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να γίνει;

Κάθε χρόνο στις αρχές Μαρτίου συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον κύριο πρωθυπουργό για να επιλέξει τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Δυστυχώς όμως η επιλογή γίνεται με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Πριν όμως να φτάσουμε στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Δεκάδες άλλοι υπουργοί και βουλευτές, παρεμβαίνουν και επηρεάζουν αποφάσεις για προαγωγές και αποστρατείες, εκατοντάδων Αξιωματικών. Κανένας βέβαια από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν θα το παραδεχθεί, όπως κανένας μέχρι τώρα δεν παραδέχθηκε την ευθύνη του στο ατύχημα των Τεμπών. Είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ  θα μας πουν ότι η επιλογή γίνεται αξιοκρατικά και ότι μελετάνε προσεκτικά τους φακέλους όλων των υποψηφίων. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Και πώς ο κύριος Αρχηγός λαμβάνει αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα, για 200 ανθρώπους τους περισσότερους από τους οποίους δεν τους έχει δει ποτέ;

(more…)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑ
Wednesday
10/04/2024
09:22 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βίκυ Φλέσσα Ευρωεκλογές Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Το απόλυτο σίχαμα (=η κυρία Β.Φ. μαζί με την συγκεκριμένη συμπεριφορά της) που το βάρος ολόκληρο (αυτού του σιχάματος=πρόσωπο-συμπεριφορά) πέφτει επάνω σε όλους τους νεοδημοκράτες εκτός όσων αντιδράσουν ακαριαία και δυναμικά.

_.

 

 

 

 

Βίκυ Φλέσσα, 9 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Συνέντευξη της κ. Βίκυ Φλέσσα στο Ηπειρος.tv σε επίσκεψή της στα Ιωάννινα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο του τμήματος φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα “Ηθικές δυστοπίες στην Φιλοσοφία και στην Λογοτεχνία”. Ευκαιρίας δοθείσης διαφημίζει και την υποψηφιότητα της στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρει

Μην πάμε και ψηφίσουμε τα άκρα (εννοεί κόμματα Λεπέν κλπ), γιατί αυτοί θα είναι περιθωριοποιημένοι και δεν θα έχουν καμία δύναμη. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος, εξοργισμένος με αποφάσεις, νομοσχέδια, τραγικές καταστάσεις, τα Τέμπη, το καταλαβαίνω, περιστατικά που σε κάνουν να νιώθεις ανασφάλεια, που φοβάσαι ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στην καθημερινότητα, με ακρίβεια, αλλά γίνονται βήματα, δεν υπάρχουν τέλειες καταστάσεις, δεν υπάρχουν τέλειες κυβερνήσεις, δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι, ο μόνος τέλειος άνθρωπος που έχει περπατήσει πάνω στην Γη είναι η Θεοτόκος. Αρα δεν πρέπει να ψηφίζουμε με θυμό, με το θυμικό, αυτό εννοώ αλλά με την λογική.

Ακόμα αναφέρει ότι στην Βόρεια Ευρώπη πίνουν και αυτοκτονούν, ενώ εμείς πίνουμε, τραγουδάμε, χορεύουμε τι; Τούτη γη που την πατούμε, όλοι μέσα θε να μπούμε.

Ακούστε την..

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑ (youtube.com)

 

Πηγή: press-gr.com

 

 

123..