ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η κατανόηση των πραγμάτων της σήμερον
Sunday
04/07/2021
01:31 GMT+2
Κείμενα Γνώμης τιμ
3

Με την συλλογή και ανάρτηση εδώ κάποιων στοιχείων που έχουν περιέλθει εις γνώση μας ευελπιστούμε  πως θα δοθούν αρκετές και ίσως ικανές απαντήσεις για την κατάσταση που διάγουν πατρίδα και πολίτες.

Η συλλογή θα εμπλουτίζεται εφόσον άλλα στοιχεία θα περιέρχονται στη διάθεση μας.

 

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Νο 1


 Θα ξεκινήσουμε με ένα email προς τον δικηγόρο, μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. και κύριο συντάκτη της μήνυσης   επί εσχάτη προδοσία.  Το email περιείχε μία πρόβλεψη και μία πρόταση για την αποφυγή της πρόβλεψης. Ποτέ όμως δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα η αξιόλογη αυτή μήνυση να μένει ακόμα στο ράφι … = αναπάντητο αίτημα-ιστορικό ντοκουμέντο αποκαλυπτικό της τυχοδιωκτικής επέλασης των τιμωρών των ηλιθίων.

 

 

 

Ας δούμε τι έγραφε μαζί με τα συνημμένα που το συνόδευαν.

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση κύριε Μαζαράκη. Στέλνω μερικά ενδεικτικά στοιχεία (όχι απαραίτητα για να τα διαβάσετε, αυτή τη στιγμή προέχει η μήνυσή σας)…το περί Αριστεράς (σημ. GMR: αφορά το τελευταίο συνημμένο) είναι προσδιοριστικό σκέψεων-ενεργειών μου… .

Πρώτη σκέψη μου είναι το να αναρτηθεί το βιβλιαράκι με τα της μήνυσής σας σε ιστοσελίδες ως απόλυτα συναγωνιστικό αντιστασιακό εργαλείο. Αυτό όμως δεν διευκολύνεται, μέχρι στιγμής, από τον κομματικό χειρισμό της μήνυσης (“η μήνυση του ΕΠΑΜ”, “η μόνη σωστή, όλες οι άλλες…”), πράγμα που δεν πρόκειται να αλλάξει. Απλά, νομίζω πως τα καταγγελλόμενα-υποδεικνυόμενα μέσα από την μήνυσή σας (ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟ), πρέπει και μπορούν να κατέβουν στο πεζοδρόμιο και να εξαπλωθούν σε όλες τις δικαιϊκές-πολιτικές-αγωνιστικές γωνιές στην Ελλάδα και διεθνώς και πάντα ενώπιος ενωπίω ενόχων-συνενόχων. Αυτό το τελευταίο μπορεί να συμβαδίσει παράλληλα με τις ενέργειες του ΕΠΑΜ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ.

Η μήνυση θα διαβιβαστεί στη Βουλή γιατί δεν τους παίρνει να την θέσουν στο Αρχείο, δεν βλέπω άλλη ενέργεια με την δεδομένη Δικαιϊκή Ηγεσία, οπότε επείγει ο σχεδιασμός άμεσης τριπλοσυνδυασμένης αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά ,  ετοιμότητας για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ αντεπίθεση διαρκείας.

 Με εκτίμηση και βάσιμη ελπίδα

Γιώργος Γρυμπογιάννης

ΠΡΑΞΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ Ι. ΜΑΣΣΕΛΟΥ.jpg

KLHSH GIA KATA8ESH GIA ESXATH PRODOSIA 173 BOYLEYTES A MNHMONIO 2010.jpg

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 5-11-13 ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Α.Π.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 24-12-2013

Κατάθεση-ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΙΔ13-2145 κατάθεση την 5η Φεβρουαρίου ενώπιον 16ης Πταισματοδίκου

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ COMMISSION 18-7-2003

Απόφαση Ε.Ε.Δ.Α. 4ης Ιουλίου 2002

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Νο 2

 

Την 15η Ιουνίου υπήρξε διαδικτυακό κάλεσμα από τον κ. Αντώνη Παπαντωνίου (Ναύαρχος ε.α. – Νομικός) μέσω FB,  το οποίο διαδόθηκε και μέσω emails. Το κάλεσμα είχε ως ακολούθως, ενώ στην συνέχεια αυτού θα δείτε σχετική συνομιλία με τον καλούντα.

………………………………

Ανοιχτή Πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες Πατριώτες –

στα “ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ”

Για να τελειώνουμε με τη ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ …

Σάββατο 3 / Κυριακή 4 / Ιουλίου 2021

Από τις 7μ.μ. – 10 μ.μ. θα είμαι εκεί και θα σας περιμένω !!!

Υπακούω στην καθημερινή σας κραυγή απόγνωσης – «Να μπεί επιτέλους κάποιος μπροστά» – περνάω ΜΠΡΟΣΤΑ !!!

Σας καλώ όλους να σταθείτε δίπλα μου !!!

Περιμένω να αναλάβει ο καθένας σας την ευθύνη του και να σταθεί ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ !!!

Εγώ το χρέος μου θα το κάνω και θα το κάνω μέχρι το τέλος.

«Όσοι πιστοί προσέλθετε» ….

Αξιοπρέπεια και Ελεύθερη Ζωή, ή Υποταγή και Δούλοι;

Με πολύ περίσκεψη και ύστερα από όλα αυτά τα θλιβερά, που συμβαίνουν από το 2010 και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Με αηδία και οργή, για τον συστηματικό Ευτελισμό κάθε έννοιας Αξιοπρέπειας, που έχει οδηγήσει στο τέλμα τη Ζωή μας.

Με βαθειά ανησυχία, για την χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και εντελώς αβέβαιο για τη συνέχεια της ζωής μας.

Τέλος, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μου, σαν πολίτης αυτής της χώρας, αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς Συμπατριώτες μου και να σας καλέσω, να αναλογιστούμε όλοι μαζί τις ευθύνες μας, για τη συνέχεια και το μέλλον αυτής της Χώρας μας, με τα χιλιάδες χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού.

Πάντα θα θυμάμαι τον προσδιορισμό του Έλληνα, όπως τον έδωσε ένας από τους «επτά Σοφούς της Αρχαιότητας», ο ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ:

«Το Φιλότιμο είναι μέρος της ουσίας της ύπαρξης των Ελλήνων. Το Φιλότιμο γιά τους Έλληνες είναι σαν την αναπνοή. Ένας Έλληνας δεν είναι Έλληνας χωρίς αυτό. Αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να μην είναι ζωντανός».

Το δικό μου λοιπόν Φιλότιμο με οδήγησε στο να πάρω αυτήν την πρωτοβουλία και μετά από πολύ μεγάλη περίσκεψη, υπακούοντας σε μια έκφραση που πολύ συχνά ακούγεται από πάρα πολλούς γνωστούς και άγνωστους Φίλους: «Να μπεί επιτέλους κάποιος μπροστά»…

Κατ αρχάς δεν πιστεύω ότι είναι Θέμα, που μπορεί να αναφέρεται σε ένα Φυσικό Πρόσωπο, αλλά σε στόχους και διαδικασίες για την επιτυχία των στόχων.

Έτσι λοιπόν και παρ όλο που η διαδρομή μου έχει ολοκληρώσει το έργο της, θετικό η αρνητικό, και δεν χρειάζομαι να επιτύχω η να περιμένω απολύτως κανένα προσωπικό, ηθικό, οικονομικό η άλλο όφελος, δηλώνω ΠΑΡΩΝ. !!!

Δηλώνω ΠΑΡΩΝ και παρακαλώ ας εκτιμηθεί, ότι αυτό το Παρών σκοπό έχει να υπηρετήσει τον Στόχο της Απελευθέρωσης από την ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ και να αποδώσει και πάλι την βιασμένη Αξιοπρέπεια στο Έλληνα Πολίτη, με μία προϋπόθεση: Ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι ΣΥΝΟΛΙΚΗ, ΜΑΖΙΚΗ γιατί ΔΕΝ μπορεί να είναι Θέμα του ΕΝΟΣ !!!

Η Πατρίδα μας ποτέ, πλήν μιάς πολύ μικρής περιόδου – αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια – δεν είχε την τύχη να έχει δική της Κυβέρνηση και Εξουσία. Ποτέ δεν είχε Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία, γιατί ποτέ δεν λειτούργησε με το τρίπτυχο του άλλου Αρχαίου Φιλόσοφου ΙΣΟΚΡΑΤΗ: ΙΣΗΓΟΡΙΑ – ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ – ΙΣΟΝΟΜΙΑ !

Τώρα λοιπόν έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα Νέο Κράτος, που να στηρίζεται στην πιο πάνω λογική και που θα πρέπει να υλοποιηθεί με ένα Νέο Σύνταγμα, με ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, αμέσως μετά την ανάληψη της Εξουσίας από το ΛΑΟ.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι Συνθήκες Οργάνωσης του Λαού, για να μπορέσει να αντικρύσει την πρόκληση την κρίσιμη στιγμή, έτσι ώστε να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία, ούτε να γίνει βορά κάποιου καινούργιου τυχάρπαστου.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ήπια μέσα, για την ασφάλεια των Πολιτών, με μαζική άρνηση απέναντι στους Εξουσιαστές. Σαν παράδειγμα (ενδεικτικά αναφέρω) την άρνηση συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες του Κράτους, όπως Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και όχι κοροϊδίας, στάση πληρωμών κ.λ.π. τα οποία βεβαίως θα αποφασιστούν από το Λαό.

ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ,

ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ !

Το τονίζω αυτό, γιατί το πιστεύω σαν το πιό ασφαλές, αλλά και το μέσον εκείνο που θα βοηθήσει στην επίσπευση της Ανασύνταξης της κατεστραμμένης Κοινωνικής Δομής (Εθνικής, Οικονομικής, Εργασιακής κλπ).

Τα βήματα, που ενδεικτικά κατ αρχάς προτείνω, είναι:

Δήλωση άμεσης Καταγγελίας και εξόδου από Ευρωπαική Ένωση και ΕΥΡΩ. Έκδοση και χρήση Εθνικού Κρατικού Νομίσματος.

Μη Αναγνώριση και Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους αξιοποιώντας το Εσωτερικό και Διεθνές.

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ (Διαγραφή Χρέους)

Επαναφορά, σε πρώτη φάση συνολικά της Νομοθεσίας που ίσχυε πρίν το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της 6 / 5 / 2010, με κατάργηση όλης της αντίστοιχης «Νομοθεσίας» των Πραξικοπηματιών.

Φυσικά άμεση κατάργηση των Συνθηκών ΣΕΓΚΕΝ και σε συνεννόηση και με τον ΟΗΕ έξοδος στις Πατρίδες τους όλων όσων χωρίς άδεια εισήλθαν με όποιο τρόπο στο Ελληνικό Έδαφος.

Κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και λοιπών Τραπεζών

Πολλές ακόμα κινήσεις που θα είναι αποτέλεσμα των πιο πάνω, ενδεικτικά αναφερθέντων.

Για την υλοποίηση όλων των πιο πάνω και όχι μόνον, υπάρχει και η Γνώση και η Αποφασιστικότητα που απαιτείται για την υλοποίησή τους, και για το τελευταίο, πάντα ενδεικτικά θέμα, καταγράφω το:

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ – ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΟΝΤΟΣ !

Επισημαίνω Αγαπητοί μου Συμπατριώτες, ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε την Κατάσταση αυτή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, δεν θα μετατραπούμε μόνον σε αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων, αλλά θα μπούμε στις Βιβλιοθήκες και στα Μουσεία μαζί με άλλους Λαούς, που ανέπτυξαν Πολιτισμό: ΦΟΙΝΙΚΕΣ, ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΙ κλπ.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ! – Εσείς ???

====================================================================

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκριθήκαμε μέσω της αμέσως πιο κάτω απάντησης :

 

Αγαπητέ Ναύαρχε, αγαπητοί συμπολίτες

Θα είμαι και εγώ εκεί 

και συμπληρώνω με το παρακάτω ολοκληρωμένο σχέδιο για αποδόμηση-ανατροπή υπαιτίων με δημοκρατική σοβαρότητα-ευαισθησία, δηλαδή   χωρίς να αποκλείουμε καθέναν διαθέσιμο πολίτη, καμία ικανότητα, καμία δίκαιη πρόταση, καμμια δίκαιη ενέργεια, ΟΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ   συμφωνώντας για το μετά, έτσι όπως αγαπητέ ναύαρχε το προτείνεις.

Σχετικά με άρνηση συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες του Κράτους, όπως Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και όχι κοροϊδίας,  στάση πληρωμών κ.λ.π. θα πρέπει να κατανοήσεις ότι ΑΥΤΑ ΕΠΟΝΤΑΙ. 

Το λέω αυτό γιατί σου θυμίζω ότι όπως έχουμε συζητήσει  κατ’ επανάληψη, αυτό θέλει διεξοδική συζήτηση καθόσον η G-M-R έχει ιδιαίτερη γνώση των εργατικών ζητημάτων, προβλημάτων και συμπεριφορών. Ως εκ τούτου  χρειάζεται  συστηματική (με σχέδιο και εφόσον δημιουργηθεί νωρίτερα κρίσιμη μάζα ενεργών πολιτών-επιστημόνων-διανοουμένων) αποδόμηση, (με μέθοδο “και με όλα τα μέσα να κινηθούμε” δικό σου αυτό και του Γ. Κασιμάτη), των υπαιτίων. Επομένως πράγματι  έπονται της αρχικής δοκιμής που θα είναι βήμα το βήμα από όσα θα περιλαμβάνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο και τα οποία “όσα” είναι:

Πρώτα και καλύτερα το πως βλέπουμε το ΝΑΤΟ που ΕΠΙκαθήμενο στον ΕΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΘΩΚΟ μεριμνά μαζί με νεοφιλελευθερισμό-παγκοσμιοποίηση http://greek-market-research.com/clink/neofileleytherismos-kai-pagkosmiopoiisi/ για να μην πετύχουμε :

1) Αξιοποίηση της έκθεσης-υπόδειξης 7/3/2014 του ΟΗΕ για “λογιστικό έλεγχο του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων“, της συναφούς έκθεσης του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα Juan Pablo Bohoslavsky σχετικά με τις επιπτώσεις του εξωτερικού χρέους και άλλων συναφών στις διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις των κρατών όσον αφορά την πλήρη απόλαυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, (A/HRC/31/60/ADD.2 part.98) αλλά και της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (Α/RES/68/304/17.9.2014)

προσθέτοντας:

– και την γενοκτονία σε εξέλιξη http://greek-market-research.com/clink/i-nomotypi-antisyntagmatiki-symperifora-kai-i-genoktonia-mas/ , http://greek-market-research.com/wp-content/uploads/2021/05/Free-Greece-Resist-Genocide.doc (συνημμένο στο τέλος της ανάρτησης http://greek-market-research.com/clink/gnomateysi-toy-kathigiti-georgioy-kasimati-i-askisi-toy-dikaiomatos-kai-tis-ypochreosis-antistasis-kata-to-arthro-120-4-toy-syntagmatos/ ).

Και το εδώ  πρόγραμμα εξόδου από την κρίση (η απάντηση στην TINA “There is no alternative”).,

— και την ΑΚΥΡΩΣΗ της εγκληματικής συμφωνίας των Πρεσπών http://greek-market-research.com/article/prokeitai-gia-kentriki-valkaniki-dimokratia/  , μη εξαιρουμένων των άλλων Εθνικών θεμάτων (Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, ΑΟΖ κλπ),

— και το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών http://greek-market-research.com/clink/quot-idoy-o-logariasmos-ka-merkel-300-dis-eyro-quot/ .

— και την απαίτηση για αποζημίωση για τα “λάθη” ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ-ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ   http://greek-market-research.com/clink/dnt-i-makra-lista-omologion-apotychias/ , http://greek-market-research.com/article/to-paranomo-chreos-kai-i-exosymvatiki-e/ , http://greek-market-research.com/article/%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-draghi-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BE%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF/ .

— και την “υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ“ http://new-economy.gr/2018/06/24/pos-plastografia-mnimonia-lavdiotis/ .

— και τις καταγγελίες του Προέδρου του ΣτΕ κου Ν.Σακελλαρίου για φιλομνημονιακή πολιτικοδικαστική διαπλοκή, και πρόεδρος ΑΠ κ. Β. Πέππας: “η αντίσταση είναι εγγενής στον ελεύθερο άνθρωπο ανάγκη“,

— και τις μηνύσεις εσχάτης προδοσίας και συναφείς καταγγελίες http://greek-market-research.com/clink/%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%ae/  ,

— και την καταναγκαστική υποδοχή απεριορίστου αριθμού πάσης φύσεως μεταναστών – προσφύγων πέρα από κάθε ανθρωπιστικό πλαίσιο,

— και την προσχεδιασμένη αρπαγή δημόσιας (ΤΑΙΠΕΔ – ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και ιδιωτικής περιουσίας,

– και το ΚΥΠΡΙΑΚΟ http://greek-market-research.com/clink/kai-i-dizoniki-einai-dichotomisi-kai/ , http://greek-market-research.com/clink/diakiryxi-gia-tin-kypro-ypografoyn-22-prosopikotites/ .

—  και τον Τουρκικό επεκτατισμό (εδώ) , και http://greek-market-research.com/article/otan-metamfiezeis-tin-exartisi-se-symmachia/ και http://greek-market-research.com/article/poy-odigei-to-syndromo-toy-iketi-to-senario-mini-polemos-ypo-diethni-epopteia/ .

-και τις συμφωνίες με Ιταλία-Αίγυπτο http://greek-market-research.com/article/pos-katerreysan-oi-ellinikes-kokkines-grammes-se-chrono-rekor/ , http://greek-market-research.com/article/pos-o-dendias-ekane-simaia-to-diethnes-dikaio-kai-to-kakopoiise/ .

– και την ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΠΛΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (παρακολούθηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ, απόπειρα δολοφονίας του και δολοφονία Κ.Τσαλικίδη) http://greek-market-research.com/clink/apokalypsi-etsi-tha-dolofonoysan-ton-kosta-karamanli/ .

Αν ξέχασα κάτι παρακαλώ να συμπληρωθεί από συναγωνιστές-επιστήμονες-διανοούμενους._

Δες  αγαπητέ ναύαρχε πόσοι από όσους θα έρθουν συμφωνούν ενσυνείδητα για τα πιο πάνω, είναι αποφασισμένοι, και θα ΘΕΛΗΣΟΥΝ να διεκδικήσουν και ενεργήσουν για τα πιο πάνω και ύστερα εδώ είμαστε….. για τα περαιτέρω.  

==============================================================

Επί του ανωτέρω κειμένου/ απάντησης στο κάλεσμα/ πρότασης μας, παραθέτουμε την απάντηση του κ. Παπαντωνίου:

 

Φίλε Χρήστο όλα αυτά που γράφεις, πλήν λογιστικού ελέγχο, θα είναι αποτελέσματα που θα προκύψουν από μιά Ανεξάρτητη Εθνική Πολιτική μετά τα άμεσα όπως τα περιέγραψα. Όσον αφορά το Λογιστικό Έλεγχο εκτιμώ ότι δεν έχουμε να αποδείξουμε απολύτως τίποτα γιατί καλύπτεται και από την Επιβολή Δικτατορίας και από τις Ομολογίες των ιδίων και από τη Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης (ΟΗΕ) 1968,Άρθρα 48-52 κ.λ.π. Σχετικά με το ΝΑΤΟ χρειάζεται σύνεση και προοδευτικός αλλά όχι γιά το αόριστο Μέλλον, λόγω της απόλυτης, προς το παρόν, υποδούλωσης των Ε.Δ. στο τέρας αυτό. Δεν είναι δυνατόν να βάλεις στην Αρχή όλους απολύτως τούς “τίτλους” των προβλημάτων, και, εκτιμώ ότι είναι ουτοπία και οι Επιστήμονες έχουν υποταχθεί πλήρως και δεν έχουν καμία Αξιοπιστία. Ελπίζω σε ελάχιστους καθώς επίσης και στούς εκτός Ελλάδας. ΔΕΝ μπορείς να περιμένεις τα πάντα για να Ανατρέψεις το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ γιατί τότε αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Εγώ έκανα την προσπάθεια γιά να μην λέμε λόγια στον αέρα. Από εκεί και ύστερα θέλουν έχει καλώς, δεν θέλουν;;; λυπάμαι αλλά τελειώσαμε. Δεν πειράζει. Στις ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ!!!! 

====================================================================

 

κ. Παπαντωνίου,

το θέμα είναι σοβαρό. Όλη η κουβέντα εδώ είναι σοβαρή. Και το κάλεσμα είναι σοβαρό.  Και οι συμπολίτες που θα θελήσουν να παρευρεθούν είναι και αυτοί σοβαροί και κυρίως ενεργοί πολίτες. 

Όμως έχω διαφωνία ως προς την απάντηση που πήρα σε όσα προηγουμένως εδώ δημόσια κατέθεσα.  

Θα απαντήσω αλλά θα μου δώσεις λίγο χρόνο.  Θα επανέλθω. 

====================================================================

 

Επειδή όλοι είναι σοβαροί γι αυτό κι εγώ μιλάω σοβαρά.

====================================================================

 

 

Αγαπητέ ναύαρχε,

Για να γίνει μια απλή απεργία σε έναν μόνο χώρο (και όχι παντού ως είναι το επιθυμητό) δουλειάς, χρειάζεται να έχει προϋπάρξει, συστηματική συνδικαλιστική παρέμβαση, από την ίδρυση συνδικαλιστικού οργάνου, έως και την πειθώ, πως η απεργία θα σταθεί επάξια απέναντι στην εργοδοτική δύναμη και αυθαιρεσία. 

Απεργία με ευκολίες και ευχολόγια ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, άσε που πήξαμε στις επετειακές απεργίες-κομματικοσυνδικαλιστικές δηθενιές, καταπίνοντας θεσμοθετήσεις όπως για παράδειγμα η ενοικίαση εργαζομένων (από το 2001…) = αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας (ούτε που ΘΕΛΗΣΑΜΕ να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό) και τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, αποσύνδεση του ΣΕΠΕ από τον φυσικό του προϊστάμενο, τον Υπουργό Εργασίας, “απλά και μόνο” για να μην έχει καμμιά ευθύνη και καμμιά ανάμιξη πλέον ο Υπουργός Εργασίας και η Κυβέρνηση για την υποστήριξη του αδυνάτου μέρους επί της ΕΓΓΕΝΟΥΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ (η ευθύνη μεταφέρεται πλέον σε “Ανεξάρτητη” Αρχή (άλλη ΑΑΔΕ  αυτή), ούτε καν στην Τακτική Δικαιοσύνη, ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Η ΕΓΓΕΝΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ).

Στην περίπτωσή μας, οι λαϊκές αντιστάσεις του 2011-2014 κατεστάλησαν άγρια με την βοήθεια ολόκληρης της Βουλής, ΟΛΟΙ οι άλλοι δε, υποσχόμενοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο Παλλαϊκό Μέτωπο για Σεισάχθεια, στήσανε τα κοινοβουλευτικά κομματ(ι)ά τους και η χρεοκρατία έγινε πια, Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.

Και πάλι στα τσακίδια αγαπητέ ναύαρχε, ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ!

Αγαπητέ ναύαρχε σου παρουσιάσαμε ένα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ υπαρκτών και δοκιμασμένων πολλάκις στην πράξη, ενάντια στην ΙΣΧΥΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, δράσεων-τεκμηριώσεων-προτάσεων-καταγγελιών συστηματικής ταξικής-πατριωτικής παρέμβασης, τέτοιο που να μην αποτελεί δηθενιά, αλλά ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ (στην Δικαιοσύνη κλπ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ (με δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης) ένα παλλαϊκό μέτωπο ΗΘΙΚΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ανατροπής.

Αν μάλιστα έμπαινες στον κόπο να αναγνώσεις την λέξη προς λέξη απάντηση μας στην λεπτομερειακή ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ απάντησή μας, παράγραφο προς παράγραφο, προς την Γνωμάτευση του Καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη: “Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 § 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ” http://greek-market-research.com/clink/gnomateysi-toy-kathigiti-georgioy-kasimati-i-askisi-toy-dikaiomatos-kai-tis-ypochreosis-antistasis-kata-to-arthro-120-4-toy-syntagmatos/ , θα έβλεπες και το κομβικής σημασίας “Μετωπικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση” http://greek-market-research.com/clink/metopiko-programma-diexodoy-apo-tin-krisi/ (αν γνωρίζεις καλύτερο κατάθεσέ το να κρίνουν οι πολίτες) .  Επίσης αν διάβαζες πάλι την απάντηση μας στην Γνωμάτευση Γ.Κασιμάτη, θα έβλεπες την “δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ” http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ που θα βοηθήσει τα μέγιστα μια απελευθερωτική αντίσταση, ολοκληρωμένη (σε συνέχεια αυτού του ΛΕΧ του 2015 αλλά και αυτού του άτυπου ΛΕΧ των τεκμηριώσεων από οικονομολόγους και νομικούς τις οποίες τεκμηριώσεις έχει αναρτήσει η G-M-R εντός του πνεύματος των συνεργειών που πάντα υπηρετεί). Θα έβλεπες επίσης απλές αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αντιστασιακές πράξεις και μάλιστα χωρίς καμμία βία όπως και εσύ προτείνεις http://greek-market-research.com/article/lafazanis-echoyme-enopion-mas-ena-kathestos-latinoamerikanikis-kathestotikis-mpananias/ .

Ποια όμως ήταν η απάντησή σου αγαπητέ ναύαρχε;

Αφήστε τώρα τον ΛΕΧ, αφήστε το ΝΑΤΟ τώρα, περιφρόνηση για την προτεινόμενη αντιμετώπιση των λοιπών εγκλημάτων-υπαιτιοτήτων και, βουρ για γενική πολιτική απεργία και γενικευμένη στάση πληρωμών. Έτσι απλά και αυτοματοποιημένα και σαν να μην έχει επιβληθεί και εξαπλωθεί στην επικράτεια, από μνημονιακούς και “αντιμνημονιακούς” αγαπητικούς  του “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού (= ΑΝΤΙπροσώπου σου) κοινοβουλευτισμού, καμμιά ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ Χρεοκρατίας και Έξωθεν Εξάρτησης.

Λυπούμαστε.

====================================================================

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΛΙΑΣ

ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΏΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΈΝ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΌ ΜΥΑΛΟ ;;;; ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙ ΣΆΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΆ ΚΆΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΊ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΌΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΉΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ . 

ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΧΕΙ ΤΉΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΌ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΊ ΑΜΕΣΑ 

ΝΑ ΠΟΛΕΜΉΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΆ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΊ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ 

ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΛΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΧΡΉΣΗ ΤΟΎ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΟ ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΆ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ

==============================================================

Κάντε το εσείς καλύτερα. Εγώ αυτό μπορώ.Χρόνος γιά αέναες συζητήσεις μς Καθηγητές κρυμένους, πλήν ενός, δεν μου λένε απολύτως τίποτε. Τούς δοκίμασα κι αυτούς.

==============================================================

Εν προκειμένω αγαπητέ ναύαρχε δεν μίλησα πουθενά για καθηγητές που θα πρέπει να ξε-κρυφτούν.

Τις γνώσεις τους λαμβάνουμε υπόψη και εμπλουτίζουμε με το  ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ , δηλαδή στην μετουσίωση των κειμένων τους στην πράξη (πράγμα με το οποίο ουδείς δυστυχώς έως σήμερα ασχολείται και δεν θέλει να ασχοληθεί).

Είναι βλέπεις βαριά η καλογερική και πρέπει να βρέξεις κώλο για να φας ψάρι. 

Αυτή η μετουσίωση λοιπόν  γίνεται με κατάθεση πολύ συγκεκριμένου Επιχ/κού Σχεδίου που θα πρέπει να λειτουργήσει από όσους  εκ του απλού Λαού ΘΕΛΗΣΕΙ να το κάνει ανάλογα κάθε φορά με την δυναμική/συμμετοχή που θα αναπτύσσεται. 

Τόσο απλά. Το ξαναείπαμε, το ξαναζητήσαμε παρακλητικά. Εάν έχετε άλλο σχέδιο να μας το πείτε βήμα το βήμα, να το συζητήσουμε. 

Αλλά, να έρθουμε στα προπύλαια και να γυρίσουμε σπίτι μας χωρίς να έχουμε συμφωνημένη δουλειά και συγκεκριμένες δράσεις να κάνουμε για την επόμενη κιόλας ημέρα, αυτό δεν θα το κάνουμε. 

Καλοπροαίρετη η προσπάθεια σας αλλά να έχει και νόημα. 

Πάντα φιλικά, Χρίστος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Α. Χατζηστεφάνου στην «Αόρατη Πόλη»: «Η ενημέρωση θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα»
Friday
25/06/2021
10:23 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Άρης Χατζηστεφάνου
0

Σχόλιο GMR: Απλά, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ, ΤΑ ΑΞΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ: Συνομιλούν για απολυταρχικά καθεστώτα, το kontrachannel (το άκρον άωτον του αυριανισμού) και ο Αρης Χατζηστεφάνου/ΑΝΤΑΡΣΥΑ (το άκρον άωτον της σεχταριστικής περιφρόνησης προς κάθε γνήσια ταξική-πατριωτική συμπεριφορά, φαντασθείτε τους, λέμε τώρα, και στην εξουσία).

Το εκλαμβάνουμε ως συνέχεια του πιο πρόσφατου πολιτικού ανοίγματος εκ μέρους των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ προς την χυδαιότερη (αν μπορεί να υπάρξει διαβάθμιση) συριζαίϊκη πλευρά: http://greek-market-research.com/clink/aris-chatzistefanoy-atomiki-tromokratia-dritsas-that-s-amore/ .

Ποιός ο λόγος αυτής της μεγάλης αγάπης;

Μα, η à la carte από κοινού υπεράσπιση του κουφοντινέϊκου: http://greek-market-research.com/clink/keimeno-68-panepistimiakon-yper-toy-koyfontina/ .

_.

 

 

 

 

info-war.gr, 23 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Στην εκπομπή «Αόρατη Πόλη» του Kontra Channel φιλοξενήθηκε ο Άρης Χατζηστεφάνου, μιλώντας για την κρίση της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Στο πέμπτο επεισόδιο της εκπομπής «Αόρατη Πόλη», οι Φοίβος Κλαυδιανός, Κυριάκος Δημάγγελος και Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος, συνομίλησαν με έμπειρους δημοσιογράφους και εξέτασαν τα αίτια που οδηγούν τους πολίτες στο να εμπιστεύονται τα παραδοσιακά ΜΜΕ όλο και λιγότερο.

Αναγνωρισμένοι δημοσιογράφοι και διευθυντικά στελέχη μέσων ενημέρωσης, με χρόνια εμπειρίας στον χώρο και ειδικοί πολιτικοί επιστήμονες, μίλησαν για την αξιοπιστία των media στις μέρες μας και για τις σχέσεις που έχουν αυτά με τα κόμματα, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Για το αν τα μέσα είναι οικονομικά βιώσιμα, αν υπάρχει πολυφωνία, αλλά και για τα social media που -όπως φαίνεται- στο μυαλό των πολιτών κερδίζουν έδαφος έναντι των παραδοσιακών ΜΜΕ.

Δείτε το πέμπτο επεισόδιο της εκπομπής «Αόρατη Πόλη», με τίτλο «Δημοσιογραφία σε κρίση».

 

 

Πηγή: info-war.gr

 

 

Γιώργος Τράγκας : Τα ήξεις αφήξεις των λοιμωξιολόγων
Saturday
15/05/2021
02:02 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Video κορωνοϊός (Covid-19)
0

περί λαθών

Αναστολή emβ@λιασμών”: ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο Κούβελας – Έχουμε δικαίωμα στα ασφαλιστικά μέτρα | Rantar
Saturday
15/05/2021
01:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Video Δημ. Κούβελας ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19
0

 

 

 

 

Αναφορά προς Πρόεδρο Αρείου Πάγου, επί συνέντευξης Γιάνη Βαρουφάκη
Sunday
18/10/2020
01:06 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιάν. Βαρουφάκης
0

 

 27 Ιουλ 2016

Προς Πρόεδρο Αρείου Πάγου

Ο κος Βαρουφάκης θεωρεί αριστερό εθνικισμό την εθνική αναξαρτησία, τον αυτοπροσδιορισμό του λαού με την έννοια της εθνικής οντότητας. Απαντώντας σε ερώτηση της συνημμένης συνέντευξης του thepressproject, σχετικά με πιθανή συνεργασία με την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ.Βαρουφάκης απάντησε ότι «θα συνεργαστούμε με όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη που αρνούνται την υποταγή στις πολιτικές της Τρόικας και παράλληλα αρνούνται τις σειρήνες που μας καλούν στην επιστροφή στο Έθνος/Κράτος, σε κάποιον αριστερό εθνικισμό».

Εν προκειμένω, ο κος Βαρουφάκης θεωρεί ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ/ΚΡΑΤΟΣ.

Μήπως επειδή η Τρόϊκα κατάργησε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ/ΚΡΑΤΟΣ με τη συνεργασία των προδοτικών με όλη την ποινική σημασία του όρου, κυβερνήσεων τουλάχιστον της περιόδου 2010-2016;Αυτή την επίπτωση της παρέμβασης της Τρόϊκας προφανώς τη θεωρεί απαραίτητη ο κος Βαρουφάκης.

Μήπως η Τρόϊκα δεν κατάργησε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ/ΚΡΑΤΟΣ, αλλά έχει αλλάξει το Ελληνικό Σύνταγμα;

Από ότι γνωρίζω ισχύει το Σύνταγμα της Ελλάδας:

‘Αρθρο 1: (Μορφή του πολιτεύματος)

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Εν πάσει περιπτώσει, καταγγέλλω τον κο Βαρουφάκη για οργανωμένη πολιτική προετοιμασία κατάλυσης με πράξεις, της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του Συντάγματος.

Γεώργιος Γρυμπογιάννης 

Οδός, ΤΚ, Περιοχή

Στη μνήμη Γιώργου Δελαστίκ και μιας μελλοντικής διάθεσης συνεργασίας
Saturday
17/10/2020
11:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Σταύρ. Μαυρουδέας
0

 

G-M-R-, 17 Οκτωβρίου 2020

 

Μεταφέρουμε εδώ σχόλια (“που δεν χώρεσαν”) επί αναρτήσεων του κ. Σταύρου Μαυρουδέα στην ιστοσελίδα του. Οι σχολιαζόμενες αναρτήσεις αφορούν τα θέματα, “Πρωτοβουλία στήριξης της κοινής έκκλησης για την ειρήνη σε Ελλάδα και Τουρκία” και “Η Δίκη της Χρυσής Αυγής & η πάλη κατά του φασισμού” – Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, 6μμ, Ανοιχτό Θέατρο Σάρας Μαρκόπουλου”

 

——————————————————

 

———- Forwarded message ———
Από:
Γεώργιος Γρυμπογιάννης <g.g—–is@——-.com>
Date: Σάβ, 3 Οκτ 2020, 10:51
Subject: Πρόβλημα σε ανάρτηση σχολιων
To: Stravros Mavroudeas <
s——@.gr>

 

Stavros Mavroudeas σε 02/10/2020 στις 9:19 πμ

Δεν το συλλαμβάνω το σχόλιο σου Νίκο.

Μου αρέσει!

• Απάντηση

g.g—–is@——-.com σε 03/10/2020 στις 9:35 πμ

Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση

Αγαπητέ Σταύρο Μαυρουδέα, στην ανάρτηση για την δίκη της Χρυσής Αυγής έβαλα δύο φορές σχόλιο με το ερώτημα, συνοπτικά το περιγράφω εδώ, τι θα κάνουμε μόλις το δικαστήριο καταλογίσει ευθύνες «σε κάνα δυο» αρνούμενοι να δεχθεί την ύπαρξη συμμορίας (διότι «κοινοβουλευτικές συμμορίες δεν υπάρχουν, ούτε μνημονιακές ούτε άλλες»). Το σχόλιο δεν αναρτήθηκε. Επίσης δεν αναρτήθηκε το παρακάτω σχόλιο επί του ανωτέρω αρθρου:

g.g—–is@——-.com σε 02/10/2020 στις 10:15 πμ

• Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση

• ΕΙΡΗΝΗ!ΕΙΡΗΝΗ!

Με 329 υποστηρικτές πολλά θα μπορούσαν να γίνουν(*) για να βάλουμε στην πάντα τα κυβερνοεμπόδια (+μμε-πολιτικοδικαστική διαπλοκή-κεδε-γσεε, τον «Τι κι αν είναι κατοχή» αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό δηλαδή).

Επιλέγετε, και συ αγαπητέ Σταύρο, 329 Ή, 329+;;;

• (*)http://greek-market-research.com/article/ypotagi-i-antistasi-to-stratigiko-diakyveyma-sta-ellinotoyrkika-3-26/

ΚΥΠΡΟΣ 1974, ΜΑΡΤΥΡΙΑ προδοσίας; “Αττίλας”, σήματα και σοβιετική “εισβολή”
Tuesday
05/05/2020
04:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Εντάξει, καμία απορία.

Να είναι καλά και το ΚΚΕ για την ενασχόληση και το ενδιαφέρον που επέδειξε τόσα χρόνια για το θέμα.

 

 

 

history-point, 23 Ιουλίου 2019

 

 

Το ότι ο αγώνας της Κύπρου το 1974 δεν στηρίχθηκε είναι παγκοίνως γνωστό. Οι ευθύνες που υπήρχαν, τόσο για την τότε στρατιωτική ηγεσία και όσο και για την μετέπειτα πολιτική κυβέρνηση δεν αποδόθηκαν ποτέ σε αυτούς που έπρεπε. Από όλους όσοι συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην, μέχρι τώρα, πιο πρόσφατη συμφορά του Ελληνισμού, μόνο ο δικτάτορας Ιωαννίδης πλήρωσε.

Όλοι οι «μεγάλοι», οι οποίοι έπεισαν και την πολιτική κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ότι δεν υπήρχε δυνατότητα ελληνικής αντίδρασης στις τουρκικές κινήσεις, όχι μόνο δε τιμωρήθηκαν ποτέ, αλλά μεταφόρτωσαν τις ευθύνες τους σε κατώτερούς τους αξιωματικούς, μετατρέποντας αθώους και άξιους, πατριώτες αξιωματικούς, σε εξιλαστήρια θύματα μιας τραγωδίας που άλλοι έστησαν και οι ίδιοι κάλυψαν.

Οι «μεγάλοι» εμφάνισαν τέτοια έλλειψη ανδρισμού ώστε, ελαφρά τη καρδία, κρέμασαν την ταμπέλα του «χουντικού» στα εξιλαστήρια θύματά τους και φρόντισαν να τους εκδιώξουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας κακώς νοούμενης και εφαρμοζόμενης «αποχουντοποίησης».

Χούντα και Κύπρος

Η τραγική επταετία 1967-74 μπορεί εύκολα να χωριστεί σε δύο περιόδους. Η πρώτη είχε ως βασικό πρωταγωνιστή τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και ουσιαστικά τελείωσε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και μπορεί να συνδεθεί επίσης με τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 26 Οκτωβρίου 1973.

(more…)

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΜΕΤΡΩΝ;
Tuesday
14/04/2020
23:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κείμενα Γνώμης G-M-R ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
0

 

G-M-R, 2 Απριλίου 2020

 

 

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΜΕΤΡΩΝ;

 

 

 

Ξεκινώντας την σχετική θέματος εργασία μας, κρίνουμε σκόπιμο να προτείνουμε την ανάγνωση  σχετικού άρθρου του Ομ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέα Δημητρόπουλου το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Συνεχίζοντας, υπενθυμίζουμε στους «μα δεν μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο να πάω να ξεσκάσω;» αντιστασιακούς (μακάρι να ‘ταν και απέναντι στην δεκαετή ΚΑΤΟΧΗ) τον Α.Ν 2520/1940(1), σε συνδυασμό με τις παραγράφους 1 και 3 του άρθρου 5 του Συντάγματος, του οποίου η παράγραφος 1 κάνει σχετική έμμεση ΑΛΛΑ ΣΑΦΗ επισήμανση(2) και του άρθρου 25(3) και της ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ “ΕΚΤIΜΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ”. Οι αρχικές απόψεις περί υπερβολικότητας των περιοριστικών μέτρων (που τις ανασκεύασε αλλά πάλι με αμφιλεγόμενο τρόπο, στην πορεία) του κορυφαίου επιστήμονα Ιωάννη Ιωαννίδη, χαρακτηρίζονται λίαν επιεικώς, αψυχολόγητες.

Αξίζει να επισημάνουμε πως σε μικροοικονομικό επίπεδο, στην επιχείρηση, η Επιτροπή (εργαζομένων) Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας (υ.α.ε) εισηγείται μέτρα για αντίστοιχα ζητήματα με απαίτηση αυτά τα μέτρα να ενταχθούν στον “κανονισμό υ.α.ε.” ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. Αν είχαμε τέτοιο πρόβλημα ως εργαζόμενοι επιχείρησης, τέτοια δραστικά μέτρα θα ζητούσαμε, ασφαλώς και άλλα.

Το ότι ο Πρωθυπουργός πρόλαβε τους ανοργάνωτους και επιμένοντες “Ο καθένας χώρια” αντιμνημονιακούς στα περιοριστικά μέτρα (για τα διαθέσιμα βεβαίως μέσα ευθύνονται όλες οι μνημονιακές και προηγούμενες κυβερνήσεις), δεν σημαίνει πως πρέπει να τον βγάλουμε λάθος. Η οργάνωση του, έστω και με τους μνημονιακούς περιορισμούς κόστους, είναι πρωτοφανής για ελληνικό κράτος και θα είχαμε δικαίωμα να ζητάμε τα συνακόλουθα (προϋπολογισμός δημόσιας, ιδιωτικής, εργασιακής Υγείας), αν είχαμε τόσα χρόνια συσπειρωθεί επιστημονικά, αγωνιστικά, ταξικά, πατριωτικά, για αυτά.

Τέλος, επειδή το πρόβλημα αυτό η άλλο μπορεί να πάρει χρόνο και περαιτέρω επικινδυνότητα, το ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ θα είναι προσωρινό μέτρο που σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει είτε μελλοντική λιτότητα των υποψηφίων είτε πληθωρισμό. Λύση η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ (περιλαμβανομένης της κατάργησης της πλεονάζουσας με την «κοινή» και Πλατωνική λογική κληρονομιάς), ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ διαμοιρασμός μέσων, επιστημονικών-τεχνολογικών γνώσεων, παραγωγής (ατομικά- συναιτεριστικά- κρατικά-ενόπλων δυνάμεων πχ στρατιωτικοβιομηχανικό, ιατρικό υλικό κλπ), με την οικονομοτεχνική κρατική και πανεπιστημιακή βοήθεια, η συνεχής απαίτηση και εφαρμογή Δημοκρατίας και φυσικά ο αγώνας για Ειρήνη. Όλα αυτά σε εθνικό επίπεδο πρώτα-πρώτα και μετά ΑΝ, είμαστε ικανοί, τα “εξάγουμε” (ΟΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗ/ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ…).

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

(1)

Α. Ν. 2520 της 27 Αυγ./4 Σεπτ. 1940 (ΦΕΚ Α’ /273). Περί υγειονομικών διατάξεων. Αντικείμενον Αρθρο 1.

1. Προς προστασίαν της δημοσίας υγείας εν γένει επιτρέπεται η έκδοσις υγειονομικών διατάξεων, ων η εκτέλεσις δύναται ν` ανατίθεται εις αστυνομικά, υγειονομικά ή άλλα δημόσια όργανα.

2. Τα δι` υγειονομικών διατάξεων επιβαλλόμενα μέτρα θέλουσιν αποβλέπει ιδίως εις την ύδρευσιν και αποχέτευσιν, την αποκομιδήν απορριμμάτων, την εξυγίανσιν χώρων δυναμένων ν` αποβώσιν εστίαι αναπτύξεως μολυσματικών νόσων, την υγιεινήν εν γένει και καθαριότητα οικιών, ξενοδοχείων, εργοστασίων, καταστημάτων, των δημοσίων ή κοινοχρήσεων τόπων ! και καταστημάτων, την υγιεινήν κατάστασιν και καθαριότητα των εν τοις καταστήμασιν υπηρετούντων υπαλλήλων, τον σταυλισμόν των ζώων και την κατεργασίαν των προϊόντων αυτών, την από υγιεινής απόψεως καταλληλότητα των προς βρώσιν τροφίμων, την λήψιν μέτρων υγιεινής και καθαριότητος των μεταφορικών μέσων και των μέσων συγκοινωνίας και την εν γένει λήψιν πάντων των μέτρων προς πρόληψιν και καταπολέμησιν επιδημικών και νόσων και προστασίαν της δημοσίας υγείας.

(2)

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.

4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.

**Eρμηνευτική δήλωση: Στην απαγόρευση της παραγράφου 4 δεν περιλαμβάνεται η απαγόρευση της εξόδου με πράξη του εισαγγελέα, εξαιτίας ποινικής δίωξης, ούτε η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως νόμος ορίζει.

(3)

‘Αρθρο 25: (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων)

1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.

2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
3. H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.
4. Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΩΘΗΣΗΣ ΣΕ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ» ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΤΟΧΗ

 

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ                                   25 Μαρ 2020,  7:37 μ.μ. (πριν από 11 ημέρες)

 

Συνδικαλιστές της ΑΤΕ-ΕΚΑ μιλούν για την πανδημία και την επίθεση κατά των εργαζομένων, δείτε εδώ 

Καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας στην BIC, δείτε εδώ

 

Ανακοίνωση ΑΤΕ – ΕΚΑ:

Αγώνας για ζωή και δικαιώματα. Καμία απαγόρευση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης

Η επιβολή καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα μας -παρά τους άδειους δρόμους- που προετοίμαζε η κυβέρνηση της ΝΔ από καιρό, δεν είναι μέτρο κατά της πανδημίας, αλλά μέτρο απαγόρευσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Δεν είναι ένα επιστημονικά απαραίτητο μέτρο όπως αυτά που πρότεινε η ΟΕΝΓΕ (προσλήψεις γιατρών, άνοιγμα ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, εκτεταμένοι έλεγχοι κ.ά.), τα οποία η κυβέρνηση αγνόησε και εξακολουθεί να αγνοεί επιδεικτικά και τώρα προσπαθεί να ενοχοποιήσει την κοινωνία.

Είναι ένα βαθιά αντιδημοκρατικό, αντιλαϊκό και αντισυνταγματικό μέτρο που θέτει σε κυριολεκτική καραντίνα τις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες και εξυπηρετεί το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Ήδη, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει αλλεπάλληλα δώρα προς το κεφάλαιο, όπως η μετάθεση του δώρου του Πάσχα, η δυνατότητα των εργοδοτών για μονομερή αναστολή των συμβάσεων εργασίας, ενώ ανέστειλε με ΠΝΠ την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης και την επίταξη των απεργών. Την ίδια στιγμή υπάρχει καταιγισμός απολύσεων, πληθώρα μονομερών εργοδοτικών ενεργειών, εξαντλητική και ανθυγιεινή εργασία στα σούπερ μάρκετ και σε πολλούς χώρους εργασίας. Η υγεία της εργατικής τάξης κινδυνεύει σε κλειστούς χώρους εργασίας με συνωστισμό και χωρίς μέτρα προστασίας. Οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν από την κυβέρνηση να τους πει να τηρήσουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συναδέλφων τους. Απαιτούν όμως από το κράτος και τους εργοδότες άμεσα μέσα και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγεία για όλους.

Όμως ο στόχος δεν είναι η υγεία του λαού. Είναι ο αφοπλισμός των εργαζομένων και των συνδικάτων την ώρα που γίνεται σφαγή στους χώρους εργασίας και που όλα τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται έρχονται για να μείνουν και μετά την πανδημία. Η κυβέρνηση με τα μέτρα που πήρε χθες απαγορεύει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Θέλει να απαγορεύσει στα μέλη των σωματείων να παρέμβουν στους χώρους εργασίας ενάντια στις απολύσεις, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων κλπ. Απαγορεύει την μετακίνηση συνδικαλιστών και εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας για να γίνει μια καταγγελία ενάντια σε μια εργοδοτική αυθαιρεσία. Η μόνη δράση που επιτρέπεται στο εξής είναι αυτή του κράτους, του στρατού και της αστυνομίας, μαζί φυσικά με την απρόσκοπτη λειτουργία των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων των εργοδοτών. Στόχος είναι η εγκαθίδρυση ενός μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει οικειοθελώς μπει στον πάγο, στοιχίζεται πίσω από την κυβέρνηση και αφήνει τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί στο έλεος κράτους και εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις δεν πρέπει να αναστείλουν τη δράση τους την ώρα που συνθλίβονται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Η ΑΤΕ –ΕΚΑ καλεί σε κοινή δράση και αγώνα για ζωή και δικαιώματα. Να παλέψουμε στον Ταξικό Πόλεμο που μας έχουν κηρύξει!

ü Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να μην μπουν στον γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση. Να παρθεί πίσω το χουντικό μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ü Απαγόρευση των απολύσεων. Άμεση ανάκληση των 40.000 απολύσεων που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Καμία χαμένη άδεια – μισθός- ένσημο. Να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη τους!

ü Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την Υγεία. Δωρεάν Περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των υγειονομικών και των νοσοκομειακών γιατρών. Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που δουλεύουν κανονικά και μετακινούνται μαζικά.

 

 

Παρ, 27 Μαρ, 9:22 π.μ. (πριν από 9 ημέρες)

 

 

προς Αγωνιστική

Αγαπητοί συνάδελφοι, σχετικά με το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σας παραπέμπω στα άρθρα 5 & 25 του Συντάγματος τα οποία, μαζί με τα περισσότερα άλλα(*), αποτελούν κατάκτηση πραγματοποιημενη με το αίμα των προγονων-συναδέλφων μας.

Αν δεν είναι κατανοητή,  (επί του συγκεκριμένου)  η ανάγκη λήψης τέτοιων μέτρων και ασφαλώς όπως καταγγελλετε όχι μόνο αυτων, τότε δεν θα ειναι ποτέ κατανοητή η ανάγκη λήψης ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ μέτρων για ΥΑΕ, αλλά θα είναι κατανοητή μόνο η ανάγκη ρητορικής καταγγελίας των εργοδοτών χωρίς τις αντιστοίχως απαιτούμενες συνδυαστικές από πλευράς ποσοτητας-σύνθεσης αντιστεκόμενων και συνδυαστικης διεπιστημονικής προσέγγισης.

Ενδεικτικά σας αναφερω, πώς παρά σχετικές συστάσεις του ΣτΠ για αυτοτελή εφαρμογή του ΑΒΕΚ στις επιχειρήσεις, ούτε οι συστάσεις ούτε ο νόμος εφαρμόζονται (είδατε πουθενά αβεκ;) και τούτο γιατί λείπουν οι εργατικες συνεργειες στο όνομα μιας μη ωφελιμης στην ζωή, στην πορεια της ταξικης αντιστασης, ιδεολογικής καθαρότητας.

Χαιρετισμούς στον Ντίνο.

(*) μια συντακτική εθνοσυνέλευση σε ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ δεν υποστηρίζεται με σεχταριστικη αντίληψη-πρακτική.

Αναρωτηθήκατε μήπως, το ότι δεν εισακουονται οι προτάσεις που αναφέρετε, έχουν σχέση με την περιορισμένη αριθμητικά και ως προς την θέλησή διεπιστημονικής και αντιστασιακών συνεργειών,  αντιστασιακή, μάζα σας;

 

Απαγόρευση Κυκλοφορίας και Σύνταγμα

Από

 Χαράλαμπος Κουρουνδής

 

26/03/2020

 

Όταν ο κανόνας γίνεται εξαίρεση

Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε σήμερα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στερείται συνταγματικού ερείσματος. Το εν λόγω μέτρο φαίνεται ότι θα εμφανιστεί νομικά ως υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όμως αποτελούν ουσιαστικούς νόμους, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να παραβιάσουν το Σύνταγμα ανατρέποντας την ιεραρχία των κανόνων δικαίου. Η ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή η λεγόμενη stricto sensu προσωπική ελευθερία, κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος. Ως τέτοια, πρόκειται για μια ελευθερία που δεν είναι δυνατό να ανασταλεί ούτε κατά την κήρυξη πολιορκίας σύμφωνα με το άρθρο 48 του Συντάγματος, η οποία βέβαια προβλέπεται ούτως ή άλλως με την κήρυξή της από τη Βουλή μόνο σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης ή εκδήλωσης ένοπλου κινήματος για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Εάν είχε κηρυχθεί κατάσταση πολιορκίας θα αιρόταν απλώς η απαγόρευση λήψης ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της εν λόγω ελευθερίας με βάση το άρθρο 5 παρ. 4. Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε το μέτρο με βάση την ανάγκη κρατικής παρέμβασης «όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία». Η άποψη αυτή δεν ανταποκρίνεται στις συνταγματικές προβλέψεις, καθώς η συγκεκριμένη ελευθερία δεν έχει ορισμένο συνταγματικό σκοπό όπως άλλα συνταγματικά δικαιώματα, πχ το δικαίωμα της απεργίας. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο Κ. Μητσοτάκης παραπέμπει στην καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, η οποία όμως δεν μπορεί σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα να επιβάλλεται μέσω μιας προληπτικής συνολικής απαγόρευσης οποιουδήποτε δικαιώματος.

Σημαίνουν όλα αυτά ότι η ελευθερία κίνησης είναι απεριόριστη; Όχι βέβαια, όπως και κανένα από τα συνταγματικά αναγνωρισμένα δικαιώματα. Οι περιορισμοί τους όμως οφείλουν να μην πλήττουν τον πυρήνα τους. Και τούτο ακριβώς είναι που συμβαίνει στην περίπτωσή μας: ενώ η ελευθερία ήταν ο κανόνας και ο περιορισμός η εξαίρεση, πλέον η ελευθερία γίνεται η εξαίρεση και ο περιορισμός ο κανόνας. Επιπλέον, μέσω της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας θίγονται βεβαίως και άλλα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως η συνδικαλιστική ελευθερία, η ελευθερία της συνάθροισης (που μπορεί να περιοριστεί με συνταγματικά θεμιτό με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 11 παρ. 2) και πολλά άλλα των οποίων η άσκηση προϋποθέτει την κυκλοφορία των ανθρώπων. Σημειωτέον μάλιστα ότι το άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος ανήκει στον σκληρό πυρήνα των μη αναθεωρήσιμων διατάξεων με βάση το άρθρο 110 του Συντάγματος.
Όλα αυτά ίσως φαίνονται υπερβολικά τυπολατρικά και τετριμμένα απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση φονικής πανδημίας. Ίσως αυτό ήθελε να υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας σχεδόν αυτολεξεί τη διατύπωση του κοινωνικού δικαιώματος στην υγεία («το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών», αρ. 21 παρ. 3 του Συντάγματος). Όμως η επίκληση ενός συνταγματικού δικαιώματος δεν αρκεί για να θίξει τον πυρήνα ενός άλλου. Από την άλλη πλευρά, η επίκληση καθ’ εαυτή είναι σημαντική στο επίπεδο της ουσιαστικής νομιμοποίησης αυτού του τόσο δραστικού μέτρου. Σ’ αυτό το σημείο, η επιλογή του Κ. Μητσοτάκη όχι απλώς δεν καλύπτεται αλλά φαίνεται ακόμα πιο έωλη, καθώς οι κυβερνητικές επιλογές ως τώρα δεν δικαιολογούν ένα μέτρο τόσο «ριζοσπαστικό». Εάν είναι πρόσφορο, κατάλληλο και αναγκαίο μέτρο για την καταπολέμηση της πανδημίας η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, τότε πώς την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στη διαμόρφωση επιπλέον κλινών ΜΕΘ και σε άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, σε μέτρα δηλαδή που αφορούν άμεσα τη μάχη κατά του κορωνοϊού; Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι υποχρεωτικά, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την αναστολή των λογαριασμών τηλεφώνου, ρεύματος και νερού ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς οι οικονομικά ασθενέστεροι. Επιπλέον, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για χώρους όπου δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι στοιβάζονται χωρίς κανένα μέτρο, όπως τα camps των προσφύγων ή οι φυλακές.

Με αυτά τα δεδομένα, η επιβολή συνολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός από συνταγματικής νομιμότητας στερείται και ουσιαστικής νομιμοποίησης. Όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν προφανώς την αναγκαιότητα περιορισμού των μετακινήσεών μας ώστε να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού. Όμως αυτό, όπως αναφέρθηκε και στο πρωθυπουργικό διάγγελμα, «τηρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». Αυτή η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάθε δικαίωμα λοιπόν, να ζητά από τον πρωθυπουργό δραστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και να αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφύλαξη τον αντισυνταγματικό περιορισμό των δικαιωμάτων της.

Με αίσθημα ευθύνης,

*Χαράλαμπος Κουρουνδής  Διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ*

Το ΝΑΡ για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα μέτρα της κυβέρνησης

Μαρ 23, 2020  fridaΠολιτική

Μόνο τη στρατιωτική στολή ξέχασε να φορέσει ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, παρά μόνο αν «κινούνται προς και από την εργασία τους» ή για τρόφιμα και φάρμακα ή άλλες συγκεκριμένες αυστηρά ανάγκες με την υποχρέωση δήλωσης της μετακίνησης τους στις αρχές παράλληλα με την επιβολή προστίμων σε ένα οργουελικό σενάριο ελέγχου και παρακολουθήσεων.

1. Αν ήθελε η κυβέρνηση να επιτεθεί στην πανδημία, θα έκανε άλλα πράγματα:

Θα είχε κάνει προσλήψεις γιατρών (μηδέν έως τώρα και ούτε καν πρόβλεψη για αργότερα).
Θα είχε ανοίξει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Θα έδινε έστω μάσκες στους γιατρούς.
Θα οργάνωνε συστηματικά διαγνωστικά τεστ όπως έκαναν με αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού όλες οι χώρες της Ασίας.
Θα στήριζε έκτακτα τις υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει γονατίσει από τις μνημονιακές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ.
Θα προχωρούσε σε επίταξη υποδομών και δυναμικού του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Τίποτα από αυτά δεν κάνει! Επιτίθεται όμως στις λαϊκές ελευθερίες, με χουντικής έμπνευσης μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέτει εκτός του νόμου την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Στους σκοπούς μετακίνησης για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνεται η μετάβαση μελών ενός συνδικάτου σε ένα εργασιακό χώρο, την ώρα που οι απολύσεις είναι χιλιάδες.

2. Ο πρωθυπουργός, με πρωτοφανείς εκφράσεις για «άσκηση της ατομικής ελευθερίας που υπερβαίνει το συνταγματικό της σκοπό», για «ελλειμματική ευθύνη» και «μερικούς επιπόλαιους», επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη στους πολίτες για την εγκληματική πολιτική της. Πρόκειται για ξεδιάντροπη προσπάθεια ενοχοποίησης της κοινωνίας, για χυδαία και μακάβρια εκδοχή του δόγματος «μαζί τα φάγαμε» για να δικαιολογηθούν παλιότερα τα μνημόνια. Αντί η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την πανδημία, στην ουσία προεξοφλεί την αποτυχία και αγωνιά μόνο για την πολιτική της μακροημέρευση, καταθέτοντας τα όπλα που η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να χρησιμοποιήσει στις κρίσιμες στιγμές που μιλάμε και δηλώνει ότι «τα μεγαλύτερα όπλα κατά του αόρατου εχθρού είναι η προσωπική μας συμπεριφορά». Αν είναι έτσι, αν είναι πράγματι άχρηστη η κυβερνητική και κρατική μηχανή, ας μας αδειάσουν τον τόπο, αντί να νουθετούν και να εκβιάζουν τους πολίτες.

3. Άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που καλούνται να πάνε στις δουλειές τους, όπου συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους και σε στρεσογόνες καταστάσεις, πολλοί χρησιμοποιώντας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν μεταδίδουν τον ιό, ούτε κινδυνεύουν οι ίδιοι να κολλήσουν; Και ο κίνδυνος είναι στο να βρεθούν πάνω από 2 (!) μαζί σε ανοιχτούς χώρους; Αυτό και μόνο δείχνει όλη τη γύμνια των κυβερνητικών επιχειρημάτων. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση και η αστική εξουσία γενικότερα, εκμεταλλεύεται πρόστυχα την αγωνία για την πανδημία για να εφαρμόσει σχέδια που είχε στο συρτάρι κατά των λαϊκών ελευθεριών από πριν. Το γεγονός ότι τα μέτρα έχουν πολιτικά και όχι υγιειονομικά κίνητρα φαίνεται και από την αποστροφή του πρωθυπουργού «Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι».

4. Τα ίδια τα μέσα εφαρμογής των μέτρων συντριβής των λαϊκών ελευθεριών, με την χρήση της αστυνομίας και του στρατού, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη του αντιδραστικού χαρακτήρα τους. Ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται με το στρατό και με στρατιωτικές διαταγές, αλλά με δημόσιο σύστημα υγείας και με εργατικό λαϊκό αγώνα ενάντια την γενοκτονία στην οποία μας καταδικάζει η αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων και αστικών τάξεων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο

5. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, δεν περιμένουν από την κυβέρνηση να τους πει να τηρήσουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας συγγενών, φίλων, συναδέλφων τους και ειδικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η εικόνα της «αδιαφορίας» που δίνουν τα επιστρατευμένα από την κυβερνητική προπαγάνδα ΜΜΕ, είναι ψεύτικη. Να κάνει άμεσα η κυβέρνηση αυτά που οφείλει και ας μη δείχνει με το δάχτυλο προσβλητικά τους πολίτες.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καλεί σε πολιτική εγρήγορση και κοινή δράση το σύνολο των αριστερών κομμουνιστικών, αλλά και ευρύτερα αλλά και ευρύτερα των δημοκρατικών πολιτών στη χώρα μας. Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενίσχυσης της περίθαλψης και θωράκισης του λαού. Ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και γενικότερα ενάντια στη μεθόδευση των αστικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, με πρόσχημα την πανδημία, για επιβολή μιας βαθιάς αντιδραστικής τομής μεσαιωνικού τύπου.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή, δεν έχει θέση στην αριστερά ούτε ο εφησυχασμός, ούτε η συναίνεση στην απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

Έθνική πολιτιστική ταυτότητα
Tuesday
04/02/2020
14:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κείμενα Γνώμης Γεώργιος Σκλαβούνος
0

 

Γεωρ. Σκαλβούνος(*)

 

Έθνική πολιτιστική ταυτότητα[1]ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ

 

(*)Οικονομολόγος. Κοινωνιολόγος

 

Εθνική Ταυτότητα ή Εθνική Συνείδηση;
Tuesday
04/02/2020
12:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κείμενα Γνώμης Γεώργιος Σκλαβούνος
0

Αναρτούμε κείμενο του κ. Γεωργίου Σκλαβούνου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Πολιτεία 1982 τεύχος 3

 

Σχόλιο GMR: Το κείμενο “εθνική ταυτότητα η εθνική συνείδηση;” είναι η μαύρη τρύπα της ιστορικά εξελιγμένης ατομικής και συλλογικής ελληνικής ψυχής.

Είναι, όπως με δέος το αντιλαμβανόμεθα, η απορρόφηση και η ανα-δημιουργική καταγραφή, της απόλυτης συμπύκνωσης, της ελληνικής ψυχής.

Αυτή η συμπύκνωση, αυτή η πυκνή μεθοδολογική και εννοιολογική καταγραφή-ανάλυση-σύνθεση-εργαλείο ανα-σύνθεσης, της ελληνικής ψυχής, είναι παράλληλα πανανθρώπινης αξίας.

 

 

Γεωρ. Σκαλβούνος(*)

 

 

 

Εθνική Ταυτότητα ή Εθνική Συνείδηση;_ Περιοδικό ΠΟΛΙΤΕΙΑ 1982,Τευχ 3.

 

Το πρώτο λινκ είναι σε PDF από το περιοδικό Πολιτεία.

Εθνική Ταυτότητα ή Εθνική Συνείδηση_ Περιοδικό ΠΟΛΙΤΕΙΑ 1982,Τευχ 3.

 

Το δεύτερο λινκ είναι το ίδιο κείμενο σε word (αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας της GMR, μα άξιζε τον κόπο) προκειμένου να καταστεί πιο ευανάγνωστο για τον αναγνώστη μας.

Εθνική Ταυτότητα ή Εθνική Συνείδηση_ΤΕΛΙΚΟ (1)Περιοδικο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 1982 Τευχ 3.

 

(*)Οικονομολόγος. Κοινωνιολόγος

123..