ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η πατρίδα στο ανθρώπινο φαντασιακό
Monday
27/03/2023
12:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ευγ. Σαρηγιαννίδη ΠΑΤΡΙΔΑ Πατριωτισμός
0

_.

 

 

 

Ευαγ. Σαρηγιαννίδη, 26 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με αφορμή την 25η Μαρτίου ας αναρωτηθούμε: τι είναι η πατρίδα μας από ψυχοκοινωνιολογική άποψη. Σήμερα, η έννοια της πατρίδας αγοράζεται και πωλείται στα κομματικά παζάρια όχι μόνο των πατριδολάγνων, όσων, όπως υποτίθεται την προασπίζονται, αλλά και των πατριδοκάπηλων, όσων, όπως υποτίθεται, την εχθρεύονται. Όμως πέραν από το εμπόριο στις διάφορες πολιτικές και εκλογικές εμποροπανηγύρεις, η έννοια της πατρίδας για τον κάθε άνθρωπο θα αποτελεί το έδαφος στο οποίο θα εδρεύει πάντα και θα οικοδομείται ο συλλογικός εαυτός για τους ιστορικούς και ο ατομικός εαυτός για τους ψυχολόγους.

Το φαντασιακό, το θυμικό, οι σκέψεις και τα όνειρα των ανθρώπων δανείζονται τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις εικόνες, τους ήχους της γενέθλιας γης του καθενός. Κατά το πρώτο στάδιο της ζωής ενός ανθρώπου, το οποίο ξεκινά με τη γέννηση του βρέφους και ολοκληρώνεται περίπου με τη συμπλήρωση του δεύτερου ηλικιακού έτους, το μικρό παιδί γεύεται και δοκιμάζει τον κόσμο που το περιβάλλει με τις αισθήσεις του.

Στις παλιές αγροτικές κοινωνίες, αλλά και στις σύγχρονες, όταν, έστω και περιστασιακά, το νεαρό άτομο ξεφεύγει από την αστική συνθήκη ζωής, νιώθει τις αχτίδες του ήλιου να του χαϊδεύουν το πρόσωπο, ακούει τις μουσικές από τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων, οσφραίνεται τις μυρωδιές του τόπου του, το νοτισμένο χώμα, τα ανθισμένα αγριολούλουδα, τα χιόνια, τις ομίχλες, τα λαμπερά φεγγάρια, τα ποτάμια, τις λίμνες, τις θάλασσες.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Εξάρχεια: Ένταση τα ξημερώματα στο Πολυτεχνείο – Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά μεταξύ κουκουλοφόρων – ΜΑΤ
Saturday
25/03/2023
12:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
0

Σχόλιο GMR: Στη συνέχεια, οι άγνωστοι επέστρεψαν στο Πολυτεχνείο.

“Άγνωστοι”, με διεύθυνση γραφείου-κέντρου επιχειρήσεων, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΘΗΝΑ οδός ΠΑΤΗΣΙΩΝ 42

Όποιος ενδιαφέρεται για προβοκάτσια κατά ενδεχόμενης λαϊκής-ταξικής εξέγερσης κατά χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης, μπορεί να επικοινωνήσει με αυτό το γραφείο.

Να σημειωθεί, πως το γραφείο τηρεί εχεμύθεια, με την συνδρομή έμπειρων δικηγόρων και με την κοινωνική υποστήριξη και προώθηση του έργου του από γνωστούς πολιτευομένους και πανεπιστημιακούς.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξυπηρέτηση, αποτανθείτε στην ΚΥΠ.

_.

 

 

 

 

newpost-ΕΛΛΑΔΑ, 25 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

Ένταση επικράτησε νωρίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου.

 

Ομάδα ατόμων βγήκε από το Πολυτεχνείο, έβαλε φωτιά σε κάδους ενώ επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Στη συνέχεια, οι άγνωστοι επέστρεψαν στο Πολυτεχνείο.

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Οι εξεγέρσεις που έστρωσαν τον δρόμο για την Επανάσταση
Saturday
25/03/2023
11:44 GMT+2
Κείμενα Γνώμης 1821 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Πέτρος Πιζάνιας
0

_.

 

 

 

 

Πέτρ. Πιζάνιας, 25 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι Έλληνες περιλαμβανόμαστε στους λαούς του πλανήτη που εμπέδωσαν την πολιτική τους αυθυπαρξία με επανάσταση. Το 1821 αποτέλεσε την τέταρτη νεωτερική επανάσταση στον πλανήτη εφόσον την ορίσουμε με επιστημονικούς όρους. Δηλαδή, κοινωνικές δυνάμεις οργανωμένες πολιτικά ανατρέπουν μια εξουσία και εγκαθιδρύουν μια δική τους, με βάση την ιστορική άρα, πολιτισμική και κοινωνική ιδιοπροσωπία. Συνοπτικά, το 1821 αποτελεί ένα οργανωμένο πάθος. Τον δρόμο για την Επανάσταση, έστρωσαν μια σειρά από εξεγέρσεις.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Επανάσταση, ξεκίνησε προσχεδιασμένα με τοπικές διαδοχικές εξεγέρσεις από την Μακεδονία έως την Κρήτη. Γνωρίζουμε, από την ιστορική έρευνα, πενήντα δύο Έλληνες τοπικούς επιτρόπους, υποκινητές της Επανάστασης τους πρώτους μήνες του 1821, όλοι στελέχη της Φιλικής Εταιρείας. Ομάδες των τεσσάρων ή πέντε μελών της Φιλικής είχαν σχηματιστεί σε ποικίλους τόπους, και από τον χειμώνα του 1820 προετοίμαζαν την Ελληνική Επανάσταση σε κάθε μία μικρή τοπική κοινωνία.

Αρκετοί ήταν ήδη ισχυροί και διαπρεπείς στον τόπο τους και πέρα από αυτόν, όπως οι προύχοντες της Γορτυνίας Δεληγιανναίοι, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης αρχικαπετάνιος της Μάνης, ο διανοούμενος Λυκούργος Λογοθέτης ηγέτης της Σάμου, ο Αντρέας Λόντος στο Αίγιο, αξιωματούχοι του κλήρου όπως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο επίσκοπος Ησαΐας Σαλώνων, πρωτοκαπετάνιοι αρματολικιών της Στερεάς και του Ολύμπου, οι έμποροι αδελφοί Σπηλιωτόπουλοι των πυριτιδοποιείων στη Δημητσάνα, όπου και ξεκίνησαν την παραγωγή.

Για άλλους γνωρίζουμε λίγα ή ελάχιστα. Ο Βουρδουμπάς Ρούσος ή Στρατής από ισχυρή οικογένεια κτηνοτρόφων στα Σφακιά, ο έμπορος και τραπεζίτης στις Σέρρες Εμμανουήλ Παππάς της Γενικής Εφορίας του Αγίου Όρους, ο Παναγιώτης Αρβάλης στην Τριπολιτσά, ο Χρήστος Παναγούλιας στο Βαλτεσίνικο Καρύταινας. Αυτοί ενδεικτικά, όπως και άλλοι, ορισμένοι τελείως άγνωστοι, κάποιοι μετά βίας γνωστοί, είχαν αναλάβει να υποκινήσουν τις εναρκτήριες εξεγέρσεις σε τοπική κλίμακα και να οργανώσουν τα πρώτα τοπικά συμβούλια διοίκησης της Επανάστασης, να διακινήσουν όπλα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Κόσμο, δεν είναι καλή για την Ελλάδα: Αναφορές για παραβιάσεις…
Thursday
23/03/2023
10:40 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ελλάδα
0

Σχόλιο GMR: Αγαπητοί αναγνώστες:

Μπας και γράφει η έκθεση των προστατών μας, και δεν το είδαμε, για ανεξέλεγκτη καταπάτηση εργατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, και υ.α.ε.(1) ντε, και θεσμοθέτηση της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(2);;;

 

(1) – Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας

(2) – ενοικίαση εργαζομένων, εργολαβίες, μπλοκάκια (βλέπετε σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπων, υαε, ασφάλεια επιβατών, ατύχημα μεγάλης έκτασης) και κάθε λογής εργατικούς “εκσυγχρονισμούς” από διεφθαρμένους εγκεφάλους.

Μπας κι ειδατε στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη κανα “κιχ” από τους “αριστερούς” βρε αδελφέ, για τέτοια “ζητηματάκια”;

_.

 

 

 

 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ, 22 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Δόθηκε στη δημοσιότητα η ετήσια Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (State Department) για την κατάσταση των  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο, σε 198 χώρες, για το έτος 2022.

Την Έκθεση παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken).

Κατά την παρουσίαση, εστίασε το ενδιαφέρον του σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα, τη Βιρμανία, το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν, τη Συρία.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα απολυταρχικά καθεστώτα, όπως τα χαρακτήρισε, της Κούβας, της Λευκορωσίας, της Βενεζουέλας και της Καμπότζης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις αυτού.

Η έκθεση, όπως κάθε χρόνο, χωρίζεται σε κεφάλαια ανά χώρα.

ΕΛΛΑΔΑ

Όσον αφορά στην Ελλάδα, στην εισαγωγή, του 43 σελίδων σχετικού κεφαλαίου, αναφέρεται ότι:

Η Ελλάδα είναι συνταγματική Δημοκρατία και πολυκομματική κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από το Κοινοβούλιο, το οποίο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην  κυβέρνηση όπου επικεφαλής είναι ο Πρωθυπουργός.

Το 2019 στη χώρα πραγματοποιήθηκαν κοινοβουλευτικές εκλογές που οι παρατηρητές χαρακτήρισαν ως ελεύθερες και δίκαιες. Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ηγείται της χώρας.

Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου, την ασφάλεια των συνόρων και τη τήρηση της τάξης. Υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για τις σωφρονιστικές εγκαταστάσεις. Το Λιμενικό Σώμα, αρμόδιο για την τήρηση του νόμου και των συνόρων στα χωρικά ύδατα, αναφέρεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις μοιράζονται τα καθήκοντα επιβολής του νόμου σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές. Η προστασία των συνόρων συντονίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΕΣ
Wednesday
22/03/2023
23:57 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γεώρ. Κασιμάτης
0

_.

 

 

 

Γιώρ. Κασιμάτης, 26 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

Ο  ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη, στον 98.4 αναφέρεται στο πολιτικό σύστημα που μετά από μια πολύχρονη κατάσταση κρίσης, είναι σε διαρκή παρακμή και το μόνο που το ενδιαφέρεται είναι για την αυτοσυντήρηση του. Την ίδια ώρα αυτό  το ίδιο το σύστημα , έχει οδηγήσει σε “ευνουχισμό”  τις κοινωνίες. Δεν υπάρχει σήμερα, λέει,  καν με τους όρους της αστικής δημοκρατίας δημοκρατικό σύστημα, αλλά επίφαση δημοκρατίας , την ώρα που στο πεδίο της παγκοσμιοποίησης  συγκρούονται  το δυτικό μπλοκ και των χωρών της ανατολής με προεξάρχουσα την Κίνα.

 

 

Πηγή: radio984.gr

 

 

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες και μια τραγωδία που ποτέ δεν έπρεπε να είχε συμβεί
Wednesday
22/03/2023
06:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Δια στόματος Πρωθυπουργού: “Είχαμε λιγότερους σταθμάρχες από ότι χρειαζόμασταν. Πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες προσλήψεις, οι οποίες δεν είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια…

Να αξιολογηθεί από την Δικαιοσύνη αυτή η έμμεση-βασική αιτία και να απαντηθεί, αν εκ Θεού προέκυψε η έλλειψη σταθμαρχών και η χρησιμοποίηση σταθμαρχών με μπλοκάκι (να αξιολογηθεί τι σημαίνει και αυτό), ή, αν προέκυψε από την εφαρμογή των μνημονίων, όπου οι ανάγκες μετατρέπονται σε πλεονάσματα για το τάϊσμα της χρεοκρατίας.

_.

 

 

 

 

Κυρ. Μητσοτάκης, 21 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

«Θα πάρει καιρό να αισθανθούμε ανέμελοι – Θα πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και θα ρίξουμε άπλετο φως»

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Alpha φιλοξενήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης (21/03) και κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. «Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες και μια τραγωδία που ποτέ δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί μέσα στον θυμό τους ότι εκεί συμπυκνώνονται παθογένειες ετών.

«Έχουν κάθε λόγο οι νέοι να φοβούνται και να ανησυχούν είπε αλλά πρέπει να βάλουν κι εκείνοι πλάτη για να αλλάξει η χώρα», είπε απαντώντας στο ερώτημα της Ευδοκίας Τσαγκλή η οποία βρισκόταν μέσα στο τρένο.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα νέου που ήταν στο τρένο είπε ότι πρέπει να αλλάξουν όλα στην χώρα αλλά πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Διαβεβαίωσε ότι άκουσε τα συνθήματα των νέων που διαδήλωσαν.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα για το ότι δεν βοηθήθηκαν οι πληγέντες από την πρώτη στιγμή απάντησε: «Διαφωνώ λίγο γιατί μέσα από αυτή την τραγωδία αναδείχθηκε η δυνατότητα του κρατικού μηχανισμού να δράσει γρήγορα και να σώσουμε ζωές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα παιδιά που βρέθηκαν στα βαγόνια πρέπει να βοηθηθούν να το διαχειριστούν αλλά προείχε η μακάβρια αποστολή του εντοπισμού των σορών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε και ερώτηση που αφορούσε το περιεχόμενο του εμπορικού τρένου και η απάντησή του ήταν κατηγορηματική πως δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία. Είπε ακόμα ότι θα πάρει καιρό να αισθανθούμε ανέμελοι.

«Θα πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και θα ρίξουμε άπλετο φως»

 

Όσον αφορά στο θέμα της απόδοσης ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ερωτηθείς αν υπάρχουν ευθύνες στις διοικήσεις του σιδηρόδρομου είπε: «Όλοι θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Θα πάρουμε έναν μεγάλο προβολέα και θα ρίξουμε άπλετο φως. Αλλά πρέπει να ψάξουμε στο πώς φτάσαμε σ εκείνο το βράδυ. Προφανώς και έγιναν μια σειρά από ανθρώπινα λάθη αλλά αν είχαμε μια διαφορετική εκπαίδευση το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί». Είπε ότι οι διοικήσεις έφυγαν από την πρώτη στιγμή όπως και ο υπουργός.

Για το πώς στελεχώθηκαν οι οργανισμοί είπε ότι είναι δικαιολογημένο αίτημα να τεθεί μια τέτοια ερώτηση. «Οι άνθρωποι που διοικούσαν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Δεν ήταν κομματικοί διορισμοί με την στενή τους έννοια. Δεν μου αρέσουν οι κομματικοί διορισμοί. Έχω στελέχη έξω από το κόμμα στην κυβέρνηση. Είναι ελάχιστοι.

(more…)

Επανεκκίνηση Σιδηροδρόμου: Οι εννέα προϋποθέσεις ασφαλείας που ζητούν οι μηχανοδηγοί για να είναι ασφαλή τα δρομολόγια
Wednesday
22/03/2023
01:26 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μνημόνια Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Ναί, ναί, 73 σταθμάρχες με μπλοκάκια!!!

Άντε, με το καλό, και Εισαγγελέα και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου με μπλοκάκι.

Κυρίως όμως δεν έχει απαντηθεί το εάν θα χρησιμοποιηθούν τελικώς οι 73 σταθμάρχες με μπλοκάκια που ανήκουν στον κύκλο εκπαίδευσης, τον οποίο διερεύνησε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και κατέληξε στη σύσταση προς τον ΟΣΕ να τους απομακρύνει από κρίσιμες θέσεις.

_.

 

 

 

newpost.gr-Newsroom, 21Μαρτίου 2023

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου αναμένεται να γίνει την Τετάρτη (22/3) υπο προϋποθέσεις όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης την περασμένη βδομάδα.

 

Η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου θα γίνει χωρίς νέες προσλήψεις, ενώ η κυβέρνηση επιμένει σε εργαζόμενους με μπλοκάκια. Μάλιστα, ο υπουργός υπόσχεται πως το σύστημα κινητών επικοινωνιών GSM-R θα λειτουργήσει το «συντομότερο δυνατό», παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι παραμένει ανενεργό 5 χρόνια μετά την παράδοσή του.

Ωστόσο, μόλις ένα 24ωρο πριν την επίσημη επανέναρξη των δρομολογίων, θολό παραμένει το τοπίο για την πρεμιέρα του σιδηροδρόμου μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, καθώς το αρμοδιο υπουργειο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΣΕ δεν έχουν προβεί ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η ώρα αναχώρησης των πρώτων δρομολογίων.

Κυρίως όμως δεν έχει απαντηθεί το εάν θα χρησιμοποιηθούν τελικώς οι 73 σταθμάρχες με μπλοκάκια που ανήκουν στον κύκλο εκπαίδευσης, τον οποίο διερευνησε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και κατέληξε στη σύσταση προς τον ΟΣΕ να τους απομακρύνει από κρίσιμες θέσεις. Η παρουσία τους θεωρείται απαραίτητη για την επανεκκίνηση των δρομολογίων, δεδομένου ότι έχει ανακοινωθεί από τον εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, η στελέχωση των μεγάλων σταθμών με δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Από την άλλη, εφόσον χρησιμοποιηθούν και αυτοί οι εργαζόμενοι για την επάνδρωση κρίσιμων θέσεων, θα πρόκειται για μία αγνόηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

 

Στο μεταξύ και οι μηχανοδηγοί είναι αποφασισμένοι να μην στελεχώσουν αύριο τέσσερις συγκεκριμένες διαδρομές εάν δε δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ασφαλείας, οι οποίες έως και σήμερα δεν έχουν δοθεί.

 

Πρόκειται για τις γραμμές:

  • Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που ξεκινούν από αύριο για τα εμπορευματικά τρένα καθώς, σύμφωνα με τους μηχανοδηγούς, δεν έχει λυθεί το ζήτημα επικοινωνίας εντός της σήραγγας των Τεμπών) και τις γραμμές
  • Θεσσαλονίκη – Φλώρινα,
  • Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη και
  • Θεσσαλονίκη – Δράμα.

Οι εννέα προϋποθέσεις ασφαλείας που ζητούν οι μηχανοδηγοί

Για το ζήτημα αυτό οι μηχανοδηγοί έχουν το μεσημέρι συνάντηση με τη διοίκηση της Hellenic Train, η διοίκηση της οποίας συναντάται αυτήν την ώρα και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Νωρίτερα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) με επιστολή της προς τη διοίκηση της Hellenic Train ζήτησε την ασφαλή λειτουργία των επικοινωνιών και εντός των σηράγγων, την επάνδρωση μεγάλων σταθμών, όπως αυτός της Έδεσσας, αλλά και πιστοποιητικά ελέγχου καταλληλότητας των γεφυρών από τις οποίες διέρχεται το τρένο. Επιπλέον αναφέρεται στην ανάγκη επαρκούς φύλαξης των ισόπεδων διαβάσεων, ενώ επαναλαμβάνει το αίτημά της για καταγραφή των συνομιλιών των μηχανοδηγών με τους εκπροσώπους του διαχειριστή υποδομής και από την Hellenic Train, «καθώς μετά την σιδηροδρομική τραγωδία υπήρξε επιλεκτική διαρροή συνομιλιών που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τις πραγματικές αιτίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας», όπως αναφέρουν.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Τα αθέατα μειονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Wednesday
22/03/2023
01:10 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Βλάχος ΕΝΕΡΓΕΙΑ
0

_.

 

 

 

Γιώρ. Βλάχος, 20 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να σπεύσει να κλείσει τις επτά λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, οι οποίες μάς παρείχαν ετήσια ηλεκτρική ενέργεια 5 GW. Δυστυχώς, η ενέργεια αυτή θα πρέπει να αναπληρωθεί με εισαγωγή ακριβού φυσικού αερίου, φωτοβολταϊκών ή ανεμογεννητριών, παρά τα πολλά μειονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Λόγω της ενεργειακής κρίσης, έγινε προσπάθεια να ξαναλειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες. Όμως, η μονάδα της Πτολεμαϊδας έκλεισε εντελώς, ενώ οι άλλες έξι υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουμε την πλήρη ισχύ των 5 GW αλλά πολύ μικρότερη.

Επιπλέον, η κυβέρνηση, μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, δεν μας ενημερώνει ποτέ για τα μειονεκτήματα-προβλήματα που παρουσιάζουν τα φωτοβολταϊκά και ιδίως οι ανεμογεννήτριες. Αναφέρει μόνο ότι παρέχουν καθαρή και φτηνή ενέργεια και ότι η ΕΕ επιδοτεί τα κράτη-μέλη της, με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε γενικές γραμμές, τα φωτοβολταϊκά παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μεταξύ 0% έως 25% της λειτουργικής τους διάρκειας ζωής. Οι ανεμογεννήτριες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μεταξύ 0% έως 35%. Αυτή η ασταθής διακύμανση ισχύος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές να αναγκάζονται να κλείνουν την αιολική ή την ηλιακή ισχύ σε περιόδους αιχμής.

Oι λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παράγουν 300 φορές περισσότερα απόβλητα από ένα συγκρίσιμο πυρηνικό εργοστάσιο, προκειμένου να παράγουν την ίδια ποσότητα ενέργειας. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας απαιτούν πάνω από 400 φορές περισσότερη γη από ό,τι τα πυρηνικά εργοστάσια, για να επιτύχουν την αντίστοιχη παραγωγή. Επιπλέον, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, υπάρχει πρόβλημα στην αποθήκευση της ενέργειάς τους.

(more…)

Αντιός αμίγκος! – Από το Μάτι στα Τέμπη, μια τετραετία δρόμος
Saturday
18/03/2023
12:10 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κώστ. Θεολόγου ΜΑΤΙ-ΠΥΡΚΑΪΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

_.

 

 

 

Κώσ. Θεολόγου, 18 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Από το Μάτι στα Τέμπη, μια τετραετία δρόμος… Όλοι στο βάθος ξέρουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα, ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε και αν θα γίνει κανονική, λαμβάνοντας υπόψη ότι στα προηγμένα κράτη η κανονικότητα καθορίζεται από τη λειτουργία της πολιτικής, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Σε μια χώρα όπου το κέρδος των ολίγων θυσιάζει την ασφάλεια και τη ζωή των πολλών, ο δάσκαλος οφείλει να ενσαρκώνει την αξία της εργασίας και να αποδίδει σημασία στο καθήκον εκάστου ρόλου μας. Διότι, στο καθολικό σχέδιο της οργισμένης αντίδρασης με καταλήψεις και προπηλακισμούς, ολίγοι μόνον αποφασίζουν για τις καταλήψεις και τα στόρια στις σχολές, λες και είναι μαγαζιά που τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν.

Ως δάσκαλος στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να είμαι οργισμένος, ούτε σοκαρισμένος από οποιοδήποτε φαινόμενο ή γεγονός, διότι ο δάσκαλος οφείλει να διδάσκει περίσκεψη και αποφασιστικότητα, ώστε να επικρατεί κανονικότητα στα σχολεία και στη ζωή μας, επαγγελματική και ιδιωτική. Προσωπικώς, εργάζομαι σαββατοκύριακα και γιορτές, ώστε να ανταποκρίνομαι στις ακαδημαϊκές ή άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, εις βάρος της ιδιωτικής ζωής μου και προς όφελος των φοιτητών.

Είναι όμως και δικαίωμά μου να αξιοποιώ την τεχνολογική και νόμιμη δυνατότητά μου να διδάξω διαδικτυακά, ώστε να ανταποκριθώ σε πολλές άλλες επαγγελματικές υποσχέσεις μου στο τέλος του εαρινού εξαμήνου, χωρίς να θεωρούμαι ρίψασπις στη μάχη εναντίον των βαρβάρων ή, εν πάση περιπτώσει, ας αρχίσει – και μακάρι να τελειώσει – η επανάσταση χωρίς εμένα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Προϋπόθεση γιά τήν ἐπενδυτική βαθμίδα ἡ ἀθώωση τοῦ Ἀνδρέα Γεωργίου!
Friday
17/03/2023
00:21 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ανδρ. Γεωργίου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΛΣΤΑΤ Μανώλης Κοττάκης ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0

_.

 

 

 

 

Μανώλης Κοττάκης, 16 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

ΤΗΝ «ΓΡΑΜΜΗ» ἔδωσε πρῶτο τό ἐπίσημο Ἀθηναϊκό Πρακτορεῖο Εἰδήσεων, τό ὁποῖο διευθύνει ὁ τέως συνεργάτης τοῦ Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Αἰμίλιος Περδικάρης

«Ἀθῶος» ὁ τέως διοικητής τῆς ΕΛΣΤΑΤ, Ἀνδρέας Γεωργίου, γιά τήν ἀλλοίωση τῶν στατιστικῶν τοῦ 2009, μέ ἀπόφαση τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Δικαστηρίου. «Δικαίωση». Τήν σκυτάλη εὐθύς ἀμέσως ἔλαβαν ἡ Χαριλάου Τρικούπη καί ὁ πρώην Πρόεδρος τοῦ ΠΑΣΟΚ Εὐάγγελος Βενιζέλος, μέ πανηγυρικές ἀνακοινώσεις τους. Ἐπί τέλους τό ΠΑΣΟΚ «ἀπηλλάγη» ἀπό τό ἄγος τῆς εὐθύνης γιά τά μνημόνια. Εἶναι ὅμως ἔτσι; Ἄς βάλουμε τά πράγματα στήν θέση τους.

Ὁ κύριος Γεωργίου ἀπηλλάγη μέ βούλευμα τοῦ Ἀρείου Πάγου γιά τήν ὑπόθεση τῆς ἀλλοίωσης τοῦ ἐλλείμματος τοῦ 2009 μέ ὁριακή πλειοψηφία καί μέ τήν ἰσχυρά μειοψηφία νά εἶναι καταπέλτης γιά τίς εὐθῦνές του. Γιά τήν ὑπόθεση αὐτή ἐκκρεμεῖ ἀκόμη ἀναίρεση στόν Ἄρειο Πάγο, ὅπως ἀκούω. Ὁ κύριος Γεωργίου καταδικάστηκε ἐπίσης ἀπό τήν ἑλληνική δικαιοσύνη μέ δύο τελεσίδικες ἀποφάσεις γιά παράβαση καθήκοντος, ἐπειδή φέρεται ὅτι παραβίασε τούς ἱδρυτικούς νόμους τῆς ΕΛΣΤΑΤ καί ἄλλαξε τούς ἀριθμούς αὐξάνοντας τό ἔλλειμμα τοῦ 2009 κατά 1,5% τοῦ ΑΕΠ, χωρίς νά συγκαλέσει Ὁλομέλεια τῆς Ἀρχῆς. Ὁ Ἄρειος Πάγος ἀπέρριψε τήν αἴτηση τῆς καταδικαστικῆς ἀπόφασής του καί ἀρνήθηκε, ὅπως εἶχε τήν εὐχέρεια, νά στείλει τό προδικαστικό ἐρώτημα πού ζητοῦσε ὁ κύριος Γεωργίου στό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο. Κατόπιν αὐτοῦ, ὁ τέως διοικητής τῆς ΕΛΣΤΑΤ κατέθεσε προσφυγή στό ΔΕΕ μέ τό ἐπιχείρημα, ὅτι παραβιάστηκαν τά δικαιώματά του ἀπό τήν Εὐρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων τοῦ Ἀνθρώπου.

Μέχρι νά ἐκδικαστεῖ ἡ προσφυγή τοῦ κυρίου Γεωργίου στό ΔΕΕ, συνέβησαν τά ἑξῆς ὡραῖα, ἀθέμιτα καί σέ κάθε περίπτωση ἀναντίστοιχα γιά μιά καταδίκη Ἕλληνος ἀξιωματούχου ἀπό Ἑλληνικό Δικαστήριο γιά πλημμέλημα:

Πρῶτον, ἐτέθη ζήτημα ἀθώωσης τοῦ κυρίου Γεωργίου στόν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ἀπό τόν δημοσιογράφο τῆς «Οὐάσιγκτον Πόστ» κύριο Ἰγνάσιους, κατά τήν συνομιλία μαζί του στό Πανεπιστήμιο Τζωρτζτάουν στίς ΗΠΑ τήν ἄνοιξη τοῦ 2022, κατά τήν διάρκεια τῆς ἐπίσημης ἐπίσκεψής του στήν φίλη χώρα.

(more…)

123..