ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Ξαναχτυπά» ο Τόμσεν: Δεν μπορεί η Ελλάδα να ευημερήσει εντός ευρωζώνης – Τι είπε για το ασφαλιστικό
Thursday
15/04/2021
03:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες ΔΝΤ Πώλ Τόμσεν Τράπεζες
0

Σχόλιο GMR: Ομολογίες υπαλλήλου που υπηρέτησε ΤΟ “ΛΑΘΟΣ” όσο κανένας άλλος.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το : υπογράμμισε ότι η απόφαση ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν «καθαρά πολιτική» και «δεν είχε οικονομική υπόσταση».

Σχετικό και αυτό:  Thomsen (πρώην ΔΝΤ): Έρχονται κρίση χρέους και μνημόνια – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ευημερήσει εντός ευρωζώνης

_.

 

 

 

Πώλ Τόμσεν, 8 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

Αφού προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, ο συνταξιούχος -πλέον- οικονομολόγος υπογράμμισε ότι η απόφαση ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν «καθαρά πολιτική» και «δεν είχε οικονομική υπόσταση».

Απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης, λόγω των παθογενειών που γεννά το «πελατειακό σύστημα», δήλωσε ο πρώην διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Πολ Τόμσεν, ο οποίος είχε ενεργή εμπλοκή στα πρώτα χρόνια της ελληνικής κρίσης χρέους.

«Είμαι αρκετά απαισιόδοξος αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να ευημερήσει μέσα στην Ευρωζώνη, κατά βάση λόγω των παθογενειών που γεννά το πελατειακό της σύστημα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, από το βήμα του συνεδρίου του Economist με θέμα «Ελλάδα: 200 χρόνια οικονομικής επιβίωσης».

Αφού προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, ο συνταξιούχος -πλέον- οικονομολόγος υπογράμμισε ότι η απόφαση ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν «καθαρά πολιτική» και «δεν είχε οικονομική υπόσταση».

(more…)

ΔΝΤ: Η ανάκαμψη θα έρθει, αλλά όχι για όλους…
Friday
09/04/2021
14:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΝΤ
0

Σχόλιο GMR: Τι κι αν ακόμα και το ΔΝΤ ομολογεί;

Λαός προδομένος ( https://greek-market-research.com/clink/oi-aganaktismenoi-pane-plateia/ ) = λαός νικημένος.

_.

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης, 7 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Έξι ποσοστιαίες μονάδες ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία και ανάκαμψη για τις περισσότερες περιοχές του κόσμου το 2021 προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη νέα έκθεσή του (World Economic Outlook). Η ύφεση που έφερε ο κορωνοϊός εκτιμάται ότι θα αποβεί τελικά ηπιότερη της κρίσης του 2008. Όπως και ο ΟΟΣΑ, όμως, προειδοποιεί ότι η μετά-την-πανδημία εποχή θα βρει τον κόσμο με μεγαλύτερες εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ των κρατών.

Το δεύτερο μισό του 2020 οι επιδόσεις ήταν καλύτερες του αναμενόμενου για τις περισσότερες περιοχές του κόσμου «λόγω της χαλάρωσης των lockdown και της προσαρμογής σε νέους τρόπους δραστηριότητας». Ταυτόχρονα, κρίσιμης σημασίας θεωρούνται τα γενναιόδωρα πακέτα στήριξης της οικονομίας, κατά κανόνα των ΗΠΑ, τα οφέλη των οποίων επηρεάζουν και τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι το ΔΝΤ προβλέπει «ισχυρότερη ανάκαμψη», με 6% για το 2021 και 4,4% το 2022.

Η Κίνα έχει επιστρέψει ήδη στην προ-Covid19 εποχή, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, έχοντας 2,3% ανάπτυξη το 2020, η οποία αναμένεται να φτάσει το 8,4% το 2021 και 5,6% το 2022. Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό της Ινδίας, που θα φτάσει το 12,5% και 6,9%. Αντίστοιχα τα ποσοστά για τις ΗΠΑ, των οποίων το 2020 η οικονομία είχε αρνητικό πρόσημο (-3,5%) είναι 6,4% και 3,5%. Συνεπώς οι ΗΠΑ θα φτάσουν το αντίστοιχο προ-covid19 επίπεδο φέτος ενώ άλλες χώρες, τυπικά προηγμένες οικονομίες, θα χρειαστεί να περιμένουν ως το 2022 για να επανέλθουν.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Πρόβλεψη σοκ του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Έλλειμμα 9% και χρέος άνω του 200% του ΑΕΠ
Thursday
16/04/2020
02:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΝΤ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

Σχόλιο GMR: ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ

Ο “ΙΟΣ” (όχι ο τελευταίος, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ βρήκαν θέμα να κάνουμε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εδώ) της Χρεοκρατίας δεν αφορά την “ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ” διαρκώς προεκλογική αντιμνημονιακή ιδιοτέλεια.

Εδώ ένα χαρακτηριστικό δείγμα αντιμνημονιακού, διαρκώς προεκλογικού, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ.

Εδώ, (δείτε το σχόλιο) δεχόμαστε απαντήσεις, κριτική, βελτίωση, συζήτηση, ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ, από όσους ΘΕΛΟΥΝ να ΜΠΟΡΟΥΝ.

Και επειδή λόγος έγινε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση Βρε Παναγιώτη, επαναφέρουμε την έκκληση μας. Αγαπητέ Παναγιώτη, η απάντηση σου θα δώσει το αντίστοιχο περιεχόμενο στο Βρε.

._

ΔΝΤ, 15 Απριλίου 2020

 

 

Έκθεση του ΔΝΤ προβλέπει εκτροχιασμό του ελλείμματος 9% και χρέος άνω του 200% του ΑΕΠ για την Ελλάδα το 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που θα έχει η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού στον ανεπτυγμένο και αναδυόμενο κόσμο καταγράφει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Fiscal Monitor που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο πλαίσιο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου, οι οποίες πραγματοποιούνται για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Ταμείο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, εκτιμά ότι η ραγδαία αλλά απαραίτητη αύξηση των δαπανών σε συνδυασμό με τις ισχυρές πιέσεις που θα δεχθούν τα κρατικά έσοδα θα επηρεάσει το χρέος και το έλλειμμα όλων των χωρών της Ευρωζώνη, το οποίο εκτιμά ότι θα αγγίξει φέτος το 7,5% και το 3,6% το 2021.

Η έκθεση παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΔΝΤ, Βίτορ Γκασπάρ, ο οποίος τόνισε ότι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των κρατικών χρεών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα μόλις οι οικονομίες ανακάμψουν από τη κρίση της πανδημίας.

Οι προβλέψεις για την Ελλάδα

(more…)

Όταν το ΔΝΤ κάνει λάθος: Η (μακρά) λίστα των ομολογιών αποτυχίας
Friday
04/10/2019
13:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες ΔΝΤ
0

 

 

 

ΔΝΤ, 4 Οκτωβρίου 2019

 

Ουκ ολίγες φορές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης παραδέχθηκε πως έκανε λάθη στα προγράμματα που εφάρμοσε στη χώρα μας.

 

Οι «ομολογίες» – παραδοχές από πρώην και νυν στελέχη του Ταμείου από το 2013 και μετά είναι αρκετές. Παραδοχές που – πέραν εκείνης για τους λάθος πολλαπλασιαστές το 2013 που προκάλεσε παγκόσμια αρνητική αίσθηση – επικεντρώνονταν ειδικότερα στην λανθασμένη αρχική επιλογή να μην απομειωθεί εξαρχής (από το 2010) το χρέος της χώρας και στην επιμονή σε συνταγές λιτότητας.

Τελευταία τέτοια περίπτωση, η αναγνώριση από τον Πολ Τόμσεν ότι ήταν λανθασμένη η θέσπιση υπερφιλόδοξων στόχων για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Ο Δανός οικονομολόγος, νυν επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση στο London School of Economics, με τίτλο «Το ΔΝΤ και η ελληνική κρίση: Μύθοι και πραγματικότητες», είπε αναφερόμενος στους υπολογισμούς του Ταμείου για το ελληνικό ΑΕΠ:

«Το 2010 υποθέσαμε ότι η Ελλάδα θα χρειαζόταν οκτώ χρόνια για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα. (…) Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χειρότερο. Σήμερα, σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι ακόμα 22% κάτω από το προ κρίσης επίπεδο. Αν χρησιμοποιήσουμε την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πάρει έως το 2031 για να επιστρέψει η Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα. Αν πάρουμε την πρόβλεψη του ΔΝΤ, θα πάρει δυο-τρία χρόνια περισσότερο. Άρα σαφώς έχουμε πολλές εξηγήσεις να δώσουμε».

Η ουσία βέβαια είναι πως είναι πλέον πολύ αργά να δώσει τώρα εξηγήσεις για τα λάθη που έγιναν στο ελληνικό πρόγραμμα. Η ευαισθησία αυτή θα έπρεπε να είχε επιδειχθεί τα προηγούμενα δέκα χρόνια, όταν το Ταμείο ζητούσε διαρκώς νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία στραγγάλισαν την οικονομία και τους πολίτες.

(more…)