ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εθνική και Πατριωτική Ενότητα
Wednesday
01/04/2020
03:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

Σχόλιο GMR: Αναρτούμε εδώ (καθυστερημένα, εφόσον δεν το προσέξαμε στην ώρα του – λίγο πριν τις εκλογές του 2019) άρθρο του κ. Σπ. Στάλια, προκειμένου με αφορμή αυτό να θέσουμε (και πάλι, αλλά που ταιριάζει γάντι) θέματα (που έτσι και αλλιώς διακαώς προβάλλουμε) προς συζήτηση.

Πολύ ωραία τα ΟΝΕΙΡΑ του συντάκτη. Και οι ιδέες/ συμπληρώματα των υπολοίπων σχολιαστών (σε σχετική ανάρτηση του συντάκτη στο FB) και αυτές σπουδαίες. Όλα χωρίς τον ξενοδόχο (τον ξέρετε τον ξενοδόχο, έτσι δεν είναι;) είναι μια μαγεία, λαμπερά, τέλεια.

Τίθεται λοιπόν το εξής θέμα για συζήτηση: ” Τι προβληματισμό προϋποθέτει η επιθυμία/στόχευση για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία;” την οποία επιθυμεί ο συντάκτης; Επ’ αυτού του προβληματισμού η GMR υποστηρίζει τα  (1). α και β και (2).δ  εκ των κατωτέρω αναφερομένων.

 

___ (1) — Ποιες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για βιώσιμη ( και όχι στιγμιαία) Εθνική ανεξαρτησία;

Απάντηση (προς συζήτηση):

α) Εθνική Συνείδηση (κείμενο Γεωργίου Σκλαβούνου),

β) οικονομικός σχεδιασμός (εθνικό νόμισμα- αναδιανομή- εύλογη κληρονομιά), δικαιϊκός επανακαθορισμός (εξασφάλιση προϋποθέσεων επί ανθρωπίνων δικαιωμάτων), δημοκρατία (οικονομική-δικαιϊκή-συνταγματική), περιλαμβανομένου του παραπάνω (α),

γ) να ψηφιστούν στην Βουλή, πρόσωπα έντιμα, ή πατριώτες, ή καλοί επαγγελματίες, ή καλοί επιστήμονες, κλπ.

δ) να ενημερωθεί ο κόσμος για το εθνικό νόμισμα, η-καί, για το μεταναστευτικό, για τα ελληνοτουρκικά, κλπ, και να ψηφίσει αναλόγως.

ε) να μορφωθεί μέσω της Παιδείας ο κόσμος και τότε θα αλλάξουν τα πράγματα,

στ) να ξυπνήσει μονομιάς (ο λαός, από μόνος του ή υπό την επήρεια οικονομολογικών, πατριωτικών, θρησκευτικών κλπ αναλύσεων/προτάσεων), να ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς,

ζ) να εισακουστούν από τους κυβερνώντες προτάσεις δημοσιολογούντων, επιστημόνων, ιστοσελίδων, ομίλων, κλπ.

 

___ (2) — Πως θα υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη Εθνική Ανεξαρτησία;

Απάντηση (προς συζήτηση):

Κυκλοφορούν οι εξής προτάσεις:

α) ψηφίστε το κόμμα μας.

β) ψηφίστε την συνεργασία δυο, τριών, κλπ κομμάτων ή ψηφίστε πατριώτες, καλούς επαγγελματίες, έντιμους κλπ ανεξαρτήτως κομμάτων, ή ψηφίστε πατριωτικά ή αριστερά, ή Μικρά κόμματα ή κόμματα Εθνικού Νομίσματος.

γ) να δημιουργηθεί ένα παλλαϊκό απελευθερωτικό μέτωπο με συγκεκριμένα προτάγματα και τεκμηριώσεις και να ακολουθήσει (μετά από αναγκαστική υποχώρηση των κυβερνώντων) συντακτική εθνοσυνέλευση. Υπόδειγμα αυτής της πρότασης το “Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ“.

δ) όμοια με την πρόταση (γ) αλλά και εφοδιασμένη με αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο για το πως θα υλοποιηθεί η αναγκαστική υποχώρηση των κυβερνώντων, δηλαδή μιας απελευθερωτικής αντίστασης που θα διαθέτει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο (όπως των, Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ, Ithacanet, τριλογία της Δημοκρατίας, GMR, κλπ, παράλληλα συναγωνιστικός συνδυασμός ΟΛΩΝ αυτών χωρίς ΟΜΩΣ αποκλεισμό/αντιπαλότητα εμφανή ή υφέρπουσα, μεταξύ τους).

ε) να εισακουστούν οι προτάσεις της παραγράφου 1ζ.

 

Υστερόγραφο: Εθνικό νόμισμα και Αριστερο/Ακροδεξιο/Τυχοδιωκτισμός (εδώ, ΣΥΓΚΛΗΣΗ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ (..) ΔΥΝΑΜΕΩΝ) ΜΑΖΙ = βούτυρο στο ψωμί της εθελοδουλείας.

._

 

 

Σπ. Στάλιας, 13 Απριλίου 2019

 

 

 

Οι πατριωτικές εθνικές δυνάμεις εν όψη των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών εμφανίζονται διασπασμένες.

Αυτό είναι εθνικά οδυνηρό, μετά από 17 χρόνια ευρώ και 10 χρόνια μνημονίων.

Τι δεν έχει γίνει αντιληπτό και υπάρχει αυτή η πολυδιάσπαση;

Γι αυτό το θέμα θα ήθελα να μοιράσω ορισμένες σκέψεις μαζί σας.

Το θέμα μας αυτή την στιγμή είναι, μετά από αυτή την πολύχρονη καταστροφή, η Εθνική Ανεξαρτησία.

Η Εθνική Ανεξαρτησία ενός Λαού στη σημερινή εποχή, στον 21ο αιώνα, εξαρτάται από την ελεύθερη άσκηση της Νομισματικής Πολιτικής.

Αν αυτή δεν ασκείται ελεύθερα από μια Κυβέρνηση, το Κράτος δεν είναι επικυρίαρχο.

Κανένα στόχο του δεν μπορεί να επιτύχει.

Κατά συνέπεια η πλατφόρμα ενότητας είναι η απόκτηση του Εθνικού Νομίσματος. Δεν υπάρχει άλλη πλατφόρμα και όποιος πει ότι υπάρχει είναι ανιστόρητος λίαν επιεικώς.

Αυτό είναι ένα μεγαλειώδες έργο που πρέπει να αναληφθεί και να πραγματοποιηθεί από όλες τις πατριωτικές δυνάμεις, από την πατριωτική αριστερά έως την πατριωτική δεξιά, ανεξαρτήτως των διαφορών τους σε αλλά θέματα.

Έχω την αίσθηση λοιπόν, ότι σε αυτό το διάστημα που θα γίνεται το πρώτο και μεγαλειώδες βήμα προς την ανάκτηση της Εθνικής Αξιοπρέπειας, όλα τ’ άλλα θέματα, που διαφωνούμε ή συμφωνούμε, θα πρέπει να μείνουν πίσω, γιατί είναι εξ αντικειμένου δευτερεύοντα.

Οποιαδήποτε θέματα τίθενται, με βάση οποιαδήποτε ιδεολογία ή πατριωτική δικαιολογημένη απαίτηση, μας οδηγούν σε καταστάσεις που χάνουμε τον στόχο μας, και άρα συνιστούν κόστος μη αναγκαίο, που δεν μπορούμε να το καλύψουμε στη στιγμή που βρισκόμαστε, που το Έθνος ξεπουλιέται.

Στο κάτω κάτω, όλα τα θέματα αυτού του είδους, είναι ερωτήματα που απασχολούν τον Ελληνικό Λαό και για τα οποία θα πρέπει να ερωτηθεί αφού η Χώρα καταστεί και πάλι Ανεξάρτητη.

Η ανεξαρτησία όμως της Χώρας μας και του Ελληνικού Λαού, αρχίζει με την άσκηση Ελεύθερης Νομισματικής Πολιτικής, η οποία μετά θέτει τις βάσεις για την άσκηση Δημοσιονομικής Πολιτικής, Συναλλαγματικής Πολιτικής, Εμπορικής Πολιτικής και Εισοδηματικής Πολιτικής, σύμφωνα με τα συμφέροντα του Ελληνικού Λάου.

Όλες αυτές οι πολιτικές σήμερα ασκούνται από τις Βρυξέλλες και από την ΕΚΤ, μέσω των πολιτικών δυνάμεων του ‘Κοινοβουλίου’, που η άσκηση τους μας έχει καταστρέψει, μας έχει σκλαβώσει.

Οι πολιτικές αυτές συνιστούν τις βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχτούν προγραμματικές θέσεις κόμματων που να διαφέρουν ριζικά, και τα οποία προγράμματα είναι αδύνατον να υπάρξουν χωρίς την αποκατάσταση αυτών των πολιτικών.

Χωρίς την ύπαρξη αυτών των θεμελιωδών πολιτικών τίποτα δεν είναι δυνατόν να γίνει. Η Νομισματική πολιτική είναι η προτεραιότητα χωρίς καμία αμφιβολία.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται απόλυτη γνώση, αφοσίωση, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά, ανιδιοτέλεια, ιδρώτας και αίμα, αλλά και αγάπη προς τον Ελληνικό Λαό. Και η αγάπη αυτή θα είναι η βάση της Ενότητας του Λαού, που είναι προαπαιτούμενο σε αυτό το εγχείρημα, έτσι ώστε η ανάκτηση της Εθνικής Αξιοπρέπειας να γίνει ομαλά, ειρηνικά, χωρίς λάθη, με συναινέσεις, αφού θα απαιτήσει σκληρή δουλειά τουλάχιστον 12 μηνών.

Πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτό το μεγαλειώδες έργο μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί, και είναι ανάγκη όλοι μαζί να το κάνουμε, για να μπορεί ο καθένας μετά ξεχωριστά να πείσει τον Λαό ότι είναι ικανός να επιδιώξει τους σκοπούς του προγράμματός του. Το εχέγγυο του θα είναι, ότι ήταν και αυτός παρόν όταν υλοποιήθηκε το μεγάλο βήμα της ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, θέτοντας το εγώ του στην υπηρεσία όλου του Ελληνικού Λάου.

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Αλλά όλες οι απόψεις ιεραρχούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ιστορικής στιγμής.

Η συγκυρία αυτή την στιγμή επιβάλλει την άμεση έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ως το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Αυτό άμεσα συνεπάγεται εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, σεισάχθεια, σεβασμό στην περιουσία των Ελλήνων, μαζική δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων, σταδιακή αποκατάσταση του κράτους πρόνοιας, των αμοιβών και των συντάξεων και αναβάθμιση της Εθνικής Ασφάλειας της Χώρας που νοσεί και φυσικά θα ανοίξει τον δρόμο τιμωρίας όλων των ενόχων που προσυπέγραψαν και υλοποιούν τα Μνημόνια.

Έχω την αίσθηση ότι όποιος δεν κατανοεί την ανάγκη της σημερινής ιστορικής στιγμής για το τι πρέπει να γίνει πρώτα, βάζει το εγώ του πάνω από το συμφέρον του Λαού και του Έθνους και θα υποστεί συντριπτική ήττα αφού ο Λαός στις δύσκολες στιγμές καλώς αντιλαμβάνεται! Ή όλοι μαζί θα πορευτούμε και θα νικήσουμε, και θα υποστεί ο καθένας συντριπτική ήττα αν μόνος του πορευτεί, στο πλαίσιο των μικροκομματικών εγωιστικών του φιλοδοξιών!

spyridonstalias@hotmail.com

 

Πηγή: triklopodia.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.