ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΔΝΤ: Η ανάκαμψη θα έρθει, αλλά όχι για όλους…
Friday
09/04/2021
14:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΝΤ
0

Σχόλιο GMR: Τι κι αν ακόμα και το ΔΝΤ ομολογεί;

Λαός προδομένος ( https://greek-market-research.com/clink/oi-aganaktismenoi-pane-plateia/ ) = λαός νικημένος.

_.

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης, 7 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Έξι ποσοστιαίες μονάδες ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία και ανάκαμψη για τις περισσότερες περιοχές του κόσμου το 2021 προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη νέα έκθεσή του (World Economic Outlook). Η ύφεση που έφερε ο κορωνοϊός εκτιμάται ότι θα αποβεί τελικά ηπιότερη της κρίσης του 2008. Όπως και ο ΟΟΣΑ, όμως, προειδοποιεί ότι η μετά-την-πανδημία εποχή θα βρει τον κόσμο με μεγαλύτερες εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ των κρατών.

Το δεύτερο μισό του 2020 οι επιδόσεις ήταν καλύτερες του αναμενόμενου για τις περισσότερες περιοχές του κόσμου «λόγω της χαλάρωσης των lockdown και της προσαρμογής σε νέους τρόπους δραστηριότητας». Ταυτόχρονα, κρίσιμης σημασίας θεωρούνται τα γενναιόδωρα πακέτα στήριξης της οικονομίας, κατά κανόνα των ΗΠΑ, τα οφέλη των οποίων επηρεάζουν και τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι το ΔΝΤ προβλέπει «ισχυρότερη ανάκαμψη», με 6% για το 2021 και 4,4% το 2022.

Η Κίνα έχει επιστρέψει ήδη στην προ-Covid19 εποχή, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, έχοντας 2,3% ανάπτυξη το 2020, η οποία αναμένεται να φτάσει το 8,4% το 2021 και 5,6% το 2022. Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό της Ινδίας, που θα φτάσει το 12,5% και 6,9%. Αντίστοιχα τα ποσοστά για τις ΗΠΑ, των οποίων το 2020 η οικονομία είχε αρνητικό πρόσημο (-3,5%) είναι 6,4% και 3,5%. Συνεπώς οι ΗΠΑ θα φτάσουν το αντίστοιχο προ-covid19 επίπεδο φέτος ενώ άλλες χώρες, τυπικά προηγμένες οικονομίες, θα χρειαστεί να περιμένουν ως το 2022 για να επανέλθουν.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.