ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Με τη μερική οριοθέτηση η Αθήνα έβαλε την Κύπρο στο “μπαούλο”
Saturday
08/08/2020
17:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: ΤΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ;;;

Ως αποτέλεσμα της “βιασύνης” της, η Αθήνα εγκατέλειψε νόμιμες αξιώσεις για κυριαρχικά δικαιώματά της. Ο συμβιβασμός, όπως έχει χαρακτηριστεί, είναι μονόπλευρος γιατί έδωσε μόνο η Ελλάδα. Ποιο είναι, λοιπόν, το κόστος; Με βάση το χάρτη, ο οποίος είδε το φως της δημοσιότητας, είναι σαφές πως δεν αναγνωρίζεται πλήρης επήρεια στην Κρήτη, δεν συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η Ρόδος και καθόλου το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Έχει αναφερθεί πως υπάρχει σχετική αναφορά στη συμφωνία για να υπάρξει συνέχιση των συνομιλιών. Όταν όμως έχει γίνει ήδη αποδεκτό πως τα νησιά έχουν μειωμένη επήρεια, δημιουργείται ένα σοβαρό προηγούμενο. Δημιουργείται και ένα κενό μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, το οποίο ως γνωστό θέλει ετσιθελικά να συμπληρώσει η κατοχική Τουρκία.

._

 

 

 

 

Κώστας Βενιζέλος, 8 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Δεν θα μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά η κατοχική Τουρκία στη συμφωνία Ελλάδος -Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ. Με τη γνωστή της θρασύτητα, η Άγκυρα αντέδρασε έντονα και εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδος. Έδειξε ενοχλημένη και έτοιμη να αντιδράσει χωρίς όρια!

Η Τουρκία αντέδρασε σε μια συμφωνία δυο χωρών, που αναμφισβήτητα έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα ενώ η ίδια με τη Λιβύη (με την οποία υπέγραψε προδήλως παράνομο μνημόνιο) δεν έχει. Αλλά αυτή είναι η Τουρκία, με αυτό τον τρόπο αντιδρά και συμπεριφέρεται, με βάση το τουρκικό, ή μάλλον οθωμανικό “δίκαιο”, που είναι καταπάτηση όλων των άλλων δικαίων. Η  συνέχεια θα δείξει μέχρι που μπορεί να φθάσει, η Άγκυρα, που στις πλείστες περιπτώσεις είναι προβλέψιμη.

Σε ό,τι αφορά την τμηματική συμφωνία Ελλάδος και Αιγύπτου, είναι σαφές πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά, όχι απομονωμένα, χωρίς τους πανηγυρικούς τόνους που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση και στους οποίους “χόρεψε” η πλειοψηφία των ΜΜΕ. Η Αθήνα επιδίωξε τη συμφωνία σε μια προσπάθεια να ακυρώσει το τουρκολιβυκό παράνομο μνημόνιο. Η συμφωνία, όπως έχει αναφερθεί, διεμβολίζει το εν λόγω μνημόνιο και η Ελλάδα αποκτά ένα “ηθικό πλεονέκτημα”, αφού ενεργεί μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κύπρος-Γαλλία συμμαχία χωρίς ψευδαισθήσεις
Friday
07/08/2020
18:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Να’ταν το κάθε (οπως ετούτο) καλό άρθρο, οδηγός πράξης, καλά θα ‘τανε! Μα να το υποστηρίζει και ο (κάθε) συγγραφέας του (στην πράξη του ως ενεργός πολίτης).

._

 

 

 

 

Κώστας Βενιζέλος, 7 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η γαλλοκυπριακή συμφωνία, που υπεγράφη στις 4 Απριλίου 2017, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2020. Πρόκειται για μια συμφωνία στενότερης συνεργασίας σε μια σειρά τομείς στον στρατιωτικό τομέα, που συνδέεται, μεταξύ άλλων, με εκπαίδευση και κοινές δράσεις. Αποτελεί ένα όχημα για αναβάθμιση της συνεργασίας, ενώ στο μεταξύ γίνονται κι άλλα βήματα, που κρίνονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους ως πολύ σημαντικά.

Όπως αυτά που συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου Μακρόν με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι. Τα όσα συμφωνήθηκαν, φαίνεται να εγκαινιάζουν μια άλλης μορφής συνεργασία, που ενδεχομένως να συνδέεται και με τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή μας. Δεν είναι σωστό ούτε να δημιουργούνται προσδοκίες, ούτε να προσφέρεται πεδίο για υπερβολές, που είναι ίδιον -φευ- των Κυπρίων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Επενδύοντας στον Πούτιν, τον Μακρόν και στην κότα με τα χρυσά αυγά
Sunday
02/08/2020
10:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κώστ. Βενιζέλος
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Τι θα λέγατε, επενδύοντας στην “δ.ά.δ.α.”;(*)  Αναμφίβολα, σημαντικές οι επισημάνσεις και του επιστήμονα-δημοσιογράφου Κώστα Βενιζέλου και λοιπών αρθρογράφων-επιστημόνων της slpress.

Όμως, όπως κάθε ενεργός πολίτης ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ (για όσο αντέχει να παρεμβαίνει ως ενεργός όχι ενεργούμενος, διότι δεν λείπουν και στραβοτιμονιές στην πορεία), έτσι ΚΑΙ οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ΚΑΙ οι εκ συστήματος αρθρογραφούντες δημοσιολόγοι με περισσότερες ή λιγότερες επιστημονικά δομημένες γνώσεις, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ.

Κάτι όμως ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ (εδώ αρθρογραφία Σάββα Σαββόπουλου), κάτι η διασφάλιση του όποιου κατακτημένου status, κάτι  “όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες”,  κάτι τα στρογγυλέματα, μετά τις αιχμηρές διαπιστώσεις (συνήθως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που αφορούν μέχρι και το ποινικό δίκαιο!) και κάτι “να μην τα χαλάσουμε κιόλας” (**δεν ακυρώνονται προσπάθειες, δεν μειώνονται χειρισμοί“) ΚΑΙ η ΕΜΠΛΟΚΗ πάει περίπατο.

(*) Η συμβολική συντομογραφία Δικαιοσύνη-Ανιδιοτέλεια-Δημοκρατία-Αλληλεγγύη, είναι βάση/οδηγός στάσεων και προτάσεων της G-M-R.

(**)Είναι επειδή η Αθήνα περί άλλων τυρβάζει; Είναι γιατί υπάρχει η νοοτροπία του καναπέ και θέλουμε να παρακολουθήσουμε τη διάσωσή μας από τρίτους; Με τα πιο πάνω δεν ακυρώνονται προσπάθειες, δεν μειώνονται χειρισμοί.

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 1 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και το μείζον είναι να τύχουν οι εξελίξεις σωστής διαχείρισης. Σε μια κρίση αξιολογείται το τι έγινε και τι έπρεπε να είχε γίνει, όση σημασία και να έχει αυτή η άσκηση επί χάρτου. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια μικρή χώρα, της οποίας από το 1974 και εντεύθεν έδαφός της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Τι έχει γίνει για να ανατραπούν τα κατοχικά δεδομένα όλα αυτά τα χρόνια, σχεδόν μισός αιώνας;

Οι ηγεσίες αποδέχθηκαν την ήττα και αναζήτησαν τρόπους νομιμοποίησης της “νέας κατάστασης πραγμάτων”. Δεν ορθώθηκε ουσιαστική πολιτική για ανατροπή της επιβληθείσας από την Τουρκία κατοχή (ούτε άμυνα, ούτε διεκδικητική πολιτική διαρκείας). «Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την πανίσχυρη κατοχική Τουρκία», η γνωστή επωδός! Δεν ήταν και δεν είναι επιλογή ο πόλεμος.

Για να αποτραπεί, όμως ο πόλεμος, για να μην επιτευχθούν πλήρως τα επεκτατικά σχέδια της κατοχικής δύναμης, χρειαζόταν και χρειάζεται άμυνα, αλλά και αποτρεπτική ισχύ.
Από το 1974 και εντεύθεν οι προτεραιότητες ήταν άλλες. Ασφαλώς και ήταν προτεραιότητα η επιβίωση και η οικονομία. Άλλωστε μια ισχυρή οικονομία αποτελεί όπλο σε έναν αγώνα. Βεβαίως, οικονομίες που κτίζονται στην άμμο, δεν μπορούν να έχουν διάρκεια, αντίθετα καταρρέουν.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ερντογάν: πολεμική σύγκρουση ή διαπραγμάτευση με τουρκικούς όρους
Saturday
01/08/2020
11:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Η Τουρκία θα πετύχει αυτα που θελει (να εκχωρήσουμε εθνική κυριαρχία) χωρις να πέσει ούτε μια σφαίρα!

Αν κάποιος διαφωνεί με τον αρθρογράφο κο Βενιζέλο, ας το πει.

Ή να πεί πιο κομψά: “μα τι θέλετε, πόλεμο;”

._

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 29 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η γερμανική προεδρία της ΕΕ, που παρενέβη για εκτόνωση της έντασης που προκάλεσε η κατοχική Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ζήτησε μορατόριουμ ενός μηνός, ώστε να δοθεί χρόνος για να υπάρξει συνεννόηση και αποκλιμάκωση. Προφανώς μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο, του ενός μηνός, θα επιχειρηθεί η έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Είναι δε σαφές από τις τουρκικές κινήσεις, πως η Άγκυρα προσπαθεί να παρουσιαστεί τώρα θιασώτης του διαλόγου και ζητά από ξένες κυβερνήσεις και Οργανισμούς, να παρέμβουν προς την κατεύθυνση της Ελλάδος για να συναινέσει! Η πρόταση του Βερολίνου έγινε σιγά-σιγά και τουρκική. Παρουσιάζεται η Άγκυρα να προτείνει το μορατόριουμ με στόχο το διάλογο και αφήνει τις λεπτομέρειες για έκπληξη.

Αν και για να μην “αδικούμε” τους Τούρκους, τα λένε όλα περί των προθέσεων τους και με ξεκάθαρο τρόπο. Κάποιοι, βέβαια, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Σημειώνεται συναφώς ότι η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αράντσα Γκονζάλες Λάγια, που βρισκόταν προχθές στην Άγκυρα και χθες στην Αθήνα έσπευσε (από την τουρκική πρωτεύουσα) να προλάβει τα “καλά νέα”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Άλλο η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, άλλο «ξεμπερδέψτε μόνοι σας»
Friday
31/07/2020
15:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Το συγκεκριμένο άρθρο ξεφεύγει από την “κυβερνητική γραμμή”, ο αρθρογράφος, μπορεί ως συνολική δημοσιογραφική δουλειά να μην, ξεφεύγει/αναδεικνύει αλήθειες-κομβικά σημεία ΠΕΡΑ από την ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ (αυτής η άλλης από το 2010 κυβέρνησης), καλό όμως είναι να αξιοποιούμε τις επιμέρους “παρεκτροπές” του συγκεκριμενου αρθρογράφου όπως και άλλων αρθρογράφων, ενδεικτικά του αρθρογράφου/καθηγητή Νομικής κου Αγγέλου Συρίγου σχετικά με την αντιδικαιϊκή/αντεθνική εφεύρεση της επήρειας του Καστελόριζου.   Έπειτα, ας το παραδεχθούμε, αν “ξέφευγε του επιτρεπτού” από την συστημική γραμμή, θα έπρεπε να γράφει όχι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, αλλά ως ενεργός πολίτης, σε ιστοσελίδες περιορισμένης εμβέλειας. Το γιατί οι ιστοσελίδες περιορισμένης εμβέλειας παραμένουν “περιορισμένης”, έχει να κάνει με το γεγονός, πώς δεν τις πλησιάζει συνεργειακά το “βαρύ πυροβολικό” της αντιμνημονιακής διανόησης. Αυτό το βαρύ πυροβολικό, “δεν έχει πεισθεί” πως υπάρχουν καλοπροαίρετοι ενεργοί πολίτες (με συγκεκριμένης/ίσως μοναδικής, αξίας ενέργεια ο καθένας), φυσικά πατριώτες-αντιμνημονιακοί-μη πολιτευόμενοι.

Επίσης, μέρος αυτού του βαρέως τύπου πυροβολικού, έχει ενδοιασμούς (ως αντίθεση) για την αξία του Εθνικού νομίσματος (εδώ Μετωπικό πρόγραμμα…του καθηγητή κου Θ.Μαριόλη…), ακόμα και για την ΑΞΙΑ του ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αξία που προσδιορίζεται όχι από το νεκρό γράμμα του νόμου, αλλά από την ζωντανή ΕΜΠΛΟΚΗ του Νόμου στις οικονομικο-δικαιϊκο-πολιτικές εξελίξεις (συνήθως αφαιρούν το δικαιϊκό αφήνοντας ανενόχλητη την εισαγγελικοδικαστική φιλοσυστημική μεζούρα).

._

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 31 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στο Βερολίνο χαμογελούν για την διπλωματική τους “επιτυχία”, που οδήγησε στην “αποκλιμάκωση” της έντασης στο Αιγαίο. Στην Αθήνα αισθάνονται ανακούφιση που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, σε σημείο που δεν θέλουν να σκέφτονται ότι το “Μπαρμπαρός” βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ, γιατί κανονικά θα πρέπει να αντιδράσουν!

Και αυτό επειδή, πέραν από τις αδελφικές σχέσεις, ως ένα έθνος, έχει και υποχρέωση η Ελλάδα έναντι της Κύπρου ως εγγυήτρια χώρα. Όλα αυτά, βέβαια, είναι λεπτομέρειες, καθώς το αφήγημα που παρουσιάζεται είναι πως «η Κύπρος είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος» για να παραπέμψει εμμέσως στο διά ταύτα: «Ξεμπερδέψτε μόνοι σας»!

Και παράλληλα με τις βαρύγδουπες τοποθετήσεις αρμοδίων του αθηναϊκού κράτους, ξαναρχίζει το γνωστό τροπάρι για τους “μαξιμαλιστές” Κυπρίους, που θέλουν να παρασύρουν την Ελλάδα σε περιπέτειες! Αυτή η επωδός αφορά τους αδιάβαστους και τους επιδερμικούς, που τόσα χρόνια δεν έχουν μάθει την τουρκική στρατηγική έναντι του Ελληνισμού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Θερμό επεισόδιο ή παράδοση; – Το δίλημμα που θα θέσει ο Ερντογάν
Saturday
06/06/2020
21:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR Μας λέει ο κος Κώστας Βενιζέλος: “Είναι η ίδια ελίτ που δίνει διαπιστευτήρια στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο (τα παρακολουθήσαμε την περίοδο της σκληρής λιτότητας των μνημονίων).

Μαζί με την κατά της “ίδιας ελίτ” καταγγελία, χύνεται και το αθωωτικό, υπέρ της “μεταμνημονιακής κανονικότητας”, δηλητήριο (λες και τώρα βρισκόμαστε στον θαυμαστό κόσμο της ξεγνοιασιάς).

Αν είναι κάθε φορά που σκάει μια προδοσία, να θεωρούμε αφελώς(;;;) πως οι προηγούμενες προδοσίες έχουν θεραπευθεί, τότε τι εξυπηρετούμε;

Αλλά της  “ανεξάρτητης δημοσιογραφίας” ο μπαξές, για όλα τα γούστα διαθέτει.

._

 

Κώσ. Βενιζέλος, 6 Ιουνίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

Δεν είναι τόσο έξυπνη και καλοσχεδιασμένη η τουρκική επεκτατική πολιτική. Την καθιστά, ωστόσο, εφικτή, υλοποιήσιμη η τακτική που ακολουθείται από την ελληνική πλευρά. Η Λευκωσία κρυβόταν διαχρονικά πίσω από το μέγεθος της χώρας και την έλλειψη αποτρεπτικής δύναμης. Αυτό δεν είναι άλλοθι, συνιστά ωστόσο μια πραγματικότητα.

Χάθηκαν πολλά χρόνια χωρίς να γίνει οτιδήποτε στο πεδίο της ανάσχεσης και της αποτροπής. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα των ιδεοληψιών, των φοβικών συνδρόμων και της αδυναμίας εν γένει για τη διαμόρφωση μιας συνολικής ολοκληρωμένης πολιτικής αντιμετώπισης της κατοχικής Τουρκίας. Μιας πολιτικής, που θα διαμορφωνόταν και θα υλοποιείτο από κοινού με την Ελλάδα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

«Στην Κύπρο ζημιώνεται και η ψυχή μας» – Ύστατο αντίο στο Θέμο Στοφορόπουλο
Saturday
30/05/2020
22:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Θέμος Στοφορόπουλος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

Κώστας Βενιζέλος , 21 Μαίου 2020

 

 

εις μνήμη Θέμου Στοφορόπουλου

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

«Η μοίρα της Κύπρου έχει ζωτική σημασία, ως προς την αντιμετώπιση του επεκτατισμού της Άγκυρας, ως προς το μέλλον του Ελληνισμού, αλλά και για την διατήρηση του αυτοσεβασμού μας. Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή; Στην Κύπρο κινδυνεύει ολόκληρος ο κόσμος ο ελληνικός. Ζημιώνεται και η ψυχή μας».

Θέμος Στοφορόπουλος (περιοδικό Τετράδια τεύχος 28 φθινόπωρο-Χειμώνας 91). Ο πρέσβης Θέμος Στοφορόπουλος έφυγε την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο. Σε όλη του τη ζωή αγωνιζόταν, μαχόταν για τα εθνικά θέματα, για την Κύπρο, ενώ είχε και έντονη αντιιμπεριαλιστική δράση. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να συμβιβαστεί, δεν έκανε εκπτώσεις από θέσεις αρχών.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι υπηρετώντας πρέσβης στη Λευκωσία, το Φεβρουάριο του 1988, υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τη συνάντηση του Νταβός, όταν ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, έκανε στροφή στα ελληνοτουρκικά. Η πολιτική του Νταβός, αποδείχθηκε στη συνέχεια λανθασμένη και επικίνδυνη. Όσο ήταν στη διπλωματική υπηρεσία είχε το θάρρος της γνώμης του, κατέθετε τις απόψεις του, ενώ κορυφαία στιγμή ασφαλώς ήταν η παραίτησή του, για λόγους αρχής και λόγους πολιτικής διαφωνίας. Δεν το πράττουν πολλοί αυτό. Για την ακρίβεια το πράττουν ελάχιστοι.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Νίκος Μούγιαρης – Η παρακαταθήκη ενός σπουδαίου πατριώτη
Monday
06/01/2020
20:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR:   Σεβαστή η μνήμη του Νίκου Μούγιαρη, για όσα καλά προσέφερε για την Ελλάδα και την Κύπρο ΤΗΣ (*).

Όμως αυτή η οργάνωση HALC που αναφέρει το δημοσίευμα, συμβαίνει να είναι ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝυποστηρικτής, ΜΑΖΙ με διακεκριμένους υποστηρικτές, και της εθελοεκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, και της παγκόσμιας εργοδοσίας και της παγκοσμιοποίησης και της Χρεοκρατίας (βλέπετε το σχετικό ΕΔΩ δημοσίευμα) της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Κύριε Κώστα Βενιζέλο και Κύριε Σταύρο Λυγερέ. Επομένως, ως προς την κάθε αδέσμευτη δημοσιογραφία (εδώ “Η κουλτούρα του τζάμπα…”) δεν συνεπάγεται αυτοδίκαια πως κάθε από πλευράς της παρουσίαση από “θέση αδέσμευτων αρχών”, όπως εν προκειμένω αρχών “πατριωτισμού” της HALC, είναι και αντικειμενική.

Το επίδικο θέμα αγαπητοί είναι, το πώς ο σημερινός πατριωτισμός θα απελευθερώσει την Ελλάδα, με ελπίδα και για την κατεχόμενη Κύπρο.

Για να συμβεί αυτή η απελευθέρωση, ο δημοσιογραφικός πατριωτισμός (και όχι η αδέσμευτη έναντι του πατριωτισμού δημοσιογραφία) οφείλει να αναδεικνύει ατόφια την αλήθεια των πιο κρίσιμων, κομβικής σημασίας, αιτιών και υπαιτιοτήτων της ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ εθελοεκχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας. Και φυσικά, ΟΧΙ να φθάνει σε σημείο να βαφτίζει την ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ (θεσμοθετημένη ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-ΤΣΙΠΡΑ) ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΗ, ως μεταμνημονιακή εποχή (στην καλύτερη με μερικά “ναι μεν αλλά…”).

(*) — Την Κύπρο ΤΗΣ Ελλάδας, διότι πολλοί θεωρούν την Κύπρο έθνος ξέχωρο από την Ελλάδα.

 

Κώσ. Βενιζέλος, 6 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο Νίκος Μούγιαρης “έφυγε” πριν ένα χρόνο, πρωί Σαββάτου, 5 Ιανουαρίου 2019, στη Νέα Υόρκη. Αυτή τη μάχη με τον καρκίνο δεν κατάφερε να την κερδίσει. Κέρδισε πολλές άλλες για την Κύπρο και την Ελλάδα. Κέρδισε μάχες που τον είχε κατατάξει ψηλά στη συνείδηση όλων και άφησε μια πολιτική κληρονομιά δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος πρόσφερε χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Πρόσφερε απλόχερα σε ανθρώπους, που είχαν ανάγκη. Πρόσφερε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά για το εθνικό θέμα. Τον Ιούλιο του 2018, στο τελευταίο του ταξίδι στην Κύπρο, σε μια εκδήλωση στη γενέτειρα του Αθηένου, που έγινε για να τον τιμήσουν, ο φίλος και συγχωριανός του, Φίλιππος Πατσαλής, ανέφερε πως ο Νίκος Μούγιαρης αποτελεί πρότυπο ανθρώπου που μένει πιστός σε αρχές και αξίες και δεν έχει διαβρωθεί στην πορεία της ζωής του.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η Άγκυρα τρέχει τον Δένδια – Τεστ αντοχής για τη διπλωματία της Αθήνας
Monday
02/12/2019
22:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Οι καλύτερες αναλύσεις του slpress, αφορούν τις ενέργειες του παρεχόμενου στον ξένο παράγοντα πολιτικού προσωπικού. Πέραν αυτών;

 

 

 

Κώστας Βενιζέλος, 2 Δεκεμβρίου 2019

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η εύκολη οδός είναι να καλείται στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο Λίβυος πρέσβης και να προειδοποιείται πως εάν δεν δώσει το περιεχόμενο του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα του για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία θα απελαθεί. Το δύσκολο ήταν να γίνει το ίδιο με τον Τούρκο πρέσβη, ο οποίος επίσης κλήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για διάβημα. Θα ήταν ενδιαφέρον να ενημερώσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Νίκου Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη.

Κι αυτό επειδή για τη συζήτηση που είχε με τον Λίβυο διπλωμάτη υπήρχε διαρροή και σχετική αναφορά στο «ηρωικό τελεσίγραφο», το οποίο του δόθηκε (παρεμπιπτόντως το τηλεγράφημα φαίνεται να λήγει την ερχόμενη Πέμπτη και εάν απελαθεί είναι άγνωστο εάν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του. Ενδέχεται να ζητήσει και άσυλο στην Ελλάδα!). Το δυσκολότερο, βεβαίως, βήμα ως φαίνεται για την Αθήνα είναι να προχωρήσει στην οριοθέτηση ΑΟΖ της Ελλάδος με την Κύπρο και με την Αίγυπτο.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr