ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η βαριά σκιά της συνομοσπονδίας πάνω από την Κύπρο
Saturday
09/01/2021
20:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: “…το Κυπριακό που είναι εν πολλοίς τουρκικό πρόβλημα, καθώς από την Άγκυρα δημιουργήθηκε, μπορεί μόνο να επιλυθεί εάν αρθούν τα κατοχικά δεδομένα και όχι να νομιμοποιηθούν.

Όμως, με πολίτες, Κύπριους και Έλληνες, με λόγια μόνο χωρίς αντί-δράσεις, οδεύουμε προς Ελληνο-Κυπριακή κυβερνητική εθελοδικαίωση της Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

_.

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 6 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όσοι έχουν να διατυπώσουν κάτι διαφορετικό στο Κυπριακό, οφείλουν να το αναφέρουν χωρίς περιστροφές. Μια από τις πολλές στρεβλώσεις που κυνηγά το εθνικό θέμα, είναι η προσφυγή στην ανέξοδη συνθηματολογία, που χαρακτηρίζει διαχειριστές και μη. Είναι η οδός της πεπατημένης, να υποστηρίζεται ένα αφήγημα, το οποίο είναι αποδεδειγμένα αδιέξοδο.

Κάποιοι βολεμένοι, πολλές φορές έχουν την τάση να κρύβονται πίσω από τους τρίτους, από ταμπέλες, διακηρύξεις, που δεν υποστηρίζονται από πολιτικές δράσεις. Επί της ουσίας αποφεύγουν την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν είναι το γνωστό αφήγημα ότι «είμαστε αδύνατοι», ότι «δεν έχουμε επιλογή» και ότι πρέπει να ακούμε τις παραινέσεις τρίτων και να ικανοποιούνται οι αξιώσεις της κατοχικής Τουρκίας. Η αλήθεια βρίσκεται στις πραγματικότητες.

Και αυτές αφορούν το γεγονός ότι το Κυπριακό που είναι εν πολλοίς τουρκικό πρόβλημα, καθώς από την Άγκυρα δημιουργήθηκε, μπορεί μόνο να επιλυθεί εάν αρθούν τα κατοχικά δεδομένα και όχι να νομιμοποιηθούν. Η πραγματικότητα δεν είναι η αναγνώριση των τετελεσμένων, που θα φέρουν μια βολική ταμπέλα, που οι μεν θα τη “διαβάζουν” διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και οι δε συνομοσπονδία. Και στο τέλος αυτό που θα ισχύει είναι η τουρκική εκδοχή, που θα διασφαλίζει τον εσαεί έλεγχο ολόκληρου του νησιού.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κυπριακό: Οδικός χάρτης με πέντε σταθμούς
Wednesday
06/01/2021
01:19 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 3 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τα Ηνωμένα Έθνη βάζουν όλα τα αυγά στο καλάθι μιας άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, ώστε να ακολουθήσουν δύο διαδικαστικά στάδια μέχρι την κατάληξη, δηλαδή τη συμφωνία και τα χρονοδιαγράμματα. Επιδιώκοντας έξωθεν στήριξη διατηρούν ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία.

Η σύγκληση της άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό πρέπει να θεωρείται δεδομένη, χρονικά τοποθετείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου και τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν τρόπους να υπάρξει και συνέχεια, επόμενη ημέρα. Στα πλαίσια αυτά, επανέρχονται στο προσκήνιο μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ είναι σαφές πως μια ενδιάμεση συμφωνία είναι στην ατζέντα, για να μη χαθεί “η διπλωματική κινητικότητα”.

Παρόλο που ούτε αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων και του γεγονότος ότι η Άγκυρα συζητά μόνο στη δική της βάση, αυτή για συνομοσπονδιακή λύση. Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, οι ασχολούμενοι με το Κυπριακό είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι το αδιέξοδο είναι το επικρατέστερο σενάριο, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η προστάτης της Τουρκίας “αγία” Άνγκελα
Sunday
13/12/2020
11:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Βενιζέλος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR:   Διαβάστε το σχόλιο της παρακάτω ανάρτησης(*) κύριε Βενιζέλο.

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Επίσης στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” της ίδιας ημέρας (17/9/2020) ώρα 10:27πμ όπου ξαναπαρουσιάστηκε η συνέντευξη Τσαβούσογλου, ο Μανώλης Κωστίδης επανέλαβε προς ΕΜΠΕΔΩΣΗ: “ Εγώ προσωπικά θα άναβα λαμπάδα στην Μέρκελ, …, την Αγία Μέρκελ,…,  δεν μπορείτε να φαντασθείτε προς τα τέλη Αυγούστου που θα είχαμε φθάσει.”).

Επισημαίνουμε Κύριε Βενιζέλο, πως οι Κωστίδες είναι και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ και πορεύονται βάσει ΣΧΕΔΙΟΥ, τα δε λόγια και έργα τους συν-τάσσονται με την Αγία Μέρκελ.

Όσο η οποιαδήποτε κριτική κατά της Μερκελικής Αγιότητας και των εδώ Πιστών της, παραμένει στα όρια της κριτικής, ενεργηγικότερης ή παθητικότερης, στήριξης, τόσο κατατρώει σάρκες και ψυχές η “μετα”μνημονιακή κανονικότητα.

(*)Τσαβούσογλου: Θα επιστρέψει το Oruc Reis – Δεν βοηθά την Ελλάδα ο στρατός στα νησιά

_.

 

 

 

Κ. Βενιζέλος, 10 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία έχει…Άνγκελα προστάτη στην ΕΕ. Το προσχέδιο συμπερασμάτων, το οποίο κυκλοφόρησε χθες ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνει πως το Βερολίνο λειτουργεί τροχοπέδη στις όποιες κυρώσεις σε βάρος της κατοχικής Τουρκίας. Η γερμανική προεδρία επιχειρεί να “περάσει” διατύπωση, την οποία ούτε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θα την έγραφαν.

 

Θεωρούν πως θα κάνουν ντρίπλα τις όποιες ενστάσεις της Λευκωσίας και της Αθήνας ή υπάρχει συναίνεση επί τούτων από τους Μητσοτάκη και Αναστασιάδη; Στο προσχέδιο συμπερασμάτων υπάρχει μια άλλη ρητορική σε σχέση με την Τουρκία και την εν γένει συμπεριφορά της. Είναι πιο συγκεκριμένη και ενδεχομένως να θεωρηθεί και πιο “σκληρή”.

Αναφέρει πως «η Τουρκία έχει εμπλακεί σε μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις και κλιμάκωσε τη ρητορική της εναντίον της ΕΕ, των κρατών μελών της ΕΕ και των Ευρωπαίων ηγετών. Οι τουρκικές μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου».

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Στα σκαριά Πενταμερής για το Κυπριακό με βρετανική σκηνοθεσία
Tuesday
08/12/2020
14:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Οριστική και αμετάκλητη η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της Ειδημοσύνης!

Να δούμε αν επαληθευτεί σύντομα ο Κώστας Βενιζέλος, ή αν η υπόθεση θα σέρνεται προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι να ωριμάσουν τα πράγματα, πράγμα που θα κρίνουν οι Αγγλοαμερικάνοι.

Όσο για Μέτωπο Ανεξαρτησίας (από Χρεοκρατία-Εξωθεν Παρεμβάσεις) υπερ Ελλαδας-Κύπρου, αυτό εμποδίζεται, οριστικά και αμετάκλητα, από την πριμοδοτούμενη από ΟΛΑ τα ΜΜΕ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της Ειδημοσύνης  (http://greek-market-research.com/article/eidimosyni-kai-apeleytherosi-patridas-laoy/ ), έναντι της Ευαισθησίας  (http://greek-market-research.com/clink/epistoli-i-metoysiosi-keimenon-se-praxi-anagkaia-oso-pote-protasi-ylopoiisis/ ) .

_.

 

 

 

Κ. Βενιζέλος, 7 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με την τακτική της επιβολής τετελεσμένων, της συντήρησης της έντασης, σε έδαφος, θάλασσα και έχοντας την ανοχή της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, η κατοχική Τουρκία ξετυλίγει το νήμα για τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου. Η επιβολή του Ερσίν Τατάρ στην ηγεσία του κατοχικού ηγέτη και η ανάπτυξη του αφηγήματος για δυο κράτη, θέτει το Κυπριακό σε μια άλλη πορεία, προσαρμοσμένη πλήρως στους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς της Άγκυρας.Το καθεστώς Ερντογάν κινείται σε τρία επίπεδα, προωθώντας την πολιτική της επιβολής.

Πρώτο, στην κυπριακή ΑΟΖ παραμένει για σεισμικές έρευνες το σκάφος “Μπαρμπαρός”. Η αποχώρηση του “Ορούτς Ρέις”, από τη θαλάσσια περιοχή της Ελλάδος, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (10-11 Δεκεμβρίου). Πλην όμως, τα όσα παράνομα διαδραματίζονται στην ΑΟΖ της Κύπρου, φαίνεται να θεωρούνται φυσιολογικά και αναμενόμενα. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις για την παρουσία του “Μπαρμπαρός”, ούτε και για τις άλλες παράνομες δράσεις της κατοχικής δύναμης.

Δεύτερο, επί του εδάφους η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει νέες υποχωρήσεις από την ελληνική κυπριακή πλευρά, η οποία έχει πανικοβληθεί με το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Άγκυρα στον εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Μετά τη φιέστα του Ερντογάν στην Αμμόχωστο, στις 15 Νοεμβρίου, το κατοχικό καθεστώς έχει ανοίξει τμήμα της για επισκέψεις. Την ίδια ώρα, καλεί τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες να προσφύγουν στην λεγόμενη Επιτροπή Ακινήτων του ψευδοκράτους, για να διεκδικήσουν τις περιουσίες.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Καρκίνωμα η διαφθορά στην Κύπρο – Λύτρωση οι εκλογές
Saturday
17/10/2020
16:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ διανοούνται ΛΥΤΡΩΣΗ μέσω Λυτρωτικής Λαϊκής Παρέμβασης αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ.

Τι σου κάνει το άτιμο το δημοσιογραφικοσυστημικό υπεράνω λαού και πατρίδας STATUS!!!

._

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 17 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι θεσμοί είναι στον αέρα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτά τα δεδομένα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει αναμένοντας μέχρι να προβληθεί το επόμενο βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό “Αλ Τζαζίρα”, για να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι ενδεχομένως να εμπλέκονται. Δεν μπορεί το κράτος να είναι υπό απειλή και εκβιασμό, αιχμάλωτο διαφόρων εξωγενών και εσωτερικών παραγόντων.

Στις Βρυξέλλες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια ενδελεχή έρευνα για να εξετάσουν τις διαδικασίες παραχώρησης (πώλησης) ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Και όταν και όποτε αρχίσει αυτή η έρευνα από την ΕΕ, δεν αναμένεται ότι θα βρούμε και πολλούς να μας υποστηρίξουν. Κάποιοι θα σπεύσουν με χαρά να “τυλίξουν” την Κυπριακή Δημοκρατία σε μια “λαδόκολλα” και να μας παραδώσουν στην πυρά!

Αναζητώντας σκοπιμότητες μπορούν να βρεθούν άπειρες. Και να τεκμηριωθούν καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά και πολύ μεγαλύτερα από αυτά της Κύπρου, που έστω και μικρά φαίνεται να ενοχλούν. Όμως, αυτή είναι η μια διάσταση. Η άλλη, σοβαρότατη και άκρως επικίνδυνη για τη χώρα, είναι να παρακολουθούμε “μαθήματα” παράκαμψης των νόμων των διαδικασιών, υπονόμευσης της χώρας από ανθρώπους, που υποτίθεται έχουν ταχθεί να την προστατεύουν και να την υπερασπίζονται.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας με υπογραφή Λευκωσίας-Αθήνας
Monday
05/10/2020
02:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Όσο οι δημοσιογράφοι (εδώ η επιστολή προς κο Σ.Λυγερό) αναμένουν “ψήγματα αξιοπρέπειας” (εδώ η επιστολή προς Γ.Μαργαρίτη) από τους υπαιτίους της Μνημονιακής Επιτροπείας ως κομψότερη περιγραφή της Κατοχής, των υποθέσεων Vodafone/απόπειρα δολοφονίας Κ.Καραμανλή/δολοφονίας Κ.Τσαλικίδη, της Συμφωνίας των Πρεσπών, των Συμφωνιών με Ιταλία-Αίγυπτο και φυσικά της συνέχισης και του κουκουλωματος και της αδιαφορίας για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, τόσο οι στρατιωτικοί αναλυτές (εδώ η επιστολή προς Κ.Γρίβα) θα μιλούν για την στρατιωτική ισχύ ενός Κράτους (Μνημονίων) δίχως Λαό και Πατρίδα (εδώ το σχόλιο στην ανάρτηση του Σ.Λυγερού)

._

 

 

 

 

Κ. Βενιζέλος, 3 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνήλθε την περασμένη Πέμπτη και συζήτησε, μεταξύ άλλων τα ευρωτουρκικά, πρόσφερε κάλυψη στην κατοχική Τουρκία. Η Άγκυρα μετά τη σύνοδο αυτή, την έκδοση των συμπερασμάτων, δεν έχει κανέναν λόγο να εγκαταλείψει την επιθετική, επεκτατική της πολιτική καθώς δεν έχει κανένα κόστος.

Ο Ερντογάν, που διαθέτει ως φαίνεται μεγαλύτερη δύναμη από κράτη-μέλη της Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, δεν έχει κανένα λόγο να προσέλθει σε διάλογο με άλλους όρους εκτός από τους δικούς του. Κι αυτό θα αφορά και το Κυπριακό, τις οποίες έθεσε ήδη αλλά κάποιοι στην Κύπρο κάνουν ότι δεν ακούνε.

Η γερμανική Προεδρία της ΕΕ είχε, όπως είπε ο Ερντογάν δημόσια, διαβεβαιώσει την Τουρκία ότι κυρώσεις δεν θα αποφασίζονταν. Όταν, λοιπόν, συνεδρίαζε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην Άγκυρα γνώριζαν πως δεν… θα έσπαζε μύτη. Συνεπώς η τράπουλα ήταν σημαδεμένη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Σε “κλείσιμο” όπως-όπως Κυπριακού και ελληνοτουρκικών βάζουν πλώρη ΕΕ-ΟΗΕ
Monday
05/10/2020
01:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Από προβλέψεις πάμε καλά. Αν συγκρίνουμε προβλέψεις-στάσεις με βάση τις προβλέψεις, πάμε χάλια. Εδώ http://greek-market-research.com/article/geloioi-kai-anikanoi-antama/ σχετική ανάρτηση με σχόλιο.

Επίσης, από εδώ και πέρα θα υπενθυμίζουμε το tag της G-M-R, http://greek-market-research.com/article/arthro-120-toy-syntagmatos/ , διότι οι “κρινόμενοι” αποδεικνύονται απείρως ικανότεροι αν και αθλιότατοι, σε σχέση με τους παρέχοντες κριτική, αλλά τη κριτική, ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, είτε ενεργητική είτε παθητική.

._

 

 

 

 

Κ. Βενιζέλος, 4 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Έντονη κινητικότητα στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά αναμένεται να υπάρξει σύντομα με παράλληλες διαδικασίες, που ενδεχομένως να συναντώνται στην πορεία, στo πλαίσιo μιας λογικής πακετοποίησης. Κράτη-μέλη της EE, που δεν ασχολούνταν στο παρελθόν με το Κυπριακό, παρουσιάζονται τώρα να κινούνται παρασκηνιακά για να υπάρξει μια παράλληλη προσπάθεια σε Κυπριακό και ελληνοτουρκικά, καθώς θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή.

Αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να αποφεύγονται κρίσεις και να υπάρξει μια “ομαλή” σχέση με την Τουρκία, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και με την ΕΕ. Σε αυτό το παιχνίδι φαίνεται πως εμπλέκονται πολλοί παράγοντες και Οργανισμοί. Το Βερολίνο, που κρατούσε αποστάσεις από το Κυπριακό αλλά και από τα ελληνοτουρκικά, φαίνεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να “κλείσουν” οι διαφορές και με διαδικασίες εξπρές.

Σε αυτή την προσπάθεια έχει μπει και το ΝΑΤΟ, το οποίο όποτε θα συζητηθεί θέμα Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προβαίνει σε ανακοίνωση “για πρόοδο” και “συμφωνία” στα ελληνοτουρκικά. Όπως έγινε πριν την αναβληθείσα σύνοδο (24-25 Σεπτεμβρίου), που ανακοίνωσε συμφωνία για διαδικασία σε στρατιωτικό επίπεδο, έτσι και την περασμένη Πέμπτη. Επανήλθε με αναφορά σε συμφωνία για τη συγκρότηση μηχανισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για να μειώσει τον κίνδυνο συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Καρότο χωρίς μαστίγιο για την Τουρκία στο μενού της Συνόδου Κορυφής
Thursday
01/10/2020
15:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Κύριε Βενιζέλο, σεβαστά τα άρθρα σας αν τα δούμε ένα προς ένα. Στο σύνολο τους όμως, αυτή η αρθρογραφία (και όχι μόνον η δική σας) μοιάζει ωσάν “να κρατάμε το φανάρι” παρακολουθώντας μπρος τα μάτια μας, την εξέλιξη του εγκληματος.

Διαφορετικά να το πούμε, μοιάζει με κριτική στήριξη της (ενώπιον του φαναριού) πράξης.

._

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 1 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Δύσκολες αναμένονται οι συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου σήμερα θα συζητηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Η τάση στην ΕΕ, τόσο της γερμανικής προεδρίας όσο και της Κομισιόν, είναι να μην υπάρξουν αποφάσεις, οι οποίες νατινάζουν τις γέφυρες συνεννόησης με την κατοχική Τουρκία. Τούτο σημαίνει πως η Λευκωσία θα βρεθεί σε ασφυκτικό κλοιό, καθώς η μέχρι τώρα γραμμή ήταν η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

 

Η Κύπρος βρίσκεται υπό πίεση για μια ακόμη φορά, επειδή προσπαθεί διά της ΕΕ να αντιμετωπίσει τη τουρκική επιθετικότητα. Δέχεται εκ των έσω πυρά (σε Αθήνα και Λευκωσία) αλλά και από Ευρωπαίους εταίρους επειδή επιχειρεί, αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό πεδίο, να αποτρέψει τα επεκτατικά σχέδια της κατοχικής Τουρκίας. Αν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του, φάνηκε να διαφοροποιείται, γνωρίζοντας προφανώς τι θα αντιμετωπίσει στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσουμε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για να δώσουμε και τη συγκατάθεση μας για κυρώσεις για τη Λευκορωσία, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι «δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις. Αυτοσκοπός είναι να υλοποιηθεί επιτέλους η επικράτηση αυτού που οι υποχρεώσεις της Τουρκίας, ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, να ανταποκρίνονται προς τις αρχές και αξίες της ΕΕ».Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Με τη μερική οριοθέτηση η Αθήνα έβαλε την Κύπρο στο “μπαούλο”
Saturday
08/08/2020
17:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: ΤΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ;;;

Ως αποτέλεσμα της “βιασύνης” της, η Αθήνα εγκατέλειψε νόμιμες αξιώσεις για κυριαρχικά δικαιώματά της. Ο συμβιβασμός, όπως έχει χαρακτηριστεί, είναι μονόπλευρος γιατί έδωσε μόνο η Ελλάδα. Ποιο είναι, λοιπόν, το κόστος; Με βάση το χάρτη, ο οποίος είδε το φως της δημοσιότητας, είναι σαφές πως δεν αναγνωρίζεται πλήρης επήρεια στην Κρήτη, δεν συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η Ρόδος και καθόλου το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Έχει αναφερθεί πως υπάρχει σχετική αναφορά στη συμφωνία για να υπάρξει συνέχιση των συνομιλιών. Όταν όμως έχει γίνει ήδη αποδεκτό πως τα νησιά έχουν μειωμένη επήρεια, δημιουργείται ένα σοβαρό προηγούμενο. Δημιουργείται και ένα κενό μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, το οποίο ως γνωστό θέλει ετσιθελικά να συμπληρώσει η κατοχική Τουρκία.

._

 

 

 

 

Κώστας Βενιζέλος, 8 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Δεν θα μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά η κατοχική Τουρκία στη συμφωνία Ελλάδος -Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ. Με τη γνωστή της θρασύτητα, η Άγκυρα αντέδρασε έντονα και εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδος. Έδειξε ενοχλημένη και έτοιμη να αντιδράσει χωρίς όρια!

Η Τουρκία αντέδρασε σε μια συμφωνία δυο χωρών, που αναμφισβήτητα έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα ενώ η ίδια με τη Λιβύη (με την οποία υπέγραψε προδήλως παράνομο μνημόνιο) δεν έχει. Αλλά αυτή είναι η Τουρκία, με αυτό τον τρόπο αντιδρά και συμπεριφέρεται, με βάση το τουρκικό, ή μάλλον οθωμανικό “δίκαιο”, που είναι καταπάτηση όλων των άλλων δικαίων. Η  συνέχεια θα δείξει μέχρι που μπορεί να φθάσει, η Άγκυρα, που στις πλείστες περιπτώσεις είναι προβλέψιμη.

Σε ό,τι αφορά την τμηματική συμφωνία Ελλάδος και Αιγύπτου, είναι σαφές πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά, όχι απομονωμένα, χωρίς τους πανηγυρικούς τόνους που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση και στους οποίους “χόρεψε” η πλειοψηφία των ΜΜΕ. Η Αθήνα επιδίωξε τη συμφωνία σε μια προσπάθεια να ακυρώσει το τουρκολιβυκό παράνομο μνημόνιο. Η συμφωνία, όπως έχει αναφερθεί, διεμβολίζει το εν λόγω μνημόνιο και η Ελλάδα αποκτά ένα “ηθικό πλεονέκτημα”, αφού ενεργεί μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κύπρος-Γαλλία συμμαχία χωρίς ψευδαισθήσεις
Friday
07/08/2020
18:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Να’ταν το κάθε (οπως ετούτο) καλό άρθρο, οδηγός πράξης, καλά θα ‘τανε! Μα να το υποστηρίζει και ο (κάθε) συγγραφέας του (στην πράξη του ως ενεργός πολίτης).

._

 

 

 

 

Κώστας Βενιζέλος, 7 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η γαλλοκυπριακή συμφωνία, που υπεγράφη στις 4 Απριλίου 2017, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2020. Πρόκειται για μια συμφωνία στενότερης συνεργασίας σε μια σειρά τομείς στον στρατιωτικό τομέα, που συνδέεται, μεταξύ άλλων, με εκπαίδευση και κοινές δράσεις. Αποτελεί ένα όχημα για αναβάθμιση της συνεργασίας, ενώ στο μεταξύ γίνονται κι άλλα βήματα, που κρίνονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους ως πολύ σημαντικά.

Όπως αυτά που συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου Μακρόν με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι. Τα όσα συμφωνήθηκαν, φαίνεται να εγκαινιάζουν μια άλλης μορφής συνεργασία, που ενδεχομένως να συνδέεται και με τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή μας. Δεν είναι σωστό ούτε να δημιουργούνται προσδοκίες, ούτε να προσφέρεται πεδίο για υπερβολές, που είναι ίδιον -φευ- των Κυπρίων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

12