ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η μάχη του προϋπολογισμού – Βελόπουλος: Με δανεικά δεν μπορείς να επιδοτείς την οικονομία
Wednesday
06/01/2021
01:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Βαρουφάκης Κυρ. Βελόπουλος Ο.Η.Ε. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Βελόπουλος: Μιλάει και ο υποστηρικτής της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Βαρουφάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει η στοχοποίηση κανενός.”

 ΟΗΕ: http://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/

SLPRESS:…,…;;;

_.

 

 

 

Slpress-Σύνταξη, 15 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ολοκληρώνεται το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021. Το ενδιαφέρον στρέφεται βέβαια στην αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης που αναμένεται να έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι ομιλίες των οποίων είναι σε εξέλιξη. Από τους υπουργούς αναμένεται να λάβουν τον λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, οι οποίοι είναι οι μόνο υπουργοί που δεν έχουν τοποθετηθεί επί του προϋπολογισμού.

 

Τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γύρω στις 9 το βράδυ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία που είθισται να έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

«Με δανεικά δεν μπορείς να επιδοτείς την οικονομία» είπε στην αρχή της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό του 2021 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Παραλλήλως κατηγόρησε την κυβέρνηση για «έλλειψη σχεδιασμού», η οποία, όπως είπε, αποτυπώνεται καθημερινά. «Είμαστε η χειρότερα προετοιμασμένη χώρα, χωρίς σχέδιο, δηλαδή παραγωγή πλούτου, ξοδεύουμε λεφτά» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ως χώρα «δαπανάμε χρήματα για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με δανεικά».

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Η χρονιά άλλαξε, αλλά η Ελλάδα προτεκτοράτο και το 2021
Monday
04/01/2021
14:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αποστ. Αποστολόπουλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Το παλαιότερο άρθρο του Απ.Αποστολόπουλου ουδόλως ενόχλησε τα αντανακλαστικά των Ελλήνων Πολιτικών, μια μήνυση έστω για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κάτι “για τα μάτια του κόσμου” τέλος πάντων.

Διαβάστε την γνώμη του Τζο Μπάϊντεν πρωην Αντιπροέδρου-νυν εκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ, για Έλληνες Πολιτικούς:

Υπενθυμίζω: Όταν ζητήθηκε από σημαντικό ελληνοαμερικανό επιχειρηματία να μεσολαβήσει ώστε ο Τσίπρας, νεαρός αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, να δει τον Μπάϊντεν, ο αντιπρόεδρος του Ομπάμα, είπε: να τον δω αλλά να πούμε καμιά κουβέντα γιατί όσοι έρχονται μου γλύφουν απλώς τα παπούτσια. Η πληροφορία (την έγραψα τότε) είναι απολύτως έγκυρη και φυσικά μη αποδείξιμη.

Από το υπευθύνως εκτοξευθέν δημοσίευμα: Με πυξίδα τα παπούτσια του Μπάϊντεν 

_.

 

 

 

Απόσ. Αποστολόπουλος, 3 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Δεν θα νυστάξουμε από πλήξη το νέο έτος, αλλά πραγματικές εκπλήξεις θα νιώσουν στη χώρα μας μόνο όσοι τρέφουν χρόνιες αυταπάτες. Ας πούμε, απλουστεύοντας, ότι και στο νέο έτος θα συνεχιστεί η ρουτίνα, που κλείνει πλέον δύο αιώνες, να φταίνε για όλα όποιοι κυβερνούν, αλλά να μένουν ακλόνητοι στα πράγματα, να είναι δακτυλοδεικτούμενοι διάφοροι μπαγάσηδες που καταχράστηκαν χρήματα του Δημοσίου, των φορολογούμενων ή των εξαπατημένων επενδυτών, αλλά να βρίσκουν τρόπο να ξεφύγουν και να κυκλοφορούν σαν κύριοι στα καφενεία της επικράτειας.

Τους σώζει, για να μην κρυβόμαστε, ότι “κόρακας του κόρακα μάτι δεν βγάζει“. Τέλος πάντων πότε φταίνε οι ξένοι, πότε οι κομμουνιστές (όταν υπήρχαν), με δυο λόγια έφταιγε, φταίει και θα έχει το παντοτινό φταίξιμο η κατσίκα του γείτονα. Εμείς είμαστε ο γείτονας του γείτονα που φταίει ακόμα και χωρίς κατσίκα.

Στα παραπάνω κρύβεται το μυστικό της μιζέριας δυο αιώνων. Ξεκίνησε το 1821 ένας αγώνας ανεξαρτησίας, είχε ηρωισμούς, θύματα, προδοσίες και στο τέλος ιδρύθηκε κράτος. Αλλά όχι ανεξάρτητο κράτος. Ιδρύθηκε προτεκτοράτο με επικυρίαρχους τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Αγγλία που τελικά έδιωξε τους άλλους ώσπου παραχώρησε την κυριαρχία στους Αμερικάνους. Οι εκάστοτε ιθύνοντες αποποιήθηκαν αυτό που όφειλαν να απαιτήσουν, δηλαδή την ανεξαρτησία της χώρας, επειδή το καθεστώς προτεκτοράτου ευνοεί τη διατήρησή τους στη διακυβέρνηση.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η ζοφερή κατάσταση και το πολιτικό μας πρόβλημα
Thursday
24/12/2020
04:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πέτρ. Μηλιαράκης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Τι ειρωνεία, αλήθεια, ο Λαός εκουσίως με την ψήφο του να νομιμοποιεί συμφέροντα αλλότρια προς αυτόν!..
Και εδώ εστιάζει το πολιτικό μας πρόβλημα! Ότι ο λαός, πολλές φορές, δε συνειδητοποιεί ότι με την ψήφο του καταδικάζει το παρόν και το μέλλον του!..

Μα, κύριε Μηλιαράκη, ακόμα δεν βάλαμε μυαλό με δέκα χρόνια διαρκή “τι κι αν είναι Κατοχή” ενδοαντιμνημονιακή προεκλογική αλληλοσφαγή (κοινώς πέμπτη”αντιμνημονιακή” φάλαγγα), στην ψήφο μείναμε;

Άλλα λέγατε εδώ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ-ΣΤΟ-KONTRA-CHANNEL-ΓΙΑ-ΤΟ-ΑΡΘΡΟ-86Σ , για τα οποία ΑΛΛΑ, αν ως οπαδοί και ψηφοφόροι λειτουργούμε, πάντα θα ψηφίζουμε για το κοινοβουλευτικό βόλεμα της πέμπτης φάλαγγας.

_.

 

 

 

Πέτρος Μηλιαράκης, 21 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

  Ασφαλώς ο COVID-19 έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην δημόσια υγεία, στην δημόσια οικονομία αλλά και στην ιδιωτική οικονομία. Επίσης βέβαιον είναι ότι από το Μάιο και μετά η κυβέρνηση δεν έχει διαχειριστεί την κρίση σε τέτοιο επίπεδο και με τέτοιο τρόπο για να αποτρέψει ή έστω για να ελαχιστοποιήσει τις ζοφερές συνέπειες στην υγεία και στην οικονομία.
Έτσι η ελληνική οικονομία (με την οποία ασχολείται το παρόν κείμενο), έχει εισέλθει σε περιδίνηση. Επιτηδείως δε αποκρύπτεται η κατάρρευση των δεικτών της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020, όπου το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώνεται στα 13.80 δισ. ευρώ. Ειδικότερα ισχύουν τα εξής:

ΙΔΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

1). Με αναφορά στα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο που προαναφέρεται, εμφανίζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού της τάξης των 18.313 δισ. ευρώ.
Τα «συνολικά» έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 47.129 δισ. ευρώ. Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 5.065 δισ. ευρώ.
Συνεπώς, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 42.064 δισ. ευρώ. Επίσης, τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν σε 4.850 δισ. ευρώ. Απο την άλλη πλευρά:

(more…)

Πολιτικός κατιμάς με καπιταλιστική χορηγία
Thursday
24/12/2020
04:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σταθης Θεόδωρος
0

Σχόλιο GMR: Ο Στάθης (ο Σταυρόπουλος, από όταν ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ως πολιτευόμενος με τον Βαρουφάκη) έχει ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ μερίδιο υπευθυνότητας για τον “κατιμά”. Δείτε το γιατί, στο σχόλιο μας στο σχετικό με τον κατιμά άρθρο του Στάθη: http://greek-market-research.com/article/ermaio-toy-kommatikoy-quot-katima-quot-i-ellada/

Ο Θεόδωρος Στάθης, αξιολογότατος επιστήμων και διανοούμενος, ακολουθεί και αυτός την κατά κατιμά πεπατημένη της ιντελιγκέντσιας: http://greek-market-research.com/article/i-lipotaxia-tis-inteligkentsias/ .

Κατά τα λοιπά, θεωρία Επισκόπου και καρδία Μυλωνά!

_.

 

 

 

Στάθης Θεόδωρος, 20 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 Ο συμπαθέστατος Στάθης (Σταυρόπουλος) χρησιμοποιεί μια τούρκικη λέξη για να περιγράψει τη φυσιογνωμία των πολιτικών κομμάτων στο τελευταίο του άρθρο στην ιστοσελίδα Slpress.gr με τίτλο: “Έρμαιο του κομματικού “κατιμά” η Ελλάδα“. Κατ’ αρχήν κατιμάς σημαίνει ένα κομμάτι κρέατος κατώτερης ποιότητας, το οποίο προσθέτει ο κρεοπώλης στο κρέας που έχει ζητήσει ο πελάτης του (βλ. λεξικό Πάπυρος).

Με βάση αυτό το νόημα της λέξης, δημιουργείται στον αναγνώστη το ερώτημα-απορία: ποιος είναι ο “κρεοπώλης” στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον πελάτη τον γνωρίζουμε είναι η Ελλάδα, αφού με βάση και την εκτίμηση του Στάθη είναι «αναπόφευκτο στο βαθμό που τα κόμματα μέσα στο πλαίσιο ενός υποτελούς συστήματος, δεν παράγουν πολιτική και στρατηγική, αλλά διαγκωνίζονται στο ψεύδος, την υποκρισία και την αναλγησία». Δεν διευκρινίζεται εάν ο πελάτης παίρνει και κάποιο καλό κρέας ή παίρνει μόνο κατιμά.

Με την λογική του Στάθη μπορεί κανείς να συμπεράνει, ότι σε ένα καπιταλιστικό σύστημα λειτουργούν περισσότεροι του ενός “κρεοπώλες” που παραμένουν οι περισσότεροι τυπικά στο περιθώριο της ανωνυμίας. Αυτοί χρησιμοποιούν τους ταχυμεταφορείς, δηλαδή τα κόμματα, για την παράδοση της παραγγελίας του πελάτη.

 

Με την λογική του Στάθη μπορεί κανείς να συμπεράνει, ότι σε ένα καπιταλιστικό σύστημα λειτουργούν περισσότεροι του ενός “κρεοπώλες” που παραμένουν οι περισσότεροι τυπικά στο περιθώριο της ανωνυμίας. Αυτοί χρησιμοποιούν τους ταχυμεταφορείς, δηλαδή τα κόμματα, για την παράδοση της παραγγελίας του πελάτη.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Άσπροι σκύλοι, μαύροι σκύλοι, όλοι οι σκύλοι μια γενιά”: Προσφέρουν στο πιάτο την Κύπρο στην Τουρκία…
Monday
07/12/2020
00:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μιχ. Ιγνατίου ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: τα περιττώματα της κυπριακής πολιτικής σκηνής…

Το επισημαίνουμε, με την παρατήρηση, πως τέτοιοι χαρακτηρισμοί αυτοαπαξιώνονται και μάλιστα ως μπούμερανγκ το οποίο πλήττει κατά την επιστροφή, αν ΔΕΝ συνοδεύονται από ανάλογη κοινωνικοδικαιϊκοπολιτική παρέμβαση.

_.

 

 

 

Μ. Ιγναντίου, 5 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

Το σκέφθηκα… Το ξανασκέφθηκα… Και αποφάσισα να μην ασχοληθώ με τα περιττώματα της κυπριακής πολιτικής σκηνής και του επικίνδυνου κυπριακού παρακράτους.

[Αλλιώς τη λέει τη λέξη περιττώματα ο σοφός λαός μας, αλλά δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε από σεβασμό, πάνω απ’ όλα, της ιστοσελίδας, που μας φιλοξενεί].

Ας τους αφήσουμε να εξευτελιστούν μόνοι τους. Μέχρι τώρα το «κάνουν» εξαιρετικά!

  • Στο νησί γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και …διευθύνσεις. Οι πολίτες ομιλούν ανοικτά και λένε και ονόματα. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθούν εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης που θα σηκώσουν το ανάστημά τους και θα καθαρίσουν τον στάβλο της Κύπρου.

Δεν ακούνε τις πληροφορίες ότι εκβιάζονται και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος του νησιού; Και όταν λένε ανώτατα στελέχη εικάζω ότι θα πρέπει να εννοούν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολιτικούς αρχηγούς… Τι όχι;

(more…)

Από τον Σαρζετάκη το 1963 στην Τουλουπάκη το 2020
Sunday
13/09/2020
17:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Χρήστου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Χρήσιμα πράγματα διαβάζουμε στην φιλόξενη (εντός των, επιτρεπτών από την Ευρωεπιτροπεία ορίων, ιστοσελίδα) από τον ακραιφνή Συριζαίο και συστηματικό αρθρογράφο.

Κάτι για συμπλήρωμα, ας πούμε περί κατάληψης αρμών της εξουσίας (εδώ), περί Γάτας των Ιμαλαΐων (εδώ), περί Ωστιν του Τέξας (εδώ), περι “ξεσκίζω το δημοψήφισμα του 2015”, περί Συμφωνίας των Πρεσπών, περί πολιτικοδικαστικής διαπλοκής (Παπαγγελόπουλος-Θάνου), περί “μετατροπή Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα”, περί “από το δεκαπενταμελές μέχρι σήμερα, προδοσία εργατικής τάξης-πατρίδας, δηθενιά κι απάνω τούρλα”, κάτι τέλος πάντων από αυτά;;;

._

 

 

 

Δημήτρης Χρήστου, 13 Σεπ. 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με επιστολή του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Δεν χρειαζόταν να μας ενημερώσει για τους λόγους! Ήταν ολοφάνεροι. Αφού δεν κατάφεραν να εκπαραθυρώσουν την κ. Τουλουπάκη από τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, αφού συνάντησαν την αντίδραση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών να της αποσπάσουν την υπόθεση και να την δώσουν σε εφέτη ανακριτή, κατήργησαν όλη την ενοχλητική για την πολιτική εξουσία, εισαγγελία για τη Διαφθορά!

Ενδιαμέσως διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι της κ. Τουλουπάκη, όχι για να αναζητήσουν και να κλέψουν κοσμήματα, αλλά για να αποσπάσουν το περιεχόμενο του υπολογιστή της, άλλα ενδιαφέροντα έγραφα, προσωπικά στοιχεία όπως ιατρικές εξετάσεις και φωτογραφίες. Τίποτα το σπουδαίο κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που εκτίμησε ότι «ήταν μια απλή διάρρηξη» που σημαίνει πως δεν αξίζει τον κόπο να την ψάξουν!

Και έτσι κλείνει η θλιβερή ιστορία για το πολιτικό προσωπικό που εδώ στην Ελλάδα, συμμετείχε, ανέχθηκε και τελικά συγκάλυψε, ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο το οποίο πιστοποιήθηκε επισήμως από τις αμερικανικές αρχές. Μάλιστα πριν λίγες μέρες η γαλλική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλλε στη Novartis πρόστιμο 385 εκατ. ευρώ για νόθευση ανταγωνισμού σχετικά με το φάρμακο Lucentis, που αθέμιτα προωθούσε έναντι του πολύ φθηνότερου Avastin. Εδώ όμως δεν είναι Αμερική. Ούτε Γαλλία, ούτε Ευρώπη, ούτε ίσως Βαλκάνια. Ακόμα και επί ΕΡΕ και ανακτόρων το 1963, ο Σαρτζετάκης κατάφερε να ολοκληρώσει την υπόθεση Λαμπράκη!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Μαζί τα φάγαμε” – Αυτή είναι η ελληνική πολιτική τάξη
Thursday
10/09/2020
22:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ευαγ. Κοζυράκη ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο επίλογος ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ (όσα λέει η G-M-R) κυρία ΠτΔ.

._

 

 

 

Ευαγ. Κοζυράκη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Με αφορμή τη φορά αυτή την πανδημία του κορονοϊού, ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας επικεντρώνεται στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης των πολιτών, επαναφέροντας στην αιχμή του δόρατος της ασκούμενης πολιτικής το μνημονιακό δόγμα του “μαζί τα φάγαμε”, με το οποίο σύσσωμη η πολιτική τάξη αποποιήθηκε προ δεκαετίας των εγκληματικών ευθυνών της για τη δημοσιονομική κατάρρευση και τη θεσμική κατάπτωση του μεταπολιτευτικού κράτους.

Με το τέχνασμα αυτό, το σάπιο ως το κόκκαλο πολιτικό σύστημα κατέστησε συλλήβδην ένοχη την κοινωνία και νομιμοποίησε την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ καθώς και την αδιάλειπτη έκτοτε λήψη σωρείας αντισυνταγματικών μέτρων σε βάρος των “υπόλογων υπηκόων”. Γιατί όμως το πολιτικό σύστημα ανήγαγε αίφνης την ατομική ευθύνη ως μόνιμη επωδό των κυβερνητικών εξαγγελιών και κορωνίδα της πολιτειακής διακυβέρνησης την τελευταία δεκαετία;

Στην πραγματικότητα, πέραν των καθαρά υποκειμενικών παραγόντων που καθορίζουν τον βαθμό καταλογισμού της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου εξ’ ημών για τυχόν αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις μας, η μετάθεση και η μετακύλιση των εγκληματικών ευθυνών της πολιτικής τάξης στις πλάτες των “υπηκόων υποζυγίων” εκφράζουν περίτρανα τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, τις ιδεολογικές πεποιθήσεις που διατράνωνε πριν δύο αιώνες, ο κυριότερος εκπρόσωπος του νεοελληνικού διαφωτισμού, ο Αδαμάντιος Κοραής.

(…) Ίδιον γνώρισμά του αποτελεί η συγκέντρωση του συνόλου πολιτικού συστήματος στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού ή του Προέδρου της κατ’ επίφαση “αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας”.

Αυτός είναι ο μοναδικός κάτοχος της πολιτικής εξουσίας του έθνος-κράτους, δηλαδή ταυτόχρονα είναι ο εντολέας και ο εντολοδόχος, ώστε το παρόν πολίτευμα να απέχει παρασάγγας τόσο από την Αντιπροσώπευση όσο και από τη Δημοκρατία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Έξαλλος ο Πολάκης για την άρση ασυλίας του: «Εκλεγμένος με 15.500 σταυρούς, δηλαδή 15.500 μαχαιριές σε εσάς»
Thursday
03/09/2020
00:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παύλ. Πολάκης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο ΠΟΛ(Υ)ΑΚΗΣ της πολιτικής ψευτομαγκιάς, έχει Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΑ, περι της Γάτας των Ιμαλαΐων ;;;

Ας έδειχνε την μαγκιά του, στον τυχοδιωκτικά και ΠΑΡΑΝΟΜΑ διαπλεκόμενο με τα μμε αρχηγό του.

Όμως ο “μάγκας” Πολ(υ)Άκης (με 15.000 στρατό), ειναι και αυτός, ΚΟΤΑ, μπροστά στον αρχηγό του (το καλαμπούρι έλεγε: Άκη τι ώρα ειναι; -Να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο!).

._

 

 

 

NEWSROOM IEFIMERIDA_GR, 1 Σεπ. 2020

 

 

 

Εν εξάλλω ο Παύλος Πολάκης μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για άρση της ασυλίας του, φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι οι 15.000 σταυροί που πήρε στις τελευταίες εκλογές ισοδυναμούν με ισάριθμες μαχαιριές στους αντιπάλους του.

Με μία ανάρτηση η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία του μπροστά από ένα πίνακα με τον Άρη Βελουχιώτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Επιτροπής της Βουλής να άρει την ασυλία του, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης.

 

Ανάμεσα σε άλλα, ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ότι στην Ολομέλεια της Βουλής θα καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει και συμπληρώνει: «ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ,θα σας αποκαλύπτουμε και ξεφτιλίζουμε μέχρι να δείτε ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ!!» Στην ανάρτησή του, μάλιστα, ο κ. Πολάκης υπογράφει ως βουλευτής Χανίων «εκλεγμένος με 15.500 σταυρούς δηλαδή 15.500 μαχαιριές σε εσάς!»

(more…)

Τότε στα κάγκελα, τώρα χαμόγελα
Thursday
27/08/2020
21:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR:  Οι ένθεν και ένθεν εθελοεκχωρητικές (ένθεν και ένθεν ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ) της εθνικής κυριαρχίας, kolotoumpes!

._

 

 

 

Efsyn_gr, 27 Αυγ. 2020

 

 

 

 

Με πατριδοκάπηλη ρητορική η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση είχε αντιταχθεί το 2018 στις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ενώ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός πλέον, προέβη περιχαρής στις σχετικές ανακοινώσεις ● Τι δήλωναν πριν από δύο χρόνια κορυφαία «γαλάζια» στελέχη…

Με πανηγυρικό τρόπο και καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προς δυσμάς στα 12 μίλια, προαναγγέλλοντας παράλληλα την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου. Η στάση του αυτή ωστόσο αποτελεί μια θεαματική κυβίστηση που φέρνει τόσο τον ίδιο όσο και τη Ν.Δ. αντιμέτωπους με τους εαυτούς τους, αφού πριν από δύο χρόνια ως αντιπολίτευση αντιδρούσαν έντονα στις σχετικές πρωτοβουλίες τής τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς, αποχωρώντας τον Οκτώβριο του 2018 από το υπουργείο Εξωτερικών είχε προαναγγείλει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμα τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.

Οι Γ. Κουμουτσάκος, Ντόρα Μπακογιάννη και Αδ. Γεωργιάδης ήταν τρία από τα πολλά στελέχη της Ν.Δ. που είχαν κάνει τότε σκληρές απορριπτικές δηλώσεις υποστηρίζοντας ότι δίνουμε επιχειρήματα στην Τουρκία…

 

 

«Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του» είχε δηλώσει με έμφαση, με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναλάμβανε και την ηγεσία του ΥΠΕΞ, να σχολιάζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός στο πλαίσιο άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

(more…)

Συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Espresso (01/08/2020)
Thursday
27/08/2020
15:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ζωή Κωνσταντοπούλου ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ενδιαφέρουσα συνέντευξη..

Και για όσα θίγει και για όσα “ο μη ποιών τι“.

Η Ζ.Κ. θα έσωζε την Ελλάδα , μαζί με έναν “καλό” Τσίπρα , χωρίς έξοδο από το ευρώ και χωρίς λογοδοσία των υπαιτίων όπως απαιτούσε η εδώ εκθεση-υπόδειξη του ΟΗΕ.

Κατά τα λοιπά, μέσα στην ευρωζώνη πάντα και με τη Βουλή τίγκα από τους ανενόχλητους υπαίτιους εσχάτης προδοσίας και με μια επιτροπή ελέγχου του χρέους ιδιωτική της Ζ.Κ. (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ η συμμετοχή οικονομολόγων με σοβαρό τεκμηριωτικό/καταγγελτικό έργο για ΕΛΣΤΑΤ/τραπεζες/ευρώ/Χρεοκρατία και στέρεες προτασεις για την εφαρμογή του Εθνικού νομίσματος (ενδεικτικά  Σπύρος Λαβδιώτη/ιστοσελίδα και η απο Θεόδωρος Μαριόλης /μετωπικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση ΔΙΕΞΟΔΟΣ).

Η Ζ.Κ. ουδόλως επιθυμούσε συντακτική εθνοσυνέλευση ριζικής ανατροπής του “πλυντηρίου σκανδάλων και νεκροταφείου ποινικών δικογραφιών”, και το απέδειξε ως ΠτΒ, θάβοντας ακόμα βαθύτερα τις δικογραφίες εσχάτης προδοσίας, αρνούμενη τη οποιαδήποτε απάντηση σε αιτήματα όπως αυτό >> Αναφορά-Καταγγελία 6-2-2015 προς Πρόεδρο της Βουλής κοιν. Πρόεδρο Α.Π., απαιτώντας ταυτόχρονα είσοδο των μπαχαλάκηδων(**) στη Βουλή και διάλογο μαζί τους.

 

(*)Πιστεύω σε μια Βουλή ζωντανή, με τους βουλευτές παρόντες, μια Βουλή που εργάζεται άοκνα υπηρετώντας τη δημοκρατία και τους πολίτες. Μια Βουλή ανοιχτή στην κοινωνία. Με Επιτροπές για την προώθηση Εθνικών Ζητημάτων, όπως ο Λογιστικός Έλεγχος και η Διαγραφή του παράνομου Χρέους, η Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, η λογοδοσία για σκάνδαλα σε βάρος του Δημοσίου.” 

 

(**) Αυτό (https://www.thetoc.gr/politiki/article/nea-antiparathesi-gia-tous-antieksousiastes-sti-diaskepsi-twn-proedrwn) επεξηγηματικά για την στάση της Ζ.Κ. έναντι των μπαχαλάκηδων (καταστροφέων/προβοκατόρων κάθε λαϊκής αντίδρασης), σε ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ  σχέση με το ΘΑΨΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ των  δικογραφιών εσχάτης προδοσίας.

._

 

 

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου, 2 Αυγ. 2020

 

 

 

«Κεραυνούς» κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου εξαπολύει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και νυν Επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια πιστεύει ότι το σκάνδαλο Novartis χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα  ως εργαλείο στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, ότι ο τέως πρωθυπουργός, κυβερνώντας, πήρε τον κατήφορο και μπλέχτηκε με τη βρομιά και τη διαπλοκή, ενώ χαρακτηρίζει ξεκάθαρα τη φωτιά στο Μάτι έγκλημα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει σήμερα «έξω από τα δόντια» στην «Εspresso» και δεν διστάζει να επιτεθεί ευθέως κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν της αρέσουν “δικαστές που εξαργυρώνουν τον χειρισμό υποθέσεων με θέσεις εξουσίας”.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απογοητεύθηκε απίστευτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν διαπίστωσε ότι οι παλιοί συνοδοιπόροι της «λιγώθηκαν από την εξουσία».

(more…)

12