ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Από τη μια πολιτικός “υπόκοσμος” με πτυχίο Χάρβαρντ, από την άλλη ο ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ
Saturday
19/11/2022
19:11 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Πέτρος Πιζάνιας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο επίλογος-ερώτημα του σεβαστού αρθρογράφου, δεν μας αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, πως ακόμα και άκρως σεβαστοί διανοούμενοι (στους οποίους υπολογίζαμε…), πάλι ΜΕΣΑ στο ίδιο σύστημα χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης εναποθέτουν ελπίδες.

_.

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 12 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Πάνε χρόνια τώρα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν χάσει τη ικανότητα να επεξεργάζονται νοήματα ίσως ακόμη και ουσιώδεις λύσεις. Στα χρόνια των μνημονίων, ζωντανά ακόμη σήμερα, όλα με την σειρά τους μας έβαλαν σε μνημόνια και ταυτόχρονα υπόσχονταν ότι θα μας βγάλουν από αυτά. Έτσι, η περίοδος των μνημονίων ισοπέδωσε τα κόμματα εξουσίας, επειδή οι διαφορές μεταξύ τους συρρικνώθηκαν δραστικά. Αλλά να που ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με πτυχίο Χάρβαρντ, ήρθε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πλην χείριστο υπόδειγμα, κάνοντας τους άλλους αρχηγούς κομμάτων να φαντάζουν Αη Γιώργηδες!

Δεν ξέρω αν είναι εκείνη η αντίφαση που τον χαρακτηρίζει μεταξύ του ύφους σαράντα καρδιναλίων (προφανώς λόγω οικογένειας και Χάρβαρντ) και πολιτικού εκτοπίσματος καντηλανάφτη που τον ώθησε να κηρύξει οικογενειακά (μαζί με την αδελφή του) πόλεμο εναντίον της Ρωσίας! Ούτε ποιος νεοφιλελεύθερος μεγαλοϊδεατισμός τον ώθησε να ανασκολοπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, το ίδιο και το εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Ακόμη, να αποτελειώσει τα υπολείμματα προστασίας της εργασίας, να αποστεώσει την ήδη ισχνή πολεμική βιομηχανία, να μπλοκάρει έρευνες για υδρογονάνθρακες (τις οποίες ανακάλυψε την ημέρα της γενικής απεργίας), να ψηφίσει νομοσχέδια που είχαν συντάξει οι νομικές υπηρεσίες της Ένωσης Τραπεζών, του ΣΕΒ και παρασιτικών ολιγαρχών, μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε πάγκο εξυπηρέτησης ισχυρών.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Τί θα κάνουμε που οι πολιτικοί μας δεν έχουν “Κα”; – Λέτε να πιάσει ένα τάμα;
Tuesday
31/05/2022
09:06 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Γιώρ. Μαργαρίτης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Μια και δημόσια και κατ’ ιδίαν πρόσκληση προς τον σεβαστό Καθηγητή Γεώργιο Μαργαρίτη, κοινοποιούμενη και σε επίσης με σεβαστές δυνατότητες διανοούμενους-επιστήμονες, για συνέργειες, στο πνεύμα και στην μνήμη του εν τη ουσία παντοτινού συντρόφου[*] Ορέστη Κολοζώφ:

 

Και τι θα κάνουμε τώρα ως λαός χωρίς αυτό το απαραίτητο, το “Κα” που δεν έχουν οι πολιτικοί ηγέτες μας; Σε τέτοιες δεινές περιστάσεις, όπως οι τωρινές, οι πρόγονοί μας έκαναν κάποιο Τάμα. Κατά προτίμηση τάμα στην Παναγιά που μας είχε και σε εκτίμηση. Το έκανε και ο Κολοκοτρώνης πριν 200 χρόνια και ψιλοέπιασε… Λέτε;

Λέμε, σεβαστέ κύριε Γεώργιε Μαργαρίτη.

Για την ακρίβεια, λέμε (ενδεικτικά: http://greek-market-research.com/article/i-ellada-mprosta-sto-2020-afigimata-gia-ap-exo-sotiria/ και http://greek-market-research.com/article/otan-i-aytogeloiopoiisi-kryvetai-piso-apo-tin-apoklimakosi/ και http://greek-market-research.com/article/o-neonazismos-einai-protistos-politiko-kai-deytereyontos-dikastiko-provlima/ ) και ξαναλέμε (ενδεικτικά: http://greek-market-research.com/article/i-esoteriki-riza-tis-diplomatikis-ittas-sti-synodo-koryfis/ ).

Σας το είπαμε και πρόσφατα, με την επιστολή που στείλαμε και προς Εσάς: http://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/ .

Εκτός του ότι λέμε και ξαναλέμε, το κάνουμε δια βίου και πράξη σεβαστέ κυριε Γεώργιε Μαργαρίτη, διαπιστώνοντας την πέραν κάθε καλής προσδοκίας ανταπόκριση κυρίως, αλλά όχι μόνο, σε χώρους εργασίας (όπου η στάση γίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα, λόγω συνοχής, αντιληπτή ανεξαρτήτως του δημοσίου μεγέθους του φορέα της στάσης).

Το βασικό όμως ζητούμενο κύριε Γεώργιε Μαργαρίτη, έγκειται, στο ότι μη υπάρχοντος σήμερα ατομικού είτε συλλογικού μεγέθους ως του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη (του οποίου η στάση είχε ευρεία απήχηση και αποτέλεσμα), οφείλουμε και γι’ αυτό σας παρακαλούμε, να συν-εργαστούμε, για την ακρίβεια να συν-εργαστείτε πρωτίστως διανοούμενοι-επιστήμονες, με την μεγαλύτερη θέληση-υπομονή-επιμονή, για πατριωτική σύν-θεση επί των του καθενός εκ του λαού ιερού, “τάμα στην Παναγιά“.

Και γι’ αυτήν την σύνθεση, έχουν προ πολλού ωριμάσει, για την ακρίβεια, ως παράωριμάσει, οι τρόποι των “ο καθένας χώρια” προσπαθειών, ανεξάρτητα από την αντικειμενική ή ακόμα και διαχρονική αξία αυτών των επί μέρους προσπαθειών-τεκμηριώσεων-καταγγελιών-προτάσεων-δράσεων κλπ.

Αυτή η “παρά-ωρίμανση”, μας κάνει πολύ-πολύ πιο προσεκτικούς και “μετρημένους” ( http://greek-market-research.com/article/anakoinosi-tis-g-m-r-9-aygoystoy-2021/ ), τόσο στην κριτική μας προς τους διαχειριστές των κρατικών-εθνικών ζητημάτων, όσο και στην συνειδητοποίηση του δρόμου που έχουμε να διανύσουμε, μέχρι να αποδεικνύουμε βήμα προς βήμα (πχ μέσω Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής ), πως οι σωστές προθέσεις-τεκμηριώσεις-προτάσεις-πράξεις μας, αξίζει με ασφάλεια να υιοθετηθούν και να εμπλουτιστούν από τον Ελληνικό Λαό υπέρ κατ’αρχήν, των πιο άμεσης προτεραιότητας κρατικών-εθνικών υποθέσεων.

 

 

[*]να αγωνιζόμαστε από όλα τα μετερίζια, ακόμα και από όσα μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέσα από το αστικό κράτος, από το σχόλιο κάτωθεν της ανάρτησης http://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ .

Με εκτίμηση,  G-M-R

_.

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 31 Μαίου 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Στην αρχαία Αίγυπτο, στα θεμέλια του τότε πολιτικού συστήματός της, βρισκόταν μια μεταφυσική, μαγική έννοια: το “Κα” του εκάστοτε Φαραώ. Θα ήταν δύσκολο να προσδιορίσουμε τη σημασία και τη λειτουργία του κι ακόμα πιο δύσκολο να εντάξουμε τον όρο στο σημερινό εννοιολογικό φάσμα της πολιτικής θεωρίας. Περιγραφικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την ζωογόνο δύναμη. Την θεϊκή ή την μαγική ιδιότητα του ηγεμόνα να διεγείρει τις δυνάμεις που δίνουν και στηρίζουν τη ζωή στη φύση, στους ζωντανούς οργανισμούς, στους ανθρώπους.

Η έννοια δεν χάθηκε στον χρόνο, με διάφορους τρόπους και μορφές επιβίωσε. Την συναντούμε στην μεσαιωνική βασιλεία όπου οι ηγεμόνες, όπως περίπου και οι άγιοι, μπορούσαν να κάνουν θαύματα, ήταν κατ’ εξοχή “θεραπευτές”. Αυτός ήταν ο λόγος που η στέψη τους εμπεριείχε τελετουργικά την “ιεροποίηση” (sacre) και ήταν στην ουσία της μια θρησκευτική κι όχι πολιτική τελετή.

Στα 1825 ο μικρός αδελφός του άτυχου Λουδοβίκου 16ου της Γαλλίας, ο Κάρολος ο 10ος, επιθυμώντας να επαναφέρει το κύρος της ταλαιπωρημένης γαλλικής μοναρχίας στα πρότερά του ύψη, στέφθηκε στη ιερή πόλη Ρεμς με το τελετουργικό αυτό. Ήταν ο τελευταίος των θαυματουργών Βασιλέων της Γαλλίας. Το ότι είναι και ο μόνος Γάλλος μονάρχης που έχει τον τάφο του έξω από την Γαλλία δείχνει την απόλυτη αποτυχία των ιδιοτήτων του.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Γ. Χαρβαλιάς: Οι Έλληνες πολιτικοί που αντιστέκονταν, ανήκουν στο παρελθόν
Saturday
19/02/2022
16:07 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Χαρβαλιάς ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

_.

 

 

 

Γιώρ. Χαρβαλιάς, 1 Νοεμβ. 2021

 

 

 

Προσωπικά βρήκα εξαιρετικά ενοχλητική την επίσκεψη της Γερμανίδας «υπηρεσιακής» καγκελαρίου στην Αθήνα, ανήμερα της επετείου του «ΟΧI».

Γιατί εκείνο το «ΟΧΙ» των Ελλήνων ενάντια σε κάθε πρόβλεψη έρχεται σε θλιβερή αντίστιξη με το ολοπρόθυμο «ναι» των σημερινών ελληνικών κυβερνήσεων σε μία άλλη παραλλαγή γερμανικού ηγεμονισμού που καταδυναστεύει την Ευρώπη.

Και η αποχαιρετιστήρια παρουσία της Μέρκελ δεν είχε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας για τη σύγχρονη καταστροφή της χώρας μας από τον γερμανικό οδοστρωτήρα. Τη μετατροπή της σε μια βολική αποικία μαζικού τουρισμού, με πρώτους και καλύτερους πελάτες τους Γερμανούς, που επαιτεί για δανεικά, χωρίς καν να διεκδικεί τα οφειλόμενα της προηγούμενης… παρτίδας.

«Σας πόνεσα» είπε η χοντρόπετση αυτή Γερμανίδα, αλλά «συγγνώμη» δεν υπήρχε στον λόγο της. Αντίθετα, ήταν σαν να φώναζε: «Το αξίζατε»! Πιθανόν και να… «σας άρεσε», με αυτούς τους πολιτικούς γυμνοσάλιαγκες που εκλέγετε. Η Μέρκελ, λοιπόν, δεν ήρθε για να την ξαναγνωρίσουμε και να τη συμπαθήσουμε, «όπως κανονικά θα έπρεπε», σύμφωνα με τον αναιδή Γερμανό πρέσβη. Ήρθε να επιθεωρήσει τα πεπραγμένα της σε μια επαρχία της σύγχρονης γερμανικής οικονομικής ενδοχώρας, πριν παραδώσει στον επόμενο. Και είναι αλήθεια ότι τα βρήκε όλα «καλώς καμωμένα». Με ολάκερη σχεδόν την πολιτική τάξη να τη γλείφει πατόκορφα και τα καλοταϊσμένα συστημικά μέσα να ακολουθούν, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αυτά που ζήσαμε ήταν ένα απλά ένα δυσάρεστο όνειρο, μια κακιά στιγμή. «Το καλό μας ήθελε», αλλά εμείς δεν μπορέσαμε να το καταλάβουμε.

Κάπως έτσι και ο πρωθυπουργός της χώρας, αφού βάρεσε πέντε προσοχές, αποδίδοντας τις δέουσες τιμές στην «επιθεωρήτρια», έσπευσε να δικαιολογηθεί: «Δεν είμαστε όπως μας ξέρατε! Αλλάξαμε. Προσαρμοστήκαμε. Μπορεί να μας αδικήσατε λίγο, αλλά από δω και μπρος θα είμαστε καλά παιδιά και θα κάνουμε ό,τι μας λέτε». Λίγο τσαγανό να είχε ο Μητσοτάκης, θα θύμιζε στην κυρία Μέρκελ ότι η Ελλάδα τιμωρήθηκε (όχι «αδικήθηκε») για αμαρτίες, που σε σύγκριση με τις αντίστοιχες γερμανικές μοιάζουν με πταίσματα. Γιατί, αν υποθέσουμε ότι τα ελληνικά χρέη προέκυψαν από την καλοπέραση, το ούζο και τις αστακομακαρονάδες, οι γερμανικές αντίστοιχες οφειλές προέκυψαν από την επιθετικότητα ενός λαού που ρήμαζε το σπίτι του γείτονα σκοτώνοντας όποιον έβρισκε μέσα. Και στο τέλος παρίστανε το θύμα, διεκδικώντας τη διαγραφή των χρωστούμενων και των επανορθώσεων, όπως συνέβη δύο φορές τον προηγούμενο αιώνα με τη Γερμανία.

Δεν υπήρχε βεβαίως η παραμικρή πιθανότητα Ελληνας πολιτικός από τους σημερινούς να θυμίσει στη Γερμανία το παρελθόν της. Θα περίμενε όμως κανείς ότι, με αφορμή τουλάχιστον την επέτειο της περήφανης ελληνικής απάντησης στο τελεσίγραφο του Αξονα, κάποιος θα θύμιζε στη Γερμανίδα καγκελάριο τα «χρωστούμενα» στην πατρίδα μας. Κι άμα δίσταζε ο πρωθυπουργός για να μη χαλάσει την ατμόσφαιρα, τάχα μου ζεστασιάς, με την ακριβοθώρητη καλεσμένη του, θα μπορούσε να έχει πασάρει ένα σκονάκι σε αυτή την ταλαίπωρη την Πρόεδρο, που συλλαβίζει αυτά που της γράφουν, να προσθέσει και μια πενιά για τις αποζημιώσεις. Στη σκιά έστω του προκατόχου της που είχε θέσει το ζήτημα ορθά-κοφτά (και μάλλον γι’ αυτό στερήθηκε την υποψηφιότητα για μια νέα θητεία).

Δυστυχώς, κανείς δεν αναφέρθηκε στα «οφειλόμενα». Κι όταν παραλείπουν να το κάνουν οι ανώτατοι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους, οι Γερμανοί δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Είτε με τη Μέρκελ είτε με τον επόμενο, έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους. Μπορούν να επιθεωρούν την αποικία τους, χωρίς να ανοίγει μύτη. Οι Ελληνες πολιτικοί που αντιστέκονται ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα ευδοκιμούν οι ευπειθείς υπάλληλοι…

 

Πηγή: newsbreak.gr

 

ΚΙΝΑΛ: Τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει να συλλέξουν τις υπογραφές στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου
Tuesday
26/10/2021
02:05 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Παπανδρέου ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Αυτοί κι αν είναι ΤΙΜΩΡΟΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ!!!

Φυσιολογικότατα και μεσ’ την “ΜΕΤΑ” ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!!

Αντί να έχουν να λογοδοτήσουν, υπερηφανεύονται κιόλας.

Να είστε όλοι καλά και ανενόχλητοι, αγαπητοί, μη συνεργαζόμενοι μεταξύ σας συντελεστές της G-M-R!!!

_.

 

 

 

 

newsbeast.gr, 21 Οκτ. 2021

 

 

 

 

Πρόκειται για πολύ γνωστά ονόματα που το καθένα έχει χαράξει τη δική του πολιτική πορεία και βρίσκονται στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού

 

Τρία πολύ σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που όλοι τους έχουν διατελέσει υπουργοί σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast να συλλέξουν τις υπογραφές στήριξης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα και ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να καταθέσει πολύ περισσότερες από τις 45 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (το 15% των μελών του οργάνου) που προβλέπει το καταστατικό (ή εναλλακτικά θα μπορούσε να καταθέσει 5.000 υπογραφές μελών του Κινήματος).

Ποιοι έχουν επιδοθεί όμως στον αγώνα δρόμου για τη συλλογή υπογραφών υπέρ του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Καταρχάς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το κόμμα το 2007 στη Λάρισα. Θυμίζουμε ότι είχε παραιτηθεί από μέλος του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015 προκειμένου να προσχωρήσει στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που είχε ιδρύσει εκείνη την περίοδο ο κ. Παπανδρέου και έκτοτε είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του.

Επικουρικά στο έργο της συλλογής υπογραφών συμβάλλει ο Μιχάλης Καρχιμάκης που τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε προταθεί από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και πράγματι, εξελέγη με ποσοστό αποδοχής περίπου 82%, ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τέλος, σημαντικός είναι αυτή την περίοδο στο έργο της συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών και ο ρόλος του πολύπειρου Δημήτρη Ρέππα που γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία της Χαριλάου Τρικούπη. Στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου διετέλεσε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2011 και υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012. Νωρίτερα είχε περάσει επίσης ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενώ εκτέλεσε και χρέη υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικού εκπροσώπου στις κυβερνήσεις Σημίτη.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Κατεπειγόντως ιδιαίτερα μαθήματα στον Αλέξη
Sunday
03/10/2021
19:46 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Πέτρος Πιζάνιας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

 

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 03 Οκτ. 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Εμβρίθεια, ελεγχόμενος τόνος, βλέμμα αυστηρό, δείκτης του δεξιού χεριού προτεταμένος, το σώμα γερμένο προς τα εμπρός. Αυστηρότητα. Σε αυτά πρέπει να μην ξεχάσω το αυλάκι ανάμεσα στα φρύδια, μια κατακόρυφη γραμμή η οποία, όντας στο κέντρο της εικόνας, θέλει να δώσει εκτόπισμα, βάρος. Κάθε σημείο της γλώσσας του σώματος δηλώνει σοβαρότητα και αυστηρότητα.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ακούμε ή διαβάζουμε όσα λέγονται με την άλλη, την γνωστή σε όλους μας ελληνική γλώσσα. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, ζητάει τροποποιήσεις για το ελληνογαλλικό σύμφωνο στα άρθρα 2 και 18, προκειμένου να το ψηφίσει ως εξής: τα γαλλικά στρατεύματα να υπερασπίζονται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, εναέριος χώρος), τα οποία η χώρα δεν έχει ανακηρύξει επισήμως, ούτε ο ίδιος φρόντισε όσο ήταν πρωθυπουργός.

Αλλά τα ελληνικά να μην (επαναλαμβάνω: να μην) εμπλέκονται σε πολεμικές συγκρούσεις της Γαλλίας σε περιοχές του πλανήτη, όπου η χώρα αυτή έχει όχι μόνο κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και ευθέως εθνική κυριαρχία. Πρόκειται για τις υπερπόντιες κτήσεις, οι οποίες είναι διεθνώς κατοχυρωμένες ως γαλλικό εθνικό έδαφος.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Πάνος Καμμένος: Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία – Παραδώσαμε Τούρκους στην Άγκυρα
Saturday
02/10/2021
21:05 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Πάν. Καμμένος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR:  “Πώς να ρίξω την κυβέρνηση με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί;

…ενώ αυτός, “κύριος”, απέναντι σε χρεοκρατία – έξωθεν εξάρτηση, έ;

_.

 

 

 

 

Πάνος Καμμένος, 01 Οκτ. 2021

 

 

 

 

 

Υστερα από 1,5 χρόνο που απείχε από τα ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, αλλά και για την Τουρκία και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η Τουρκία έχει φύγει από τη Δύση. Στης δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι «αν δεχθούμε επίθεση θα είμαστε μόνοι μας τις πρώτες ώρες». «Υπήρξαν στιγμές που ήμασταν πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Τουρκία» αποκάλυψε.

 

Ο Πάνος Καμμένος θεωρεί δεδομένο το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. «Κάνουν μεγάλη μάχη με τα αλιευτικά σε περιοχή ασκήσεως των υποβρυχίων μας 60 – 70 αλιευτικά. Θα θελήσει θερμό επεισόδιο επειδή πιέζεται για να οδηγήσει την Ελλάδα στη Χάγη» εκτίμησε.

«Eγώ μίλαγα με τον κ. Ακάρ εγώ είχα το κινητό του τηλέφωνο κι είχε εκείνος το δικό μου και θα σας θυμίσω πώς έγινε και η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Όταν υπήρχε κρίση ή έβαζα τον Αποστολάκη να μιλήσει με τον αρχηγό του επιτελείου ή σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό μιλούσα κι εγώ με τον Ακάρ», ανέφερε ακόμη ο πρώην υπουργός Άμυνας.

(more…)

Δεν χωράει ο Τσίπρας στη “νέα” εποχή που σχεδιάζουν οι “Δυνατοί”…
Friday
01/10/2021
13:12 GMT+2
Κείμενα Γνώμης "Στάθης" ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Δεν χωράει ο Τσίπρας στη “νέα” εποχή και πλέον ο Στάθης στις καρδιές μας.

Πολιτικός αναλυτής επιπέδου της “αδέσμευτης-ανεξάρτητης” μεν, συστημικής δε δημοσιογραφίας, slpress (τι αναβάθμιση…), κατέληξε από εποχής αυτοθαψίματός του σε ΜέΡΑ25-Πολιτικαντισμό, ο πάλαι ποτέ εξαιρετικότατος συναγωνιστής-διανοούμενος Στάθης!

_.

 

 

 

 

 

Στάθης Σταυρόπουλος, 29 Σεπ. 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πρέπει να ’ναι κανείς “αόμματος” σαν τον αείμνηστο Μίμη Φωτόπουλο στην ταινία “Κάλπικη λίρα” για να μη βλέπει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μητσοτάκης και Τσίπρας. Δεν πρόκειται για τίποτα τεκτονικές αλλαγές, αλλά για τις απαραίτητες εκείνες, προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα διαχείρισης του “προτεκτοράτου”.

Είναι πλέον φανερό ότι το σύστημα του ενός και μισού κόμματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον παλιό καλό (μονοκομματικό) δικομματισμό. Οι “Δυνατοί” χρειάζονται δύο πόλους για να μοιράζουν παιχνίδι, να χρησιμοποιούν και τους δύο, να απειλούν και τους δύο, να μην εξαρτώνται από έναν και γενικώς να ελέγχουν τη ζωή των ανθρώπων, χωρίς κινδύνους “ξαφνικών” εκτρόπων και εκτροπών. Είναι πλέον φανερό ότι ο επικεφαλής του ενός εκ των δύο πόλων, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν κάνει πια γι’ αυτή τη δουλειά.

Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού, χωρίς να μπορεί να την ανακτήσει (αυτό αντέχεται) αλλά, κυρίως, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των “Δυνατών” (αυτό δεν αντέχεται). Με έναν λόγο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ (με ό,τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ) είναι πλέον ένα διττό πρόβλημα: Πρώτον, ο Τσίπρας δεν μπορεί να χειραγωγήσει πλέον τον λαό. Δεύτερον, ο Τσίπρας δεν μπορεί να είναι χρήσιμος στους “Δυνατούς” για τις σχέσεις μεταξύ τους – δεν τον εμπιστεύονται πλέον.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Το ΔΝΤ, το country risk και οι εκλογές…
Tuesday
28/09/2021
14:37 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Dept-Χρέος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πέτρ. Μηλιαράκης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

 

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 28 Σεπ. 2021

 

 

 

 

Νέα δεδομένα που διαφοροποιούν ευθέως την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, με ευθεία επίδραση και επίπτωση στο λεγόμενο country risk, επιδιώκει να αποκαλύψει το παρόν κείμενο. Επίσης, η ωραιοποίηση της πραγματικότητας αποπροσανατολίζει τον λαό, τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και εντέλει δημιουργεί κακοπιστία για το πολιτικό σύστημα.
Ήδη η κοινή γνώμη στην Ελλάδα είναι ανυποψίαστη για τις ενδείξεις αλλαγής του πλαισίου άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη. Η ισχύς του Συμφώνου Σταθερότητας, που είχε ανασταλεί λόγω της COVID-19, με όλες τις ενδείξεις φαίνεται ότι επανέρχεται, και αυτό γιατί ο ESM “πρέπει” να αναλάβει και πάλι τον από καθέδρας ρόλο του. Η αλλαγή δε του δημοσιονομικού πλαισίου άσκησης πολιτικής απειλεί με ασφυξία την ελληνική οικονομία. Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την παρούσα κυβέρνηση και ίσως δημιουργήσει συνθήκες δυσοίωνους οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού κλίματος. Μια τέτοια δε διαδικασία θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς αυξάνει το προαναφερόμενο country risk.

Η πρόσφατη θέση του ΔΝΤ

Η πρόσφατη για την Ελλάδα επισκόπηση-έκθεση του ΔΝΤ (πόσοι άραγε ασχολήθηκαν;), στο πλαίσιο της financial monitoring, προϊδεάζει ότι το προσεχές έτος 2022 η ελληνική οικονομία θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό όμως μεταφράζεται στο ότι: α) παύουν τα μέτρα στήριξης, β) έρχεται νέα περίοδος λιτότητας και γ) συνομολογείται νέο μνημόνιο συνεννόησης-συνεργασίας. Αυτή όμως η εξέλιξη προοιωνίζει και στο ότι δ) υποβαθμίζεται η προοπτική του “Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Ταμείου” και – προσοχή – αντιστοίχως αναβαθμίζεται ο ESM. Βεβαίως ο ESM έχει δυνατότητες για χρηματοδότηση και για να ακριβολογούμε για δανειοδότηση, εφόσον διαθέτει επί τούτω 750 δισ. ευρώ, αλλά μια τέτοια οικονομική στήριξη συνεπάγεται σκληρές συνθήκες εποπτείας και επί τούτω μνημόνια συνεργασίας-συνεννόησης με “επαχθείς όρους”.

(more…)

Τι μας λέει ο “Γατόπαρδος” για τα σημερινά πολιτικά σκουπίδια
Sunday
26/09/2021
22:25 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Λουκάς Αξελός ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

 

 

 

 

 

Λουκάς Αξελός, 30 Δεκ. 2020

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο “Γατόπαρδος” ολοκληρώθηκε το 1956. Σχολιάζοντας την δράση αλλά και την στάση του νεαρού αριστοκράτη (“δεξιού” υπό μίαν έννοια) Τανκρέντι, ο Τζουζέπε Λαμπεντούζα παρατηρούσε πως: «Είχε στρατευθεί στην  επικερδέστατη απόχρωση της “άκρας αριστεράς της άκρας δεξιάς”, εξαίρετο εφαλτήριο που θα του επέτρεπε στη συνέχεια να επιχειρήσει αξιοθαύμαστες και ζηλεμένες ακροβασίες».

Η διαπίστωση αυτή του Λαμπεντούζα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αφορά την μεμονωμένη περίπτωση ενός αριστοκράτη του 19ου αιώνα, στα χρόνια του Risorgimento, που σχοινοβατεί ανάμεσα στο παλιό καθεστώς και την νέα κατάσταση, με στόχο την δική του επιβίωση ή και της τάξης του, με τέτοιο τρόπο ώστε “όλα να αλλάξουν για να μην αλλάξει τίποτα”.

To 1966 δέκα χρόνια μετά τον “Γατόπαρδο”, ο Θωμάς Γκόρπας, που πιθανόν αγνοούσε παντελώς τον Λαμπεντούζα και το έργο του, έγραψε ένα ποίημα όπου ο συνομήλικος, περίπου, του Τανκρέντι, ο “Γιος του πρώην”, ασκείται σε ένα πεδίο αντίστοιχων αξιοθαύμαστων και ζηλεμένων ακροβασιών, μόνο που ο νέος, όπως –άλλωστε– και ο πατέρας του δεν είναι δεξιοί καραμπινιέροι, αλλά –τουναντίον– καραμπινάτοι αριστεροί.

Ας δούμε  όμως το ποίημα του Γκόρπα “Ο γιος του πρώην”:

«Ο μπαμπάς του υπήρξε ιδεολόγος

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Άλλον δρόμο δείχνει ο Φίλης στον Τσίπρα
Thursday
10/06/2021
18:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κόμπρα (slpress) Νίκ. Φίλης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Προς τί (σπουδαίο;;;) το ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ wiktionary.org/wiki/προσωπείο “Κόμπρα” στο slpress ( slpress.gr/author/kompra/ ) ;

Είναι όντως Κόμπρα, δηλαδή ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ με επικίνδυνο δημοσιογραφικό “δάγκωμα”;

Απο την ανύψωση του (κατ’εμάς =ένα επικίνδυνο ΤΙΠΟΤΑ) Φίλη, σε ταλαντούχο δημιουργό πολιτικών εξελίξεων, μέχρι το “δηλητηριώδες δάγκωμα” κατά του ΣΚΑΪ, “Και επειδή το “δις εξαμαρτείν ουκ τηλεοπτικού σταθμού σοφού”, αν η νεαρά κυρία το εννοεί, ο ΣΚΑΪ και ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του θα βρεθούν στο εδώλιο. Εκτός κι αν το “μαγαζί” είναι τόσο διαπλεκόμενο με την εξουσία, που μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ενόχληση και τη μήνυση μίας άγνωστης νεαρής κυρίας που είχε την ατυχία, πηγαίνοντας σε κάποιο νησί, να βρεθεί στο δρόμο “γυπαετού”, αλλά “γυπαετού” με ισχυρά αφεντικά…”, από τον σύνδεσμο Σεξισμός σε απ’ ευθείας μετάδοση , υπάρχει μια ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΩΝ (από δαγκώματα κόμπρας) ΓΥΠΑΕΤΩΝ, ΓΑΤΩΝ και ψιψίνων(*) ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ Ο ηγέτης, ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων .

 

(*) Ψιψίνες είναι αυτοί/αυτές που εξαγοράζονται από τις Γάτες, αγαπητοί εν τύποις συναγωνιστές Διανοούμενοι. Όταν το αντιληφθείτε, μπορεί και να γίνετε  Αγριόγατες (για να ισχύσει η εξαίρεση στον κανόνα, “Ο γατούλης δεν γίνεται αγριόγατος”).

_.

 

 

 

 

 

 

Κόμπρα”, 9 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Επικριτικός είναι ο Νίκος Φίλης στην στρατηγική επιλογή του Τσίπρα να διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας στελέχη από το ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος δηλώνει γενικά αντίθετος με τις μεταγραφές και προτείνει τις πολιτικές συμμαχίες, δείχνοντας στον πρόεδρο του κόμματος ότι υπάρχει και άλλη κατεύθυνση, αυτή προς τα αριστερά.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας λέει “Ναι” σε μια συνεργασία με το ΜεΡΑ25, τονίζοντας ότι «ο Βαρουφάκης είναι μια δύναμη στον προοδευτικό χώρο, με την οποία μία προοπτική πολιτικής προοδευτικής διακυβέρνησης, οφείλει να συνομιλήσει, αλίμονο». Προσθέτει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός στο ΜεΡΑ25, όπως και στο ΚΚΕ, αλλά και «με δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ».

Ειδικά πάντως για το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «είναι σε μεταβατική φάση» και «δεν έχει διευκρινίσει τι θέλει ακριβώς. Αν  θέλει να πάει από δω ή από κει». Το θέμα του προσανατολισμού του ΚΙΝΑΛ είχε θέσει, άλλωστε, προ ημερών, και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, οι δηλώσεις του οποίου στην Όλγα Τρέμη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

123