ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Από τον Σαρζετάκη το 1963 στην Τουλουπάκη το 2020
Sunday
13/09/2020
17:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Χρήστου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Χρήσιμα πράγματα διαβάζουμε στην φιλόξενη (εντός των, επιτρεπτών από την Ευρωεπιτροπεία ορίων, ιστοσελίδα) από τον ακραιφνή Συριζαίο και συστηματικό αρθρογράφο.

Κάτι για συμπλήρωμα, ας πούμε περί κατάληψης αρμών της εξουσίας (εδώ), περί Γάτας των Ιμαλαΐων (εδώ), περί Ωστιν του Τέξας (εδώ), περι “ξεσκίζω το δημοψήφισμα του 2015”, περί Συμφωνίας των Πρεσπών, περί πολιτικοδικαστικής διαπλοκής (Παπαγγελόπουλος-Θάνου), περί “μετατροπή Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα”, περί “από το δεκαπενταμελές μέχρι σήμερα, προδοσία εργατικής τάξης-πατρίδας, δηθενιά κι απάνω τούρλα”, κάτι τέλος πάντων από αυτά;;;

._

 

 

 

Δημήτρης Χρήστου, 13 Σεπ. 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με επιστολή του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Δεν χρειαζόταν να μας ενημερώσει για τους λόγους! Ήταν ολοφάνεροι. Αφού δεν κατάφεραν να εκπαραθυρώσουν την κ. Τουλουπάκη από τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, αφού συνάντησαν την αντίδραση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών να της αποσπάσουν την υπόθεση και να την δώσουν σε εφέτη ανακριτή, κατήργησαν όλη την ενοχλητική για την πολιτική εξουσία, εισαγγελία για τη Διαφθορά!

Ενδιαμέσως διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι της κ. Τουλουπάκη, όχι για να αναζητήσουν και να κλέψουν κοσμήματα, αλλά για να αποσπάσουν το περιεχόμενο του υπολογιστή της, άλλα ενδιαφέροντα έγραφα, προσωπικά στοιχεία όπως ιατρικές εξετάσεις και φωτογραφίες. Τίποτα το σπουδαίο κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που εκτίμησε ότι «ήταν μια απλή διάρρηξη» που σημαίνει πως δεν αξίζει τον κόπο να την ψάξουν!

Και έτσι κλείνει η θλιβερή ιστορία για το πολιτικό προσωπικό που εδώ στην Ελλάδα, συμμετείχε, ανέχθηκε και τελικά συγκάλυψε, ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο το οποίο πιστοποιήθηκε επισήμως από τις αμερικανικές αρχές. Μάλιστα πριν λίγες μέρες η γαλλική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλλε στη Novartis πρόστιμο 385 εκατ. ευρώ για νόθευση ανταγωνισμού σχετικά με το φάρμακο Lucentis, που αθέμιτα προωθούσε έναντι του πολύ φθηνότερου Avastin. Εδώ όμως δεν είναι Αμερική. Ούτε Γαλλία, ούτε Ευρώπη, ούτε ίσως Βαλκάνια. Ακόμα και επί ΕΡΕ και ανακτόρων το 1963, ο Σαρτζετάκης κατάφερε να ολοκληρώσει την υπόθεση Λαμπράκη!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Μαζί τα φάγαμε” – Αυτή είναι η ελληνική πολιτική τάξη
Thursday
10/09/2020
22:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ευαγ. Κοζυράκη ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο επίλογος ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ (όσα λέει η G-M-R) κυρία ΠτΔ.

._

 

 

 

Ευαγ. Κοζυράκη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Με αφορμή τη φορά αυτή την πανδημία του κορονοϊού, ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας επικεντρώνεται στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης των πολιτών, επαναφέροντας στην αιχμή του δόρατος της ασκούμενης πολιτικής το μνημονιακό δόγμα του “μαζί τα φάγαμε”, με το οποίο σύσσωμη η πολιτική τάξη αποποιήθηκε προ δεκαετίας των εγκληματικών ευθυνών της για τη δημοσιονομική κατάρρευση και τη θεσμική κατάπτωση του μεταπολιτευτικού κράτους.

Με το τέχνασμα αυτό, το σάπιο ως το κόκκαλο πολιτικό σύστημα κατέστησε συλλήβδην ένοχη την κοινωνία και νομιμοποίησε την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ καθώς και την αδιάλειπτη έκτοτε λήψη σωρείας αντισυνταγματικών μέτρων σε βάρος των “υπόλογων υπηκόων”. Γιατί όμως το πολιτικό σύστημα ανήγαγε αίφνης την ατομική ευθύνη ως μόνιμη επωδό των κυβερνητικών εξαγγελιών και κορωνίδα της πολιτειακής διακυβέρνησης την τελευταία δεκαετία;

Στην πραγματικότητα, πέραν των καθαρά υποκειμενικών παραγόντων που καθορίζουν τον βαθμό καταλογισμού της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου εξ’ ημών για τυχόν αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις μας, η μετάθεση και η μετακύλιση των εγκληματικών ευθυνών της πολιτικής τάξης στις πλάτες των “υπηκόων υποζυγίων” εκφράζουν περίτρανα τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, τις ιδεολογικές πεποιθήσεις που διατράνωνε πριν δύο αιώνες, ο κυριότερος εκπρόσωπος του νεοελληνικού διαφωτισμού, ο Αδαμάντιος Κοραής.

(…) Ίδιον γνώρισμά του αποτελεί η συγκέντρωση του συνόλου πολιτικού συστήματος στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού ή του Προέδρου της κατ’ επίφαση “αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας”.

Αυτός είναι ο μοναδικός κάτοχος της πολιτικής εξουσίας του έθνος-κράτους, δηλαδή ταυτόχρονα είναι ο εντολέας και ο εντολοδόχος, ώστε το παρόν πολίτευμα να απέχει παρασάγγας τόσο από την Αντιπροσώπευση όσο και από τη Δημοκρατία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Έξαλλος ο Πολάκης για την άρση ασυλίας του: «Εκλεγμένος με 15.500 σταυρούς, δηλαδή 15.500 μαχαιριές σε εσάς»
Thursday
03/09/2020
00:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παύλ. Πολάκης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο ΠΟΛ(Υ)ΑΚΗΣ της πολιτικής ψευτομαγκιάς, έχει Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΑ, περι της Γάτας των Ιμαλαΐων ;;;

Ας έδειχνε την μαγκιά του, στον τυχοδιωκτικά και ΠΑΡΑΝΟΜΑ διαπλεκόμενο με τα μμε αρχηγό του.

Όμως ο “μάγκας” Πολ(υ)Άκης (με 15.000 στρατό), ειναι και αυτός, ΚΟΤΑ, μπροστά στον αρχηγό του (το καλαμπούρι έλεγε: Άκη τι ώρα ειναι; -Να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο!).

._

 

 

 

NEWSROOM IEFIMERIDA_GR, 1 Σεπ. 2020

 

 

 

Εν εξάλλω ο Παύλος Πολάκης μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για άρση της ασυλίας του, φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι οι 15.000 σταυροί που πήρε στις τελευταίες εκλογές ισοδυναμούν με ισάριθμες μαχαιριές στους αντιπάλους του.

Με μία ανάρτηση η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία του μπροστά από ένα πίνακα με τον Άρη Βελουχιώτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Επιτροπής της Βουλής να άρει την ασυλία του, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης.

 

Ανάμεσα σε άλλα, ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ότι στην Ολομέλεια της Βουλής θα καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει και συμπληρώνει: «ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ,θα σας αποκαλύπτουμε και ξεφτιλίζουμε μέχρι να δείτε ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ!!» Στην ανάρτησή του, μάλιστα, ο κ. Πολάκης υπογράφει ως βουλευτής Χανίων «εκλεγμένος με 15.500 σταυρούς δηλαδή 15.500 μαχαιριές σε εσάς!»

(more…)

Τότε στα κάγκελα, τώρα χαμόγελα
Thursday
27/08/2020
21:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR:  Οι ένθεν και ένθεν εθελοεκχωρητικές (ένθεν και ένθεν ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ) της εθνικής κυριαρχίας, kolotoumpes!

._

 

 

 

Efsyn_gr, 27 Αυγ. 2020

 

 

 

 

Με πατριδοκάπηλη ρητορική η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση είχε αντιταχθεί το 2018 στις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ενώ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός πλέον, προέβη περιχαρής στις σχετικές ανακοινώσεις ● Τι δήλωναν πριν από δύο χρόνια κορυφαία «γαλάζια» στελέχη…

Με πανηγυρικό τρόπο και καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προς δυσμάς στα 12 μίλια, προαναγγέλλοντας παράλληλα την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου. Η στάση του αυτή ωστόσο αποτελεί μια θεαματική κυβίστηση που φέρνει τόσο τον ίδιο όσο και τη Ν.Δ. αντιμέτωπους με τους εαυτούς τους, αφού πριν από δύο χρόνια ως αντιπολίτευση αντιδρούσαν έντονα στις σχετικές πρωτοβουλίες τής τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς, αποχωρώντας τον Οκτώβριο του 2018 από το υπουργείο Εξωτερικών είχε προαναγγείλει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμα τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.

Οι Γ. Κουμουτσάκος, Ντόρα Μπακογιάννη και Αδ. Γεωργιάδης ήταν τρία από τα πολλά στελέχη της Ν.Δ. που είχαν κάνει τότε σκληρές απορριπτικές δηλώσεις υποστηρίζοντας ότι δίνουμε επιχειρήματα στην Τουρκία…

 

 

«Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του» είχε δηλώσει με έμφαση, με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναλάμβανε και την ηγεσία του ΥΠΕΞ, να σχολιάζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός στο πλαίσιο άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

(more…)

Συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Espresso (01/08/2020)
Thursday
27/08/2020
15:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ζωή Κωνσταντοπούλου ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ενδιαφέρουσα συνέντευξη..

Και για όσα θίγει και για όσα “ο μη ποιών τι“.

Η Ζ.Κ. θα έσωζε την Ελλάδα , μαζί με έναν “καλό” Τσίπρα , χωρίς έξοδο από το ευρώ και χωρίς λογοδοσία των υπαιτίων όπως απαιτούσε η εδώ εκθεση-υπόδειξη του ΟΗΕ.

Κατά τα λοιπά, μέσα στην ευρωζώνη πάντα και με τη Βουλή τίγκα από τους ανενόχλητους υπαίτιους εσχάτης προδοσίας και με μια επιτροπή ελέγχου του χρέους ιδιωτική της Ζ.Κ. (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ η συμμετοχή οικονομολόγων με σοβαρό τεκμηριωτικό/καταγγελτικό έργο για ΕΛΣΤΑΤ/τραπεζες/ευρώ/Χρεοκρατία και στέρεες προτασεις για την εφαρμογή του Εθνικού νομίσματος (ενδεικτικά  Σπύρος Λαβδιώτη/ιστοσελίδα και η απο Θεόδωρος Μαριόλης /μετωπικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση ΔΙΕΞΟΔΟΣ).

Η Ζ.Κ. ουδόλως επιθυμούσε συντακτική εθνοσυνέλευση ριζικής ανατροπής του “πλυντηρίου σκανδάλων και νεκροταφείου ποινικών δικογραφιών”, και το απέδειξε ως ΠτΒ, θάβοντας ακόμα βαθύτερα τις δικογραφίες εσχάτης προδοσίας, αρνούμενη τη οποιαδήποτε απάντηση σε αιτήματα όπως αυτό >> Αναφορά-Καταγγελία 6-2-2015 προς Πρόεδρο της Βουλής κοιν. Πρόεδρο Α.Π., απαιτώντας ταυτόχρονα είσοδο των μπαχαλάκηδων(**) στη Βουλή και διάλογο μαζί τους.

 

(*)Πιστεύω σε μια Βουλή ζωντανή, με τους βουλευτές παρόντες, μια Βουλή που εργάζεται άοκνα υπηρετώντας τη δημοκρατία και τους πολίτες. Μια Βουλή ανοιχτή στην κοινωνία. Με Επιτροπές για την προώθηση Εθνικών Ζητημάτων, όπως ο Λογιστικός Έλεγχος και η Διαγραφή του παράνομου Χρέους, η Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, η λογοδοσία για σκάνδαλα σε βάρος του Δημοσίου.” 

 

(**) Αυτό (https://www.thetoc.gr/politiki/article/nea-antiparathesi-gia-tous-antieksousiastes-sti-diaskepsi-twn-proedrwn) επεξηγηματικά για την στάση της Ζ.Κ. έναντι των μπαχαλάκηδων (καταστροφέων/προβοκατόρων κάθε λαϊκής αντίδρασης), σε ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ  σχέση με το ΘΑΨΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ των  δικογραφιών εσχάτης προδοσίας.

._

 

 

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου, 2 Αυγ. 2020

 

 

 

«Κεραυνούς» κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου εξαπολύει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και νυν Επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια πιστεύει ότι το σκάνδαλο Novartis χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα  ως εργαλείο στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, ότι ο τέως πρωθυπουργός, κυβερνώντας, πήρε τον κατήφορο και μπλέχτηκε με τη βρομιά και τη διαπλοκή, ενώ χαρακτηρίζει ξεκάθαρα τη φωτιά στο Μάτι έγκλημα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει σήμερα «έξω από τα δόντια» στην «Εspresso» και δεν διστάζει να επιτεθεί ευθέως κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν της αρέσουν “δικαστές που εξαργυρώνουν τον χειρισμό υποθέσεων με θέσεις εξουσίας”.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απογοητεύθηκε απίστευτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν διαπίστωσε ότι οι παλιοί συνοδοιπόροι της «λιγώθηκαν από την εξουσία».

(more…)

Το Βερολίνο παγιδεύει την Ελλάδα – Ο άσσος των γερμανικών χρεών
Thursday
20/08/2020
01:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Μάκης Ανδρονόπουλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Ο πολιτικός κόσμος έχει χώσει το κεφάλι του στην άμμο, από την κυβέρνηση, από τους δήθεν σκληρούς σαμαρικούς υπερπατριώτες που ποιούν τη νύσσα, τους συριζαίους κάθε απόχρωσης, τους κιναλιστές κ.ο.κ. Συμφέροντα, ολιγωρία και υποταγή!

G-M-R: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΟΛΙΓΩΡΊΑΣ-ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 18 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Για όσους δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους είναι οφθαλμοφανές πως η Ελλάδα έχει εκτός από την Τουρκία ένα ακόμα σκληρό γεωπολιτικό αντίπαλο εδώ και 150 χρόνια, τη Γερμανία. Οι δήθεν καλές της υπηρεσίες στην διένεξη Τουρκίας-Ελλάδας δεν είναι απλώς ετεροβαρείς υπέρ της Άγκυρας, όπως ξεκάθαρα φάνηκε στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Παρασκευής. Αποτελούν και παγίδα.

Ο πολιτικός κόσμος έχει χώσει το κεφάλι του στην άμμο, από την κυβέρνηση, από τους δήθεν σκληρούς σαμαρικούς υπερπατριώτες που ποιούν τη νύσσα, τους συριζαίους κάθε απόχρωσης, τους κιναλιστές κ.ο.κ. Συμφέροντα, ολιγωρία και υποταγή! Είναι προφανές ότι χρησιμοποιούν τον τρόμο του κορονοϊού για να κάνουν τους συμβιβασμούς και τις δουλειές τους. Όμως, σύμφωνα με το web-social listening-analytics tool PaloPro η κοινή γνώμη, όπως εκφράζεται στα κοινωνικά δίκτυα (και όχι στις καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις), άλλα φρονεί για τις γεωπολιτικές απειλές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: slpress.gr