ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μήπως να μαθαίναμε από τους Τούρκους;
Wednesday
16/09/2020
23:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Μαργαρίτης ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τι μπορεί να κάνει το εθνικό νόμισμα, σε συνδυασμό με την χάραξη ανεξάρτητης, από την έξωθεν εποπτεία, Πολιτικής!

Τα άλματα προς την Δημοκρατία, προϋποθέτουν επαρκή Δυναμική Δημόσιας (υπό την ευρεία έννοια) Διοίκησης.

Αυτή δε η Δυναμική προϋποθέτει την στοιχειώδη κοινωνική στήριξη.

Συμπέρασμα: Το μεσομακροπρόθεσμο κυβερνητικό πλάνο, όπως αυτό το “πολυεπίπεδο σχέδιο” που μας εξηγεί ο καθηγητής Γ. Μαργαρίτης (και τον ευχαριστούμε για την σχετική πληροφόρηση), είναι αυτό που χρειάζεται και η Ελλάδα.

Όμως, με ένα Μνημονιακό χρέος και την αντίστοιχη Επιτροπεία, με ένα αλλότριων συμφερόντων Νόμισμα και την αντίστοιχη Νομισματική/ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΚΗ Πολιτική, με Διανόηση που εξυμνεί Δημοκρατία-Ρήγα Φεραίο-Κολοκοτρώνη, αλλά ΔΕΝ τα συνδέει με την υπό την ευρεία έννοια Δημόσια Διοίκηση, Διανόηση που ενίοτε υπερασπίζεται το πολιτικοοικονομικό εφαλτήριο (ΕΕ-ΕΥΡΩ), ή το κοσμοκαταστροφικό εφαλτήριο (ΝΑΤΟ), ή το Παγκοσμιοποιητικό/Αποεθνοποιητικό εφαλτήριο (Νομισματικός-Διοικητικός-Δικαιϊκός-Πολιτισμικός ΕΛΕΓΧΟΣ), τέτοιο “πολυεπίπεδο σχέδιο”, δεν πρόκειται “να μας συμβεί”.

Ως κερασάκι στην τούρτα του αποσυντονισμού κάθε σκέψης για Επαρκή Δυναμική Δημόσιας Διοίκησης, μπαίνει ο συχνός θεωρητικός και πρακτικός ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ (ως λοιδορία) του ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ περιλαμβανομένου του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

._

 

 

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 16 Σεπ. 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι εξαγγελίες που έκανε –όπως εθιμικά συνηθίζεται– ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη πολύ λίγα πράγματα πρόσθεσαν στον πολιτικό ορίζοντα της χώρας. Στις προοπτικές της δηλαδή, αυτές που προωθούν και υπηρετούν οι εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και οι συνδεόμενες με αυτές εξαγγελίες. Ο παρονομαστής των εξαγγελιών ήταν η επανεύρεση της χαμένης “αυτοπεποίθησης”.

Τα μέτρα όμως που ανακοινώθηκαν ήταν συμπτωματικά, βραχυπρόθεσμα, σχεδόν αναγκαστικά κάτω από την πίεση της τρέχουσας συγκυρίας. Θεράπευαν επιμέρους συμπτώματα, “έκλειναν τρύπες” κατά το κοινώς λεγόμενο. Η δοκιμασμένη συνταγή κυριαρχούσε σε αυτά. Εάν ελαφρύνουμε το κόστος της εργασίας είτε σε βάρος των εργαζόμενων, είτε σε βάρος της πρόνοιας και της ασφάλισης, είτε σε βάρος του “κοινού”, του δημοσίου και προικοδοτήσουμε τους έχοντες, τότε θα επέλθουν επενδύσεις. Δι’ αυτών η ανάπτυξη, η πλήρης απασχόληση και ίσως δι’ αυτών η μελλοντική ευημερία. Τα καταστροφικά για την χώρα μας αποτελέσματα από την επίμονη εφαρμογή της ίδιας και της ίδιας συνταγής δεν απασχόλησαν τον πρωθυπουργικό λόγο.

Στη γειτονική της Ελλάδας χώρα, όπου η κατάρρευση της οικονομίας αναμένεται –κατά μια άποψη– από ώρα σε ώρα, εξαγγέλθηκε πριν από πολλά χρόνια ένα πλαίσιο στόχων για την επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Το σχέδιο ονομάστηκε “2023” για το λόγο αυτό. Βρίσκεται σε εξέλιξη. Το συνολικό του κόστος υπολογίστηκε αρχικά στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Δεν περιλάμβανε ούτε ευχές ούτε ιδεοληψίες. Στηριζόταν και στηρίζεται σε δοκιμασμένες συνταγές.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Εμείς οι Έλληνες απέναντι στον επεκτατισμό της Τουρκίας
Wednesday
12/08/2020
23:25 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Ελέας ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: “Η κατάλληλη πολιτική ηγεσία θα πολλαπλασιάσει θετικά και την στρατιωτική ισχύ της Ελλάδας. Και σε ένα θερμό επεισόδιο, πολεμική σύρραξη, ή και πάνω στο τραπέζι του διαλόγου ακόμη, η στρατιωτική ισχύς θα είναι πάντα ο Νο1 καταλύτης.”

– Ποιά και Πώς, αυτή η “κατάλληλη πολιτική ηγεσία”;

– Καλού κακού, δεν ξέρεις πως γυρίζουν τα πράγματα, υπενθυμίζουμε την εδώ, ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, επιστολή/στάση μας, προς τον σεβαστό κο Γιάγκο Ανδρεάδη.

 

 

Δημήτρης Ελέας, 12 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Εμείς οι Έλληνες, έχουμε πρόβλημα με το σύγχρονο πολιτικό σύστημα που κυβερνάει την Τουρκία, που έχει μετεξελιχθεί σταδιακά σε “μια εκλεγμένη δικτατορία” και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε “έναν εκλεγμένο δικτάτορα” με τρέλα μεγαλείου. Η Τουρκία ταυτόχρονα είναι η τοπική υπερδύναμη σε όλα τα επίπεδα: πληθυσμιακό, οικονομικό και στρατιωτικό.

Τι δείχνει όμως η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας; Γιατί η τουρκική στρατηγική είναι μπουκωμένη με καθαρές απειλές για τα νησιά του Αιγαίου, το Καστελλόριζο και τη Δυτική Θράκη; Γιατί οι Τούρκοι συμπεριφέρονται σαν να θέλουν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο; Ένα επεισόδιο, το οποίο, αν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, θα οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη με την Ελλάδα.

Ήδη, την ώρα ακόμη που διαβάζετε το άρθρο αυτό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ένας κλιμακούμενος πόλεμος με λέξεις, απειλές («θα κολυμπήσετε έως τη Σικελία»), δηλώσεις, Casus Belli (συνιστά η πιθανή απόφαση της Αθήνας για επέκταση από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια), το Oruc Reis, πολεμικές ιαχές και αμέτρητες παραβιάσεις. Αν η Τουρκία προβεί σε θερμό επεισόδιο, προκύπτει αμέσως το ερώτημα: Τι είναι πιθανό να πράξει η ίδια μετά ή κατά τη διάρκεια ενός θερμού επεισοδίου; Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να ξεκινήσει από ένα ατύχημα ή και από μια προβοκάτσια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Προτεραιότητα ο “εσωτερικός εχθρός” όχι η Τουρκία – Οι ρίζες του πνεύματος της υποταγής
Sunday
19/07/2020
13:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Μαργαρίτης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Συμφωνούμε με τους συνειρμούς του αρθρογράφου, αποκαλυπτικές των σημερινών προθέσεων των κυβερνώντων σε ότι αφορά τις όποιες “αντιδράσεις” απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο πόλεμος όμως χάθηκε ή, για να είμαστε ακριβείς, ανακαλύφθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει. Καθώς για να γίνει έπρεπε να κληθούν στα όπλα και να εξοπλιστούν, όλοι εκείνοι, που το καθεστώς είχε συντρίψει και ταπεινώσει την προηγούμενη περίοδο.”

 

 

 

Γ. Μαργαρίτης, 15 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η ραγδαία εξάπλωση της τουρκικής παρουσίας (στρατιωτικής στην πιο εμφανή της εκδοχή, οικονομικής και πολιτικής στην αφανή της όψη) στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Aνατολικής και πλέον κεντρικής Μεσογείου, τους τελευταίους ειδικά μήνες, δεν θα έπρεπε να δημιουργεί αντιδράσεις φόβου και πανικού στην ελληνική πλευρά. Ως προς την τελευταία διαπίστωση σπεύδω να προλάβω τυχόν αντιδράσεις:

Η ευθέως ανάλογη με τα τουρκικά εγχειρήματα πύκνωση των αναφορών για «έντιμο συμβιβασμό» με την γειτονική χώρα από την ελληνική πλευρά -χωρίς όρους, χωρίς όρια, χωρίς θέσεις, χωρίς ώριμες σκέψεις, υπολογισμούς και εκτιμήσεις ως προς τι και μέχρι πού θα διαπραγματευθεί η τελευταία- δεν εξηγούνται παρά μόνο όταν εξετάζονται πάνω σε υπόστρωμα φόβου και πανικού.

Για αυτό το λόγο και οι σχετικές αναφορές είναι αόριστες, αποφεύγοντας επιμελώς να δεσμευτούν σε οτιδήποτε συγκεκριμένο. Και όμως… Η εξάπλωση της τουρκικής παρουσίας προς κάθε σημείο του ορίζοντα κατακερματίζει την τουρκική στρατιωτική ισχύ, πολλαπλασιάζει το κόστος (υλικό προς το παρόν, ίσως ανθρώπινο στην προοπτική της επιθετικής πολιτικής), εξασθενεί το στρατιωτικό της επιχείρημα και προαναγγέλει το αδιέξοδο της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

 

«Ασύμμετρο αντάλλαγμα» στον Ερντογάν το μνημόνιο με Λιβύη;
Saturday
07/03/2020
21:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR:  Και άλλοι βλέπουν τις προσπάθειες να διασωθεί ο Ερντογάν κοντά στην Ρωσική αγκαλιά, και βέβαια η Ρωσία δεν μπορεί να σταθεί μελλοντικά ως υπερδύναμη ως να ήταν Σοβιετική Ένωση, άρα ως πιο κοντινό της εταίρος λογικό ειναι να προορίζεται η υπό γερμανική επιρροή (τώρα που έφυγε από τη μέση και η Μ.Βρετανια) Ευρωπαϊκή Ένωση.

._

 

Γιώργος Παυλόπουλος, 7 Μαρτίου 2020

 

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάθε λόγο να αισθάνεται νικητής (και) σε αυτόν τον γύρο του πολέμου στη Συρία. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι επέλεξε να μην βγάλει τον αντιπαλό του – τον Ταγίπ Ερντογάν εννοούμε – νοκ άουτ, αλλά να αφήσει να φανεί ότι τον κέρδισε στα σημεία.

 

Πρόκειται για απόφαση που ήρθε μετά από ψυχρό (γεω)πολιτικό υπολογισμό. Διότι, σκέφθηκε ο άρχοντας του Κρεμλίνου, εάν ο Ερντογάν ταπεινωθεί και ο στρατός του συντριβεί στη Συρία – κάτι που φάνηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν, με τη συντριπτική τους υπεροχή στον αέρα – τότε θα αναγκαστεί να βάλει την ουρά στα σκέλια και να επιστρέψει όπως-όπως και άνευ όρων στην αγκαλιά των Αμερικανών. 

Μόνο που εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι σαν οι Ρώσοι να έχουν χύσει με μια κλωτσιά την καρδάρα με το γάλα που συγκεντρώνουν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια, από τη στιγμή που αποφάσισαν να εμπλακούν ενεργά στον πόλεμο της Συρίας. Κι αυτό διότι όχι μόνο θα χάσουν ένα σημαντικό εταίρο και πελάτη στην ενέργεια και τους εξοπλισμούς, όπως είναι η Τουρκία, αλλά και το «μαχαίρι» που έχουν μπήξει στα πλευρά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και κάθε τόσο στροφογυρνούν.

(more…)

«Στροφή» Τουρκίας: Ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε μετανάστες να διασχίσουν το Αιγαίο -Ο Ερντογάν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Saturday
07/03/2020
21:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σκέψεις GMR:   Μάλλον στρίβει στην σήμανση “Δι-Εξοδος προς Ε.Ε.-στο βάθος ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ”,  με επόμενη σήμανση “Κύπρος Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία”.

Φαίνεται πως το ένστικτο αυτοσυντήρησης Γερμανίας-Ρωσίας, απέναντι στην Αμερικανική μονοκυριαρχία, δημιουργεί νέο γεωπολιτικό χάρτη.

Αλλάζουμε αφεντικό;

Οι Βάσεις (του ΝΑΤΟ) θα δείξουν, ή αλλαγή αφεντικού, ή πολύ “προστασία”.

._

 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 6 Μαρτίου 2020

 

 

 

Εξελίξεις αναμένονται μετά την είδηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή η τουρκική κυβέρνηση. «Ο πρόεδρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. H επίσκεψη Ερντογάν θα γίνει κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η ατζέντα θα περιλαμβάνει την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο καθώς και μια «θεμελιώδη επανευθυγράμμιση της σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», μεταξύ όπως μεταδίδει η γερμανική Die Welt.

(more…)

Οι θρασύδειλοι του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής
Monday
14/10/2019
22:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης Ε.Ε. ΤΟΥΡΚΙΑ
0

 

 

 

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης, 10 Οκτωβρίου 2019

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να δημιουργήσει έναν νέο Επίτροπο. Αυτόν του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Και όρισαν Επίτροπό τον Έλληνα κ Σχινά. Χτες ο φασίστας της περιοχής Έρντοαν έφτυσε στα μούτρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, απειλώντας την ότι αν χαρακτηρίσει την εισβολή του στη Συρία εισβολή, θα στείλει στην Ευρώπη 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που κρατάει. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες της, η κάθε μία χωριστά, σκουπίστηκαν από την τουρκική ροχάλα και έβαλάν την ουρά κάτω από τα σκέλια! Τσιμουδιά! Ούτε λέξη!

Αυτοί οι θρασύδειλοι πολιτικοί νάνοι, αυτά τα ανθρωποειδή που κυβερνάνε με τη γραφειοκρατία τους 400.000.000 πολίτες (υπηκόους καλύτερα) και ενεργοποιούνται μόνο για τα ευρώ και τις τράπεζές ΤΟΥΣ, που δεν τόλμησαν να εναντιωθούν στην εισβολή του φασίστα της περιοχής Έρντοαν και την ενδεχόμενη γενοκτονία των Κούρδων (είναι ειδική η Τουρκία στο είδος), κατάπιαν αμάσητη την περιφρόνηση και το ξεγύμνωμα της δειλίας τους από τον Τούρκο μακελάρη.

 

(more…)