ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Απέκλεισαν οι Τούρκοι στον ΟΗΕ κάθετα την ομοσπονδία – Δύο κράτη τελεία και παύλα
Thursday
17/12/2020
14:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Αυτό κι αν είναι είδηση!

Είδηση για την αυριανή ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της Κύπρου.

ΕΙΔΗΣΗ για την ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΗ Τουρκοποίηση της ομοσπονδιοποιημένης Κύπρου.

_.

 

 

 

SLpress, 17 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Η θέση της Τουρκίας είναι ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο λύσης στην Κύπρο δεν είναι πλέον προς συζήτηση», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Τζέιν Λουτ, απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κατά την επίσκεψή της στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Τσαβούσογλου στο twitter, η οποία πλαισιώνεται από φωτογραφία από τη συνάντηση με την κα Λουτ,  «η Τουρκία πιστεύει ότι το σχέδιο της ομοσπονδίας δεν αποτελεί πλέον βιώσιμη λύση, ότι από την πλευρά της Τουρκίας υποστηρίζεται η λύση των δύο ισότιμων κρατών όπως επιβάλλει η διαμορφωθείσα πραγματικότητα στο νησί και ότι πρέπει να δημιουργηθεί κοινό έδαφος για μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Συρίγος: Το μόνο που θα μπορούσε να αναχαιτίσει την Τουρκία είναι ένα εμπάργκο όπλων
Sunday
13/12/2020
21:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αγγελος Συρίγος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: 1) Η Τουρκία παράγει και μόνη της όπλα. Οπωσδήποτε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι η Ελλάδα.

2) Επιπλέον, η Τουρκία έχει ένα δικό της νόμισμα και μια ανεξάρτητη οικονομική πολιτική.

3) Ταυτόχρονα η Τουρκία, ασκεί ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και μάλιστα σε βαθμό εγκληματικής προκλητικότητας για τον πλανήτη γη (φαντασθείτε τον Ερντογανικό, συν Πακιστανικό, συν κλπ, ISIS, ενωμένη υπερδύναμη).

Τι θα μπορούσε να αντιτάξει η Ελλάδα εκτός από εξυπνάδες και ΖΗΤΗΣΗ όπλων;

Θα μπορούσε να αντιτάξει,

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ: http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ .

_.

 

 

 

Αγγελος Συρίγος, 11 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

Δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

«Σε σχέση με αυτά που είχε αποφασίσει η ΕΕ τον Οκτώβριο δεν σταθήκαμε στο ύψος μας» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η Γερμανία ήταν εκείνη που επέλεξε να κατεβάσει τόσο πολύ τους τόνους και επέμεινε μέχρι το τέλος να μην υπάρχουν σοβαρές – αυστηρές κυρώσεις προς την Τουρκία. Είναι πολύ θετικό ότι έφυγε από μέσα η διάκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, μιλάμε γενικώς για παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο, είναι θετικό ότι τίθεται το σύνολο των δεδομένων της Τουρκίας σε σχέση με την ΕΕ, για να το δούμε το Μάρτιο» είπε.

Το μόνο που θα μπορούσε να αναχαιτίσει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, όπως υπογράμμισε ο κ. Συρίγος θα ήταν ένα εμπάργκο όπλων. «Αυτό ήταν κάτι που τρεις Ευρωπαϊκές χώρες δεν το δέχονταν με τίποτα, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, διότι έχουν άμεσα συμφέροντα σε αυτό τον τομέα. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιπες κυρώσεις, μπαίνουμε στη λογική ότι θα εφαρμοστούν κυρώσεις εις βάρος φυσικών αλλά και νομικών προσώπων, αυτό σκιαγραφεί την τουρκική κρατική εταιρία πετρελαίου».

Δεν δίστασε να σχολιάσει και την επιλογή της Αμερικής να προβεί σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

«Η Αμερική έχει ενοχληθεί πολύ από την ενεργοποίηση των ρωσικών πυραύλων S-400. Ο Τραμπ εμπόδιζε ως τώρα την ενεργοποίηση κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας. Τι κάνανε αυτή τη στιγμή; Έβαλαν το θέμα των κυρώσεων μέσα στο συνολικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνική Άμυνας, εάν απορριφθεί, αν ο Πρόεδρος θέσει βέτο, θα πρέπει να θέσει βέτο στο σύνολο του προϋπολογισμού, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι και να το επιβάλει το βέτο, δεν θα περάσει, διότι θα υπερψηφισθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των Γερουσιαστών και των βουλευτών της Αμερικής. Άρα οι κυρώσεις προς την Τουρκία από πλευράς Αμερικής, και αυτή είναι η ειρωνεία του πράγματος, είναι περίπου βέβαιες ότι θα επέλθουν από το τέλος Ιανουαρίου και μετά».

Δείτε και το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Η προστάτης της Τουρκίας “αγία” Άνγκελα
Sunday
13/12/2020
11:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Βενιζέλος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR:   Διαβάστε το σχόλιο της παρακάτω ανάρτησης(*) κύριε Βενιζέλο.

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Επίσης στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” της ίδιας ημέρας (17/9/2020) ώρα 10:27πμ όπου ξαναπαρουσιάστηκε η συνέντευξη Τσαβούσογλου, ο Μανώλης Κωστίδης επανέλαβε προς ΕΜΠΕΔΩΣΗ: “ Εγώ προσωπικά θα άναβα λαμπάδα στην Μέρκελ, …, την Αγία Μέρκελ,…,  δεν μπορείτε να φαντασθείτε προς τα τέλη Αυγούστου που θα είχαμε φθάσει.”).

Επισημαίνουμε Κύριε Βενιζέλο, πως οι Κωστίδες είναι και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ και πορεύονται βάσει ΣΧΕΔΙΟΥ, τα δε λόγια και έργα τους συν-τάσσονται με την Αγία Μέρκελ.

Όσο η οποιαδήποτε κριτική κατά της Μερκελικής Αγιότητας και των εδώ Πιστών της, παραμένει στα όρια της κριτικής, ενεργηγικότερης ή παθητικότερης, στήριξης, τόσο κατατρώει σάρκες και ψυχές η “μετα”μνημονιακή κανονικότητα.

(*)Τσαβούσογλου: Θα επιστρέψει το Oruc Reis – Δεν βοηθά την Ελλάδα ο στρατός στα νησιά

_.

 

 

 

Κ. Βενιζέλος, 10 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία έχει…Άνγκελα προστάτη στην ΕΕ. Το προσχέδιο συμπερασμάτων, το οποίο κυκλοφόρησε χθες ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνει πως το Βερολίνο λειτουργεί τροχοπέδη στις όποιες κυρώσεις σε βάρος της κατοχικής Τουρκίας. Η γερμανική προεδρία επιχειρεί να “περάσει” διατύπωση, την οποία ούτε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θα την έγραφαν.

 

Θεωρούν πως θα κάνουν ντρίπλα τις όποιες ενστάσεις της Λευκωσίας και της Αθήνας ή υπάρχει συναίνεση επί τούτων από τους Μητσοτάκη και Αναστασιάδη; Στο προσχέδιο συμπερασμάτων υπάρχει μια άλλη ρητορική σε σχέση με την Τουρκία και την εν γένει συμπεριφορά της. Είναι πιο συγκεκριμένη και ενδεχομένως να θεωρηθεί και πιο “σκληρή”.

Αναφέρει πως «η Τουρκία έχει εμπλακεί σε μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις και κλιμάκωσε τη ρητορική της εναντίον της ΕΕ, των κρατών μελών της ΕΕ και των Ευρωπαίων ηγετών. Οι τουρκικές μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου».

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Με γερμανικά ευρώ ξεπλένουν την Τουρκία
Sunday
15/11/2020
10:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βαγγέλης Γεωργίου Ε.Ε. ΤΟΥΡΚΙΑ
0

 

 

 

Βαγ. Γεωργίου, 26 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το τελευταίο διάστημα είδαμε ότι χάρη, εν πολλοίς, στη δραστήρια γερμανική προεδρία οι προσπάθειες της Ελλάδας για κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία έχουν αναχαιτιστεί. Πιθανότατα την ίδια τύχη θα έχει και η κίνηση της Αθήνας για αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας. Πρωταγωνιστής η Γερμανία, η οποία προχωρά φιλοτουρκικά και σε άλλους τομείς.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδοτεί με πολλές χιλιάδες ευρώ ερευνητικές προτάσεις με θέμα για την Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεικνύουν ότι «η Τουρκία είναι σημαντική για την ευημερία της Ευρώπης»! Το κάλεσμα πραγματοποιείται μέσω του γερμανικού Κέντρου Εφαρμοσμένων Σπουδών για την Τουρκία (CATS) που συγχρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και τον οργανισμό Stiftung Mercator.

Σημειώνεται ότι το CATS οργανικά ανήκει στο German Institute for International and Security Affairs, τη μεγαλύτερη δεξαμενή σκέψης στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες, το οποίο συνεργάζεται κυρίως με τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και το NATO. Το CATS δέχεται προτάσεις –πληρώνει έως και 50.000 ευρώ– που «βασίζονται στην υπόθεση ότι η Τουρκία είναι σημαντική για την ασφάλεια και την ευημερία της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου και της Βόρειας Αφρικής».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

————————————————

Σημειώνουμε πως επί του συγκεκριμένου άρθρου εδόθη συνέχεια μέσω απαντήσεων και ανταπαντήσεων που μπορείτε να δείτε στα δυο επόμενα links. Επίσης σχετική είναι και η συνέντευξη του κ. Γεωργίου στην εκπομπή “Εμείς οι Έλληνες” με τον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη. Το ηχητικό στο 3ο link

Περί “χρηματισμού της ακαδημαϊκής έρευνας” – Απάντηση του καθηγητή Τσάκωνα

Περί “χρηματισμού της ακαδημαϊκής έρευνας” – Ανταπάντηση του Β. Γεωργίου στον Π. Τσάκωνα

Βαγγ. Γεωργίου: ΕΛΙΑΜΕΠ – ΙΔΙΣ συνεργάζονται με γερμανικά think tanks που ξεπλένουν Τουρκία για ευρώ

Συνεχίζοντας, ως GMR επισημαίνουμε το παρακάτω απόσπασμα της απάντησης του κ. Τσάκωνα. Τα bold δικά μας.

Ακριβώς αυτός ο στόχος, της προώθησης των ελληνικών θέσεων σε κέντρα παραγωγής εξωτερικής πολιτικής, επιτυγχάνεται μέσω της συμμετοχήςκαι όχι της απουσίας που εύχεται ο συνωμοσιολόγος αρθρογράφος– των ελληνικών “δεξαμενών σκέψης” σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ή σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν για κάτι θα πρέπει συνεπώς να υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια είναι η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ερευνητικών κέντρων προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή τους και η δυνατότητα επιρροής τους σε κρίσιμα κέντρα αποφάσεων τόσο της ΕΕ όσο και των κρατών μελών της.

Ο εκπρόσωπος του ΕΛΙΑΜΕΠ, μιλάει για προώθηση των “ελληνικών θέσεων”, αποσιωπώντας, πως σε τέτοια φόρα έχουν θέση, ΜΟΝΟ οι απόψεις που εγκρίνονται από ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.

————————————————

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Μικροί” πάλι οι Ευρωπαίοι: Ανέβαλαν τη λήψη αποφάσεων για την προκλητική-απαράδεκτη Τουρκία
Friday
30/10/2020
13:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR:   Με παρόμοια Δυτική αφασία ανδρώθηκε και ο Ναζισμός.

Όταν διογκωθεί ο ακραίος Ισλαμισμός, θα είναι και πάλι πολύ αργά.

Όσο για την Ελλάδα, ή διαφθορά είναι εξαπλωμένη και πολυεπίπεδη πλέον. Όπως έλεγε σε στιγμές έκρηξης φίλος, “οι μισοί Έλληνες είναι προδότες, οι άλλοι μισοί είναι υποψήφιοι προδότες“. Εμείς εντοπίζουμε το ρητό, στην πολιτευόμενη, “τι κι αν είναι Κατοχή” κομπανία, στους αντί-προσώπου Σου.

._

 

 

 

 

hellasjournal, 30 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

 

 

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν χθες Πέμπτη χαρακτηρίζοντας «εντελώς απαράδεκτες» τις προκλήσεις και τη ρητορική της Άγκυρας αλλά δεν αποφάσισαν τη λήψη κανενός μέτρου πριν από την προσεχή Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο, ενημέρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά το πέρας των χθεσινών εργασιών μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Η Γαλλία επιδιώκει να υπάρξουν κυρώσεις από πλευράς ΕΕ για τις επιθέσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο προσάπτεται «ισλαμοφοβία» διότι υπερασπίστηκε το δικαίωμα να σκιτσάρεται ο Μωάμεθ κατά τη διάρκεια της απότισης φόρου τιμής σε γάλλο εκπαιδευτικό ο οποίος δολοφονήθηκε από τζιχαντιστή επειδή επέδειξε τέτοια σκίτσα σε μαθητές του.

«Καταδικάζουμε τις πρόσφατες μονομερείς ενέργειες (σ.σ. της Τουρκίας) στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική (της), που είναι εντελώς απαράδεκτες», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ κατά τη διάρκεια σύντομης παρέμβασής του στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, η οποία επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των ευρωπαϊκών μέτρων με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στις αρχές Οκτωβρίου, η ΕΕ είχε αποφασίσει να εργαστεί με βάση δύο σενάρια, ένα «θετικό» κι ένα «λιγότερο θετικό», θύμισε ο Βέλγος. «Μέχρι στιγμής, η Τουρκία δεν έχει επιλέξει τον θετικό δρόμο. Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε στο ζήτημα αυτό τον Δεκέμβριο», κατέληξε.

(more…)

Μήπως να μαθαίναμε από τους Τούρκους;
Wednesday
16/09/2020
23:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Μαργαρίτης ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τι μπορεί να κάνει το εθνικό νόμισμα, σε συνδυασμό με την χάραξη ανεξάρτητης, από την έξωθεν εποπτεία, Πολιτικής!

Τα άλματα προς την Δημοκρατία, προϋποθέτουν επαρκή Δυναμική Δημόσιας (υπό την ευρεία έννοια) Διοίκησης.

Αυτή δε η Δυναμική προϋποθέτει την στοιχειώδη κοινωνική στήριξη.

Συμπέρασμα: Το μεσομακροπρόθεσμο κυβερνητικό πλάνο, όπως αυτό το “πολυεπίπεδο σχέδιο” που μας εξηγεί ο καθηγητής Γ. Μαργαρίτης (και τον ευχαριστούμε για την σχετική πληροφόρηση), είναι αυτό που χρειάζεται και η Ελλάδα.

Όμως, με ένα Μνημονιακό χρέος και την αντίστοιχη Επιτροπεία, με ένα αλλότριων συμφερόντων Νόμισμα και την αντίστοιχη Νομισματική/ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΚΗ Πολιτική, με Διανόηση που εξυμνεί Δημοκρατία-Ρήγα Φεραίο-Κολοκοτρώνη, αλλά ΔΕΝ τα συνδέει με την υπό την ευρεία έννοια Δημόσια Διοίκηση, Διανόηση που ενίοτε υπερασπίζεται το πολιτικοοικονομικό εφαλτήριο (ΕΕ-ΕΥΡΩ), ή το κοσμοκαταστροφικό εφαλτήριο (ΝΑΤΟ), ή το Παγκοσμιοποιητικό/Αποεθνοποιητικό εφαλτήριο (Νομισματικός-Διοικητικός-Δικαιϊκός-Πολιτισμικός ΕΛΕΓΧΟΣ), τέτοιο “πολυεπίπεδο σχέδιο”, δεν πρόκειται “να μας συμβεί”.

Ως κερασάκι στην τούρτα του αποσυντονισμού κάθε σκέψης για Επαρκή Δυναμική Δημόσιας Διοίκησης, μπαίνει ο συχνός θεωρητικός και πρακτικός ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ (ως λοιδορία) του ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ περιλαμβανομένου του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

._

 

 

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 16 Σεπ. 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι εξαγγελίες που έκανε –όπως εθιμικά συνηθίζεται– ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη πολύ λίγα πράγματα πρόσθεσαν στον πολιτικό ορίζοντα της χώρας. Στις προοπτικές της δηλαδή, αυτές που προωθούν και υπηρετούν οι εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και οι συνδεόμενες με αυτές εξαγγελίες. Ο παρονομαστής των εξαγγελιών ήταν η επανεύρεση της χαμένης “αυτοπεποίθησης”.

Τα μέτρα όμως που ανακοινώθηκαν ήταν συμπτωματικά, βραχυπρόθεσμα, σχεδόν αναγκαστικά κάτω από την πίεση της τρέχουσας συγκυρίας. Θεράπευαν επιμέρους συμπτώματα, “έκλειναν τρύπες” κατά το κοινώς λεγόμενο. Η δοκιμασμένη συνταγή κυριαρχούσε σε αυτά. Εάν ελαφρύνουμε το κόστος της εργασίας είτε σε βάρος των εργαζόμενων, είτε σε βάρος της πρόνοιας και της ασφάλισης, είτε σε βάρος του “κοινού”, του δημοσίου και προικοδοτήσουμε τους έχοντες, τότε θα επέλθουν επενδύσεις. Δι’ αυτών η ανάπτυξη, η πλήρης απασχόληση και ίσως δι’ αυτών η μελλοντική ευημερία. Τα καταστροφικά για την χώρα μας αποτελέσματα από την επίμονη εφαρμογή της ίδιας και της ίδιας συνταγής δεν απασχόλησαν τον πρωθυπουργικό λόγο.

Στη γειτονική της Ελλάδας χώρα, όπου η κατάρρευση της οικονομίας αναμένεται –κατά μια άποψη– από ώρα σε ώρα, εξαγγέλθηκε πριν από πολλά χρόνια ένα πλαίσιο στόχων για την επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Το σχέδιο ονομάστηκε “2023” για το λόγο αυτό. Βρίσκεται σε εξέλιξη. Το συνολικό του κόστος υπολογίστηκε αρχικά στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Δεν περιλάμβανε ούτε ευχές ούτε ιδεοληψίες. Στηριζόταν και στηρίζεται σε δοκιμασμένες συνταγές.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Εμείς οι Έλληνες απέναντι στον επεκτατισμό της Τουρκίας
Wednesday
12/08/2020
23:25 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Ελέας ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: “Η κατάλληλη πολιτική ηγεσία θα πολλαπλασιάσει θετικά και την στρατιωτική ισχύ της Ελλάδας. Και σε ένα θερμό επεισόδιο, πολεμική σύρραξη, ή και πάνω στο τραπέζι του διαλόγου ακόμη, η στρατιωτική ισχύς θα είναι πάντα ο Νο1 καταλύτης.”

– Ποιά και Πώς, αυτή η “κατάλληλη πολιτική ηγεσία”;

– Καλού κακού, δεν ξέρεις πως γυρίζουν τα πράγματα, υπενθυμίζουμε την εδώ, ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, επιστολή/στάση μας, προς τον σεβαστό κο Γιάγκο Ανδρεάδη.

 

 

Δημήτρης Ελέας, 12 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Εμείς οι Έλληνες, έχουμε πρόβλημα με το σύγχρονο πολιτικό σύστημα που κυβερνάει την Τουρκία, που έχει μετεξελιχθεί σταδιακά σε “μια εκλεγμένη δικτατορία” και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε “έναν εκλεγμένο δικτάτορα” με τρέλα μεγαλείου. Η Τουρκία ταυτόχρονα είναι η τοπική υπερδύναμη σε όλα τα επίπεδα: πληθυσμιακό, οικονομικό και στρατιωτικό.

Τι δείχνει όμως η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας; Γιατί η τουρκική στρατηγική είναι μπουκωμένη με καθαρές απειλές για τα νησιά του Αιγαίου, το Καστελλόριζο και τη Δυτική Θράκη; Γιατί οι Τούρκοι συμπεριφέρονται σαν να θέλουν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο; Ένα επεισόδιο, το οποίο, αν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, θα οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη με την Ελλάδα.

Ήδη, την ώρα ακόμη που διαβάζετε το άρθρο αυτό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ένας κλιμακούμενος πόλεμος με λέξεις, απειλές («θα κολυμπήσετε έως τη Σικελία»), δηλώσεις, Casus Belli (συνιστά η πιθανή απόφαση της Αθήνας για επέκταση από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια), το Oruc Reis, πολεμικές ιαχές και αμέτρητες παραβιάσεις. Αν η Τουρκία προβεί σε θερμό επεισόδιο, προκύπτει αμέσως το ερώτημα: Τι είναι πιθανό να πράξει η ίδια μετά ή κατά τη διάρκεια ενός θερμού επεισοδίου; Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να ξεκινήσει από ένα ατύχημα ή και από μια προβοκάτσια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Προτεραιότητα ο “εσωτερικός εχθρός” όχι η Τουρκία – Οι ρίζες του πνεύματος της υποταγής
Sunday
19/07/2020
13:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Μαργαρίτης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Συμφωνούμε με τους συνειρμούς του αρθρογράφου, αποκαλυπτικές των σημερινών προθέσεων των κυβερνώντων σε ότι αφορά τις όποιες “αντιδράσεις” απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο πόλεμος όμως χάθηκε ή, για να είμαστε ακριβείς, ανακαλύφθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει. Καθώς για να γίνει έπρεπε να κληθούν στα όπλα και να εξοπλιστούν, όλοι εκείνοι, που το καθεστώς είχε συντρίψει και ταπεινώσει την προηγούμενη περίοδο.”

 

 

 

Γ. Μαργαρίτης, 15 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η ραγδαία εξάπλωση της τουρκικής παρουσίας (στρατιωτικής στην πιο εμφανή της εκδοχή, οικονομικής και πολιτικής στην αφανή της όψη) στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Aνατολικής και πλέον κεντρικής Μεσογείου, τους τελευταίους ειδικά μήνες, δεν θα έπρεπε να δημιουργεί αντιδράσεις φόβου και πανικού στην ελληνική πλευρά. Ως προς την τελευταία διαπίστωση σπεύδω να προλάβω τυχόν αντιδράσεις:

Η ευθέως ανάλογη με τα τουρκικά εγχειρήματα πύκνωση των αναφορών για «έντιμο συμβιβασμό» με την γειτονική χώρα από την ελληνική πλευρά -χωρίς όρους, χωρίς όρια, χωρίς θέσεις, χωρίς ώριμες σκέψεις, υπολογισμούς και εκτιμήσεις ως προς τι και μέχρι πού θα διαπραγματευθεί η τελευταία- δεν εξηγούνται παρά μόνο όταν εξετάζονται πάνω σε υπόστρωμα φόβου και πανικού.

Για αυτό το λόγο και οι σχετικές αναφορές είναι αόριστες, αποφεύγοντας επιμελώς να δεσμευτούν σε οτιδήποτε συγκεκριμένο. Και όμως… Η εξάπλωση της τουρκικής παρουσίας προς κάθε σημείο του ορίζοντα κατακερματίζει την τουρκική στρατιωτική ισχύ, πολλαπλασιάζει το κόστος (υλικό προς το παρόν, ίσως ανθρώπινο στην προοπτική της επιθετικής πολιτικής), εξασθενεί το στρατιωτικό της επιχείρημα και προαναγγέλει το αδιέξοδο της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

 

«Ασύμμετρο αντάλλαγμα» στον Ερντογάν το μνημόνιο με Λιβύη;
Saturday
07/03/2020
21:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR:  Και άλλοι βλέπουν τις προσπάθειες να διασωθεί ο Ερντογάν κοντά στην Ρωσική αγκαλιά, και βέβαια η Ρωσία δεν μπορεί να σταθεί μελλοντικά ως υπερδύναμη ως να ήταν Σοβιετική Ένωση, άρα ως πιο κοντινό της εταίρος λογικό ειναι να προορίζεται η υπό γερμανική επιρροή (τώρα που έφυγε από τη μέση και η Μ.Βρετανια) Ευρωπαϊκή Ένωση.

._

 

Γιώργος Παυλόπουλος, 7 Μαρτίου 2020

 

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάθε λόγο να αισθάνεται νικητής (και) σε αυτόν τον γύρο του πολέμου στη Συρία. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι επέλεξε να μην βγάλει τον αντιπαλό του – τον Ταγίπ Ερντογάν εννοούμε – νοκ άουτ, αλλά να αφήσει να φανεί ότι τον κέρδισε στα σημεία.

 

Πρόκειται για απόφαση που ήρθε μετά από ψυχρό (γεω)πολιτικό υπολογισμό. Διότι, σκέφθηκε ο άρχοντας του Κρεμλίνου, εάν ο Ερντογάν ταπεινωθεί και ο στρατός του συντριβεί στη Συρία – κάτι που φάνηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν, με τη συντριπτική τους υπεροχή στον αέρα – τότε θα αναγκαστεί να βάλει την ουρά στα σκέλια και να επιστρέψει όπως-όπως και άνευ όρων στην αγκαλιά των Αμερικανών. 

Μόνο που εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι σαν οι Ρώσοι να έχουν χύσει με μια κλωτσιά την καρδάρα με το γάλα που συγκεντρώνουν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια, από τη στιγμή που αποφάσισαν να εμπλακούν ενεργά στον πόλεμο της Συρίας. Κι αυτό διότι όχι μόνο θα χάσουν ένα σημαντικό εταίρο και πελάτη στην ενέργεια και τους εξοπλισμούς, όπως είναι η Τουρκία, αλλά και το «μαχαίρι» που έχουν μπήξει στα πλευρά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και κάθε τόσο στροφογυρνούν.

(more…)

«Στροφή» Τουρκίας: Ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε μετανάστες να διασχίσουν το Αιγαίο -Ο Ερντογάν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Saturday
07/03/2020
21:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σκέψεις GMR:   Μάλλον στρίβει στην σήμανση “Δι-Εξοδος προς Ε.Ε.-στο βάθος ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ”,  με επόμενη σήμανση “Κύπρος Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία”.

Φαίνεται πως το ένστικτο αυτοσυντήρησης Γερμανίας-Ρωσίας, απέναντι στην Αμερικανική μονοκυριαρχία, δημιουργεί νέο γεωπολιτικό χάρτη.

Αλλάζουμε αφεντικό;

Οι Βάσεις (του ΝΑΤΟ) θα δείξουν, ή αλλαγή αφεντικού, ή πολύ “προστασία”.

._

 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 6 Μαρτίου 2020

 

 

 

Εξελίξεις αναμένονται μετά την είδηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή η τουρκική κυβέρνηση. «Ο πρόεδρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. H επίσκεψη Ερντογάν θα γίνει κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η ατζέντα θα περιλαμβάνει την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο καθώς και μια «θεμελιώδη επανευθυγράμμιση της σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», μεταξύ όπως μεταδίδει η γερμανική Die Welt.

(more…)

12