ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
_.
Κωνσ. Κόλμερ, 28 Μαρτίου 2023
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
“Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς… συμπαρίσταται”! Ήταν το μεταπολιτευτικό εφεύρημα για να απεκδύεται το εθνικό κέντρο των μεγάλων ευθυνών του στο Κυπριακό και να αξιοποιούνται διεθνώς οι δύο ψήφοι του Ελληνισμού. Έτσι η Κύπρος απεδεσμεύθη από την πατρωνία των Αθηνών και κατέστη χώρα-μέλος της ΕΕ κατά την τρίτη διεύρυνσή της, αλλά εν συνεχεία απέρριψε με 70% των Ελληνοκυπρίων το άθλιο σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα του αειμνήστου Κυπρίου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.
Τότε ούτε κι ο Αμερικανός πρόεδρος ετόλμησε να το αποδοκιμάσει. Αλίμονο, ο Θωμάς Τζέφερσον θα στριφογύριζε στον τάφο του! Τώρα όμως Αθήνα και Λευκωσία ευρίσκονται “στα μαχαίρια”. Ως εδήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυπιώτης, «η Κύπρος δεν δεσμεύεται να ψηφίσει υπέρ της Τουρκίας για την προεδρία στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO)» ως απεφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, επ’ ανταλλαγή της υποστηρίξεως της Τουρκίας στην ελληνική υποψηφιότητα για μία θέση μη-μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Δεν ξέρουμε ποία τα οφέλη από την ελληνική μωροφιλοδοξία να καταστεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και από την τράμπα να αναγνωρισθή ο…ναυτικός χαρακτήρας των Τούρκων, που ενώ δεν είχαν δει θάλασσα προ του 12ου αιώνος μ.Χ. χαρακτηρίζουν σήμερα την Ανατολική Μεσόγειο σαν “Γαλάζια Πατρίδα”! Περιμένουμε εξηγήσεις από τον κ. Νίκο Δένδια. Αν ο συνονόματός του Νίκος Χριστοδουλίδης, ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενέδιδε στην σύσταση του κ. Δένδια θα μειοδοτούσε στο Κυπριακό θα νομιμοποιούσε την τουρκική εισβολή και κατοχή από το 1974.
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
_.
Κωνσταντίνος Κόλμερ, 11 Μαρτίου 2023
Δεν πέρασε ένα 6μηνο απ’ την ημέρα (20.8.2022) που ανηγγέλθη, με τυμπανοκρουσίες, η κατάργηση της “ενισχυμένης εποπτείας” της ελληνικής οικονομίας υπό του παρατύπου Eurogroup και επανέρχεται ο δημοσιονομικός έλεγχος της Κομισιόν μ’ άλλο ένδυμα: Αντί νέων μνημονίων επιβάλλεται στην Ελλάδα “δημοσιονομικό πλεόνασμα” ίσο με το 2% του ΑΕΠ για το έτος 2024, που σημαίνει περιορισμό των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού κατά τεσσάρων δισ. ευρώ.
«Γίνεται προσπάθεια, με δημοσιονομική καθοδήγηση της Κομισιόν», αναφέρει ανακοίνωση της για την βιωσιμότητα του (ελληνικού) χρέους, εξοικονόμησης δημοσίων πόρων κατά “ταις συνταγαίς των μάγων” του ΕΚΟΦΙΝ την 14η Μαρτίου έτσι ώστε να μειούται το ελληνικό δημόσιον χρέος κατά 1/20 ετησίως, σύμφωνα με το (νέον) πρόγραμμα σταθεροποίησης 2024-26.
Οι συστάσεις αυτές σημαίνουν ότι έναντι δημοσιονομικού ελλείμματος 1,6% του ΑΕΠ το 2022 (περίπου τρία δισ. ευρώ) ο ελληνικός προϋπολογισμός θα πρέπει να σχηματίσει “πρωτογενές πλεόνασμα” το 2023. Δηλαδή, προ τόκων και χρεωλυσίων, θα πρέπει να απορροφήσει ποσόν επτά δισ. ευρώ εντός της προσεχούς διετίας, με αύξηση δημοσίων εσόδων και μείωση παροχών και φορολογικών ελαφρύνσεων, για να τηρηθεί η υποχρέωση της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πανηγύριζε το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος και «το κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου της Ελληνικής ιστορίας». Σημειωτέον ότι το “κεφάλαιο” αυτό κόστισε το ¼ του ΑΕΠ της χώρας εις διάστημα μίας δεκαετίας (2010-2019).
Ο συμπρόεδρος της Ε.Ε. Σάρλ Μισέλ, δήλωσε τότε ότι «ο ελληνικός λαός ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του, χάρις στις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβερνήσεως» ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, απεκάλυψε ότι «για πρώτη φορά απ’ το 2010 στην Ελλάδα αποκαθίστανται τώρα συνθήκες οικονομικής ομαλότητος»!…
Εκ των συμφραζόμενων των τριών προσωπικοτήτων της ΕΕ προκύπτουν ορισμένες διαπιστώσεις όπως:
Η ελληνική υπόθεση μέσα στην ευρωζώνη, θυμίζει κάπως μία ιστορία του Νασρεττίν Χότζα. Όταν ένας χωρικός του παραπονέθηκε ότι είναι δυστυχής, ο Χότζας του συνέστησε να βάλει μέσα στην καλύβα του, διαδοχικά, την κατσίκα, το βόδι και τον γάιδαρο του. Με το που τα έκανε αυτά ο χωρικός, η ζωή του έγινε αφόρητη. Ο Χότζας τότε τον συμβούλευσε να βγάλει τα ζώα έξω απ’ το καλύβι και – κι ω του θαύματος– αποκατεστάθηκε η ευζωία του χωριάτη…
Εάν δεν είχαμε συνείδηση της οδυνηράς ελληνικής πραγματικότητος, θα αισθανόμαστε ότι κάποιοι παράγοντες στην Ευρωένωση ειρωνεύονται τον ελληνικό λαό.
Πηγή: slpress.gr
Κώστας Κόλμερ, 30 Δεκεμβρίου 2020
Πονοκέφαλος έλλειμμα και ισοζύγιο συναλλαγών – Ανάγκη συμμαχίας με την Ιταλία για την αναδιάρθρωση των χρεών της πανδημίας.
Ο Κώστας Κόλμερ αναλύει στην «Εστία» τον σκοτεινό ορίζοντα του 2021:
Η χαραυγή ελπίδας των εμβολίων συσκοτίζεται από την κακή πορεία της οικονομίας. Η μείωση του εθνικού εισοδήματος από τον εγκλωβισμό (τηλελληνιστί «λόκ-ντάουν») της Αγοράς αντανακλάται στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας.
Οι εισαγωγές αγαθών μειώνονται λόγω πτώσης του ιδιωτικού εισοδήματος, οι εξαγωγές προϊόντων περιορίζονται εξαιτίας της Πανδημικής ύφεσης, οι Τουριστικές εισπράξεις κατακρημνίζονται συνεπεία της ανακοπής των αεροπορικών αφίξεων και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα υποχωρεί λόγω των χαμηλών ναύλων της ποντοπόρου ναυτιλίας μας. Ακόμη κι αυτή η πτώση των τιμών των καυσίμων διεθνώς επηρεάζει δυσμενώς το «ισοζύγιο» από την κάμψη των εσόδων των διυλιστηρίων της χώρας.
Δεν αντιμετωπίζει συναλλαγματική «κρίση»
Το έλλειμμα του «ισοζυγίου» τρεχουσών συναλλαγών το πρώτο 10μηνο του λήγοντος έτους έφθασε τα 9,4 δις. ευρώ και προβλέπεται να ξεπεράσει τα 11 δις ευρώ όλο το 2020. Παρά ταύτα, η Ελληνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει συναλλαγματική «κρίση» όπως το 2008 (με μισό τότε έλλειμμα εν σχέσει με το τωρινό).
Κώσ. Κόλμερ, 7 Ιαν. 2019
Υπάρχουν τριών ειδών γενοκτονίες: η συστηματική εξόντωση γένους ή φυλής (πχ. οι κάτοικοι της Ναμίμπια επί γερμανικής αυτοκρατορίας), η αφομοίωση μιας φυλής από μία άλλη (πολιτισμική εξόντωση των Αβορίγινων στην Αυστραλία) και η δημογραφική, όταν ο πληθυσμός της χώρας γηράσκει, οι γεννήσεις είναι λιγότερες των θανάτων και ο συντελεστής εξαρτήσεως της γενεάς, κάτω των 16 και άνω των 65 ετών, υπερβαίνει τη μονάδα. Δηλαδή, σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί πλέον του ενός εξηρτημένο άτομο. Στην Ελλάδα σήμερα της θηριώδους ανεργίας, ο συντελεστής εξαρτήσεως είναι άνω του 2 και στη Γερμανία μόνον 0,86.
Συμφώνως προς μία μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), «υπάρχει κίνδυνος να μείνει ο μισός ελληνικός πληθυσμός σε 50 χρόνια». Δηλαδή το 2068 (Βλ.σχ.«Καθημερινή» και το συμπέρασμα ότι «βαίνουμε προς εξαφάνιση»). Το ΕΚΚΕ αποδίδει τα αίτια της υπογεννητικότητος στην υψηλότερη προσδόκιμη ζωή των νεοελλήνων, στη μείωση του παιδικού πληθυσμού, στην αύξηση της μεταναστεύσεως του γηγενούς πληθυσμού, στην επιδοματική πολιτική του κράτους και στην καθυστέρηση της μητρότητος. Η απόκτηση του πρώτου παιδιού από τη μέση Ελληνίδα μητέρα μετατοπίσθη, από την ηλικία των 24 ετών το 1990 στα 32 έτη το 2017.
Κωνστ. Κόλμερ , 15 Νοε. 2016
Η αποτυχημένη πολιτική μνημονίων συνεχίζεται για τρίτη φορά, με συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, παράταση της Μεγάλης Υφέσεως και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Η χώρα παραμένει αναξιόχρεος και εγκλωβισμένη στην ανακυκλωμένη στασιμότητα, η οποία αυξάνει το εξωτερικό χρέος. Νέο πρόβλημα συνιστά η αστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Αμφότερα, στασιμότητα και αχρηματία, αντιμετωπίζει η πρόταση εξόδου από το ευρώ, διά της εθνικοποιήσεως της Τραπέζης της Ελλάδος και της αναγκαστικής κυκλοφορίας της «νέας δραχμής» (fiat money)
Η αποτυχημένη πολιτική μνημονίων συνεχίζεται για τρίτη φορά, με συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, παράταση της Μεγάλης Υφέσεως και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Η χώρα παραμένει αναξιόχρεος και εγκλωβισμένη στην ανακυκλωμένη στασιμότητα, η οποία αυξάνει το εξωτερικό χρέος. Νέο πρόβλημα συνιστά η αστάθεια του τραπεζικού συστήματος.
Σχόλιο G-M-R: Θα θέλαμε, επιπροσθέτως της παρούσης αναρτήσεως, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας πως στο λινκ https://slpress.gr/author/k-kolmer/ έχει παραχθεί πολύ και σημαντικό έργο από τον κο Κόλμερ εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2018.
Κωνστ. Κόλμερ , 17 Δεκ. 2018
Δεν «έπεσε έξω με τον Τσίπρα, ως ο Ιησούς με τον Ιούδα (τον Ισκαριώτη)» ως εδήλωσε ο σύντροφος Αλέκος Αλαβάνος, πρώην Μέντωρ του πρωθυπουργού. Μέσα έπεσε απολύτως, καθώς ο επικεφαλής της αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως έβαλε την υπογραφή της Ελλάδος, φαρδιά-πλατιά κάτω από το «Σύμφωνο Μετανάστευσης» του ΟΗΕ, μεταβάς στο Μαρακές του Μαρόκου, όπου συνήλθε η διεθνής διάσκεψη για τη νομιμοποίηση της λαθρομετανάστευσης.
Την ίδια στιγμή, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στη Ρόδο και Τήλο, οι 14.844 διαμένοντες λαθρομετανάστες υπερβαίνουν κατά 65% την χωρητικότητα των «δομών» φιλοξενίας (ο Θεός να τις κάνει) και προκαλούν ασφυκτικές καταστάσεις στον εντόπιο πληθυσμό (ίδε Σάμο κλπ).
Συνεπής ο κ. Τσίπρας στο αντιπατριωτικό ιδεολόγημά του, όχι μόνον ανοίγει τα σύνορα της Ελλάδος στην αθρόα εισέλευση τριτοκοσμικών και οικονομικών μετοίκων, αλλά αλλοιώνει και τον ελληνικό πληθυσμό με τη χαλάρωση του τρόπου απονομής της ιθαγενείας. Ελπίζει ότι έτσι, αν δεν κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, τουλάχιστον θα δυσκολέψει σοβαρά το έργο της επομένης κυβερνήσεως, ώστε να την φθείρει σύντομα και να επανέλθει στην εξουσία.
Σχόλιο G-M-R: Ο αγαπητός κύριος Κόλμερ, πιστεύει πως η “ιδιωτική πρωτοβουλία” κινεί την πρόοδο. Όμως, γνωρίζει καλά από την περίπτωση της μέσω τραπεζών ιδιωτικής διαχείρισης του νομίσματος, πώς αυτό προσκρούει στην ΑΠΛΗΣΤΙΑ (της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”). Άρα, η ιδιωτική πρωτοβουλία χρειάζεται δημοκρατικά θεσμοθετημένους οικονομικοδικαιϊκούς φραγμούς. Αυτό είναι ένα θέμα που θα θέλαμε να συζητήσουμε δημόσια με τον κο Κόλμερ μέσα και από την ιστοσελίδα μας (γιατί όχι;), αν ο ίδιος το δέχεται.
Κώσ. Κόλμερ, 6 Δεκ. 2018
Οι θαυμαστές της Γαλλικής Επαναστάσεως είδαν στα πρόσφατα επεισόδια στο Παρίσι, αντί για τα διαμαρτυρόμενα «κίτρινα γιλέκα»* τους «ξεβράκωτους» (sans culottes) του 1789. Αντί των κοινωνικών μέσων (επικοινωνίας) τους Ιακωβίνους και τον Μιραμπώ. Αντί του Εμανουέλ Μακρόν, τη Μαρία Αντουανέτα! Παραισθήσεις. Το γαλλικό πρόβλημα είναι στην ουσία οικονομικό και αποτέλεσμα της ανισοκατανομής του εισοδήματος με το ευρώ.
Το κόστος ζωής ανέρχεται συνεχώς, η ανάπτυξις επιβραδύνεται, το δημοσιονομικό έλλειμμα πλησιάζει επικινδύνως το 3% του ΑΕΠ και το δημόσιον χρέος το 100% του ΑΕΠ, ενώ στην Ελλάδα υπερβαίνει, ήδη, το 180% του ΑΕΠ. Κι η ανεργία και εδώ και εκεί «καλά κρατεί». Αν και η Γαλλία διαθέτει, απ’ όλες τις χώρες της ΕΕ, το πιο γενναιόδωρο πρόγραμμα κοινωνικών παροχών και το κράτος είναι παρόν εις πάσαν δυσκολίαν, εν τούτοις τα «επαναστατημένα γιλέκα» θέλουν να το αντικαταστήσουν με λαϊκές συνελεύσεις. Αν είναι δυνατόν.
Κων. Κόλμερ, 15 Νοε. 2018
Δύο χθεσινά γεγονότα στην ΕΕ, η εμμονή της Ιταλίας στο έλλειμμα 2,4% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος και στην οικονομική ανάπτυξη 1,5% του ΑΕΠ το 2019, ως και η κατ’ αρχήν συμφωνία με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αποτελούν σημεία καμπής στην ιστορία της «Ενώσεως».
Πρώτον, δια πρώτη φορά, μία χώρα εγκαταλείπει την ΕΕ και μία κυβέρνηση, η ιταλική, δεν ενδίδει στις πιέσεις της Κομισιόν να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό και να συμμορφωθή στο Σύμφωνο Σταθερότητος και Ανάπτυξης που είναι αντίθετο με την αντικυκλική πολιτική οιασδήποτε οικονομίας.
Δεύτερον, καθ’ όσον υπάρχει βάσιμος πιθανότης ότι το προηγούμενο της Βρετανίας, χώρας ισχυράς με στρατό και με αναπτυσσομένη οικονομία, θα εύρει μιμητάς από ασθενέστερες χώρες που θα εναντιώνονται στις εντολές της Γερμανίας, να κατευθύνη την οικονομία των όταν μάλιστα αποτυγχάνει στην δική της.
Κωνσταντίνος Κόλμερ, 27 Οκτ. 2018
Αλλά ποιά ήταν επιτέλους η «Γραμμή Μεταξά» που καθυστέρησε επί 6 ημέρες τη γερμανική εισβολή από τη Βουλγαρική μεθόριο και ανάγκασε ακόμη και την αλλαγή των γερμανικών σχεδίων του επικεφαλής της εκστρατείας στα Βαλκάνια φόν Λίστ; «Την εποχή του 1935, η Ελληνική Επιτροπή Οχυρώσεων εξετίμησε δαπάνη 550 εκατομμυριών (προπολεμικών) δραχμών, αλλά τελικώς μέχρις του 1940, εδαπανήθησαν 1,5 δις. δρχ., για την κατασκευή των οχυρών, κατά μήκος των συνόρων με την Βουλγαρία. Δεδομένου ότι αντί 15 κατασκευάσθησαν 29 οχυρά και με τριπλάσιο ανάπτυγμα σκυροδέματος, το ποσόν είναι εκπληκτικά μικρό συγκρινόμενο προς την έκταση, την αρτιότητα την αποτελεσματικότητα , ώστε εξέπληξεν την διοίκηση της Βέρμαχτ, μετά την μάχην».
του Κων. Κόλμερ 25–6-2018
Θα περίμενε κανείς ότι η πολλά υπεσχημένη ελάφρυνση του εξωτερικού χρέους θα επέτρεπε στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει από τα τάρταρα που την έρριψαν εννέα χρόνια αντιπαραγωγικής πολιτικής. Αντί ελαφρύνσεως του δυσβάστακτου χρέους, το κατά τα άλλα παράνομον Eurogroup της 21ης Ιουνίου έδωσε αναβολήν εξοφλήσεώς του.
Ο καθείς, εφ’ όσον έχει κάποια σχέση με τα οικονομικά, γνωρίζει ότι η επιμήκυνση της εξοφλήσεως του χρέους για δέκα έτη θα αυξήσει το εξωτερικό χρέος και θα επιβαρύνει την οικονομία με παράτασιν τόκων. Η εμπειρία των τελευταίων εννέα ετών το αποδεικνύει: από 301 δισ. ευρώ το χρέος το 2009, ανήλθε στα 315 δισ. ευρώ το 2016. Η αναλογία του από 123% του ΑΕΠ αυξήθη στο 180%.
Μάλιστα, μετά την επομένη διετία 2017-18, το χρέος διευρύνθη ακόμη περισσότερο και η εξυπηρέτηση του με 6-7 δισ. ευρώ ετησίως εστέρησε την οικονομία από πολυτίμους πόρους που θα μπορούσαν να είχαν επενδυθή στην παραγωγική οικονομία για την μείωση της τεραστίας ανεργίας – ιδίως των νέων και εξειδικευμένων στελεχών.