ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πολιτικό παιχνίδι με την υπερδόμηση στην Αττική
Monday
20/05/2024
11:58 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Κώστας Κόλμερ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣτΕ
0

_.

 

 

 

 

Κων. Κόλμερ , 19 Μαίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ), που προ εκατό ετών ιδρύθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από της αυθαιρεσίες της διοικήσεως, δηλαδή της εκάστοτε κομματικής πίεσης των συντεχνιακών συμφερόντων με αντάλλαγμα την ψήφο κι εξουσία, ακύρωσε την απόφαση της “Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αττικής”.

Δηλαδή είχαμε την ακύρωση του δευτέρου βαθμού γραφειοκρατίας, οποία υπήκουσα σε οργανωμένα συμφέρονται αδίστακτων κατασκευαστών και άπληστων ιδιοκτητών της αττικής γης, που από την εποχή του Αριστοφάνη (*) κερδοσκοπούσαν εις βάρος του αθηναϊκό λαού, είχε ακυρώσει την εντολή του Δήμου Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης προς τις αντίστοιχες Πολεοδομίες να παύσουν να εκδίδουν οικοδομικές άδειες, προ οριστικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όμως το υπουργείο… “υπερδόμησης”, απειλεί να επαναφέρει με διάφορα νομοθετικά τερτίπια.

Η καλή μας κυβέρνηση έδωσε “δώρον” σε ιδιοκτήτες και οικοδόμους έναν επιπλέον όροφο πάνω από τον υπάρχοντα συντελεστή δομήσεως, συνεπής στην… καραμανλική παράδοση, που στην δεκαετία του 1950 επινόησε την αντιπαροχή σε οικοπεδούχους κι εργολάβους, προκειμένου να στεγάσει τους συρρέοντες από την επαρχία στο “κλεινόν άστυ” (Αθήναι), λόγω της τότε ανασφάλειας και ανεργίας που είχε συνεπιφέρει ο ανταρτοπόλεμος (1945-49).

Ως αποτέλεσμα της φθοράς της υπαίθρου, μετεφέρθη η καταστροφή εις Αθήνας και στα προάστεια της πρωτευούσης. Εν ονόματι της ελλείψεως στέγης, κατεδαφίσθηκαν υπάρχουσες προπολεμικές κατοικίες και στην θέση τους ανεγέρθησαν πολυκατοικίες πολλών ορόφων, αξιοποιήθησαν ακόμη και τα ανθυγιεινά υπόγεια, χωρίς καν να ληφθεί πρόνοια για γκαράζ αυτοκινήτων των οποίων, από τις δεκαετίας του 1960-70 ήδη διαφαίνονταν η διάδοση τους. Σήμερα η πόλις έχει γίνει ένα απέραντο πάρκινγκ, χωρίς πεζοδρόμια και με αποψιλωμένο “πράσινο”.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Άρχισαν πάλι τα χαστούκια
Friday
17/05/2024
18:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΘΝΙΚΑ Εθνική Αξιοπρέπεια Κώστας Κόλμερ
0

_.

 

 

 

Κων. Κόλμερ , 17 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Οι μέχρι τούδε ελληνοτουρκικές σχέσεις μεταβλήθηκαν ταχέως μετά την “επιτυχή” – κατά την άποψη των φιλικών προς την κυβέρνηση καναλιών – συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, στη τουρκική πρωτεύουσα, προ τριημέρου. Δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, ναυτικής συνοδείας και 14 ελικόπτερα παραβίασαν προχθές τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίον, για πρώτη φορά εφέτος.

Σαν να μην έφταναν τα χαστούκια από τις παραβιάσεις, έντονη ρήξη επήλθε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν όσον αφορά στα Ευρωπαϊκά, περιβαλλοντικά “πάρκα”, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Τούτο αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων της συναντήσεως της Αγκύρας, την περασμένη Δευτέρα. Ελπίζεται όπως μη υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις της μυστικής διπλωματίας που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο στις συζητήσεις με την Τουρκία, αλλά και στο ζήτημα των τριών πρωτοκόλλων της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Το αλβανικό, εξάλλου, φερέφωνο του Ερντογάν δήλωσε, μετά την “ιδιωτική επίσκεψη” την Κυριακή στην Αθήνα, ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άνευ των Αλβανών και “τα κατεβασμένα βρακιά” των προηγουμένων κυβερνήσεων των Τιράνων “τα… ανέβασε” η πρωθυπουργία του Ράμα! “Ζήτημα Μπελέρη δεν υφίσταται για τις σχέσεις με την Ελλάδα” είπε ο Ράμα, ενώ έθεσε και θέμα αποζημιώσεων των Τσάμηδων που συνεργάστηκαν με την Βέρμαχτ κατά την γερμανική κατοχή εις βάρος του Ελληνισμού.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Ο Κυριάκος κατάφερε να κάνει εχθρό της Ελλάδας και την Σερβία!
Sunday
21/04/2024
22:35 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εξωτερική Πολιτική Κυρ. Μητσοτάκης Κώστας Κόλμερ Ντόρα Μπακογιάννη
0

_.

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Κόλμερ, 21 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Σαν δεν έφθαναν τα τόσα προβλήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με την Τουρκία, την Αλβανία του Έντι Ράμα, τα Σκόπια με τους πρώην κομιτατζήδες και τη Ρωσία με νικητή τον Πούτιν, η Νέα Δημοκρατία αναμίχθηκε στη υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου και έκανε άλλον ένα εχθρό της Ελλάδος, την Σερβία.

Η πολυπράγμων πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε να μεσιτεύσει υπέρ της εντάξεως του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης – το “καφενείο” που έγραφε ο μακαρίτης Κύρος Κύρου στην ΕΣΤΙΑ το 1969. Μετά ο Γιώργος Γεραπετρίτης τα μάζεψε, αλλά η ζημία έγινε, ειδικά στις σχέσεις μας με την Σερβία. Εντούτοις, το Κόσοβο δεν χρειάζεται συνηγορίες που στέλνουν αποσχιστικά μηνύματα σ’ άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως στη Καταλονία, την Φλάνδρα και την Σκωτία.

Όμως, μήπως αυτή είναι η επιδίωξη των μεγάλων που εξυπηρετούνται από καλοθελητές των μικρών, για να κυβερνούν οι πρώτοι κατακερματισμένα κράτη, χωρίς ικανότητα αντιδράσεώς τους στη μεγα-πολιτική κι οι μικροί ν’ ασχολούνται με ανώδυνα ζητήματα, αφού δεν μπορούν να λύσουν τα ουσιώδη ως λχ. το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος. Πάντως η έκθεση ενός “καφενείου” δεν μπορεί ν’ αφορά στην Κύπρο που είναι θύμα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία το 1974, ούτε την δυτική Θράκη που ανήκει στη κυρίαρχη Ελλάδα από το 1923, με την Συνθήκη της Λωζάννης.

 

Η περίπτωση του Κοσόβου είναι διαφορετική. Μπορεί ν’ άρχισε από εκεί η γιουγκοσλαβική κρίση το 1990, αλλά δεν πρέπει να τελειώσει στο Κόσοβο, με προσάρτηση στην Αλβανία, ως επιδιώκουν ορισμένοι “διπλωμάτες” της Δύσεως σήμερα. Το Κόσοβο δεν προσφέρεται για ανεξαρτησία (είναι μικρό) ούτε για διχοτόμηση (απορρίπτεται απ’ την Σερβία) μήτε για γεωπολιτική εκμετάλλευση (“κείται μακράν” της Αμερικής και Ρωσίας).Η αυτονομία του Κοσόβου είναι προσφορότερη λύση του γρίφου, καθώς οι μεν περισσότεροι κάτοικοι είναι αλβανικής καταγωγής, αλλά αρκετοί δεν είναι μουσουλμάνοι ή άθρησκοι ως οι Αλβανοί, αλλά Καθολικοί κι Ορθόδοξοι (οι εναπομείναντες Σέρβοι).

Το γλωσσικό ιδίωμα είναι τ’ αλβανικά και εν χρήσει τα Σλαβικά, αλλ’ αυτός δεν είναι λόγος διαχωρισμού των κατοίκων. Αμφότερες οι δύο κοινότητες πολέμησαν τους εισβολείς Οθωμανούς (1389), Αυστριακούς (1737), Τούρκους (1912), Ιταλούς (1940) και τους Γερμανούς  (1944). Οι Κοσοβάροι δεν εξισλαμίσθηκαν πολιτιστικώς ούτε… εξευρωπαΐσθησαν πολιτικώς. Είναι γνήσιοι Ευρωπαίοι, προερχόμενοι από το αρχαίο φύλο των Ιλλυριών. Δικαιούνται να ζήσουν εν ειρήνη ως τμήμα της Σερβίας, εν απολύτω αυτονομία…

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Διαλυτική παγίδα η Ειδική Πλειοψηφία στην ΕΕ
Friday
22/12/2023
17:16 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ε.Ε. Κώστας Κόλμερ
0

_.

 

 

 

Κωνσταντίνος Κόλμερ, 18 Δεκεμβρίου 2023

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Για να “χρυσώσει το χάπι” του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι δεν έχει άλλον πακτωλό χρημάτων από την ΕΕ, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έστειλε τον αντιρρησία πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν… για καφεδάκι.

Έτσι, οι εναπομείνατες 26 ηγέτες της ΕΕ, μετέχοντες στο πρωτοφανές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης Κυριακής, αποφάσισαν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία. Ουσιαστικώς, η Γερμανία κατήργησε εν τοις πράγμασι το δικαίωμα του βέτο από τις μικρές χώρες της “Ηνωμένης” Ευρώπης και υιοθέτησε την “ειδική πλειοψηφία” για ζητήματα γαλλογερμανικού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, το δημοσιονομικό και η εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές. Οι επιδιώξεις της Γαλλίας τον 19ον και της Γερμανίας τον 20ον αιώνα να επικρατήσουν στην Ευρώπη, ως ήθελε ο Βοναπάρτης, ο Μπίσμαρκ κι ο Χίτλερ, επανήλθαν τον 21ον συγκεκαλυμμένα υπό τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς. Αμέσως αντέδρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν, που ζήτησε την ουδετεροποίηση της Ουκρανίας, όπως ο τσάρος Νικόλαος για την Ελβετία στην διάσκεψη της Βιέννης το 1815. Προσώρας, με αντάλλαγμα τον τερματισμό του από διετίας διεξαγομένου ουκρανικού πολέμου.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ευτυχώς που η Κύπρος αποφασίζει, γιατί η Ελλάδα…
Thursday
30/03/2023
13:28 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εξωτερική Πολιτική ΚΥΠΡΟΣ Κώστας Κόλμερ
0

_.

 

 

 

 

Κωνσ. Κόλμερ, 28 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς… συμπαρίσταται”! Ήταν το μεταπολιτευτικό εφεύρημα για να απεκδύεται το εθνικό κέντρο των μεγάλων ευθυνών του στο Κυπριακό και να αξιοποιούνται διεθνώς οι δύο ψήφοι του Ελληνισμού. Έτσι η Κύπρος απεδεσμεύθη από την πατρωνία των Αθηνών και  κατέστη χώρα-μέλος της ΕΕ κατά την τρίτη διεύρυνσή της, αλλά εν συνεχεία απέρριψε με 70% των Ελληνοκυπρίων το άθλιο σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα του αειμνήστου Κυπρίου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τότε ούτε κι ο Αμερικανός πρόεδρος ετόλμησε να το αποδοκιμάσει. Αλίμονο, ο Θωμάς Τζέφερσον θα στριφογύριζε στον τάφο του! Τώρα όμως Αθήνα και Λευκωσία ευρίσκονται “στα μαχαίρια”. Ως εδήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυπιώτης, «η Κύπρος δεν δεσμεύεται να ψηφίσει υπέρ της Τουρκίας για την προεδρία στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO)» ως απεφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, επ’ ανταλλαγή της υποστηρίξεως της Τουρκίας στην ελληνική υποψηφιότητα για μία θέση μη-μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν ξέρουμε ποία τα οφέλη από την ελληνική μωροφιλοδοξία να καταστεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και από την τράμπα να αναγνωρισθή ο…ναυτικός χαρακτήρας των  Τούρκων, που ενώ δεν είχαν δει θάλασσα προ του 12ου αιώνος μ.Χ. χαρακτηρίζουν σήμερα την Ανατολική Μεσόγειο σαν “Γαλάζια Πατρίδα”! Περιμένουμε εξηγήσεις από τον κ. Νίκο Δένδια. Αν ο συνονόματός του Νίκος Χριστοδουλίδης, ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενέδιδε στην σύσταση του κ. Δένδια θα  μειοδοτούσε στο Κυπριακό θα νομιμοποιούσε την τουρκική εισβολή και κατοχή από το 1974.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Επιστρέφει η επιτήρηση στην ελληνική οικονομία
Saturday
11/03/2023
18:36 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κώστας Κόλμερ
0

_.

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Κόλμερ, 11 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Δεν πέρασε ένα 6μηνο απ’ την ημέρα (20.8.2022) που ανηγγέλθη, με τυμπανοκρουσίες, η κατάργηση της “ενισχυμένης εποπτείας” της ελληνικής οικονομίας υπό του παρατύπου Eurogroup και επανέρχεται ο δημοσιονομικός έλεγχος της Κομισιόν μ’ άλλο ένδυμα: Αντί νέων μνημονίων επιβάλλεται στην Ελλάδα “δημοσιονομικό πλεόνασμα” ίσο με το 2% του ΑΕΠ για το έτος 2024, που σημαίνει περιορισμό των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού κατά τεσσάρων δισ. ευρώ.

«Γίνεται προσπάθεια, με δημοσιονομική καθοδήγηση της Κομισιόν», αναφέρει ανακοίνωση της για την βιωσιμότητα του (ελληνικού) χρέους, εξοικονόμησης δημοσίων πόρων κατά “ταις συνταγαίς των μάγων” του ΕΚΟΦΙΝ την 14η Μαρτίου έτσι ώστε να μειούται το ελληνικό δημόσιον χρέος κατά 1/20 ετησίως, σύμφωνα με το (νέον) πρόγραμμα σταθεροποίησης 2024-26.

Οι συστάσεις αυτές σημαίνουν ότι έναντι δημοσιονομικού ελλείμματος 1,6% του ΑΕΠ το 2022 (περίπου τρία δισ. ευρώ) ο ελληνικός προϋπολογισμός θα πρέπει να σχηματίσει “πρωτογενές πλεόνασμα” το 2023. Δηλαδή, προ τόκων και χρεωλυσίων, θα πρέπει να απορροφήσει ποσόν επτά δισ. ευρώ εντός της προσεχούς διετίας, με αύξηση δημοσίων εσόδων και μείωση παροχών και φορολογικών ελαφρύνσεων, για να τηρηθεί η υποχρέωση της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πανηγύριζε το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος και «το κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου της Ελληνικής ιστορίας». Σημειωτέον ότι το “κεφάλαιο” αυτό κόστισε το ¼ του ΑΕΠ της χώρας εις διάστημα μίας δεκαετίας (2010-2019).

Ο συμπρόεδρος της Ε.Ε. Σάρλ Μισέλ, δήλωσε τότε ότι «ο ελληνικός λαός ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του, χάρις στις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβερνήσεως» ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, απεκάλυψε ότι «για πρώτη φορά απ’ το 2010 στην Ελλάδα αποκαθίστανται τώρα συνθήκες οικονομικής ομαλότητος»!

Τι σημαίνουν όλα αυτά

Εκ των συμφραζόμενων των τριών προσωπικοτήτων της ΕΕ προκύπτουν ορισμένες διαπιστώσεις όπως:

  • Το κόστος προσαρμογής ήταν πάνω από 100 δισ. ευρώ εισόδημα του ελληνικού λαού που χάθηκε.
  • Ότι από τις δεσμεύσεις της κυβερνήσεως προκύπτει “αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον”-πράγμα αμφίβολον, όταν η δημοσία παρέμβαση περικόπτεται και
  • Μέχρις σήμερον ζούσαμε a contrario εν…ανωμαλία! Μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε ότι επανέρχεται η “ομαλή οικονομική ζωή” στη χώρα μας και πρέπει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι.

Η ελληνική υπόθεση μέσα στην ευρωζώνη, θυμίζει κάπως μία ιστορία του Νασρεττίν Χότζα. Όταν ένας χωρικός του παραπονέθηκε ότι είναι δυστυχής, ο Χότζας του συνέστησε να βάλει μέσα στην καλύβα του, διαδοχικά, την κατσίκα, το βόδι και τον γάιδαρο του. Με το που τα έκανε αυτά ο χωρικός, η ζωή του έγινε αφόρητη. Ο Χότζας τότε τον συμβούλευσε να βγάλει τα ζώα έξω απ’ το καλύβι και – κι ω του θαύματος– αποκατεστάθηκε η ευζωία του χωριάτη…

 

Εάν δεν είχαμε συνείδηση της οδυνηράς ελληνικής πραγματικότητος, θα αισθανόμαστε ότι κάποιοι παράγοντες στην Ευρωένωση ειρωνεύονται τον ελληνικό λαό.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Πρωτοφανές και ανήκουστο! Η Ελλάδα δανείστηκε 51 δις ευρώ με ΑΕΠ… 185 δις ευρώ
Saturday
02/01/2021
10:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

 

 

 

Κώστας Κόλμερ, 30 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

 

Πονοκέφαλος έλλειμμα και ισοζύγιο συναλλαγών – Ανάγκη συμμαχίας με την Ιταλία για την αναδιάρθρωση των χρεών της πανδημίας.

 

Ο Κώστας Κόλμερ αναλύει στην «Εστία» τον σκοτεινό ορίζοντα του 2021:

Η χαραυγή ελπίδας των εμβολίων συσκοτίζεται από την κακή πορεία της οικονομίας. Η μείωση του εθνικού εισοδήματος από τον εγκλωβισμό (τηλελληνιστί «λόκ-ντάουν») της Αγοράς αντανακλάται στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας.

Οι εισαγωγές αγαθών μειώνονται λόγω πτώσης του ιδιωτικού εισοδήματος, οι εξαγωγές προϊόντων περιορίζονται εξαιτίας της Πανδημικής ύφεσης, οι Τουριστικές εισπράξεις κατακρημνίζονται συνεπεία της ανακοπής των αεροπορικών αφίξεων και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα υποχωρεί λόγω των χαμηλών ναύλων της ποντοπόρου ναυτιλίας μας. Ακόμη κι αυτή η πτώση των τιμών των καυσίμων διεθνώς επηρεάζει δυσμενώς το «ισοζύγιο» από την κάμψη των εσόδων των διυλιστηρίων της χώρας.

Δεν αντιμετωπίζει συναλλαγματική «κρίση»

Το έλλειμμα του «ισοζυγίου» τρεχουσών συναλλαγών το πρώτο 10μηνο του λήγοντος έτους έφθασε τα 9,4 δις. ευρώ και προβλέπεται να ξεπεράσει τα 11 δις ευρώ όλο το 2020. Παρά ταύτα, η Ελληνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει συναλλαγματική «κρίση» όπως το 2008 (με μισό τότε έλλειμμα εν σχέσει με το τωρινό).

(more…)

Οι ένοχοι της δημογραφικής γενοκτονίας των Ελλήνων
Tuesday
08/01/2019
12:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

 

 

 

 

Κώσ. Κόλμερ, 7 Ιαν. 2019


 

Υπάρχουν τριών ειδών γενοκτονίες: η συστηματική εξόντωση γένους ή φυλής (πχ. οι κάτοικοι της Ναμίμπια επί γερμανικής αυτοκρατορίας), η αφομοίωση μιας φυλής από μία άλλη (πολιτισμική εξόντωση των Αβορίγινων στην Αυστραλία) και η δημογραφική, όταν ο πληθυσμός της χώρας γηράσκει, οι γεννήσεις είναι λιγότερες των θανάτων και ο συντελεστής εξαρτήσεως της γενεάς, κάτω των 16 και άνω των 65 ετών, υπερβαίνει τη μονάδα. Δηλαδή, σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί πλέον του ενός εξηρτημένο άτομο. Στην Ελλάδα σήμερα της θηριώδους ανεργίας, ο συντελεστής εξαρτήσεως είναι άνω του 2 και στη Γερμανία μόνον 0,86.

Συμφώνως προς μία μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), «υπάρχει κίνδυνος να μείνει ο μισός ελληνικός πληθυσμός σε 50 χρόνια». Δηλαδή το 2068 (Βλ.σχ.«Καθημερινή» και το συμπέρασμα ότι «βαίνουμε προς εξαφάνιση»). Το ΕΚΚΕ αποδίδει τα αίτια της υπογεννητικότητος στην υψηλότερη προσδόκιμη ζωή των νεοελλήνων, στη μείωση του παιδικού πληθυσμού, στην αύξηση της μεταναστεύσεως του γηγενούς πληθυσμού, στην επιδοματική πολιτική του κράτους και στην καθυστέρηση της μητρότητος. Η απόκτηση του πρώτου παιδιού από τη μέση Ελληνίδα μητέρα μετατοπίσθη, από την ηλικία των 24 ετών το 1990 στα 32 έτη το 2017.

(more…)

Η Έξοδος του Ευρώ – Η Ανάσχεση της Λαθρομετανάστευσης
Thursday
03/01/2019
11:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Κώστας Κόλμερ
0

 

Κωνστ. Κόλμερ , 15 Νοε. 2016

 

 

Η αποτυχημένη πολιτική μνημονίων συνεχίζεται για τρίτη φορά, με συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, παράταση της Μεγάλης Υφέσεως και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Η χώρα παραμένει αναξιόχρεος και εγκλωβισμένη στην ανακυκλωμένη στασιμότητα, η οποία αυξάνει το εξωτερικό χρέος. Νέο πρόβλημα συνιστά η αστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Αμφότερα, στασιμότητα και αχρηματία, αντιμετωπίζει η πρόταση εξόδου από το ευρώ, διά της εθνικοποιήσεως της Τραπέζης της Ελλάδος και της αναγκαστικής κυκλοφορίας της «νέας δραχμής» (fiat money)

Η αποτυχημένη πολιτική μνημονίων συνεχίζεται για τρίτη φορά, με συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, παράταση της Μεγάλης Υφέσεως και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Η χώρα παραμένει αναξιόχρεος και εγκλωβισμένη στην ανακυκλωμένη στασιμότητα, η οποία αυξάνει το εξωτερικό χρέος. Νέο πρόβλημα συνιστά η αστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

  (more…)

Λαθρομετανάστες σήμερα, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αύριο
Wednesday
02/01/2019
13:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Θα θέλαμε, επιπροσθέτως της παρούσης αναρτήσεως, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας πως στο λινκ https://slpress.gr/author/k-kolmer/ έχει παραχθεί πολύ και σημαντικό έργο από τον κο Κόλμερ εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2018.

 

 

Κωνστ. Κόλμερ , 17 Δεκ. 2018


 

 

Δεν «έπεσε έξω με τον Τσίπρα, ως ο Ιησούς με τον Ιούδα (τον Ισκαριώτη)» ως εδήλωσε ο σύντροφος Αλέκος Αλαβάνος, πρώην Μέντωρ του πρωθυπουργού. Μέσα έπεσε απολύτως, καθώς ο επικεφαλής της αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως έβαλε την υπογραφή της Ελλάδος, φαρδιά-πλατιά κάτω από το «Σύμφωνο Μετανάστευσης» του ΟΗΕ, μεταβάς στο Μαρακές του Μαρόκου, όπου συνήλθε η διεθνής διάσκεψη για τη νομιμοποίηση της λαθρομετανάστευσης.

Την ίδια στιγμή, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στη Ρόδο και Τήλο, οι 14.844 διαμένοντες λαθρομετανάστες υπερβαίνουν κατά 65% την χωρητικότητα των «δομών» φιλοξενίας (ο Θεός να τις κάνει) και προκαλούν ασφυκτικές καταστάσεις στον εντόπιο πληθυσμό (ίδε Σάμο κλπ).

Συνεπής ο κ. Τσίπρας στο αντιπατριωτικό ιδεολόγημά του, όχι μόνον ανοίγει τα σύνορα της Ελλάδος στην αθρόα εισέλευση τριτοκοσμικών και οικονομικών μετοίκων, αλλά αλλοιώνει και τον ελληνικό πληθυσμό με τη χαλάρωση του τρόπου απονομής της ιθαγενείας. Ελπίζει ότι έτσι, αν δεν κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, τουλάχιστον θα δυσκολέψει σοβαρά το έργο της επομένης κυβερνήσεως, ώστε να την φθείρει σύντομα και να επανέλθει στην εξουσία.

(more…)

12