ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γιατί η Ευρωζώνη είναι ένα αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό κατασκεύασμα.
Thursday
16/06/2022
01:46 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ε.Ε. Σπ. Στάλιας
0

_.

 

 

 

 

 

Σπ. Στάλιας, 13 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

 

Γιατί η Ευρωζώνη είναι ένα αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό κατασκεύασμα.

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Οι Λαοί της ευρωζώνης βρίσκονται υπό καθεστώς γκεμπελικής προπαγάνδας, ότι αν καταστραφεί το ευρώ, θα έρθει ανάποδα ο κόσμος, λες και αυτό δεν έχει συμβεί. Αυτός ο φόβος αργά ή γρήγορα θα καταστρέψει την Ευρώπη. Ποιά είναι τα κατασκευαστικά λάθη της της ευρωζώνης.

1. Με την αποδοχή του κοινού νομίσματος, ενός ξένου νομίσματος, οι χώρες της ευρωζώνης απώλεσαν οικειοθελώς, το δικαίωμα να ασκούν ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική, εμπορική πολιτική, εισοδηματική πολιτική (μισθοί) και συναλλαγματική πολιτική, που την ασκεί, σε κάθε χώρα του κόσμου, η κυβέρνηση της χώρας. Τι σημαίνουν τα παραπάνω.

2. Η άσκηση ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής σημαίνει ότι η κάθε κυβέρνηση να μπορεί να θέτει τα επιτόκια της στο ύψος που αυτή επιθυμεί, χωρίς να γίνεται έρμαιο των αγορών. Αν η χώρα είναι σε ύφεση έχει ανάγκη από χαμηλά επιτόκια και αν είναι σε φάση μεγάλης ανάπτυξης (σε μπουμ) τότε έχει ανάγκη από υψηλά επιτόκια. Η κυβέρνηση ανάλογα του οικονομικού κύκλου, θέτει τα επιτόκια εκεί που αυτή νομίζει. Στην ευρωζώνη αυτό αποκλείεται. Το κράτος δεν μπορει να ορίσει τα επιτόκια του στα δάνεια του, που λόγω ευρώ είναι σε ξένο νόμισμα, και ούτε γνωρίζει αν θα έχει την προσφορά χρηματος που έχει ανάγκη από την ΕΚΤ.

(more…)

Οι 10 μεγάλες απάτες που συνδέουν τους Λαούς της Ευρωζώνης
Wednesday
10/03/2021
23:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

 

 

 

Σπ. Στάλιας, 10 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

1)” Ένα κράτος έχει τους ίδιους περιορισμούς που έχει μια οικογένεια, που σημαίνει ότι, πρώτα εισπράττει η οικογένεια και το Κράτος, για να δαπανήσουν μετά. Αν δαπανήσουν πιο πολλά απ’ όσα εισπράττουν θα χρωστούν, και τότε θα πρέπει ο Λαός και η οικογένεια να υποστούν σκληρή λιτότητα”.

Φυσικά, αυτό είναι μια ανοησία. Η οικονομία ενός Κράτους δεν είναι σαν την οικονομία μιας οικογένειας. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το κράτος εκδίδει το νόμισμα του, μια οικογένεια πρέπει να το βρει. Άρα το Κράτος, δαπανά κατά το δοκούν.

2) “Το έλλειμμα είναι εγκληματικό, το περίσσευμα ευλογία”.

Και αυτό είναι μια ανοησία. Το αντίθετο ισχύει και, έφθασε ο κορωνοϊός και το ‘whatever it takes’, να το αποδείξουν. Τα ελλείμματα σώζουν. Σε ένα κράτος που εκδίδει το νόμισμά του, οι αποταμιεύσεις, το περίσσευμα του ιδιωτικού τομέα, των νοικοκυριών, είναι το επονομαζόμενο έλλειμμα του δημόσιου τομέα.

3) “Το περίσσευμα συμβάλει στην Εθνική Αποταμίευση, που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις δημιουργούν επενδύσεις”.

(more…)

Πως λειτουργεί οικονομικά ένα σύγχρονο κυρίαρχο κράτος
Wednesday
10/03/2021
15:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

 

 

 

 

Σπ. Στάλιας, 9 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

 

Η ανεξαρτησία ενός σύγχρονου κράτους βασίζεται, κατά κυριολεξία, στο γεγονός ότι το κράτος έχει το μονοπώλιο της έκδοσης του νομίσματος της χώρας. Το κράτος είναι ο μοναδικός προμηθευτής του νομίσματος (προσφορά) και απαιτεί, στο νόμισμα που εκδίδει, να πληρώνονται οι φόροι από τους πολίτες  που αυτό επιβάλει (ζήτηση).

Κατά συνέπεια το κράτος πρέπει πρώτα να δαπανήσει το νόμισμα του για να μπορέσει μετά ο ιδιωτικός τομέας να το ζητήσει  για να πληρώσει τους φόρους που του αναλογούν ή να αγοράσει ομόλογα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι για να δαπανήσει το κράτος δεν φορολογεί πρώτα ή δανείζεται το νόμισμά του από τους πολίτες του  εκδίδοντας ομόλογα. Πρώτα δαπανά και μετά φορολογεί και εκδίδει ομόλογα.

Εδώ εγείρονται πέντε  εύλογα ερωτήματα. Πως το κράτος δαπανά, από που προέρχεται το χρήμα, αφού το κράτος εκδίδει το νόμισμα  του γιατί φορολογεί τους πολίτες του, γιατί δανείζεται το νόμισμά του εκδίδοντας ομόλογα και ποιο είναι το όριο δαπανών ενός κυρίαρχου κράτος.

 

Πως δαπανά ένα σύγχρονο κυρίαρχο κράτος.

Ας σκεφτούμε την Κεντρική Τράπεζα ως το Λογιστήριο του Κράτους που τηρεί τον λογαριασμό ‘Δαπάνες του Κράτους’. Κάνει και άλλα πράγματα η Κεντρική Τράπεζα αλλά εδώ θα μας απασχολήσει αυτή η δραστηριότητα της.

(more…)

Ευρωζώνη: η απόλυτη πνευματική σύγχυση και απάτη!
Sunday
24/05/2020
02:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

 

 

Σπ. Στάλιας, 22 Μαίου 2020

 

 

 

Σύμφωνα με τους μετακεϋνσιανούς, και από τα μαθήματα που έχουμε πάρει από την μεγάλη κρίση του 1929 αλλά και από τις μεταγενέστερες, το κράτος που εκδίδει το νόμισμα του, έχει την θεμελιώδη υποχρέωση να διατηρεί το επίπεδο της εθνικής δαπάνης-ζήτησης σε εκείνο το επίπεδο, έως ότου επιτύχει την πλήρη απασχόληση του εργατικού δυναμικού και των πόρων. Παράλληλα το κράτος πρέπει να διατηρεί τα επιτόκια, ως αναγκαίο όρο, σε εκείνο το ύψος που να καθιστούν το χρήμα φθηνό.

Κάνοντας αυτά το κράτος θα πρέπει να αδιαφορεί για το αν ο προϋπολογισμός του είναι ελλειμματικός, όσο και αν είναι μεγάλο το έλλειμμα. Αν πάλι χρειαστεί να είναι πλεονασματικός, για άλλους λόγους, αυτό πάλι μπορεί να το κάνει.

Οι πολιτικές του ελλειμματικού ή πλεονασματικού προϋπολογισμού, δεν είναι καλές ή κακές, απλά είναι μέσα για την επίτευξη των στόχων ενός σύγχρονου κράτους δηλαδή της πλήρους απασχόλησης, του χαμηλού θετικού πληθωρισμού, της δίκαιης κατανομής του εισοδήματος και του πλούτου και της σταθερότητα του πιστωτικού συστήματος.

(more…)

Οικονομική Κρίση από την Πανδημία Κορωνοϊού – Καζάκης & Στάλιας Στο Μικρόφωνο 1 Απριλίου 2020
Saturday
04/04/2020
19:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

Σχόλιο GMR:   Εντάξει αγαπητέ κύριε Στάλια. Καταλάβαμε γιατί δεν θέλετε να εμπλακείτε σε δημόσια συζήτηση σχετικά με αυτόν εδώ, (το σχόλιο ChristosKoutsoukos [κάτω από το video] αλλά και στο fb του κ. Σπ. Στάλια) προβληματισμό. Τα ονόματα και τα κόμματα ΠΡΟΕΧΟΥΝ και λαού και αρχών (εδώ οι άνευ αρχών κολεγιές).

Εθνικό νόμισμα και Τυχοδιωκτισμός ΜΑΖΙ = βούτυρο στο ψωμί της εθελοδουλείας.

 

 

 

Εθνική και Πατριωτική Ενότητα
Wednesday
01/04/2020
03:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

Σχόλιο GMR: Αναρτούμε εδώ (καθυστερημένα, εφόσον δεν το προσέξαμε στην ώρα του – λίγο πριν τις εκλογές του 2019) άρθρο του κ. Σπ. Στάλια, προκειμένου με αφορμή αυτό να θέσουμε (και πάλι, αλλά που ταιριάζει γάντι) θέματα (που έτσι και αλλιώς διακαώς προβάλλουμε) προς συζήτηση.

Πολύ ωραία τα ΟΝΕΙΡΑ του συντάκτη. Και οι ιδέες/ συμπληρώματα των υπολοίπων σχολιαστών (σε σχετική ανάρτηση του συντάκτη στο FB) και αυτές σπουδαίες. Όλα χωρίς τον ξενοδόχο (τον ξέρετε τον ξενοδόχο, έτσι δεν είναι;) είναι μια μαγεία, λαμπερά, τέλεια.

Τίθεται λοιπόν το εξής θέμα για συζήτηση: ” Τι προβληματισμό προϋποθέτει η επιθυμία/στόχευση για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία;” την οποία επιθυμεί ο συντάκτης; Επ’ αυτού του προβληματισμού η GMR υποστηρίζει τα  (1). α και β και (2).δ  εκ των κατωτέρω αναφερομένων.

 

___ (1) — Ποιες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για βιώσιμη ( και όχι στιγμιαία) Εθνική ανεξαρτησία;

Απάντηση (προς συζήτηση):

α) Εθνική Συνείδηση (κείμενο Γεωργίου Σκλαβούνου),

β) οικονομικός σχεδιασμός (εθνικό νόμισμα- αναδιανομή- εύλογη κληρονομιά), δικαιϊκός επανακαθορισμός (εξασφάλιση προϋποθέσεων επί ανθρωπίνων δικαιωμάτων), δημοκρατία (οικονομική-δικαιϊκή-συνταγματική), περιλαμβανομένου του παραπάνω (α),

γ) να ψηφιστούν στην Βουλή, πρόσωπα έντιμα, ή πατριώτες, ή καλοί επαγγελματίες, ή καλοί επιστήμονες, κλπ.

δ) να ενημερωθεί ο κόσμος για το εθνικό νόμισμα, η-καί, για το μεταναστευτικό, για τα ελληνοτουρκικά, κλπ, και να ψηφίσει αναλόγως.

ε) να μορφωθεί μέσω της Παιδείας ο κόσμος και τότε θα αλλάξουν τα πράγματα,

στ) να ξυπνήσει μονομιάς (ο λαός, από μόνος του ή υπό την επήρεια οικονομολογικών, πατριωτικών, θρησκευτικών κλπ αναλύσεων/προτάσεων), να ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς,

ζ) να εισακουστούν από τους κυβερνώντες προτάσεις δημοσιολογούντων, επιστημόνων, ιστοσελίδων, ομίλων, κλπ.

 

___ (2) — Πως θα υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη Εθνική Ανεξαρτησία;

Απάντηση (προς συζήτηση):

Κυκλοφορούν οι εξής προτάσεις:

α) ψηφίστε το κόμμα μας.

β) ψηφίστε την συνεργασία δυο, τριών, κλπ κομμάτων ή ψηφίστε πατριώτες, καλούς επαγγελματίες, έντιμους κλπ ανεξαρτήτως κομμάτων, ή ψηφίστε πατριωτικά ή αριστερά, ή Μικρά κόμματα ή κόμματα Εθνικού Νομίσματος.

γ) να δημιουργηθεί ένα παλλαϊκό απελευθερωτικό μέτωπο με συγκεκριμένα προτάγματα και τεκμηριώσεις και να ακολουθήσει (μετά από αναγκαστική υποχώρηση των κυβερνώντων) συντακτική εθνοσυνέλευση. Υπόδειγμα αυτής της πρότασης το “Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ“.

δ) όμοια με την πρόταση (γ) αλλά και εφοδιασμένη με αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο για το πως θα υλοποιηθεί η αναγκαστική υποχώρηση των κυβερνώντων, δηλαδή μιας απελευθερωτικής αντίστασης που θα διαθέτει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο (όπως των, Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ, Ithacanet, τριλογία της Δημοκρατίας, GMR, κλπ, παράλληλα συναγωνιστικός συνδυασμός ΟΛΩΝ αυτών χωρίς ΟΜΩΣ αποκλεισμό/αντιπαλότητα εμφανή ή υφέρπουσα, μεταξύ τους).

ε) να εισακουστούν οι προτάσεις της παραγράφου 1ζ.

 

Υστερόγραφο: Εθνικό νόμισμα και Αριστερο/Ακροδεξιο/Τυχοδιωκτισμός (εδώ, ΣΥΓΚΛΗΣΗ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ (..) ΔΥΝΑΜΕΩΝ) ΜΑΖΙ = βούτυρο στο ψωμί της εθελοδουλείας.

._

 

 

Σπ. Στάλιας, 13 Απριλίου 2019

 

 

 

Οι πατριωτικές εθνικές δυνάμεις εν όψη των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών εμφανίζονται διασπασμένες.

Αυτό είναι εθνικά οδυνηρό, μετά από 17 χρόνια ευρώ και 10 χρόνια μνημονίων.

Τι δεν έχει γίνει αντιληπτό και υπάρχει αυτή η πολυδιάσπαση;

Γι αυτό το θέμα θα ήθελα να μοιράσω ορισμένες σκέψεις μαζί σας.

Το θέμα μας αυτή την στιγμή είναι, μετά από αυτή την πολύχρονη καταστροφή, η Εθνική Ανεξαρτησία.

Η Εθνική Ανεξαρτησία ενός Λαού στη σημερινή εποχή, στον 21ο αιώνα, εξαρτάται από την ελεύθερη άσκηση της Νομισματικής Πολιτικής.

Αν αυτή δεν ασκείται ελεύθερα από μια Κυβέρνηση, το Κράτος δεν είναι επικυρίαρχο.

Κανένα στόχο του δεν μπορεί να επιτύχει.

Κατά συνέπεια η πλατφόρμα ενότητας είναι η απόκτηση του Εθνικού Νομίσματος. Δεν υπάρχει άλλη πλατφόρμα και όποιος πει ότι υπάρχει είναι ανιστόρητος λίαν επιεικώς.

(more…)

75 Χρόνια από την Συμφωνία του Μπρέττον Γουντς. Τι έχει σήμερα ανάγκη η Ευρώπη;
Sunday
01/03/2020
05:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

 

Σπ. Στάλιας, 23 Ιουλίου 2019

 

 

 

Η Ευρωζώνη, το Μπρέττον Γούντς και οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Πριν λίγο καιρό, ο καθ.. Παντελής Γκιόκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δημοσίευσε στο http://www.huffingtonpost.gr ένα άρθρο με τον τίτλο «Επιστροφή στη Δραχμή»: Ο μύθος και 15 σοβαρά προβλήματα.

Μεταξύ των άλλων ο κύριος Καθηγητής αναφέρει ότι:

«Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα ως οικονομολόγο ο μύθος της δραχμής. Ακούω να μου λένε ότι με τη δραχμή η χώρα μας τις δεκαετίες του 1950 και 1960 είχε επιτύχει πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πράγματι, η Ελλάδα τότε συντηρούσε ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 6% το χρόνο που την έφερνε 2η στην παγκόσμια κατάταξη μετά την Ιαπωνία που ήταν στο 7%. Όμως αυτό που δεν γνωρίζουν όσοι μιλούν για αυτό τον μύθο είναι ότι και εκείνη την εποχή η Ελλάδα είχε «ευρώ»! Ήταν και τότε όπως και τώρα σε μια νομισματική ένωση που της απέτρεπε να ασκεί ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, να «κόβει» δηλαδή όσο χρήμα επιθυμεί όπως θέλουν οι υποστηρικτές του μύθου αυτού. Αυτή η νομισματική ένωση ήταν το διεθνές νομισματικό σύστημα του Μπρέττον Γούντς. Έτσι η δραχμή δεν ήταν ανεξάρτητη αλλά μέρος του συστήματος αυτού. Το σύστημα του Μπρέττον Γούντς πράγματι βοήθησε να επιτύχει η χώρα μας τα υψηλά εκείνα επίπεδα ανάπτυξης γιατί παρείχε: σταθερότητα, χαμηλό πληθωρισμό, ασφάλεια στους ξένους επενδυτές και χαμηλό κίνδυνο. Φυσικά αυτός ήταν και ο σκοπός της δημιουργίας του Μπρέττον Γούντς το 1945 όπως και της Ευρωζώνης το 1998.»

Θα ασχοληθώ ακριβώς με τους τρεις παραπάνω ισχυρισμούς του κυρίου Καθηγητού, δηλαδή, ότι την περίοδο που ίσχυσε η συμφωνία του Μπρέττον Γούντς η δραχμή της Ελλάδος ήταν ένα ‘ευρώ’, ότι η Ελλάδα την ιδία περίοδο δεν μπορούσε να ασκήσει ελεύθερη νομισματική πολιτική και με τον ισχυρισμό ότι η συμφωνία της Ευρωζώνης δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια άλλη συμφωνία του τύπου της συμφωνίας του Μπρέττον Γούντς. Φυσικά συμφωνώ μαζί του ότι την περίοδο εκείνη η Ελλάδα είχε την υψηλότερη ανάπτυξη που είχε ποτέ ως κράτος από της ιδρύσεως της.

(more…)

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ο Κανόνας του Χρυσού και το Ευρώ
Wednesday
26/02/2020
23:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

 

Σπ. Στάλιας, 30 Απριλίου 2015

 

 

 

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ιδρύθηκε το 1924 και άντεξε έως το 1933 στη Γερμανία.
Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας ορίστηκε ο Hjalmar Schacht ο όποιος θεώρησε ότι για να σταθεί στα πόδια της η Δημοκρατία της Γερμανίας, θα έπρεπε να έχει ένα έντιμο νόμισμα’. Με τον όρο ‘έντιμο νόμισμα’ εννοούσε ότι η Γερμανία θα έπρεπε να επιστρέψει και πάλι στον κανόνα του χρυσού.

Αφού όμως δεν μπορούσε να αγοράσει αρκετό χρυσό, από τον κυκλοφορούντα χρυσό στον κόσμο, επαρκή για να διευκολύνει την κυκλοφορία του χρήματος, άρχισε να μειώνει την προσφορά χρήματος. Με άλλα λόγια, έφτιαξε στην κυριολεξία ένα ευρώ εκείνη την εποχή
Το χρήμα έγινε πιο ακριβό, οι επενδύσεις μειώθηκαν, επιχειρήσεις έκλεισαν, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε, η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, και η κοινωνία βρήκε ‘παρηγοριά’ στον εθνικισμό και στο Χίτλερ. Από 1,9 % που πήρε ο Χίτλερ στις εκλογές του 1924 το Μάρτιο του 1933 βρέθηκε με πανω από 40%.
Για τον ίδιο λόγο 18 Δημοκρατίες που είχαν ιδρυθεί με τα το 1918 έως το 1935 είχαν διαλυθεί και μετατραπεί σε Δικτατορίες μέσα από εμφύλιους, φτώχεια, ανεργία και πολιτική αστάθεια. Αιτία ο χρυσός.

Με άλλα λόγια η μειωμένη προσφορά χρήματος όπως έχουν δείξει οι αιώνες του χρυσού, αυτή η βάρβαρη παράδοση, μειώνει την οικονομική δραστηριότητα και αυξάνει την ανεργία, πράγμα επικίνδυνο για κάθε κοινωνία, γιατί από τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν άσχημα αποτελέσματα, λαοί να μην καταλαβαίνουν λαούς και τα μέλη μιας κοινωνίας να μην καταλαβαίνονται μεταξύ τους.
Στην Ελλάδα είμαστε σε αυτή την κατάσταση όπως και στην Ευρώπη.

Όταν το χρήμα είναι σε περιορισμένη προσφορά τότε Τράπεζες και πλούσιοι το αποθησαυρίζουν με αποτελέσματα καταστροφικά.
Φαίνεται ότι οι Κεντρικοί Τραπεζίτες και οι Πολιτικοί τους ότι αγνοούν αυτούς τους κινδύνους.

 

Πηγή: tokoutsavaki.blogspot

 

Η παράνοια του ευρώκοσμου. Μας εξωθούν στη βία.
Wednesday
26/02/2020
22:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

 

 

Σπ. Στάλιας, 2 Μαίου 2019

 

 

 

 

     Έγιναν οι εκλογές στην Ισπανία και αναλύσεις έρχονται, η μία μετά την άλλη, και μας εξηγούν για το πώς και γιατί εκφράστηκε έτσι η θέληση του Ισπανικού Λάου, όπως καταγράφτηκε στα αποτελέσματα των εκλογών.

       Επί της ουσίας τώρα, και χωρίς πολλά λόγια. Τι έγινε στην Ισπανία λοιπόν; Έγινε αυτό που έχει καταγραφεί σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

      Οι κυβερνήσεις που ασκούν φιλελεύθερη πολιτική, χάνουν τις εκλογές, και μια άλλη νέα Κυβέρνηση έρχεται, με το δικό της αφήγημα, για να ασκήσει την ιδία πολιτική, που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση, για να χάσει και αυτή μετά. Μα γιατί; Γιατί εκ κατασκευής το ευρώ επιτρέπει την άσκηση μιας και μόνης πολιτικής. Την λιτότητα.

      Το έργο είναι πολυπαιγμένο όλο το 19ο αιώνα και στα 50 πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα. Το ίδιο γινόταν και τότε, αφού η πολιτική ήταν μια και καθοριζόταν από τον κανόνα του χρυσού. Καθοριζόταν από απρόσωπες δυνάμεις.

(more…)

ΛΑΦΑΖΑΝΙΟΣ & ΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ vs ΑΡΧΩΝ, για να μην είμαστε ανυποψίαστοι
Monday
24/02/2020
19:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Λαφαζάνης Σπ. Στάλιας
0

 

 

GMR, 24 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

ΛΑΦΑΖΑΝΙΟΣ & ΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ vs ΑΡΧΩΝ

 

 

Λαφαζάνης: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΑΝ.ΕΛ – ακύρωση μνημονίων και ιδιωτικοποιήσεων

https://www.protothema.gr/politics/article/444252/lafazanis-oi-ellinikes-ekloges-boroun-na-prokalesoun-domino-allagon-stin-europi/

Λαφαζάνης – Μαζαράκης: Η Ανάγκη Δημιουργίας ενός Αντιμνημονιακού Μετώπου

http://greek-market-research.com/article/20489/

Εθνική και Πατριωτική Ενότητα

http://greek-market-research.com/article/21749/

«Ο Τσίπρας ακολουθεί με δουλικότητα την αμερικανική στρατηγική στο Μακεδονικό»

http://greek-market-research.com/article/o-tsipras-akoloythei-me-doylikotita-t/

Στην… κρεμάλα ο προδότης Παναγιώτης Λαφαζάνης

http://greek-market-research.com/article/stin-kremala-o-prodotis-panagiotis-lafazanis/

Βόμβες Λαφαζάνη για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα – Τι καταγγέλλει

http://greek-market-research.com/article/24709/

 

 

 

 

 

 

 

 

123..