ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μάτι και Τέμπη έχουν κοινό παρονομαστή.
Tuesday
09/04/2024
14:51 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών Χρ. Κουτσούκος
0

Σχόλιο GMR: Επισημάνσεις σχετικές με την επιστολή μας προς τον σύλλογο συγγενών θυμάτων Τεμπών:

1) — Τέμπη: Ένας πατέρας αποδομεί τον «ανήξερο» για όλα πρωθυπουργό! Ο Νίκος Πλακιάς απαντά για το «ανθρώπινο λάθος»

2) —

3) – με αφορμή το εδώ video

Έκθετη η Hellenic Train: Χωρίς άδεια από το 2019 χρησιμοποιεί το δίκτυο – Νέα αποκάλυψη για τα Τέμπη

Το ωραίο θα είναι, να μην έχει υπογράψει την σύμβαση αυτή ως όφειλε η HELLENIC TRAIN λόγω του ότι “δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση”.

Σε κάθε περίπτωση, η πιο καθοριστική/βασική/έμμεση αιτία που έγινε το δυστύχημα, ειναι η μη ύπαρξη τηλεδιοίκησης, όπως διατράνωσε η Ευρωπαία Εισαγγελεας. Δηλαδή, παρά τα εγκληματικά ανθρώπινα λάθη, που πίσω και από αυτα βρίσκονται άλλες βασικές/έμμεσες αιτίες, όπως αχθοφόρος 50ρης που γίνεται συμβασιούχος, δηλαδή προσωρινός=άπειρος και “έξω από το κλίμα υπευθυνότητας” σταθμάρχης, λόγω οργανωτικού κατακερματισμού του ΟΣΕ και υποβάθμισης των εργασιακών σχέσεων (σύμβαση εργασίας υποδεέστερη, δηλαδή ορισμένου χρόνου-εργολαβία-ενοικίαση κλπ, της σοβαρότητας της εκτελούμενης εργασίας), παρά λοιπόν όλα αυτά, αν υπήρχε τηλεδιοίκηση δεν θα συνέβαινε το συγκεκριμένο (με τον συγκεκριμένο τρόπο) δυστύχημα.

Πίσω όμως από την μη ύπαρξη τηλεδιοίκησης, βρίσκεται η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ, πως τα μνημόνια ήταν η αιτία που ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, η “τσιγκουνιά για 50 εκ/μυρια για τηλεδιοίκηση” θανάτωσε 57 ΖΩΕΣ.

Οπως όμως βλέπετε, παρ’ ότι ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ενημερώθηκαν από την ομολογία Σπιρτζη, και απο την G-M-R και εξειδικευμένους Τεχνικούς Ασφαλείας (αυτό, το θεωρούμε αυτονόητο) για τον ρόλο των άμεσων/αμεσως ορατών αιτιών και των εμμέσων/βασικών αιτιών ενός δυστυχήματος, ούτε που ακούστηκε (από Εισαγγελέα πρώτα-πρώτα), “μα καλά τέλος πάντων, για 50 εκατομμύρια δεν λογάριασαν τι τραγωδίες θα μπορούσαν να προλάβουν ;”.

Μάλιστα κύριε, μαζέψανε 50 εκ. απο εδώ 50 απο εκεί και φτιαξανε αυτο το μνημονιακό μαξιλάρι των 37 δις, να κοιμάται ήσυχη η Χρεοκρατία και να πεθαίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι Έλληνες.

4) – Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ζητά κατάργηση Νόμου Ευθύνης Υπουργών| Star.gr

5) Σχετικά με την αντιμετώπιση του άρθρου 86Σ: όπως θα δείτε εντός, στο Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ και Ανδρέας Δημητρόπουλος – Η Αντικειμενική Νομική Σκέψη

 

_.

 

 

 

 

Χρίστος Κουτσούκος, 7 Απριλίου 2024

 

 

 

———  Το κατωτέρω κείμενο στάλθηκε μέσω email προς τον σύλλογο θυμάτων Τεμπών.   ———–

 

-Γιατί Μάτι και Τέμπη έχουν κοινό παρονομαστή;  

-Ποιος είναι αυτός;

-Τελικά, ως πότε θα ανεχόμαστε με εκατόμβες αθώων θυμάτων, την “επικινδυνότητα των ισχυρών και την ισχύ των επικινδύνων” που θα δείτε στο τέλος του άρθρου;

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, να υπενθυμίσουμε το άρθρο μας [Φωτιές: Γιατί δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για τις καταστροφές – Militaire.gr https://www.militaire.gr/fotieskatastrofeskoutsoukos/ ].

Αν στο άρθρο μας ( https://www.militaire.gr/fotieskatastrofeskoutsoukos/ ) αντικαταστήσετε το ΓΕΠΚ με ΓΕΕΚ (“γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου”, εν προκειμένω ετησίως συντασσόμενης ΓΕΕΚ από την εσωτερική ή εξωτερική υπηρεσία προστασίας & πρόληψης επαγγελματικού κινδύνου κάθε εταιρείας των σιδηροδρόμων), έχετε έναν σύντομο ουσιαστικό οδηγό για να αναδειχθούν οι αιτίες πιθανού και ενδεχόμενου δυστυχήματος, δηλαδή παραλείψεις-αστοχίες-υπαιτιότητες που πρέπει να προληφθούν, ιδιαίτερα αν υπάρχουν δεδομένα επ’ αυτών[1].

Σημειώνουμε, πως στα πλαίσια αυτής της γραπτής εκτίμησης κινδύνων, η οφειλόμενη γραπτή ανάλυση (πέραν της εκπαίδευσης και της κατάλληλης οργανωτικής δομής για την αποφυγή ανθρωπίνων λαθών) των εμμέσων, ευστόχως καλουμένων και βασικών, αιτιών πρόκλησης δυστυχήματος, είναι κρίσιμης σημασίας, διότι αυτή η ανάλυση είναι που “φωνάζει από πριν” πως έρχεται δυστύχημα, επομένως, προαναγγέλλει δυστύχημα και προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες των συναρμοδίων που δεν θέλουν να λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτές τις έμμεσες/βασικές αιτίες.

Επίσης, αυτή η ανάλυση, συνήθως αποκαλύπτει εργοδοτική και κυβερνητική “τσιγκουνιά”, όπως πχ

α) για πλήρες τεχνικό-ηλεκτρονικό-κλπ σύστημα ελέγχου-αποτροπής ανθρώπινης αστοχίας-λάθους κλπ,

β) για τοποθέτηση σε υψίστης σημασίας θέση εργασίας πχ σταθμαρχών, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (ίσως και ενοικιαζομένων, και μέσω εργολάβων κλπ) και γενικά μη μόνιμου-πλήρως ενταγμένου στην επιχειρησιακή/επιχειρηματική διαδικασία προσωπικού σε συνδυασμό με την μείωση του προσωπικού.

ΕΠΕΙΔΗ αυτή η “τσιγκουνιά” (στο βάθος=κατακερματισμός ως και εξουδετέρωση της εργατικής συμμετοχής και του εργατικού ελέγχου στις παραγωγικές διαδικασίες) ξεκινάει μεν από την εργοδοτική πρακτική αλλά εκτείνεται ως την μνημονιακή δέσμευση, συγκαλύπτεται δε συχνά, από την υπό κυβερνητικό διορισμό και εν συνεχεία υπό συνεχή κυβερνητική πίεση Ηγεσία της Δικαιοσύνης, για τους παραπάνω λοιπόν λόγους χρειάζεται: τόσο μια εξαιρετικά μεθοδική αποκάλυψη αυτής της απαράδεκτης και παράνομης πολιτικοδικαστικής και κακώς εννοούμενης φιλεργοδοτικής σχέσης, όσο και μια ανάδειξη εισαγγελικοδικαστικών ενεργειών που απέχουν ή ρηγματώνουν αυτή την πολιτικοδικαστική διαπλοκή (πχ αντί δικογραφίες κατά υπουργών-πρωθυπουργών να τεθούν στο αρχείο όπως συχνά συμβαίνει, διαβιβάζονται ως κατ’ αρχήν διαθέτουσες στοιχειώδη βασιμότητα, κατ’ άρθρο 86Σ στη Βουλή προκειμένου να εξετασθούν κανονικά και όχι προσχηματικά ή το χειρότερο να μην διαβασθούν καθόλου (=στέρηση φυσικού δικαστή).

Αυτή η συνενοχική συγκάλυψη, είναι αποτέλεσμα, ιδεολογικής ή και συμφεροντολογικής, ή και κατόπιν εκφοβισμού έως εκβιασμού, φιλεργοδοτικής και φιλοκυβερνητικής εισαγγελικοδικαστικής μεζούρας(2).

Μεζούρας, ιδιαιτερότατα σαν αυτή της Εξεταστικής της Βουλής της ΝΔ και του ΚΚΕ, της Προανακριτικής (μακριά όμως από το παρακάτω [βλέπε συνημμένο video μετά το 16:51 λεπτό] “ήμασταν στα μνημόνια, δεν είχε η χώρα 40-50 εκατ. που χρειάζονταν για σύστημα τηλεδιοίκησης“, κατακερματισμό ΟΣΕ-υποβάθμιση εργασιακών σχέσεων) των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής, μεζουρών της νήσου των Αζορών https://www.greeklyrics.gr/stixoi/hnhsostwnazorwn/ που θα‘γραφε και ο Μποστ, μεζουρών απεχθέστερων από αυτήν του δικαστή Καλούση https://www.tanea.gr/2005/11/03/greece/oirozdiastaseistoykaloysi/ αλλά επιπλέον και θανατηφόρων.

Πολύ πιθανό είναι ακόμα, να συγκαλυφθεί η υπόθεση σε τυχόν προσφυγή στο ΕΔΑΔ, το οποίο ΕΔΑΔ, δικαιώνει μεν ατομικές προσφυγές, απορρίπτει δε αναιτιολόγητα, προσφυγές που θίγουν την κρατούσα ευρωνεοφιλελεύθερη κοινωνικοοικονομική τάξη πραγμάτων.

Επομένως, χρειάζεται μια οργανωμένη προσπάθεια, διερεύνησης και τεκμηρίωσης (=ανάλυση αιτιών ατυχήματος) σε όλο το πλάτος και βάθος των εμμέσων αιτιών του δυστυχήματος, πέρα από την αυτονόητη καταγραφή των αμέσως ορατών αστοχιών και την τεκμηρίωση και καταγγελία των ποικίλων, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κυβερνητικών μπαζωμάτων στην διερεύνηση των αιτιών και των ευρημάτων του δυστυχήματος.

Συνιστά δόλια παραπλάνηση το επιχείρημα Γεωργιάδης για Τέμπη: Μόνο ανθρώπινα λάθη ήταν αυτά που μας οδήγησαν στην τραγωδία – Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη https://www.thetoc.gr/politiki/article/georgiadis-gia-tempi-mono-anthropina-lathi-itan-auta-pou-mas-odigisan-stin-tragodia—den-uparxei-kamia-sugkalupsi/ [2].

Όπως και η σπέκουλα (μήπως όχι;) για τα περί υγείας του ενός μηχανοδηγού «Ο μηχανοδηγός είχε περάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας» – Αποκαλύψεις εργαζομένου του ΟΣΕ Τέμπη: «Ο μηχανοδηγός είχε περάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας» – Αποκαλύψεις εργαζομένου του ΟΣΕ, που σύμφωνα με το νόμο, πρώτον είναι προσωπικά δεδομένα και δεύτερον, πρέπει να περιέχονται στο τηρούμενο εντός του φακέλου υγείας, αυτόνομο/διακριτό όμως «ατομικό βιβλιάριο επαγγελματικού κινδύνου» (ΑΒΕΚ) κάθε εργαζόμενου, το οποίο ΑΒΕΚ παραδίδεται στον ίδιο όταν συνταξιοδοτηθεί. Ερώτηση: Υπάρχει τέτοιο ακριβώς ΑΒΕΚ, ερευνήθηκε η καταγγελία;

Είναι πασίγνωστο πως σπάνια τηρείται και συμπληρώνεται από τον γιατρό εργασίας της επιχείρησης, το σύμφωνα με το νόμο, αυτοτελές/διακριτό ΑΒΕΚ (σχετική επιστολή ΣτΠ 13-11-2009 προς ΔΕΗ, η οποία ΔΕΗ αρνήθηκε να τηρήσει τα υπό του νόμου οριζόμενα). Και τούτο, διότι επιχειρήσεις και κράτος θέλουν α) κουκούλωμα των προβλημάτων της υγείας σχετικά με την εργασία, β) αποφυγή των (σύμφωνα με το περί υγείας και ασφάλειας εργασίας θεσμικό πλαίσιο) εργατικών δικαιωμάτων πληροφόρησης-διαβούλευσης-συμμετοχής-ελέγχου, γ) αποφυγή τυχόν διεκδικήσεων αποζημιώσεων για βλάβες υγείας στην εργασία, από συνταξιούχους που πλέον δεν φοβούνται τον εργοδότη.

Στα πλαίσια της προαναφερθείσας ΓΕΕΚ, ουσιαστικά γραπτής προειδοποίησης για την έλλειψη “συστήματος αποτροπής δυστυχήματος εξ αιτίας ανθρώπινου λάθους”, ήταν γνωστό σε όλους τους εργοδότες, στους σιδηροδρόμους, στα στελέχη και στους προέδρους εταιρειών ως και στους πολιτικούς/κυβερνητικούς/κρατικούς (και Σωμάτων Επιθεώρησης ασφαλώς) προϊσταμένους-ελεγκτές των κρατικών εταιρειών αλλά και μη κρατικών, πως χρειαζόταν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Αναμφίβολα και όλα τα πολιτικά κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, είχαν γνώση της παραπάνω ανάγκης και θεωρητικά, την υποχρέωση άσκησης έγκαιρης και αποτελεσματικής “νομικής και από το πεζοδρόμιο ως και διεθνώς” πίεσης στην ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αντί της πολιτικάντικης/ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης του λαϊκού πόνου, της δεν είδα-δεν άκουσα δικογραφίες κατ’ άρθρο 86Σ στη Βουλή” (=στέρηση φυσικού δικαστή), της το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό“, και της μα πιστεύετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη;πολιτικής τακτικής.

Με τα παραπάνω τεκμηριώνουμε, πως υπάρχει κοινός παρονομαστής σε Μάτι και Τέμπη και αυτός (ο παρανομαστής) αποτελείται από τις ελλείψεις και τις αιτίες που προϋπάρχουν μιας πυρκαγιάς ή ενός δυστυχήματος και φωνάζουν από πριν “έρχεται φωτιά που δεν αντιμετωπίζεται με τα υπάρχοντα μέσα”, “έρχεται σιδηροδρομικό δυστύχημα που δεν αντιμετωπίζεται δίχως τηλεδιοίκηση”, “είστε ανεύθυνοι οι υπεύθυνοι”.

Αυτή η ανευθυνότητα όμως επισύρει ποινικές ευθύνες για τους υπαίτιους, θέλει συζήτηση και για τους λοιπούς κοινοβουλευτικούς που “δεν είδα-δεν άκουσα…” κλπ.

Το πραγματικό μέγεθος της ανευθυνότητας προκύπτει από την ποινή που προβλέπεται για κάθε έναν θάνατο, για κάθε έναν τραυματισμό, για την συνολική ζημιά στους σιδηροδρόμους, για κρατικές αποζημιώσεις κλπ.

Αυτόν τον μακάβριο υπολογισμό, αυτόν τον ποινικά και αστικά καταλογιστέο κοινό παρονομαστή, οφείλουν να έχουν συνειδητοποιήσει πρώτα απ’ όλους οι πολλοί, οι μη πολιτευόμενοι (και για την ίδια τη ζωή και ακεραιότητά τους φυσικά), για να ακολουθήσουν “αναγκαστικά” οι πολιτικοί και οι Εισαγγελείς να μην παρανομούν.

Συναφώς, χρειάζεται κατά περίπτωση και μια περαιτέρω διαβάθμιση επί των εμμέσων αιτιών.

Δηλαδή, γνωρίζουμε πως δεν λειτούργησε εν προκειμένω τηλεδιοίκηση, για πολλούς προσωρινούς λόγους, όπως, καταστροφή καλωδίων εξ αιτίας κλοπών, καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων σε συμβάσεις.

Όμως, γιατί δεν λειτούργησε; Διότι κυρίως, πρωθυπουργοί και υπουργοί, αντί να καταβάλλουν άμεσα τα 50 σωτήρια εκατομμύρια, προτιμούσαν διαχρονικά τα μνημονιακά χρόνια, να ονομάζουν, ακόμα και το προϋπολογισμένο κόστος ασφάλειας των σιδηροδρόμων, ως πλεόνασμα (37 δις το “μαξιλάρι” επί Τσίπρα και ο μαξιλαροπόλεμος Ο Δημήτρης Μάρδας εξηγεί τι είναι το «μαξιλάρι» των 37 δισ.: «Ήταν η προτιμότερη επιλογή» δεν πτοείται από τους νεκρούς των Τεμπών): [“Ερωτηθείς (σημ. συντάξ., ο κύριος Σπίρτζης) τι θα μπορούσε να γίνει με τη σύμβαση 717, είπε ότι «αυτό που μπορούσες να κάνεις, είναι είτε συμπληρωματική σύμβαση –που είναι χρονοβόρα διαδικασία, γιατί τότε ήμασταν στα μνημόνια, δεν είχε η χώρα 40-50 εκατ. που χρειάζονταν για σύστημα τηλεδιοίκησης… » από τον σύνδεσμο Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Η Ευρωπαία εισαγγελέας έκανε πλημμελή δουλειά – Τι είπε για Κ. Αχ. Καραμανλή και σύμβαση 717 και στο 16:51 του παρακάτω βίντεο, ο κος Σπίρτζης καταθέτει δημοσίως, πως αυτό που μπορούσες να κάνεις, είναι: ή θα έκανες συμπληρωματική σύμβαση –που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, γιατί τότε ήμασταν και στα μνημόνια, δεν είχε η χώρα 40-50 εκατ. που χρειαζόνταν για να έχουμε σύστημα τηλεδιοίκησης ή θα ολοκληρωνόταν αυτή η σύμβαση, δεν θα΄χαμε σύστημα τηλεδιοίκησης και τότε θα υπήρχαν πραγματικές ευθύνες…“, https://youtu.be/WWzpobkoHH8?si=rdkEFgOB_vkEBCeO.]

Σχετικά με το “δεν είχε η χώρα 40-50 εκατομμύρια που χρειαζόταν για να ‘χουμε σύστημα τηλεδιοίκησης” που αφορά (1) το πολιτικό προσωπικό που αποδέχεται ως φυσιολογική αυτή την μνημονιακή υποχρέωση (να μην έχει 40-50 εκ. για τηλεδιοίκηση αλλά να έχει 37 δις για μια επαχθή και απεχθή (κατεβάστε τον σύνδεσμο https://greekmarketresearch.com/wpcontent/uploads/2018/01/UNITEDNATIONSAHRC-25-50-Add1_en.doc) μνημονιακή πολιτική και (2) τους Εισαγγελείς που οφείλουν να εξετάσουν σε βάθος και αυτήν ακριβώς την παράμετρο/βασική αιτία της ύπαρξης 57 θανάτων και τρομερών τραυματισμών, είναι και τα:

(1) [Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αποσαφηνίζει τα εξής:

«Τον Ιούλιο του 2015 μετά την πυρκαγιά στην περιοχή του Λιτοχώρου, η τηλεδιοίκηση Λάρισας υποβαθμίστηκε σημαντικά και πρακτικά έπαψε να λειτουργεί ως πλήρης τηλεδιοίκηση. Η μόνη δυνατότητα που διατηρούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης ήταν η παρακολούθηση της διαδρομής από την είσοδο της Λάρισας έως την είσοδο των Νέων Πόρων. Δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεχειρισμών για τη χάραξη διαδρομών μεταξύ των Σταθμών παρά μόνο διευθέτηση μεμονωμένων αλλαγών τροχιάς.], για το οποίο βλέπετε αναλυτικότερα στο ΟΣΕ: Απόλυτος-ανακρίβεια-όσα-αναφέρονται-για-την-ύπαρξη-τηλεδιοίκησης-2019-στη-Λάρισα ,

(2) Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: “Με τη Σύμβαση 717, δεν θα είχαμε Τέμπη”

(3) Βίκυ Βασιλαντωνοπούλου από σελ.174-190 “Η επικινδυνότητα των ισχυρών και η ισχύς των επικινδύνων: παραλλαγές μιας μη συμβατικής πραγματικότητας” (σημ. συντάξ.: εγκληματολογική πραγματογνωμοσύνη επί του εγκλήματος των μνημονίων επιβεβαιωμένη και με το παρόν άρθρο). Επίσης την περίληψη ( σελ. 33-34).

======================================================

Επεξηγήσεις

[1] Η κατάρρευση γέφυρας στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, που οδήγησε σε πτώση αυτοκινήτων στον ποταμό με θανάτους των οδηγών, θεωρείται ατύχημα διότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί η διακοπή λειτουργίας των μηχανών του πλοίου που προσέκρουσε επ’ αυτής, ενώ η σύγκρουση των συρμών στα Τέμπη ήταν έγκλημα ενδεχομένου δόλου, διότι κι άλλα παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Από Η μονταζιέρα των Τεμπών ροκανίζει το πολιτικό κεφάλαιο του Μητσοτάκη .

[2] Αν δεν προσδιοριστούν ΟΛΕΣ οι έμμεσες/βασικές αιτίες του δυστυχήματος και κυρίως, η μη ύπαρξη τηλεδιοίκησης και η καθ’ ομολογία Χ.Σπίρτζη μνημονιακή αιτία για την οποία τσιγκουνεύτηκαν και η κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα 40-50 εκ. για τηλεδιοίκηση, επίσης ο κατακερματισμός σε πολλές επιχειρήσεις, εργολαβίες και υπεργολαβίες[3] του έργου των σιδηροδρόμων, η υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων & συμβάσεων και μάλιστα σταθμαρχών, τότε και η πλευρά των θυμάτων Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών – «Σωρεία ανθρώπινων λαθών και παραλείψεων» θα συμπέσει με το κυβερνητικό αφήγημα των ανθρωπίνων λαθών ως μοναδικής αιτίας του δυστυχήματος, μιας και η σωστά επισημαινόμενη έμμεση αιτία της πραγματογνωμοσύνης των συγγενών, της μη ύπαρξης φωτοσήμανσης, θα περάσει στα ψιλά (σε σχέση με την τραγικότητα των βεβαιωμένων υπολοίπων ανθρωπίνων “μη ευθέως κυβερνητικών” λαθών).

Στην πιο πάνω ομολογία προσθέτουμε και την κυνική ομολογία Άδωνι Γεωργιάδη

« Άδωνις: Αν έλεγε ο Καραμανλής για την ασφάλεια των τρένων δεν θα έμπαινε κανείς ».

[3] Από το 20:58 ομιλεί με σοβαρότατες καταγγελίες ο κος Μάνος Παναγιώτου, πρώην Αρχιμηχανικός ΟΣΕ ειδικά από το 23:56 περί παρεμβάσεων εργολάβων: “προσπαθούσαν οι εργολάβοι την υπάρχουσα τηλεδιοίκηση να την αντικαταστήσουν με ηλεκτρονική σηματοδότηση για να “φάνε” λεφτά” και αρκετά ακόμα στη συνέχεια, σε βάρος της προϋφιστάμενης τηλεδιοίκησης, “κάνανε αβάντες στον εργολάβο και του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ για να φάνε τα λεφτά της συμπληρωματικής σύμβασης” https://www.youtube.com/watch?v=xCbGWV7vWis

Υστερόγραφο: Με αφορμή το άρθρο https://www.militaire.gr/tempi-ki-omos-i-dikaiosyni-den-ereyna-ton-karamanli-analysi-me-nomika-epicheirimata/, τονίζουμε πως, πρώτα τεκμηριώνουμε τις υπουργικές-πρωθυπουργικές ευθύνες, μετά συζητάμε ΠΟΙΟΙ (πολίτες-κόμματα) κάνουν μηνύσεις σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, τέλος αναλύουμε τις δύο περιπτώσεις περί 86Σ (προκαταρκτική εξέταση στη Βουλή και νομικοί τρόποι αντιμετώπισής της, πχ κακοδικία στη Βουλή -Τακτική Δικαιοσύνη και δυνατότητες παραμερισμού του 86Σ πχ ως επ’ ευκαιρία και όχι «σύμφωνα με» την εκτέλεση υπουργικών καθηκόντων υπεράσπιση της χρεοκρατίας έναντι των αναγκών για ασφάλεια, εν προκειμένω και οπωσδήποτε, σύγκρουση του 86Σ με τα θεμελιώδη-μη δυνάμενα να αναθεωρηθούν άρθρα 4παρ.1 και 26).

 

 

 

Φωτιές: Γιατί δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για τις καταστροφές
Thursday
31/08/2023
00:24 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΕΣ καλοκαίρι 2023 Χρ. Κουτσούκος
0

Σχόλιο GMR: Αντί σχολίων ακολουθεί μετά το άρθρο σχετική αρθρογραφία.

 

 

 

 

Χρίστος Κουτσούκος(*), 30 Αυγούστου 2023

 

 

 

Το εκ των πραγματικών περιστατικών εύστοχο ερώτημα του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Γ. Καμπά «Ο πανίσχυρος στρατιωτικά Έβρος, «ανοχύρωτος» στη φωτιά;»(1), αναδεικνύει τις εξής πιθανές ελλείψεις (παρόμοια ισχύουν για τις υπόλοιπες πυρκαϊές, Ρόδος, Πάρνηθα, Στείρι-Οσιος Λουκάς, κλπ) και οι οποίες πρέπει να εξεταστούν:

 

 

1)– Κατ’ αρχήν (ελλείψεις ) επαρκούς ετήσιας πρόβλεψης/Γραπτής Εκτίμησης, πιθανών και ενδεχομένων πυροκινδύνων (ΓΕΠΚ). Δηλαδή αν πιάσει φωτιά στο τάδε σημείο, πως μπορεί να εξελιχθεί και τι να απειλήσει.

Ταυτόχρονα πρέπει να γίνεται διερεύνηση/ εξέταση σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά και δικαιϊκά εργαλεία και όχι ωμή συγκάλυψη βάσιμων αιτιών-υπαιτιοτήτων. Αιτιών “αμέσων”/αμέσως ορατών, συνήθως γνωστών και επαναλαμβανομένων εκ της εμπειρίας, π.χ. εμπρησμοί εκ προθέσεως ή “εξ αμελείας” κλπ, και αιτιών “εμμέσων” καλουμένων και βασικών, που προδιαγράφουν κακή κατάσταση (π.χ. σπινθήρας ανασφαλούς δικτύου ΔΕΗ) ή προδιαγράφουν έλλειψη μέσων και οργάνωσης πυρόσβεσης (π.χ. μη διάθεση επαρκούς χρήματος για την πρόληψη και προστασία σε σχέση με την ΓΕΠΚ και προ παντός, με το εντός της ΓΕΠΚ εντοπιζόμενο προς προστασία ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ,που σε αυτό, ενώ σωστά τοποθετήθηκε η ανθρώπινη ζωή, αποκλείστηκε αυθαίρετα η βιοποικιλότητα)

2) — Έλλειψη Επαρκούς Επιχειρησιακού Σχεδίου αντιμετώπισης των εκ της ΓΕΠΚ κινδύνων, όπου περιλαμβάνεται εκτός από το πλαίσιο ΠΡΟΛΗΨΗΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και η απαιτούμενη διεπιστημονική συνεργασία. Για την πρόληψη, καταγγέλλεται πως η Δασική Υπηρεσία υποβαθμίστηκε απελπιστικά, ενδεικτικά, Δασικές πυρκαγιές: Αποδεκατισμένη η δασική υπηρεσία της χώρας.

Επισημαίνεται πως δεν μας λείπουν οι ιδιάζουσες γνώσεις επιστήμης (αυτό αφορά και την Δικαιοσύνη που “δεν καταλαβαίνει τις μεθόδους διερεύνησης για μεγάλες πυρκαϊές…), λείπει η θεσμοθετημένη σχετική διεπιστημονική συνεργασία επιστημόνων (που τοποθετούνται μόνο στην τηλεόραση… π.χ. Ζερεφός για κλιματική αλλαγή: Το κόστος αν δεν κάνουμε τίποτα θα υπερβεί τα 700 δισ. στο τέλος του αιώνα και Συνολάκης: Θα έχουμε μέγα πυρκαγιές και του χρόνου), λείπει η συνειδητοποίηση για δυνατότητες (υποχρεώσεις) περί εξελιγμένων υποβοηθητικών τεχνολογικών μέσων και ανάλογης οργάνωσης-συνεργειών, για πληροφόρηση-επικοινωνίες έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης ανάφλεξης πχ με δορυφόρους, drones, κλπ.

3) — Μόνιμες Ελλείψεις Πυροσβεστικών και υποβοηθητικών για πληροφόρηση επί του πεδίου και των συνθηκών, μέσων για επικοινωνίες, και ελλείψεις προσωπικού

4) — (Ελλείψεις) Λόγω αστοχίας ενεργειών πυρόσβεσης, απομάκρυνσης πληθυσμού-ζώων, προστασίας ευαίσθητων και ιστορικής σημασίας σημείων

5) — (Ελλείψεις) Λόγω αναποτελεσματικής ομαδικότητας και συνεργασίας στην οργάνωση από πυροσβεστική υπηρεσία κλπ έως πολιτική προστασία και αντίστροφα

6) – Σε συνδυασμούς επί των παραπάνω και ότι άλλο μπορεί να προστεθεί.

 

Υστερόγραφο:

 

α) — Δικαιολογίες δεν χωρούν, διότι χρήματα για υπέρτερα αναγκαία μέσα και οργάνωση υπάρχουν, αλλά συσσωρεύονται από λίγους λόγω όχι ορθής φορολογίας, με ευθύνη των εδώ κυβερνήσεων κατά το υπόδειγμα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής και πλουσίων κρατών ακόμα (όπου όχι και πλουσίων πολιτών πάντα).

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να παίρνουμε ως “παράδειγμα” και “δικαιολογία” αντίστοιχες πυροκαταστροφές σε Καναδά και Ισπανία, όπου τουλάχιστον ο Καναδάς μπορούσε εύκολα να κρατικοποιήσει και να μεγαλώσει, για τις δικές του ανάγκες, την Bombardier (Canadair) και να εξάγει κιόλας. Βέβαια επισημαίνουμε πως στην Ελλάδα λειτουργεί αρνητικά ως μια έμμεση=βασική αιτία, αυτή της μη επαρκούς χρηματοδότησης πυροπρόληψης-πυροπροστασίας (ανεπάρκεια που προκύπτει βάσιμα εκ των πραγματικών περιστατικών και που χρειάζεται και επανεξέταση και διερεύνηση). Πρόκειται, πέραν των συνήθων προ του 2010 πρακτικών σύνταξης προϋπολογισμών, για βάπτισμα των αναγκών (εν προκειμένω πυροπρόληψης-πυροπροστασίας) ως “πλεονάσματα” για την εξυπηρέτηση ενός από το 2010 επιβληθέντος ως αναγκαστικού, επαχθούς και απεχθούς (νομικά) δημόσιου χρέους.

 

β) — Συμπληρωματικά (ως δυνατόν να θεραπευθεί αλλά όχι και σε περίπτωση ταυτόχρονης εμφάνισης και πυρκαϊάς σε ευαίσθητο στρατιωτικό σημείο και εκμετάλλευσης του γεγονότος από εχθρική δύναμη), υπάρχει και το διακύβευμα της εθνικής ασφάλειας, όπως αναδεικνύει και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γ. Καμπάς.

 

γ) — Κρίσιμο ερώτημα: Ποιά η από την Ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης οφειλόμενη (ως εν δυνάμει θεραπευτική των κακώς κειμένων αντιλήψεων-πρακτικών) διερεύνηση επί των παραπάνω;

 

Ουσιαστικά, το άρθρο Πυρκαγιές: Πώς φτάσαμε στην κόντρα της κυβέρνησης με το Αστεροσκοπείο [Τελικά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση».], αναδεικνύει την σύγκρουση των επιστημόνων με την Ηγεσία της Δικαιοσύνης ως προς την αξιολόγηση του μεγέθους της καταστροφής και ακόμα πιο ουσιαστικά, αποτελεί κόλαφο κατά της Ηγεσίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία βγάζει ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ (από το προκαταρκτικό στάδιο έως και το τελικό στάδιο της προδικασίας) τελείως έξω (πάει και τελείωσε, πολιτικό πρόσωπο, ούτε που διανοούμαστε να το αγγίξουμε!) από το κάδρο των ΑΙΤΙΩΝ τις πιο σοβαρές ΕΜΜΕΣΕΣ/ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ (πρώτα-πρώτα ανυπαρξία ή κακή ΓΕΠΚ) και από το κάδρο των ποινικών ευθυνών πολιτικά πρόσωπα (Τσίπρας/Μάτι, Κ. Καραμανλής Τέμπη, κλπ) και πρόσωπα που έχουν την ευθύνη σύνταξης και υπογραφής/επικύρωσης και της ΓΕΠΚ και του αντίστοιχα οφειλόμενου επιχειρησιακού σχεδίου.

“Στην τελική” (τελικά προδιαγεγραμμένη λόγω των εμμέσων αιτιών ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ), Τι κάνει (πως δεν καταλαβαίνει) η Ηγεσία του Αρείου Πάγου (ο/η Πρόεδρος & Εισαγγελέας Α.Π.), δηλαδή οι Πρόεδροι Α.Π. (επειδή ο/η εκάστοτε Πρόεδρος Α.Π. είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων, Προέδρου-Εισαγγελέα Α.Π.) των ετών των μεγαπυρκαϊών;

 

 

—————-

(1) «Ο πανίσχυρος στρατιωτικά Έβρος, «ανοχύρωτος» στη φωτιά»;

https://www.militaire.gr/o-panischyros-stratiotika-evros-anochyrotos-sti-fotia-epitimos-a-ges-giorgos-kampas/

 

(*)Χρήστος Κουτσούκος, Σμχος (ΜΤ) ε.α. Π.Α.

——————————————–

σχετική αρθρογραφία

 

Αντί σχολίων

Δώρα Σκαρτσή: Η ολιγωρία οδήγησε στην καταστροφή της Δαδιάς – Ποτέ δεν απαγορεύτηκε από Οικολογικές Οργανώσεις η δασική διαχείριση


newsBomb-Φωτιά στον Έβρο: Το «πριν» και «μετά» της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Δαδιά


Γκρίνια για Στυλιανίδη

Λόγω της αναφοράς στον Κικίλια ρώτησα τι γίνεται στο υπουργείο που όλοι μας έλεγαν πως φέτος θα υπάρξει κοσμογονία. Κι όμως, γκρίνια υπάρχει για τον πρώην υπουργό εξ Κύπρου, τον Χρήστο Στυλιανίδη.  Και μαθαίνω πως παράπονα έχει και ο πρωθυπουργός για τον τρόπο που εργάστηκε ως υπουργός και τι παρέδωσε.“.

Η Ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ούτε “παράπονο” για τον πρώην υπουργό Χ. Στυλιανίδη!

Ο υπουργός που κοιμάται σε… ράντζο και τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων που ανοίγουν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη


Ήδη από χθες στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του παρουσιάζοντας ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, τη θωράκιση της πολιτικής προστασίας, αλλά και τη στήριξη και ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές όπως:

Την ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης με έμφαση στα εναέρια μέσα, με την προμήθεια νέων Canadair (CL-515) από το 2026 και περισσότερων από 100 drones -τεσσάρων διαφορετικών τύπων- ήδη από την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Αυτά (και άλλα ακόμα) που μια ΓΕΠΚ έπρεπε να είχε εκτιμήσει, ΠΡΟΧΘΕΣ.

Υπουργικό συμβούλιο πριν τη ΔΕΘ με 14 «βαριά» θέματα στην ατζέντα


«Καμία πρόοδος της οικονομίας δεν αντισταθμίζει την ερημοποίηση της χώρας»-Στέλιος Φενέκος


Χρ. Ζερεφός-Τι πραγματικά σημαίνει η καταστροφή του δάσους της Δαδιάς και της Πάρνηθας – Τι θα συμβεί στη χώρα μας


Κόλαση στον Έβρο για 16η ημέρα και μοναδική ελπίδα η βροχή! 935.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής


Meteo: Αποκαρδιωτική η δορυφορική απεικόνιση της καμένης έκτασης στη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο


Απίστευτο! Έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν το Εθνικό Αστεροσκοπείο για …πολιτικοποίηση!!! Βίντεο


Αρβανίτης:  Οι πυροσβέστες δεν πρέπει να είναι αναλώσιμοι


Έγκλημα η υποτίμηση της Γεωγραφίας…


Ο κ. Τσαντήλας μιλά για όσα προηγήθηκαν της καταστροφής. Είχε προβλεφθεί; Μπορούσαν οι αρχές να είχαν κάνει κάτι; Τι να κάνει μια χώρα η κυβέρνηση της οποίας ΔΕΝ ψήφισε το νόμο της ΕΕ για την προστασία της φύσης;

Θεσσαλία: Ακραίες δικαιολογίες , θανάσιμοι κίνδυνοι και ο ενδεχόμενος Αρμαγεδών! Χ.Τσαντήλας


Μέσα στον Αύγουστο οι δασικές πυρκαγιές κατέστρεψαν 1,2 εκατ. στρέμματα – Από την αρχή του έτους κάηκαν 1,7 εκατ. στρέμματα


Αίσθηση προκαλεί και η παραδοχή του κ. Λαγουβάρδου, πως ενώ υπάρχουν διαρκώς στοιχεία μετεωρολογικά, κλιματικά και άλλα χρήσιμα δεδομένα από τους επιστημονικούς φορείς, για τον σχεδιασμό και την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένω, αυτά δεν είναι απευθείας διασυνδεδεμένα ή δεν ζητούνται σε στρατηγική συνεχή βάση από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και των άλλων κρατικών επιτελείων.

Καταιγιστικός ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις καταστροφικές φωτιές


Πρόκειται για την γραπτή εκτίμηση πυροκινδύνων που αναφέρει το άρθρο του militaire.

Η Επιτροπή παρουσιάζει ένα νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου δασικών πυρκαγιών

Και μάλιστα επισημαίνει, “το εργαλείο θα βοηθήσει την ΕΕ, τα κράτη μέλη της και άλλες χώρες πανευρωπαϊκά να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών τους και το φυσικό τους περιβάλλον.“, ενώ ο πρωθυπουργός έχει τη οικονομικίστικη νοοτροπία πως, “το δάσος θα ξαναγίνει  Μητσοτάκης: «Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, τα δάση θα ξαναγίνουν, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Αποτέλεσμα αυτής της πρωθυπουργικής νοοτροπίας, ακόμα και σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές υποδείξεις, είναι: Κυνική ομολογία ενοχής από Μητσοτάκη για το δάσος της Δαδιάς

 


 


 


 


 


 


 

_.

 

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

Δημοψήφισμα για το Kυπριακό για «οποιαδήποτε λύση»;
Thursday
01/12/2022
14:36 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Ζουμάς Δημοψήφισμα ΚΥΠΡΟΣ Χρ. Κουτσούκος
0

_.

 

 

 

 

Γιώρ. Ζουμάς/ Χρ. Κουτσούκος[*], 20 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Μια μετά σεβασμού επισήμανση-απάντηση προς τον πατριώτη, κύριο Πέτρο Παντελίδη:

 

Στο αδιαμφισβήτητα πατριωτικής πρόθεσης άρθρο του καταλήγει ο κος Π. Παντελίδης, σε πρόταση που περιλαμβάνει την δημοψηφισματική επιλογή για την “αυτοκατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.)” :Από τώρα όμως καλούμε όλους τους υποψηφίους να περιλάβουν μέσα στο πρόγραμμά τους και μίαν θέση, που δεν θα έχουν δικαίωμα να παραβούν. Πρέπει να δεσμευτούν, ότι σε όποια συμφωνία καταλήξουν και αποδεχτούν, είτε ως τελική λύση, είτε ως ενδιάμεση συμφωνία, θα την παρουσιάσουν στο λαό και να ζητήσουν την έγκριση του με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε δημοψήφισμα.

Η δήλωση αυτή πρέπει να είναι νομικά κατοχυρωμένη και να μην έχουν δικαίωμα να την διαφοροποιήσουν. Ο κυπριακός λαός πρέπει να πει το τελευταίο ΝΑΙ ή ΟΧΙ για τη λύση. Μόνο ο λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει αυτοκατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.).

Γιατί αυτή θα είναι η επωδός οποιασδήποτε συμφωνίας, που θα είναι αποτέλεσμα των συγκλίσεων και του πλαισίου Γκουτέρες.

Αναρωτιόμαστε.

Επειδή δηλαδή, υπάρχουν έξωθεν πιέσεις-εκβιασμοί-εξαγορές-οργανωμένα σχέδια και έσωθεν ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ, πρέπει σώνει και καλά, να ωθηθεί μέσω δημοψηφίσματος και (ως δευτερεύουσα, υψίστης όμως ποινικής σημασίας, επισήμανση) εν μέσω οργανωμένης κατάστασης δόλιας παραπλάνησης-εκβιασμών-εξαγορών-αντιποίνων-καταστολής, ο λαός να σκοτώσει την Μητέρα Πατρίδα και Εαυτόν;

Δυστυχώς,η επωδός οποιασδήποτε συμφωνίας, που θα είναι αποτέλεσμα των συγκλίσεων και του πλαισίου Γκουτέρες, δεν είναι μόνον η “άνευ δημοψηφίσματος” εθελοεκχώρηση, της εθνικής αυτεξουσιότητας, της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, κάθε έννοιας και αρχής του κατακτημένου νομικού πολιτισμού που αφορά Κράτος και Πολίτη.

Είναι και η, μετά δημοψηφίσματος (*”κλειδί”) και μάλιστα παράνομου δημοψηφίσματος, αφού στις προτεινόμενες επιλογές τοποθετείται επιλογή εκτέλεσης εγκλήματος κατά ανεξάρτητου κράτους, και μάλιστα ΚΑΤΑ αυτής της ιδίας της ΗΜΩΝ πατρίδας, κατά σημερινών και αυριανών Πολιτών της, κατά της ως σήμερα διατηρημένης με αίμα Αυτεξούσιας Κρατικής Οντότητας.

Προπαρασκευαστικές πράξεις (του εν λόγω) εγκλήματος υπήρξαν πολλές, που οδήγησαν και στην ποσοτική και στην “ποιοτική” (μέσω “λογικών” επιχειρημάτων), ανάπτυξη και εξάπλωση των εθνομειοδοτικών προτάσεων-πράξεων και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, πρώτα με δόλια παραπλάνηση, παράλληλα με εκβιασμό και με εξαγορά (να πιστέψουμε, για όλους, αν όχι μέσω εκβιασμού, ή ιδιοτέλειας, λόγω βλακείας;), με καταστολή και με αντίποινα.

Και ποιά τελικά μπορεί να είναι η λαϊκή-κοινωνική- Δικαιϊκή στο βάθος, απάντηση-φρένο στην ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ κατάργησης ή ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.), με “αξιωματικά” δεδομένο πως δεν μπορεί να υπερισχύσει καμιά “νομική κατοχύρωση”, όταν όπως κάθε φορά, σε κάθε εποχή, σε κάθε πολιτικό σύστημα, αμβλύνεται το περί Δικαίου και Αγάπης προς Πατρίδα-Δημοκρατία-Αλληλεγγύη λαϊκό-κοινωνικό αίσθημα;

Μα φυσικά, η απάντηση είναι, “με όλα τα μέσα να κινηθούμε”, όπως συστήνει και ο καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης κατά Χρεοκρατίας-Σφετερισμού Λαϊκής Κυριαρχίας και απάντηση οργανωμένη με οδηγητή/ υψωμένη δ.ά.δ.α. Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης.

 

(*”κλειδί”) Όπως και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος, Ελληνικό δημοψήφισμα του 2015, που καταδιαφημίστηκε και τελικά “συνέβη” (πού(; ) οι διανοούμενοι για να μην είχε συμβεί;), η δημοψηφισματική επιλογή ΝΑΙ-Πράξη από δικαιϊκή άποψη, ουσιαστικά Εσχάτης Προδοσίας σε βάρος της Πατρίδας, πράξη καταπάτησης κάθε έννοιας Δικαίου σε βάρος Ελλήνων Πολιτών τωρινών και μελλοντικών.

Βέβαια και εδώ προηγήθηκαν και οι προπαρασκευαστικές και συνυπήρξαν και οι συνοδευτικές, πράξεις του πραγματοποιηθέντος εγκλήματος του έμπρακτου σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας (που οργανώθηκε με, δόλια παραπλάνηση, εκβιασμό, εξαγορά λόγω βλακείας-εκβιασμού-ιδιοτέλειας, αντίποινα, καταστολή κυβερνητική/αστυνομική-δικαστική-δημοσιογραφική-ολοκληροκοινοβουλευτική) και ακολούθησαν και άλλα ακόμα εγκλήματα, όπως, και το διαρκές κουκούλωμα της υπόθεσης Vodafone-δολοφονίας Κ.Τσαλικίδη-απόπειρας δολοφονίας του Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, και η “υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ” και το ΤΑΙΠΕΔ και η Συμφωνια των Πρεσπών, και οι εθελοεκχωρήσεις κυριαρχίας (αντί ανανεούμενης  συμφωνίας για θαλάσσια-υποθαλάσσια εκμετάλλευση-συνεκμετάλλευση, υπό όρους και προϋποθέσεις συμμαχίας) στις συμφωνίες με Αίγυπτο-Ιταλία και οι παραμένουσες στα αζήτητα Γερμανικές Οφειλές, για τις οποίες οι εταίροι και σύμμαχοι μας το ξεκόβουν ωμά, “ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ”  Σολτς: Έχουν κλείσει νομικά και πολιτικά οι γερμανικές αποζημιώσεις – Μην συγκρίνετε Ελλάδα και Τουρκία με τον πόλεμο της Ουκρανίας .

Και τελικά, ποιά η “επωδός” του Ελληνικού Δημοψηφίσματος του 2015;

Η μια υποχώρηση έφερε την άλλη.

Μετά την αποδοχή της ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ακολούθησε, όπως συμβαίνει κάθε φορά που αμβλύνεται το περί Δικαίου αίσθημα, η καταπάτηση της θριαμβευτικής επικράτησης του ΟΧΙ.

 

[*]

Γιώργος Ζουμάς Απτχος(Ι) εα Π.Α.

Χρήστος Κουτσούκος Σμχος(ΜΤ) εα Π.Α.

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Με αφορμή την οπτική της Κας Ζωή Κωνσταντοπούλου για την … Έξοδο από τα Μνημόνια
Friday
24/08/2018
17:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Χρ. Κουτσούκος
0

 

Χρ. Κουτσούκου 24 Αυγ. 2018

 

 

ΘΛΙΨΗ ΛΟΓΩ ΝΤΡΟΠΗΣ

Συμπολίτες, το συνημμένο link (εδώ) φέρνει θλίψη μεγαλύτερη, λόγω ΝΤΡΟΠΗΣ.

Η θλίψη, θλίψη, και ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ. Υπάρχει όμως και η ΝΤΡΟΠΗ.

Η ΝΤΡΟΠΗ, αφορά την ακατανόητη συμπεριφορά (εν μέσω τέτοιας θλίψεως), ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΩΝ (εν καιρώ ΚΑΤΟΧΗΣ), ως προς την ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ για συν-εφαρμογή (με δημοκρατική και όχι αντιπροσωπευτική, και όχι “καπελωτική”, συνέργεια σχημάτων μετά των πολιτών) του άρθρου 120Σ, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Γ. Κασιμάτη για συνδρομή 10-15 επιστημόνων προς εφαρμογή/ διεθνοποίηση του άρθρου 120Σ (εδώ) και παράλληλα με επιστημονική (οικονομικοδικαιϊκή τεκμηρίωση), δικονομική και “πεζοδρομιακή” ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της έκθεσης 7/3/2014 του ΟΗΕ (εδώ), για λογιστικό έλεγχο του χρέους με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ λογοδοσία των υπαιτίων”.

Η ΝΤΡΟΠΗ αφορά ΕΠΙΣΗΣ, την άρνηση αξιοποίησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό, των δηλώσεων-καταγγελιών του Προέδρου του ΣτΕ κου Ν.Σακελλαρίου για φιλομνημονιακή πολιτικοδικαστική ΔΙΑΠΛΟΚΗ (εδώ).

Κατά τα λοιπά, τα αντιμνημονιακά πολιτευόμενα σχήματα αρνούνται ΚΑΘΕ συζήτηση, για δημοκρατικά οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο, όντας επικεντρωμένα σε έναν εννιάχρονο ήδη προεκλογικό διαγκωνισμό για τα οφίτσια του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικού (εγγενώς Αντι-δημοκρατικού) Κοινοβουλευτισμού καθώς και για την εισχώρηση (με το πλουσιοπάροχο) στο άντρο των Κατοχικών Δυνάμεων (την Ευρωβουλή).

Οι παραπάνω προτάσεις αναζητούν ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ με κάθε άλλη συμβατή θέση-δράση.

Σμχος ε.α. Π.Α

Χρίστος Κουτσούκος

ΠΗΓΗ: koukfamily.blogspot