ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κουτσούμπας: Να μην κλείσουν οι Σκουριές
Wednesday
04/03/2020
01:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Λίγο αργά είδαμε την ανάρτηση στην “Καθημερινή”, αξίζει όμως να φυλάμε τα ρούχα μας από τους δήθεν κομμουνιστές.

Διαβάζουμε τι δήλωσε ο Μεγαλειότατος Γ.Γ.του “Κόμματος: “Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ούτε λύνει το ζήτημα αυτό το πρόβλημα που λένε δήθεν για το περιβάλλον. Μπορούν να επιβάλουν μέτρα και με την εταιρεία, οποιαδήποτε εταιρεία και σε αυτές τις συνθήκες και κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες στο περιβάλλον“.

Δήθεν, λοιπόν, η προστασία του περιβάλλοντος!

Όμως, το διορθώνει, ο Μεγαλειότατος !

Εντάξει βρε παιδιά, δεν είναι και τόσο δήθεν.

Κάποιο προβληματάκι, πάντα μπορεί να υπάρχει βρε παιδιά με το περιβάλλον!

…οποιαδήποτε εταιρεία…κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες…

Τι λέει γι αυτές τις αισχρές και παροτρυντικές παραβιάσεων της νομοθεσίας (κανονισμό μεταλλείων), συναρτημένες με το εργοδοτικό συμφέρον ασυναρτησίες, ο Μάκης Παπαδόπουλος στέλεχος του “Κόμματος” και εκλεκτός επιστήμονας σε θέματα θεσμικού πλαισίου υγείας, ασφάλειας της εργασίας και διασύνδεσης με το περιβάλλον, θέματα περιβαλλοντικής ρύπανσης και επιπτώσεων από την επιχειρηματική δραστηριότητα; Τι λέει ο κάθε κομμουνιστής για την ανυπαρξία ουσιαστικής δημόσιας και επιστημονικής διαβούλευσης, ηθελημένη ανυπαρξία κρατικού ελέγχου, γι αυτό το τεράστιο, από πλευράς επιπτώσεων, για το περιβάλλον, εγχείρημα;

Βέβαια, έχουμε και το προηγούμενο της μακροχρόνιας ρύπανσης (με σοβαρότατες ασθένειες και θανάτους εργαζομένων και κατοίκων της περιοχές και με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ από την ΔΕΗ παρά τις συστάσεις του ΣτΠ) και γεωλογικής καταστροφής της Δυτικής Μακεδονίας από την ΔΕΗ, με το “Κόμμα” να στηρίζει αυτή την καταστροφή, παρά και την καταδίκη της επιχείρησης από το Δικαστήριο της COMMISSION έπειτα από σχετική προσφυγή του Ι.Μ.Δ.Α. (ΕΔΩ η σχετική απόφαση).

 

._

 

Δημ. Κουτσούμπας, 14 Ιανουαρίου 2016

 

 

 

Αντίθετος με το κλείσιμο των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο οποίος πάντως επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και την εταιρεία για τη στάση τους και είπε ότι θέση του κόμματός του είναι να κρατικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της περιοχής. «Οχι, να μην κλείσουν (τα μεταλλεία), εμείς δεν θέλουμε κανένα εργοστάσιο να κλείσει. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ούτε λύνει το ζήτημα αυτό το πρόβλημα που λένε δήθεν για το περιβάλλον. Μπορούν να επιβάλουν μέτρα και με την εταιρεία, οποιαδήποτε εταιρεία και σε αυτές τις συνθήκες και κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες στο περιβάλλον», είπε συγκεκριμένα στον Vima fm.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε, εξάλλου, τους εργαζομένους να βρίσκονται «κάθε μέρα στους δρόμους», παρομοιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης, κυρίως στο ασφαλιστικό, με μια κηδεία της χώρας στην οποία απλώς συζητείται αν το φέρετρο θα είναι ακριβό ή φθηνό. «Να το βράσω εγώ τέτοιο φέρετρο που αφορά τα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες», είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και τόνισε ότι από το καλοκαίρι και μετά, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστεί «οριστική μετάλλαξη» και κάνουν «τη βρώμικη δουλειά» που δεν θα μπορούσαν να κάνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχουν τμήματα της άρχουσας τάξης που προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιανομή της πίτας».

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

Κουτσούμπας: Η Ελλάδα της ανάπτυξης είναι η εντατικοποίηση και η ενοικιαζόμενη εργασία
Saturday
15/02/2020
17:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Το “κόμμα”, αρνήθηκε κατ’ επανάληψη να υποστηρίξει τριπλοσυνδυασμένα (συνδικαλιστικά-νομικά-πολιτικά) τα εδώ (απόφαση ΕΕΔΑ για ενοικίαση εργαζομένων-Προειδοποιητική επιστολή Commission για υ.α.ε.) ρήγματα εντός του αστικού κράτους.

Μόνο να σπεκουλάρει επ’ αυτών (των εργατικών πόνων) γνωρίζει.

Να ‘ναι καλά οι προστατευμένοι ως μέρος του συστήματος εξουσίας/Αντι-Προσώπου Σου, συνδικαλιστές και πολιτευόμενοι “κομμουνιστές”.

 

 

 

 

Δημ. Κουτσούμπας, 14 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή για τα εργασιακά, ανέφερε ότι αυτό που περιγράφει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ως «Ελλάδα που αλλάζει» και «Ελλάδα της ανάπτυξης και της ευημερίας», δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Τόνισε ότι «η πραγματική κατάσταση είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, η γιγάντωση των ευέλικτων μορφών εργασίας, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η εκτίναξη της ενοικιαζόμενης εργασίας και της εργολαβικής απασχόλησης και η παντελής έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των θανατηφόρων στη βιομηχανία σε όλους σχεδόν τους κλάδους.

 

Είπε ότι η κυβέρνηση μέσα σε λίγους μήνες ψήφισε ή δρομολόγησε νέα επιθετικά μέτρα στο χώρο των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

(more…)

ΚΚΕ: Η εικόνα ενός αστυνομικού να χτυπάει παιδί προκαλεί οργή
Tuesday
28/01/2020
07:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ (ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ):

Θύμωσε το ΚΚΕ, τρέμετε κυβερνώντες και συνένοχοι (δικαστικοί, αστυνομικοί, συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι).

Τρέμετε, τρέμετε την οργή του ΚΚΕ.

Δέκα χρόνια εθελοεκχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας μαζεύει οργή το τιμημένο ΚΚΕ, για να μεγαλώσει η οργή του, θα μαζεύει οργή μέχρι το 2060 που προβλέπεται (με τα πιο αισιόδοξα σενάρια) πως θα ξοφληθούν οι δανειστές. Και μετά, το τιμημένο ΚΚΕ, θα συνεχίσει την συνεργασία του με τους επικυρίαρχους, ως γνήσιο τέκνο της οργής, συγγνώμη διαγράψτε την τελευταία λέξη, της Κατοχικής Βουλής.

Βέβαια το “τιμημένο”, ΔΕΝ ΟΡΓΙΣΤΗΚΕ για τον “ένα βιασμό το εξάμηνο” του αρχιαλήτη (αυτουνού της εγκληματικής συμμορίας ΣΥΡΙΖΑ, χειρότερης της χρυσής αυγής) Δρούτσα.

Βέβαια, όταν βρέθηκαν μερικοί άλλοι αλήτες στο “κόμμα οι οποίοι απέλυσαν με εγκληματικά παράνομο τρόπο (με τις ευλογίες της φιλεργοδοτικής αστικής δικαιοσύνης) τον Γ.Κ. (ΕΔΩ σχετικό λινκ), ψηλά και χαμηλά ιστάμενοι “κομμουνιστές” το βούλωσαν, για να μην πούμε το χειροκρότησαν.

Ακούς εκεί, οργή λέει, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ (ΕΔΩ).-

 

 

newsbeast, 27 Ιανουαρίου 2020

 

 

«Όσο η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα»

 

Την οργή του αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στο Μενίδι με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό, που άσκησε βία κατά ανήλικου παιδιού, εκφράζει το ΚΚΕ.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός

«Η εικόνα με τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπάει παιδί 11 χρονών, στο Μενίδι, προκαλεί οργή» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Όσο η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα, ακόμα κι αν στα λόγια καταδικάζονται» επισημαίνει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ και καταλήγει αναφέροντας:

«Την ένταση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, που συνοδεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο η πάλη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας».

Το περιστατικό σημειώνεται πως είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο ανήλικος με τον πατέρα του, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που τόνισε πως «όποιος χτυπά παιδιά, δεν έχει θέση πουθενά».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις στις 30 Ιανουαρίου
Sunday
26/01/2020
05:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βάσεις ΗΠΑ ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, δηλαδή το ΚΚΕ, γνωρίζουν πως ο αγώνας ενάντια στις αμερικανικές βάσεις, προϋποθέτει την μέγιστη κοινωνικοπολιτική ομοψυχία, αυτό όμως ουδόλως τους απασχολεί, ούτε που το θέλουν (μην τυχόν και μπει το “Κόμμα” σε δεύτερη μοίρα).

Αυτή η κοινωνικοπολιτική ομοψυχία, προϋποθέτει την ανάπτυξη μιας κατά Κλαούσεβιτς αξιοποίηση/ανάπτυξη ηθικών δυνάμεων, και αυτές οι ηθικές δυνάμεις δεν μπορεί να παραγνωρίζουν την επίσης τεράστια σημασία ενός αποτελεσματικά οργανωμένου κράτους, οικονομικά, αμυντικά, και με διεθνή ακτινοβολία ως σταθερή δύναμη ειρήνης.

Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, είναι άμεση ανάγκη, να συσπειρωθεί γύρω από πρόσωπα (πρόσωπα εγνωσμένου ΗΘΟΥΣ/ΘΕΛΗΣΗΣ/ΔΥΝΑΜΗΣ ΨΥΧΗΣ, ως ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ) ο χιλιοπροδομένος από την κομματοκρατία λαός, να αποδυναμώσει την Κατοχική Βουλή (κι όχι να την βλέπει ως λύση των δεινών), να υλοποιήσει την εδώ έκθεση υπόδειξη του ΟΗΕ για λογιστικό έλεγχο του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων, να διαγράψει το δημόσιο χρέος καταγγέλλοντας το ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΛΑΘΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ-ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ, ταυτόχρονα, να εφαρμόσει εθνικό νόμισμα με το μόνο μέχρι στιγμής επεξεργασμένο-σοβαρό σχέδιο (εδώ), συγκαλώντας (ο δημοκρατικά οργανωμένος λαός πάντα) συντακτική εθνοσυνέλευση.

Εδώ, βλέπετε μια πρόταση/”δ.ά.δ.α.” ΗΘΟΥΣ (*)/επιχειρησιακό σχέδιο, που θα μπορούσε να συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές και να απευθυνθεί σε πρόσωπα όπως τα προαναφερόμενα.

(*) “δ.ά.δ.α.” δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης

 

 

newsbeast, 23 Ιανουαρίου 2020

 

 

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις στην οποία συμμετέχουν εργατικά σωματεία, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία αυτοαπασχολουμένων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, (ΟΓΕ) και φορείς του λαϊκού κινήματος, καλεί την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, στις 6.30 μμ, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα «για να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

«Να απαιτήσουμε η Συμφωνία αυτή να ακυρωθεί, να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

«Γύρισε ο κόσμος ανάποδα»: Ο διάλογος Μητσοτάκη – Κουτσούμπα για τις… γραβάτες (βίντεο)
Tuesday
14/01/2020
00:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΚΕ ΝΔ
0

Σχόλιο GMR: Φτου να μην ματιάσουμε, χαρούλες κι αγαπούλες!

 

 

Κ. Μητσοτάκης – Δ. Κουτσούμπας, 14 Ιανουαρίου 2020

 

 

 

Με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ έκλεισε ο κύκλος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των κατ’ ιδίαν συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Υποδεχόμενος τον γ.γ. του ΚΚΕ μπροστά στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης αστειεύτηκε λέγοντας στον κ. Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη».

Ο κ. Κουτσούμπας, από την πλευρά του, μίλησε για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου μετείχε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. «Ενόψει της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού το ΚΚΕ οργανώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

 

Πηγή: newpost.gr

 

Κουτσούμπας:«Ο μάγος είναι …το εμπόδιο»
Sunday
05/01/2020
18:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR:  Μιλάει για εργατικούς αγώνες, ο Νο 1 επίσημος υπαίτιος του εγκλωβισμού των ταξικών αγώνων στο πλαίσιο του κομματικοκεντρικού σχεδιασμού. Σχεδιασμού που εξυψώνει τον αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό (σήμερα “τι κι αν είναι Κατοχικός”) ως την ιερότερη δημοκρατική κατάκτηση.

Πόσο δίκιο είχε ο Χαρίλαος, όταν έστω και αργά, αφού αποχώρησε από την ηγεσία του ΚΚΕ διατύπωσε αυτοκριτικά ίσως, “ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ”.

 

 

Δημ. Κουτσούμπας, 5 Ιανουαρίου 2020

 

 

Τι λέει σε άρθρο του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

“Η σύγχρονη αστική κοινωνία, που δημιούργησε τόσο ισχυρά μέσα παραγωγής και ανταλλαγής, μοιάζει με το μάγο εκείνο που δεν καταφέρνει πια να κυριαρχήσει πάνω στις καταχθόνιες δυνάμεις που ο ίδιος κάλεσε”: Αυτη τη φράση από το “Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος” που γράφτηκε το 1848 από τους Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς προτάσσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα του Σαββατοκύριακου” υπό τον τίτλο “Ο μάγος είναι …το εμπόδιο”.

Τονίζει ότι η παραπάνω φράση αποτυπώνει το βάθος και την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή πλειοψηφία.

Όπως εξηγεί “είμαστε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της ρομποτικής, της ψηφιοποίησης”, αυτές οι εξελίξεις μαρτυρούν την αδιάψευστη αλήθεια ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής για εκατομμύρια εργαζόμενους στην χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, “όμως τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα αντίθετα. Το ρολόι αντί να πηγαίνει προς τα μπρος, γυρνάει πίσω…”

“Το χάσμα ανάμεσα στο πως μπορεί να ζει σήμερα ένας εργαζόμενος και στο πως τελικά ζει, όλο και μεγαλώνει ακόμα και αν η καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης” υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας.

(more…)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Wednesday
25/12/2019
00:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διαδηλώσεις ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Όταν ο λαός το 2011 και το 2012 αντιστεκόταν στην Χρεοκρατία και στους δοσίλογους κυβερνώντες, το ΚΚΕ έκανε μια μικρή περατσάδα όλη κι όλη από την Όθωνος και μέσα στη Βουλή συμπαραστεκόταν στους δοσίλογους και στον Κατοχικό κοινοβουλευτισμό (παράβαση καθήκοντος και όρκου πίστης προς την πατρίδα) μη παίρνοντας θέση ούτε για τις μηνύσεις εσχάτης προδοσίας που διαβίβαζε ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου. Καθαρός Συν-εργάτης.

 

 

ΚΚΕ, 23 Δεκεμβρίου 2019

 

 

 

Στην πιθανότητα η κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο για τον προορισμό των διαδηλώσεων αναφέρθηκε μέσω σχολίου του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ο Περισσός καλεί να μην συμβεί κάτι τέτοιο, το οποίο ακόμη κι αν γίνει «ο λαός θα το καταργήσει στην πράξη».

«Μετά το δικαίωμα στην απεργία η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα και προσθέτει ότι «το δήθεν ενδιαφέρον για την ταλαιπωρία και τη μετακίνηση του λαού δεν είναι παρά το πρόσχημα για να κρύψει την επιβολή διαφόρων αυστηρών περιορισμών, που θα επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση διαδηλώσεων ή την ενοχοποίησή τους για προβοκατόρικες ενέργειες, που καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα».

(more…)

Συνάντηση Καραθανασόπουλου με Θάνου και Νάκου
Friday
30/08/2019
00:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR :   Το ΚΚΕ, που προσποιείται μειωμένο καταλογισμό (εκ γενετής ηλιθιότητα) για τις δικογραφίες εσχάτης προδοσίας που κατέκλυσαν την Κατοχική Βουλή, άνοιξε το στοματάκι του και έκανε ένα ανεπαίσθητο “κιιχ” για θέματα αρχών (λέει).

Καθαρή η κοινοβουλευτική του (και η ευρωτοιούτη) ΣΥΝΕΝΟΧΗ στην Μνημονιακή Κατοχή (Παράβαση Όρκου Πίστης προς τη Πατρίδα).

 

 

ΚΚΕ , 29 Αυγούστου 2019

 

 

Κατόπιν αιτήματός τους οι δύο αποπεμφθείσες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού συναντήθηκαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη βουλή με τον βουλευτή του κόμματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στη διάρκεια της συνάντησης ο εκπρόσωπός της τόνισε τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η στάση του αυτή σχετίζεται με το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των άλλων “Ανεξάρτητων Αρχών”. Πώς μπορεί να είναι ανεξάρτητη μια επιτροπή, όταν τα μέλη της ορίζονται, κατά βάση, από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και όταν αυτά είναι αναγκασμένα να στηρίζουν ένα αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, που επιβάλλει το ευρωενωσιακό και εγχώριο νομοθετικό πλαίσιο; Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε φωτογραφικές διατάξεις, που αξιοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή της ΝΔ, για να διασφαλίσουν την υλοποίηση των σχεδιασμών τους».

Παράλληλα, ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «Το ΚΚΕ τοποθετείται από θέση αρχής με το “παρών” στη διαδικασία επιλογής των προσώπων που απαρτίζουν τις “Ανεξάρτητες Αρχές” όχι ως προσωπική μομφή, αλλά για το γεγονός της συμμετοχής τους σε αυτές τις Αρχές».

Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας των εκκρεμών υποθέσεων που διαχειρίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Προηγήθηκαν συναντήσεις της Βασιλικής Θάνου με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, καθώς και με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκη και με μέλη της Ελληνικής Λύσης, «προκειμένου να ενημερωθούν για το θεσμικό ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας της κατά τρόπο αυθαίρετο και κατά παράβαση των κανόνων δικαίου, έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

 

Πηγή: efsyn.gr

 

Ομιλία της Νάντιας Βαλαβάνη στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Ζαγάρα
Saturday
22/06/2019
15:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ Νάντια Βαλαβάνη
0

Σχόλιο GMR : Θέλετε να μάθετε το πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου (εδώ), για να σχηματίσετε γνώμη για τα λόγια τα αριστερά, τα μεγάλα και για τις πολιτικές συμπεριφορές της κας Νάντιας Βαλαβλανη και των πολιτικών συνεργατών της; 

Σημειώνουμε πως η κα Νάντια Βαλαβάνη που παρουσίασε αγκαλιά με Δραγασάκη- Μπαλάφα- Αυγή το βιβλίο του Κ. Ζαγάρα είναι υποψήφια της ΛΑ.Ε στην Β3 Αθήνας. Έπειτα θυμώνουν στην ΛΑ.Ε με τον κόσμο που δεν τους ψηφίζει και τον κατηγορούν κιόλας για καναπέ.

Παρόμοιες (ως άνω) σημειώσεις δεν έχουν τελειωμό. Παραθέτουμε ακόμα μία, με τον αναγνώστη να μπορεί να εντοπίσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες στα ανάλογα που κυκλοφορούν στα (γνωστός ο επιθετικός προσδιορισμός) ΜΜΕ.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2018, τρεις μέρες μετά την εορτή του Αγίου Πνεύματος (θα μπορούσε να έχει και σημασία), γίνεται η τηλεοπτική εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Blue Sky.

Δημοσιογράφοι (κος Παυλόπουλος παρουσιαστής, κος Κώνστας επαγγελματίας διαφημιστής της χρησιμότητας των μνημονίων, μη εισέτι κληθείς σε απολογία προς τούτο/βλέπετε πολιτικοδικαστική διαπλοκή) και καλεσμένοι (κκ Στρατούλης, Κουρουμπλής, Χατζηδάκης) και όλοι μαζί αγαπημένοι. Κατά τις 22:25 συζητώντας για την ΔΕΗ (μεγάλος γαρ ο πόνος για την συνδικαλιστομάνα παχιά γελάδα), μιλώντας ο κος Στρατούλης, ακούγεται μια μικρή παρέμβαση του κου Κουρουπλή. Οπότε, κατά την προσφιλή του συναδελφική τακτική, ο κος Στρατούλης του λέει, “μισό λεπτό Παναγιώτη…”.

Λεπτομέρεια, επαναλαμβανόμενη τα χρόνια των μνημονίων… .

Έπειτα φταίει ο λαός, που μένει μακριά απ’αυτούς (ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ) που τον θέλουν μόνο ως οπαδό-ψηφοφόρο, και ο νοών νοείτω.

 

 

 

Νάντια Βαλαβάνη, 20 Ιουν. 2019

 

 

«Η κατάρρευση του “υπαρκτού” και η διάσπαση KKE – Η κομβική στιγμή του 1991»

Κήπος στο Σύλλογο Αρχαιολόγων, Θησείο, 12.6.2019

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πρόσκληση του τον Κωνσταντίνο Ζαγάρα, που πρωτογνώρισα νεαρό δημοσιογράφο της «Αυγής» το Δεκέμβρη του 2007 συνταξιδεύοντας οι δυο μας μεταμεσονύχτια από το Μυλοπόταμο προς το Ηράκλειο μετά από μια επεισοδιακή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέκο Αλαβάνο με το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωνιανών μετά τα γνωστά γεγονότα. Ο Κ. Ζαγάρας καταπιάστηκε στο διδακτορικό του μ’ ένα θέμα που 30 χρόνια αργότερα αποτελεί ακόμα περίπου ταμπού: Την περίοδο κρίσης του ΚΚΕ 1989-1991 στο φόντο του παγκόσμιου 1989, αλλά βεβαίως, με καταλύτη το ελληνικό 1989 – τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη της ΝΔ με το ΚΚΕ και την ΕΑΡ μέσω του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου τον Ιούλιο και στη συνέχεια την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, στην οποία προστέθηκε και το ΠΑΣΟΚ, το Νοέμβριο. – Όλα απόπειρες μέχρι να καταφέρει η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη ν’ αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, όπως και έγινε τελικά την άνοιξη του 1990. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι λείπουν οι πρωτογενείς πηγές, κι είναι περιορισμένη, τουλάχιστον όσον αφορά το ελληνικό σκέλος, ακόμα και η δευτερογενής βιβλιογραφία.

Αποτέλεσμα είναι αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο. Mια συντομευμένη εκδοχή του διδακτορικού, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ίδιο τόμο ως χωριστά κείμενα, επίσης συντομευμένα, οι «μαρτυρίες» 15 προσώπων που διαδραμάτισαν ρόλο αυτή την περίοδο. Από τις μαρτυρίες αυτές, συχνά αντιφατικές μεταξύ τους και με αναφορές σε γεγονότα που δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, τα κείμενα του Άγγελου Χάγιου και το δικό μου «σταματούν» ως προς τη σφαίρα της άμεσης προσωπικής εμπειρίας το 1989, χρονιά της αποχώρησης μας από το ΚΚΕ μαζί με πολλούς άλλους συντρόφους και συντρόφισσες και τη μεγάλη πλειοψηφία της ΚΝΕ. Ωστόσο, οι εξελίξεις της διετίας 1989-1991 είχαν ήδη αρχίσει να προδιαγράφονται από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αρκετά χρόνια πριν απ’ αυτή την τελευταία περίοδο που το ΚΚΕ ήταν το κόμμα μας.

(more…)

Ερώτηση για την αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα
Monday
25/02/2019
22:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΚΕ
0

Σχόλιο G-M-R :   Το ΚΚΕ θέλει στρατό και αστυνομία να κόβουν κάθε ελπίδα για απαλλαγή από τη Μνημονιακή Κατοχή, διότι κατ’ αυτούς, μόνη λύση για κάθε χώρα δεν είναι ο Παλλαϊκός Δημοκρατικός Αγώνας, είναι, δικτατορία κομμουνιστικού κόμματος. Μέχρι να τους έρθει στο πιάτο αυτή η λύση, καλοπερνούν με τα χρήματα και τα οφίτσια του Ευρωκοινοβουλίου και του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

 

 

 

ΚΚΕ, 14 Φεβ. 2019

 

Ερώτηση για την αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: “Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία”, “Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία”, “Πού θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγια-Σοφιά”.

Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.

(more…)

12