ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κουτσούμπας: Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα στα Τέμπη, φταίνε το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν
Friday
10/03/2023
05:30 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Από αυτοθαυμασμό και μαγκιά και ειρωνεία πάει καλά ο ΓΓ.

Κάποια λέξη-λεξούλα για την επίδραση των μνημονίων (ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ- ΚΚΕ: Επιζήμια η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αυτή τη στιγμή , Και στην ευρωζώνη καθόμαστε λέει το ΚΚΕ ) στην μείωση του προσωπικού και στην γενικότερη κατάντια των σιδηροδρόμων;

-Αστειεύεσθε;

Κάποια λέξη-ενόχληση (μήνυση για παραβιάσεις μέτρων ασφαλείας από το ΠΑΜΕ ντέ) προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είναι εν τέλει ο κύριος ελεγκτικός μηχανισμός των συστηματικών εργοδοτικών παραβιάσεων ασφάλειας;

-Αστειεύεσθε;

Κάποια υποστήριξη σε όσους μήνυσαν εργοδότες για παραβιάσεις ασφάλειας, σε όσους επέτυχαν προειδοποιητική επιστολή της Commission κατά της Ελλάδας(2003) για παραβιάσεις του πλαισίου ΥΑΕ;

-ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΘΕ;

_.

 

 

 

Δ.Κουτσούμπας, 9 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του, το βράδυ της Πέμπτης, στην ΕΡΤ1 ερωτηθείς για την τραγωδία στα Τέμπη είπε ότι «επιμένουμε σε αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το λέγαμε και πριν καθώς είναι πολύ γνωστό ότι στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαμε θέσει αυτό το ζήτημα προειδοποιώντας για δυστύχημα μεγάλης έκτασης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Επίσης, η συνδικαλιστική παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στους σιδηροδρομικούς είχε βγάλει ανακοίνωση στις αρχές Φλεβάρη με αυτό το θέμα και προειδοποιούσε για δυστύχημα. ‘Αλλοι συνδικαλιστές τον προηγούμενο χρόνο έθεταν αυτό το ζήτημα πολύ επιτακτικά και ζητούσαν να παρθούν άμεσα μέτρα και δεν έγινε τίποτα».

«’Αρα μιλάμε για έγκλημα που πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες, εκτός από τις υπαρκτές ποινικές τις οποίες θα ψάξει η Δικαιοσύνη (ευθύνες) που μπορεί να έχει ο σταθμάρχης, ένας προϊστάμενος, ένας γιατρός ή οποιοσδήποτε άλλος, (και) να μην καλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες που βρίσκονται και στο κράτος, στον κρατικό ΟΣΕ, και στην ιδιωτική, τέλος πάντων, κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων της Ιταλίας που έχει αγοράσει το μεταφορικό μέσο των σιδηροδρόμων και βεβαίως στις κυβερνήσεις. Στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στις προηγούμενες που προετοίμασαν αυτή την τραγωδία» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «πρέπει να πάμε όσο πιο πίσω χρειάζεται για να βρούμε τους υπεύθυνους, τουλάχιστον, για να μη μιλήσω για πιο παλιά που ξεκίνησε η «απελευθέρωση» και των σιδηροδρόμων με Οδηγίες της ΕΕ, τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια».

(more…)

Ν. Καραθανασόπουλος: «Το ΚΚΕ ήξερε καλά την κατάσταση» – «Καμία κυβέρνηση δεν είναι αθώα για το έγκλημα στα Τέμπη»
Tuesday
07/03/2023
21:20 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΚΕ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Όπως σημείωσε, το ΚΚΕ «ήξερε καλά την κατάσταση στους σιδηροδρόμους και έκανε δεκάδες παρεμβάσεις σε όλες τις κυβερνήσεις», ενώ υπενθύμισε τις σχετικές καταγγελίες της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ).

«Γι’ αυτό», είπε, «το ΚΚΕ κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένο και διαχρονικό έγκλημα από το οποίο δεν αθωώνεται καμία κυβέρνηση».

Ερώτηση:

Καμιά μήνυση στον Εισαγγελέα;;;;;;;;;

Καμμιά υποστήριξη συνδικαλιστική-νομική-πολιτική στην Προειδοποιητική Επιστολή 2003 για υ.α.ε. της Commission κατά της Ελλάδας;;;;;;;;;

Καμμιά υποστήριξη σε μηνύσεις για παραβιάσεις υ.α.ε., ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, Σωληνουργία Κορίνθου, κλπ, κλπ;;;;;;;

Απάντηση:

Αστειεύεσθε;

_.

 

 

 

 

Ν. Καραθανασόπουλος, 7 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

«Προτεραιότητα», όπως εξήγησε ο Ν. Καραθανασόπουλος είναι, «να συνδεθεί η Αλεξανδρούπολη με το δίκτυο για να μετακινούνται ΝΑΤΟικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη».

 

«Η οργή του λαού πρέπει να γίνει οργανωμένη πάλη που να σημαδέψει τον πραγματικό ένοχο», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.

Όπως σημείωσε, το ΚΚΕ «ήξερε καλά την κατάσταση στους σιδηροδρόμους και έκανε δεκάδες παρεμβάσεις σε όλες τις κυβερνήσεις», ενώ υπενθύμισε τις σχετικές καταγγελίες της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ).

«Γι’ αυτό», είπε, «το ΚΚΕ κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένο και διαχρονικό έγκλημα από το οποίο δεν αθωώνεται καμία κυβέρνηση».

Κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορεί να μείνει εκτός κάδρου η πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων, η ιδιωτικοποίηση, ούτε το εχθρικό κράτος που δεν μπορεί να κάνει υποδομές που θα προστατεύουν το λαό».

Πρόσθεσε επίσης, ότι «παρότι έχουν δαπανηθεί τόσα δισεκατομμύρια από λεφτά του ελληνικού λαού για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, ούτε δίκτυο έχουμε, ούτε ασφάλεια, γιατί οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων είναι άλλες».

«Προτεραιότητα», όπως εξήγησε ο Ν. Καραθανασόπουλος είναι, «να συνδεθεί η Αλεξανδρούπολη με το δίκτυο για να μετακινούνται ΝΑΤΟικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη».

Ακόμα, κατήγγειλε τις κυβερνήσεις ότι «υποτιμούσαν το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, θεωρώντας το κόστος».

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Διαφωνεί κάθετα το ΚΚΕ με την εμφάνιση Ζελένσκι στη Βουλή
Wednesday
30/03/2022
18:32 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι ΚΚΕ Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR:   Ειδικά αφιερωμένο με εκτίμηση, στον Καθηγητή κύριο Γεώργιο Μαργαρίτη:

Επί τέλους!

Μια σωστή στάση του ΚΚΕ.

Θα περιμέναμε από το ΚΚΕ, αυτή του η στάση να σημάνει ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα του Κόμματος προς όλους τους Έλληνες.

Ένα κάλεσμα, για την σύσταση και λειτουργία, με την μέθοδο “δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο”, μιας διαδικτυακής “Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής”.

Βέβαια, αυτή η “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής, θα έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, και για το ΤΩΡΑ και για το ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, με ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ-ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ” ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ, αλλά οπωσδήποτε και την προοπτική του “ΜΕΤΑ” (Συντακτική Εθνοσυνέλευση με ορθάνοιχτο παράθυρο για “Δημοκρατία σε Εφαρμογή”).

Και επειδή η G-M-R διαθέτει συνεπή αγωνιστική και θεωρητική προϋπηρεσία για την συγκεκριμένη στόχευση και δεν περιμένει την εκ Θεού “Δημοκρατία σε Εφαρμογή”, θα συνεχίσει “να πολεμάει το άδικο ακόμα και με αδύναμα μέσα”, με Υπομονή και Αγάπη για τον Άνθρωπο(ναι αυτόν που σήμερα δεν καταλαβαίνει την “Δημοκρατία σε Εφαρμογή” http://greek-market-research.com/clink/sosialismos-dimokratia-se-efarmogi/, αύριο θα έχει καταλάβει, βλέποντας πως είμαστε δίπλα του με την “δ.ά.δ.α.”), σύμφωνα με τον ακόλουθο σύνδεσμο, http://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ .

_.

 

 

 

 

 

newsbeast.gr, 28 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Την έντονη αντίθεσή τους στην προοπτική να μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Απριλίου, εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Όπως επισημαίνεται από τον Περισσό, ο Ζελένσκι εκφράζει μία αντιδραστική κυβέρνηση που στηρίζεται από το συμμαχικό στρατόπεδο των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ευθύνεται, όπως και η Ρωσική Ομοσπονδία του Πούτιν, για το δράμα που βιώνει αυτές τις ώρες ο ουκρανικός λαός.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση Ζελένσκι εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει, κομμουνιστές και έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚΕ Ουκρανίας. «Είναι προφανής η στάση μας και το ίδιο θα κάναμε αν ερχόταν ο Πούτιν ή ο Μπάιντεν», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Η πρόσκληση Κουτσούμπα στη Γιάννα, η «χλαίνη του Στάλιν», η ΠτΔ και οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
Monday
21/02/2022
16:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου ΚΚΕ ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Μια Ωραία Οικογένεια, μεσ’ την ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Κατά τα λοιπά, που χρόνος, που θέληση, για δημόσια συζήτηση για δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ , αντίθετα, όλος ο χρόνος και όλη η θέληση αφιερώνονται στα (ως λύκος με προβιά προβάτου)  ΚΚΕ, Λύκος Με προβιά Προβάτου

_.

 

 

 

 

 

hellasjournal.com, 17 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου το ΚΚΕ κατάφερε τελικά να διοργανώσει το βράδυ της Τρίτης τη συναυλία παρουσίασης του έργου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Οι περιορισμοί της πανδημίας δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τη μεγάλη συναυλία που είχε προγραμματίσει το ΚΚΕ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου – ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Μάρτη του 2021 – το ΚΚΕ κατάφερε τελικά να διοργανώσει το βράδυ της Τρίτης τη συναυλία παρουσίασης του έργου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Παρών ήταν και ο συνθέτης του έργου. Ανάμεσα στους καλεσμένους του ΚΚΕ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία υποδέχτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

Τη συναυλία στην οποία συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, διηύθυνε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Ερμήνευσαν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Τάσος Αποστόλου, Μανώλης Χατζημανώλης και η Έλενα Κελεσίδη. Αφηγήθηκε η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι πρώτη παρουσίαση έγινε το 1975 από τον ίδιο τον συνθέτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1977, με ερμηνευτές τους Νίκο Ξυλούρη, Λάκη Χαλκιά, Ηλία Κλωναρίδη και αφηγήτρια την ηθοποιό Ειρήνη Παππά. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία, όπως είπε γνώριζε όλα τα τραγούδια του έργου, έλεγε στους παραβρισκόμενους πως έχει στην κατοχή της το βινύλιο του 1977 (και το ακούει συχνά)..

 

Η χλαίνη του… Λένιν

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν αυτός που τηλεφώνησε στην Γιάννα Αγγελοπούλου ζητώντάς της να παραστεί στη συναυλία Μαρκόπουλου. Άλλωστε με τον 83χρονο μουσικοσυνθέτη η Γιάννα γνωρίζονται από παλιά και μάλιστα σε κάποια στιγμή ο Μαρκόπουλος της ζήτησε να βγάλουν μαζί με την 8χρονη εγγονούλα του μία σέλφι. Πράγμα που η κυρία Αγγελοπούλου το έκανε ευχαρίστως. Η μικρή το διασκέδαζε και είπε στην κυρία Αγγελοπούλου ότι φορούν περίπου τα… ίδια ρούχα. Ξέρετε όμως τι φορούσε η Γιάννα; Την «χλαίνη του Στάλιν σε ελληνικά χρώματα», όπως ονομάζει ένα μαύρο παλτό με κόκκινα τελειώματα.

 

Η Τασία σύζυγος του Δημήτρη Κουτσούμπα κάθισε μαζί με την Γιάννα και μιλούσαν για κοινωνικά θέματα, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλεγε, στην εκδήλωση του ΚΚΕ, ιστορίες από τους κοινούς περιπάτους του με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Πηγή: hellasjournal.com

 

ΚΚΕ για διαγραφή Γιώργου Κύρτσου: «Του ευχόμαστε καλό ταξίδι»
Sunday
20/02/2022
17:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γ. Κύρτσος ΚΚΕ Ν.Δ.
0

Σχόλιο GMR: Από τετριμμένα ευφυολογήματα άλλο τίποτα από το ΚΚΕ. 

Ετσι θα φέρει σοσιαλισμό;

Μήπως να μας έλεγαν οι (από το 2010-σήμερα) του ΚΚΕ, ποιά τα αγωνιστικά πεπραγμένα του κάθε Κύρτσου (και Πάγκαλου, κλπ) κατά το πέρασμά τους από το “Κόμμα”;

Μήπως να μας έλεγαν τι προσέφεραν στο πλευρό των δεινοπαθούντων εργαζομένων, δηλαδή, εκβιαζομένων, υφισταμένων εργοδοτικά αντίποινα, υφισταμένων νόθευση της νομίμως προβλεπομένης συνδικαλιστικής τους ανεξαρτησίας μέσω ετσιθελικής ανάμιξης εκπροσώπων του εργοδότη σε σωματεία και συμβούλια εργαζομένων;

Μήπως να μας έλεγαν οι του ΚΚΕ, τι έπραξε “Το Κόμμα, κατά του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων (=ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας, πράγμα που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν), κατά των παραβιάσεων του θεσμικού πλαισίου ΥΑΕ, κλπ, κλπ;

Έτσι για να έχουμε και θέματα ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ να συζητάμε και όχι αέρα κοπανιστό.

_.

 

 

 

 

 

NewsIt, 18 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Το ΚΚΕ με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε την ανακοίνωση του Γιώργου Κύρτσου μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

 

«Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για τη διαγραφή του από τη ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!» αναφέρει ανάρτηση στο Twitter του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την ανάρτηση του Γ. Κύρτσου.

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι αναφερθεί και στην διαγραφή του από το ΚΚΕ το 1977 καθώς είχε γράψει χαρακτηριστικά πως

«Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το..1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ. Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα,έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε,παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης,δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70».

 

Πηγή: newsit.gr

 

ΚΚΕ για τα 30 χρόνια από το Μάαστριχτ: Απαιτήσαμε να γίνει δημοψήφισμα – Δεν πρόκειται για ισότιμη και φιλική συνεργασία
Sunday
13/02/2022
01:37 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ε.Ε. ΚΚΕ Μάαστριχτ
0

Σχόλιο GMR: Σωστή η προ τριάντα ετών θέση του ΚΚΕ για το Μάαστριχτ. Σωστός και ο τίτλος του άρθρου, Σωστή και η φοβία του μην τυχόν μετατραπεί σε κόμμα Δραγασάκηδων.

Αμα όμως αυτή η φοβία (του ρεφορμισμού) δικαιολογεί έναν ακραίο-εγκληματικό σεχταρισμό(*) συμβαίνουν τα παρακάτω:

Συμβαίνει η μεγάλη (αναρωτηθείτε, μήπως εγκληματική;) αντίφαση:

1) –Το ΚΚΕ «καλεί την εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες αυτών των κοινωνικών δυνάμεων σε αγωνιστική συμπόρευση, για να δυναμώσει η πάλη για τις δικές τους ανάγκες, να χτιστεί μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων».

2) Εχθρότητα-ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ του ΚΚΕ απέναντι στον αγώνα: http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/.

Σε τι, υπ’ αυτήν την (2) συμπεριφορά συνίστανται η “αγωνιστική συμπόρευση”, και η “ισχυρή κοινωνική συμμαχία”;

Το ΚΚΕ ζητάει επομένως (και επιμόνως), κουνώντας και το δάχτυλο στον λαό (τον λαό που δεν διαθέτει τα πολιτευτικά οφίτσια), “αγωνιστική υπακοή” στο να μην κάνει τίποτα (μετά του λαού) μέχρι…, να του δοθεί από τον λαό η εντολή να κυβερνήσει αυτοδύναμο, επίσης θεωρεί “ισχυρή κοινωνική συμμαχία” την κοπαδική ένταξη του λαού στις δυνάμεις των οπαδών του (ούτε καν των μελών του διότι δεν μπορεί να ελέγξει ευρεία εισροή μελών, η εν λευκώ πολιτική εξουσιοδότηση και τα έσοδα από τον κοινοβουλευτισμό και τον ΕΥΡΩκοινοβουλευτισμό ενδιαφέρουν το ΚΚΕ).

Κύριοι του ΚΚΕ, γι’ αυτό που ζητάτε από τον λαό, έχουμε να σας πούμε πως, “Δεν πρόκειται για ισότιμη και φιλική συνεργασία.

(*) Η ύπαρξη του ρεφορμισμού αποτελεί δικαιολόγηση-όρο επιβίωσης του σεχταρισμού και αντίστροφα.

_.

 

 

 

ΚΚΕ, 12 Φεβ. 2022

 

 

 

 

«Τριάντα χρόνια πριν, στις 7 Φλεβάρη του 1992, υπογράφηκε στην ολλανδική πόληΜάαστριχτ από τα 12 τότε κράτη-μέλη της ΕΟΚ (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) η ιδρυτική πράξη της ΕΕ, η “Συνθήκη του Μάαστριχτ”».

Αυτό τονίζει ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 30 χρόνια από τη Συνθήκη και συμπληρώνει:

«Τον Ιούλη του 1992, η Συνθήκη εγκρίθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες κάθε μορφής στην υπηρεσία της στρατηγικής του κεφαλαίου κατά του λαού.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε στη Βουλή την αντιλαϊκή Συνθήκη, απαιτώντας να γίνει δημοψήφισμα, που πεισματικά αρνήθηκαν όλα τα αστικά κόμματα. Η ομοφωνία των αστικών κομμάτων απηχούσε την ομόθυμη στάση της ελληνικής αστικής τάξης, που έβλεπε στη Συνθήκη την ισχυροποίηση του πιο ισχυρού τμήματός της, μέσω της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς βέβαια και τη θωράκιση της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας της».

(more…)

Οι πρώτοι Έλληνες ευρωσκεπτικιστές-Μέρος Α’
Tuesday
08/02/2022
14:52 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Χαρβαλιάς Ε.Ε. ΚΚΕ ΠΕΑΝ
0

_.

 

 

 

Γιώρ. Χαρβαλιάς, 7 Φεβ. 2022

 

 

 

Ένας πατριωτικός «Οδηγητής» προβλέπει εγκαίρως την εθνο-αποδόμηση μέσω… Ευρώπης

Έχω έναν καλό φίλο, μανιώδη συλλέκτη παλιών βιβλίων, δοκιμίων και περιοδικών, που κατά καιρούς επισκέπτεται το γραφείο μου, αφήνοντας έναν φάκελο με «υλικό». Ξέρει καλά τα χούγια μου και τις προτιμήσεις μου, καθώς μοιραζόμαστε σε μεγάλο βαθμό την ίδια πολιτική κοσμοθεωρία. Σχεδόν ποτέ, όμως, δεν κάνει σχόλια για το «υλικό». Το αφήνει και φεύγει, μέχρι να βρω χρόνο να το μελετήσω. Μόνο στα πολύ ξεχωριστά «κομμάτια» αφήνει κάποτε ένα ολιγόλογο αυτοκόλλητο σημείωμα, γραμμένο με το χαρακτηριστικό κόκκινο μαρκαδοράκι του.

Τις προάλλες, λοιπόν, μου άφησε ένα τεύχος του «Οδηγητή» με ημερομηνία Ιούλιος – Αύγουστος 1963. Μην μπερδεύεστε! Καμία σχέση με το «νεολαιίστικο» έντυπο της ΚΝΕ και την απαίσια ξύλινη γλώσσα της σταλινικής Αριστεράς. Ο «Οδηγητής» της δεκαετίας του ’60 ήταν μια πρώιμη ευρωσκεπτικιστική πολιτική και οικονομική επιθεώρηση, με συντελεστές παλαιότερα στελέχη της πατριωτικής οργάνωσης ΠΕΑΝ του αείμνηστου Κώστα Περρίκου. Για όσους δεν θυμούνται, η Πανελλήνιος Ενωσις Αγωνιζόμενων Νέων αποτελούσε έναν από τους πρώτους αντιστασιακούς πυρήνες της Κατοχής, αμιγώς κεντροδεξιού προσανατολισμού, που έμεινε στην Ιστορία για την εντυπωσιακή ανατίναξη των κεντρικών γραφείων της δωσιλογικής οργάνωσης φιλοναζιστών ΕΣΠΟ, τον Σεπτέμβριο του 1942.

Από εκείνο το πρωτόγνωρο σε έκταση σαμποτάζ μέσα στην καρδιά της Αθήνας σκοτώθηκαν δεκάδες μέλη της οργάνωσης, στενοί συνεργάτες της Γκεστάπο και των Ες-Ες.

Τραυματίστηκαν όμως σοβαρά και Γερμανοί στρατιωτικοί που γλεντούσαν στη λέσχη των αξιωματικών, ακριβώς πάνω από τα γραφεία της φιλοναζιστικής οργάνωσης. Η ένοπλη πράξη αντίστασης, που ενθουσίασε το πανελλήνιο, αιφνιδίασε μεταξύ άλλων τους Βρετανούς, που τη χαρακτήρισαν «πρόωρη»(!), αλλά και το ΚΚΕ, που την καταδίκασε ως…προβοκάτσια, επειδή δεν είχε τον έλεγχο της οργάνωσης.

(more…)

ΚΚΕ: Χωρίς επαρκείς ενδείξεις η εμπλοκή Παππά σε ποινικά αδικήματα στην υπόθεση τηλεοπτικών αδειών
Wednesday
30/06/2021
11:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Δήλωσε το ΚΚΕ:  «επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έκαναν και κάνουν και οι άλλες κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, επεδίωξε με πολιτικές αλλά και άλλου είδους παρεμβάσεις τον έλεγχο της ενημέρωσης αξιοποιώντας τόσο την κρατική ΕΡΤ όσο και τα ιδιωτικά κανάλια που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους»

Αλλά, κατά το ΚΚΕ, τα παραπάνω υπογραμμιζόμενα, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ποινικό αδίκημα: “… χωρίς όμως να προκύψουν ικανές και επαρκείς ενδείξεις για τέλεση από μέρους του ποινικών αδικημάτων», τόνισαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ.”

Δηλαδή, κατά το ΚΚΕ, η εκμετάλλευση της κυβερνητικής ΔΥΝΑΜΗΣ για ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ίσως και εκβιαστικές, αυτό ήσσονος σημασίας πάντως, διαφθοροποιές ως εξαγορά προσώπων-εταιρειών-συνειδήσεων, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ) επί της τηλεοπτικής ενημέρωσης, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

Πολύ “φυσική” η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ του ΚΚΕ, αν λάβουμε υπ’ όψιν την εγκληματική (με όλη την ποινική σημασία) ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ του “κόμματος” στο πνίξιμο των δικογραφιών εσχάτης προδοσίας(*) που διαβιβάστηκαν απο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Βουλή.

(*) =ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ, αλλα άπαξ και επιλέξεις ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ δεν υπάρχει σταματημός.

_.

 

 

 

 

hellasjournal_Σύνταξη, 29 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Κατά τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 «αναδείχθηκε η άμεση εμπλοκή αλλά και οι πολιτικές ευθύνες του τότε αρμόδιου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά…

χωρίς όμως να προκύψουν ικανές και επαρκείς ενδείξεις για τέλεση από μέρους του ποινικών αδικημάτων», τόνισαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ.

Όπως σημείωσαν επίσης, «επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έκαναν και κάνουν και οι άλλες κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, επεδίωξε με πολιτικές αλλά και άλλου είδους παρεμβάσεις τον έλεγχο της ενημέρωσης αξιοποιώντας τόσο την κρατική ΕΡΤ όσο και τα ιδιωτικά κανάλια που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους».-

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Μείωση κατά μιάμιση εβδομάδα της άδειας και αύξηση του χρόνου εργασίας θέλουν οι Γερμανοί εργοδότες
Friday
18/06/2021
01:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΚΕ Μιχ. Ψηλός
0

Σχόλιο GMR: Αφού αυτό απεργάζεται η Γερμανική Άρχουσα Τάξη για την Γερμανική Εργατική Τάξη, φαντασθείτε τι θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ (έξωθεν εννοείται και θα εφαρμοσθεί εσωτερικά) για την “Ελλαδίτσα”.

Το να αναχαιτιστεί η εξαπλωμένη και βαθιά εμποτισμένη “μετα”μνημονιακή κανονικότητα, δεν είναι το ίδιο δυνατό, όσο ήταν από 2011-2015. Σημειώνουμε, πως το 2015 ο Ελληνικός Λαός εδειξε το ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ μεγαλείο της ψυχής του του http://greek-market-research.com/clink/elliniko-dimopsifisma-2015/ . Αυτό το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του λαού, ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ άμεσα, από όλους τους αγαπητικούς του “τι κι αν είναι Κατοχή Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού”, από το “αντιμνημονιακό” ΚΚΕ: που τήρησε προδοτική στάση Απαράδεκτη τοποθέτηση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα. Ιστορικές ευθύνες! , παρά την παρακάτω σημασία του δημοψηφίσματος “Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τη σειρά του υποστήριξε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ως εύγλωττη έκφραση της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 ΔΣΑΠΔ για τη συμμετοχή του κοινού.” από τον σύνδεσμο Δημοψήφισμα 2015. Η Ελλάδα ένα χρόνο μετά . Όμως, το γενικότερο λαϊκό αντιμνημονιακό μεγαλείο της περιόδου 2011-2015, προδόθηκε εμμέσως αλλά ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ, από όλους τους αντιμνημονιακούς αγαπητικούς του “τι κι αν είναι Κατοχή Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού”, εξ αιτίας αυτής της ΑΓΑΠΗΣ, που ξεκάθαρα υπερίσχυσε ως ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ, στην οφειλόμενη αγάπη-ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για ένα παλλαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο http://greek-market-research.com/article/19316/ .

Μετά το 2015, ακολούθησε η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της “μετά”μνημονιακής ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, στην οποία ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ (ενδεικτικά…αλλά ως ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ υποστηρικτές του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ) οι εξής καταστάσεις:   http://greek-market-research.com/article/eklogiki-synergasia-i-stratigiki-itt/ και  http://greek-market-research.com/article/15784/(*) και  http://greek-market-research.com/clink/oi-timoroi-ton-ilithion-epelaynoyn/ και  http://greek-market-research.com/clink/aris-chatzistefanoy-atomiki-tromokratia-dritsas-that-s-amore/ και  http://greek-market-research.com/clink/diethnis-typos-istoriki-stigmi-me-ton-proto-anoichta-omofylofilo-ypoyrgo-stin-ellada/ .

 

—————————————-

(*) από όπου και η παρακάτω εξαιρετική απάντηση, στα σχόλια πατώντας επάνω στο “πηγή”, του Κώστα Παπουλή, όπου υπογραμμίζουμε το πιό αναγκαίο:

“παπουλής, 12/12/2018 at 12:42 μμ

α) Κανείς δεν αρνήθηκε την ανάγκη ενός νέου ΕΑΜ, αλλά προς το παρόν δεν δημιουργήθηκε.
β) Φυσικά θα ήταν ωραίο αυτό που λέτε, αλλά έχει δύο προυποθέσεις:
1) ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί αυτοί όχι απλώς θέλουν να φτιάξουν ένα μέτωπο, αλλά θέλουν και να διαλυθούν μέσα σ αυτό. Εδώ δεν έχουμε ούτε καν το πρώτο την (επιθυμία για την δημιουργία μετώπου), ούτε καν εκλογικού, πως θα διαλυθούν σε αυτό; Όποιος έχει κάνει πρόταση ( π.χ. η ΛΑΕ στην ανταρσυα, έχει πάρει αρνητική απάντηση).
2) Να αγκαλιαστεί το εγχείρημα από κόσμο ώστε να υπερβεί την αριθμητική των οργανώσεων.
Κατόπιν των ελλείψεων 1,2 δεχτείτε ως ρεαλιστική πρόταση την εκλογική συνεργασία, κάποιων (και όχι όλων) απο τους παραπάνω ως βήμα για αυτό που λέτε.
Επίσης οι πολιτικές αποφάσεις να παίρνονται με άμεση δημοκρατία περιλαμβάνεται στο κείμενο των 1-1-4, αν το προσέξετε. Και φυσικά είναι απόλυτα σωστή πρακτική και κατά την γνώμη μου και θα έχει έρεισμα στην κοινωνία. Αλλά εδώ βρισκόμαστε μπροστά στην Βαβέλ της ασυνεννοησίας του αντιμνημονιακού αστερισμού, πώς θα περάσουμε από το Α στο Ω; Νομίζω ότι ή πρόταση εκλογικής συνεργασίας είναι ρεαλιστική. Αν μπορεί να γίνει αυτό που λέτε φυσικά είμαι μαζί σας.”.

_.

 

 

 

 

 

Μιχ. Ψηλού, 17 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Περισσότερες ώρες εργασίας και λιγότερες διακοπές»: Αυτή είναι εντολή των Γερμανών εργοδοτών για την μετά την πανδημία εποχή. Το εργοδοτικό Ινστιτούτο της Γερμανικής Οικονομίας (IW), που εδρεύει στην Κολωνία, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα την πρότασή του για το πως θα ξεπεραστεί η κρίση που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός:

«Αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας κατά δύο ώρες και συνολικά πάνω από 10 ημέρες περισσότερη δουλειά τον χρόνο, που θα αφαιρεθεί από την άδεια διακοπών», γράφει η γερμανική εφημερίδα WAZ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

 

Κουτσούμπας για Σύνοδο Κορυφής: «Πράσινο φως» για την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης
Sunday
20/12/2020
22:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας Ε.Ε. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Θράσος ΑΜΕΤΡΗΤΟ και ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ.

Μιλάει Ό, υπ’ αριθμόν ΈΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ του “Ευρώ η Θηλιά στον λαιμό της Ελληνικής Κοινωνίας” !( Σπύρος Λαβδιώτης, Ευρω – Η θηλιά στο λαιμό της ελληνικής ).

Για του λόγου μας το αληθές, δείτε στο σχόλιό μας: http://greek-market-research.com/article/23384/

_.

 

 

 

Δημ. Κουτσούμπας, 11 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

«Οι “μάσκες έπεσαν” ξανά για την ΕΕ, για την κυβέρνηση, για όλους εκείνους που παρουσιάζουν τέτοιες συμμαχίες, ως εγγυητές της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου», αναφέρει δήλωση του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και της «φραστικής» καταδίκης της Τουρκίας. 

«Στην πραγματικότητα αυτό που ενδιαφέρει τόσο την ΕΕ, όσο και τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι η διατήρηση των πολύμορφων σχέσεων -οικονομικών και στρατιωτικών- που αναπτύσσουν με την Τουρκία και η παραμονή της στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο», συμπληρώνει.

Διαβάστε όλη τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

«Οι “μάσκες έπεσαν” ξανά για την ΕΕ, για την κυβέρνηση, για όλους εκείνους που παρουσιάζουν τέτοιες συμμαχίες, ως εγγυητές της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

(more…)

123..