ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δικτάτορας ο Καποδίστριας! – Η Επιτροπή επί τω έργω της αποδόμησης του 1821…
Saturday
09/05/2020
11:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Γιώρ. Μαργαρίτης
0

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 7 Μαΐου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” έχει, σύμφωνα με τις διακηρύξεις της, θέσει ως υπέρτατο στόχο την «ανάδειξη όλων των απόψεων», το να «ακουστούν όλες οι κριτικές για τις δράσεις και τις αποφάσεις εκείνης της εποχής». Με βάση τις γενικές προδιαγραφές στη συγκρότηση της Επιτροπής και με βάση τους παραπάνω στόχους της είναι βέβαιο ότι θα μας εκπλήξει και θα μας διασκεδάσει στους δύσκολους μήνες –μετά κορονοϊού– που έρχονται.

 

Το τελευταίο “εύρημα” της Επιτροπής (εύρημα προερχόμενο από μέλος της καθηγητή, το οποίο η Επιτροπή έσπευσε να υιοθετήσει) ήταν ομολογουμένως λίγο απρόσμενο. Ο πρώτος κυβερνήτης του ελληνικού κράτους, ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας, αξιολογήθηκε σαν «δικτάτορας», με το ελαφρυντικό ότι επέβαλε μια «εκσυγχρονιστική δικτατορία». Η περίπτωση να μην διαβάσαμε, ή να μην ακούσαμε καλά, αποκλείεται, καθότι ο εν λόγω καθηγητής κλήθηκε στην ΕΡΤ να αναπτύξει λεπτομερώς και δια ζώσης την άποψή του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Η Ελλάδα μπροστά στο 2020 – Αφηγήματα για απ’ έξω σωτηρία…
Tuesday
31/12/2019
20:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Γιώρ. Μαργαρίτης
0

Σχόλιο GMR:

Σχόλιο/ανοιχτή επιστολή (ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ “ΕΠΩΝΥΜΟ” ΠΑΤΡΙΩΤΗ) της G-M-R:

Κύριε Μαργαρίτη,

Ο επίλογος του άρθρου σας, μας οδηγεί κατ’ ευθείαν προς τον λαό. Πώς όμως θα προσεγγίσουμε τον λαό;

Κατά την γνώμη μας και σύμφωνα με την μέχρι τώρα σχετική συμπεριφορά/δράση/πρακτική μας, προσεγγίζουμε τον εργαζόμενο και στο περιθώριο σπρωχνόμενο λαό (αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός στα φόρτε του), με ΑΝΑΜΜΕΝΗ την “δ.ά.δ.α.” μας, μακριά από οπαδιλίκια, στυλοβάτες και ιδιοτελείς αυταπάτες, του “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού .

δ.ά.δ.α.” μας, είναι αυτή της δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης, συνοδευόμενη απαραίτητα από επιχειρησιακό σχέδιο (τιθέμενο/εμπλουτιζόμενο/προσαρμοζόμενο, ΕΝΩΠΙΟΝ και ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ/ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, του λαού) και για το τώρα (τριπλοσυνδυασμένος αγωνιστικά/δικαιϊκά/πολιτικά, παλλαϊκός-αντιστασιακός-απελευθερωτικός αγώνας) και για το μετά (Συντακτική Συνέλευση-Αναγέννηση).

Σχετικό υπόδειγμα εδώ (σχετική ανάρτηση μας για Κωνσταντοπούλου-Γαβρά), εδώ επικουρικά (σχετική ανάρτηση για Λαγκάρντ) και εδώ (για άρθρο Ρούντι Ρινάλντι)

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε σχετική, για την αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική ΚΑΘΟΔΟ (εκ του οποιουδήποτε ατομικού, η κομματικού, ή ιδεολογικού βάθρου μας) προς τον λαό και φυσικά έχετε την επιλογή να ξεκινήσετε σχετικές συνέργειες, με πέραν ημών απλούς πολίτες και πολίτες γνωστούς από τις δημόσιες εμφανίσεις τους (διότι συλλέκτες-υποστηρικτές καλών ιδεών/προτάσεων/δράσεων είμαστε, δεν διεκδικούμε κανενός είδους πρωτοπορία).

Με εκτίμηση, για την G-M-R,

Χρίστος Κουτσούκος, Σμήναρχος ε.α.

 

 

Γιώργος Μαργαρίτης, 31 Δεκεμβρίου 2019

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το 2019 τελειώνει αφήνοντας πίσω του βαριές υποθήκες και ευδιάκριτες απειλές. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός, σε τρόπο ώστε «να αντιλαμβάνεται τα προσερχόμενα», στην διατύπωση του Καβάφη, για να ψυχανεμιστεί τα όσα ο νέος χρόνος κληρονομεί από τον παλιό για την Ελλάδα και τα όσα θα απαιτήσουν ξεκάθαρες θέσεις και στάσεις στους μήνες που έρχονται.

Μια ματιά στην πραγματική εικόνα της Ανατολικής Μεσογείου αποτυπώνει το σημείο όπου έχουμε φτάσει. Το “Μπαρμπαρός” και ο στολίσκος που το συνοδεύει βρίσκονται, χειμώνα καιρό, λίγα μόλις μίλια από τις νότιες ακτές της Κύπρου, ανάμεσα στην Αγία Νάπα και στη Λάρνακα και μεθοδικά απλώνουν τα καλώδια (πέντε μίλια μήκος) των σεισμικών ερευνών τους ανενόχλητα, συμπεριφερόμενοι σαν πραγματικοί οικοδεσπότες. Το “Φατίχ” συνεχίζει ανενόχλητα την δουλειά του λίγο πιο βόρεια. ………………

….. Ο μόνος που σκέφτεται την πραγματική Ελλάδα, αυτή που υπάρχει, αυτή που χτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των ανθρώπων της, είναι ο λαός, οι Έλληνες. Έννοιες όπως ανεξαρτησία, κυριαρχία, ελευθερία, πατριωτισμός τελικά αφορούν μόνο αυτούς. Τα υπόλοιπα, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, είναι απλά αυταπάτες.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

Πηγή: slpress.gr