ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ουκρανία: Ο αργός θάνατος ενός λαού
Monday
20/02/2023
10:27 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Μαργαρίτης Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

 

Γ. Μαργαρίτης, 20 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Αναφερθήκαμε, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σε δύο προηγούμενα δημοσιεύματα στο γενικό ιστορικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο ξετυλίγεται ο παρών πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς και στις επιδόσεις του ρωσικού στρατού στον πόλεμο αυτό. Σε αυτό το τρίτο σημείωμα θα μεταφερθούμε στην ουκρανική πλευρά.

Το κύριο χαρακτηριστικό των αποτιμήσεων για τις πολεμικές επιδόσεις αυτής της πλευράς είναι ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας τους. Για πολλούς η άμυνα που αντέταξε ο ουκρανικός στρατός στην ρωσική εισβολή ξεπέρασε τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες, ενώ για άλλους, εξίσου πολλούς, η Ουκρανία έχει εμπλακεί σε μια δίνη αυτοκαταστροφής όπου, δεν χάνει απλά έναν πόλεμο, χάνει την ίδια την υπόστασή της.

Η Ουκρανία φυλλορροούσε πολύ πριν ξεκινήσει ο ανοικτός πόλεμος με τη Ρωσία. Ο πληθυσμός της είχε τραγικά συρρικνωθεί, από τα 51.700.000 που μετρούσε στα 1991 σε 45.100.000 το 2014, έτος του πραξικοπήματος, όπου και ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ντονμπάς. Οποιαδήποτε εκτίμηση για τον πραγματικό πληθυσμό της χώρας σήμερα, στο σύνολο ή στις ζώνες που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της κυβέρνησης του Κιέβου είναι παρακινδυνευμένη.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.