ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μέση Ανατολή: «Ή με την κατοχή ή με την αντίσταση»! Λεωνίδας Βατικιώτης
Sunday
22/10/2023
17:17 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ισραήλ ΚΚΕ Λεων. Βατικιώτης Παλαιστίνη
0

Σχόλιο GMR: Σωστός είναι ο Λ. Βατικιώτης (και όπως μας συνηθίζει σοβαρός) στο ότι είναι αδικαιολόγητες οι δολοφονίες που διέπραξε η Χαμάς.

Ομως, δεν είναι κατά τη γνώμη μας το ίδιο σωστός, αναδεικνύοντας την Χαμάς[1] ως “αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης”.

Είναι μεν αντίσταση ενός τμήματος του λαού της Παλαιστίνης, ενός τμήματος οργανωμένου και χρηματοδοτούμενου από Σαουδική Αραβία κλπ, του οποίου επιπροσθέτως η Φύση, δηλαδή, πρώτον, παρ’ ότι φέρεται καλά στους Παλαιστίνιους προς το παρόν, ταυτόχρονα όμως υπερτερεί το φοντμενταλιστικό μίσος της προσπάθειας για εξεύρεση λύσης για παλαιστινιακό κράτος, δεύτερον, τα εγγενή θρησκευτικά-ιδεολογικοπολιτικά-στρατιωτικά χαρακτηριστικά, το κατατάσσουν σε οργάνωση ΕΓΓΕΝΩΣ καταπιεστική ως τρομοκρατική και δολοφονική (και γι’ αυτό έχει ΜΕΓΑΛΟ άδικο ο Λ.Β. προσομοιάζοντας την σφαγή της Χαμάς με την σφαγή της Τριπολιτσάς[2] από τους Έλληνες, όπως το ίδιο άδικο έχει και η ανάλυση του Γ. Μαργαρίτη) κατά συμπολιτών τους που δεν υποτάσσονται στην Φύση τους.

Από την άλλη πλευρά, τα Κυρίαρχα (ακροδεξιά σήμερα) θρησκευτικά-ιδεολογικά-στρατιωτικά χαρακτηριστικά της επικρατούσας πολιτικοστρατιωτικής κατάστασης στο Ισραήλ, αν (τυχόν…) δεν αποτελούν Φύση (ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ-εγκληματική κατά των Παλαιστινίων[3]), αποτελούν αποδεδειγμένα[4]-[5] , αυτό που ονομάζουμε, “Εξις δευτέρα Φύσις” .

Στην τελευταία κατηγορία “Εξις δευτέρα Φύσις”, ανήκουν στην Ελλάδα, η Σταλινική (καθόλου κομμουνιστική) νοοτροπία και συμπεριφορά (βλέπε ΚΚΕ), καθώς και η νοοτροπία, συμπεριφορά και πρακτική της ατομικής (και “αναρχικών” οργανώσεων) τρομοκρατίας (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Έτσι, καθόλου περίεργο δεν είναι για τα δύο παραπάνω κόμματα ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να επικαλούνται μεν τις φιλολαϊκές τους διαθέσεις και “στο όνομα του λαού δράσεις”, όμως στα πιο κομβικής σημασίας εργατικά, λαϊκά και πατριωτικά ζητήματα, να σφυρίζουν αδιάφορα ως να λειτουργούν υπονομευτικά και απέναντι και εν προκειμένω, αντί να αναλύσουν τα συμβαίνοντα όπως παραπάνω ο κος Ευτυχίδης, να αγιοποιούν το δολοφονικό χτύπημα της Χαμάς εναντίον αμάχων[6] αντί (ΕΠΙΣΗΣ) να θέλουν να συμβάλλουν για ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα υπέρ ειρήνης και προκοπής μεταξύ πολιτών και λαών[7]. Όπως είχε πει και ο Χαρίλαος Φλωράκης (που από την ημέρα που παραιτήθηκε από ΓΓ άρχισαν να τον αποκαθηλώνουν, όχι όμως από αριστερή διάθεση πχ για τον μηχανιστικό και ποτέ τριπλοσυνδυασμένο αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά τρόπο κομματικοσυνδικαλιστικής δράσης, αλλά από επιλογή απόλυτου σεχταρισμού απέναντι στην κοινωνία) “αριστερότερα της αριστεράς ευρίσκεται η δεξιά“.

—————————————–

[1]Χαμάς, Χεζμπολάχ και ISIS: Οι διαφορές των οργανώσεων που έχουν σκορπίσει τον τρόμο

[2]Άλωση της Τριπολιτσάς

[3]Οι νέες συγκρούσεις στη Γάζα δεν είναι παρά ένα νέο αιματοβαμμένο επεισόδιο σε ένα συνεχιζόμενο πόλεμο, που έχει την πηγή του στα μέσα του 20ου αιώνα: Ξεκίνησε πριν 76 χρόνια…

[4]Militaire-Στη Γάζα η μόνη επιλογή είναι πως θα πεθάνεις! Ο Θ. Ευτυχίδης εξηγεί τον κύκλο του αίματος

[5]Παλαιστίνη: κατοχή, αντίσταση και η ιστορία που πολλοί ξεχνούν…

[6]Το βαρύ αποτύπωμα της Χαμάς στην Αριστερά

[7]“ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ” σελ.43-44 ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

_.

 

 

 

 

Λεων. Βατικιώτης, 15 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας παρακολουθεί πολλά χρόνια την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Γνωρίζει την ιστορία της, πρόσωπα, πράγματα, γεγονότα, έχει μιλήσει με σημαντικές προσωπικότητες της περιοχής κι έχει άποψη την οποία δύσκολα μπορείς να αμφισβητήσεις.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης έχοντας όλα αυτά τα εφόδια μιλά για τον κύκλο αίματος που άνοιξε ξανά στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και καταλήγει επιχειρηματολογώντας ότι το δίλημμα είναι ένα: Ή με την κατοχή ή με την αντίσταση.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, πριν γίνουν γνωστές οι ειδήσεις για το θάνατο δημοσιογράφων και πολιτών από ισραηλινά πυρά.

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Οι Jacqueries και η Αριστερά – Με αφορμή το Παλαιστινιακό
Sunday
22/10/2023
15:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Μαργαρίτης Ισραήλ ΚΚΕ Παλαιστίνη Χαμάς
0

Σχόλιο GMR: Ο κος Γ. Μαργαρίτης ανέλαβε το “κομμουνιστικό” καθήκον, πασπαλισμένο με το “δίκιο των απελπισμένων”, να υπερασπιστεί δημόσια, την σχετική με την δολοφονική και όχι πολεμική επίθεση της Χαμάς κατά άμαχου κυρίως πληθυσμού και ακόμα πιο κυρίως, κατά παιδιών-βρεφών-γερόντων-γυναικών.

Η διαφορά εδώ, μεταξύ δίκιου απελπισμένων και δίκιου “εκπροσώπων” (ΧΑΜΑΣ) των απελπισμένων, είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ, με την διαφορά του δίκιου αυτών που επαναστάτησαν κατά του Τσάρου το 1917 (και που ποτέ δεν απόλαυσαν “όλη η εξουσία στα σοβιέτ) και του “δίκιου” αυτών που στην συνέχεια μετά τον θάνατο του Λένιν τους εκπροσωπούσαν ως ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ.

Κατανοητή αλλά απελπιστικά απάνθρωπη, η παρούσα, σχετική με το έγκλημα ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ[1]καθόλου εξέγερση λαϊκή, της Χαμάς, τοποθέτηση του Γεωργίου Μαργαρίτη.

Αλλά, ποιός ασχολείται;

Τα ΜΜΕ δεν κακοκαρδίζουν τους κομματικούς οπαδούς, στρογγυλεύουν τα πάντα, προτιμούν να κάνουν πρώτο θέμα δηλώσεις του Δημάρχου Μπέου κατά Κασσελάκη https://greek-market-research.com/clink/to-vary-apotypoma-tis-chamas-stin-aristera/ .

Έπειτα, το άρθρο φέρει υπογραφή καθηγητή πανεπιστημίου, πως θα αντιπαρατεθεί μια γνώμη απλού πολίτη, πολίτη “που δεν (θέλει να) τον ξέρει ούτε η μάνα του”, σε τέτοιο μέγεθος;

Τελικά, αντί να επικρατεί η βαθια Μαρξιστική-Λενινιστική κατά Γκράμσι ΗΘΙΚΉ ΥΠΕΡΟΧΗ, επικρατεί η μεθοδολογία (καθόλου λαϊκή-καθαρά φραξιονιστική) “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Αποτέλεσμα, τα μέσα καθορίζουν την ποιότητα της φράξιας και τα ίδια μέσα θα χρησιμοποιηθούν[2] για την υποταγή του Παλαιστινιακού λαού στην φράξια της Χαμάς.

—————–

[1]καθόλου δεν πρόκειται για πολεμική προσπάθεια της Χαμάς να κερδίσει έδαφος, να πλήξει στρατιωτικούς στόχους ή στρατηγικού χαρακτήρα δομές του Ισραήλ.

Πρόκειται για προσπάθεια της Χαμάς να ενεργοποιήσει την Τζιχάντ και της περιοχής και την παγκόσμια, κατά όποιων, τελικά, μη Τζιχαντιστών, κύριε Μαργαρίτη και μην προσπαθείτε να ανακατώσετε σε ενα άγιο δισκοπότηρο, δίκια απελπισμένων και κοσμοθεωρία ISIS και Τζιχαντιστών.

[2]Σχετικό: «Ούτε το ISIS δεν έκανε αυτά που έκανε η Χαμάς» και η χαμένη ευκαιρία στο Παλαιστινιακό-Γ. Μπαλτζώης (https://www.militaire.gr/oyte-to-isis-den-ekane-ayta-poy-ekane-i-chamas-kai-i-chameni-eykairia-sto-palaistiniako-g-mpaltzois/ ).

_.

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 11 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Jacqueries ονομάζονται οι τυφλές εξεγέρσεις. Συμβαίναν συνήθως στην ύπαιθρο όταν η πείνα και η εξαθλίωση δεν άφηναν κανένα περιθώριο ελπίδας. Ήταν τυφλές και κατ’ επέκταση βίαιες, άγριες με την απόλυτη έννοια του όρου. Οι πεινασμένοι έμπαιναν στους πύργους και στα ανάκτορα των πλουσίων και, οπωσδήποτε, δεν φέρονταν καθόλου ευγενικά σε όσους έβρισκαν εκεί. Τα κεφάλια των τελευταίων περιφέρονταν θριαμβευτικά πάνω σε δικράνια ή σε πασσάλους. Μια που η “δικαιωματική” εποχή μας απαιτεί ιδιαίτερη μνεία γι’ αυτό, ναι, οι γυναίκες βιάζονταν πριν θανατωθούν: μετά τις πέταγαν στην φωτιά που κατέκαιγε ολόκληρο το υποστατικό.

Η Αριστερά ήταν ανέκαθεν, εξ ορισμού. υπέρ των εξεγέρσεων των φτωχών και των πεινασμένων. Στην εργογραφία της, όμως, συναντούμε μεγάλους δισταγμούς και επιφυλάξεις ως προς τις Jacqueries. Τις τοποθετούσαν στις άναρχες, χωρίς προοπτική εξεγέρσεις και τις  έψεγαν ως χωρίς στόχο, χωρίς νόημα και αποτέλεσμα. Δεν ήταν άδικη διαπίστωση. Πλην όμως η εποχή των Jacqueries, μόνο αυτό μπορούσε να δώσει.

Οι πεινασμένοι φτωχοδιάβολοι είχαν συνήθως μπροστάρη τους ένας μοναχό ή έναν παπά –αληθινό ή ψεύτικο ελάχιστη σημασία είχε– ώστε οι φοβερές πράξεις τους να ενταχθούν στο πλαίσιο της Θείας δίκης, της φωτιάς που επιπίπτει και κατακαίει τους αμαρτωλούς και τους αδίκους. Οι προθέσεις τους, ως εκ τούτου, βρίσκονταν έξω και μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να ονομαστεί “αριστερό” στις μέρες μας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Το βαρύ αποτύπωμα της Χαμάς στην Αριστερά
Tuesday
10/10/2023
01:46 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ Κωνσταν. Χαροκόπος Παλαιστίνη ΠΑΣΟΚ Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ Χαμάς
0

Σχόλιο GMR: Η κτηνωδία με μορφή δηθενιάς ως φιλεργοδοτικότητας, του ΚΚΕ, που αρνήθηκε να συμπολεμήσει ως αποσιώπησε την απόφαση ΕΕΔΑ κατά της ενοικίασης εργαζομένων (ekthesi2002_gr , βλ.σελ 161), αλλά και (ενδεικτικά της αριστεροσύνης του) αγνόησε ενσυνείδητα και επίμονα ως και με ειρωνεία τα 1) Προειδοποιητική Επιστολή Commission 2003 για ΥΑΕ, με την οποία το ΚΚΕ αρνήθηκε να ασχοληθεί λέγοντας “δεν θα βάλουμε την ΕΕ επιδιαιτητή” 2) Απόφαση ΕΕΔΑ κατά Ενοικίασης Εργαζομένων, 3) Αγώνες Νίκου Στεφανή[1] για παρανομίες ΥΑΕ-Περιβάλλοντος-Προμήθειες υλικών ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, 4) το ΚΚΕ βολευόταν στην μνημονιακή βουλή και ευρωβουλή ενώ οι Ελληνίδες “Παλαιστίνιες” έδιναν (και δίνουν ακόμα όπου και όπως μπορούν πλέον) ολομόναχες τον τίμιο αγώνα τους (ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδιο με Παπούλια, Ιερώνυμο, Σαμαρά στην Ακαδημία Αθηνών – ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ) , έχει διαπιστωθεί από όσους υπήρξαν συνεπείς συνδικαλιστές μέσα στην πάλη την ταξική, κορυφώθηκε στα μνημόνια με το “θα είναι καταστροφή αν βγούμε από το ευρώ[2] και με το “δεν βλέπω-δεν ξέρω-δεν ακούω μηνύσεις εσχάτης προδοσίας”=ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ (που ο Εισαγγελέας Α.Π. διαβίβασε στη βουλή κατ’ άρθρο 86Σ). Τώρα, το ΚΚΕ πρόσθεσε και την κτηνώδη υποστήριξή του στα κτηνώδη εγκλήματα της Χαμάς. Επισημειώνουμε πως και σε μια σειρά άλλα ζητήματα, το “κόμμα” ολιγώρησε έως συνήργησε σε πολλά βαθιά δικαιϊκά ζητήματα, όπως πχ υποστηρίζοντας γεωγραφικό προσδιορισμό στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Παρεμφερείς στάσεις τήρησε και η υπόλοιπη “ατόφια” αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) η οποία ως γνωστόν υποστηρίζει ιδεολογικά και νομικά τις συστηματικές εδώ και δεκαετίες, “αριστερές” προβοκάτσιες και λοιπές καθαρά εγκληματικές πράξεις (δολοφονίες-ληστείες βλέπε και γιό του ΠτΒ [Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη] κλπ), που σημειωτέον (αυτές οι πράξεις) τυγχάνουν του πλέριου χαϊδολογήματος μυστικών και φανερών υπηρεσιών.

Σχετικό για την πλήρη ΠΡΟΣΦΑΤΗ ταύτιση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ:ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό – Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

———————————

Υστερόγραφο,

απέναντι στις δημοσιογραφικές ολιγωρίες, να παρέμβουν δηλαδή άμεσα με διακοπή της μετάδοσης εξηγώντας και το γιατί:

Αφιερωμένο στο Κτήνος που ονομάζεται Διαμάντω Μανωλάκου και που το βράδυ των Αυτοδιοικητικών Εκλογών υπερασπίστηκε τηλεοπτικά (ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΔΩΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ) ΜΑΝΙΩΔΩΣ το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της ΧΑΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ .

Οι κτηνωδίες του Ισραήλ ΔΕΝ αντιμετωπίζονται, με τέτοιες κτηνωδίες χρηματοδοτούμενες μάλιστα στα περιδιαβαίνοντα κοινωνία και τηλεόραση κόμματα από το υστερημα του λαού. Αντιμετωπίζονται τριπλοσυνδυασμένα αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά από το πεζοδρόμιο ως και διεθνώς, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ και όχι “ψήφισέ με γιατί μόνη λύση (αλλιώς καταστροφή) είναι κυβέρνηση ΚΚΕ κομμουνιστική” (να σε τρομοκρατεί “κομμουνιστικά” αλά Στάλιν και αλά Χαμάς).

Βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη ίσως κρίνει ποινικά κολάσιμες τις δηλώσεις του, περιορισμένης κατά δήλωση του μόρφωσης, Μπέου για Κασσελάκη, ο οποίος ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ Κασσελακης διαφημίζει με ρατσισμό φύλου και ΑΣΥΣΤΟΛΗ προπαγάνδα ομοφυλοφυλίας το τέκνο που ΑΝΤΙΔΙΚΑΙΪΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ.

———————————

[1]Καταδικάστηκαν πρωτόδικα 7 στελέχη της ΔΕΗ, για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου το 2017

[2]ΚΚΕ-λύκος-με-προβιά-προβάτου/

_.

 

 

 

Κων. Χαροκόπος, 9 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

Η ανακοίνωση του Σύριζα για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, καταλήγει στην ευχή για λύση δύο βιώσιμων κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε επίθεση, που απειλεί να ματαιώσει τα δίκαια ιστορικά αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Δεν γνωρίζουμε τι προσλαμβάνουσες παραστάσεις έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά μετά από τον Ιανουάριο του 2006, όταν στις παλαιστινιακές εκλογές στη Λωρίδα της Γάζα, είχαν βγει νικητές οι δυνάμεις της Χαμάς, με βαριά ηττημένη την προηγούμενη Παλαιστινιακή Αρχή, η κυρίαρχη θέση της Χαμάς ήταν και παραμένει ότι δεν υπάρχει λύση για το Παλαιστινιακό ζήτημα, παρά μόνο μέσω της Τζιχάντ.

Και μάλιστα το Κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ στην Παλαιστίνη που είχε ιδρυθεί το 1981 στη Ραμάλα, είχε απορρίψει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του, τη λύση των δύο κρατών. Και έκτοτε με κάθε τρόπο προωθεί τη στρατιωτική καταστροφή και εξαφάνιση των Εβραίων. Και παράλληλα διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση, πως η Παλαιστινιακή Αρχή της Δυτικής Όχθης είναι προδότες που συναλλάσσονται με το Ισραήλ και τη Δύση.

(more…)

Κουτσούμπας: Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα στα Τέμπη, φταίνε το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν
Friday
10/03/2023
05:30 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Από αυτοθαυμασμό και μαγκιά και ειρωνεία πάει καλά ο ΓΓ.

Κάποια λέξη-λεξούλα για την επίδραση των μνημονίων (ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ- ΚΚΕ: Επιζήμια η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αυτή τη στιγμή , Και στην ευρωζώνη καθόμαστε λέει το ΚΚΕ ) στην μείωση του προσωπικού και στην γενικότερη κατάντια των σιδηροδρόμων;

-Αστειεύεσθε;

Κάποια λέξη-ενόχληση (μήνυση για παραβιάσεις μέτρων ασφαλείας από το ΠΑΜΕ ντέ) προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είναι εν τέλει ο κύριος ελεγκτικός μηχανισμός των συστηματικών εργοδοτικών παραβιάσεων ασφάλειας;

-Αστειεύεσθε;

Κάποια υποστήριξη σε όσους μήνυσαν εργοδότες για παραβιάσεις ασφάλειας, σε όσους επέτυχαν προειδοποιητική επιστολή της Commission κατά της Ελλάδας(2003) για παραβιάσεις του πλαισίου ΥΑΕ;

-ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΘΕ;

_.

 

 

 

Δ.Κουτσούμπας, 9 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του, το βράδυ της Πέμπτης, στην ΕΡΤ1 ερωτηθείς για την τραγωδία στα Τέμπη είπε ότι «επιμένουμε σε αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το λέγαμε και πριν καθώς είναι πολύ γνωστό ότι στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαμε θέσει αυτό το ζήτημα προειδοποιώντας για δυστύχημα μεγάλης έκτασης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Επίσης, η συνδικαλιστική παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στους σιδηροδρομικούς είχε βγάλει ανακοίνωση στις αρχές Φλεβάρη με αυτό το θέμα και προειδοποιούσε για δυστύχημα. ‘Αλλοι συνδικαλιστές τον προηγούμενο χρόνο έθεταν αυτό το ζήτημα πολύ επιτακτικά και ζητούσαν να παρθούν άμεσα μέτρα και δεν έγινε τίποτα».

«’Αρα μιλάμε για έγκλημα που πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες, εκτός από τις υπαρκτές ποινικές τις οποίες θα ψάξει η Δικαιοσύνη (ευθύνες) που μπορεί να έχει ο σταθμάρχης, ένας προϊστάμενος, ένας γιατρός ή οποιοσδήποτε άλλος, (και) να μην καλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες που βρίσκονται και στο κράτος, στον κρατικό ΟΣΕ, και στην ιδιωτική, τέλος πάντων, κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων της Ιταλίας που έχει αγοράσει το μεταφορικό μέσο των σιδηροδρόμων και βεβαίως στις κυβερνήσεις. Στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στις προηγούμενες που προετοίμασαν αυτή την τραγωδία» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «πρέπει να πάμε όσο πιο πίσω χρειάζεται για να βρούμε τους υπεύθυνους, τουλάχιστον, για να μη μιλήσω για πιο παλιά που ξεκίνησε η «απελευθέρωση» και των σιδηροδρόμων με Οδηγίες της ΕΕ, τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια».

(more…)

Ν. Καραθανασόπουλος: «Το ΚΚΕ ήξερε καλά την κατάσταση» – «Καμία κυβέρνηση δεν είναι αθώα για το έγκλημα στα Τέμπη»
Tuesday
07/03/2023
21:20 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΚΚΕ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Όπως σημείωσε, το ΚΚΕ «ήξερε καλά την κατάσταση στους σιδηροδρόμους και έκανε δεκάδες παρεμβάσεις σε όλες τις κυβερνήσεις», ενώ υπενθύμισε τις σχετικές καταγγελίες της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ).

«Γι’ αυτό», είπε, «το ΚΚΕ κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένο και διαχρονικό έγκλημα από το οποίο δεν αθωώνεται καμία κυβέρνηση».

Ερώτηση:

Καμιά μήνυση στον Εισαγγελέα;;;;;;;;;

Καμμιά υποστήριξη συνδικαλιστική-νομική-πολιτική στην Προειδοποιητική Επιστολή 2003 για υ.α.ε. της Commission κατά της Ελλάδας;;;;;;;;;

Καμμιά υποστήριξη σε μηνύσεις για παραβιάσεις υ.α.ε., ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, Σωληνουργία Κορίνθου, κλπ, κλπ;;;;;;;

Απάντηση:

Αστειεύεσθε;

_.

 

 

 

 

Ν. Καραθανασόπουλος, 7 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

«Προτεραιότητα», όπως εξήγησε ο Ν. Καραθανασόπουλος είναι, «να συνδεθεί η Αλεξανδρούπολη με το δίκτυο για να μετακινούνται ΝΑΤΟικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη».

 

«Η οργή του λαού πρέπει να γίνει οργανωμένη πάλη που να σημαδέψει τον πραγματικό ένοχο», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.

Όπως σημείωσε, το ΚΚΕ «ήξερε καλά την κατάσταση στους σιδηροδρόμους και έκανε δεκάδες παρεμβάσεις σε όλες τις κυβερνήσεις», ενώ υπενθύμισε τις σχετικές καταγγελίες της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ).

«Γι’ αυτό», είπε, «το ΚΚΕ κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένο και διαχρονικό έγκλημα από το οποίο δεν αθωώνεται καμία κυβέρνηση».

Κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορεί να μείνει εκτός κάδρου η πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων, η ιδιωτικοποίηση, ούτε το εχθρικό κράτος που δεν μπορεί να κάνει υποδομές που θα προστατεύουν το λαό».

Πρόσθεσε επίσης, ότι «παρότι έχουν δαπανηθεί τόσα δισεκατομμύρια από λεφτά του ελληνικού λαού για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, ούτε δίκτυο έχουμε, ούτε ασφάλεια, γιατί οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων είναι άλλες».

«Προτεραιότητα», όπως εξήγησε ο Ν. Καραθανασόπουλος είναι, «να συνδεθεί η Αλεξανδρούπολη με το δίκτυο για να μετακινούνται ΝΑΤΟικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη».

Ακόμα, κατήγγειλε τις κυβερνήσεις ότι «υποτιμούσαν το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, θεωρώντας το κόστος».

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Διαφωνεί κάθετα το ΚΚΕ με την εμφάνιση Ζελένσκι στη Βουλή
Wednesday
30/03/2022
18:32 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι ΚΚΕ Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR:   Ειδικά αφιερωμένο με εκτίμηση, στον Καθηγητή κύριο Γεώργιο Μαργαρίτη:

Επί τέλους!

Μια σωστή στάση του ΚΚΕ.

Θα περιμέναμε από το ΚΚΕ, αυτή του η στάση να σημάνει ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα του Κόμματος προς όλους τους Έλληνες.

Ένα κάλεσμα, για την σύσταση και λειτουργία, με την μέθοδο “δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο”, μιας διαδικτυακής “Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής”.

Βέβαια, αυτή η “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής, θα έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, και για το ΤΩΡΑ και για το ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, με ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ-ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ” ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ, αλλά οπωσδήποτε και την προοπτική του “ΜΕΤΑ” (Συντακτική Εθνοσυνέλευση με ορθάνοιχτο παράθυρο για “Δημοκρατία σε Εφαρμογή”).

Και επειδή η G-M-R διαθέτει συνεπή αγωνιστική και θεωρητική προϋπηρεσία για την συγκεκριμένη στόχευση και δεν περιμένει την εκ Θεού “Δημοκρατία σε Εφαρμογή”, θα συνεχίσει “να πολεμάει το άδικο ακόμα και με αδύναμα μέσα”, με Υπομονή και Αγάπη για τον Άνθρωπο(ναι αυτόν που σήμερα δεν καταλαβαίνει την “Δημοκρατία σε Εφαρμογή” https://greek-market-research.com/clink/sosialismos-dimokratia-se-efarmogi/, αύριο θα έχει καταλάβει, βλέποντας πως είμαστε δίπλα του με την “δ.ά.δ.α.”), σύμφωνα με τον ακόλουθο σύνδεσμο, https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ .

_.

 

 

 

 

 

newsbeast.gr, 28 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Την έντονη αντίθεσή τους στην προοπτική να μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Απριλίου, εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Όπως επισημαίνεται από τον Περισσό, ο Ζελένσκι εκφράζει μία αντιδραστική κυβέρνηση που στηρίζεται από το συμμαχικό στρατόπεδο των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ευθύνεται, όπως και η Ρωσική Ομοσπονδία του Πούτιν, για το δράμα που βιώνει αυτές τις ώρες ο ουκρανικός λαός.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση Ζελένσκι εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει, κομμουνιστές και έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚΕ Ουκρανίας. «Είναι προφανής η στάση μας και το ίδιο θα κάναμε αν ερχόταν ο Πούτιν ή ο Μπάιντεν», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Η πρόσκληση Κουτσούμπα στη Γιάννα, η «χλαίνη του Στάλιν», η ΠτΔ και οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
Monday
21/02/2022
16:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου ΚΚΕ ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Μια Ωραία Οικογένεια, μεσ’ την ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Κατά τα λοιπά, που χρόνος, που θέληση, για δημόσια συζήτηση για δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ , αντίθετα, όλος ο χρόνος και όλη η θέληση αφιερώνονται στα (ως λύκος με προβιά προβάτου)  ΚΚΕ, Λύκος Με προβιά Προβάτου

_.

 

 

 

 

 

hellasjournal.com, 17 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου το ΚΚΕ κατάφερε τελικά να διοργανώσει το βράδυ της Τρίτης τη συναυλία παρουσίασης του έργου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Οι περιορισμοί της πανδημίας δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τη μεγάλη συναυλία που είχε προγραμματίσει το ΚΚΕ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου – ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Μάρτη του 2021 – το ΚΚΕ κατάφερε τελικά να διοργανώσει το βράδυ της Τρίτης τη συναυλία παρουσίασης του έργου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Παρών ήταν και ο συνθέτης του έργου. Ανάμεσα στους καλεσμένους του ΚΚΕ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία υποδέχτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

Τη συναυλία στην οποία συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, διηύθυνε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Ερμήνευσαν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Τάσος Αποστόλου, Μανώλης Χατζημανώλης και η Έλενα Κελεσίδη. Αφηγήθηκε η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι πρώτη παρουσίαση έγινε το 1975 από τον ίδιο τον συνθέτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1977, με ερμηνευτές τους Νίκο Ξυλούρη, Λάκη Χαλκιά, Ηλία Κλωναρίδη και αφηγήτρια την ηθοποιό Ειρήνη Παππά. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία, όπως είπε γνώριζε όλα τα τραγούδια του έργου, έλεγε στους παραβρισκόμενους πως έχει στην κατοχή της το βινύλιο του 1977 (και το ακούει συχνά)..

 

Η χλαίνη του… Λένιν

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν αυτός που τηλεφώνησε στην Γιάννα Αγγελοπούλου ζητώντάς της να παραστεί στη συναυλία Μαρκόπουλου. Άλλωστε με τον 83χρονο μουσικοσυνθέτη η Γιάννα γνωρίζονται από παλιά και μάλιστα σε κάποια στιγμή ο Μαρκόπουλος της ζήτησε να βγάλουν μαζί με την 8χρονη εγγονούλα του μία σέλφι. Πράγμα που η κυρία Αγγελοπούλου το έκανε ευχαρίστως. Η μικρή το διασκέδαζε και είπε στην κυρία Αγγελοπούλου ότι φορούν περίπου τα… ίδια ρούχα. Ξέρετε όμως τι φορούσε η Γιάννα; Την «χλαίνη του Στάλιν σε ελληνικά χρώματα», όπως ονομάζει ένα μαύρο παλτό με κόκκινα τελειώματα.

 

Η Τασία σύζυγος του Δημήτρη Κουτσούμπα κάθισε μαζί με την Γιάννα και μιλούσαν για κοινωνικά θέματα, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλεγε, στην εκδήλωση του ΚΚΕ, ιστορίες από τους κοινούς περιπάτους του με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Πηγή: hellasjournal.com

 

ΚΚΕ για διαγραφή Γιώργου Κύρτσου: «Του ευχόμαστε καλό ταξίδι»
Sunday
20/02/2022
17:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γ. Κύρτσος ΚΚΕ Ν.Δ.
0

Σχόλιο GMR: Από τετριμμένα ευφυολογήματα άλλο τίποτα από το ΚΚΕ. 

Ετσι θα φέρει σοσιαλισμό;

Μήπως να μας έλεγαν οι (από το 2010-σήμερα) του ΚΚΕ, ποιά τα αγωνιστικά πεπραγμένα του κάθε Κύρτσου (και Πάγκαλου, κλπ) κατά το πέρασμά τους από το “Κόμμα”;

Μήπως να μας έλεγαν τι προσέφεραν στο πλευρό των δεινοπαθούντων εργαζομένων, δηλαδή, εκβιαζομένων, υφισταμένων εργοδοτικά αντίποινα, υφισταμένων νόθευση της νομίμως προβλεπομένης συνδικαλιστικής τους ανεξαρτησίας μέσω ετσιθελικής ανάμιξης εκπροσώπων του εργοδότη σε σωματεία και συμβούλια εργαζομένων;

Μήπως να μας έλεγαν οι του ΚΚΕ, τι έπραξε “Το Κόμμα, κατά του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων (=ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας, πράγμα που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν), κατά των παραβιάσεων του θεσμικού πλαισίου ΥΑΕ, κλπ, κλπ;

Έτσι για να έχουμε και θέματα ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ να συζητάμε και όχι αέρα κοπανιστό.

_.

 

 

 

 

 

NewsIt, 18 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Το ΚΚΕ με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε την ανακοίνωση του Γιώργου Κύρτσου μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

 

«Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για τη διαγραφή του από τη ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!» αναφέρει ανάρτηση στο Twitter του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την ανάρτηση του Γ. Κύρτσου.

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι αναφερθεί και στην διαγραφή του από το ΚΚΕ το 1977 καθώς είχε γράψει χαρακτηριστικά πως

«Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το..1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ. Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα,έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε,παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης,δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70».

 

Πηγή: newsit.gr

 

ΚΚΕ για τα 30 χρόνια από το Μάαστριχτ: Απαιτήσαμε να γίνει δημοψήφισμα – Δεν πρόκειται για ισότιμη και φιλική συνεργασία
Sunday
13/02/2022
01:37 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ε.Ε. ΚΚΕ Μάαστριχτ
0

Σχόλιο GMR: Σωστή η προ τριάντα ετών θέση του ΚΚΕ για το Μάαστριχτ. Σωστός και ο τίτλος του άρθρου, Σωστή και η φοβία του μην τυχόν μετατραπεί σε κόμμα Δραγασάκηδων.

Αμα όμως αυτή η φοβία (του ρεφορμισμού) δικαιολογεί έναν ακραίο-εγκληματικό σεχταρισμό(*) συμβαίνουν τα παρακάτω:

Συμβαίνει η μεγάλη (αναρωτηθείτε, μήπως εγκληματική;) αντίφαση:

1) –Το ΚΚΕ «καλεί την εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες αυτών των κοινωνικών δυνάμεων σε αγωνιστική συμπόρευση, για να δυναμώσει η πάλη για τις δικές τους ανάγκες, να χτιστεί μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων».

2) Εχθρότητα-ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ του ΚΚΕ απέναντι στον αγώνα: https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/.

Σε τι, υπ’ αυτήν την (2) συμπεριφορά συνίστανται η “αγωνιστική συμπόρευση”, και η “ισχυρή κοινωνική συμμαχία”;

Το ΚΚΕ ζητάει επομένως (και επιμόνως), κουνώντας και το δάχτυλο στον λαό (τον λαό που δεν διαθέτει τα πολιτευτικά οφίτσια), “αγωνιστική υπακοή” στο να μην κάνει τίποτα (μετά του λαού) μέχρι…, να του δοθεί από τον λαό η εντολή να κυβερνήσει αυτοδύναμο, επίσης θεωρεί “ισχυρή κοινωνική συμμαχία” την κοπαδική ένταξη του λαού στις δυνάμεις των οπαδών του (ούτε καν των μελών του διότι δεν μπορεί να ελέγξει ευρεία εισροή μελών, η εν λευκώ πολιτική εξουσιοδότηση και τα έσοδα από τον κοινοβουλευτισμό και τον ΕΥΡΩκοινοβουλευτισμό ενδιαφέρουν το ΚΚΕ).

Κύριοι του ΚΚΕ, γι’ αυτό που ζητάτε από τον λαό, έχουμε να σας πούμε πως, “Δεν πρόκειται για ισότιμη και φιλική συνεργασία.

(*) Η ύπαρξη του ρεφορμισμού αποτελεί δικαιολόγηση-όρο επιβίωσης του σεχταρισμού και αντίστροφα.

_.

 

 

 

ΚΚΕ, 12 Φεβ. 2022

 

 

 

 

«Τριάντα χρόνια πριν, στις 7 Φλεβάρη του 1992, υπογράφηκε στην ολλανδική πόληΜάαστριχτ από τα 12 τότε κράτη-μέλη της ΕΟΚ (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) η ιδρυτική πράξη της ΕΕ, η “Συνθήκη του Μάαστριχτ”».

Αυτό τονίζει ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 30 χρόνια από τη Συνθήκη και συμπληρώνει:

«Τον Ιούλη του 1992, η Συνθήκη εγκρίθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες κάθε μορφής στην υπηρεσία της στρατηγικής του κεφαλαίου κατά του λαού.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε στη Βουλή την αντιλαϊκή Συνθήκη, απαιτώντας να γίνει δημοψήφισμα, που πεισματικά αρνήθηκαν όλα τα αστικά κόμματα. Η ομοφωνία των αστικών κομμάτων απηχούσε την ομόθυμη στάση της ελληνικής αστικής τάξης, που έβλεπε στη Συνθήκη την ισχυροποίηση του πιο ισχυρού τμήματός της, μέσω της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς βέβαια και τη θωράκιση της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας της».

(more…)

Οι πρώτοι Έλληνες ευρωσκεπτικιστές-Μέρος Α’
Tuesday
08/02/2022
14:52 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Χαρβαλιάς Ε.Ε. ΚΚΕ ΠΕΑΝ
0

_.

 

 

 

Γιώρ. Χαρβαλιάς, 7 Φεβ. 2022

 

 

 

Ένας πατριωτικός «Οδηγητής» προβλέπει εγκαίρως την εθνο-αποδόμηση μέσω… Ευρώπης

Έχω έναν καλό φίλο, μανιώδη συλλέκτη παλιών βιβλίων, δοκιμίων και περιοδικών, που κατά καιρούς επισκέπτεται το γραφείο μου, αφήνοντας έναν φάκελο με «υλικό». Ξέρει καλά τα χούγια μου και τις προτιμήσεις μου, καθώς μοιραζόμαστε σε μεγάλο βαθμό την ίδια πολιτική κοσμοθεωρία. Σχεδόν ποτέ, όμως, δεν κάνει σχόλια για το «υλικό». Το αφήνει και φεύγει, μέχρι να βρω χρόνο να το μελετήσω. Μόνο στα πολύ ξεχωριστά «κομμάτια» αφήνει κάποτε ένα ολιγόλογο αυτοκόλλητο σημείωμα, γραμμένο με το χαρακτηριστικό κόκκινο μαρκαδοράκι του.

Τις προάλλες, λοιπόν, μου άφησε ένα τεύχος του «Οδηγητή» με ημερομηνία Ιούλιος – Αύγουστος 1963. Μην μπερδεύεστε! Καμία σχέση με το «νεολαιίστικο» έντυπο της ΚΝΕ και την απαίσια ξύλινη γλώσσα της σταλινικής Αριστεράς. Ο «Οδηγητής» της δεκαετίας του ’60 ήταν μια πρώιμη ευρωσκεπτικιστική πολιτική και οικονομική επιθεώρηση, με συντελεστές παλαιότερα στελέχη της πατριωτικής οργάνωσης ΠΕΑΝ του αείμνηστου Κώστα Περρίκου. Για όσους δεν θυμούνται, η Πανελλήνιος Ενωσις Αγωνιζόμενων Νέων αποτελούσε έναν από τους πρώτους αντιστασιακούς πυρήνες της Κατοχής, αμιγώς κεντροδεξιού προσανατολισμού, που έμεινε στην Ιστορία για την εντυπωσιακή ανατίναξη των κεντρικών γραφείων της δωσιλογικής οργάνωσης φιλοναζιστών ΕΣΠΟ, τον Σεπτέμβριο του 1942.

Από εκείνο το πρωτόγνωρο σε έκταση σαμποτάζ μέσα στην καρδιά της Αθήνας σκοτώθηκαν δεκάδες μέλη της οργάνωσης, στενοί συνεργάτες της Γκεστάπο και των Ες-Ες.

Τραυματίστηκαν όμως σοβαρά και Γερμανοί στρατιωτικοί που γλεντούσαν στη λέσχη των αξιωματικών, ακριβώς πάνω από τα γραφεία της φιλοναζιστικής οργάνωσης. Η ένοπλη πράξη αντίστασης, που ενθουσίασε το πανελλήνιο, αιφνιδίασε μεταξύ άλλων τους Βρετανούς, που τη χαρακτήρισαν «πρόωρη»(!), αλλά και το ΚΚΕ, που την καταδίκασε ως…προβοκάτσια, επειδή δεν είχε τον έλεγχο της οργάνωσης.

(more…)

123..