ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Διάλογος με τον Διογένη και τον Τσαρούχη: Περί αστών, κομμουνιστών και μη εμφύλια ειρηνική πολιτική επανάσταση.
Tuesday
16/03/2021
12:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

Σχόλιο GMR: Η συν-εισφορά της G-M-R για «Ειρηνική, μη εμφύλια πολιτική επανάσταση» ΕΙΝΑΙ και ΔΙΑΡΚΗΣ και πολύπλευρα ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ, διότι στο “μη εμφύλια”, περιλαμβάνουν, ΚΑΙ ΤΟ “ΕΙΡΗΝΙΚΗ” (1 εντός του κειμένου) και (σημείωση 2 στο τέλος του κειμένου) ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ, διότι ως προς το τελευταίο, αυτός ο εκ των έσω χιλιοπροδομένος λαός, ΧΡΗΖΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ.

 

Κατ’ αρχήν δίνουμε τον ορισμό της “απευκταίας”, της “ακατονόμαστης”, πολιτικής επανάστασης:

εμφύλιος, -α, -ο

(για συγκρούσεις) που γίνεται ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν στο ίδιο έθνος, φυλή ή γενικότερα στο ίδιο οργανωμένο σύνολο

εμφύλιος πόλεμος, εμφύλια διαμάχη, εμφύλια σύρραξη

 

Οι αμέσως παρακάτω υπογραμμίσεις είναι της G-M-R και εξυπηρετούν τις ανάγκες ΚΑΙ του σχολίου ΚΑΙ ΤΗΣ απάντησης στο άρθρο, ΜΕΣΩ της συμμαχικής με το άρθρο ανάρτησης-παρέμβασης μας με πάνω από όλα την θέση του σεβαστού Λαοκράτη Βάσση:  ( http://greek-market-research.com/article/mas-ethizoyn-se-kivdili-kanonikotita/ ) .

 

Διογένης:  “Τρίτον, δεν έχουν σημασία τα άτομα. Τα ηγετικά μέλη των εγκάθετων εξουσιών της εξάρτησης σε ξεπεσμένα κράτη όπως το σύγχρονο δικό σας είναι μορφικά πανομοιότυπα. Είναι ένας ιδεολογικός ακταρμάς “αριστεροδεξιοφασιστοκεντροσοσιαλψευτοφιλελεύθεροιτραβεστιπροοδοευτικών”. Τραβεστί ιδεολογίες που τις μεταμφιέζουν με ψεύτικα λόγια και ανυπόστατα ιδεολογικά δόγματα. Κάπως έτσι και μάλιστα με πολλές φτηνές εκδοχές και αποχρώσεις.

Να ένα (το παραπάνω) παράδειγμα εξευτελιστικής αποδόμησης του “Ενιαίου Κόμματος” (δηλαδή, των μελών των εγκάθετων εξουσιών της εξάρτησης) της ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑΣ, μαζί (συναποδόμησης δηλαδή) και του “τραβεστί δικαιωματισμού”, δηλαδή της εξευτελιστικότερης “δικαιωματιστικής” εκμετάλλευσης της τρανς κοινότητας, υπέρ των σκοπών του διαίρει (λαό) και βασίλευε (Ενιαίο Κόμμα)!

Περισσότερα για την διάκριση δικαιωμάτων-δικαιωματισμού, (ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑΤΟΣ), εδώ http://greek-market-research.com/clink/zero-sum-game-kai-katastreptika-ta-anthropina-dikaiomata/ και εδώ http://greek-market-research.com/clink/to-sygchrono-diairei-kai-vasileye/ .

Περισσότερα για την ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ εντός του Συνδέσμου http://greek-market-research.com/clink/to-eniaio-komma-toy-egklimatos/ , από όπου και το παρακάτω απόσπασμα:

Το ελληνικό κράτος, διαμορφώνεται ως εξαρτημένο καπιταλιστικό κράτος που αποτυπώνει στην εξέλιξή του τον εγχώριο κοινωνικοπολιτικό συσχετισμό δυνάμεων στη συνάρθρωση της σχέσης εθνικού-υπερεθνικού. Διαφορετικά ειπωμένο, η πορεία του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού καθορίζεται από τη διαδικασία διεθνούς ενσωμάτωσής του και την εσωτερίκευσή της. Γι’ αυτό και αναπαράγεται ως κυρίαρχος–κυριαρχούμενος σχηματισμός, εγγράφοντας στην εγχώρια κρατική δομή τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η πορεία αυτή, που εντείνεται και αναδιατάσσεται με την οργανική συμμετοχή της Ελλάδας στις δυτικές περιφερειακές ολοκληρώσεις και ιδίως την ΕΕ με τα χαρακτηριστικά που λαμβάνει (τελωνειακή σύνδεση, ένταξη, ολοκλήρωση, νομισματική ενοποίηση), αναπλαισιώνει τους πόλους–τάσεις της κυρίαρχης αντίθεσης. Την εξάρτηση και την ανεξαρτησία.

Στο πλαίσιο αυτό, η εστία ενιαίου κόμματος διαμορφώνει το πλέγμα δυνάμεων, προσωπικού, οργάνων, λειτουργιών που συγκροτούν τον χώρο της εξάρτησης, της κυρίαρχης κατάστασης πραγμάτων, την εσωτερίκευση της διαδικασίας περιφερειακής ολοκλήρωσης με τους συγκεκριμένους όρους που εκείνη λαμβάνει χώρα. Η κίνηση αυτή αποτυπώνεται στις επικρατούσες θέσεις–αναλυτικά σχήματα στην εγχώρια διανοητική παραγωγή, όπως στη Νομική, την Οικονομική και την Πολιτική επιστήμη, δευτερευόντως αλλά επιθετικά στο πεδίο της Ιστορίας, καθώς εδώ οι αντιστάσεις είναι περισσότερες, λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας.

Θα ρωτήσετε, ίσως ρωτήσει και ο Μεγαλονησιώτης τον Διογένη, “και γιατί να χρειάζεται η αποδόμηση-εξευτελισμός, ή εξευτελιστική αποδόμηση, του “Ενιαίου Κόμματος”, μήπως μας οδηγήσει στον ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ;

Διογένης:  Μα, Μεγαλονησιώτη, ΕΣΥ με έβαλες να μιλάω αποδομητικά-εξευτελιστικά, ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΙΝΑ, για “μέλη των εγκάθετων εξουσιών της εξάρτησης“, εμένα ρωτάς;;;!!!

Μετά από αυτήν την αποστομωτική απάντηση του Διογένη, αναγκάζεται και η G-M-R να συμφωνήσει, δεδομένου πως, ίσως και τηλεπαθητικά ενεργούσα, προ ανάγνωσης του άρθρου του Π.Η., γράφαμε για την “πολιτική επανάσταση”:

(1)—-   Οι κατά περίπτωση μέθοδοι ποικίλουν (στο μέγεθος/δυναμισμό και στην μορφή πχ σάτιρα, καταγγελία, α λά Γκάντι αποδόμηση, οργάνωση ήρεμης δύναμης, κλιμακούμενης εξελικτικά ως την αποσύνθεση-εξουδετέρωση-λογοδοσία των υπαιτίων), από την πρόταση της ανάρτησης: http://greek-market-research.com/article/alexandros-chrysis-komvikos-stochos-i-exodos-apo-eyro-ee/ .

Για να δούμε τώρα “τι προτείνει Ο Διογένης στον Μεγαλονησιώτη”, υπογραμμίζοντας πάντα τις κομβικής σημασίας λεπτομέρειες, και χάριν της κατανόησης της πρότασης του Μεγαλονησιώτη δια στόματος Διογένη και έχοντας υπ’ όψιν την  διαβολοσυνήθεια  που εισχωρεί μέσα στις λεπτομέρειες:

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους εξουθένωσης και ταυτόχρονα υποδούλωσης και / ή εκποίησης. Σωτηρία δεν υπάρχει. Εκτός και εάν κατορθώσετε όπως είναι ο τίτλος μιας σελίδας του διαδικτύου σου «Ειρηνική, μη εμφύλια πολιτική επανάσταση».”

 

Και ποιό αναλυτικά:

Η διέξοδός σας είναι η μη εμφύλια δραστική αλλαγή που θα φέρει την εθνική ανεξαρτησία για να παλέψετε για την πατρίδα σας και το κράτος σας. Πως θα το κάνετε. Δικό σας πρόβλημα να βρείτε λύση και διέξοδο διαφορετικά τελειώνει ο ιστορικός σας κύκλος.”

 

Π. Ήφαιστος.Πριν χωρίσουμε Διογένη. Πες μου και τι εννοείς όταν υπονοείς ότι κάτι μπορεί να γίνει.

Διογένης.Ο αργός θάνατος δεν σας αξίζει. Φροντίστε λοιπόν με μια ανεξάρτητη ψήφο μέχρι να υπάρξει κάτι θετικό υπάρξει γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί πια να υπάρξει. Συμβουλεύω λοιπόν ψήφο που θα οδηγήσει σε αναγκαίες εξισορροπήσεις που θα αξιώσουν, ίσως από μια μεταβατική μη κομματική κυβέρνηση: Για να γίνει μια συντακτική εθνοσυνέλευση και μεταρρύθμιση που θα ενσαρκώσει πολιτικά τις πολιτικές παραδόσεις των Ελλήνων της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ο πολίτης εντολέας, η κοινωνία και όχι ξένοι κάτοχος του κράτους και η πολιτική εξουσία εντολοδόχος και ανακλητή. Αυτό είναι δημοκρατία και το καράβι το οποίο ταξιδεύοντας μέσα σε φουρτουνιασμένες θάλασσες προσανατολίζεται προς την Ιθάκη της πολιτικής ελευθερίας. Δεν ξέρω τα σημερινά Συνταγματικά σας. Εμείς στην κλασική εποχή ανά πάσα στιγμή στέλναμε σπίτι του τους εντολοδόχους της εξουσίας. Δεν είναι διαδικαστικά εφικτό να ψηφίζεται όχι κομματάνθρωπους της συμφοράς αλλά ικανά άτομα φορείς δημοκρατικών πεποιθήσεων -κατά τόπο, κατά περιφέρεια και κατά επικράτεια για να αναλάβει την διακυβέρνηση η κοινωνία και όχι πρωταθλητές της ιδιωτείας που σε όλα τα μοντερνιστικά κράτη καταχρηστικά ονομάζουν τα καθεστώτα της εκλεγμένης ολιγαρχίας ως δήθεν δημοκρατία.

Όπως και να έχει χρειάζεστε (3: βλέπετε στο τέλος σημείωση 3 της G-M-R) και μια γερή ομάδα παλληκάρια διαπραγματευτές –διπλωμάτες, οικονομολόγους, κτλ– να λένε σε αυτούς εκεί έξω τα λάθη τους και να τους προτείνουν αξιόπιστες διεξόδους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν κατάλαβα, δεν μπορείτε να προτείνετε διεξόδους στους υπόλοιπους Ευρωπαίους; Σοβαρές μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όμως, γιατί σας συμφέρει. Γιατί όπως ξέρεις η Ευρώπη σήμερα είναι πλέον χίλια κομμάτια και πολλοί διψούν για σοβαρές προτάσεις. Κάποιος πρέπει να τους ταρακουνήσει. Μέχρι να υπάρξει η μεγάλη ποθητή αλλαγή μέσα από μια μη εμφύλια πολιτική επανάσταση θα έλεγα ότι ο καταλληλότερος στην καρέκλα είναι αυτός που ενδέχεται να ταρακουνήσει την Εσπερία. Να αντιμετωπίσει επίσης αυτό που εσύ συχνά ονομάζεις “απέραντη Τουρκική απειλή” από την Θράκη μέχρι την Μεγαλόνησο Κύπρο. Υπάρχει; Μικρές οι πιθανότητες; Ταρακούνημα χρειάζονται όλοι, επαναλαμβάνω, ακόμη και εκεί στην Εσπερία. Εγώ δεν ψηφίζω γιατί είμαι πεθαμένος αλλά σας πονάω, πώς να το κάνω. Εδώ γεννήθηκα και πέθανα και εγώ. Και η Πολιτεία όπως ξέρεις Μεγαλονησιώτη είναι μεγάλη υπόθεση. Η Πολιτεία ή κράτος όπως το λέτε σήμερα είναι το συμβόλαιο των νεκρών με τους ζωντανούς και τους απογόνους τους.

και,

Ξυπνήστε νεοέλληνες, κραύγασε ο Διογένης κουνώντας το λυχνάρι του. Αστούς δεν έχετε, την οικονομία σας την εξανέμισαν οι αεριτζήδες, τους νέους σας του εξόρισαν οι ερασιτέχνες και ήδη αργοπεθαίνετε. Πριν είναι πολύ αργά πρώτον, μην δεχθείτε τον εκβιασμό του αργού θανάτου και δεύτερον μη αφήσετε το τρένο της Ελλάδας να εκτροχιαστεί. Αναλογιστείτε τι θα μπορούσε να είναι μη εμφύλια ειρηνική πολιτική επανάσταση που θα μπορούσε να ανοίξει ευκαιρίες για ασφαλή μετάβαση. Παλέψτε το!” (η G-M-R προτείνει για το “παλέψτε το“, πάλη, ΕΙΡΗΝΙΚΗ, αλλά, ΠΑΛΗ, και όσο για την εποχή που ο Διογένης πρότεινε,

Μια ασφαλή μετάβαση με εξισορρόπηση των άκρων πριν σας πάρει το ποτάμι. Το πώς θα γίνει αυτό με τον κατάλληλο τρόπο θέλει σκέψη, ψυχραιμία, ορθολογισμό και λίγη τύχη. Περισσότερα δεν ξέρω.“. Τυχόν “εξισορρόπηση” με σκόντο στις σημειώσεις 2 (ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΝΟΜΟΣ!) και 3 (παλληκάρια-παλληκαριά vs τυχόν ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ “εξισορροπισμός”) στο τέλος του κειμένου, ισούται  με  ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

 

Παίρνοντας υπ’ όψιν σοβαρά τις κρίσιμες πιο πάνω υπογραμμίσεις, επισημαίνουμε:

 

1) ” με μια ανεξάρτητη ψήφο”…”ψήφο που θα οδηγήσει σε αναγκαίες εξισορροπήσεις που θα αξιώσουν, ίσως από μια μεταβατική μη κομματική κυβέρνηση: Για να γίνει μια συντακτική εθνοσυνέλευση και μεταρρύθμιση που θα ενσαρκώσει πολιτικά τις πολιτικές παραδόσεις των Ελλήνων της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

2) “Αυτό είναι δημοκρατία …

Αυτό όπως λέει από εκεί ψηλά ο Τσαρούχης στον Διογένη, ΔΕΝ είναι δημοκρατία, είναι ΕΚΛΟΓΙΜΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ

3) “ Εμείς στην κλασική εποχή ανά πάσα στιγμή στέλναμε σπίτι του τους εντολοδόχους της εξουσίας

Φυσικά, απαντούμε  ως G-M-R  διότι στην Αρχαία Αθήνα γεννήθηκε η Δημοκρατία και όχι ο Αντί-προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμός.

4) για απόσπασμα των λόγων του Διογένη,

Δεν είναι διαδικαστικά εφικτό να ψηφίζεται όχι κομματάνθρωπους της συμφοράς αλλά ικανά άτομα φορείς δημοκρατικών πεποιθήσεων -κατά τόπο, κατά περιφέρεια και κατά επικράτεια για να αναλάβει την διακυβέρνηση η κοινωνία και όχι πρωταθλητές της ιδιωτείας που σε όλα τα μοντερνιστικά κράτη καταχρηστικά ονομάζουν τα καθεστώτα της εκλεγμένης ολιγαρχίας ως δήθεν δημοκρατία.“, διερωτώμεθα (λεπτομέρεια του Διαβόλου;), αν στο τέλος παραλήφθηκε ερωτηματικό, ή αν, ο επιβληθείς “τι κι αν είναι μνημονιακής Κατοχής” Αντί-Προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμός, ποικιλοτρόπως εξαναγκάζει στο “Δεν είναι διαδικαστικά εφικτό να ψηφίζεται όχι κομματάνθρωπους της συμφοράς αλλά ικανά άτομα…“. Αν βέβαια υποτεθεί, πως στο τελος του συλλογισμού ο δαίμων του τυπογραφείου παρέλειψε το ερωτηματικό, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ, τότε:

Λαμβανομένων υπ’ όψιν και των παραπάνω 1 & 2, θα πρέπει να υποδειχθεί ένας μαγικός τρόπος, ούτως ώστε αυτά τα “ικανά άτομα φορείς δημοκρατικών πεποιθήσεων -κατά τόπο, κατά περιφέρεια και κατά επικράτεια για να αναλάβει την διακυβέρνηση η κοινωνία” να πάψουν να είναι τα ίδια που παρουσιάζονται ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ από τον θάνατο του Καποδίστρια και μετά ως σήμερα!

Πώς όμως θα γίνει αυτό, ΔΙΧΩΣ αυτά τα “ικανά άτομα” να θέλουν κιόλας να αποτελούν την ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ενός αναλυτικά συγκεκριμένου και δημοκρατικά οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου αποδόμησης (Διογένης!!!) έως και εξουδετέρωσης των “κομματανθρώπων της συμφοράς” και μάλιστα να θελήσουν “να αγιάσουν” αφού (κατόπιν δηλαδή), άνευ συλλογικής και δεσμευτικής γι’ αυτούς διαδικασίας, θα έχουν ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΗΣΕΙ μετά των “κομματανθρώπων της συμφοράς” στον Ναό της Μνημονιακής Κανονικότητας ( υπενθυμίζουμε τον σύνδεσμο στην αρχή του σχολίου: http://greek-market-research.com/article/mas-ethizoyn-se-kivdili-kanonikotita/ ) ;

Αυτονοήτως λοιπόν, και όχι ανοήτως συμπεριφερόμενοι (ώς κοψοχέρηδες ή ως κοψοχερεπαναστάτες http://greek-market-research.com/clink/gia-na-min-eimaste-kopsocherepanastates/ μέσω ψηφοϋποστήριξης λαγωνικών ψηφοφόρων), ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με την έως εξουδετέρωση, αποδόμηση των κομματανθρώπων της συμφοράς, ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ, αλλά, ΓΙΑ ΝΑ “(Μέχρι διαγράφεται) Για να υπάρξει η μεγάλη ποθητή αλλαγή μέσα από μια μη εμφύλια πολιτική επανάσταση θα έλεγα ότι ο καταλληλότερος στην καρέκλα είναι αυτός που ενδέχεται να ταρακουνήσει την Εσπερία. Να αντιμετωπίσει επίσης αυτό που εσύ συχνά ονομάζεις “απέραντη Τουρκική απειλή” από την Θράκη μέχρι την Μεγαλόνησο Κύπρο. ” (Ο καταλληλότερος σε όλα τα βήματα, όλων των προτάσεων της G-M-R είναι ο αδιαμεσολάβητος ΛΑΟΣ για να θυμόμαστε επί του πραγματικού και τον Γ.Κοντογιώργη).

Και φυσικά, η όποια σχετική προσπάθεια, όπως γράφει ο Αλέξανδρος Χρύσης, θα πρέπει να παίρνει υπ’ όψιν το ζητούμενο:

…το ζητούµενο δεν είναι η κατάργηση αλλά η υπέρβαση του κοινοβουλευτισµού. Πρόκειται ουσιαστικά για την ανάγκη ενός πολύµορφου αγώνα εµβάθυνσης και διεύρυνσης της δηµοκρατίας, µε τρόπο που να αποκτήσει πολιτικά ουσιαστικό και κοινωνικά απελευθερωτικό περιεχόµενο – για να πάψει επιτέλους η δηµοκρατία να ταυτίζεται στην κοινή συνείδηση µε τις πιο εκφυλισµένες εκδοχές του αστικού κοινοβουλευτισµού.“, απόσπασμα από την ανάρτηση της G-M-R:  http://greek-market-research.com/article/alexandros-chrysis-komvikos-stochos-i-exodos-apo-eyro-ee/ .

(2)—-  Ανοίγοντας διαδοχικά τους συνδέσμους,  http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ και μετά

http://greek-market-research.com/clink/epistoli-i-metoysiosi-keimenon-se-praxi-anagkaia-oso-pote-protasi-ylopoiisis/ θα δείτε:

Η επιστολή-πρότασή μας δεν στοχεύει ούτε προκαλεί, ούτε εμφύλιο ούτε υποκατάσταση, η καταστροφή οργάνων του κράτους και ΦΥΣΙΚΑ, στηρίζεται στην ΣΤΕΡΕΗ ΒΑΣΗ του κατακτημένου νομικού πολιτισμού (παλαιότερη δήλωση Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κάπως έτσι :”Ο Εισαγγελέας δεν φοβάται (σ.σ. αν θυμόμαστε καλά είχε συμπληρώσει, “είναι παντοδύναμος“), διότι έχει μαζί του το νόμο“.

και φυσικά, δεν αποκλείεται καθόλου τότε, αντίθετα ενισχύεται το ενδεχόμενο, ακόμα και εν μέσω μνημονιακής κατοχής, της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του ΛΑΟΥ, ο οποίος αδελφωμένος με ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ-ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (3: ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ 3 ΠΑΡΑΠΑΝΩ), θα μπορέσει ΑΦΟΥ/τότε και μόνο τότε, όμως θα έχει ΑΝΔΡΩΘΕΙ, σύμφωνα με την οργάνωση-επιχειρησιακό σχέδιο της G-M-R, προκαλώντας ταυτόχρονα εξουθενωτική ζημιά/ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ, στους ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του “ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ”.

Όλα τα παραπάνω, θα τα καταφέρουμε, αν κρατήσουμε σταθερή την ρότα που ο Μεγαλονησιώτης δια στόματος Διογένη μας δείχνει:  “Και να μην ξεχνάμε και την σταδιακή αλλαγή λαού με ροκάνισμα της πολιτισμικής και πολιτικής συνοχής. Αργό θάνατο ή στραπάτσο θα είστε το πρώτο μεγάλο θύμα όσων κεντρικά ή περιφερειακά ανήκουν στην Εσπερία. Τελεσίδικα και ίσως θανατηφόρα. Βρείτε λοιπόν τρόπο για μια ειρηνική μετάβαση για να επιβιώσετε. Να φύγουν όλοι αυτοί που σας ρίχνουν στα βράχια μετά το 1830.

_.

 

 

 

 

Παν. Ηφαιστος, 12 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Κάποτε κατοικούσα στο Θησείο. Στον πρώτο παράδρομο αριστερά κατηφορίζοντας από την Ακρόπολη. Παλαιότερα, με συμφοιτητές μου πηγαίναμε εκεί κοντά στην Αγορά και συζητούσαμε. Περίπου Δήμος που αναβίωνε την άμεση δημοκρατία. Μια άλλη εποχή προβληματισμένων ανθρώπων τους οποίους δεν είχε προλάβει ακόμη να πλήξει ο αποδομητικός μεταμοντερνισμός (ή όπως τον μεταφράσαμε πολύ εύστοχα στην Ελλάδα εθνομηδενισμός). Τους είχε βέβαια πλήξει η εμφύλια ιδεολογική διαίρεση αλλά αλλά όχι τόσο δραστικά όπως τις δεκαετίες που ακολούθησαν μέχρι και τις μέρες μας. Οι φοιτητές τότε διάβαζαν τα πάντα, συζητούσαν και προβληματίζονταν. Σημαντικός τόπος συνάντησης ήταν το Θησείο και η Ακρόπολη. Στις περιοχές αυτές εισερχόμασταν χωρίς πληρωμή μέχρι που η Ελλάδα όντας πλέον μέλος της ΕΟΚ τότε και σήμερα ΕΕ καταργήθηκε αυτό το προνόμιο που ίσχυε για τους Έλληνες πολίτες ως κάτι, άκουσον άκουσον, που δημιουργούσε διακρίσεις μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών. Δεν μπορούσαν οι αφιλότιμοι να ζητήσουν εξαίρεση για λόγους πολιτισμού και εθνικής κουλτούρας όπως τόσα άλλα κράτη μέλη κάνουν για ανάλογα και αντίστοιχα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες τους.

Πρόσφατα, σούρουπο, πήγαινα να συναντήσω συνάδελφο από το εξωτερικό που περνούσε από την Αθήνα. Για να πιούμε λίγη ρετσίνα εκεί κοντά σε μια ταβέρνα που ξέρω στο Θησείο. Κατηφορίζοντας συνάντησα τον Διογένη. Με ξάφνιασε: Κουρασμένος, απογοητευμένος και ανήσυχος. Το λυχνάρι του μισοσβησμένο. Ακολουθεί ο διάλογός μας:

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: ifestos.edu.gr

 

 

 

 

Οι ηγεμονικές δυνάμεις και οι εγχώριοι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας
Sunday
07/06/2020
23:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΟΜΜΑΤΑ Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

Παν. Ηφαιστος, 7 Ιουνίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι εγχώριοι καρεκλοκένταυροι, συνήθως εντολοδόχοι των ξένων, υποκλίνονται αντί να διαπραγματεύονται. Τα μέλη των σημερινών πολιτικών ρευμάτων το μόνο που κατορθώνουν είναι να ανακυκλώνονται στις καρέκλες της εξουσίας και κατόπιν έξωθεν συστάσεων να υιοθετούν πολιτικές.

Για να μείνουν καθισμένοι στις καρέκλες μετατρέπονται σε Κίρκη που προσφέρει μαγικά φλιτζάνια φίλτρων, που θυμίζουν έντονα τις χειρότερες μέρες πελατειακών συμπεριφορών. Και όλα αυτά όταν είναι ολοφάνερο ότι τα κόμματα καταχρέωσαν το κράτος, ακύρωσαν κάθε κίνητρο επιχειρηματικότητας, δρομολόγησαν την εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας και οδήγησαν στην εξορία εκατοντάδες χιλιάδες ταλαντούχους νέους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ώρα να ξυπνήσει η “ωραία κοιμωμένη” – Η Ελλάδα στο πάρα ένα
Sunday
07/06/2020
23:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Μνημόνια Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

Παν. Ηφαιστος, 3 Ιουνίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μήπως η ξενοκρατία έχει τελικά πλήρως καταστείλει την ελληνική κοινωνία; Μήπως οι ιδεολογικές σαπουνόφουσκες την διαίρεσαν εμφύλια και ανεπίστροφα; Μήπως τα μεταμοντέρνα εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα αποδόμησαν τους νέους; Μήπως, αντίθετα, μπορούν ακόμη οι Έλληνες πολίτες, απόγονοι των μεγάλων μορφών του διαχρονικού ελληνικού έθνους, όπως Ρήγας, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μακρυγιάννης, Μπουμπουλίνα και Καποδίστριας, να ενωθούν σαν μια γροθιά για να προασπίσουν την ελευθερία τους; Να προστατέψουν τη δημοκρατία τους, την εθνική τους ανεξαρτησία και την κυριαρχία που προβλέπουν οι Συνθήκες και το διεθνές δίκαιο; H απάντηση είναι ναι, και οι ιστορικές περιστάσεις το επιτάσσουν.

Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά, αλλά εμείς θα μείνουμε σε τρία: Την διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική μετά την πανδημία, την τουρκική πολιτική και τι αυτά προϋποθέτουν για μια αποτελεσματική ελληνική στρατηγική. Παρακάμπτοντας τις ασυναρτησίες και την πολιτική των ζεϊμπέκικων και των ανορθολογικών κατευνασμών, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το διεθνές σύστημα λειτουργικά και δομικά είναι το ίδιο όπως διαμορφώθηκε μετά την Συνθήκη της Βεστφαλίας του 1648 και όπως επικυρώθηκε και υπογράφτηκε συνομολογώντας τον ΟΗΕ το 1945. 

………..

……….. Εάν δεν εξαποστείλουμε τα Μνημόνια που μας επέβαλαν και με δεδομένα τα επερχόμενα, η Ελλάδα θα εξαφανιστεί.  ………..

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Με κράτος χτισμένο στην άμμο δεν επιβιώνεις
Sunday
31/05/2020
22:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

Παν. Ηφαιστος, 30 Μαίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Κράτος πάνω στην άμμο δεν κτίζεται και αν κτιστεί κάποια στιγμή καταρρέει. Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, αυτό το κράτος θεωρείται από όλους αναξιόπιστο και αναλώσιμο. Στέρεο έδαφος, γερά θεμέλια και σιδερόφρακτα τοιχώματα είναι προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αντοχής ενός κράτους στις αδιάλειπτες σεισμικές δονήσεις της διεθνούς πολιτικής και στα πλήγματα του μεταμοντέρνου πολέμου όπως είναι ο χρηματοοικονομικός πόλεμος με τα μνημόνια.

Συντομογραφικά, θα αναφερθούμε σε δύο κύρια και αλληλένδετα ζητήματα:

 • Πρώτον, την κατάσταση της δημοκρατίας που σχετίζεται με την πολιτειακή ευρωστία και την κρατική συνοχή.
 • Δεύτερον, την γνώση της διεθνούς πολιτικής που αφορά ζωτικά τους προσανατολισμούς και τις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής στο ανταγωνιστικό και συχνά συγκρουσιακό διεθνές σύστημα.

…….

Απαιτείται πλέον να γνωρίζουμε ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, εάν δεν αλλάξει κάτι σύντομα και δραστικά, δεν υπάρχουν οι πολιτικοοικονομικές και διεθνοπολιτικές προϋποθέσεις επιβίωσης του νεοελληνικού κράτους με όρους πραγματικής ανεξαρτησίας. ……….

 

Έχουμε ανάγκη μια ειρηνική πολιτική επανάσταση ολικής επαναφοράς των νεοελλήνων σε τροχιά εθνικής και κοινωνικής ανάκαμψης. Είναι τόσο αναγκαία όσο και δύσκολη. …………

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ο “δικτάτορας” Καποδίστριας οικοδομεί κράτος – Η δολοφονία του έφερε την ξενοκρατία
Saturday
09/05/2020
11:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Καποδίστριας Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

Παν. Ηφαιστος, 8 Μαΐου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Καλή και άγια είναι η κριτική ματιά στα πεπραγμένα της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά για να υπηρετεί την ιστορική αλήθεια κι όχι ιδεοληψίες, οι οποίες έχουν απολήξεις στο σήμερα. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τον ισχυρισμό καθηγητή, που υιοθέτησε η Επιτροπή για τα 200 χρόνια από το 1821, ότι ο Καποδίστριας ήταν «εκσυγχρονιστής δικτάτορας»; Ίσως είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τη ρήση-παρακαταθήκη του Καποδίστρια ότι “ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης“.

 

Για να κατανοηθεί η Ελληνική Επανάσταση του 1821, η εξέλιξη και κατάληξή της, είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι επί αιώνες, πέραν της πολιτικής κουλτούρας και των αυτεξούσιων-αυτόνομων αποφάσεών τους, τα Κοινά των Πόλεων, για να επιβιώσουν εθίστηκαν στις κάθε είδους συναλλαγές με υπέρτερες εξουσίες. Βασικά πάνω σε αυτό σκόνταψε ο Καποδίστριας και ίσως αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι ξένοι, ιδιαίτερα οι Βρετανοί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Σε καραντίνα οι δανειστές – Απέλαση του οικονομικού δαρβινισμού από την Ελλάδα
Thursday
30/04/2020
23:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Παναγ. 'Ηφαιστος Τράπεζες
0

Σχόλιο GMR: Οι πολιτικοί να σώσουν την κοινωνία“, ή, η κοινωνία να σωθεί από τους πολιτικούς;

Αγαπητέ κύριε Ήφαιστε, νομίζουμε πως η ΘΕΣΗ ΣΑΣ είναι ΜΕ αυτούς (όλους εμάς) που, “δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνομιλούν με τους δράστες μιας ανώμαλης και διεστραμμένης κατάστασης του χθές“, προσθέτουμε, και του ΣΗΜΕΡΑ.

Αγαπητέ Κύριε Ήφαιστε, οι υπουργοί, ο Πρωθυπουργός, η “Καtina στην Προεδρία της Δημοκρατίας”, δεν συνομιλούν απλώς με τους δράστες-φορείς των μνημονιακών θεσμών. Είναι ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ, δράστες-φορείς των μνημονιακών “θεσμών” και είναι υπαίτιοι για τα εγκλήματα (μερικά εξ αυτών έχουν τον χαρακτήρα του ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ) που αναφέρονται στο εδώ σχόλιο.

Αναμένουμε Επικοινωνία Υπέρ Πατρίδας-Λαού στο e-mail μας… και στο τηλέφωνό μας… . Διαθέτουμε οπλοστάσιο αναλύσεων, τεκμηριώσεων, καταγγελιών, ρηγματώσεων, επιτυχιών, υποδειγματικών δράσεων, πάνω απ’ όλα αλληλέγγυων και ανιδιοτελών διαθέσεων (“δ.ά.δ.α.” Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης-Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας).

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

._

 

 

Παν. Ηφαιστος, 28 Απριλίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Αφορμή για το παρόν κείμενο αποτέλεσε η δήλωση του νυν υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που θυμίζει το ιδιοφυές τραγούδι του Κελαηδόνη «δεν φταίω εγώ φταίει ο χοντρός»! «Στη διαπραγμάτευση, οι δανειστές μας», δήλωσε πρόσφατα, «δείχνουν συνέχεια χαρτιά με υπογραφές του Φλαμπουράρη, της Αχτσιόγλου και άλλων στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Αν υπάρξει μονομερής ενέργεια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα έχει επιπτώσεις στα επιτόκια και την διεθνή εικόνα της χώρας.

Προτιμώ να τους πείσω για τις θέσεις μας» (για… αναβολή).

 

Απίστευτο αλλά αληθινό! Θέλουν να ηγούνται ενός έθνους-κράτους, φορέα του πολιτισμού της ελευθερίας, της δημοκρατίας και κληρονόμου του Λεωνίδα, του Ρήγα Βελεστινλή, του Κολοκοτρώνη και του Παλληκαρίδη, συνεχίζοντας να συνομιλούν με τους εκβιαστές, οι οποίοι οι ίδιοι ομολόγησαν πως είναι δράστες συνωμοτικών μεθοδεύσεων δολοφονίας της ελληνικής οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας. Είπε ή δεν είπε, για παράδειγμα, ο Ντάισελμπλουμ, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο έχει δίκαιο όταν δήλωσε πως το πρώτο πρόγραμμα έγινε για στηριχθούν οι τράπεζες:

«Το πρώτο πρόγραμμα έγινε για να στηριχθούν οι τράπεζες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια ήταν οι τράπεζες. Είχαμε τραπεζική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες. Ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος, πως “όλα έγιναν για τις τράπεζες”, έχειν κάποιο δίκαιο. Οι τράπεζες, στην Ευρώπη, σώθηκαν σε βάρος του φορολογούμενου… αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί».

video

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ
Wednesday
08/04/2020
13:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παναγ. 'Ηφαιστος
0

Σχόλιο GMR: Η εδώ παρέμβαση-πρόταση της G-M-R, θεωρεί ουσιαστικό της συμπλήρωμα το συνημμένο δημοσίευμα του κ. Π. Ήφαιστου και θεωρούμε πως ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό, όχι μόνο για να ερμηνεύσουμε τις καταστάσεις αλλά και ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

Αντίστοιχα με την ιατρική απαιτείται σωστή διάγνωση των παθολογιών στο επίπεδο της πολιτικής σκέψης των πολιτών, του κράτους και της διεθνούς πολιτικής. Απαιτείται μεγάλη προσοχή: Όπως και στην ιατρική, λάθος διάγνωση σημαίνει λάθος θεραπεία και επειδή ο επερχόμενος κόσμος γίνεται πολύ πιο ανταγωνιστικός –ανταγωνιστικός ήταν ούτως ή άλλως αλλά η πανδημία προκαλεί επιτάχυνση– σημαίνει εκμηδένιση κρατών και κοινωνιών οι οποίες δεν θα κατορθώσουν να ανασυγκροτηθούν θεσμικά, κοινωνικά και πολιτικά.”

._

 

 

Παν. Ηφαιστος, 7 Απριλίου 2020

 

 

 

Για να παραφράσουμε τον πιο σημαντικό σύγχρονο πολιτικό στοχαστή του (κρατοκεντρικού) διεθνούς συστήματος, τον Kenneth Waltz, η πολιτική σκέψη, οι αναλύσεις και τα πορίσματα είναι το αντίστοιχο των διαγνώσεων της ιατρικής. Τους τελευταίους μήνες έχουμε ένα μεγάλο όπως πλέον καταμαρτυρείται πρόβλημα ιατρικής, την πανδημία του κορονοϊού. Κανείς λογικά σκεπτόμενος δεν αμφιβάλλει ότι προκαλεί μεγάλες ανακατατάξεις μέχρις στιγμής απρόβλεπτες αλλά αναπόδραστα βαθύτατων προεκτάσεων.

Αντίστοιχα με την ιατρική απαιτείται σωστή διάγνωση των παθολογιών στο επίπεδο της πολιτικής σκέψης των πολιτών, του κράτους και της διεθνούς πολιτικής. Απαιτείται μεγάλη προσοχή: Όπως και στην ιατρική, λάθος διάγνωση σημαίνει λάθος θεραπεία και επειδή ο επερχόμενος κόσμος γίνεται πολύ πιο ανταγωνιστικός –ανταγωνιστικός ήταν ούτως ή άλλως αλλά η πανδημία προκαλεί επιτάχυνση– σημαίνει εκμηδένιση κρατών και κοινωνιών οι οποίες δεν θα κατορθώσουν να ανασυγκροτηθούν θεσμικά, κοινωνικά και πολιτικά.

Αυτά που ακούστηκαν εν μέσω πανδημίας ολοφάνερα, πλέον, δείχνουν ότι ο ανορθολογισμός και οι παθολογίες είναι πολλές. Δεν φταίνε ασφαλώς οι κοινωνίες και τα μέλη τους αλλά το πώς εξελίχθηκαν τα «συστήματα» τους Νέους Χρόνους και την ύστερη εποχή και το πως λιγότερο ή περισσότερο επηρέασαν το ένα ή άλλο κράτος. Το πώς επίσης η επάρατη αποικιοκρατία έφερε πολλά προβλήματα στο πλαίσιο της στρατηγικής διαίρει και βασίλευε. Ακολούθησε το μεγαλύτερο ιστορικό ψεύδος στο οποίο εκατομμύρια παγιδεύτηκαν: Η σύγκρουση των δύο υπερδυνάμεων δήθεν στην βάση εσχατολογικών ιδεολογικών δογμάτων. Ιδεολογικά δόγματα τα οποία πέραν του γεγονότος ότι είναι εσχατολογικά / πολιτική θεολογία εξ ου και ανυπόστατα, όπως πάντα γινόταν ιστορικά αποτελούσαν μεταμφιέσεις ηγεμονικών αξιώσεων ισχύος προορισμένων για αναλώσιμους ιθαγενείς που έτσι πείθονταν να εισέλθουν σε αδιέξοδα εμφύλια πεδία.

(more…)

«Go home Mrs Μέρκελ», «please come Mrs Μέρκελ», «go home Mrs Μέρκελ»…
Wednesday
08/04/2020
02:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

 

 

Παν. Ηφαιστος, 5 Απριλίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Θλίβουν όσα εδώ και καιρό ακούγονται περί Γερμανίας και Μέρκελ, που κινούνται μεταξύ της εχθρότητας προς το Βερολίνο και της υποταγής- δουλικότητας, όπως την είδαμε με τα μνημόνια. Αυτά είναι ανορθολογικά. Εάν έτσι κινούμαστε ποτέ δεν θα δούμε άσπρη μέρα, ιδιαίτερα στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που επέρχονται λόγω πανδημίας.

Εάν και όταν οι συζητήσεις και οι αποφάσεις για την εθνική στρατηγική στηρίζονται σε συναισθηματισμούς, άγνοια της διεθνούς πολιτικής, αλματώδεις εκλογικεύσεις και ιδεολογήματα, οι ζημιές είναι πάντα μοιραίες. Οι εσχατολογικές παρακρούσεις και οι φαντασιοπληξίες αγγέλων και δαιμόνων είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα ενός κράτους και την ασφάλειά του. Δεν υπάρχουν –συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Τουρκίας– κοινωνίες δαιμονικές ή αγγελικές. Υπάρχουν κράτη διαφορετικής πολιτικής και πολιτισμικής ανθρωπολογίας, οι κοινωνίες των οποίων λειτουργούν κάτω από το πολιτικό σύστημα, όπως είναι και εξελίσσεται.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Οι γνωστοί τσαρλατάνοι απέναντι στη νέα τουρκική απειλή
Thursday
19/03/2020
11:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

Παν. Ηφαιστος, 18 Μαρτίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ιεραρχικά το νεοελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τρεις ταυτόχρονα μεγάλες κρίσεις: Τον τουρκικό αναθεωρητισμό που συνοδεύεται με καθημερινές προκλήσεις και επεισόδια χαμηλής έντασης, την εργαλειακή χρήση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών από την Άγκυρα και την πανδημία του κορονοϊού. Χωρίς να υποτιμάται στο παραμικρό η πανδημία, απαιτείται εγρήγορση για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

Η κλιμάκωση ανά πάσα στιγμή αφορά πολλά επίπεδα εμπλοκών, ενώ υπάρχουν και πολλά ενδιάμεσα. Ωστόσο τα κυριότερα είναι τα εξής:

 

 • Το παράνομο casus belli για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.
 • Οι καθημερινές παραβιάσεις του κυριαρχικού χώρου.
 • Οι παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και το μνημόνιο με τη Λιβύη που αφορούν τους υποθαλάσσιους πόρους.
 • “Μικροεπεισόδια” χαμηλής έντασης, όπως οι πρόσφατες παραβιάσεις αεροπλάνων στον Έβρο.
 • Η συνεχιζόμενη “μεταναστευτική επίθεση” στον Έβρο και στα νησιά.
 • Οι επιθετικοί ελιγμοί εμβολισμού σκαφών του λιμενικού σώματος.
 • Οι παρενοχλήσεις των Ελλήνων ψαράδων.
 • Πιθανή κατάρριψη αεροσκάφους ή βύθιση πολεμικού σκάφους.
 • Πιθανή κατάληψη βραχονησίδας.
 • Πιθανή κλιμάκωση σε γενικευμένη σύρραξη με αφορμή “μικροεπεισόδιο”.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Της “παγίδας του Θουκυδίδη” το ανάγνωσμα – Κατηφορίζοντας προς νέα ζεϊμπέκικα
Saturday
29/02/2020
20:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παναγ. 'Ηφαιστος
0

Σχόλιο GMR: Πάντα εξαιρετικές οι επισημάνσεις του Π.Ήφαιστου.

Όμως, εφ’ όσον και “Εάν δε οι αιθεροβάμονες που νεφελοβατούν…“, συνεχίζουν τον σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας-εθελοεκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας-εσχάτη προδοσία, ημείς μόνον γράφουμε και μάλιστα, προς αιθεροβάμονες και νεφελοβατούντες απευθυνόμενοι, και εκ της εκ τούτων εκπορευομένης Παιδείας προσδοκώντες Ανάστασιν (“μόνο με την Παιδεία θα αλλάξουν τα πράγματα“);

._

 

Παν. Ηφαιστος, 23 Φεβρουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πρόσφατες διοργανώσεις και ομιλίες πολιτικών προσώπων και φορέων επιστημονικών τίτλων καταμαρτύρησε ότι, εισερχόμενοι βαθύτερα στον 21ο αιώνα, ουκ ολίγοι κοιμούνται τον ύπνο τον αξύπνητο: Αναζητούν άλλους κόσμους ανύπαρκτους και φανταστικούς, χωρίς κράτη και έθνη, ενώ έχουν μια απόλυτα λανθασμένη αντίληψη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τις στρατηγικές παραμέτρους που την προσδιορίζουν. Άσε δε που κατανόησαν ανάποδα τον Θουκυδίδη και τα αξιώματα που προσδιορίζουν τις λειτουργίες κάθε κρατοκεντρικού διεθνούς συστήματος.

Σε αναφορά με άρθρο του Graham Alisson συγγραφέα του βιβλίου “Η παγίδα του Θουκυδίδη”, περίπου προτάθηκε, από υψηλόβαθμα μάλιστα στελέχη του πολιτικού προσωπικού, να πηδήξουμε πάνω από την παγίδα! Δεύτερον, το καζάν-καζαν, την συνεκμετάλλευση, τον “έντιμο συμβιβασμό”, τα συνέδεσαν με τις μεταπολεμικές σχέσεις Γερμανίας-Γαλλίας. Το νέο παραμύθι-αφήγημα θέλει να μιμηθούμε τα δύο κράτη που, δήθεν, αγκαλιάστηκαν φιλικά και αγαπητικά.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

123..