ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αισιόδοξος για την τρίτη αξιολόγηση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
Thursday
16/11/2017
01:53 GMT+2
Τράπεζες G-M-R
0

ή …….χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες……….

CNN Greece, 9/11/2017

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: ακολουθεί σχετική με το δημοσίευμα ανάρτηση του Κώστα Μαντατοφορου (http://greek-market-research.com/article/15321/) για τις δηλώσεις Νταϊσελμπλουμ που ομολογεί πως οι πολίτες πληρώνουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, ενώ σχετικά (και αποδεικτικά) είναι και τα links με αναφορές και αποδεικτικό υλικό του κ. Σπ. Λαβδιώτη.

http://greek-market-research.com/article/οι-ζημιές-των-τραπεζών-βαπτίστηκαν-δη/

http://greek-market-research.com/article/πως-βαπτίστηκαν-οι-ζημιές-των-τραπεζώ/

 

Την αισιοδοξία του για την έκβαση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στις Βρυξέλλες σε ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί αλλά και στην αλληλεγγύη των εταίρων της και ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018.

(more…)

Ο κόμπος και το χτένι..
Thursday
16/11/2017
00:39 GMT+2
Τράπεζες Κώστ. Μαντατοφόρος
0

Του Κώστα Μανταντοφόρου,    15/11/2017

Ακόμη και η μικρή ολλανδέζα, ο απερχόμενος Νταϊσελκάπως, ομολόγησε πως με τα λεφτά των φορολογούμενων ευρωπαίων (ελλήνων) διασώθηκαν οι τράπεζες (ελληνικές και ευρωπαϊκές).

Δηλαδή άλλος ανακεφαλαιώνεται κι άλλος πληρώνει.

( Εν τω μεταξύ αυτή η πρεμούρα του κάθε απερχόμενου καθάρματος αλλά και πολλών εν ενεργεία να λένε την μοιραία αλήθεια πολλά χρόνια μετά, όταν η καταστροφή έχει ήδη

συντελεστεί, αλλά και χωρίς διάθεση αποκατάστασης του δικαίου -δηλαδή ναι μεν εγκληματίσαμε, αλλά τί να γίνει, ας συνεχίσουμε να εγκληματούμε– ,

..έχει να κάνει σίγουρα με κάποια δικλείδα ασφαλείας, ένα ελαφρυντικό, που όλοι αυτοί οι εγκληματίες προσπαθούν να αποκτήσουν,

..σε περίπτωση που στο μέλλον στηθεί κάποια “Νυρεμβέργη” και γι αυτούς. )

Ωστόσο αυτές οι πτωχευμένες και διασωσμένες με χρήματα του λαού τράπεζες, χρήματα που οι πολίτες καλούνται με αίμα να πληρώσουν σε βάθος δυό τουλάχιστον γενεών,

..διεκδικούν από τους αιμοδότες τους πολίτες και τις περιουσίες τους για χρέη μικρά ή μεγάλα,

..χρέη που θάπρεπε να μειωθούν δραματικά έως και πολλά να διαγραφούν εντελώς λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μερίδιο “δημόσιου” χρέους που επωμίστηκε κάθε πολίτης προς χάρη των ιδιωτικών επιχειρήσεων που λέγονται τράπεζες.

Τί διακινούν όμως οι τράπεζες; Χρήμα. Ποιά είναι η δύναμή τους; Το χρήμα.

Και τί είναι το χρήμα; Είναι αυτό που εξαγοράζει κάθε πόρνη, είτε αυτή λέγεται π@@τάνα, είτε λέγεται εξουσία. Και είναι αυτό για το οποίο κάθε π@@τάνα και κάθε εξουσία δουλεύει.

Έτσι δεν μπορεί η παρούσα εξουσία -ιδίως όταν πρόκειται για μία κ@λοτουμπιασμένη αριστερά που μόνο της στήριγμα πιά δεν είναι ο λαός αλλά το χρήμα, η διαπλοκή, και κάθε είδους συμφέροντα- παρά να συγκατανεύσει στην αισχρή διεκδίκηση των τραπεζών για πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας αυτών οι οποίοι με το αίμα τους και το αίμα των παιδιών τους διέσωσαν το τραπεζικό-τοκογλυφικό-εγκληματικό σύστημα.

Όμως οι άνομοι αυτοί πλειστηριασμοί, είτε πριν είτε μετά την εξομολόγηση της μικρής ολλανδέζας, πρέπει να γίνουν ο κόμπος που φτάνει στο χτένι.

Και το χτένι πρέπει να σπάσει.

Βρισκόμαστε στο σημείο που η τάξη πρέπει να αποκατασταθεί.

Και όταν λέμε τάξη εννοούμε την συνταγματική τάξη. Αυτή την οποία οι προδότες των μνημονίων καταπατούν επτά χρόνια τώρα προκειμένου δια της βίας και αντισυνταγματικά να σώσουν τις τράπεζες και τους εαυτούς τους.

Από ‘δω και πέρα, και μετά τις αποκαλύψεις και τις ομολογίες των εγκληματιών ευρωπαίων και εγχώριων αξιωματούχων που έρχονται κατά ριπάς,

..κάθε αντίδραση κάθε είδους του λαού είναι αιτιολογημένη, επιβεβλημένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν. Γιατί το διατάζουν οι τράπεζες και οι προδότες υπακούν.

Οι αντιδράσεις του λαού θα γίνουν κι αυτές.

Για να είναι όμως αποτελεσματικές και το χτένι να σπάσει πρέπει να είναι δυναμικές, συντονισμένες και αποφασιστικές.

Ήρθε -έρχεται- η ώρα,

..του ακροτελεύτιου άρθρου του συντάγματος!..

Η μαφία στην υπεράσπιση της νομιμότητας!
Friday
10/11/2017
19:05 GMT+2
Τράπεζες Αθαν. Πέτσα
0

Της Αθανασίας Πέτσα(*)     9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Με αφορμή τις αποφάσεις των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας για αποχή από τους πλειστηριασμούς, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξέδωσε μία ανακοίνωση, η οποία θεωρούμε ότι αξίζει να σχολιαστεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η διαδικασία των πλειστηριασμών να στοχεύει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και έχει προβεί σχετικά σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν αναλάβει έναντι των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε συγκεκριμένο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος του μη εξυπηρετούμενου δανεισμού είναι κομβικής σημασίας για την εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών και για τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν απρόσκοπτα την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ομαλή και απρόσκοπτη είσπραξη των απαιτήσεων είναι και πράξη ευθύνης απέναντι στους συνεπείς δανειολήπτες. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η ομαλή λειτουργία των χορηγήσεων δανείων στηρίζεται και στη δυνατότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων να παρέχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η εκ των πραγμάτων στέρηση της δυνατότητας για λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης υποσκάπτει τις θεμελιώδεις αρχές της τραπεζικής πίστης και της οικονομίας και βέβαια αντίκειται στο Σύνταγμα».

Ας τα πάρουμε ένα-ένα και με τη σειρά. Ξεκινάμε με τον μύθο των «στρατηγικών κακοπληρωτών», ο οποίος ως νέο εφεύρημα της νεο-κατοχικής ρητορείας, φοριέται πολύ τελευταία – ένας βολικός «φερετζές» για να δώσει ένα ηθικό πρόσχημα στην απίστευτη λεηλασία του ελληνικού λαού. «Στρατηγικός κακοπληρωτής» ονομάζεται εκείνος ο… παμπόνηρος και δόλιος τύπος, που, ενώ του τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια, το’ χει βάλει μανιάτικο να καταστρέψει τις τράπεζες! Να φανταστείτε, έχει τέτοια κακία που προτιμά να χάσει το σπίτι του, παρά να πληρώσει τις «υποχρεώσεις» του! Έχει και μια «μαγική» ικανότητα να κρύβεται καλά, γιατί εμείς, στα τρία χρόνια που παρακολουθούμε τους πλειστηριασμούς και συμμετέχουμε ενεργά στην αποτροπή τους, δεν τον είδαμε πουθενά!

(more…)

Οι Ζημιές των Τραπεζών Βαπτίστηκαν Δημόσιο Χρέος!
Saturday
21/10/2017
01:55 GMT+2
Τράπεζες Σπ. Λαβδιώτης
0

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Ιωάννου από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ news στους 90,1 fm της Λάρισας, Ακροβατώντας στ΄ όνειρο με το πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Καναδά Σπύρο Λαβδιώτη.

Δευτέρα 16/10/17.

 

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ (ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ) ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ (ΨΕΥΤΟ-ΠΩΛΗΣΗ)
Monday
09/10/2017
11:01 GMT+2
Τράπεζες Δημ. Αντωνίου
0

Των Δημ. Αντωνίου και Όλιας Νικολοπούλου (επίβλεψη, επιμέλεια, έλεγχος),      8-10-2017

Η “Πώληση” Δανείου χωρίς την υπογραφή του Δανειολήπτη είναι ΑΚΥΡΗ (ψευτο-πώληση). Νομική Τεκμηρίωση για δικαστική χρήση (δεν θα χρειαστεί όμως!)

Το άρθρο 5 Συντάγματος προστατεύει το δικαίωμα της Ελευθερίας των πολιτών, ως το θεμέλιο του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος (αρ. 1 Σ).

Με το άρθρο 17 Συντάγματος, η Πολιτεία προστατεύει την απαραβίαστη ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων (Σ 20). Ως περιουσία ορίζεται και η υλική περιουσία και τα (άυλα) δικαιώματα (Σ 25) επί περιουσιακών στοιχείων (χρηματική ή άλλη υλική). Η αναγκαστική αφαίρεση περιουσιακών δικαιωμάτων, συνιστά αφαίρεση περιουσίας (παράβαση αρ.17, 25.3 Σ, παράβαση του αρ. 1 Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ και του αρ. 1 Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) (βλ. επίσης την σύμφωνη με τα παραπάνω εκτενή Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) και την αρ. 40/1998 απόφαση ΟλΑΠ).

Βασική έκφραση και η μέγιστα θεσμοποιημένη έκφρασή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι η Ελεύθερη Σύναψη Συμβάσεων οι οποίες συνιστούν την Ελεύθερη Ταύτιση Ελεύθερων Βουλήσεων ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ Αντι-Συμβαλλομένων.

Δεν συνάπτουμε απλά «συμβάσεις» (διότι σκέτη είναι μια λέξη κενή περιεχομένου (nominalism)) αλλά «σύμβαση του συγκεκριμένου προσώπου Α με το συγκεκριμένο πρόσωπο Β».

Ως συνέπεια αυτού, ο ΘΕΜΕΛΙΟΔΕΣΤΕΡΟΣ ΚΙ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ κάθε σύμβασης είναι αμοιβαία ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ συγκεκριμένου αντι-συμβαλλόμενου από τον έτερο. Η μονομερής αναγκαστική παραβίαση του θεμελιώδους αυτού όρου, επιφέρει κατάρρευση του όλου της Σύμβασης (ΑΚ 180 επ.).

Συνεπώς, η πώληση δανείων των τραπεζών σε ξένα funds, ΧΩΡΙΣ την ΣΥΜΩΝΙΑ του δανειολήπτη (ως εταίρου αντι-συμβαλλομένου) είναι ΑΚΥΡΗ κι οι νόμοι 4354/2015 και 4389/2016, που προβλέπουν την παραπάνω πώληση (με την παρακάτω επιφύλαξη) είναι αντισυνταγματικοί και συνιστούν Κατάχρηση Δικαιώματος (Σ 5, 17, 20, 25.3, ΑΚ 181).

ΣΧΟΛΙΟ: Αν προβάλλετε ενώπιον δικαστηρίου τα παραπάνω επιχειρήματα, το δικαστήριο θα ακυρώσει αμέσως την ψευτο-πώληση…αν και επειδή οι τράπεζες και τα funds, τα γνωρίζουν αυτά, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΑΝΕΙΑ.

Προσέχτε όμως, μην υπογράψετε νέες ρυθμίσεις παλαιών δανείων, διότι στις νέες ρυθμίσεις υπάρχει όρος, με τον οποίο ο δανειολήπτης δίνει στην τράπεζα το δικαίωμα να πωλήσει το δάνειό του (ενώ στις παλαιές, πριν το 2015, συμβάσεις-συμβόλαια, δεν υπάρχει τέτοιος όρος!). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πλήρως τις απόψεις μου εδώ, ότι χωρίς την υπογραφή του δανειολήπτη, η ψευτο-πώληση του δανείου του είναι ΑΚΥΡΗ.

ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ. Το αρ. 3 παρ. 3 ν.434/2016 όμως, πιστεύω ότι απαιτεί («κρυφίως»!)την συναίνεση του δανειολήπτη για την πώληση του δανείου του. Δηλ. όταν ο δανειολήπτης πάρει την ειδοποίηση-κλήση από την τράπεζα για ρύθμιση ή πώληση του δανείου του, αυτός πρέπει να απαγορεύσει στην τράπεζα να πωλήσει το δάνειό του. Αν δεν το κάνει…δεν πειράζει…πάλι δεν υπάρχει ρητή του συναίνεση για την πώληση του δανείου του. Αλλά αυτό είναι τώρα μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια, μπροστά στα παραπάνω επιχειρήματα που ανέλυσα.

Για τους παραπάνω λόγους, οι τωρινές δανειακές συμβάσεις των τραπεζών, περιέχουν εκτενή όρο με τον οποίο οι δανειολήπτες καλούνται να υπογράψουν ότι δέχονται να πωληθούν τα δάνειά των σε ξένα funds!

PACTA SUND SERVANTA (Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).

Το άρθρο αυτό γράφτηκε από τον Δημ. Αντωνίου, με την επίβλεψη, έλεγχο κι επιμέλεια της Ολυμπίας (Όλιας) Νικολοπούλου, δικηγόρου Αθηνών.

Mε αγάπη

Δημ. Αντωνίου, ιατρός

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
Saturday
11/03/2017
22:24 GMT+2
Τράπεζες G-M-R
1

11 Μαρ. 2016

Σε συνέχεια των όσων ακούγονται στην ομιλία του Γερ. Αρσένη στο video που έχουμε αναρτήσει (http://greek-market-research.com/article/ομιλία-αρσένη-στο-διεθνές-συνέδριο-το/), θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για την ανάρτηση ενός ακόμα σχετικού video της Δ.ΕΝ. (https://den.com.gr), που συμπληρώνει και συνεπικουρεί την γνώση που μας έρχεται από το πρώτο.

ένα συνοπτικό βίντεο που παρουσιάζει το μείζον Εθνικό Έγκλημα, αυτό της απάτης των τραπεζών …

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Η αμετάκλητη απόφαση αναρτημένη στην σελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

ametakliti_apofasi_2343_2016_DSA