ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ανακοίνωση της G-M-R, 9 Αυγούστου 2021
Monday
09/08/2021
13:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

 

 

 

G-M-R, 9 Αυγούστου 2021

 

 

 

 

1) Η G-M-R αναστέλλει επ’ αόριστον την καθημερινή λειτουργία των αναρτήσεων. 

2) Στο εξής, θα γίνεται, 

      α) συντήρηση-τακτοποίηση-εμπλουτισμός των tag/τίτλων των τριών κάθετων στηλών(1), στον βαθμό της δυνατότητάς μας μεν, αλλά οπωσδήποτε αν ζητηθεί εκ μέρους νέων-παλαιών άτυπων συνεργατών/συγγραφέων και Φίλων. 

      β) επικοινωνία στο μαιλ μας και μέσω του Forum (στην επάνω οριζόντια γραμμή), όπου σε τελευταία συζήτηση με θέμα “Λαϊκό κίνημα” θα διαπιστώσετε εκτενείς αναφορές για την κατάσταση που πια ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ και στην δυσκολία μας να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, λόγω φθοράς από επαναλήψεις επί της ουσίας των προηγουμένων σχολίων μας, αλλά και λόγω υποκειμενικής αδυναμίας να ανέβουμε σε υψηλότερο επίπεδο, πράγμα ίσως αδύνατον ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.

3) Καταλήξαμε, επίσης, σε αυτή την απόφαση, λόγω της, και ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ και ΑΠΡΑΓΩΣ βεβαιωμένης εδώ και έντεκα χρόνια αντιμνημονιακής και πατριωτικής μικρότητας (και της ανενοχλήτως δρώσης εκ των έσω υπονόμευσης), σε σχέση με την επικράτηση, και της “μετα”μνημονιακής κανονικότητας, και της έξωθεν εξάρτησης (και από κοντά, της εκ των έσω υπονόμευσης-πέμπτης φάλαγγας των “τιμωρών των ηλιθίων”, των “άνευ αντιμνημονιακής αιτίας διαδηλωσιών” κλπ, βλέπετε σε σχετικά ταγκ). Όλα αυτά περιέχονται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, ίσως όχι στον απόλυτα λεπτομερειακό βαθμό που θα θέλαμε (βάσει των δεδομένων που κατέχουμε), στο έως 7/7/2021 αναρτημένο υλικό της G-M-R, στο Forum και στα Κείμενα Γνώμης (στην επάνω μαύρη λωρίδα).

4) Η προσωπική μας στάση απέναντι σε Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση θα συνεχιστεί(2), όμως ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ (για λόγους εμπλουτισμού του αρχείου μας, η τεχνική μας δυνατότητα είναι, να τα καταγράφουμε αν κρίνουμε σκόπιμο στα Κείμενα Γνώμης   (πατώντας στον σχετικό σύνδεσμο στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας, στην μαύρη ταινία) και από εκεί να μεταφέρονται σε Tag/Τίτλους). 

————————————————-

(1) Συγγραφείς-Φιλικές Ιστοσελίδες-Σχετικές Ιστοσελίδες.

(2) Ας κλείσουμε με τα λόγια του Thomas Paine (Τόμας Πέιν) : “Ζούμε σε εποχές που δοκιμάζουν τις ψυχές των ανθρώπων. Σ’ αυτή την κρίση, οι στρατιώτες και οι πατριώτες του καλού καιρού θα τα παρατήσουν, αλλά αυτοί που θα συνεχίσουν τον αγώνα αξίζουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη όλων”  [ παρμένο από το https://slpress.gr/idees/neofileleftherismos-metamonternismos-to-didimo-pou-skotonei-tis-koinonies/

 

 

H αρχή της πλειοψηφίας και οι δυναμικές μειοψηφίες
Wednesday
07/07/2021
10:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Γιαννακόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Αγαπητέ Ηλία, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ στο ζήτημα που αναφέρεσαι. 

Πρώτον η προσφυγή στην ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και δεύτερον (αν η Τακτική Δικαιοσύνη πατήσει τον όρκο καθήκοντος) η διενέργεια ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ επί του επίδικου ζητήματος. Να και ένα παράδειγμα: https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ .

Τόσο απλά!

_.

 

 

 

 

 

Ηλ. Γιαννακόπουλος, 6 Ιουλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας»
(Γουίλ Ντυράν, Αμερικανός ιστορικός και φιλόσοφος)

Ίσως η παραπάνω άποψη να ανατρέπει ή να αμφισβητεί κάποια δομικά “στερεότυπα” της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Κι αυτό γιατί οι κυβερνώντες κάθε φορά που η αντιπολίτευση αμφισβητεί ή κρίνει αυστηρά κάποια νομοσχέδια ή κυβερνητικές επιλογές επικαλούνται την «αρχή της πλειοψηφίας». Πολλές φορές μάλιστα με περισσή οίηση ζητούν από την αντιπολίτευση να πειθαρχήσει στο “δίκαιο” της πλειοψηφίας. Εξάλλου αυτό επιτάσσει και το Σύνταγμα.

Ωστόσο πολλές φορές διάφορες “μειοψηφίες” –κοινωνικές, συνδικαλιστικές, πολιτικές– εκμεταλλευόμενες την κοινωνική δυσαρέσκεια των πολιτών και την ευαισθησία τους σε κάποια θέματα προβαίνουν σε ενέργειες που φανερά αντίκεινται στο νόμο και στο πνεύμα της δημοκρατίας. Η βασική μομφή εναντίον τους είναι ότι συνιστούν πηγές ανομίας και βίας και ότι προκαλούν ρήγμα στην κοινωνική συνοχή ή διασαλεύουν την κοινωνική γαλήνη. Είναι οι γνωστές δυναμικές μειοψηφίες.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Γιατί έρχονται μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα
Monday
05/07/2021
15:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΕΗ
0

Σχόλιο GMR: Πολλές φορές σημαντική και εμπεριστατωμένη αρθρογραφία καταλήγει σε κλισέ (αφού για μετουσίωση λόγων σε πράξη ουδεμία θέληση ή διάθεση παρατηρείται), έτσι για να έχουμε κάτι να γράψουμε στον επίλογο.

_.

 

 

Στέφ. Πράσσος(*) , 5 Ιουλίου 2021

 

 

 

 

Ένα άγριο παιχνίδι κερδοσκοπίας εξελίσσεται, εν μέσω καύσωνα, στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας της Χώρας μας. Οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά, «Τιμή Εξισορρόπησης Αγοράς» (ΤΕΑ) αυξήθηκαν κατά 28% μέσα σε μια μέρα και έφτασαν τα 128 ευρώ/Μεγαβατώρα (MW/h) όταν τον προηγούμενο μήνα (Μάιος 2021) ήταν στα 63 ευρώ η MW/h (Αύξηση 100%). Και ένα μήνα πριν την εφαρμογή του Target Model (Οκτώβρης 2020) ήταν στα 47 ευρώ η MW/h! Δηλαδή μέσα σε λίγους μήνες όπου άρχισε να εφαρμόζεται το νέο χρηματιστηριακό Μοντέλο στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, το λεγόμενο Target Model, οι τιμές στη χονδρεμπορική έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί!

 

 

Σίγουρα η τελευταία αλματώδης αύξηση έγινε από τους κερδοσκόπους της Η/Ενέργειας προσμένοντας αύξηση της ζήτησης ρεύματος μετά από την πρόβλεψη της ΕΜΥ για μεγάλη άνοδο των θερμοκρασιών στα επίπεδα του καύσωνα. Αισχροκέρδεια μεν, αναμενόμενη δε αφού το ρεύμα αντί για κοινωνικό αγαθό έγινε αγοραίο εμπόρευμα που υπόκειται στους καπιταλιστικούς κανόνες «προσφοράς και ζήτησης». Όμως αν πάμε λίγο πίσω στο χρόνο, από την 1η Νοεμβρίου του 2020 που ξεκίνησε η λειτουργία του Target Model στην Ελλάδα, θα δούμε ότι οι τιμές στη χονδρεμπορική ανεβαίνουν συνέχεια παρότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συνεχώς μειώνεται λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας αλλά και της οικονομικής ανέχειας των εργαζομένων και του λαϊκών νοικοκυριών.

(more…)

Αποκάλυψη της New York Times: Μέλη της ομάδας που σκότωσε και διαμέλισε τον Κασόγκι είχαν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ
Sunday
04/07/2021
10:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος πα
0

Σχόλιο GMR: Ας ληφθεί υπ’ όψιν το δημοσίευμα για την οργανωτική δύναμη των δυνάμεων παγκοσμιοποίησης-χρεοκρατίας-υπεριμπεριαλισμού https://greek-market-research.com/article/neofileleytherismos-kai-pagkosmiopoiisi/, από όλους, διανοούμενους-επιστήμονες-καλλιτέχνες-ενεργούς πολίτες (έστω και με περιορισμένη δραστηριότητα)-δημοσιολογούντες, οι οποίοι ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ από την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του αντί-Προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμού (παρεπιπτόντως, του “τι κι αν ειναι Κατοχή” τοιούτου).

Μας κουνούν και το δάχτυλο οι επίδοξοι Ζοροσωτήρες μας-Τιμωροί των Ηλιθίων, μνημονιακοί και “αντιμνημονιακοί”, μην τυχόν και δεν τους ψηφίσουμε και ακόμα πιο πολύ, μην τυχόν και δεν κατέλθουμε να ψηφίσουμε. Αν τυχόν δηλαδή, δεν τους ψηφίσουμε, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ, την άλλη φορά ο κοψοχερισμός θα κάνει το θαύμα του. Εδώ ένας διασκεδαστής-καρικατούρα (ως ακραία αυτογελοιοποιούμενη φιγούρα-άλλοι είναι πιο επιθετικοί, πιο απειλητικοί, πιο επικίνδυνοι) πολιτικού προσώπου, Βασίλης Λεβέντης με τ’ όνομα, κατάφερε να γίνει, ως εκπρόσωπός Σου, επικοινωνός και συζητητής των πιο μύχιων αγωνιών και προβληματισμών των εκπροσώπων της Γερμανοκρατούμενης ΕΕ(*).

Ας ληφθεί υπ’ όψιν το ποιοί είναι οι εντολείς των εντολοαποδεκτών και το αν οι εντολοαποδέκτες έχουν ιερό σκοπό ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να σώσουν, ως νέοι Ζορό, Ελλάδα και Έλληνες, ή,να σώσουν ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ, την Ιερή Αγελάδα (αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός) του επαγγέλματός τους.

Για παλλαϊκό με “δ.ά.δ.α.” δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης, ΜΕΤΩΠΟ ανατροπής και αναδόμησης των πραγμάτων https://greek-market-research.com/article/synenteyxi-loyka-axeloy-prepei-na-ginei-anatropi-kai-anadomisi-ton-pragmaton/, κάποια διάθεση;;;

(*)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 11:12

“Β. Λεβέντης: Ο Γερμανός πρέσβης μου ζήτησε να στηρίξω την κυβέρνηση”, από, Liberal: Β. Λεβέντης: Ο Γερμανός πρέσβης μου ζήτησε να στηρίξω την κυβέρνηση.

_.

 

 

 

hellasjournal_σύνταξη , 23 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Τέσσερα από τα μέλη της ομάδας που σκότωσε και διαμέλισε τον σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι το 2018 στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη είχαν λάβει παραστρατιωτική εκπαίδευση στις ΗΠΑ με το πράσινο φως του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί κυβερνήσεων Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε χθες Τρίτη η εφημερίδα The New York Times.

Επικριτής της σαουδαραβικής κυβέρνησης έπειτα από δεκαετίες που θεωρείτο απόλυτα πιστός και προσκείμενος στην μοναρχία, ο Τζαμάλ Κασόγκι, που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και αρθρογραφούσε στην εφημερίδα The Washington Post, δολοφονήθηκε τη 2η Οκτωβρίου στο προξενείο της πατρίδας του στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα πρακτόρων που είχαν σταλεί ειδικά για τον σκοπό αυτό από το Ριάντ.

Μεταξύ αυτών των πρακτόρων, διαβεβαιώνει η νεοϋορκέζικη εφημερίδα, οι τέσσερις είχαν εκπαιδευτεί από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Tier 1 Group, δυνάμει εξουσιοδότησης που είχε δοθεί αρχικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, το 2014. Η εκπαίδευση συνεχιζόταν τουλάχιστον στην αρχή της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, κατά το ρεπορτάζ των Τάιμς.

Η εφημερίδα επικαλείται κυρίως έγγραφο προς την κυβέρνηση Τραμπ από ανώτερο στέλεχος της μητρικής εταιρείας της Tier 1 Group, του επενδυτικού ταμείου Cerberus, ενόψει ακρόασής του στο Κογκρέσο, καθώς είχε ονομαστεί από τον μεγιστάνα υποψήφιος για μια θέση στο υπουργείο Άμυνας.

(more…)

Ντόναλντ Ράμσφελντ: Ένας «αδίστακτος μικρός μπάσταρδος» εγκληματίας πολέμου
Saturday
03/07/2021
15:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος
0

Σχόλιο GMR: Σε μια πολιτισμένη, Κοινωνία, ή Κοινότητα, ή Γειτονιά, ή Κόμμα, ή Ιστοσελίδα/Περιοδικό, ή Συλλογικότητα, αυτό το “Μία δίκη που δεν έγινε όταν έπρεπε, και τώρα πλέον δεν θα γίνει ποτέ” (του επιλόγου του άρθρου), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ.

Υποχρέωση κάθε Πολίτη, είναι να αφιερώνει ένα μέρος της ζωής του, στο να χαμογελάει ο Κόσμος. Κι αν και όπου, το χαμόγελο πνίγεται από το κλάμα, τότε, Υποχρέωση Ολων είναι το Χτύπημα και των Υπαιτιοτήτων και των Υπαιτίων. Χτύπημα όμως, με σεχταριστική λογική (“οι χτυπώντες να ‘μαστε λίγοι γιατί εμείς είμαστε οι καλοί- δώστε μας όμως όλοι την ψήφο σας κι ας μην είσαστε οι καλοί”), αποτελεί χάδι ανακούφισης και στις Υπαιτιότητες και στους Υπαιτίους.

_.

 

 

 

 

 

Ανδρέα Κοσιάρη , 1 Ιουλίου 2021

 

 

 

 

 

Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ θα πέθαινε σε κάποια φυλακή, καταδικασμένος για εγκλήματα πολέμου. Βασικά, σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα υπήρχε Ντόναλντ Ράμσφελντ. Αλλά δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο και ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, δις υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ένας από τους βασικούς υπεύθυνους των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και των θανάτων εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, πέθανε ήσυχα στο σπίτι του, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, σε ηλικία 88 ετών.

Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ προσφέρουν από χθες θριαμβευτικούς εξωραϊστικούς επικήδειους στη μνήμη του, όμως αν μπορούσε να περιγραφεί ο Ντόναλντ Ράμσφελντ με μία φράση, αυτή μας την προσέφερε πριν πολλά χρόνια ο Ρίτσαρντ Νίξον. Στις διαβόητες ηχογραφήσεις του Οβάλ Γραφείου, ο διαπιστωμένα εγκληματίας πρόεδρος των ΗΠΑ, περιέγραφε με θαυμασμό τον Ράμσφελντ, τότε διευθυντή του Συμβουλίου Κόστους Ζωής, ως έναν «αδίστακτο μικρό μπάσταρδο».

(more…)

«Αν εμβολιαστούν όλοι, θα πεθαίνουν μόνο εμβολιασμένοι»
Saturday
03/07/2021
15:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος
1

 

 

 

 

 

Άρη Χατζηστεφάνου και Ανδρέα Κοσιάρη , 2 Ιουλίου 2021

 

 

 

 

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί κρυφοί και φανεροί αρνητές και αμφισβητίες των εμβολίων παρουσιάζουν στοιχεία από έκθεση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, επιχειρώντας να πείσουν το ακροατήριό τους ότι τα εμβόλια είναι περιττά, ειδικά στις ηλικίες κάτω των 50 ετών. Ενώ δηλαδή στην Αγγλία η ίδια έκθεση χρησιμοποιήθηκε σαν εργαλείο για να πειστεί ο κόσμος για την ανάγκη εμβολιασμού, στην Ελλάδα επιχειρείται να εξαχθεί το αντίθετο συμπέρασμα.

Καταρχήν η επιλογή του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, δεν προσφέρεται για συγκρίσεις με την Ελλάδα. Τα στατιστικά στοιχεία από τους εμβολιασμένους που πεθαίνουν από την πανδημία ενδέχεται να δημιουργήσουν εσφαλμένα συμπεράσματα, καθώς κανένα εμβόλιο δεν προσφέρει 100% προστασία. Όπως εξηγούσαν οι στατιστικολόγοι Ντέιβιντ Σπιγκελχάλτερ και Άντονι Μάστερς στην εφημερίδα Guardian, για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει «ας υποθέσουμε ότι σε έναν υποθετικό κόσμο όλοι έχουμε λάβει αυτά τα εμβόλια που δεν είναι τέλεια. Τα επίπεδα θνησιμότητας θα είναι πολύ χαμηλά, αλλά όλοι όσοι θα πεθαίνουν θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει να κάνουμε ένα εμβόλιο που σώζει εκατομμύρια ζωές γιατί ακόμη δεν έχει υπάρξει το τέλειο εμβόλιο που θα σώζει το 100% των ασθενών;

(more…)

Τιμή στο 1821 – Κάνε την πρόταση σου
Friday
02/07/2021
00:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ G-M-R
3

Η GMR  σε ένδειξη τιμής των αγώνων της Εθνικής παλιγγενεσίας, ανταποκρινόμενη στο σημερινό αίτημα της σχετικής Επιτροπής με θέμα “Κάνε την πρόταση σου” απέστειλε προς την Επιτροπή του “Τιμή στο 1821” το ακόλουθο email.

 

 

Κυρίες, κύριοι, μέλη της Επιτροπής “Τιμή στο 1821”,

ομιλητές του 3ου διήμερου Συνεδρίου σας,

 

αποστέλλουμε το παρόν ξεχωριστά  στις/ στους κ.κ. Μαρία Δελιβάνη, Ζωή Γεωργαντά, Νίκο Ιγγλέση, Σπύρο Λαβδιώτη, Αναστάσιο Κώνστα, των οποίων διαθέτουμε τα emails. 

Ακόμη σας παρακαλούμε ιδιαίτερα να γνωστοποιήσετε την παρούσα επιστολή και στα άλλα μέλη της Επιτροπής σας, στους ομιλητές του Συνεδρίου σας  των οποίων τα emails δεν διαθέτουμε, ώστε να μπορέσουν και εκείνοι να ενημερωθούν. 

 

—————————————————————————

 

Προς την Επιτροπή “Τιμή στο 1821”


Σας στέλνουμε τον σύνδεσμο  ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ”.


Επ’ αυτού παρακαλούμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ για την προσοχή σας επί της τεκμηριωμένης (εντός του ανωτέρω link) πρόταση μας, προκειμένου αυτή να συμπεριληφθεί ως “Η ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ (που θα διαβάσετε εντός του εν λόγω link) εκ μέρους μας ΤΙΜΗ ΣΤΟ 1821″.

 

Περιμένουμε ΘΕΤΙΚΗ απάντησή σας, που θα την θεωρήσουμε ως αποδοχή της θέλησής μας για ενεργητική, δημοκρατικώ τω τρόπω, συμμετοχή μας (της συγκεκριμένης προσφοράς μας και τίποτα άλλο), στο “ΤΙΜΗ ΣΤΟ 1821”.

 

Με εκτίμηση

G-M-R

 

 

 

Η μοναξιά του πολιτικού ηγέτη
Thursday
01/07/2021
00:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Γιαννακόπουλος
1

Σχόλιο GMR: Για να εξαλειφθεί η καλώς περιγραφόμενη από τον αγαπητό Ηλία Γιαννακόπουλο,

“μοναξιά του πολιτικού ηγέτη” υπάρχει λύση: https://greek-market-research.com/clink/i-igemonia-ston-gkramsi/ .

Εντός αυτής της αμέσως παραπάνω λύσης, μπορεί να είναι αποτελεσματικότατη και η εξαιρετική αλλά λιγότερο συγκεκριμένη πρόταση, επίσης του Ηλία Γιαννακόπουλου.: “Η θεραπεία των παρενεργειών του μεσσιανισμού δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την κατανόηση-ερμηνεία των ψυχολογικών και κοινωνικών συνιστωσών του. Απαιτεί μία ανάταξη –προσωπική ή εθνική-πνευματική και μία στόχαση βαθιά. Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με πίστη σε υπερβατικές δυνάμεις αλλά με ψυχρή υπομονή κι ατέλειωτη καρτερία. Η λύση δεν βρίσκεται στην παραίτηση και στην τυφλή πειθαρχία σε πρόσωπα-μεσσίες αλλά στην αυτογνωσία και στη γνώση της πραγματικότητας.

Η θέση-προτροπή του Μπρεχτ παραμένει πάντοτε επίκαιρη και άκρως διδακτική:
«
Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας δείξει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε»” από τον σύνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/messianismos-elpida-i-plani/ .

Ακόμα περισσότερο συγκεκριμένη, αλλά και ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ, λύση, υπάρχει εδώ: https://greek-market-research.com/article/24860/ (η οποία λύση θα εμπλουτίζεται, όπως εμπλουτίζονται μέσω των σχολίων της G-M-R, μεταγενέστερα, και άλλες αναρτήσεις αν κρίνεται χρήσιμο). Ίσως είναι περιττό να προσθέσουμε, ίσως όχι, εν πάσει περιπτώσει, “στην τελική” σημασία έχει η μετουσίωση των λόγων σε πράξη, https://greek-market-research.com/clink/epistoli-i-metoysiosi-keimenon-se-praxi-anagkaia-oso-pote-protasi-ylopoiisis/ , και επί του συγκεκριμένου η εξής ενδεικτικότατη περίπτωση “βαρέως” λόγου που αναμένει ΠΡΑΞΗ: https://greek-market-research.com/clink/tetradia-ena-monadiko-afieroma-me-25-meletes-stin-epanastasi-toy-1821/ .

_.

 

 

 

 

 

Ηλ. Γιαννακόπουλος, 16 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Οι ηγέτες σκέφτονται και μιλούν για λύσεις. Οι οπαδοί σκέφτονται και μιλούν για προβλήματα» (Bryan Tracy). Σε καιρούς κρίσης (οικονομικής, κοινωνικής, επιδημικής, πολιτικής…) ο πολιτικός ηγέτης καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων του λαού και στην ανάγκη να δώσει ένα όραμα για το μέλλον. Πολλές φορές τα δύο αυτά είναι αλληλοσυγκρουόμενα και η σύνθεσή τους αρκετά δύσκολη.

Ο ηγέτης υποχρεώνεται να λειτουργήσει ως αποσυμπιεστής άλλοτε της λαϊκής οργής και θυμού του λαού κι άλλοτε της αγωνίας και της απαίτησης-ελπίδας για διέξοδο και για μία άλλη προοπτική ή πρόταση ζωής. Ο διττός αυτός ρόλος καθιστά το πολιτικό λειτούργημα δυσχερές και απαιτεί από τον πολιτικό ηγέτη να χαρακτηρίζεται από πολλές ικανότητες και “δεξιότητες”.

Γι’ αυτό και δεν συνιστά δημοσκοπική παραδοξότητα, όταν στις δημοσκοπήσεις και στο ερώτημα για τον “καταλληλότερο πρωθυπουργό”, ο “κανένας” να κατέχει την πρώτη θέση. Η εθνική αλλά και η παγκόσμια πολιτική συγκυρία επωάζει αναλώσιμους ηγέτες επιβεβαιώνοντας την θέση πως η εποχή μας είναι δύσκολη για πολιτικούς “πρίγκηπες”.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

ΚΚΕ: Χωρίς επαρκείς ενδείξεις η εμπλοκή Παππά σε ποινικά αδικήματα στην υπόθεση τηλεοπτικών αδειών
Wednesday
30/06/2021
11:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Δήλωσε το ΚΚΕ:  «επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έκαναν και κάνουν και οι άλλες κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, επεδίωξε με πολιτικές αλλά και άλλου είδους παρεμβάσεις τον έλεγχο της ενημέρωσης αξιοποιώντας τόσο την κρατική ΕΡΤ όσο και τα ιδιωτικά κανάλια που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους»

Αλλά, κατά το ΚΚΕ, τα παραπάνω υπογραμμιζόμενα, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ποινικό αδίκημα: “… χωρίς όμως να προκύψουν ικανές και επαρκείς ενδείξεις για τέλεση από μέρους του ποινικών αδικημάτων», τόνισαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ.”

Δηλαδή, κατά το ΚΚΕ, η εκμετάλλευση της κυβερνητικής ΔΥΝΑΜΗΣ για ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ίσως και εκβιαστικές, αυτό ήσσονος σημασίας πάντως, διαφθοροποιές ως εξαγορά προσώπων-εταιρειών-συνειδήσεων, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ) επί της τηλεοπτικής ενημέρωσης, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

Πολύ “φυσική” η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ του ΚΚΕ, αν λάβουμε υπ’ όψιν την εγκληματική (με όλη την ποινική σημασία) ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ του “κόμματος” στο πνίξιμο των δικογραφιών εσχάτης προδοσίας(*) που διαβιβάστηκαν απο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Βουλή.

(*) =ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ, αλλα άπαξ και επιλέξεις ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ δεν υπάρχει σταματημός.

_.

 

 

 

 

hellasjournal_Σύνταξη, 29 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Κατά τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 «αναδείχθηκε η άμεση εμπλοκή αλλά και οι πολιτικές ευθύνες του τότε αρμόδιου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά…

χωρίς όμως να προκύψουν ικανές και επαρκείς ενδείξεις για τέλεση από μέρους του ποινικών αδικημάτων», τόνισαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ.

Όπως σημείωσαν επίσης, «επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έκαναν και κάνουν και οι άλλες κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, επεδίωξε με πολιτικές αλλά και άλλου είδους παρεμβάσεις τον έλεγχο της ενημέρωσης αξιοποιώντας τόσο την κρατική ΕΡΤ όσο και τα ιδιωτικά κανάλια που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους».-

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Η προκλητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ και οι «γκρίζες» ζώνες: Ξανά στο στόχαστρο το Καστελόριζο- Αμφισβητούν εκ νέου νησιά, νησίδες και βραχονησίδες
Tuesday
29/06/2021
14:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Κατ’ αρχήν, περί φρεγατών κυκλοφορούν προσφάτως τα εξής:

https://slpress.gr/ethnika/ti-dynatotites-prosferoyn-oi-ollandikes-fregates-m-os-endiamesi-lysi/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/mas-serviroyn-apoikiokratiki-lysi-gia-tis-fregates-oi-amerikanoi/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/fregates-dysforia-sto-polemiko-naytiko-gia-tis-pieseis-paiat/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/anthrakes-i-amerikaniki-protasi-gia-tis-fregates-alla/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/dyo-enallaktikes-sto-naytiko-gia-tis-fregates/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/agapame-toys-amerikanoys-alla-ochi-kai-tetoies-times-gia-enan-ploiarcho-re-paidia/

 

Και κατά συνέπεια η εγρήγορση αλλά και η εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων-με προτεραιότητα τις νέες φρεγάτες-αποτελούν μονόδρομο.

Να υποψιαστούμε πως οι προμηθευτές φρεγατών οργανώνουν κανονικά το σκηνικό;;;

Να μείνουμε Ανυποψίαστοι;;;

Να θυμίσουμε, “Κύπρος ’74”;;;

Να υπενθυμίσουμε την χρήζουσα ανατροπή (και αναδόμηση των πραγμάτων) “κανονικότητά” μας;

_.

 

 

 

Κ. Σαρικάς, 27 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Όροι και προϋποθέσεις που βάζει η Άγκυρα για τον διάλογο με την Αθήνα διαμορφώνουν εκ νέου το γνωστό σκηνικό εκατέρωθεν αμφισβήτησης και πλέον όπως εκτιμά η Αθήνα αλλά και το Ελληνικό επιτελείο η ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης όχι μόνο σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει προτεραιότητα.

 

Την ώρα που το μελάνι από τις δηλώσεις των γειτόνων για ‘’ήρεμο καλοκαίρι’’ δεν έχει ακόμα στεγνώσει, η Άγκυρα με τον πλέον επίσημο τρόπο έσπευσε να δώσει το στίγμα της για τις παράλογες αξιώσεις τις οποίες εξακολουθεί να έχει σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά και να προσγειώσει τους αιθεροβάμονες στην σκληρή πραγματικότητα. 

Η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ η οποία έρχεται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν έχει κάνει βήμα πίσω στις προκλητικές της διεκδικήσεις αλλά τις επαναφέρει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο.

Εθνικός Εναέριος Χώρος, Εθνικά Χωρικά Ύδατα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αποτελούν τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης με τους γείτονες να ‘’στοχοποιούν’’ τα Ελληνικά ακριτικά νησιά με πρώτο το Καστελόριζο και να επαναφέρουν τη λογική των ‘’γκρίζων ζωνών’’ και της διχοτόμησης του Αιγαίου. Και όλα αυτά αμέσως μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες όπου η Άγκυρα όπως αποδεικνύεται εντελώς υποκριτικά και προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να κλείσει ανοιχτές ‘’πληγές’’ εμφανίστηκε δήθεν διαλλακτική. Με την επιστολή να κατατίθεται στον ΟΗΕ την αμέσως επόμενη ημέρα.

(more…)

123..