ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο «μεσαίος χώρος» και το ιστορικό καθήκον
Saturday
23/10/2021
23:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Πέτρ. Μηλιαράκης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

Σχόλιο GMR:   Σεβαστέ κύριε Μηλιαράκη, εφ’ όσον όπως ώς έγκριτος νομικός ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΕ, πως “Προδήλως δε βέβαιον είναι ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από τις «μνημονιακές τις υποχρεώσεις» και τελεί υπό το καθεστώς μιας αποικίας χρέους, της επιλεγόμενης και χρεωδουλοπαροικίας.“, και όπως πολύ σωστά αυτό το τεκμηριώνετε (ουσιαστικά τεκμηριώνετε την μνημονιακή εσχάτη προδοσία) και σε τούτο το άρθρο σας και σε προηγούμενη αρθρογραφία σας και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσίες σας, καθίσταται απολύτως αναγκαία η αποτίναξη της χρεωδουλοπαροικίας.

Για να μπορέσει όμως να συμβεί αυτό, χρειάζεται ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΙΚΑΝΗ (ποιοτικά κατ’ αρχήν και ποσοτικά στην συνέχεια) ΘΕΛΗΣΗ.

Αυτή η ΘΕΛΗΣΗ, οφείλει να ΚΑΤΑΣΤΕΙ σταδιακά ΙΚΑΝΗ, να καλύψει ΔΥΟ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Την ανάγκη που προείπαμε, δηλαδή την αποτίναξη της Χρεοδουλοπαροικίας και την ανάγκη να συζητηθεί με τον λαό, κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πολιτικό, δηλαδή βασικά οικονομικοδικαιϊκό, πρόγραμμα επιβίωσης και αναγέννησης της χώρας και του λαού, το οποίο και θα αποτελέσει αντικείμενο ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ μέσω συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

Τα περί “πολιτικού υποκειμένου”, νομίζουμε πως μεταθέτουν ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΚΕΨΗ-ΘΕΛΗΣΗ, αντί δηλαδή ΥΠΕΡ του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΔΙΚΑΙΪΚΟΥ (βασικά και αυτό αφορά και εσωτερική και εξωτερική πολιτική) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, σε σκέψη-θέληση για “σωστούς ανθρώπους της πολιτικής – ο λαός να μάθει να ψηφίζει τους σωστούς ανθρώπους”, συνταγή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του “τι κι αν ειναι Κατοχή Αντι-προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμού”.

Δεν θα αποκλείαμε, αντίθετα θα βλέπαμε μια κοινοβουλευτική παρέμβαση, μόνο ΟΜΩΣ εκ μέρους ενός μεγαλειώδους παλλαϊκού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΕΣ.

Ένα τέτοιο όμως ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, όχι μόνον δεν υπάρχει, άλλα η δημιουργία του υπονομεύτηκε εκ των έσω, υπέρ των “αντιμνημονιακών” αγαπητικών του “τι κι αν είναι Κατοχή Αντί-προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμού”.

Παράδειγμα της αναγκαίας(*) ΘΕΛΗΣΗΣ για προβληματισμό και προγραμματισμό στηριγμένο στο αρθρο 120, δίνει η G-M-R στην ανάρτηση της εδώ Επί του κειμένου της Γνωμάτευσης του σεβαστού Καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη.

 

(*) αναγκαίας πάντα με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, πρωτίστως δε, για την εξάλειψη της φτώχειας και της δυστυχίας και αμέσως μετά για «ουσιαστική ρήξη» με τη διαρκώς πλουτίζουσα «ολιγαρχική ελίτ» (ως G-M-R επισημειώνουμε πως η “ολιγαρχική ελίτ” μας έχει δεμένους χειροπόδαρα ως χρεωδουλοπαροικία μέσω ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ και πολλών, γνωστών και μη, “λεσχών” και “δεξαμενών σκέψης”) υπέρ:

α) του πληττόμενου μεσαίου χώρου και

β) των κατώτερων εισοδηματικά στρωμάτων”.

 

_.

 

 

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 18 Οκτ. 2021

 

 

 

 

 

Κανόνας της κοινής πείρας είναι πλέον ότι στο λεγόμενο «μεσαίο χώρο» θα κριθούν πολλά για τις πολιτικές εξελίξεις, ειδικότερα στις προσεχείς εκλογές για τις οποίες η ορθή εκτίμηση είναι ότι δεν θα βραδύνουν!

Λόγω του ρόλου του «μεσαίου χώρου» θα υποχρεωθούν τα κόμματα ιδίως του «δημοκρατικού τόξου» να επικεντρωθούν στο κατά πόσο θα γίνουν ελκυστικά στο εκλογικό σώμα που συνιστά εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις που με γενικούς και ασαφείς όρους καταγράφεται ως ο «μεσαίος χώρος».

Με αυτή την προδιάθεση και κύριο κριτήριο να προσδιοριστεί με όσο γίνεται μεγαλύτερη προσέγγιση σε «τι» αφορά στο «μεσαίο χώρο», χρήσιμα και ίσως κρίσιμα είναι να λεχθούν τα εξής:

  • ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η εμφανιζόμενη στην πολιτική ως «κεντροαριστερά» και ταυτοχρόνως ως «σοσιαλδημοκρατία», με αναφορά στον «ευρωπαϊκό μητροπολιτικό χώρο» , αποτελεί μύθο ότι πράγματι αφορά αντιμπεριαλιστική ή αντικαπιταλιστική εκδοχή στα πολιτικά πράγματα.

Και τούτο διότι οι Μητροπολιτικές χώρες του καπιταλισμού, όποτε εφάρμοσαν «σοσιαλδημοκρατία», ουδέποτε έθιξαν την εθνική αστική τάξη υπέρ των συμφερόντων της εθνικής εργατικής τάξης.

(more…)

Το ΔΝΤ, το country risk και οι εκλογές…
Tuesday
28/09/2021
14:37 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Dept-Χρέος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πέτρ. Μηλιαράκης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

 

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 28 Σεπ. 2021

 

 

 

 

Νέα δεδομένα που διαφοροποιούν ευθέως την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, με ευθεία επίδραση και επίπτωση στο λεγόμενο country risk, επιδιώκει να αποκαλύψει το παρόν κείμενο. Επίσης, η ωραιοποίηση της πραγματικότητας αποπροσανατολίζει τον λαό, τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και εντέλει δημιουργεί κακοπιστία για το πολιτικό σύστημα.
Ήδη η κοινή γνώμη στην Ελλάδα είναι ανυποψίαστη για τις ενδείξεις αλλαγής του πλαισίου άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη. Η ισχύς του Συμφώνου Σταθερότητας, που είχε ανασταλεί λόγω της COVID-19, με όλες τις ενδείξεις φαίνεται ότι επανέρχεται, και αυτό γιατί ο ESM “πρέπει” να αναλάβει και πάλι τον από καθέδρας ρόλο του. Η αλλαγή δε του δημοσιονομικού πλαισίου άσκησης πολιτικής απειλεί με ασφυξία την ελληνική οικονομία. Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την παρούσα κυβέρνηση και ίσως δημιουργήσει συνθήκες δυσοίωνους οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού κλίματος. Μια τέτοια δε διαδικασία θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς αυξάνει το προαναφερόμενο country risk.

Η πρόσφατη θέση του ΔΝΤ

Η πρόσφατη για την Ελλάδα επισκόπηση-έκθεση του ΔΝΤ (πόσοι άραγε ασχολήθηκαν;), στο πλαίσιο της financial monitoring, προϊδεάζει ότι το προσεχές έτος 2022 η ελληνική οικονομία θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό όμως μεταφράζεται στο ότι: α) παύουν τα μέτρα στήριξης, β) έρχεται νέα περίοδος λιτότητας και γ) συνομολογείται νέο μνημόνιο συνεννόησης-συνεργασίας. Αυτή όμως η εξέλιξη προοιωνίζει και στο ότι δ) υποβαθμίζεται η προοπτική του “Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Ταμείου” και – προσοχή – αντιστοίχως αναβαθμίζεται ο ESM. Βεβαίως ο ESM έχει δυνατότητες για χρηματοδότηση και για να ακριβολογούμε για δανειοδότηση, εφόσον διαθέτει επί τούτω 750 δισ. ευρώ, αλλά μια τέτοια οικονομική στήριξη συνεπάγεται σκληρές συνθήκες εποπτείας και επί τούτω μνημόνια συνεργασίας-συνεννόησης με “επαχθείς όρους”.

(more…)

Υπ’ όψιν καθηγητή κ. Χάινς Ρίχτερ: Τίποτε δεν είναι λήξαν, οι μεταπολεμικές ευθύνες της Γερμανίας είναι ενεστώσες…
Thursday
10/06/2021
02:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Πέτρος Μηλιαράκης: « για τους υπερασπιστές των πατρίων εδαφών ισχύει ότι ουδείς κατακτητής έχει δικαίωμα να καταπατά τη γη τους και να παραβιάζει την κυριαρχία τους».

Ειναι συγκλονιστική η ιστόρηση των Γερμανικών Εγκλημάτων κατά της οικογένειας Μηλιαράκη, οπωσδηποτε ως μικρογραφία των Γερμανικών Εγκλημάτων κατά της Ελλάδας και κατά της Ανθρωπότητας.

Αυτό που ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ με την αξιολόγηση και επαναξιολόγηση της Γερμανικής Εγκληματικότητας, Εγκληματικότητας τόσο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και των τωρινών Εγκλημάτων της υπό Γερμανική Εποπτεία και Έλεγχο Χρεοκρατίας από τον κύριο Πέτρο Μηλιαράκη σύμφωνα με την παρούσα ανάρτηση και http://greek-market-research.com/clink/i-chrisimotita-toy-pet-miliaraki/ , είναι, η αδιατάρακτη επιμονή του Π.Μ. πως ακόμα δεν κατέστη “αδιστάκτως αδύνατη” παραμονή μας στην ευρωζώνη, Π.Μ: “Η ανάγκη εντός του 2016 επιτέλους να εκπονηθεί ένα σχέδιο τέτοιο που θα εγγυάται (εφόσον καταστεί αδιστάκτως αδύνατη η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη) την ομαλή μετάβαση της χώρας μας σε εθνικό νόμισμα, εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε απολύτως επιβεβλημένη. Μια τέτοια αμέλεια θα είναι προδήλως ασυγχώρητη και θα συνεπάγεται σοβαρές όχι μόνο πολιτικές αλλά και ευρύτερες ευθύνες.” από τον επίλογο της εργασίας του, http://greek-market-research.com/article/nomika-zitimata-metavasis-sto-ethniko-nomisma-entos-tis-eyropaikis-enosis/ .

Υπενθυμίζουμε στον σεβαστό Π.Μ. τα σχετικά ντοκουμέντα http://greek-market-research.com/clink/soimple-gioynker-gia-ekchorisi-ethnikis-kyriarchias/ και ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ-ΣΤΟ-KONTRA-CHANNEL-ΓΙΑ-ΤΟ-ΑΡΘΡΟ-86Σ .

Τώρα το αν υπάρχει ένα σχέδιο τέτοιο που θα εγγυάται … το πως θα καταφέρουμε να καταστούμε ικανοί να το εφαρμόσουμε, πράγμα που προαπαιτεί οπωσδήποτε, “ανατροπή και αναδόμηση των πραγμάτων” http://greek-market-research.com/article/synenteyxi-loyka-axeloy-prepei-na-ginei-anatropi-kai-anadomisi-ton-pragmaton/ , μπορούμε να το δούμε στο εξής τεκμηριωμένο και στην πράξη πολυδοκιμασμένο σε μικρές και μεγάλες εξεγέρσεις σχέδιο, που παιρνει υπ’όψιν, τόσο τα εμπόδια (ιδιαίτερα τα συνήθως υποτιμώμενα “εκ των έσω”) όσο και ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ: http://greek-market-research.com/article/24860/

_.

 

 

 

Π. Μηλιαράκης, 8 Ιουνίου 2021

 

 

 

Ο καθηγητής κ. Χάιντς Ρίχτερ, μιλώντας στο portal T-online, επανήλθε στην επίσημη θέση της Γερμανίας, που θεωρεί τις αποζημιώσεις για την Ελλάδα ως «ζήτημα λήξαν».

Πέραν του ότι η θέση αυτή πλανάται και περί το δίκαιον και περί τα πράγματα, ο κ. καθηγητής προέβη σε μία προδήλως απαράδεκτη δήλωση ότι: «οι Έλληνες αντάρτες όταν σκοτώνουν αιχμάλωτους Γερμανούς, αυτό το έπρατταν γνωρίζοντας ότι το τίμημα θα το πλήρωναν άμαχοι»(sic).

Περαιτέρω επισήμανε ότι: «για τους Γερμανούς τέτοιες επιχειρήσεις που είναι πράξεις αντιποίνων, καλύπτονται από το δίκαιο του Πολέμου»(sic).

Βεβαίως, ο κ.καθηγητής είναι ιστορικός και όχι νομικός και προτού τον ανακαλέσουμε στη νομική τάξη, του επισημαίνουμε ότι:

«Για τους Γερμανούς μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά για τους υπερασπιστές των πατρίων εδαφών ισχύει ότι ουδείς κατακτητής έχει δικαίωμα να καταπατά τη γη τους και να παραβιάζει την κυριαρχία τους».

Επίσης, να του επισημειωθεί ότι:

«Για τους Γερμανούς θα έπρεπε να ήταν τα αντίποινα “παλικαρίσια”, να βρουν και να αντιμετωπίσουν τους αντάρτες και όχι να εκτελούν άμαχους πολίτες».

  • Αυτό το υποστηρίζω και σε προσωπικό επίπεδο γιατί αυτά τα «παλικάρια»(!) εκτός του ότι εκτέλεσαν του πατέρα μου την αδελφή (άοπλη γυναίκα) είχαν το «κουράγιο» να θέσουν και την πατρική μου οικία στη γενεά του πυρός, χωρίς να αρκεστούν μάλιστα σ’ αυτό, γιατί αποφάσισαν να την ανατινάξουν εκ θεμελίων με δυναμίτη.

Πέραν αυτών, ανεξαρτήτως ότι η οικογένειά μου μετρά δεκαέξι (16) θύματα εκτελεστικών αποσπασμάτων, στην ιστορία μετρά και δύο (2) μέλη της, που «γνώρισαν» και το Μάουτχαουζεν.

(more…)

Το “δίλημμα” του πατρός Μητσοτάκη: Τι θα πράξει άραγε ο υιός του και σημερινός Πρωθυπουργός;
Sunday
06/06/2021
01:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Κύριε Μηλιαράκη, είσθε ΣΟΒΑΡΟΣ Νομικός. Γνωρίζετε πως δημοκρατικό κομματικό τόξο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εν καιρώ Κατοχής (εδώ http://greek-market-research.com/clink/i-chrisimotita-toy-pet-miliaraki/ με επίκεντρο εδώ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ-ΣΤΟ-KONTRA-CHANNEL).

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, από όταν ακόμα και η ΛΑ.Ε. ξέσκισε την ακόλουθη δέσμευσή της, εδώ http://greek-market-research.com/article/gia-ena-1-eyro-tin-imera-oi-mnimoniakes-desmeyseis-echoyn-periorisei-sovara-ta-eisodimata/ (όπου με όλο το προς Υμάς σεβασμό, είστε σαφώς συν-εκτεθειμένος), αρνούμενη μάλιστα έστω και συζήτηση για http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ .

_.

 

 

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 2 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Είναι κοινός τόπος ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2021 θα είναι καταλυτικό για τις πολιτικές εξελίξεις. Ήδη δε διανύουμε το επίμαχο αυτό τρίμηνο, στο οποίο κυριαρχούν τρία ζητήματα:

  1. Το κατά πόσο η κοινωνία επανέρχεται σε μία «κανονικότητα» και ως προς τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και ως προς την οικονομία,
  2. Το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και οι ενδεχόμενες εξελίξεις και
  3. Οσυσχετισμός δυνάμεων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, σε περίπτωση που ήθελε προκηρυχτούν αιφνιδιαστικές εκλογές. Στην περίπτωση αυτή ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προδήλως υποβοηθούμενος και από ένα «ολόκληρο σύστημα» επικοινωνίας-προπαγάνδας-αποπληροφόρησης-παραπληροφόρησης, θα επιδιώξει να αιφνιδιάσει εκλογικά, εάν ο ιός SARS-Cov-2 και η COVID-19 του το επιτρέψουν ή εν πάση περιπτώσει η COVID-19 θα θεωρηθεί ότι είναι σε τέτοια «ύφεση» ή άλλως θα έχει δομηθεί τέτοιο «τείχος ανοσίας», που θα επιτρέπουν ως «συνθήκες» τη διεξαγωγή γενικών βουλευτικών εκλογών.

Εν όψει των προαναφερομένων και με δεδομένο ότι φιλολογείται στους πολιτικούς κύκλους κατ’ ιδίαν, αλλά και στα ΜΜΕ δημοσίως, το ενδεχόμενο αιφνίδιων εκλογών, αδιστάκτως προκύπτει ότι τον κ.πρωθυπουργό κατατρέχει το «δίλημμα» να αξιοποιήσει (ή όχι) τις συνταγματικές πρόνοιες, ώστε να οδηγήσει το εκλογικό σώμα στις κάλπες. Αυτό το «δίλημμα» εάν δεν επιλυθεί, μπορεί να είναι καίριο και κρίσιμο για την περαιτέρω πολιτική σταδιοδρομία του κ.πρωθυπουργού. Αντίστοιχο «δίλημμα» αντιμετώπισε και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Με αυτό ως πρόκριμα, ας εστιάσουμε και ό,τι εστιάζεται, ως εξής:

  • ΤΟ «ΔΙΛΗΜΜΑ» ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανήκει στους επιφανείς πολιτικούς του παρελθόντα αιώνα, ανεξαρτήτως των απόψεων που μπορεί να έχει ο καθένας (αρνητικές ή θετικές) ή τους παραπικρασμούς που μπορεί να συνοδεύουν την πορεία του στο δημόσιο βίο.

Αντικείμενο του παρόντος κειμένου δεν είναι δι’ αυτού να αξιολογηθεί ιστορικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αυτό αφορά στην πολιτική ιστορία και στους μελλοντικούς ιστορικούς. Εκείνο, όμως, που μπορεί να επισημειωθεί είναι ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προερχόμενος από την ιστορική παράταξη του Κόμματος των Φιλελευθέρων και την προδικτατορική Ένωση Κέντρου, προαλειφόταν για την ηγεσία του χώρου και την ενδεχόμενη πρωθυπουργία.

(more…)

Για ένα (1) ευρώ την ημέρα! Οι «μνημονιακές δεσμεύσεις» έχουν περιορίσει σοβαρά τα εισοδήματα…
Wednesday
26/05/2021
00:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος «Ταμείο Ανάκαμψης» Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Το πόση σχέση έχει η σημερινή θέση του Π. Μηλιαράκη σχετικά με το Δημόσιο Χρέος, με τις παρακάτω προηγούμενες, ας κριθεί από τους αναγνώστες.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι (δηλαδή όλα σε όσα οι σύνδεσμοι αναφέρονται) άφησαν παγερά αδιάφορους ΟΛΟΥΣ τους αντιμνημονιακούς. Ενδεικτικά; σχετικά με την θέση του Γεωργίου Παντελή στον δεύτερο σύνδεσμο του newsbeast, “ο επικεφαλής της Αρχής ενάντια στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, Γιώργος Παντελής, που διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση της Αρχής στο έργο της Επιτροπής“, ποιός νοιάστηκε [;;;μήπως η ΛΑΕ και καλός νομικός ο κος Πέτρος Μηλιαράκης που δήλωναν μεγαλόστομα “και αυτό θα συμβεί(*) τον Αυγουστο του 2015] να ανασύρει και να συσχετίσει την χειρόγραφη Εισαγγελική ΟΜΟΛΟΓΙΑ του Γεωργίου Παντελή ενδιαφέρουσα προσέγγιση των γεγονότων της σήμερον αλλά χωρίς αίτημα και ως εκ τούτου εκφεύγει της αρμοδιότητός μου, βλέπετε το έγγραφο http://greek-market-research.com/article/praxi-archeiothetisis-kataggelias-i-masseloy/ εντός του συνδέσμου http://greek-market-research.com/clink/giannis-masselos-parakatathiki/ .

 

(*) από τον πρώτο πιο κάτω σύνδεσμο: “Ο νέος πολιτικός φορέας Λαϊκή Ενότητα, οφείλει να αναλάβει (και θα αναλάβει!) έντονη δράση, ώστε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους να αποτελέσει κύριο αντικείμενο της πολιτικής ατζέντας εντός και εκτός της Χώρας. Το πολιτικό δε αυτό καθήκον θα επιτελεσθεί με όλους τους νόμιμους τρόπους και σε όλα τα ενδεδειγμένα Fora.

 

η λαϊκή ενότητα και η διαγραφή του χρέους, η νομική τεκμηρίωση

«Αυτό είναι επαχθές χρέος», Τι πρότειναν καθηγητές και ειδικοί στην επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του χρέους

Πέτ. Μηλιαράκης – Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν έχει συναφθεί στο Ονομα των Θεών!

Αθήνα, 7 Απριλίου 2015Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

_.

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 24 Μαίου 2021

 

 

 

 

Υπάρχει ένα «ολόκληρο σύστημα», όπου η πολιτική μετατίθεται αμιγώς στην «επικοινωνία»! Ο πολίτης δηλαδή επιδιώκεται να μην ενημερώνεται στην ουσία των πολιτικών πραγμάτων, ώστε να μην κρίνει πολιτικές, αλλά να καταντά «καταναλωτής του πολιτικού προϊόντος».

Στο παρόν κείμενο επιχειρείται η καταγραφή της αλήθειας.

  • «ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα μέσω των «μνημονιακών δεσμεύσεων» έχουν περιορίσει σοβαρά τα εισοδήματα.

Είναι κανόνας της κοινής πείρας πως τα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα για να… «ξεχρεώσει», αντί να ελαφρύνουν το δημόσιο χρέος, κατάφεραν το αντίθετο! Πρέπει οι πολιτικοί των μνημονιακών επιλογών να εξηγήσουν «πώς» μετά από τόσα δάνεια, η Ελλάδα χρωστά πολύ περισσότερα από αυτά που έλαβε για να ξεχρεώσει!..

Παραλλήλως πρέπει να εξηγηθεί γιατί έχουμε υποκύψει στις αξιώσεις της λιτότητας, που απομείωσε το ΑΕΠ της χώρας, ως εάν έχει προηγηθεί πόλεμος!

Η κατάσταση αυτή αφορά πριν την πανδημία. Η πανδημία «απλώς» λειτούργησε ως χαριστική βολή, ειδικότερα για τις οικονομικές μονάδες που μπορούσαν μέχρι τότε να αντέξουν. Έτσι, η πανδημία «έδωσε λουκέτα» στο 40% των επιχειρήσεων που έκλεισαν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας.Από κοντά είναι τα «κόκκινα δάνεια», οι πλειστηριασμοί και (προσοχή!) ο νέος πτωχευτικός νόμος, με βάση τον οποίο μπορεί να κηρυχθεί σε πτώχευση όχι μόνο ο έμπορος, αλλά και ο οποιοσδήποτε πολίτης!

(more…)

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ
Tuesday
25/05/2021
15:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Dept-Χρέος Πέτρ. Μηλιαράκης
1

Σχόλιο GMR: Εδώ παρακολουθούμε έκθαμβοι την πορεία της Λαφαζάνειας παρέας καθώς και την πολιτική αξιοπιστία και στάση προσώπων-προσωπικοτήτων (κατά τα λοιπά, “τους φταίει ο λαός που δεν ψηφίζει τους σωστούς πολιτικούς”). “Ο νέος πολιτικός φορέας Λαϊκή Ενότητα, οφείλει να αναλάβει (και θα αναλάβει!) έντονη δράση, ώστε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους να αποτελέσει κύριο αντικείμενο της πολιτικής ατζέντας εντός και εκτός της Χώρας. Το πολιτικό δε αυτό καθήκον θα επιτελεσθεί με όλους τους νόμιμους τρόπους και σε όλα τα ενδεδειγμένα Fora.”.

Από τότε ΛΑ.Ε. και λοιποί κάνουν αυτό ακριβώς, .. εσείς τι λέτε;

 

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 27 Αυγούστου 2015

 

 

 

 

Η ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

 

Ένα από τα σοβαρά καθήκοντα που αναλαμβάνει ο νέος κομματικός σχηματισμός του πραγματικού και κατ’ ουσίαν μετώπου κατά του νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων και της λιτότητας (αναφέρομαι στη Λαϊκή Ενότητα), είναι η διαδικασία διαγραφής του καταχρηστικού, παράνομου και επονείδιστου χρέους.

Με το παρόν κείμενο επιχειρείται να τεθεί το «νομικό ζήτημα», όπως αυτό προσδιορίζεται από υπερκείμενους μάλιστα κανόνες δικαίου της διεθνούς και ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Κατά τη γνώμη δε του γράφοντος κρίσιμα και χρήσιμα είναι τα εξής:

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Συνθήκη της Λισσαβόνας απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα[1] και έχει καταστεί υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου. Στηρίζεται δε σε δύο ισοδύναμες νομικά Συνθήκες: α) στη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ) και β) στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Ως εκ τούτου την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αυτοτελή νομική προσωπικότητα, τη δεσμεύουν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Προς την κατεύθυνση δε αυτή νομολογεί και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου[2]. Επίσης κοινός τόπος στην επιστήμη και στη νομολογία είναι η Θεμελιώδης Αρχή των συνταγματικών παραδόσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέραν δηλαδή της νομικής προσωπικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτοτελώς και τα κράτη-μέλη αυτής δεσμεύονται να σέβονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου[3].

(more…)

«Νεοφιλελευθερισμός» και «παγκοσμιοποίηση»
Wednesday
19/05/2021
23:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νεοφιλελευθερισμός Παγκοσμιοποίηση Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

 

 

Π. Μηλιαράκης[*], 17 Μαίου 2021

 

 

 

 

Είναι δεδομένο ότι ο «νεοφιλελευθερισμός» αφορά την κρατούσα ιδεολογία της παγκόσμιας «οικονομικής και πολιτικής ελίτ» σε καθεστώς «παγκοσμιοποιημένης οικονομίας», «μεταδημοκρατίας» και «μετανεωτερικότητας».

Στο ερώτημα δε «ποια» είναι η σχέση του «νεοφιλελευθερισμού» με την «παγκοσμιοποίηση» και εάν η σχέση αυτή συμβιβάζεται με τα συμφέροντα και δικαιώματα της κοινωνίας ή εάν η σχέση αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικώς συγκεκριμένα συμφέροντα μιας παγκόσμιας «οικονομικής και πολιτικής ελίτ», χρήσιμα είναι τεθούν υπ’ όψιν τα παρακάτω.

Ωστόσο, επειδή για το θέμα που καταγράφεται εδώ έχουν γραφεί ολόκληρα συγγράμματα, ζητώ την υπομονή του αναγνώστη για όσα «συμπυκνώνονται» στο παρόν κείμενο. Εύχομαι δε το κείμενο μου αυτό να μην είναι κουραστικό…

 

ΤΟ «ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ: «ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ» – «ΚΕΫΝΣΙΑΝΙΣΜΟΣ»

 

Σε απάντηση του δίπολου: «Μαρξισμός»-«Κεϋνσιανισμός» ή «σοσιαλισμός»-«καπιταλισμός», ο σύγχρονος «Δυτικός Κόσμος» θέσπισε τη δομή και τις πρόνοιες του «αμιγώς αστικού κράτους». Δηλαδή, ενός κράτους με καπιταλιστική οικονομία και με αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Χωρίς πολλές περιγραφές αυτό είναι και το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος. Αυτό το κράτος, άλλωστε, ίδρυσε και το «μεταπολιτευτικό Σύνταγμα» της Ελληνικής Δημοκρατίας.

(more…)

Το «δόγμα του σοκ» και το «δόγμα του χάους»
Wednesday
19/05/2021
23:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Σοκ & Χάος
0

Σχόλιο GMR: Επισήμανση του κομβικής σημασίας αποσπάσματος, συνοδευόμενη με τον πικρό συλλογισμό, “Εμείς τι αντιτάσσουμε, και ως ΕΜΕΙΣ και ως ΤΙ;” σεβαστέ κύριε Π.Μηλιαράκη: “Στις περιπτώσεις λοιπόν που προοιωνίζονται κοινωνικές ανακατατάξεις, αντικαθίστανται πλέον οι παλιές τακτικές των πραξικοπηματικών επεμβάσεων και λύσεων, και επιλύονται τα συμφέροντα της «άρχουσας εσωτερικής τάξης» ή των «ξένων επικυρίαρχων δυνάμεων» ή και των «δύο αυτών πολιτικών και οικονομικών ελίτ» , με «σύγχρονες μεθοδολογίες».

Οι μεθοδολογίες αυτές, αποσκοπούν στο να αποπροσανατολίζουν τον λαό και να πείθουν ότι πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, που ασφαλώς δεν θα είναι άλλη-και δεν είναι άλλη-από την εξυπηρέτηση πάντοτε των συμφερόντων μιας «οικονομικής ολιγαρχίας» , που την εκπροσωπεί πάντοτε μια επιτηδευμένα φτιαγμένη απο συγκεκριμένα πρόσωπα, και δεόντος προβεβλημένη «πολιτική ελίτ».

Αυτές οι σύγχρονες μεθοδολογίες προέρχονται από επεξεργασίες ετών και μεθοδεύονται σε ειδικά think tanks , («δεξαμενές σκέψης»).

 

Υστερόγραφο επί του σχολίου:

π.χ.: http://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ , σύμφωνα και με την μη υλοποιηθείσα από πλευράς σας προηγούμενη ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΣΟ νέος πολιτικός φορέας Λαϊκή Ενότητα, οφείλει να αναλάβει (και θα αναλάβει!) έντονη δράση, ώστε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους να αποτελέσει κύριο αντικείμενο της πολιτικής ατζέντας εντός και εκτός της Χώρας. Το πολιτικό δε αυτό καθήκον θα επιτελεσθεί με όλους τους νόμιμους τρόπους και σε όλα τα ενδεδειγμένα Fora., από τον σύνδεσμο http://greek-market-research.com/article/gia-ena-1-eyro-tin-imera-oi-mnimoniakes-desmeyseis-echoyn-periorisei-sovara-ta-eisodimata/ .

_.

 

 

Π. Μηλιαράκης[*], 10 Μαίου 2021

 

 

 

 

Με όρους πολιτικής λογικής, όταν διαχέεται ανασφάλεια σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα η κατάσταση αυτή προδιαθέτει και προοιωνίζει σοβαρές πολιτικές ανακατατάξεις!..

Αυτό είναι «κοινός τόπος» στα πολιτικά πράγματα, σε όλες τις χώρες όπου ισχύει το αντιπροσωπευτικό σύστημα, δηλαδή η λεγόμενη σύγχρονη δημοκρατία.

Στις περιπτώσεις λοιπόν που προοιωνίζονται κοινωνικές ανακατατάξεις, αντικαθίστανται πλέον οι παλιές τακτικές των πραξικοπηματικών επεμβάσεων και λύσεων, και επιλύονται τα συμφέροντα της «άρχουσας εσωτερικής τάξης» ή των «ξένων επικυρίαρχων δυνάμεων» ή και των «δύο αυτών πολιτικών και οικονομικών ελίτ» , με «σύγχρονες μεθοδολογίες».

Οι μεθοδολογίες αυτές, αποσκοπούν στο να αποπροσανατολίζουν τον λαό και να πείθουν ότι πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, που ασφαλώς δεν θα είναι άλλη-και δεν είναι άλλη-από την εξυπηρέτηση πάντοτε των συμφερόντων μιας «οικονομικής ολιγαρχίας» , που την εκπροσωπεί πάντοτε μια επιτηδευμένα φτιαγμένη απο συγκεκριμένα πρόσωπα, και δεόντος προβεβλημένη «πολιτική ελίτ».

(more…)

Η σχέση Προτεσταντισμού και Καπιταλισμού: Είναι λύση η φιλανθρωπία; Ή η ευθύνη ανήκει στον άνθρωπο;
Sunday
02/05/2021
23:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Ωραιότατο το άρθρο του εξαιρετικού Νομικού Πέτρου Μηλιαράκη. Χρόνια του Πολλά και να τον διαβάζουμε πάντα.

Αν την προβληματική του άρθρου, την αξιοποιούσε, χωρίς κάποιες ανεξήγητες “ψιλό”(;) λοξοδρομήσεις, συστηματικά, σε βάθος για κάθε δημόσιο ζήτημα (λέμε τώρα για την Χρεοκρατία) ο Πέτρος Μηλιαράκης στον πολιτικό του βίο, παράλληλα με το πνευματικό, επιστημονικό και (μην γελάσετε παίζει σημαντικό ρόλο) σωματικό του,  ΒΑΡΟΣ, όλα με τον έννοια του Βαρύτιμος (Και αν χρειαζόταν υπέρ του Λαού, να είναι και “Βαρύς κι Ασήκωτος”), λέμε αν,…, τέλος πάντων…

_.

 

 

 

Π. Μηλιαράκης, 2 Μαίου 2021

 

 

 

 

Οι ημέρες του Πάσχα, εν όψει μάλιστα της εορτής της Ανάστασης, ως της κυρίας εορτής των Χριστιανών, είναι πρόσφορες για αναστοχασμό και ψύχραιμη προσέγγιση της σύγχρονης κοινωνίας, μέσα από διάφορα ρεύματα ιδεολογιών, θέσεων και απόψεων με αναφορά στην επίδραση που μπορεί να έχουν τα θρησκευτικά δόγματα στις κοινωνικές σχέσεις παραγωγής.

Ένα από τα «ζητήματα» που μπορούν να «συζητηθούν» είναι και εκείνο της σχέσης του «Προτεσταντισμού με τον Καπιταλισμό».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι παρά που έχει παρέλθει η «μοντέρνα εποχή» (ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΣ) των ιδεολογιών της χειραφέτησης, η «μεταμοντέρνα εποχή» όπως διαμορφώνεται, ειδικώς στις συνθήκες της πληροφορικής, υποτάσσει τον άνθρωπο στην Αρχή της Αποδοτικότητας.

Στην Αρχή αυτή αποδίδονται όλες οι πολιτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα του εργαζόμενου, ακόμη και τα κεκτημένα του. Πρόδηλο είναι δε ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το «μεταμοντέρνο» εισέρχεται στην προβληματική της οργάνωσης και της νομιμοποίησης της μεταβιομηχανικής-ψηφιακής κοινωνίας. Περαιτέρω, μέσω της «μεταδημοκρατίας», που σημαίνει ότι στη λήψη αποφάσεων η οικονομία επιβάλλεται στην πολιτική, με τρόπο συστηματικό υπηρετείται το καπιταλιστικό σύστημα επικουρούμενο από τις Αρχές του Προτεσταντισμού. Με βάση αυτό ως προδιάθεση, ας τεθούν υπ’ όψιν στο ασφυκτικό αυτό περίγραμμα τα εξής:

  • Η ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

Η έλευση του Ιησού διαμόρφωσε ένα άλλο πολιτισμό. Ασφαλώς τα επιμέρους Δόγματα (λόγω της διάσπασης που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Χριστιανικής πίστης), διαμόρφωσαν και επιμέρους αντιλήψεις περί του Θείου, περί του τρόπου άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων και λατρείας και εν τέλει περί του τρόπου που πρέπει σε μια κοινωνία να συμβιούν και να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι.

(more…)

Το «Κυπριακό» όπως πρέπει να το γνωρίζουμε: Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα, είχε πει ο Τάσσος…
Monday
22/02/2021
09:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

 

 

 

 

Π. Μηλιαράκη, 21 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στο «Κυπριακό» (υπάρχει έντονη κινητικότητα για την Πενταμερή της Νέας Υόρκης) χρήσιμα και κρίσιμα είναι να τα παρακάτω:

  • ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ

Πριν αναφερθούμε επιγραμματικώς στον αντιαποικιακό αγώνα, πρέπει να εστιάσουμε εκεί που η πρόσφατη ιστορία «σταθμεύει». Αφορά στην περίοδο 1963 – 1964, που συναρτάται με την άνοδο της Ένωσης Κέντρου στην εξουσία.

Η κυβερνητική αυτή μεταβολή συνέπεσε με την «όξυνση» του «Κυπριακού». Η «όξυνση» αυτή προβλημάτισε ιδιαιτέρως τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σε τέτοιο σημείο ώστε να προσιδιάζει ο όρος «κρίση». Και τούτο διότι ο Γεώργιος Παπανδρέου και κυρίως ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιτάχθηκαν στα κελεύσματα της αμερικανικής ηγεσίας ως προς το «Κυπριακό».

Περαιτέρω, η παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου ως του νέου ηγέτη του χώρου, και ειδικότερα της «Κεντροαριστεράς» δημιούργησε «αντιθέσεις» στο χώρο της Ένωσης Κέντρου, πράγμα που ενόχλησε πρωτίστως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οπότε με τη συμβολή και του «Παλατιού» η χώρα οδηγήθηκε στην «εκτροπή του Ιουλίου 1965».

(more…)

123..