ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η αλήθεια για τα 70,5 δις ευρώ και τα 0,90 λεπτά την ημέρα!
Tuesday
28/07/2020
09:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

 

 

Π. Μηλιαράκης , 24 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

Ανήκω σ’ εκείνους που επί μακρό χρονικό διάστημα, στα χρόνια της σκοτεινής δικτατορίας, στα φοιτητικά μου χρόνια, πίστευα αφελώς ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές, εννοείται των κυβερνήσεων, θα συνέβαλαν αποφασιστικά για την πτώση της χούντας στην Ελλάδα.

Και μπορεί να υπήρξαν πολιτικές όπως η κατ’ ουσίαν αποβολή της Ελλάδας από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το πάγωμα της «συμφωνίας σύνδεσης Ελλάδας-ΕΟΚ», αλλά χωρίς το Κυπριακό και το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, δεν θα είχαν επιταχυνθεί εξελίξεις για την πτώση της δικτατορίας.

Τα προαναφερόμενα τα ανακαλούμε στην μνήμη μας, γιατί αυτές οι ημέρες ακριβώς αφορούν και την επέτειο των γεγονότων αυτών, της πτώσης της χούντας και της επανόδου της πατρίδας μας στην μεταπολιτευτική περίοδο, που σε κάθε περίπτωση βεβαίως, παρά τους παραπικρασμούς και τον λαϊκισμό μεγάλης μερίδας του πολιτικού φάσματος, αφορά ομαλό συνταγματικό και δημοκρατικό βίο.

Ας επανέλθουμε όμως στις ευρωπαϊκές πολιτικές, τις κοινοτικές-ενωσιακές πολιτικές.

(more…)

Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας – μια ενημερωτική προσέγγιση
Friday
10/07/2020
01:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διεθνές Δίκαιο Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

Π. Μηλιαράκης, 3 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

Οι εξελίξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, και τα διπλωματικά γεωπολιτικά και γεωοικονομικά ζητήματα που προκύπτουν και μάλιστα σε επίπεδο κρίσης (με επικίνδυνες για την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη προεκτάσεις), καθιστούν αναγκαία την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα νομικά δεδομένα που αφορούν στα επίμαχα ζητήματα του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, κατά το μέρος που κωδικοποιούν  το Δίκαιο της Θάλασσας.

Με τούτα τα δεδομένα, εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα με το νέο Θεσμό, αναφορικώς με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) σε σχέση με τα εθνικά ελληνικά ζητήματα. Και τούτο διότι η ΑΟΖ εκλαμβάνεται ως πλουτοπαραγωγική πηγή. Επεξηγείται όμως ότι ως πλουτοπαραγωγική πηγή δεν νοείται η ΑΟΖ μόνο υπό την εκδοχή της «εξόρυξης», για την οποία οι υπάρχουσες προμελέτες αφορούν απροσδιόριστα και ασαφή δεδομένα ως προς το εύρος της «αξιοποίησης», αλλά νοείται και υπό την εκδοχή, όπως η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει, με δυνατότητες αξιοποίησης, μέσω τεχνητών νήσων για την παραγωγή αιολικής ενέργειας, που σε τελευταία ανάλυση, η εκδοχή αυτή αφορά στο διηνεκές, προστατεύει το περιβάλλον από επικίνδυνες καταστάσεις και αξιοποιεί το σύγχρονο περιβαλλοντικό πολιτισμό και τη σύγχρονη οικονομία.

Τα ειδικότερα δε ζητήματα, για τα οποία πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, και όσο το παρόν περίγραμμα επιτρέπει, εστιάζουν στα εξής:

  • η ισχύουσα κωδικοποίηση του Δικαίου της Θάλασσας

Με τη Συνθήκη του Montego-Bay της Ιαμαϊκής κωδικοποιήθηκε το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας σε νέο συμβατικό κείμενο υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελείται δε από 320 άρθρα και 9 παραρτήματα. Δηλαδή αναφέρομαι σε μακροσκελέστατο κείμενο.

(more…)

Τράπεζες και «πολιτικό σύστημα»
Wednesday
24/06/2020
00:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Ενδιαφέρον το άρθρο, αναμένουμε από τον κύριο Πέτρο Μηλιαράκη (στα πλαίσια του Κατακτημένου Νομικού Πολιτισμού) τις συνέχειές του με τίτλο “Το ζήτημα είναι και Νομικό”, “Το ζήτημα είναι και Αγωνιστικό” (εδώ το σχόλιο).

._

 

 

Π. Μηλιαράκης , 22 Ιουνίου 2020

 

 

Στον παρόντα χρόνο εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών και ειδικότερα των λεγομένων «συστημικών τραπεζών» ως προς τα ζητήματα που αφορούν το εργαζόμενο προσωπικό, αλλά και τις καταχρηστικές ρήτρες που εμπεριέχονται σε σειρά συμβάσεων.

Το «πολιτικό σύστημα» κατά κανόνα προστατεύει τον τραπεζίτη απέναντι στον καταναλωτή, όπως επίσης προστατεύει τον τραπεζίτη απέναντι στον εργαζόμενο της κάθε τράπεζας. Για να διαπιστώσουμε δε τη σχέση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με το εν γένει «πολιτικό σύστημα», χρήσιμα είναι τα παρακάτω:

Ασφαλώς μια δημοσιονομική κρίση ή μια κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα δημιουργεί άμεσα αντανακλάσεις τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία. Επειδή δε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα προϋποθέτει τα Πιστωτικά Ιδρύματα να λειτουργούν στο πλαίσιο της αποστολής τους τόσο α) για την πίστη, όσο και β) για την ανάπτυξη της οικονομίας και συνεπώς της γ) κοινωνίας, το παρόν κείμενο επιδιώκει να συμβάλει στο δημόσιο λόγο με τα παρακάτω, αφού προταχθεί μια σύντομη ιστορική καταγραφή της αποστολής της τράπεζας ως κοινωνικοοικονομικού αλλά (δεν είναι υπερβολικός ο όρος) και «πολιτιστικού» φαινομένου.

(more…)

Οι κ.κ. Π. Πικραμένος και Γ. Γεραπετρίτης γνωρίζουν
Tuesday
05/05/2020
22:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Εξόχως νομοτεχνική ανάλυση, εξοχώτατα ενδεδυμένη με μανδύα,…, δημοκρατίας… .

._

Πέτ. Μηλιαράκης, 4 Μαίου 2020

 

 

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του κ. Πρωθυπουργού (30.4.2020) στο Κοινοβούλιο, συμπολιτεύεται με την άποψη ότι αποτελούσε οιονεί προεκλογική παρουσία, ώστε εντός του έτους 2020, εφόσον δεόντως σταθμισθούν τα πράγματα ως προς την πανδημία και τις απόκρημνες οικονομικές συνθήκες που επέρχονται, να προκηρυχθούν εκλογές!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, παρά τα όσα φιλολογούνται, προβληματίζει εάν ο κ. Πρωθυπουργός θα επιδιώξει πράγματι εκλογές, καθόσον θα αφορούν τις πιο «ιδιότυπες» εκλογές της μεταπολιτευτικής περιόδου, με πραγματικά «ρίσκα»! Εάν όμως ο κ. Πρωθυπουργός επιλέξει εκλογές ειδικώς για το Φθινόπωρο του 2020, τότε, ας ασχοληθούμε αποκλειστικώς σε επιστημονική (και μόνον!) βάση, με τα παρακάτω «τεχνικά», κυρίως νομικά «εκλογικά ζητήματα».

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ

Εξ´αρχής, όμως, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, γίνεται η διευκρίνιση ότι το παρόν κείμενο επ΄ουδενί αφορά προτροπή (και μάλιστα άνευ δικαιώματος) προς οιονδήποτε ή υπόδειξη (αλίμονο) κομματικού συμφέροντος! Άλλωστε, το κομματικό συμφέρον γνωρίζουν καλύτερα εκείνοι που το υπηρετούν, το υπερασπίζονται και εν τέλει τους αφορά!

(more…)

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ
Sunday
03/05/2020
23:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

Η αρχιτεκτονική της Λισσαβόνας και οι Ευρωεκλογές

Το παράνομο χρέος και η εξωσυμβατική ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Γερμανία προ των ευθυνών της – νέες δίκες μπορούν να ανοιχθούν

Σκέψεις ως κριτικές παρατηρήσεις

Το ζήτημα της κυριαρχίας

Καλά “ξετελέματα”

Oι δανειστές και τα αυτονόητα!..

Ο κύριος Draghi και οι δικαστές του Λουξεμβούργου

Το PSI όπως δεν έπρεπε…

Eρωτήματα από το μέλλον – πολυκομματισμός και λαϊκισμός

ΤΟ « ΦΑΣΜΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Oι δανειστές και τα αυτονόητα!..

Πέτρος Ι. Μηλιαράκης: “Άκυρο το Μνημόνιο με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας”

Οι θέσεις του Π. Μηλιαράκη για τον σφετερισμό της Λαϊκής Κυριαρχίας (video)

Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας – μια ενημερωτική προσέγγιση

ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Πρόκειται για «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία»

«Ευρωσκεπτικισμός» και «ενωσιακή τάξη»

Το ζήτημα της «επαναδιαπραγμάτευσης» του συν 3,5%

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πολιτική του ποδοσφαίρου σε κρίση
Saturday
15/02/2020
15:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR:   μόνο η «ανυπακοή» μπορεί να επιλύσει τις διαφορές με γνώμονα το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και όχι το ιδιοτελές συμφέρον οιουδήποτε παράγοντα της οικονομικής και δημόσιας ζωής“, μας προτρέπει ο εξαιρετικός νομικός κος Μηλιαράκης. Επειδή η προτροπή του κου Μηλιαράκη φέρει ΑΥΤΟ το ειδικό βάρος του ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δικηγόρου, καλόν θα είναι, όσοι θέλουν να λέγονται αντιμνημονιακοί, να ΤΗΝ αξιοποιήσουν ενώπιοι-ενωπίω της (“ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ-ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ”) ΕισαγγελικοΔικαστικής Εξουσίας (Πρόεδρο & Εισαγγελέα Α.Π.), και κατά του οποιουδήποτε (κατά την γνώμη τους) παράγοντα της οικονομικής και Δημόσιας ζωής, πχ, κατά των επωνύμως διαπλεκομένων ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικοτηλεοπτικών ένθεν και ένθεν ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, λέμε τώρα…

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 11 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Η πρόσφατη κρίση του ποδοσφαίρου που αφορά αναπαραγωγή της κρίσης, έφερε στο επίκεντρο (για μια ακόμη φορά) τη σύγκρουση συμφερόντων. Τη σύγκρουση συμφερόντων παραγόντων της οικονομικής ζωής όπου με αιχμή δόρατος το οπαδικό φρόνημα και την αγορά Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΠΑΕ), επιδιώκεται η υπεράσπιση και εξυπηρέτηση λοιπών οικονομικών συμφερόντων, άσχετων με το ποδόσφαιρο. Αυτά πλέον είναι πασίδηλα στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια της «ευρεσιτεχνίας» των πολιτικών της κατάφερε: αφενός α) να οξύνει την κρίση του ποδοσφαίρου και αφετέρου β) να δυσαρεστήσει τους πάντες. Ό,τι και εάν επιχείρησε στη συνέχεια, ακόμη και από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προδήλως είναι ατελέσφορο, καθόσον η κρίση είναι ενεστώσα.

(more…)

«Ανήκομεν εις την Δύσιν», αλλά «είμαστε μόνοι»!
Thursday
23/01/2020
11:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Καλό, από πλευρά νομική-καταγγελτική κατά της ΕΕ.

Από πολιτική πλευρά, ακολουθεί την περιπλανώμενη πολιτική πορεία, του κατά τα λοιπά, εξαιρετικού νομικού.

 

 

Πέτρος Μηλιαράκης, 22 Ιανουαρίου 2020

 

 

Ο προκλητικός αποκλεισμός της Ελλάδας από το Βερολίνο

Το παρόν κείμενο αναφέρεται στο «καθιερωμένο δόγμα» του «ανήκομεν εις την Δύσιν». Ταυτοχρόνως

όμως, από τους ειδικούς αξιωματούχους της ελληνικής Πολιτείας, πληροφορούμαστε ότι, παρά που «ανήκομεν εις την Δύσιν», εν τούτοις την «κρίσιμη στιγμή» θα είμαστε «μόνοι»!

Τα προαναφερόμενα, δίδουν το ερέθισμα, ώστε να εστιάσουμε στα παρακάτω:

μια σφαιρική σύντομη ματιά

Στο χρόνο που γράφεται το παρόν κείμενο, είναι κοινός τόπος ότι ο στρατηγικός έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου σε όλα τα επίπεδα (αμυντικό, οικονομικό, ενεργειακό) αποτελεί πλέον το κύριο «σημείο» αντιθέσεων γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής αξίας και σημασίας και αφορά πρωτίστως στα αντιτιθέμενα συμφέροντα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Σ’ αυτά ασφαλώς τα συμφέροντα συγκαταλέγεται η ασύμμετρη και εξωνομική βουλιμία της Τουρκίας.

Στο σύνολο της Μεσογείου και ειδικότερα στην Ανατολική Λεκάνη αυτής, ασφαλώς υφίστανται

δικαιώματα και συμφέροντα των παράκτιων κρατών. Τα συμφέροντα όμως αυτά δεν μπορεί παρά να ρυθμίζονται και να επιλύονται με βάση τις πρόνοιες της διεθνούς έννομης τάξης και ειδικότερα του Δικαίου της Θάλασσας, που αφορά Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο erga omnes.

(more…)

Μολών Λαβέ!
Wednesday
25/12/2019
00:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 13 Δεκεμβρίου 2019

 

 

Με ανησυχία η κοινή γνώμη παρατηρεί ότι κλιμακώνεται η κρίση λόγω των ανιστόρητων και παράνομων πρωτοβουλιών της Άγκυρας.

Ήδη ο Τούρκος Πρόεδρος υπέγραψε την «παράνομη» συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών και την υπέβαλε στα Ηνωμένα Έθνη. Σε κύρωση της συμφωνίας προέβη και το «ιδιότυπο καθεστώς» της Λιβύης. Ταυτοχρόνως ο Τούρκος Πρόεδρος σε δηλώσεις του επέμεινε ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει «τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Έκτοτε Τούρκοι αξιωματούχοι σε απειλητικό ύφος και μάλλον με «πολεμική υστερία», έκαναν αναπαραγωγή των θέσεων της Άγκυρας.

ΟΙ ΔΥΟ «ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ»

Ιδού λοιπόν «τι» πράττει η Τουρκία: Η Τουρκία αρχικώς εξαγγέλλει την πρόθεσή της, αξιολογεί τις αντιδράσεις και στη συνέχεια αδιστάκτως εφαρμόζει την εξαγγελία της.

Ιδού «τι» αντιθέτως πράττει διαχρονικώς η Αθήνα: Αρχικώς προβαίνει σε άρνηση της βασιμότητας του τουρκικού ισχυρισμού και στη συνέχεια επιδιώκει μιαν διπλωματική κινητικότητα. Τόσο η πλευρά της Ελλάδας, όσο και η πλευρά της Τουρκίας γνωρίζουν εκ των προτέρων «ποιά» θα είναι η διαδικασία αμφοτέρων των μερών. Συνεπώς τίθεται το ζήτημα «ποιά» πολιτική μπορεί να τροποποιηθεί. Της Τουρκίας αποκλείεται. Συνεπώς η αλλαγή της διαδικασίας αφορά μονομερώς στην Ελλάδα, που κινδυνεύει με την στάση της να δημιουργήσει την αίσθηση «φοβικού συνδρόμου», που προδήλως αφορά στην παρεξήγηση πολιτικής, σκοπούσας στον«εξευμενισμό» της απροκάλυπτης επιθετικότητας της «ελίτ της Άγκυρας».

(more…)

«Σοσιαλδημοκρατία»: μύθος και πραγματικότητα
Saturday
21/09/2019
12:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

Σχόλιο GMR: Θα μπορούσε να είναι ένα καλό άρθρο-πρόταση στη βάση αρχών, αν το έβλεπε κάποιος είτε τελείως καλοπροαίρετα, είτε τελείως ανυποψίαστα. Όμως, όπως προκύπτει από τα σχόλιά μας στο tag της στήλης “Συγγραφείς”, Π. Μηλιαράκης, ενώ θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι, δεν μας αφήνει ο ίδιος ο κος Μηλιαράκης να “αγιάσουμε”.

Διαβάστε το κερασάκι-δηλητήριο της τούρτας σωτηρίας της πατρίδας, που μας προσφέρει ο έγκριτος νομικός: 2) να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου ως κράτος κοινωνικών δικαιωμάτων και φορολογικής ισονομίας στο πλαίσιο της αντίστοιχης φοροδοτικής ικανότητας, με εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, μόνο σε σχέση και σε αναφορά με την ανάπτυξη της οικονομίας και την άνοδο του ΑΕΠ .

Εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων, υπό το πρίσμα της φιλανθρωπίας των δανειστών (να δίνουμε ίσα να μην πεθάνουμε και να χρωστάμε εσαεί), απαιτεί ο έγκριτος νομικός, σε αντίθεση με τα δυο TAG θέσεων του ΟΗΕ της G-M-R (εδώ 1ο και 2ο TAG), σε αντίθεση με το δικό του εδώ άρθρο με το οποίο ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ την υποχρέωση της Ε.Ε. να αποζημιώσει την Ελλάδα για τις ζημιές που της προκάλεσε με τα μνημόνια, σε αντίθεση (συνδυαστικά όλα) και με το δικό του εδώ (ως “εδώ”, βλέπετε σχόλιο και άρθρο και δυνατότητας εξόδου από ΕΕ-Ευρωζώνη αν αυτό καταστεί αδιστάκτως αναγκαίο ” και ταυτόχρονα άρθρο-τεκμήριο της παράνομης ευρωπαϊκής-ευρωζωνικής συμπεριφοράς).

Η στάση του κου Μηλιαράκη είναι πολλαπλά ελεγχόμενη, ιδιαίτερα σε σχέση με την επαγγελματική του ιδιότητα.

Επειδή δε κριτική άνευ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙ-πρότασης δεν έχει αξία, θυμίζουμε τη εδώ τελευταία πρόταση μας, που διαβιβάσαμε σε όλους τους συγγραφείς και σε όλες τις ιστοσελίδες που περιέχονται στην G-M-R.

 

 

 

 

Πέτρ. Μηλιαράκης, 19 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

 

Προσφάτως επιχειρείται ανασύνταξη της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» και κατά την άποψη μου «κέντρο»-αριστεράς», όπου ορθώς ο όρος «κέντρο» τίθεται εντός εισαγωγικών.

Εν όψει αυτών των «ζυμώσεων» χρήσιμα και ίσως κρίσιμα είναι να λεχθούν τα εξής:

Η εμφανιζόμενη ως «κεντροαριστερά» και ταυτοχρόνως ως «σοσιαλδημοκρατία», με αναφορά στον ευρωπαϊκό μητροπολιτικό χώρο, αποτελεί μύθο ότι αφορά αντιμπεριαλιστική ή έστω αντικαπιταλιστική εκδοχή στα πολιτικά πράγματα. Και τούτο γιατί οι Μητροπολιτικές χώρες του καπιταλισμού, όποτε εφάρμοσαν «σοσιαλδημοκρατία», ουδέποτε έθιξαν την εθνική αστική τάξη υπέρ των συμφερόντων όχι μόνο της εθνικής εργατικής τάξης, αλλά και των συμφερόντων του λεγόμενου «μεσαίου χώρου» -που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν. Αυτό προκύπτει με ελεύθερη σκέψη και καλόπιστη προσέγγιση στα ιστορικά δεδομένα της συσσώρευσης σε παγκόσμια κλίμακα, για όσους έχουν μελετήσει στην επιστήμη τα σχετικά έργα και δοκίμια.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ιστορικώς είναι βέβαιον ότι στις Μητροπολιτικές χώρες του καπιταλισμού , οι πολιτικές της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» και της «σοσιαλδημοκρατίας» , αξιοποιώντας την εκμετάλλευση των χωρών και των κοινωνιών της Περιφέρειας, μετέφεραν «κοινωνικό πλεόνασμα» στις Μητροπόλεις.

(more…)

Π. Παυλόπουλος: ο ιδανικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Wednesday
11/09/2019
19:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης Προκ. Παυλόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Ο ιδανικός, “άλλα λέω” (κατά των μνημονίων), “άλλα κάνω” (καταλύσαμε το Σύνταγμα για να το σώσουμε, εδώ) ΠτΔ, ΣΥΝ-ΥΠΑΙΤΙΟΣ στην εσχάτη προδοσία.

Μετ’ επιφυλάξεως για το τυπικό της ακρίβειας των από τον κο Μεϊμαράκη αποκαλυπτομένων, προσθέτουμε και το εδώ αλλά και εδώ λινκ για τον “Δημοκράτη ΠτΔ”. Ως προς την ουσία ίδιος και χειρότερος (εγκληματίας) σε βάρος πατρίδας-λαού-δημοκρατίας-Δικαιοσύνης ο κος Προκόπηςς Παυλόπουλος.

Αναζητείται Δικαιο-Ανιδιοτελές-Δημοκρατικό-Αλληλέγγυο (δ.ά.δ.α.) Αντιμνημονιακό ΗΘΟΣ.

Ο κύριος Μηλιαράκης πατά πλέον σε πολλές βάρκες.

Εδώ, προτείνει να σηκώσουμε κεφάλι κατά της Τ.Ι.Ν.Α. χωρίς να λέει βέβαια το πως (ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ), αλλά επίσης παροτρύνει, όπως στην παρούσα προκλητική του δημοσίευση, να τιμούμε κορυφαίους ενόχους εσχάτης προδοσίας.

Παραθέτουμε και ξεχωριστά το κατά της Τ.Ι.Ν.Α. Απόσπασμα: “Ας ελπίσουμε και ας αγωνιστούμε ώστε «θαρραλέα και χωρίς φόβον» οι Λαοί της Ευρώπης και ιδίως ο Ελληνικός Λαός να αντιλέξουν στο δόγμα Τ.Ι.Ν.Α. με σκοπό να υπάρξει η Ευρώπη των αξιών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ειρήνης και της ευημερίας των Λαών!

 

 

 

Πέτρος Μηλιαράκης, 11 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

 

Η πρόσφατη «φιλολογία ονοματοδοσίας» και μάλιστα σε… «μαζική κλίμακα» των όποιων πρόθυμων κονδυλοφόρων, με την οποία παράγεται ή αναπαράγεται το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ), ώστε να μην ανανεωθεί η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλο, αρχίζει να ενοχλεί κάθε καλόπιστο και σοβαρό πολίτη.

Και τούτο γιατί, το αξίωμα του ΠτΔ αφορά σοβαρότατη θεσμική επιλογή, συναρτάται με το κύρος του Θεσμού, την ομαλότητα της πολιτικής ζωής και την κανονικότητα της λειτουργίας της κοινωνίας εν γένει, καθόσον στο πρόσωπο του ΠτΔ ιδρύονται αποκλειστικές ρυθμιστικές αρμοδιότητες. Ταυτοχρόνως, το αξίωμα του ΠτΔ συναρτάται και με κρίσιμα ζητήματα του δημοσίου βίου, καθόσον οι όποιες παρεμβάσεις του ΠτΔ, στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης, θα πρέπει να εγγυώνται πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία της συντεταγμένης πολιτείας και το σεβασμό στη διάκριση των λειτουργιών. Επίσης, άξιο επισημείωσης είναι ότι σύμφωνα με τη συνταγματική τάξη ο ΠτΔ είναι και Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, πράγμα που στην κοινή γνώμη δεν είναι ευρέως γνωστό.

Με τούτη την προδιάθεση και με σεβασμό στην πολιτική και συνταγματική ιστορία του τόπου, καλό είναι στο παρόν κείμενο να επισημειωθούν και τα παρακάτω:

* Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

Εξ αντικειμένου, στο παρόν κείμενο, δεν μπορεί να γίνει λεπτομερής αναφορά σε συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα, που αφορούσαν περιπέτεια του Έθνους σε σχέση με τη μορφή του πολιτεύματος. Και τούτο γιατί, η ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία «δεινοπάθησε» από το Θεσμό της άνωθεν επιβληθείσας μορφής του πολιτεύματος που αφορά στη «Βασιλεία-Μοναρχία». Ειδικότερα, αρκεί να εστιάσουμε στην περιπέτεια του 17ετή Δανού Πρίγκιπα Χριστιανού-Γουλιέλμου-Φερδινάνδου-Αδόλφου-Γεωργίου, δευτερότοκου γιου του πρίγκιπα αλλά και μετέπειτα Βασιλιά της Δανίας Χριστιανού του 9ου, ο οποίος εγκατέστησε τον Οίκο Χολστάϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύκσμπουργκ στο Παλάτι, όπου σήμερα στεγάζεται η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Υπ’ όψιν δε ότι ο προαναφερόμενος 17ετής Πρίγκιπας χρήστηκε «συνταγματικός Βασιλέας των Ελλήνων» με το όνομα Γεώργιος ο Α’ (όνομα χριστιανικό, και εγγύτερα στην ελληνική παράδοση), αφαιρουμένων των λοιπών ονομάτων του.

(more…)

123..