ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών… προλάβαμε τους Τούρκους
Thursday
04/04/2019
00:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

Σχόλιο G-M-R : Ο κύριος Πέτρος Μηλιαράκης ξαναεπιτίθεται, από το νέο του μνημονιακό πλέον μετερίζι, εναντίον του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ (εδώ,  τηλεοπτική εκπομπή 16/6/2018, και  εδώ ως απαντήσεις του Πέτρου Μηλιαράκη πρώην συν-αγωνιστή προς τον Πέτρο Μηλιαράκη νυν Μνημονιακό!)   Η G-M-R απαντά στον σημερινό κύριο Μηλιαράκη με τα λόγια του ιδίου στην συνημμένη τηλεοπτική εκπομπή 16/6/2018, όταν εξανίστατο, με τις παραδοξότητες της συμφωνίας, τα αδιέξοδά της, την παγκόσμια “πρωτοτυπία” της, καταθέτοντας το ρεφραίν του, “Δεν την κάναμε εμείς!” (σσ τη συμφωνία), αλλά και όταν 3 Σεπτεμβρίου 2017 έγραφε “η προσήκουσα ονομασία δεν μπορεί να είναι άλλη από Δημοκρατία του Βαρδάρη“.

Όταν ο κος Πέτρος Μηλιαράκης διατύπωνε την ανωτέρω άποψη πως “Η προσήκουσα ονομασία δεν μπορεί να είναι άλλη από Δημοκρατία του Βαρδάρη”, πως μιλούσε; Μιλούσε ως Νομικός και μάλιστα ως ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ; μιλούσε ως άτομο που είτε αγνοεί είτε κακοποιεί τους “όρους της επιστήμης”; μιλούσε ως γνώστης η ως μη γνώστης της Ιστορίας; ως προπαγανδιστής; ως πολιτευόμενος σήμερα εδώ αύριο εκεί;

Βλέπετε στη συνέχεια το σχετικό με τα παραπάνω, απόσπασμα από το άρθρο του Π.Μ. στο Matrix24, “Προπαγάνδα και “μεταεπικοινωνία“:

“Η προπαγάνδα ως μέθοδος εστιάζει ιδιαιτέρως σε άτομα που είτε αγνοούν «όρους της επιστήμης» επί των οποίων επιχειρείται κακοποίηση, είτε αγνοούν δεδομένα της ιστορίας.
Κοντολογίς η προπαγάνδα στοχεύει στο να δημιουργεί «ηθελημένη πλάνη», ώστε να καταστεί η προβαλλόμενη παράσταση «δόγμα» το οποίο συμπυκνώνεται στο ότι: «τελικώς δεν θα με πείσεις κι αν ακόμη με πείθεις».”

Συγχαρητήρια στον κύριο Σαχίνη για την συνεχή και αιχμηρή δημοσιογραφική του ετοιμότητα.

 

 

 

 

Πέτρ. Μηλιαράκης, 2 Απρ. 2018

 

 

Ήδη η συνάντηση κορυφής στα Σκόπια που αφορά στον παρόντα χρόνο, δίδει το «στίγμα» των θετικών συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών, με κυρίως αναφορά (πέραν της βέβαιης οικονομικής συνεργασίας σε πολλαπλά επίπεδα ) ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναλαμβάνει την προστασία του εναέριου χώρου (FIR)της Βόρειας Μακεδονίας! Προλάβαμε τους Τούρκους για λόγους ασφάλειας και για λόγους Θρησκευτικούς!..

Ας επισκοπίσουμε όμως τη σχετική Συμφωνία μιας και είναι αντικείμενο σκόπιμων παρεξηγήσεων (!) και ας αφιερώσει ο αναγνώστης λίγο χρόνο για το παρόν κείμενο.

Μία σύντομη καταγραφή

Στις17 Ιουνίου 2018 στη Λίμνη Πρεσπών και στο χωριό Ψαράδες, υπεγράφη η Συμφωνία που δεν αφορά μόνο στο «ονοματολογικό» αναφορικώς με την ΠΓΔΜ. Στη διαδικασία αυτή (που είχε και το χαρακτήρα «τελετής»), παρέστη ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς συνοδευμένος με την εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αντώνιο Γουτιέρες, Ροζαμαρί Ντι Κάρλο. Επίσης παρέστησαν η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν. Η συμφωνία που υπεγράφη από τους δύο ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ απέκτησε το αυξημένο κύρος της παρουσίας των δύο Πρωθυπουργών, του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ.

Μια αναγκαία αναδρομή

Πριν αναλύσουμε, όσο το παρόν περίγραμμα επιτρέπει, τη Συμφωνία αυτή, επιβάλλεται μια σύντομη αναδρομή, καθόσον η υπό κρίση Συμφωνία βρίσκεται σε «αιτιώδη σχέση» με όλα όσα προηγήθηκαν. Άξια δε βραχείας αναφοράς είναι τα εξής:

(more…)

Ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και η ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας: μια προσέγγιση εν όψει ευρωεκλογών
Tuesday
26/03/2019
01:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο G-M-R :  Παρά την προσχώρηση (εδώ και εδώ) του κου Μηλιαράκη στο μνημονιακό στρατόπεδο μέσω της αρθρογραφίας του στο Matrix24, παρακολουθούμε τις αναλύσεις του στα σημεία που πλουτίζουν τις γνώσεις μας με δικαιϊκές παραμέτρους. Στην σημερινή ανάρτηση, εκτίθενται “προστατευτικές των δικαίων της ΕΕ πρόνοιες”, αν και μερικές εξ αυτών (πχ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ) στην πράξη περιορίζονται/προσαρμόζονται ντε φάκτο, σε ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΕΔΩ).
Βέβαια, το να ξεκινάει αυτή η ανάλυση από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και να καταλήγει σε κινδυνολογία περί Φασισμού-Αντιευρωπαϊσμού(σκοπίμως θολοαόριστα)-Ναζισμού, αποτελεί ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ. Και τούτο διότι το άμεσο πρόβλημα και της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πολιτών, δεν είναι ο Φασισμός, είναι το πως θα απελευθερωθούμε από Χρεοκρατία-Μνημονιακή Κατοχή. ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Αν τώρα, η Ευρωκοινοβουλευτική ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ παλαιών και νεόκοπων μνημονιακών, ακόμα και αντιμνημονιακών, θέλει να μας παρουσιάσει την Ευρωβουλή ως πεδίο μάχης κατά του Φασισμού, έχουμε να πούμε: Νούμερο ΕΝΑ κίνδυνος για την Ευρώπη, δολοφόνος της Ελλάδας και των Ελλήνων, είναι το
ΕΥΡΩδίδυμο Χρεοκρατία-Τραπεζοκρατία, το οποίο ΚΑΙ θρέφει τον Φασισμό, ΚΑΙ τον ΑΝΕΧΕΤΑΙ (η μια συμμορία ανέχεται την άλλη), ΚΑΙ συνεργάζεται μαζί του (συνεργασία φασισμού – ευρωπαϊστών Βλ. συνομιλίες Μπαλτάκου (του ευρωπαϊστη Σαμαρά) – Χρυσής Αυγής για την ΠολιτικοΔικαστική διάσωση των δεύτερων, αλλά και εδώ μια άλλη συνεργασία φασισμού- Ευρωπαϊστών, τροποποίηση του ΠΚ – “δώρο” στην Χρυσή Αυγή!)
.

Απάντηση στις νέες μνημονιακο/Νατοϊκο/φιλοϊσραηλινές ευρωβουλευτικές διλοδοξίες του κ. Πέτρου Μηλιαράκη, δίνουν τα δυο παρακάτω λινκ (και ασφαλώς το άρθρο 120Σ και οι εδώ όπως βλέπετε στο video προηγούμενες θέσεις του κ. Πέτ. Μηλιαράκη.

Γιώργου Π. Τριανταφυλλόπουλος, Απαλλαγή από την Επιτροπεία και Ισότιμες Διεθνείς Σχέσεις“.

Θεόδωρος Μαριόλης: Ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

 

 

 

Πέτρ. Μηλιαράκης, 22 Μαρ. 2019

 

Ο στρατηγικός έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου σε όλα τα επίπεδα (αμυντικό, οικονομικό, ενεργειακό) αποτελεί πλέον το κύριο «σημείο» αντιθέσεων γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής αξίας και σημασίας και εστιάζει πρωτίστως στα αντιτιθέμενα συμφέροντα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Ταυτοχρόνως όμως υφίστανται δικαιώματα και συμφέροντα και άλλων χωρών με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θάλασσας. Στα συμφέροντα αυτά και στα δικαιώματα αυτά ασφαλώς εμπλέκονται η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Σαφές είναι δε ότι η Ουάσιγκτον προχωρεί συνεχώς σε ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή, λαμβάνοντας πρωτίστως υπ’ όψιν τον ήδη υφιστάμενο άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Η σταδιακή δε σύνδεση των Ηνωμένων Πολιτειών με το συγκεκριμένο άξονα αφορά στρατηγική επιλογή Λευκού Οίκου-Πενταγώνου-Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με ορίζοντα την προώθηση ειδικότερων σχέσεων και με άλλες χώρες όπως: η Αίγυπτος, η Ιορδανία και ο Λίβανος, μη εξαιρουμένων των συνθηκών ως προς το «Συριακό». Ειδικότερα κατά το μέρος που αφορά στην Αίγυπτο είναι προφανές ότι ασκεί σημαντική επιρροή στα διαδραματιζόμενα στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση δε η παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (Τσίπρας-Αναστασιάδης-Μετανιάχου) αφορά παράσταση πολυσήμαντη με πολλούς αποδέκτες.

(more…)

Το «δόγμα Rothchild» και το Eurogroup
Thursday
21/03/2019
01:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
1

Σχόλιο G-M-R :    Έχουμε εγκαίρως επισημάνει την μνημονιακή μεταστροφή του κυρίου Μηλιαράκη ΕΔΩ.
Με τη σημερινή του δημοσίευση, ο κος Μηλιαράκης μας προσφέρει ισχυρή δικαιϊκή τεκμηρίωση (την έγκυρη ΝΟΜΙΚΗ του πλευρά) για την αντιδικαιϊκή, αντισυνταγματική-στερητική της εθνικής κυριαρχίας για την πατρίδα μας ευρωζωνική πολιτική.
Ταυτόχρονα (προφανώς διαπραγματευόμενος κάθοδό του στις ευρωεκλογές με μνημονιακό ψηφοδέλτιο), διαστρεβλώνει ΚΑΤΑΦΩΡΑ προηγούμενες θέσεις του για την δυνατότητα εξόδου από Ευρωζώνη-ΕΕ (
εδώ, σχετική εργασία του(*) στα πλαίσια εκδήλωσης του ΜΑΧΟΜΕ) και ξεμπερδεύει (!) με ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ και φυσικά προκλητικό τρόπο (θα πέσουμε σε “αχαρτογράφητα νερά”) με την προοπτική εξόδου από το ευρώ (ΠΑΛΙ ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ) .

Εν κατακλείδι: Ο “ΕΓΚΥΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ” ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ. 

Σημ.: Στον χώρο των comments στο τέλος του άρθρου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΧΩΜΕ: ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

(*) – 17/1/2016 ο κ. Πέτρος Μηλιαράκης συμμετείχε στο τριήμερο επιστημονικό συνέδριο του ΜΑΧΟΜΕ 15-17/1/2016 με το “ΕΔΩ” (ως αναφέρεται ανωτέρω) κείμενο του όπου επισήμαινε και τεκμηρίωνε την ανάγκη προετοιμασίας ΕΞΟΔΟΥ, για το Εθνικό νόμισμα “(εφόσον καταστεί αδιστάκτως αδύνατη η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη)”, πράγμα που τεκμηριώθηκε πολλαπλώς, και στη συνείδηση του λαού και στο δημοψήφισμα του 2015, στην ίδια εκδήλωση επισήμαινε ακόμα και την ανάγκη στρατιωτικής ανεξαρτησίας από το ΝΑΤΟ.)”

http://neaproini.us/2016/01/13/evrozoni-laiki-kyriarchia-ke-ethniko-nomisma/

Επίσης στο σχετικό link εδώ “Το παράνομο χρέος και η εξωσυμβατική ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 

Πέτρ. Μηλιαράκης, 20 Μαρ. 2019

 

 

Το επίδικο «ζητούμενο» είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας υπό το κράτος των σημερινών πολιτικών της Ένωσης, πολιτικών που αποσκοπούν στην επικυριαρχία του «οικονομικού» έναντι του δημοκρατικής προέλευσης «θεσμικού» , όπως ακριβώς οι πολιτικές αυτές εννοούνται στη «λογική» και «σκοπιμότητα» της παγκοσμιοποιημένης δογματικής νεοφιλελεύθερης οικονομίας. Αιτία δε του παρόντος κειμένου είναι η λειτουργία του Eurogroup (βλ. απόφαση της προπερασμένης κατά το Ορθόδοξο εορτολόγιο Καθαρής Δευτέρας). Ενόψει των προεκτεθέντων υπ’ όψιν τα εξής:
Από την ίδρυση της πάλαι ποτέ ΕΟΚ που μετασχηματίστηκε σε Ευρωπαϊκή Κοινότητα και σήμερα σε Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμορφώθηκαν διάφορες Σχολές ή Ρεύματα Σκέψης. Αναφέρομαι κυρίως στο εκκρεμές μεταξύ των φεντεραλιστών και ευρωσκεπτικιστών. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι και στα δύο αυτά άκρα του εκκρεμούς, κοινή παραδοχή και κοινός τόπος είναι η ύπαρξη του «δημοκρατικού ελλείμματος».

Συνεπώς τίθεται ζήτημα αντιπροσωπευτικότητας. Η αφήγηση δε περί το «δημοκρατικό έλλειμμα», επιδεινώνεται από τις εξωθεσμικές και από καθέδρας πολιτικές ενός άκρατου ηγεμονισμού, της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της οποίας επίκεντρο είναι οι αθέσμιτες λειτουργίες του Eurogroup.

(more…)

ΠΕΤΡΟΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ – Πολιτική μεταστροφή
Thursday
07/03/2019
04:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

G-M-R , 6 Μαρ. 2019

Σχόλιο G-M-R :   Νέος χώρος φιλοξενεί την αρθρογραφία του κ. Π. Μηλιαράκη.

http://www.matrix24.gr/author/miliarakis/

το TAG έχει “καρφιτσωθεί” στις “Σχετικές Ιστοσελίδες” τις οποίες φιλοξενούμε. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να επισημάνουμε την πολιτική μεταστροφή του κυρίου Πέτρου Μηλιαράκη υπέρ των δυνάμεων Κατοχής, έτσι όπως αυτή καταγράφεται από την αρθρογραφία του στο matrix24. Βέβαια, προϋπήρχαν πολιτικές αστάθειες σε σχέση με την ευρωνομισματική κυριαρχία, αλλά η τωρινή εξέλιξη δεν ήταν κατ’ εμάς, επ’ ουδενί αναμενόμενη.

.

Τη νομισματική κυριαρχία αναλαμβάνει ο ESM
Sunday
27/01/2019
22:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο G-M-R:   Ο επίλογος του σεβαστού Νομικού κου Π. Μηλιαράκη “Πάντως ας αρκεστούμε στην θέση του Gordon Brown…”, δεν συμβαδίζει με κομβικά σημεία του άρθρου του, ούτε με την εδώ (ηχητικό) δημόσια τοποθέτηση του ίδιου του κου Μηλιαράκη, ούτε με την προς παγκόσμια κατάπληξη ειλικρινή δημοσίευση της Bank of England (εδώ) για το πως το χρήμα (ιδιαίτερα το Ευρώ) δημιουργείται από αέρα κοπανιστό. Πρόκειται για προσδοκία/ευχή του κου Μηλιαράκη εν αναμονή κάποιας μετατροπής (σε εύλογο χρόνο) των ευρωλύκων σε ευρωαρνάκια; Επειδή θεωρούμε μετά ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ, πως ο κος Μηλιαράκης είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, θα αναμένουμε σχετικό επεξηγηματικό/διορθωτικό άρθρο του.

 

 

 

Πέτρ. Μηλιαράκης , 26 Ιαν. 2019

 

 

Αρχικώς πρέπει να τονισθεί ότι ο European Stability Mechanism (ESM), ήτοι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), είναι διεθνής Οργανισμός, ενώ αντιθέτως η European Central Bank (ECB), ήτοι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αφορά Θεσμικό Όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρ’ όλο δε που η ΕΚΤ θεωρείται ότι είναι ο ηγέτης του ευρωσυστήματος, δεν μπορεί να θεωρηθεί (πάντοτε) η «έσχατη καταφυγή» ως δανειστής, όπως παρακάτω θα γίνει αναφορά. Ωστόσο η ΕΚΤ παραμένει ο μεγάλος αγοραστής στις αγορές ομολόγων. Έχει δε ήδη διευκρινιστεί ότι η ΕΚΤ, θα πραγματοποιήσει αγορές αντικατάστασης για κρατικά και εταιρικά ομόλογα που λήγουν. Συνολικώς εκτιμάται ότι η ΕΚΤ το 2019, θα επενδύσει 210 δισ. ευρώ σε επανεπενδύσεις, ενώ από τα 210 δις ευρώ που θα επανεπενδυθούν, τα 173 δισ. ευρώ θα αφορούν σε κρατικά ομόλογα.

Ωστόσο παραμένει ασχολίαστο ότι «τελικός δανειστής έσχατης λύσης» (όπως θα εξηγηθεί παρακάτω) θα είναι ESM, ο οποίος θα χορηγήσει 60 δις ευρώ στο «Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης των Τραπεζών». Προγραμματίζεται δε δείκτης ασφαλείας ο οποίος θα πρέπει να έχει τεθεί σε ισχύ το αργότερο έως το 2024.

(more…)

Πολιτική για το έτος 2019 σημαίνει: σύγκλιση δυνάμεων
Sunday
06/01/2019
23:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Αγαπητέ κύριε Μηλιαράκη, οι δικαιϊκές τοποθετήσεις (ενδεικτικά εδώ ηχητικό) και αναλύσεις σας (ενδεικτικά εδώ για το άρθρο 50ΣΕΕ), είναι απαραίτητος οδηγός σκέψης και δράσης για τα αντιμνημονιακά πολιτικά κόμματα. Αυτή η σκέψη και αυτή η δράση, όφειλε να έχει λειτουργήσει ήδη από το 2010 μέχρι σήμερα. Ψήφο δεν θα δει κανείς υποσχόμενος για το αύριο, ενώ από το 2010 αδιαφορεί για το ΣΗΜΕΡΑ, υπολογίζοντας διαρκώς, ιδιοτελώς, εχθρικά προς κάθε άλλη ατομική ή συλλογική αντιμνημονιακή ύπαρξη, στο πολιτικό του αύριο. Το ποσοστό της ΑΠΟΧΗΣ θα δείξει το δρόμο για το ΜΕΤΩΠΟ του ΣΗΜΕΡΑ.

 

Πέτρ. Μηλιαράκης , 6 Ιαν. 2019


Η έλευση του νέου έτους 2019 αφορά για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα, έτος εκλογών, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής. Η συγκυρία αυτή, ασφαλώς επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα και οξύνει την κατάσταση. Όσο δε επικρατεί η απλουστευτική νοοτροπία και βουλιμία που αφορά στο: «φύγε εσύ»-«να’ρθω εγώ», είναι πρόδηλο ότι η αντίληψη αυτή κινδυνεύει να εκφυλίσει τον πολιτικό λόγο σε συμπεριφορές που κάθε σοβαρός πολίτης αποδοκιμάζει. Ενόψει των βέβαιων πολιτικών εξελίξεων (και ασχέτως του χρόνου του πολλαπλών εκλογών), χρήσιμα μπορεί να είναι τα παρακάτω:

Οι επιστήμες της συμπεριφοράς (Behavioral Sciences) είναι χρήσιμα εργαλεία για πολιτική ανάλυση. Ειδικότερα στην πολιτική επιστήμη η «μπιχαβιοριστική προσέγγιση» έχει τις ρίζες της ήδη από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Κύριος θεμελιωτής της είναι ο  Αμερικανός Σαρλ Μίριαμ (Charles Merriam), που καθόρισε νέες βάσεις και εισήγαγε νέες επιστημονικές τεχνικές, τις οποίες αξιοποίησε ο διάδοχος του Χάρολντ Λάσγουελ (Harold Lasswell), χρησιμοποιώντας αυστηρές τεχνικές για την προσέγγιση της πολιτικής συμπεριφοράς.

(more…)

Τα «κίτρινα γιλέκα» vs Εμμανουέλ Μακρόν και της «ελίτ των Βρυξελλών»
Sunday
16/12/2018
21:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 16 Δεκ. 2018


 

Όταν η Harris Interactive σε πρόσφατη δημοσκόπηση της ανέδειξε ότι η παραδοχή και η στήριξη του «Κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων» ανέρχεται στο 70% των ερωτηθέντων, το πρόβλημα δεν το έχει πλέον μόνο ο Πρόεδρος Μακρόν. Το πρόβλημα το έχει η ελίτ των Βρυξελλών και το «κύρος» της «νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας».

«ΜACRON DEMISSION»

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» αρχικώς συμβολίζει λόγω της ιδιαίτερης ενδυματολογικής εμφάνισης των διαμαρτυρόμενων, τη σχέση του ιδιώτη οδηγού οχήματος, του οποίου το όχημα για κάποιο λόγο έχει ακινητοποιηθεί. Στην περίπτωση αυτή ο οδηγός θα πρέπει να φορέσει το κίτρινο γιλέκο, ως «σήμα» αποφυγής ατυχήματος λόγω της οδικής κυκλοφορίας. Το «κίτρινο γιλέκο» δηλαδή αφορά «προστασία» του συγκεκριμένου οδηγού από άλλους χρήστες οχημάτων.

Συνεπώς ήταν μάλλον επιτυχής η έμπνευση του «κίτρινου γιλέκου» ως συμβόλου προστασίας του καταναλωτή από την αύξηση των τιμών των καυσίμων, πράγμα που αποτέλεσε και την αρχική βάση και εν γένει αφετηρία της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας που κατέληξε σε εξέγερση.

(more…)

Η Γερμανία σήμερα…
Sunday
25/11/2018
19:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Video ΗΧΗΤΙΚΑ Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο G-M-R:   Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία τα γραπτά του κου Π.Μηλιαράκη.  Και τούτο, διότι οι προσδοκίες μας για την κομβικότερης σημασίας θέση του (εδώ ηχητικό) παραμένουν ζωντανές.

 

 

 

 

 

Πέτρος Μηλιαράκης, 25 Νοε. 2018

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Η παραμονή μου τούτες τις ημέρες στο Βερολίνο, μου έδωσε τη δυνατότητα συνομιλιών με αγγγερλομαθείς συναδέλφους μου και ως εκ τούτου μια πιο αυθεντική προσέγγιση της πολιτικής κατάστασης της Γερμανίας, καθόσον οι συνομιλητές μου δεν είχαν λόγο να εκτεθούν απέναντί μου σε παραπληροφόρηση ή σε λάθος εκτιμήσεις. Υπ’ όψιν δε ότι ουδείς εξ αυτών (κατά δήλωσή τους), είναι οργανωμένο μέλος κάποιου κόμματος, ώστε να θέλει να «περάσει» άποψη στο συνομιλητή του. Με τούτη την προδιάθεση υπ’ όψιν τα εξής:

Πράγματι η Angela Merkel έχει υποστεί απροσδόκητες γι’ αυτήν ήττες, που σημαίνει ότι παρά την πολιτική της οξυδέρκεια δεν είχε αντιληφθεί ότι η κοινωνική κρίση στη Γερμανία παρά την οικονομική οντότητα της χώρας αυτής, όχι μόνο βαθαίνει αλλά και δημιουργεί ρήγματα στην κοινωνική συνοχή, με κυρίως αναφορά τη δημιουργία «ακροδεξιού ρεύματος» λίαν επικίνδυνου για τις πολιτικές εξελίξεις… Η Καγκελάριος Angela Merkel δεν έχει αντιληφθεί εγκαίρως ότι το οικονομικό περίσσευμα της Γερμανίας δεν αντικρίζει τον τρόπο διαβίωσης του μέσου Γερμανού και του Γερμανού των κατώτατων στρωμάτων, όπως δεν έχει αντιληφθεί ότι η εν γένει πολιτική της λιτότητας, σε συνδυασμό με την κρίση του προσφυγικού-μεταναστευτικού επιφέρει πλήγμα στο εσωτερικό της χώρας της, και αφήνει περιθώρια λαϊκισμού και «ακροδεξιού ρεύματος».

(more…)

Η Συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ σε Ανάλυση
Tuesday
19/06/2018
02:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
1

 

 

Πέτρος Μηλιαράκης, 16-6-2018

Η Συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ σε Ανάλυση

Cretetv Antitheseis

Συζήτηση με τον Νομικό στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Πέτρο Μηλιαράκη.

Παρεμβαίνουν :

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός.

ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Το παράνομο χρέος και η εξωσυμβατική ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Friday
08/06/2018
23:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
1

 

του Πέτρ. Μηλιαράκη 22/2/2014

Σοβαρό ζήτημα εγείρεται ως προς τις ευθύνες των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία του υπέρογκου ελληνικού χρέους καθόσον η υπέρβαση του χρέους συναρτάται ευθέως και με το «νόμιμο» του χρέους. Το μη νόμιμο δε του χρέους, αφορά και στην εξωσυμβατική ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τούτα τα δεδομένα, ο γράφων υποστηρίζει τα εξής:

Από τις διατάξεις του άρθρου 126 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) συλλειτουργούν οι παρακάτω διαδικασίες και συνευθύνες:

1) Τα κράτη – μέλη έχουν υποχρέωση και ευθύνη να αποφεύγουν τα υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα.

2) Η Επιτροπή έχει τη ρητή υποχρέωση και ευθύνη: α) να παρακολουθεί την εξέλιξη της δημοσιονομικής κατάστασης και το ύψος του δημοσίου χρέους των κρατών – μελών, β) να εντοπίζει τις μεγάλες αποκλείσεις του χρέους, γ) να προβαίνει σε σχετικές εκθέσεις και δ) να ενημερώνει το Συμβούλιο.

3) Το Συμβούλιο έχει τη ρητή υποχρέωση και ευθύνη να αποφασίζει για το υπερβολικό έλλειμμα.

(more…)

123..