ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρωτοφανές: Κρύβουν από το λαό και το πόρισμα τους για τις υποκλοπές
Thursday
20/10/2022
01:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Μάλλον η δημοσιογραφική ευαισθησία αφορά την καθημερινή (ιδιαίτερα από το 2010) πουλητέα ή και την προς διαπραγμάτευση, δημοσιογραφική ύλη.

Και αυτό γιατί, αυτά που γράφει η ιστοσελίδα του κ. Στ. Λυγερού δεν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ειναι της τάξεως “είδηση γράφουμε-σχόλιο πουλάμε”, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ της τάξεως, “κάτι πρέπει να κάνουμε και αναζητούμε να μας πείτε ιδέες” (αφού αυτή πρέπει να ειναι η ολοκληρωμένη δημοσιογραφική δουλειά, όχι μόνο τα λόγια και οι προτάσεις και τσακωμοί των πολιτευομένων). Που όμως τέτοια τύχη;

_.

 

 

 

 

SLpress-Σύνταξη, 13 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Πρωτοφανείς καταστάσεις στη Βουλή, καθώς στις 21 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για τις υποκλοπές και συγκεκριμένα για το πόρισμα (πορίσματα) της Εξεταστικής Επιτροπής. Ωστόσο το πόρισμα που υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΝΔ, με απόφαση της πλειοψηφίας χαρακτηρίστηκε απόρρητο. Πρακτικά η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για ένα πόρισμα που χαρακτηρίστηκε απόρρητο και άρα δεν θα μπορεί να δημοσιοποιηθεί . Οι 300 βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν θα είναι υποχρεωμένοι κατά μόνας να διαβάσουν τις 2.882 σελίδες του χαρακτηρισμένου πλέον ως απόρρητου πορίσματος της πλειοψηφίας της Ν.Δ . Κρύβουν ουσιαστικά από το λαό και το πόρισμα.

Πρακτικά πρόκειται για μια διαδικασία συσκότισης για το μείζον θέμα των υποκλοπών, αφού κρύβουν από το λαό το πόρισμα που υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΝΔ . Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν όπου λειτούργησε Εξεταστική Επιτροπή δεν υπήρξε παρόμοια διαδικασία Ακόμα και υπόθεση των Ιμίων που συνιστούσε μείζον εθνικό θέμα και θέμα εθνικής ασφαλείας, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής (που συστάθηκε με πρωτοβουλία της ΝΔ) δημοσιοποιήθηκε και συζητήθηκε αναλυτικά στη Βουλή . Μάλιστα σε εκείνη την συνεδρίαση δημόσια ακούστηκαν από τους ομιλητές οι εντολές που είχαν δοθεί, οι σχεδιασμοί και οι κινήσεις που έγιναν κ.α . Το πέπλο του απόρρητου (που όλοι οι συνταγματολόγοι αντιτάχθηκαν) και με το οποίο πορεύτηκαν βασικοί μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, καλύπτει πλέον την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα αναγκαστούν να πάνε σε μια απομονωμένη αίθουσα της Βουλής κατά μόνας και να διαβάσουν όπως μπορούν περίπου 3.000 σελίδες και δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε σημειώσεις.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Όταν η κυπριακή κυβέρνηση προτιμά τη ζωή στην… γυάλα: Το διεθνές ρεζίλεμα, ο πάτος και η αδυναμία της αντιπολίτευσης
Thursday
24/06/2021
08:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Εθνική Ανεξαρτησία ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Κύπρο είναι κομματικοποιημένες ως και οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Καλή η δημοσιογραφία του κάθε Κώστα Βενιζέλου. Καλύτερη όμως, (ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ) θα ήταν η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΗΘΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ όλων των ΚΑΛΩΝ της Κύπρου.  Από που το “αξίωμα”, δημοσιογράφος=ΜΗ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ (στο “πεδίο της μάχης”);  Άλλο πράγμα η δημοσιογραφική εργασία (η δεοντολογία της, η μεθοδολογία της πχ η δια των ερωταποκρίσεων/μαιευτική μέθοδος αναζήτησης της αλήθειας ή αποκάλυψης του ψεύδους, η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ) και ΑΛΛΟ πράγμα η πολιτική ΑΥΤΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ενός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, που εν προκειμένω, θα το λέγαμε ως νεολογισμό και εξουδετερότητα, ως την αρνητική (δλδ ως έμμεση/δεν πράττω τι πολιτικά εναντίον των “κακών”) από πολιτική άποψη, εξουδετέρωση ακόμα και της ουδετερότητας.

_.

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 19 Ιουνίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι πολιτικοί, πρωτίστως οι ηγέτες, χάνουν το παιχνίδι όταν είτε δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους, στην κοινωνία, είτε φτιάχνουν έναν δικό τους κόσμο «αγγελικά πλασμένο».

Μπαίνουν στη δική τους «γυάλα» και δεν αφουγκράζονται την κοινωνική πραγματικότητα. Η Κύπρος, σύμφωνα με το βαρόμετρο διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας, βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 27 κράτη-μελη της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διαφθορά.

Όπως έγινε γνωστό, ποσοστό 65% των Κυπρίων που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι η διαφθορά αυξήθηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες (θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι πιστεύει το υπόλοιπο 35%, αλλά δεν είναι της παρούσης). Οι αριθμοί δεν μπορούν να διαψευστούν. Μπορούν να μην λαμβάνονται υπόψη, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!
Sunday
07/03/2021
22:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

 

 

G-M-R, 7 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Η “αδέσμευτη-ανεξάρτητη” δημοσιογραφία(*) δεν βρίσκει λόγο να δημοσιεύσει την ΕΙΔΗΣΗ (που η G-M-R ανάρτησε): ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ποια «λύση» τεκταίνεται στο κυπριακό; γιατί η Κύπρος και η Ελλάδα συμφωνούν και επισπεύδουν να συμμετάσχουν σε νέα πενταμερή διάσκεψη; Υπογράφουν 22 προσωπικότητες .

Βρίσκει όμως λόγο να δημοσιεύσει την είδηση: Στο κόμμα του Τράγκα Ραχήλ Μακρή και Καζάκης του ΕΠΑΜ , που επίσης η G-M-R ανάρτησε ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΟΝΤΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ: http://greek-market-research.com/article/sto-komma-toy-tragka-rachil-makri-kai-kazakis-toy-epam/ .

(*) Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.

 

 

 

 

Τι αλλαγές φέρνει στην ενημέρωση η υβριδική δημοσιογραφία
Sunday
14/02/2021
17:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλεξάν. Κοροξενίδη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Νομίζουμε, πως η G-M-R χρησιμοποίησε αρκετές από τις μεθόδους που περιγράφονται στο ενδιαφέρον και χρήσιμο για κάθε ενεργό πολίτη άρθρο. Αλλά ΚΥΡΙΩΣ, αναζήτησε σε βάθος, με όλες αυτές τις μεθόδους, την κάθε αλήθεια, από κάθε επιστήμονα ή ενεργό πολίτη και το κυριότερο, την σύνδεση των σχετικών αληθειών (μεταξύ τους και προς ανάδειξη της πιο σημαντικής αλήθειας), πράγμα που απεικονίζεται ευκρινώς στην σύνταξη, στο περιεχόμενο των σχολίων(*) και στο από πλευράς μας ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΟ στήσιμο της ιστοσελίδας (στήλες δεξιά, συγγραφείς-φιλικές ιστοσελίδες-σχετικές ιστοσελίδες) και στην επεξήγηση της G-M-R για τον ρόλο των φιλικών ιστοσελίδων(**) .

(*) http://greek-market-research.com/article/ki-omos-quot-archisyntaktes-quot-stoys-istotopoys-einai-oi-algorithmoi-tis-google/

(**) Φιλικές Ιστοσελίδες

_.

 

 

 

Αλεξ. Κοροξενίδη, 9 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Παρότι παγκόσμιο φαινόμενο, η οικονομική κρίση προκάλεσε ένα καθοριστικό χτύπημα στον κλάδο της ενημέρωσης, βρίσκοντας όμως, στην Ελλάδα, εύφορο έδαφος στο ήδη και προ πανδημίας καταγεγραμμένο έλλειμμα αξιοπιστίας των ΜΜΕ. Ωστόσο, αν η απαξίωση ήταν αναμενόμενη και δύσκολο να θεραπευθεί, καθώς αντανακλά παγιωμένα δομικά προβλήματα φαινομένων διαπλοκής κράτους και ΜΜΕ (η απαξίωση των ελληνικών Μέσων που αριθμητικά είναι πάνω 2.100 είναι σύστοιχη με την απαξίωση πολιτειακών θεσμών), η επίδραση της παγκόσμιας κρίσης ήταν πιο αιφνιδιαστική.

Οι κυριακάτικες εφημερίδες έχουν χάσει πάνω από 70% της κυκλοφορίας τους, (πηγή ΕΙΗΕΑ), ενώ σύμφωνα με σχετική μελέτη αλλά και πρόσφατη έρευνα της Bari Focus το 92% των ερωτηθέντων ενημερώνεται διαδικτυακά. Οι τηλεθεατές στράφηκαν σε υπηρεσίες streaming (ροής δεδομένων, όπως το Netflix, YouTube, Vimeo) ενώ οι παραδοσιακές εταιρείες ΜΜΕ δεν στράφηκαν γρήγορα στην WebTV, ή στις ψηφιακές δυνατότητες.

Οι ραγδαίες και διαρκείς εξελίξεις στην τεχνολογία εμφάνισαν και μία τρίτη πρόκληση, αυτή της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία τα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν προσαρμόστηκαν εγκαίρως και αποτελεσματικά. Ακόμα και όταν το έκαναν ήταν στο πλαίσιο των μητρικών εταιρειών, ώστε οι υπόλοιπες ζημίες να βαραίνουν τις νέες επενδύσεις. Έτσι, οι “καθαρά ψηφιακοί νέοι επενδυτές” αναδείχθηκαν ως μία νέα δύναμη.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η κουλτούρα του τζάμπα, τα ΜΜΕ και ο “Μεγάλος Αδελφός”
Friday
05/02/2021
14:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλεξάν. Κοροξενίδη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Το κοινό μπορεί δικαίως να μην εμπιστεύεται πολλά από τα ΜΜΕ, αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι δημοσιογράφοι. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι αναγνώστες στην Ελλάδα, που θέλουν την ενημέρωση τζάμπα.

Μήπως έχει περάσει απ’ το μυαλό της αρθρογράφου, κυρίας Αλεξάνδρας Κοροξενίδη, πως με δέκα χρόνια Χρεοκρατίας, έχουμε υποστεί, απώλεια εργασίας-ενσήμων, μείωση εισοδημάτων και, ως και απόλυτη απαξίωση(μεταπωλητική) των περιουσιακών μας στοιχείων;

Μήπως έχει περάσει απ’ το μυαλό της κας Α.Κ. πως πλέον (αλλά και από το 2010) ΔΕΝ υπήρξε δημοσιογραφική παρουσία που να μην εξαντλεί την κριτική της στο πλαίσιο της ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ των ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ;

Μήπως έχει περάσει απ’ το μυαλό σας κυρία Κοροξενίδη, πως ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι ΑΠΑΞΙΟΥΝ να απαντήσουν σε επιστολές αναγνωστών τους που θέτουν ΚΑΙΡΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ερωτήματα(*), τεκμηριώσεις, προτάσεις, καταγγελίες, σχετικά με την ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ;

Κυρία Κοροξενίδη, υπό καθεστώς ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ, η ζωή μας κατάντησε ΤΖΑΜΠΑ ΥΠΟΘΕΣΗ, οπότε, μην ρίχνετε την ευθύνη του ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ στους πολίτες, μιας και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ(την οποία ΕΣΕΙΣ “υποστηρίζετε κριτικά”, ίσως και καθόλου τζάμπα), έφερε την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επισυνάπτουμε σχετικό άρθρο που δίνει το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ του Δημοσιογράφου-ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, Α. Γκράμσι Η δημοσιογραφία και ο Τύπος με την ματιά του Αντόνιο Γκράμσι .

Επισημαίνουμε επίσης (επειδή παρουσιάζονται από διανοούμενους, διαστρεβλώσεις περί μαρξισμού/θεωρία και πρακτική, καθόλου επιστημονικά τοποθετημένος επί μέρους ή ολικά χονδροειδής αντιμαρξισμός (ίσως ως απολογητική του “μα δεν θέλω βρε αδελφέ να αντισταθούμε στην Χρεοκρατία, μιας και μαρξισμός= αντίσταση στην εκμετάλλευση χωρίς “μα δεν θέλω…” ), πως ο Α. Γκράμσι υπήρξε “βέρος κομμουνιστής”, δηλαδή δημιουργικός και ανα-δημιουργικός μαρξιστής, όπως εξ άλλου δημιουργικός μαρξιστής υπήρξε και ο Β.Ι. Λένιν με την διαφορά πως ο δεύτερος στιγματίστηκε από την μονομερή πίστη του στο προλεταριάτο (ως ένα βαθμό εκ της φύσεως της συστάσεως αυτής της τάξης, δικαιολογημένη), πράγμα που επέφερε την λανθασμένη αντιμετώπιση της εξέγερσης της Κροστάνδης το 1821, στην δύση της με επιβαρυμένη υγεία ζωής του. Όμως, με επιστολή του επεσήμανε τους κινδύνους που είχε ο χαρακτήρας του Στάλιν (ο Σταλινισμός που ξέρουμε). https://el.wikipedia.org/wiki/Αντόνιο_Γκράμσι

Όσο για απόσπασμα από Γκραμσι/Βικιπαίδεια που ακολουθεί (από το ίδιο πιο πάνω link), επισημαίνουμε, πως η άποψη του Μαρξ για αντικειμενικές προϋποθέσεις ριζοσπαστικοποίησης/σοσιαλιστικοποίησης της κοινωνίας, δεν δεν συγκρούεται(**), περισσότερο αλληλοενισχύεται με τις ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ θέσεις Λένιν-Γκράμσι για την ανάγκη ιδεολογικής πάλης (βρίσκουμε τα σπέρματα αντικειμενικών δυνατοτήτων, που φυσικά καθόλου δεν αποκλείουν κάθε είδους γνήσια επαναστατικότητα, στις αντικειμενικές συνθήκες και σε αυτά επενδύουμε με το ιδεολογικό μας πλαίσιο).:

Κατά τον Γκράμσι η πάλη των τάξεων έπρεπε να λαμβάνει μέρος στο ιδεολογικό πάντοτε πεδίο, με τη θεμελιακή παραδοχή ότι μόνο οι ιδέες δύναντο να επιφέρουν την επανάσταση ή αντιστοίχως, να την αποτρέψουν (ενώ ο Μαρξ υποστήριζε ότι είναι μια ξαφνική τεχνολογική αλλαγή που αναγκάζει τις κοινωνίες να αλλάξουν το ίδιο ξαφνικά την παραγωγική και οικονομική τους δομή και το ίδιο βίαια τις κοινωνικές τους συνέργειες και παραμέτρους, με αποτέλεσμα επαναστατικές διαδικασίες να λαμβάνουν χώρα).

 

(*) τα ερωτήματα, οι προτάσεις, οι τεκμηριώσει, οι καταγγελίες, τίθενται, ματαίως, προς αξιολόγηση-δημοσίευση-ως στοιχειώδης επικοινωνιακή προσπάθεια εν καιρώ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ εθελοεκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας, και προς την “αδέσμευτη δημοσιογραφία”: https://slpress.gr/politiki/to-slpress-gr-sto-cheilos-toy-gkremoy-i-koyltoyra-toy-tzampa-skotonei-tin-adesmeyti-dimosiografia/

(**) Βέβαια οι δημοσιογράφοι δεν διανοούνται να υπάρξουν ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΑ, όπως ο Γκράμσι, ο Λένιν, ο Μάρξ, οι Λατινοαμερικάνοι παπαδομαρξιστές, ο Κολοκοτρώνης, ο Ρήγας Φεραίος: «Η ιστορία όλων των ως τα τώρα κοινωνιών είναι ιστορία ταξικών αγώνων. Ελεύθερος και δούλος, πατρίκιος και πληβείος, βαρόνος και δουλοπάροικος, μάστορας και κάλφας, με μια λέξη καταπιεστής και καταπιεζόμενος, βρίσκονται σε μια ακατάπαυστη αντίθεση μεταξύ τους. Κάνουν αδιάκοπο αγώνα, πότε ανοιχτό, πότε σκεπασμένο, έναν αγώνα που τελειώνει κάθε φορά με τον μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνίας ή με την από κοινού καταστροφή των τάξεων». (Κ. Μαρξ Φ. Ενγκελς, «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος»)

_.

 

 

 

Αλεξάνδρα Κοροξενίδη, 3 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το κοινό μπορεί δικαίως να μην εμπιστεύεται πολλά από τα ΜΜΕ, αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι δημοσιογράφοι. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι αναγνώστες στην Ελλάδα, που θέλουν την ενημέρωση τζάμπα. Σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη του 2020 από το Ινστιτούτο για την Δημοσιογραφία του Reuters, μόνο 11% του αναγνωστικού κοινού στην Ελλάδα είναι συνδρομητές των ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή για τη Guardian αποτελεί βασικό έσοδο.

Πρόκειται για φαύλο κύκλο αφού λιγότερα έσοδα σημαίνει και χαμηλότερη ποιότητα χωρίς βέβαια να ισχύει και το αντίστροφο. Αισιόδοξη ένδειξη είναι ότι, όπως φαίνεται από την πρόσφατη έκθεση Digital News Report του Ινστιτούτου Reuters για το 2020, η προθυμία του κοινού να πληρώσει για την διαδικτυακή ενημέρωσή του αυξάνεται διεθνώς σε ΜΜΕ, όπως οι Financial Times, Washington Post κλπ. Σχεδόν το 50% των πολιτών διεθνώς, όμως, αρνείται να πληρώσει για την ενημέρωσή του.

Η συνδρομή θα σήμαινε και λιγότερη εξάρτηση από τις μεγάλες πλατφόρμες (google, facebook, you tube) που έχουν γίνει οι κυρίαρχοι της ενημέρωσης μέσα από την μηχανή αναζήτησης, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι η google με την youtube να έπεται με διαφορά. Oι πλατφόρμες λειτουργούν και ως συναθροιστές ειδήσεων (aggregators), δηλαδή παίρνουν ειδησεογραφικό περιεχόμενο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ χωρίς να τους καταβάλουν το 5% ως ψηφιακό φόρο που συζητείται ως διεθνές μέτρο.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Κι όμως, “αρχισυντάκτες” στους ιστότοπους είναι οι αλγόριθμοι της Google!
Saturday
30/01/2021
20:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Αλεξάν. Κοροξενίδη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τα περισσότερα άρθρα που αναρτώνται στην G-M-R συνοδεύονται από σχόλιό μας που λειτουργεί ως “ταξιθέτης” του άρθρου μέσα στις κοινωνικές εξελίξεις, σχόλιο συμπληρωματικό με αφορμή το άρθρο, σχόλιο κριτικό,  κλπ, πάντα με διάθεση επικοινωνίας και γνώση του τι γνωρίζουμε (ιδιαίτερα από βιωματική εμπειρία) και του τι ΔΕΝ γνωρίζουμε (και σε ποιον βαθμό δεν το γνωρίζουμε).

Κύρια σημασία δίνουμε στην διαπίστωση για το αν υπάρχει εναρμόνιση λόγων και έργων, αφού (και εφ’ όσον) οι δημοσιολογούντες απευθύνονται στο κοινωνικό και όχι στο μαθητικό, φοιτητικό κλπ ακροατήριο ως καθηγητές.

Κατά τα λοιπά, σεβόμαστε απολύτως το γνωστικό αντικείμενο κάθε αρθρογράφου και κάθε κριτική μας τοποθέτηση γίνεται με μοναδική σκέψη, ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ εξύψωση ημών και υμών.

_.

 

 

 

Αλεξάνδρα Κοροξενίδη, 29 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πολλές φορές, χρήστες του διαδικτύου έχουν παρατηρήσει το εξής παράδοξο: ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δημοσιογραφικά άρτιο κείμενο να μην εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες αναζήτησης. Το ίδιο να συμβαίνει και με αξιόλογους ιστότοπους. Θεωρητικά, όλα τα ΜΜΕ έχουν την ίδια μεταχείριση, άρα και ισότιμη προσβασιμότητα στo διαδίκτυο.

Στην Ευρώπη, αυτή την “ουδετερότητα” στο διαδίκτυο ανέλαβε, υποτίθεται, ο Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αν και η ανάγκη υπάρχει, δυστυχώς, αυτή δεν ικανοποιείται στον βαθμό που θα έπρεπε. Οι ειδήσεις και οι σελίδες εμφανίζονται ανάλογα με την σειρά προτεραιότητας που τους δίνουν οι αλγόριθμοι οι οποίοι “αποφασίζουν” σε συνάρτηση με ένα πλέγμα προϋποθέσεων (πχ. συχνή επισκεψιμότητα του κοινού σε έναν ιστότοπο, χρόνο παραμονής του σε αυτό, διαφήμιση του ιστότοπου κατευθείαν στην google κλπ). Παρατηρείται έτσι ενίοτε το παράδοξο ένα ποιοτικό άρθρο να μην εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες αναζήτησης και το ίδιο να συμβαίνει και με αξιόλογους ιστότοπους.

Ο ρόλος των αλγορίθμων είναι μείζον θέμα που εντάσσεται στην μεγάλη συζήτηση για την σχέση τεχνητής νοημοσύνης τόσο στην παραγωγή όσο και στην κατανάλωση της πληροφορίας. Δεν είναι όμως κάτι ανεξέλεγκτο αλλά, όπως φάνηκε σε διαφωτιστική ομιλία του καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών ΜΙΤ, Στέφανου Δασκαλάκη, οι αλγόριθμοι είναι προϊόν προγραμματισμού.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ομολογία ήττας από την Άγκυρα: «Παγώνουμε τις έρευνες στο Αιγαίο, ας περιμένουμε»
Wednesday
29/07/2020
01:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Η ΕΣΤΙΑ λέει την αλήθεια ή το NEWSBOMB;

Μα, κανέναν ΔΕΝ ενδιαφέρει η ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ διαφορά δημοσιογραφίας;;;

._

 

 

 

 

newsbomb_gr , 28 Ιουλίου 2020

 

 

 

Στροφή 180 μοιρών κάνει η Άγκυρα, καθώς είδε ότι δεν έχει κανέναν σύμμαχο στο πλευρό της – Απέσυρε τα πολεμικά πλοία από το Αιγαίο – Στο λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis

Διάλογο με την Ελλάδα θέλει τώρα η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, να προαναγγέλλει την αναστολή των σεισμογραφικών ερευνών του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο.

 

«Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Turk.

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης», είπε επίσης.

Τέλος ο κ. Καλίν υποστήριξε ότι «υπήρξε ένας εποικοδομητικός ρόλος της κ. Μέρκελ, αλλά δεν αληθεύει ότι φτάσαμε στα όρια του πολέμου όπως υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος».

 

«Ηττήθηκε» ο Ερντογάν – Στο λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis

Εικόνα περαιτέρω αποκλιμάκωσης παρατηρήθηκε τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο. Από τα ξημερώματα έχει δέσει πλέον μέσα στο λιμάνι της Αττάλειας το τουρκικό ερευνητικό Όρουτς Ρέις, ενώ έχουν αποσυρθεί τα τουρκικά πολεμικά πλοία που είχαν αναπτυχθεί μετά την παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

 

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι από σήμερα ξεκινά η απόσυρση κάποιων μονάδων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει σημαντικός αριθμός μέσων σε κομβικά σημεία για να παρακολουθεί τις κινήσεις των γειτόνων.

Το Όρουτς Ρέις κινήθηκε χθες βράδυ προς το λιμάνι της Αττάλειας.

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας, ξεκίνησε να πλέει προς τα πίσω.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

 

Σακελλαροπούλου: H πανδημία επιβεβαίωσε τη ζωτική σημασία της ελεύθερης, έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης
Sunday
03/05/2020
18:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αικ. Σακελλαροπούλου ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Πολύ ενθαρρυντικές προς τους δημοσιογράφους(*) και τα αφεντικά τους οι δηλώσεις της ΠτΔ.

Αφού δέκα χρόνια (Χρεοκρατίας) τώρα η πλειοψηφία των δημοσιογράφων παραπλανά δολίως τον ελληνικό λαό πως tina και ξερό ψωμί, σήμερα εξυμνούν (εδώ) τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων για την κινητή συναυλία της

Α. Πρωτοψάλτη, όσο και (εδώ) την επίσης Υπέρ-κινητική “Πυκνή Πρωτομαγιά του Επίορκου ως προς τον όρκο

πίστης προς την Πατρίδα, το Σύνταγμα, τους Νόμους, Δ. Κουτσούμπα, δρώντος ως αρχηγός ταλιμπανικής συμμορίας (φόβο δεν έχει, η κα Εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής δεν αναγνωρίζει συμμορίες αν πρόκειται για πολιτικά κόμματα, αν θέλει ο κος Κουτσούμπας κάνουμε “κόντρα” και για την “κομμουνιστική” δηθενιά του).

ΤΙΝΑ λαμβάνει η χώρα και ο λαός από μια κυρία Καtina στην Προεδρία της Δημοκρατίας… .

(*) — ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που εκπαίδευε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια (με τήρηση συνωμοτικών μέτρων) για λογαριασμό του ΔΝΤ συναδέλφους του σε μεγάλο Αθηναϊκό ξενοδοχείο, πέστε το αφού το γνωρίζετε δημοσιολογούντες αντιμνημονιακοί φίλοι, τι φοβάστε; Βλέπετε παρακάτω, χωρίς όμως αναφορά ονομάτων και λεπτομερειών μεθόδων οργάνωσης της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ, Εκδόσεις Λιβάνη 2013 Νίκος Ιγγλέσης ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ/Η απάντηση στην ευρω-κατοχή σελ.13: “… ο μηχανισμός προπαγάνδας οργανώθηκε υπό την υψηλή εποπτεία της Τριαρχίας (Τρόικας) και εντάχτηκαν σ’ αυτόν, πέραν των πολιτικών, οικονομικοί παράγοντες, πανεπιστημιακοί και κυρίως μεγάλος αριθμός αργυρώνητων δημοσιογράφων που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την χειραγώγηση (δηλ. εξαπάτηση) της κοινής γνώμης.“.

Βλέπετε επίσης και εδώ δηλώσεις Ρουμελιώτη!

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

._

Κατ. Σακελλαροπούλου, 3 Μαΐου 2020

 

 

 

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

«Η πανδημία, που ανέτρεψε τους κανόνες της ζωής μας, επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη ζωτική σημασία που έχει η ελεύθερη, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια εποχή που τίποτε δεν είναι δεδομένο, η σημερινή παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου μας δίνει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία του Τύπου και των δημοσιογράφων οι οποίοι ερευνούν, διασταυρώνουν πληροφορίες, διαχωρίζουν τις φήμες από την πραγματικότητα, καταρρίπτουν ψευδείς ειδήσεις και θεωρίες συνωμοσίας, δείχνουν σεβασμό στα γεγονότα και μας ενημερώνουν με ακρίβεια και εγκυρότητα. «Μας βοηθούν να προσανατολιστούμε με διαύγεια στον περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας» προσθέτει.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η ελευθερία του Τύπου είναι βασική προϋπόθεση για ζωντανό, εποικοδομητικό, δημοκρατικό δημόσιο διάλογο και παρατηρεί ότι «όπου τα Μέσα Ενημέρωσης στοχοποιούνται και απαξιώνονται, οι δημοσιογράφοι διώκονται, φιμώνονται ή απειλείται ακόμη και η ζωή τους, η δημοκρατία δεν λειτουργεί». Παράλληλα, τονίζει ότι «όταν παραβιάζεται το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκήσουν το επάγγελμά τους ελεύθεροι από φόβο και απειλές, παραβιάζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη ενημέρωση. Παραβιάζεται το δικαίωμα όλων μας να γνωρίζουμε, να είμαστε υπεύθυνοι πολίτες».

Ακολούθως, επισημαίνει, ότι «απαράβατος όρος των δημοκρατικών κοινωνιών είναι το να αισθάνονται οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ελεύθεροι και ασφαλείς να ασκήσουν το επάγγελμά τους, να υπηρετήσουν την εποχή τους, να γίνουν οι «ιστορικοί της στιγμής», όπως τους ήθελε ο Αλμπέρ Καμύ, ένας από τους πιο ελεύθερους και ανεξάρτητους δημοσιογράφους και διανοητές του 20ου αιώνα».

Αναφερόμενη στη δημοσιογραφική δεοντολογία υποστηρίζει ότι «η ελευθερία τους όμως πρέπει να συνοδεύεται και από τον δικό τους σεβασμό στους κανόνες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καθώς και στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Προασπίζοντας την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία τους, ενισχύοντας τους δεσμούς τους με την κοινωνία, δικαιώνουν τον ρόλο τους ως αναχώματος στα κύματα εντυπωσιοθηρίας, δημαγωγίας, ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης που μας βομβαρδίζουν».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «σε μια εποχή κρίσης και τοξικής υπερπληροφόρησης η αλήθεια μπορεί να απελευθερώνει, παράλληλα όμως ενοχλεί κατεστημένες αντιλήψεις και κάθε λογής συμφέροντα. Ας θυμόμαστε, ωστόσο, ότι οι πρώτοι που αναζητούν την αλήθεια και αποδομούν τις ψευδείς ειδήσεις, είναι οι δημοσιογράφοι που ασκούν το επάγγελμά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς ιδεολογικές και άλλες παρωπίδες».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Με μαθηματική ακρίβεια η τήρηση αποστάσεων στην συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά (pics& vid)
Friday
01/05/2020
13:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΚΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Η δημοσιογραφική δόλια παραπλάνηση (“αλήτες ρουφιάνο δημοσιογράφοι η λαϊκότροπη εκδοχή) εκθειάζει την παρανομία μόνο και μόνο επειδή προέρχεται (γι αυτό και επιτρέπεται) από τον “τι κι αν είναι κατοχή” αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό, ίσως και για να βοηθηθεί ο Κουτσούμπας σε βάρος του επικινδυνότερου εκλογικά Τσίπρα.

._

 

gazzeta_gr, 1 Μαΐου 2020

 

 

 

Πρωτόγνωρες εικόνες από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

 

Εικόνες που βλέπαμε σε ανάλογες κινητοποιήσεις, στο εξωτερικό, λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στις κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ λοιπόν, όλοι όσοι δίνουν το παρών, κρατούν με μαθηματική ακρίβεια της αποστάσεις, φορώντας και μάσκες.

Μάλιστα, είχε επιστρατευτεί μέχρι και μέτρο, προκειμένου οι αποστάσεις να είναι σωστές.

Δείτε τις video και φωτογραφίες…

 

Πηγή: gazzetta.gr

Νίκος Μούγιαρης – Η παρακαταθήκη ενός σπουδαίου πατριώτη
Monday
06/01/2020
20:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR:   Σεβαστή η μνήμη του Νίκου Μούγιαρη, για όσα καλά προσέφερε για την Ελλάδα και την Κύπρο ΤΗΣ (*).

Όμως αυτή η οργάνωση HALC που αναφέρει το δημοσίευμα, συμβαίνει να είναι ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝυποστηρικτής, ΜΑΖΙ με διακεκριμένους υποστηρικτές, και της εθελοεκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, και της παγκόσμιας εργοδοσίας και της παγκοσμιοποίησης και της Χρεοκρατίας (βλέπετε το σχετικό ΕΔΩ δημοσίευμα) της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Κύριε Κώστα Βενιζέλο και Κύριε Σταύρο Λυγερέ. Επομένως, ως προς την κάθε αδέσμευτη δημοσιογραφία (εδώ “Η κουλτούρα του τζάμπα…”) δεν συνεπάγεται αυτοδίκαια πως κάθε από πλευράς της παρουσίαση από “θέση αδέσμευτων αρχών”, όπως εν προκειμένω αρχών “πατριωτισμού” της HALC, είναι και αντικειμενική.

Το επίδικο θέμα αγαπητοί είναι, το πώς ο σημερινός πατριωτισμός θα απελευθερώσει την Ελλάδα, με ελπίδα και για την κατεχόμενη Κύπρο.

Για να συμβεί αυτή η απελευθέρωση, ο δημοσιογραφικός πατριωτισμός (και όχι η αδέσμευτη έναντι του πατριωτισμού δημοσιογραφία) οφείλει να αναδεικνύει ατόφια την αλήθεια των πιο κρίσιμων, κομβικής σημασίας, αιτιών και υπαιτιοτήτων της ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ εθελοεκχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας. Και φυσικά, ΟΧΙ να φθάνει σε σημείο να βαφτίζει την ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ (θεσμοθετημένη ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-ΤΣΙΠΡΑ) ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΗ, ως μεταμνημονιακή εποχή (στην καλύτερη με μερικά “ναι μεν αλλά…”).

(*) — Την Κύπρο ΤΗΣ Ελλάδας, διότι πολλοί θεωρούν την Κύπρο έθνος ξέχωρο από την Ελλάδα.

 

Κώσ. Βενιζέλος, 6 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο Νίκος Μούγιαρης “έφυγε” πριν ένα χρόνο, πρωί Σαββάτου, 5 Ιανουαρίου 2019, στη Νέα Υόρκη. Αυτή τη μάχη με τον καρκίνο δεν κατάφερε να την κερδίσει. Κέρδισε πολλές άλλες για την Κύπρο και την Ελλάδα. Κέρδισε μάχες που τον είχε κατατάξει ψηλά στη συνείδηση όλων και άφησε μια πολιτική κληρονομιά δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος πρόσφερε χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Πρόσφερε απλόχερα σε ανθρώπους, που είχαν ανάγκη. Πρόσφερε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά για το εθνικό θέμα. Τον Ιούλιο του 2018, στο τελευταίο του ταξίδι στην Κύπρο, σε μια εκδήλωση στη γενέτειρα του Αθηένου, που έγινε για να τον τιμήσουν, ο φίλος και συγχωριανός του, Φίλιππος Πατσαλής, ανέφερε πως ο Νίκος Μούγιαρης αποτελεί πρότυπο ανθρώπου που μένει πιστός σε αρχές και αξίες και δεν έχει διαβρωθεί στην πορεία της ζωής του.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

12