ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Χάγη και το “there is no alternative” του Βενιζέλου – Τι κρύβει ο θολός λόγος
Sunday
11/10/2020
14:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

._

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 11 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

«Είναι μονόδρομος η παραπομπή στη Χάγη, εάν θέλουμε να μπορούμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας. Κάπου θα χάσουμε, κάπου θα κερδίσουμε. Εμείς βέβαια θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε σε όλα, διότι έχουμε επιχειρήματα», είπε πρόσφατα στον ΑΝΤ 1 ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόκειται για μια θέση που συμπυκνώνει την λογική του όλου συστήματος και φυσικά της κυβέρνησης. Ας την αναλύσουμε λίγο.

Προηγουμένως όμως οφείλω να δηλώσω προς αποφυγήν εύλογων παρεξηγήσεων ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ του πολέμου, απλώς αντιλαμβάνομαι πως κάποιες φορές γίνεται αναπόφευκτος, ειδικά αν θέλεις να κρατήσεις τον χώρο σου και την αξιοπρέπειά σου. «Μονόδρομος» η Χάγη! Πρόκειται για κλασική ΤΙΝΑ (there is no alternative) που όμως δεν ισχύει, γιατί υπάρχουν κι άλλες λύσεις ανάμεσα στη Χάγη με τουρκικούς όρους και στον πόλεμο.

Η Χάγη εμφανίζεται από τη σχολή σκέψης που κυριαρχεί στο πολιτικό σύστημα ως κατάληξη-νίκη της ελληνικής διπλωματίας. Μπορεί να είναι εφόσον ζητηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο αποκλειστικά και μόνο να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ στη βάση του διεθνούς δικαίου και χωρίς να του υποδειχθεί με το συνυποσχετικό ο τρόπος που θα οριοθετήσει, όπως επιδιώκει η Άγκυρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Γιατί όχι και εμείς όπως οι Εβραίοι;
Wednesday
07/10/2020
01:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR:   Ο ΕΥΡΩΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!

Κοτζαμπασισμό και πελατειακό κράτος υπέρ της Χρεοκρατίας και του Έθνους της Γερμανικοαμερικανικής (ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ) Ευρώπης ευαγγελίζεται ο εξαιρετικά καλός δημοσιογράφος κύριος ΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΚΑΝΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ SLPRESS ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ!

Από την μιά: “Κράτος δημοκρατικό, με νόμους, δικαιοσύνη και ισχυρή και ευέλικτη δημόσια διοίκηση, πολιτική ηγεσία με όραμα, “στομάχι” και στρατηγική. Αυτό σημαίνει πρακτική κι αποτελεσματική κυβέρνηση και αντιπολίτευση με σαφείς θέσεις που θα βάζει πάνω από το κομματικό συμφέρον το εθνικό.

Από την άλλη: “Συνεπώς, δεν υπάρχει θεωρία για το μεταμνημονιακό κράτος, το οποίο ενδεχομένως να μειώσει τον έλεγχο των “κοτζαμπάσηδων” και των υπηρετών τους. Προφανώς, δεν εννοούμε εδώ ότι θα εξαφανιστούν οι ολιγάρχες και η διαπλοκή, αλλά τα μνημονιακά συστήματα ίσως παίξουν ρόλο για τον περιορισμό του “κοτζαμπασισμού” και του πελατειακού κράτους”. (Η μορφοποίηση(bold) από G-M-R).

Η Θεωρία για το αντιμνημονιακό κράτος ΥΠΑΡΧΕΙ κύριε Ανδρονόπουλε και στηρίζεται, στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (εδώ του Γεωργίου Σκλαβουνου), στο εδώ Μετωπικο Πρόγραμμα Διεξόδου από την κρίση, και στην εδώ Τριλογία θεωρητική-πρακτική για έναν Αντιμνημονιακό Διάλογο, η οποία Τριλογία περιλαμβάνει τα αμέσως προηγούμενα ΒΑΣΙΚΑ προ-απαιτούμενα υπέρ του Εθνικού Συμφέροντος.

._

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 6 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Συνέβη στους Έλληνες συνέβη και στους Εβραίους. Επιβίωσαν για πολλούς αιώνες χωρίς να διαθέτουν κράτος, παρότι πληθυσμιακά ήταν μικροί λαοί. Οι Εβραίοι απέκτησαν πριν 70 χρόνια ένα άγονο κομμάτι γης και το μετέτρεψαν σε ένα ισχυρό στρατιωτικά κράτος με δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα και με οικονομία υψηλής παραγωγικότητας και τεχνολογίας. Είναι αξιοθαύμαστοι.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε σχεδόν 200 χρόνια δικό μας χώρα, αλλά δεν έχουμε κράτος. Κι αυτό γιατί οι ηγεσίες, πολιτικές και οικονομικές, κοιτούσαν μόνο το οικονομικό και το πολιτικό τους συμφέρον, αντιμετώπιζαν το κράτος σαν λάφυρο και για να το εξασφαλίσουν, έσπερναν διχόνοια στο λαό και έκαναν εμφύλιους, ήδη από το 1823, πριν καν επικρατήσει η Επανάσταση.

Οι Εβραίοι, παρότι είναι εξ ίσου συμφεροντολόγοι με εμάς και τρώγονται μεταξύ τους όπως και εμείς, διαφέρουν στο εξής: βάζουν πάνω από όλα τη χώρα τους. Δεν χρειάζεται εδώ να πούμε πολλά για ποιους λόγους έχουμε ανάγκη να αποκτήσουμε επειγόντως κράτος. Όμως είναι σκόπιμο να κατανοήσουμε ότι εκτός από τα χρέη, έχουμε μείζονα προβλήματα επιβίωσης (αμυντικό, δημογραφικό, μετανάστες, τεχνολογική υστέρηση, εκπαίδευση κ.ά.).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Ψάχνοντας διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ – Ο κόσμος ακόμα ψάχνει τον… “κανένα”
Saturday
03/10/2020
16:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Πιο εντός της “κανονικότητας” ψάξιμο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, κύριε Ανδρονόπουλε.

Να μας λείπετε (ως τέτοιος, γιατί δεν μένετε σε λοιπές δημοσιογραφικές πλευρές σας;).

._

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 2 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 


Συμφωνούν πως το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μονοδιάστατο, εναντίον των πολλών και υπέρ των λίγων, καθώς αποσαθρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και επιχειρεί την παράδοση του δημόσιου συστήματος Yγείας στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως είναι εκτός της πραγματικότητας που δημιούργησε στην οικονομία ο κορωνοϊός. Συμφωνούν ότι η έκθεση Πισσαρίδη είναι ασαφής και οι μεταρρυθμίσεις που υπονοεί, αποδομητικές και νεοφιλελεύθερες. Συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πως χρειάζεται ένα νέο “Κοινωνικό Συμβόλαιο”.

Η «νέα κοινωνική συμφωνία» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας θα περιλαμβάνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, την επαναρρύθμιση της εργασίας, ισχυρό κοινωνικό κράτος, μια συνεκτική πολιτική για τη νέα γενιά, μια αποφασιστική στρατηγική για το περιβάλλον και βαθιές θεσμικές τομές για την ενίσχυση της Δημοκρατίας. Η Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για ένα προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις στη λογική «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Βέβαια, παραβλέπουν αμφότεροι, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά, ότι κάθε φορά που ακούει ο Έλληνας πολίτης περί “κοινωνικού συμβολαίου” αντιλαμβάνεται πως θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη του. Είναι όπως η λέξη “μεταρρύθμιση”, που ταυτίστηκε με την αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Είναι έννοια μαγαρισμένη, παλιομοδίτικου λαϊκισμού. Ας σκεφτούν νέους όρους, πιο σύγχρονους, πιο ουσιαστικούς και κυρίως πιο σεμνούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Αφελληνισμός του παραγωγικού δυναμικού – Πώς θα συγκροτηθεί νέο εθνικό κεφάλαιο;
Wednesday
09/09/2020
02:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR:   Το νέο εθνικό κεφάλαιο κύριε Ανδρονόπουλε, τείνει να συγκροτηθεί (αν δεν έχει ήδη συγκροτηθεί), ως η κριτικά τοποθετούμενη σοβαρή δημοσιογραφία (περιλαμβάνει και συστηματικά αρθρογραφούντες επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος).

Αυτό είναι το μόνο εθνικό κεφάλαιο που επιτρέπεται από την Ευρωεπιτροπεία.  

Πιο στρογγυλεμένα δεν μπορούμε να το διατυπώσουμε.

._

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 7 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο ενθουσιασμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που εκφράστηκε με σχετικό tweet, για την εξαγορά του ελληνικού start-up “Instashop” -το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο του delivery (on-demand grocery)- από τον κολοσσό Delivery Hero έναντι του ποσού ρεκόρ των 360 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να δικαιολογηθεί για δύο λόγους: την ξένη επένδυση και το μεγάλο τίμημα. Πρόκειται όμως για αφελή ενθουσιασμό, κοντόφθαλμο και ακατανόητο για ένα πρωθυπουργό.

Υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα συγκρότησης ενός νέου εθνικού κεφαλαίου, ζήτημα που με απασχολεί από το 2000, όπως άλλωστε και ο ορισμός του εθνικού συμφέροντος. Οι πολιτικοί δεν μιλούν γι΄αυτά… Το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε εθνική στρατηγική για την άσκηση των δικαιωμάτων μας στις θάλασσές μας, που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, επιβεβαιώνει την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να σχεδιάσει εθνικές στρατηγικές. Μηρυκάζουν όλοι τα ίδια εδώ και τριάντα χρόνια .

Δεδομένου ότι τα πάντα έχουν πουληθεί, η χώρα έχει ανάγκη την στροφή σε νέες πηγές εθνικού πλούτου που θα τον ελέγχει αυτή και όχι οι ξένοι. Οι αλλεπάλληλες εξαγορές start-up υψηλής τεχνολογίας τεκμηριώνουν τις δυνατότητες της χώρας στη νέα φάση της διεθνούς ανάπτυξης, αλλά και την αδυναμία της πολιτείας να τις στηρίξει χρηματοδοτικά, νομικά, στην κατοχύρωση ευρωπαϊκών και διεθνών πατεντών, με κρατικές προμήθειες κτλ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Το νέο Ανατολικό Ζήτημα – Ιστορική ευκαιρία για αντιτουρκικό μέτωπο
Monday
31/08/2020
23:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Χρησιμότατη η πληροφόρηση που μας δίνει ο κος Μ.Ανδρονόπουλος.

Όμως οι Ποιοί θα εγείρουν αντιτουρκικό μέτωπο; Αυτοί που έφτιαξαν τις ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (με Ιταλία -Αίγυπτο βλέπετε ταγκ Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας)-ΔΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;

Κύριε Ανδρονόπουλε, Διαβάστε το παραδιπλανό άρθρο του Στάθη, “Εδώ που φθάσαμε, μόνο ο λαός μπορεί”,  διαβάστε (το προτείνουμε, γιατί όχι;) και την, στο τέλος του εδώ (http://greek-market-research.com/article/quot-o-paraxenos-kosmos-poy-den-vrisketai-poythena-quot-koinonikos-katakermatismos-kai-avevaiotita/ ) σχολίου, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πρόταση-στάση ζωής της G-M-R, ταυτόσημες προτάσεις είναι, διαφέρουν ως προς το δημόσιο μέγεθος του φορέα τους.

._

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 31 Αυγ. 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας» (άρθρο του Βρετανού ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ που πρωτοδημοσιεύτηκε το 2011 στους New York Times).

Είναι λυπηρό που η συγκρότηση αντιτουρκικού μετώπου στον Αραβικό Κόσμο συντελείται με πρωτοβουλία του Ισραήλ και όχι της Ελλάδας. Είναι πάντως εντυπωσιακή η δυναμική του μετώπου, όπως φάνηκε από τη συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την επικείμενη αποστολή μαχητικών F-16 Block 60 της πολεμικής αεροπορίας τoυ Άμπου Ντάμπι στη βάση της Σούδας για κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο να πέσει στην παγίδα του διαλόγου που ετοίμαζε το Βερολίνο για τις 28 Αυγούστου. Ο όρος που είχε θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός για αποχώρηση του Oruc Reis ήταν ελάσσων, προσχηματικός και ήταν ένα είδος προαναγγελίας πρόθεσης επικίνδυνου συμβιβασμού με τον τουρκικό επεκτατισμό, για την ακρίβεια εθνικών υποχωρήσεων. Το άλλοθι του διαλόγου και των ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας έχει εξαντλήσει τη δυναμική του και τη σοβαρότητά του.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Είναι σε κόντρα οι στρατιωτικοί με το πολιτικό σύστημα;
Tuesday
25/08/2020
17:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Κύριε Ανδρονόπουλε, να “καλυφθούν χθες” οι αμυντικές ανάγκες δεν γίνεται.

Να γίνουμε ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ {{ Η κυβέρνηση και τα κόμματα καλά θα κάνουν να αντιληφθούν την σημασία που έχει για την Ελλάδα η}} (και μάλιστα με καθημερινή αρθρογραφία) όμως με το ΕΓΚΛΗΜΑ του ΧΘΕΣ, αυτό είναι Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.

Εν πάσει περιπτώσει, σημειώνουμε τον “δεκαετή “αφοπλισμό” των ενόπλων δυνάμεων κατά την περίοδο των Μνημονίων…

Αν προσθέσει κανείς τα πολύχρονα σκάνδαλα με τις ατυχείς αμυντικές δαπάνες, το δεκαετή “αφοπλισμό” των ενόπλων δυνάμεων κατά την περίοδο των Μνημονίων και την αισθητή ανατροπή της ισορροπίας ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι στρατιωτικοί έχουν κάθε λόγο να είναι επιφυλακτικοί έναντι του πολιτικού συστήματος.

Συνεργός στο συγκεκριμένο έγκλημα, το άτομο που η συνέργειά του κρίθηκε ως επιτυχής προϋπηρεσία για Τhere Is No Alternative στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

._

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 24 Αυγ. 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η αποπομπή-παραίτηση του αντιναυάρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου, Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, έγινε επειδή δήλωσε –«για να μην κοροϊδευόμαστε»– ότι το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Η παραίτηση είχε δύο συνέπειες: Πρώτον, κλόνισε την εμπιστοσύνη του λαού στον λόγο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας ζητήματα. Δεύτερον, ανέδειξε τη διαφορετική γλώσσα που μιλούν οι στρατιωτικοί από το πολιτικό σύστημα.

Αυτό είναι φυσικό σε μια συνταγματική δημοκρατία, αν και στην περίπτωση του Διακόπουλου φαίνεται πως άλλη είναι η αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι πρότινος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είπε δημόσια αυτό που κουβεντιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες στα δώματα της εξουσίας. Και το είπε όχι με πρόθεση κριτικής, αλλά μάλλον για να πει με έμμεσο τρόπο «ναι το Oruv Reis κάνει έρευνες, αλλά δεν θα κάνουμε και πόλεμο για να το εμποδίσουμε»!

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Το Βερολίνο παγιδεύει την Ελλάδα – Ο άσσος των γερμανικών χρεών
Thursday
20/08/2020
01:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Μάκης Ανδρονόπουλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Ο πολιτικός κόσμος έχει χώσει το κεφάλι του στην άμμο, από την κυβέρνηση, από τους δήθεν σκληρούς σαμαρικούς υπερπατριώτες που ποιούν τη νύσσα, τους συριζαίους κάθε απόχρωσης, τους κιναλιστές κ.ο.κ. Συμφέροντα, ολιγωρία και υποταγή!

G-M-R: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΟΛΙΓΩΡΊΑΣ-ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 18 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Για όσους δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους είναι οφθαλμοφανές πως η Ελλάδα έχει εκτός από την Τουρκία ένα ακόμα σκληρό γεωπολιτικό αντίπαλο εδώ και 150 χρόνια, τη Γερμανία. Οι δήθεν καλές της υπηρεσίες στην διένεξη Τουρκίας-Ελλάδας δεν είναι απλώς ετεροβαρείς υπέρ της Άγκυρας, όπως ξεκάθαρα φάνηκε στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Παρασκευής. Αποτελούν και παγίδα.

Ο πολιτικός κόσμος έχει χώσει το κεφάλι του στην άμμο, από την κυβέρνηση, από τους δήθεν σκληρούς σαμαρικούς υπερπατριώτες που ποιούν τη νύσσα, τους συριζαίους κάθε απόχρωσης, τους κιναλιστές κ.ο.κ. Συμφέροντα, ολιγωρία και υποταγή! Είναι προφανές ότι χρησιμοποιούν τον τρόμο του κορονοϊού για να κάνουν τους συμβιβασμούς και τις δουλειές τους. Όμως, σύμφωνα με το web-social listening-analytics tool PaloPro η κοινή γνώμη, όπως εκφράζεται στα κοινωνικά δίκτυα (και όχι στις καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις), άλλα φρονεί για τις γεωπολιτικές απειλές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: slpress.gr

Τι λείπει από τα Κίτρινα Γιλέκα και το Black Lives Matter
Sunday
05/07/2020
13:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Οι εξεγέρσεις και τα κινήματα των τελευταίων τριάντα ετών δεν είχαν ούτε ξεκάθαρο σκοπό και κυρίως ούτε οργανωτική ηγεσία.

Ο Ναρκισσισμός (εδώ) που κατά την γνώμη της G-M-R οφείλεται, ίσως προσωρινά και αυτό χρήζει παρακολούθησης και παρέμβασης, στην (εκ της λόγω τεχνολογικής προόδου και μεταρρυθμιστικής “προόδου” εξατομίκευση της εργασίας και αποσύνδεσης σχέσης από σύμβαση εργασίας,  όπως ενοικίαση εργαζομένων και λοιπές καταπατήσεις επί των επί του Εργατικού δικαίου ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ επί της ανισότητας των μερών και επί της εργοδοτικής Διεύθυνσης – Ευθύνης, κλπ…) ψευδαίσθηση της εξαιρετικότητας του εαυτού σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, την φύση, τις άλλες απόψεις-πράξεις κλπ, αρκείται στην ερμηνεία του κόσμου, όσο χρειάζεται για “να μην βραχούν τα ποδάρια μας”. Ως εκ τούτου (δηλαδή αποφεύγοντας την εμπλοκή μέσα στα επικίνδυνα για την ναρκισσιστική Ασφάλεια νερά), αναζητείται Ηγεσία (Ηγεσία πολιτική, δημοσιογραφική, πνευματική που αυτοπροτείνεται: “και ‘μεις εδώ είμαστε για να συνδράμουμε”) (για Ηγέτες όλοι είναι πρόθυμοι, για συν-αγωνιστές, ας κοιταχτούμε στα μάτια…), προσπερνάμε το αίτημα των καιρών για Δημοκρατία (που ο Κινέζος απλός πολίτης δεν το προσπέρασε και στήθηκε μπροστά στο τανκ) και ανακυκλώνουμε φιλολογία επαναφοράς των “κάθε καρυδιάς καρύδι” υποψηφίων σωτήρων της κοινωνίας και της φύσης.

Σχετικά με τις αναφερόμενες καταπατήσεις του Εργατικού Δικαίου, ιδιαίτερα όσον αφορά την αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας, βλέπετε στο ταγκ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟ. Ας επισημειώσουμε, πώς πλέον υφίσταται αποσύνδεση σχέσης απο συμβαση εργαζομένων στο ανώτατο επίπεδο, αυτό της σχέσης των εργαζομένων Πολιτών, με την ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ, με την εκάστοτε από το 2010 (κανονικά από το 2000, με την είσοδο στο ευρώ) Κυβέρνηση/ΠτΔ/ΠτΒ/ΗΓΕΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, με το Σύνταγμα της Ελλάδας, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Τα εξ επαγγέλματος ΜΜΕ, εγγενώς και ιδιοτελώς ναρκισσιστικά, βοηθούν καθοριστικά στην διατήρηση του ναρκισσιστικού status.

._

 

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 2 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Το Time επανέφερε πρόσφατα στο προσκήνιο έναν “τρελό” καθηγητή, τον Πίτερ Τούρτσιν που σήμερα διδάσκει πολιτιστική εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και ο οποίος το 2010 είχε κάνει την εκτίμηση πως εκτεταμένες αναταραχές θα σαρώνουν τις ΗΠΑ το 2020, στηριζόμενος στην ανάλυση ιστορικών κύκλων αστάθειας της χώρας από το 1780 έως το 2010.

Είχε φτιάξει ένα μοντέλο με οικονομικές τάσεις, όπως η μείωση των μισθών, η ανισότητα του πλούτου, η έκρηξη του εθνικού χρέους και άλλες κοινωνικές πιέσεις που επηρεάζουν την εθνική σταθερότητα. Ο Τούρτσιν δικαιώθηκε. Πριν λίγες μέρες, σε μια ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων –όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί– με 232 ψήφους υπέρ έναντι 180 κατά, η Ουάσινγκτον, που ανήκει στην Περιφέρεια της Κολούμπια, έκανε το πρώτο βήμα για να γίνει η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ! Στη Γερουσία που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν θα εξετάσουν καν την πρόταση.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ενιαία Εποπτεία του χρηματοοικονομικού τομέα – Τραπεζίτες και πολιτικό σύστημα
Wednesday
05/02/2020
00:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR:   Όταν η G-M-R λέει και ξαναλέει “και μέσα στο θεματικό τους γήπεδο”(*), ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ΔΥΝΑΜΗ λόγου και πράξης που προτείνει και τις δυνατότητες, αυτή η ΔΥΝΑΜΗ να προκαλέσει ρήγματα έως ΠΤΩΣΗ, στο συνεχώς διευρυνόμενο (κανονικότητα) μνημονιακό στρατόπεδο. Ήδη, ο κος Καρατζάς λίγο πιο πολύ ο κος Μ. Ανδρονόπουλος, κριτικάρουν την κανονικότητα. Εμείς γιατί είμαστε καλοί στα λόγια και αρνούμαστε τον “λόγο της συνεργειακής πράξης“, τον μόνο αξιόπιστο λόγο;

(*) Αντιστασιακή-Απελευθερωτική ΣΥΝ-ΕΡΓΕΙΑ τριπλοσυνδυασμένη αγωνιστικά-δικαιϊκά/επιστημονικά-πολιτικά (επί πολιτικών αρχών όχι κομματικά), Ενώπιος Ενωπίω κατά των Υπαιτίων-Συνενόχων (Δικαστικών/ΜΜΕ/συμβολαιογράφων/δυνάμεων καταστολής), κάτω από την χωροταξική τους μύτη και ΜΕΣΑ στο ΘΕΜΑΤΙΚΟ τους ΓΗΠΕΔΟ.

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 3 Φεβρουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μια θεμελιακή μεταρρύθμιση τεράστιας σημασίας, την συγκρότηση μιας Ενιαίας Εποπτείας του χρηματοοικονομικού τομέα –η οποία, εάν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας– εισηγείται ο παλαίμαχος τραπεζίτης Κωνσταντίνος Καρατζάς με το δεύτερο βιβλίο του που εκδόθηκε πρόσφατα από την “Οικονομική Βιβλιοθήκη” με τίτλο “Για μια αποτελεσματικότερη εποπτεία του χρηματοοικονομικού τομέα”.

Ο Κωνσταντίνος Καρατζάς, είχε προειδοποιήσει από το 2008 για την επικείμενη τότε κρίση. Ισχυρίζεται πως εάν υπήρχε μια ενιαία εποπτεία-έλεγχος του χρηματοοικονομικού τομέα (τράπεζες, χρηματιστηριακές, ασφαλιστικές, κεφαλαιαγορά κλπ), αντί της τότε πολυδιασπασμένης, θα μπορούσε να αποτρέψει την χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον θα μπορούσε να είχε εμποδίσει τα λάθη και τις παραλείψεις των τραπεζών που συνέβαλαν στην εκτροπή της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και οδήγησαν στην κρίση του χρέους. Εμείς θα προσθέταμε πως μια τέτοιου τύπου εποπτεία, κατά πάσα πιθανότητα, θα είχε αποτρέψει και το χρηματιστηριακό κραχ του 1999-2000, το οποίο ο αείμνηστος αδελφός του Θόδωρος, ως πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, είχε αποκαλύψει.

Η αποστολή των τραπεζών

Ο Καρατζάς υπονοεί ευθέως ότι το πολιτικό και τραπεζικό σύστημα γνώριζε τις πιθανότητες της χρεοκοπίας, …

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Εμείς εδώ στο τέλος σημειώνουμε για δική μας υπενθύμιση κάποια σημαντικά αποσπάσματα

 

Όλα αυτά όχι μόνο δεν έγιναν, αλλά οι τράπεζες ενεπλάκησαν στο κυνήγι των μεριδίων της αγοράς και στο εύκολο κέρδος. Όλα αυτά οδήγησαν σε μια επικίνδυνη χαλάρωση των κριτηρίων αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η βάση για τα σημερινά “προβληματικά” δάνεια των ιδιωτών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Από το 2010 είχε ετοιμάσει μία επεξεργασμένη σε αρκετό βαθμό πρόταση για την δημιουργία Ενιαίας Εποπτείας του χρηματοοικονομικού τομέα και κατά περιόδους βολιδοσκοπούσε μέχρι και το 2014 κυβερνητικούς και τραπεζικούς παράγοντες, προκειμένου να εκτιμήσει αν είναι πρόσφορο το έδαφος για ένα τέτοιο εγχείρημα. Δυστυχώς, εισέπραττε ενδοιασμούς και δυσφορία.

Έτσι, την επομένη 21 Φεβρουαρίου 2015, απέστειλε σχετική επιστολή σε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, με αποτέλεσμα η πρόταση για την Ενιαία Εποπτεία να περιληφθεί στη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική πλευρά στους θεσμούς. Ένα γεγονός όμως που προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις στο σύστημα που αντέδρασε, μέσω του τύπου και ακύρωσε τελικά την πρόταση. Μία πρόταση, που σε περίπτωση υλοποίησής της, θα αποκάλυπτε όλη την παρανομία…

 

Η άλλη όψη της αμερικανικής παρουσίας στην Αλεξανδρούπολη
Sunday
02/02/2020
22:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΝΕΡΓΕΙΑ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR:  Οι δυο όψεις της ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΗΣ “ΜΕΤΑ”ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, δημοσιογραφικής φιλίας-συναδελφικότητας.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές, της ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ!

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 29 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο σκεπτικισμός που εκφράζει ο συνάδελφος και φίλος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, η δημιουργία της οποίας προβλέπεται από το πρόσφατο σύμφωνο Ελλάδας-ΗΠΑ, είναι εύλογος. Όμως αποτελεί τη μια πλευρά του νομίσματος.

Πράγματι σε μια ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ προς την Κριμαία ή τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας από την Αλεξανδρούπολη, θα είχε την απάντηση που περιγράφει. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε εκ των πραγμάτων παγκόσμιο πόλεμο, αφού θα ενέπλεκε το ΝΑΤΟ, άρα και την Ελλάδα που σημαίνει ότι ούτως ή άλλως ο στόχος θα υπήρχε.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ

 

Πηγή: slpress.gr

 

12