ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Άσπροι σκύλοι, μαύροι σκύλοι, όλοι οι σκύλοι μια γενιά”: Προσφέρουν στο πιάτο την Κύπρο στην Τουρκία…
Monday
07/12/2020
00:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μιχ. Ιγνατίου ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: τα περιττώματα της κυπριακής πολιτικής σκηνής…

Το επισημαίνουμε, με την παρατήρηση, πως τέτοιοι χαρακτηρισμοί αυτοαπαξιώνονται και μάλιστα ως μπούμερανγκ το οποίο πλήττει κατά την επιστροφή, αν ΔΕΝ συνοδεύονται από ανάλογη κοινωνικοδικαιϊκοπολιτική παρέμβαση.

_.

 

 

 

Μ. Ιγναντίου, 5 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

Το σκέφθηκα… Το ξανασκέφθηκα… Και αποφάσισα να μην ασχοληθώ με τα περιττώματα της κυπριακής πολιτικής σκηνής και του επικίνδυνου κυπριακού παρακράτους.

[Αλλιώς τη λέει τη λέξη περιττώματα ο σοφός λαός μας, αλλά δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε από σεβασμό, πάνω απ’ όλα, της ιστοσελίδας, που μας φιλοξενεί].

Ας τους αφήσουμε να εξευτελιστούν μόνοι τους. Μέχρι τώρα το «κάνουν» εξαιρετικά!

  • Στο νησί γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και …διευθύνσεις. Οι πολίτες ομιλούν ανοικτά και λένε και ονόματα. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθούν εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης που θα σηκώσουν το ανάστημά τους και θα καθαρίσουν τον στάβλο της Κύπρου.

Δεν ακούνε τις πληροφορίες ότι εκβιάζονται και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος του νησιού; Και όταν λένε ανώτατα στελέχη εικάζω ότι θα πρέπει να εννοούν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολιτικούς αρχηγούς… Τι όχι;

(more…)

Οι Ευρωπαίοι μόνο εταίροι δεν είναι – Εισέβαλαν με τα Μνημόνια, εξαφανίστηκαν μπροστά στον Ερντογάν
Monday
02/03/2020
17:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μιχ. Ιγνατίου
0

Σχόλιο GMR: Αν ΜΕ αυτό το άρθρο ο Μ. Ιγνατίου καταγγέλλει ΕΥΘΕΩΣ τους Ευρωπαίους Εταίρους (“Οι Ευρωπαίοι μόνο εταίροι δεν είναι”) για ενέργειες σε βάρος της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας (από Μνημόνια μέχρι Μεταναστευτικό), αναζητείστε, με βάση αυτές ακριβώς τις καταγγελίες, ποιες Εισαγγελικές αυτεπάγγελτες κατηγορίες- διώξεις, θα αντιστοιχούσαν (αν δεν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ η πολιτικοδικαστική ΔΙΑΠΛΟΚΗ) στο εγχώριο πολιτικό και πολιτειακό προσωπικό (εφ’ όσον “Οι Ευρωπαίοι μόνο εταίροι δεν είναι”, ΤΙ ΕΙΝΑΙ το εγχώριο πολιτικό και πολιτειακό προσωπικό;;;).

._

 

Μιχ. Ιγνατίου, 2 Μαρτίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η πιο δυσάρεστη επιβεβαίωση, μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, να στείλει χιλιάδες άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είναι ότι η ΕΕ είναι ανύπαρκτη. Εδώ και τρεις μέρες οι αξιωματούχοι της περιορίζονται σε ανούσιες δηλώσεις, που στην πραγματικότητα ενθαρρύνουν την κατοχική δύναμη να συνεχίσει την “εισβολή” μέσω των προσφύγων και των μεταναστών εναντίον της Ελλάδας.

Από την άλλη, οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να στηρίξουν την Τουρκία μετά τη βαριά της ήττα από τις δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας, αγνοώντας το αδιαμφισβήτητο γεγονός: ότι η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία. Δεν έγινε το ανάποδο. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο εισβολέας.

Οι Ευρωπαίοι αποδεικνύουν ότι δεν είναι σύμμαχοι και εταίροι. Μερικοί μας θέλουν να ξεχάσουμε ότι επέβαλαν τα βρώμικα Μνημόνιά τους στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτοί επιχείρησαν να γονατίσουν τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους. Ήταν Μνημόνια τιμωρίας, όχι σωτηρίας. Και η ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία να σταματήσει συνέχεια να αθωώνει τους Ευρωπαίους. Η συμπεριφορά τους ξεπερνά κάθε όριο του απαράδεκτου.
Το είδαμε πρόσφατα και για την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ. Οπωσδήποτε θα θέλαμε να τιμωρηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότεροι και πιο υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι για την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Στην πολιτική πρέπει να εγκαταλείψουν τα διεφθαρμένα κόμματα και στο ποδόσφαιρο τους πουλημένους παράγοντες
Sunday
09/02/2020
18:19 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μιχ. Ιγνατίου
0

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άνδρο Κυπριανού. Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Σχόλιο GMR: Τιμωρία υπαιτίων ζητά στον επίλογο του ο Μ. Ιγνατίου και πάλι καλά (που το λέει)!

Το ποιοι με ποιους και πως, θα επιβάλλουν αυτή την τιμωρία, “μη κακά”.

Η λιποταξία της ιντελιγκέντσιας (εδώ), αφορά και τους ίδιους τους ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΑ καταγγέλλοντες.

 

 

 

Μ. Ιγνατίου, 9(;;) Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Είναι πολύ άσχημο να σε κοροϊδεύουν τόσοι πολλοί και για τόσο μεγάλο διάστημα, μπροστά στα μάτια σου… Πόσες φορές άκουσα αυτή τη φράση από την περασμένη Κυριακή όταν δημοσιεύθηκε το κείμενό μου για τη διαφθορά του πολιτικού κόσμου της Κύπρου και τις σχετικές μικρές αναφορές για την Ελλάδα, η οποία πιάστηκε στη μέγγενη των Μνημονίων, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο:

Επειδή από τη Μεταπολίτευση και μετά κυριάρχησε στον ελληνικό πολιτικό κόσμο μία άνευ προηγουμένου διαφθορά, που σάπισε το σύστημα και μαζί του και την ίδια την Ελλάδα.

  • Οι καταγγελίες είναι πολλές, αλλά οι πολίτες, όπως και οι ηθικοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, φοβούνται. Τι νομίζετε ότι είναι η τιμή ενός ανθρώπου στην «αγορά» της μαφίας, όταν με μία καταγγελία μπορεί να ρίξει το σύστημα, που λυμαίνεται μία χώρα;

(more…)

Ίμια 24 χρόνια πριν – “Γκρίζες ζώνες” με την υπογραφή της Ελλάδας
Monday
03/02/2020
19:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μιχ. Ιγνατίου
0

Σχόλιο GMR: Η λέξη “υποχωρητικότητα” (των Σημίτη-Πάγκαλου) είναι η σωστή για την περίπτωση, ή η λέξη ενδοτικότητα;

Πέρα απ’ αυτό.

Τα σωστά λόγια του Σταύρου Λυγερού, του Παναγιώτη Ήφαιστου, και λοιπών αρθρογράφων του slpress, σε ΠΟΙΟΥΣ απευθύνονται;

Πως ο λόγος απαιτεί να είναι αξιόπιστος, όταν αρνείται να μιλήσει ως ΠΡΑΞΗ (“Μόνος αξιόπιστος λόγος, ο λόγος της πράξης”);

Υπάρχει ΟΥΔΕΤΕΡΗ δημοσιογραφία;

Μπορεί, ρωτάμε, η δημοσιογραφία να είναι ΟΥΔΕΤΕΡΗ, κάθε φορά που η πένα της ΑΡΝΕΙΤΑΙ να εισχωρήσει στις συμπλεκόμενες πλευρές, υφισταμένων στρατηγικών σχεδιασμών (π.χ. Νομικοστρατιωτική κυριαρχία στο Αιγαίο) και κατά περίπτωση προσχεδιασμένων επίσης νομικοστρατιωτικών τακτικών αντιμετώπισης (π.χ. τουρκική προσβολή κατά βραχονησίδας), πλευρές που ΑΦΟΡΟΥΝ την ΣΥΝΝΟΜΗ/ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ή (ενδεχομένως) την ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ και ΠΟΙΝΙΚΑ ελεγχόμενη, εκτέλεση ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ;

Μήπως, αγαπητοί αρθρογράφοι του SLpress, την σημαία, μας την πήραν οι ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ, και ‘μείς, δεν βρίσκουμε την θέληση (;), την μαγκιά (;), να την πάρουμε στα χέρια μας;

 

 

 

Μιχ. Ιγνατίου, 3 Φεβρουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Σήμερα είναι η 24η επέτειος των Ιμίων», έλεγε την περασμένη Παρασκευή η τηλεοπτική παρουσιάστρια, που εκείνη τη μαύρη μέρα, όταν η Τουρκία, με αποδοχή της Ελλάδας, “γκρίζαρε” το Αιγαίο, θα ήταν -δεν ήταν- 10 χρόνων. Άρα δεν έζησε τα γεγονότα, και όπως όλοι οι νέοι δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια, διότι το πολιτικό σύστημα και η αθηναϊκή ελίτ, παρουσιάζει την πραγματικότητα με απίστευτες αναλήθειες.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα αναφέρω από την αρχή το εξής: Εάν η συμφωνία της Αθήνας και της Άγκυρας με τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον, ήταν διαφορετική, η Τουρκία δεν θα απειλούσε με τόσο δραματικό τρόπο την Ελλάδα. Τελεία και παύλα.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Αν επιτεθεί η Τουρκία Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μόνες τους: Αλλά οι ΗΠΑ μπορούν να την σταματήσουν…
Monday
13/01/2020
01:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Μιχ. Ιγνατίου
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο, Τζέιμς Ρις , Ρόμπερτ Μενέντεζ και Τζιν Σαχίν . EPA, SHA WN THEW

 

Σχόλιο GMR:   Καλές οι αναλύσεις, αλλά να παίρνουν υπ’όψιν την εθελοεκχωρημένη Εθνική κυριαρχία. Άλλως καθίστανται, παραπλαναλύσεις.

 

 

Μιχάλης Ιγνατίου, 12 Ιανουαρίου 2020

 

 

Είναι σημαντική, από όποια οπτική γωνία το δει κανείς, η πενταμερής σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, που συμμετείχε σε συμβουλευτικό πλαίσιο.

Πέντε χώρες της Μεσογείου απορρίπτουν τη βία που προωθεί η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη και γενικά σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο με πρώτους στόχους το Αιγαίο και την Κύπρο και καλούν την κατοχική δύναμη να επιστρέψει στην πολιτική διαδικασία και όχι στη «διπλωματία των κανονιοφόρων».

Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουν κουραστεί να διαβάζουν αυτές τις ειδήσεις, που ενώ είναι καλές διότι πρόκειται για αναφορές σε πολύ στενές συνεργασίες με ισχυρές χώρες στη Μεσόγειο, στην πραγματικότητα δεν είναι αποτρεπτικές για την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας.

Ποιος μπορεί να αδικήσει τους πολίτες; Κανένας. Διότι ακούμε και διαβάζουμε για ανακοινώσεις υποστήριξης, ακούμε και διαβάζουμε για αποδοκιμασία της Άγκυρας, αλλά δεν βλέπουμε την παραμικρή αλλαγή στην τουρκική στάση και επιθετικότητα. Θα έλεγα ότι όσο περνούν οι μέρες και εβδομάδες τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Την μεγαλύτερη ανυπαρξία έδειξαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας και της Κύπρου και βεβαίως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δείχνει να έχει ένα σχετικό «έλεγχο» στο γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος δεν έβαλε καν στην ανακοίνωση του για τη Λιβύη την Τουρκία, στην οποία οφείλεται η αναζωπύρωση του εμφύλιου πολέμου. Πρόκειται για δειλία; Πρόκειται για κάτι άλλο; Είναι δύσκολο να το γνωρίζει κανείς, εάν δεν ομιλεί στη βάση στοιχείων.

Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το εξής γεγονός:

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal

 

Απογοητευτικός ο Μητσοτάκης – Ρατσιστικές λύσεις για Κυπριακό, τσιμουδιά για παραβιάσεις
Saturday
28/09/2019
18:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Μιχ. Ιγνατίου
0

Σχόλιο GMR:   Τι ρατσιστικές; Τι παραβιάσεις; Εδώ μιλάμε για ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Και μάλιστα δια στόματος (έχοντος ισχύν δέσμευσης) Πτ”Δ” (εδώ).

Περίεργο να “ξεφεύγουν” κάτι τέτοια από την έγκριτη δημοσιογραφία και των αναρτήσεων και του συντάκτου του άρθρου.

Όσο για τους λοιπούς δημοσιολογούντες, υλικό για ανώδυνες παρατηρήσεις (και αν).

 

 

Μιχ. Ιγνατίου, 28 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

Άστραψαν και βρόντηξαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μήνυμά τους ήταν ότι δεν θα γίνει ανεκτή «η διπλωματία των κανονιοφόρων». Το υπογράμμισαν το μήνυμα τους με θυμωμένο ύφος και ισχυρό τρόπο, υποθέτω επειδή εννοούν κάθε λέξη. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα καλό σύνθημα, που ακούγεται όμορφα στα αυτιά των πολιτών της Ελλάδας και της Κύπρου. Φτάνει η υπόσχεση να γίνει πράξη.

Τι να σημαίνει άραγε το σύνθημα-μήνυμα αυτό; Φαντάζομαι ότι εάν δεν αποχωρήσουν από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και από την κυπριακή ΑΟΖ οι τουρκικές κανονιοφόροι, η Αθήνα και η Λευκωσία δεν θα προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις. Διότι, όταν κάποιος εκβιάζεται με τη δύναμη των όπλων, λογικά σκεπτόμενος δεν διαπραγματεύεται. Θα είναι μοιραίο το λάθος.

Δεν θα στοιχηματίσω διότι είναι σαν να κλέβω …εκκλησία. Και ο κ. Αναστασιάδης θα προσέλθει σε τριμερή συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αν το ζητήσει ο γενικός γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες. Και ο κ. Μητσοτάκης θα στείλει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, εάν προκύψει πενταμερής διάσκεψη. Πόσες φορές το έχουμε το δει το ίδιο έργο; Ιδιαίτερα από τον πρόεδρο της Κύπρου, οι αντιστάσεις του οποίου, άπειρες φορές, αποδείχθηκαν ανύπαρκτες και οι υποσχέσεις του κούφια λόγια. Δεν είπε όχι ποτέ…

(more…)

Διαφθορά και “ξέπλυμα” μοχλός εκβιασμού πολιτικών για το Κυπριακό
Friday
30/08/2019
11:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Μιχ. Ιγνατίου
0

Σχόλιο GMR : Διαφθορά κύριε Ιγνατίου νόμιμη, δεν υπάρχει. Η εκ των προτέρων νομοθέτηση για την εκ των υστέρων κάλυψη, συνιστά ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Μνημονιακή Νομοθεσία και τις σχετικές πολιτικοκοινοβουλευτικες διαδικασίες.
Αυτοί οι πολιτευόμενοι και δημοσιολογούντες, που μιλούν για ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑ, θα πρέπει να ενεργούν ΑΝΑΛΟΓΩΣ. Δηλαδή θα πρέπει να εργάζονται ΑΟΚΝΩΣ, για να φέρουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όλους τους ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ. Αυτό το τελευταίο όμως, ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ την ανατροπή των υπαιτίων, οι οποίοι γελούν με τις ΑΝΕΥ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ καταγγελίες πολιτευομένων
(*) και δημοσιολογούντων.

(*) αυτών, των επιδέξιων κώλων του “τι κι αν είναι κατοχικός” αντιπροσωπευτικοκοινοβουλευτικού ΚΑΝΑΠΕ.

 

 

Μιχ. Ιγνατίου , 25 Αυγούστου 2019

 

 

Οι αποκαλύψεις –με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη– της Οργάνωσης για τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) για τις σχέσεις δικηγορικών γραφείων της Κύπρου με Ρώσους ολιγάρχες, δεν είναι κάτι το νέο. Έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και αρκετοί δικηγόροι στο νησί, αλλά και λογιστές, έχουν γίνει πλούσιοι, σε σημείο που να έχουν κτυπήσει… καμπάνες στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον.

Η οργάνωση έγραψε τελευταία για τα δικηγορικά γραφεία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κύπρου Χρυσοστομίδη. Βεβαίως, ειδικά στο κείμενο για τον Νίκο Αναστασιάδη, αναφέρει η οργάνωση ότι δεν παραβιάστηκαν οι κυπριακοί νόμοι. Τότε, θα πείτε, ποιο είναι το πρόβλημα; Στην Κύπρο οι νόμοι ψηφίζονται ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα κόμματα και οι πολιτικοί. Και ας μην φωνάζουν, διότι αυτή είναι η αλήθεια.

Κατά καιρούς, κόμματα και πολιτικοί εξυπηρέτησαν μεγάλα συμφέροντα. Άλλωστε, πόσοι και πόσοι επιχειρηματίες, εντός και εκτός Κύπρου, δεν το έχουν κάνει; Έδωσαν εκατομμύρια στα κυπριακά κόμματα, αλλά και εξυπηρετήσεις σε πολιτικούς για να γίνει η δουλειά τους. Οι αποκαλύψεις του Ανδρέα Βγενόπουλου για το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ έπρεπε να προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η οποία ευτυχώς ακόμα κρατά γερά στο νησί, αν και συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία προσπαθούν να επιβάλουν αποφάσεις για τους πελάτες τους.

(more…)