ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega TV: Δεν μπορεί να αποκλειστεί έκπληξη από τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για το Κυπριακό
Saturday
01/05/2021
09:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Μιχ. Ιγνατίου
0

Σχόλιο GMR: Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη, έχοντας υπ’ όψιν το άρθρο του ιδίου του Μ.Ι. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Η Πενταμερής κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και τα δύο κράτη “μας έμειναν”… και την δημοσιογραφική τύπου Love Boat λειτουργία ( https://greek-market-research.com/clink/the-love-boat/ & https://greek-market-research.com/article/i-kypros-to-doro-tis-istorias-kai-i-geopolitiki-tyflotita-toy-mikroelladismoy/ ), πως ο καλός δημοσιογράφος με τούτο το άρθρο του, προ-ετοιμάζεται να υποδεχθεί συγκαταβατικά (* ως προς το μεσοβέζικο τι ήθελε ο Γκουτέρες), και “πάμε για άλλα λιμάνια δημοσιογραφικής ευτυχίας”, ΠΑΣΑΝ ΛΥΣΗ. Μακάρι να διαψευσθούμε και για την “πάσα λύση” και για την υφ’ ημών προβλεπόμενη συγκαταβατικότητα.

(*)Σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σε επίπεδο διαπραγμάτευσης είναι και ο ίδιος χαμένος καθώς οργάνωσε την πενταμερή με πρόχειρο τρόπο και ενώ γνώριζε τις θέσεις και την τακτική της Τουρκίας. Αν ήθελε να πετύχει η διάσκεψη θα είχε εξασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα προσπαθούσε να αλλάξει το πλαίσιο.

====================

Υστερόγραφο: Για το λόγο ότι στην συνέντευξη ακούγεται ο Μ.Ι. να λεει ως προς την πρόταση της Τουρκίας για δυο κράτη, “Αν ο Γκουντέρες ήθελε πραγματικά να επιτύχει η διάσκεψη θα είχε εξασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα άλλαζε το πλαίσιο. Ναι, δέχομαι ότι δεν έγινε σε αυτή τη φάση η διχοτομική πρόταση για δυο κράτη αλλά η πρόταση φοβάμαι, είναι πια στο τραπέζι. Μακάρι να διαψευστώ Μιχάλη, επίσης πιστεύω αν μου επιτρέπεις ότι ο Γ.Γ. δεν έπρεπε καν να παραλάβει το τουρκικό κείμενο που του έδωσε ο Τατάρ, νομίζω ότι έπρεπε να το επιστρέψει … “, σχετικό είναι και το εδώ άρθρο του Κώστα Βενιζέλου  Στην Πενταμερή κλειδώθηκε η νέα προσέγγιση της Άγκυρας

_.

 

 

 

Μιχ. Ιγνατίου, 30 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

Ο δημοσιογράφος-αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου, με τους συνάδελφό του Σωτήρη Παρούτη και τον παρουσιαστή Μιχάλη Παυλίδη, σχολίασαν την κατάληξη της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, τη στάση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο αρθρογράφος της Hellas Journal σημείωσε ότι η κατοχική Τουρκία και το ψεδοκράτος τίναξαν στον αέρα τη διάσκεψη και επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά.

Σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σε επίπεδο διαπραγμάτευσης είναι και ο ίδιος χαμένος καθώς οργάνωσε την πενταμερή με πρόχειρο τρόπο και ενώ γνώριζε τις θέσεις και την τακτική της Τουρκίας. Αν ήθελε να πετύχει η διάσκεψη θα είχε εξασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα προσπαθούσε να αλλάξει το πλαίσιο. Φοβάμαι ότι η πρόταση, παρότι δεν έγινε αποδεκτή, είναι πιά στο τραπέζι. Δεν έπρεπε πια να παραλάβει το τουρκικό κείμενο που του παρέδωσε ο Τατάρ.

Και κατέληξε: Θέλω να παρακολουθήσουμε με πολύ προσοχή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλέιας, όταν γίνει. Να ακούσουμε τι θα πει εκεί ο γενικός γραμματέας. Εγώ προσωπικά θα παρακολουθήσω από κοντά τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορεί να έχουμε μια έκπληξη εκεί. Να μελετήσουμε λέξη προς λέξη αυτά που θα πει η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ γιατί δεν αποκλείω να έχουμε μια έκπληξη εκεί.

Η σύγκρουση των ΗΠΑ με την Τουρκία δεν θα σταματήσει εύκολα. Πολλοί λένε ότι η στρατηγική σχέση τους έχει τελειώσει. Αν έχουμε έκπληξη από την πλευρά των ΗΠΑ θα μιλάμε με άλλους όρους.

 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.