ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Κύπρος, το δώρο της Ιστορίας και η γεωπολιτική τυφλότητα του μικροελλαδισμού
Thursday
29/04/2021
23:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Πολιτικός μικροελλαδισμός, δημοσιογραφικός μεγαλοελλαδισμός (με σκόντο σε λεπτομέρειες όπως Χρεοκρατία, με σχεδιασμένη συνέπεια Γενοκτονία σε εξέλιξη, αποεθνοποίηση, Αντιδημοκρατικός Αντιπροσωπευτικός Κοινοβουλευτισμός, Διεφθαρμένη Δικαιοσύνη, διεφθαρμένα ΜΜΕ (Δημοσιογράφοι/Οικονομολόγοι/Νομικοί κλπ), Ανεργία, Ενοικίαση Εργαζομένων, Περιβάλλον, …). Βέβαια όσο δρέπει δάφνες δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας για κάποιο επίκαιρο θέμα ο δημοσιογραφικός μεγαλοελλαδισμός, άλλο τόσο εισπράττει την ποικιλότροπη αντιπροσωποκοινοβουλευτική “κατανόηση της συμβολής του”, κάθε φορά που το επίκαιρο θέμα σταματάει να γίνεται αντικείμενο δημοσιογραφικής κριτικής (κριτικής στήριξης πάντα), είτε επειδή το θέμα εθελοεκχωρήθηκε σε εχθρούς πατρίδας-λαού όπως πχ με τα μνημόνια, είτε επειδή το love boat ( https://greek-market-research.com/clink/the-love-boat/ ) ασχολήθηκε με άλλο λιμάνι δημοσιογραφικής ευτυχίας.

Όσο για την “στρατηγικού χαρακτήρα αλλαγή”(*), έχουμε να παρατηρήσουμε, πως αλλαγή ερήμην Λαού-Δημοκρατίας-Δικαίου (βλέπετε συμφωνίες με Ιταλία-Αίγυπτο και γενικότερο πλαίσιο έξωθεν εξάρτησης-υποταγής και δη πρόσφατης(**), δεν μπορεί να επαναφέρει την Ελληνική Ψυχή ( https://greek-market-research.com/clink/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi/ ) στο ιστορικό της πεπρωμένο, το πολύ να της απονείμει το προνόμιο να γλείφει τα πόδια της παγκοσμιοποίησης, με αντάλλαγμα, να μην πάρουν οι Τούρκοι την Αθήνα.  

=======================

(*) Οι τριγωνικές συνεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο εμμέσως πλην σαφώς αναδιατάσσουν τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ισορροπίες στην κρίσιμης σημασίας θαλάσσια περιοχή που συνδέει τρεις ηπείρους. Για την ακρίβεια, πρόκειται για στρατηγικού χαρακτήρα αλλαγή, η οποία συντελείται σταδιακά και εκ των πραγμάτων εμμέσως πλην σαφώς απομονώνει την Τουρκία.

 (**) https://greek-market-research.com/clink/apokalypsi-etsi-tha-dolofonoysan-ton-kosta-karamanli/ , Συμφωνία των Πρεσπών, που ξεχάστηκαν παντελώς μαζί με Χρεοκρατία, Γερμανικές Οφειλές, Κυπριακό που οδεύει σε μετατροπή Κράτους σε Κοινοτητα https://greek-market-research.com/article/zitane-dyo-krati-gia-na-paroyn-synomospondia-oi-toyrkoi-stin-pentameri/ , κλπ.

_.

 

 

 

Στ. Λυγερός, 28 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η νεοοθωμανική θεώρηση του Κυπριακού δεν διαφέρει ποιοτικά από την κεμαλική, όπως την εξέθεσα στο προηγούμενο άρθρο μου. Στο βιβλίο του “Το στρατηγικό βάθος” ο Νταβούτογλου είναι σαφέστατος: «Η Κύπρος, που κατέχει μια κεντρική θέση παγκοσμίως από την άπο­ψη της ίσης σχεδόν απόστασης που απέχει από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, βρίσκεται μαζί με την Κρήτη πάνω σε έναν άξονα όπου τέμνονται και οι υδάτινες αρτηρίες.

»Η Κύπρος… επέ­χει επίσης τόπο μιας σταθερής βάσης και αεροπλανοφόρου που είναι σε θέση να ελέγχει τις περιοχές του Περσικού κόλπου και της Κα­σπίας και τις υδάτινες αρτηρίες του Άντεν και του Ορμούζ, οι οποίες αποτελούν τις σημαντικότερες υδάτινες περιοχές που συνδέουν Ευ­ρασία και Αφρική. Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τη στρατηγική θέση της… Μια χώρα που παραμελεί την Κύπρο δεν είναι δυνατόν να έχει έναν αποφασιστικό λόγο στις παγκόσμιες και περιφερειακές πολιτι­κές. Δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική στις παγκόσμιες πολιτικές, διότι αυτό το μικρό νησί κατέχει μια θέση που μπορεί να επηρεάσει άμεσα τους στρατηγικούς συνδέσμους μεταξύ Ασίας και Αφρικής, Ευρώπης και Αφρικής και Ευρώπης και Ασίας… Καθίσταται πασιφανές ότι η κεντρική θέση που κατέχει αυτή η περιοχή από την άποψη των ενεργειακών αξόνων της θα αποτελέσει στο μέλλον τη βασικότερη παράμετρο του παγκόσμιου ανταγωνισμού…

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.