ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αναστασιάδης και Μητσοτάκης (μέσω Δένδια) στη Γενεύη: Δεν μπορούν να επιτρέψουν να χαθεί η Κύπρος….
Wednesday
28/04/2021
19:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Μιχ. Ιγνατίου
0

Σχόλιο GMR: Το Έγκλημα έχει προδιαγραφεί, μένει η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Ο πατριώτες συνεχίζουν να φιλολογούν σκεπάζοντας(;) την έμπρακτη σιωπή τους.

Αν δεν υπήρχαν κι αυτοί, ίσως να είχε ΜΙΛΗΣΕΙ ο Λαός.

_.

 

 

 

Μιχ. Ιγνατίου,   26 Απριλίου 2021

 

 

 

 

Ακονίζουν τα μαχαίρια τα μέλη των ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας για να σταυρώσουν τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στην περίπτωση που δεν υποχωρήσει αρκετά στις απαιτήσεις της κατοχικής Τουρκίας.

Αν δεν με πιστεύετε περιμένετε να διαβάσετε τα σχετικά δημοσιεύματα τις επόμενες ημέρες. Πάντα είναι περίπου τα ίδια και υπογείως εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα. Μόνιμη επωδός ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί λύση. Εννοούν, βεβαίως, τουρκική λύση…

Αλλά ευθύνεται ο Κύπριος Πρόεδρος για τα …«πάθη» του. Όλοι αυτοί που τον «σταυρώνουν» είναι φίλοι και συνοδοιπόροι του. Εκβίαζαν τον κυπριακό λαό τον Απρίλιο του 2004 για να ψηφίσει το ρατσιστκό σχέδιο ΑΝάν. Και ο λαός δεν τους άκουσε. Μερικοί εξ αυτών εργάστηκαν για τον ίδιο όταν ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και αργότερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξασφαλίζοντας παχυλούς μισθούς.

  • Τώρα που κλωτσά και δεν δέχεται παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία- την είχε αποδεχθεί το 2004 με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν- ακούει τα εξ αμάξης. Το κοινό των ελίτ είναι ότι ακολουθούν την καταστροφική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.
  • Θιασώτης αυτής της πολιτικής ήταν και ο σημερινός πρόεδρος της Κύπρου. Τον θέλουν να υπογράψει για να πάρει την ανθελληνική λύση στην πλάτη του και μετά να τον χαρακτηρίζουν “προδότη”. Είναι μία λέξη αυτή, που εμείς χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ για τον δικτάτορα Δημήτρη Ιωαννίδη και για κανένα άλλο.

Στη Πενταμερή της Γενεύης, ο κ. Αναστασιάδης θα δεχθεί ισχυρή πίεση ενώ η κατοχική Τουρκία δεν θα ενοχληθεί. Όπως πάντα. Η τουρκική πρόταση για τα «δύο κράτη» θα βρεθεί στο τραπέζι, όπου και θα παραμείνει. Και η Λευκωσία με την Αθήνα θα κοιτούν ως …χάννοι. Διότι πήγαν στη Γενεύη χωρίς κάποιο νέο σχέδιο. Χωρίς μία σοβαρή ιδέα ή εισήγηση που θα αντικρούσει τη διχοτομική πρόταση των Τούρκων.

Οι Τούρκοι θα απαιτούν διχοτόμηση στη βάση των δύο κρατών και η Λευκωσία με την Αθήνα θα προτείνουν μία «βελτιωμένη» μορφή της επίσης διχοτομικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπενθυμίσουμε καν ότι η ΔΔΟ δημιουργήθηκε από τον Χένρι Κίσιγκερ για να εξυπηρετηθούν τα τουρκικά σχέδια. Το περίεργο είναι ότι η Τουρκία την έχει ήδη ξεπεράσει και απαιτεί δύο κράτη, ενώ η Αθήνα και η Λευκωσία συνεχίζουν να πιπιλούν την ίδια καραμέλα. Εξωφρενικά πράγματα.

  • Το έχουμε τονίσει δεκάδες φορές: Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι Βρετανοί έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία εκβιασμού του κ. Αναστασιάδη πριν ακόμα φτάσει στη Γενεύη. Θα σπείρουν αρνητικά δημοσιεύματα εναντίον του για να τον εκβιάσουν να παραδοθεί στην ελβετική πόλη. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

Αλλά, ευθύνεται ο ίδιος και για το θέμα της διαφθοράς. Είναι μέλος ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που ευλογούσε πάντα τα γένια του και νομιμοποιούσε πράξεις όπως τα περίφημα «χρυσά διαβατήρια». Που πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια. Κάποιος να μας διαφωτίσει υπάρχει;

Οι Βρετανοί που παρακολουθούν τα πάντα στο νησί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Και θα θέσουν σε ισχύ το εκβιαστικό σχέδιο για να επιτευχθεί η τουρκική λύση, που μαγειρεύουν σε συνεργασία με την Άγκυρα και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Να μας συγχωρεί ο Αντόνιο Γκουτέρες, αλλά έχει εκτεθεί. Τίποτα δεν μένει κρυφό σε τούτο τον κόσμο.

Ο κ. Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, που αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ευθύνη και υποχρέωση να μην αποδεχθούν ούτε τις αναχρονιστικές εγγυήσεις της Τουρκίας και της Βρετανίας, ούτε τα επεμβατικά δικαιώματα, ούτε την παραμονή έστω και ενός Τούρκου στρατιώτη την επομένη της λύσης.

  • Οτιδήποτε άλλο ξεπερνά τα όρια της πιο άθλιας υποχώρησης στη νεότερη ιστορία του Ελληνισμού. Και έχουν επίσης την ευθύνη και την υποχρέωση να παραδώσουν ενωμένη την Κύπρο στο πλαίσιο της καθαρής ομοσπονδίας που θα σέβεται τους όρους της Δημοκρατίας και του Διεθνούς Δικαίου. Η ΔΔΟ και οι παραλλαγές της, πρέπει να απορριφθούν.

Η Κύπρος παραμένει και σήμερα θύμα εισβολής και κατοχής και ας μας ειρωνεύονται οι οπαδοί της «όποιας λύσης». Οι προτάσεις τους έχουν καταδικαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ένα καθ’ όλα δημοκρατικό δημοψήφισμα. Άρα δεν έχουν καμία υπόθεση…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Έφυγε και ο γενναίος γιατρός της Κύπρου. Ο ιδρυτής του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, ο Βάσος Λυσσαρίδης. Ας είναι ελαφρύ το χώρα που θα τον σκεπάσει. Ήταν μεγάλος ηγέτης. Ενέπνευσε πολλές γενιές Κυπρίων, που θα συνεχίσουν τον αγώνα του για να μην τουρκέψει η Κύπρος. Θα τον θυμόμαστε πάντα. 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.