ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μα θα κάνουμε πόλεμο για την ΑΟΖ! – Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης
Wednesday
03/06/2020
16:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Κρατούμε αυτό το άρθρο του Σταύρου Λυγερού, προσθέτοντας το εδώ επι της ουσίας καθησυχαστικό (ως προς την στρατιωτική μας ετοιμότητα) άρθρο- τοποθέτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού επί θεμάτων Εθνικής ασφαλείας, κου Αλεξάνδρου Διακόπουλου.

._

 

Στ. Λυγερός, 2 Ιουνίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης. Η δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης της αίτησης της κρατικής εταιρείας πετρελαίων ΤΡΑΟ προς το αρμόδιο υπουργείο για σεισμικές έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Ήταν εξαρχής σαφές πως το περιβόητο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης για την αυθαίρετη οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών υπεγράφη για να εφαρμοσθεί, οπότε και “ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι”.

Θεωρητικά το αίτημα της ΤΡΑΟ μπορεί με κάποιον τρόπο να παγώσει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτό. Εάν ο Ερντογάν δεν ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει το αίτημα δεν θα είχε καν υποβληθεί. Η Τουρκία είχε επανειλημμένως προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα των έξι μιλίων, αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τις οποίες με το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης επιχειρεί να αρπάξει.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η διάψευση, τα ερωτήματα και το screenshot – Ιδού η Ρόδος κύριε υπουργέ…
Friday
27/03/2020
03:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Κύριε Λυγερέ, θα μπορούσατε, ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΤΕ, την επαγγελματικού επιπέδου υπευθυνότητά σας (και την αντίστοιχη του κυρίου Παναγιωτόπουλου), από αυτήν του δημόσιου βίου.
Και τούτο, διότι πιστεύουμε πως αδικείτε εαυτόν, τσουβαλιάζοντας ισαξίως, τον μνημονιακό και εθελοεκχωρητικό εθνικής κυριαρχίας δημόσιο βίο του κυρίου Παναγιωτόπουλου, με τον δικό σας δημόσιο βίο.

._

 

 

Στ. Λυγερός, 26 Μαρτίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με ολιγόλογη ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ψευδή είδηση αυτό που μετέδωσε και το SLpress.gr (έχει την υπογραφή μου) ότι τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε υπέρπτηση στην Καβάλα. Επειδή, όμως –όπως έχω αποδείξει επί δεκαετίες– είμαι τουλάχιστον εξίσου υπεύθυνος με τον ίδιο στο δημόσιο βίο, δεν δέχομαι μαθήματα ούτε από αυτόν ούτε από κανένα. Θέτω, λοιπόν, τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

Πρώτον: Πραγματοποίησε ή όχι τουρκικό μαχητικό υπέρπτηση από τη Νέα Βύσσα στις 11.32′ της 25ης Μαρτίου 2020 με κατεύθυνση προς Νότο, φθάνοντας να κάνει υπέρπτηση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης;

Δεύτερον: Το ίδιο μαχητικό στράφηκε προς δυσμάς στο βόρειο Αιγαίο και στο ύψος της Καβάλας στράφηκε προς Βορρά και εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Καβάλας ή όχι;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ο φράχτης, τα ανοικτά σύνορα και οι δικαιωματιστές – Για να μην ξεχνάμε
Sunday
08/03/2020
21:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μεταναστευτικό Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Για να μην ξεχνάμε!

Ατράνταχτο το επιχείρημα της καλής (και αδέσμευτης) δημοσιογραφίας!

Εάν, όμως, οι κάτοικοι των χωρών του Τρίτου Κόσμου είχαν δικαίωμα να εγκατασταθούν ελεύθερα στην Ευρώπη, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι υπό το βάρος των τεράστιων ροών θα κατέρρεαν όχι μόνο τα ευρωπαϊκά κοινωνικά συστήματα, αλλά οι ίδιες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες. Επειδή, προφανώς, οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να αυτοκτονήσουν, ήταν εξαρχής δεδομένο πως τουλάχιστον από ένα σημείο και πέρα θα άρχιζαν να κάνουν τα πάντα για να μη συμβεί αυτό.

Βεβαίως, στην Ελλάδα, οι αυτοκτονίες (εδώ) σημείωσαν όχι ευκαταφρόνητη αυξησούλα, όχι βεβαίως για τις “τεράστιες μεταναστευτικές ροές” .

Εξ αρχής το πήραν ψύχραιμα οι Έλληνες. Σου λέει, προκειμένου να καταρρεύσω, όπως ο γείτονας που έχασε σπίτι και δουλειά (με αντίστροφη χρονική σειρά) δεν τραβάω μια αυτοκτονιούλα να ‘χω να θυμάμαι μόνο καλά πράγματα από τη ζωή μου.

Ενώ οι Ευρωπαίοι;

Βεβαίως, οι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ Ευρωπαίοι (πχ υπάλληλοι της ΕΕ, δημοσιογράφοι χωρών της ΕΕ, κλπ,κλπ που λέει κι ο Αυτιάς), “θα άρχιζαν να κάνουν τα πάντα για να μην συμβεί αυτό“!

Θα ξεσηκωνόντουσαν με την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ (ναι μην γελάτε) πέννα τους, (οι δημοσιογράφοι καλέ), θα ασκούσαν την επιρροή τους οι υπάλληλοι, θα κατέβαιναν στους δρόμους ισότιμα και αλληλέγγυα με τον λαό οι αμειβόμενοι ευρωπολιτευόμενοι (εκ του πολιτεύομαι αμειβόμενος με ευρώ), κατά των Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων δολοπλοκιών και επεμβάσεων, σε βάρος των λαών του Τρίτου Κόσμου (και Βαλκανίων και Βαλκανίων και Κύπρου και Κύπρου, και Ελλάδας και Ελλάδας κλπ κλπ)!

._

 

Στ. Λυγερός, 8 Μαρτίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τις τελευταίες ημέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη του Έβρου, κατά γενική ομολογία αποφασιστικό ρόλο στην ανάσχεση της προσπάθειας μαζικής εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια έπαιξε ο περιβόητος φράχτης. Γι’ αυτό και τώρα αποφασίσθηκε να κατασκευασθεί φράχτης και σε αρκετά ακόμα σημεία της συνοριακής γραμμής. Δεν ήταν, όμως, πάντα έτσι.

Στις αρχές του 2011, τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας είχαν αποφασίσει να κατασκευάσουν φράχτη μήκους 12,5 χιλιομέτρων στην περιοχή της Νέας Βύσσας (βόρειο τμήμα του νομού Έβρου), εκεί που τα ελληνοτουρκικά σύνορα παύουν να είναι το ποτάμι και γίνονται χερσαία. Ο φράκτης αυτός, που συνδυάζεται και με μια πλατιά τάφρο, κατασκευάστηκε με διπλό σκοπό:

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Πώς κόβεται ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού – Τι κάνουμε αν η ΕΕ αδιαφορήσει
Sunday
16/02/2020
23:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR:   Τέσσερα άρθρα του Σταύρου Λυγερού για το “μεταναστευτικό”, με προτάσεις τεχνικού χαρακτήρα, που λένε τι;

Λένε, οι προτάσεις της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, αφού περιπλανώνται στα τρία πρώτα άρθρα, να διώξουμε την Frontex.

Μα, οι Ποιοί θα διώξουμε την Frontex, οι εθελοεκχωρητές Εθνικής κυριαρχίας;

Εφ’ όσον η ανεξάρτητη δημοσιογραφία κινείται δεξιο-τεχνικώς εντός των ορίων της “αριστερο”δεξιάς πανκοινοβουλευτικής (ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ πλέον) εθελοεκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχιας, ας αναπτύξουμε μιαν άλλη, πραγματικά ανεξάρτητη δημοσιογραφία σε ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ συν-εργαζόμενες μεταξύ τους, δημοσιογραφία ΟΜΩΣ, που να ακολουθεί την “δ.ά.δ.α.”, της Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης-Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας.

Κομματάκι περιοριστικό, βαριά η καλογερική, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από δεσμεύσεις, αγαπητοί “ανεξάρτητοι”(*) επαγγελματίες δημοσιογράφοι και εκ συστήματος δημοσιολογούντες στα “μέσα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας”;!

(*)πόσο προσβάλλετε τους υπολοίπους συναδέλφους σας, δεν το αντιλαμβάνεσθε;

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 16 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος με τίτλο και θέμα “πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού” ασχολείται κυρίως με το ενδεχόμενο η ΕΕ να μην ανταποκριθεί, αφήνοντας την Ελλάδα μόνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς, την έχει ήδη μετατρέψει σε “αποθήκη ψυχών” και όλες οι κινήσεις δείχνουν ότι αυτό είναι επιλογή του ευρωιερατείου.

Μόνο που η ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να αντιδρά και μάλιστα κατά τρόπο που έχει φέρει σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι αληθές ότι όσο οι μετανάστες-πρόσφυγες παρέμεναν κατά κύριο λόγο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δημοσιότητα σε εθνικό επίπεδο δινόταν μόνο όταν ξεσπούσαν ταραχές στη Μόρια ή σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Το κλίμα άρχισε να αλλάζει, όταν άρχισαν να μεταφέρουν μαζικά μετανάστες-πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι τοπικές κοινωνίες άρχισαν να αντιδρούν και σ’ αυτές τις αντιδράσεις πρωτοστατούν ψηφοφόροι της ΝΔ και “γαλάζιοι” δήμαρχοι. Το γεγονός αυτό προκαλεί πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία είχε προ αρκετών μηνών εξαγγείλει μία δέσμη δραστικών μέτρων, η εφαρμογή των οποίων, όμως, έχει καθυστερήσει.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Μετά την κυπριακή ΑΟΖ το τόξο Καστελλόριζο-Κρήτη – Copy paste τουρκικά τετελεσμένα
Sunday
02/02/2020
23:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ Στ. Λυγερός
0

 

 

Στ. Λυγερός, 1 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η “βόλτα” του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Ορούτς Ρέις” νότια και σε μεγάλη απόσταση από το Καστελλόριζο, αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (όπως ορίζεται με βάση την αρχή της μέσης γραμμής) την 24η επέτειο από την κρίση στα Ίμια έχει οπωσδήποτε τον συμβολισμό της. Εάν επρόκειτο, όμως, μόνο γι’ αυτό τα πράγματα θα ήταν λιγότερο επικίνδυνα.

Ο πλους του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, όμως, έρχεται σε συνέχεια της επίσημης προαναγγελίας από την πλευρά της Άγκυρας ότι επίκεινται σεισμικές έρευνες και αργότερα γεώτρηση στο τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το οποίο επιχειρεί να ιδιοποιηθεί η Τουρκία με τη συμφωνία που υπέγραψε με την κυβέρνηση Σαράτζ. Ως εκ τούτου, είναι θεμιτή η εκτίμηση ότι ο Ερντογάν τεστάρει τις ελληνικές αντιδράσεις, προετοιμαζόμενος να κάνει το βήμα που έχει προαναγγείλει.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ποιος είναι ο τρομοκράτης στην υπόθεση Σουλεϊμανί – Το “χειροκρότημα” του Κυριάκου έχει ρίζες…
Tuesday
14/01/2020
01:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Πολλή συζήτηση για το χειροκρότημα του Μητσοτάκη. Βέβαια, θα είχε αξία αυτή η συζήτηση, αν είχαμε αποφασίσει ΠΩΣ θα αντιμετωπίσουμε όλους τους μνημονιακούς από το 2010 ως σήμερα και ολόκληρη την “αντιμνημονιακή” Πέμπτη Φάλαγγα (παίρνοντας ΣΟΒΑΡΑ υπ’ όψιν μικρότερες η μεγαλύτερες διαφορές λόγου-πράξης).

Διαφορετικά, τονώνουμε “αντιπολιτευτικά” την “δημοκρατική μεταμνημονιακή κανονικότητα”.

 

 

Σταύρος Λυγερός, 13 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τώρα που έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός και η ένταση τείνει προς εκτόνωση, αξίζει να επανέλθουμε στην υπόθεση Σουλεϊμανί. Την αφορμή, άλλωστε, μας την δίνει το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επικρότησε ρητώς στην ομιλία του στο Atlantic Council την ενέργεια του προέδρου Τραμπ, προκαλώντας διάβημα διαμαρτυρίας εκ μέρους της Τεχεράνης.

Πολλοί αμέσως μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί με πυραύλους στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης ασχολήθηκαν με το εάν αυτή θα προκαλούσε κάποιου είδους πόλεμο στη Μέση Ανατολή και σε κάθε περίπτωση με τον τρόπο που θα επηρέαζε τις ισορροπίες στην περιοχή. Σ’ αυτό το επίπεδο η εικόνα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και ως εκ τούτου δεν θα ασχοληθούμε.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Από τις ιδεοληπτικές συνταγές σε λύσεις με ιθαγένεια – Μία παλιά επίκαιρη συζήτηση
Monday
06/01/2020
02:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR:   Η “αδέσμευτη δημοσιογραφία” (εδώ, “η κουλτούρα του τζάμπα” και σχόλιό μας) μπορεί να διαφέρει από την εξαγορασμένη δημοσιογραφία, ως προς το ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ του διαχωρισμού.
Όμως, ως προς το δημοσιογραφικό περιεχόμενο, δεν καθίσταται αυτοδικαίως, ιδιαίτερα σε κάθε κρίσιμη (όπως από 2010-σήμερα)  περίοδο, ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ/ΚΡΙΤΗΣ/ΕΚΤΙΜΗΤΗΣ/ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ/ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, επί των τεκταινομένων.
Ενδεικτικό, χαρακτηριστικό, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ, του ΤΙ-& ΠΟΙΟΝ-& ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΒΑΘΜΟ εξυπηρετεί η “αδέσμευτη δημοσιογραφία”, αποτελεί το “
Μπορεί να εξήλθε από τα μνημόνια, αλλά…“.
Ο δημοσιογραφικός διάβολος, δεν απαλλάσσεται ευθυνών λόγω καλής, ενδεχομένως ανιδιοτελούς, πρόθεσης.
Ο δημοσιογραφικός
διάβολος, μπορεί να κρύβεται σε λίγες λεξούλες μιας ολόκληρης ανάλυσης (όπως εν προκειμένω), μπορεί να καταλαμβάνει ικανό αντιμνημονιακό πεδίο με σειρά δημοσιευμάτων (και αρθρογράφων) “πρώτης γραμμής”, όμως “όχι και ανατρεπτικού χαρακτήρα”, λες και η αλήθεια αποκλείεται ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ και ταυτόχρονα να πρόκειται για δημοσιογραφία αντικειμενική (;), ουδέτερη(;;), πατριωτική (;;;).

Σχετικά με την μέσα στην πατρίδα και μέσα στην ψυχή Μνημονιακή Κανονικότητα (και την “ΜΕΤΑ”ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ), ας προσέξουν οι αναγνώστες αλλά και οι αδέσμευτες ιστοσελίδες το ΕΔΩ κείμενο του καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη.

 

 

Σταύρος Λυγερος, 4 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όπως κάθε κυβέρνηση, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κριθεί από το έργο της. Στην πραγματικότητα, μέχρι τώρα απολάμβανε την προστασία που προσφέρει σε κάθε νέα κυβέρνηση η περίοδος χάριτος. Με την είσοδο του 2020, αυτό σταδιακά θα αρχίζει να αλλάζει. Η Ελλάδα, άλλωστε, βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια βυθισμένη σε μία πρωτοφανή οικονομική-κοινωνική κρίση. Μπορεί να εξήλθε από τα Μνημόνια, αλλά το ζητούμενο είναι να εξέλθει και από την κρίση.

Λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων (υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, Υπερταμείο κ.α.) το έργο αυτό είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, όταν, μάλιστα, πρόκειται για μία κοινωνία, η οποία έχει στο μεγαλύτερο μέρος της δεινοπαθήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι τα δελτία ειδήσεων πλημμυρίζουν από θέματα που αφορούν επιδόματα, συντάξεις και δόσεις. Η εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα σ’ αυτό το επίπεδο είναι διαχείριση της διάχυτης μιζέριας, όχι μίας δυναμικής ανάκαμψης, όπου είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά ο Μητσοτάκης.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Το SLpress.gr στο χείλος του γκρεμού – Η κουλτούρα του τζάμπα σκοτώνει την αδέσμευτη δημοσιογραφία
Friday
03/01/2020
01:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (αλλά και συνταξιούχοι και άνεργοι ) που έχουνε πάει κατά διαβόλου με τα μνημόνια, πολλοί έχουν αυτοκτονήσει, περιλαμβάνονται στην κατηγορία του Σταύρου Λυγερού. Θα σωθεί αυτή η κατηγορία (προ του 2010 “εσώζοντο” οι “εργατικές” συνδεδεμένες με τη Βουλή συντεχνίες, όχι η εργατική τάξη) με τόσο επιλεκτικά περιοριστική αλληλεγγύη; Διότι, αν υπάρχει ΑΡΝΗΣΗ να καταστεί η αλληλεγγύη ΣΥΝΟΛΙΚΗ και κυρίως αν δεν υπάρχει αλληλέγγυα απελευθερωτική αντίσταση ΕΝΑΝΤΙΟΝ των σφετεριστών λαϊκής κυριαρχίας/ενόχων εσχάτης προδοσίας, τότε μας αξίζει να μας συμβεί κάθε εκ της εθελοεκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας κακό.

Η τελευταία (εκ των πολλών) σχετική αλληλέγγυα και απολύτως ανιδιοτελής πρόταση της G-M-R, αναμένει απάντηση, κριτική, διόρθωση, αντικατάσταση από άλλη καλύτερη. Μα, πώς αλλιώς θα προχωρήσει η συνολική αλληλεγγύη, αν “Ο καθένας χώρια;” Και μάλιστα, όταν όλοι αυτοί (του κατοχικού αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού) βαράνε και προδίδουν τον λαό, όλοι ΜΑΖΙ; Απευθυνόμαστε προς το SLpress, όχι μόνο προς τον Σταυρό Λυγερό, αλλά και προς τον Δρόμο της Αριστεράς και λέμε:

Συναγωνιστές, η εδώ τελευταία ανάρτηση μας για το 2019, περιλαμβάνει την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε μορφή ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ, σας παρακαλούμε κάνετε ένα βήμα.

 

 

Στ. Λυγερός, 1 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η αυγή του 2020 βρίσκει το SLpress.gr σε μία σταθερά ανοδική πορεία. Αν και δεν έχει ακόμα κλείσει τρία χρόνια λειτουργίας (“γενέθλια” τον Απρίλιο) έχει κερδίσει εντυπωσιακά όχι μόνο σε αξιοπιστία και κύρος, αλλά και σε επισκεψιμότητα. Κι αυτό το τελευταίο, παρότι από τον χαρακτήρα του, ο ιστότοπός μας είναι “βαρύς” με διπλή έννοια: Πρώτον, επειδή απευθύνεται σε απαιτητικούς αναγνώστες που θέλουν να εμβαθύνουν. Δεύτερον, επειδή δεν έχει τη θεματολογία που συνήθως προσελκύει το μεγάλο αναγνωστικό κοινό (life style, αθλητικά, περίεργα κλπ).

Το SLpress.gr δεν είναι σήμερα αυτό που ήταν το 2018 και πολύ περισσότερο το 2017. Έχει επιτελέσει ποιοτικό άλμα σε όλα τα επίπεδα. Έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και πλουσιότερο από ό,τι ξεκίνησε. Εκτός από τη ροή ειδήσεων, δημοσιεύουμε περίπου 15 πρωτότυπα άρθρα την ημέρα για ένα εύρος θεμάτων, γραμμένα από τους 150 περίπου μόνιμους τακτικούς αρθρογράφους μας, καθώς και δικές μας μεταφράσεις άρθρων από ξένα Μίντια που πιστεύουμε ότι αξίζουν να διαβαστούν από το ελληνικό κοινό. Τέλος υπάρχει και άλλη ύλη, όπως ραδιοφωνικές-τηλεοπτικές συνεντεύσεις, videos και Φωτόραμα (συλλογές φωτογραφιών). Αυτά πρακτικά απαιτούν πολύ περισσότερη εργασία σε όλα τα επίπεδα.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Γιατί η Χάγη είναι πρόσχημα κι όχι ασφαλές “καταφύγιο” – Μία ξεχασμένη συζήτηση
Sunday
29/12/2019
17:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Λυγερός
0

 

Στ. Λυγερός, 27 Δεκεμβρίου 2019

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το γεγονός ότι σύσσωμο σχεδόν τον ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει αναγάγει σε μονόδρομο την παραπομπή στη Χάγη είναι εξόχως αποκαλυπτικό του κλίματος που επικρατεί στις εγχώριες ελίτ. Εάν, μάλιστα, κάποιος διαβάσει-ακούσει τις σχετικές δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών θα νομίσει ότι η Άγκυρα έχει προτείνει την παραπομπή και η Αθήνα συζητάει εάν θα την αποδεχθεί ή όχι!

Πρόκειται για ψευδή εικόνα, την οποία φιλοτεχνεί και συντηρεί η στρατηγική αμηχανία όχι μόνο του εγχώριου πολιτικού συστήματος, αλλά και ευρύτερα των εγχώριων αρχουσών ελίτ. Είναι ενδεικτικό, μάλιστα, ότι έσπευσαν να “αρπαχτούν” από την πρόσφατη δήλωση Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όμως, ήταν πολύ σαφής για να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά του.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Βαφτίζουν το εθνικό “ξεβράκωμα” εθνική ευθύνη και υψηλή πολιτική!
Sunday
22/12/2019
15:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR:    Βάλε Σταύρο Λυγερέ, εκτός από Εθνική Ευθύνη και την Ποινική Ευθύνη, για να έχουμε υπ’ όψιν τον οδικό χάρτη απαλλαγής, από “Εθνικό Ξεβράκωμα” και από ότι συνήθως ακολουθεί την πράξη του ξεβρακώματος.

 

 

 

 

Σταύρος Λυγερός, 18 Δεκεμβρίου 2019

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η κλιμάκωση της τουρκικής επεκτατικής πίεσης σε Κύπρο και Ελλάδα έχει βγάλει το εγχώριο πολιτικό σύστημα και ευρύτερα τις άρχουσες ελίτ από την εφησυχασμένη ρουτίνα τους. Αντί, όμως, να σημάνει κάποιους είδους συναγερμός, αντί να αρχίσει έστω και καθυστερημένα μία σοβαρή συζήτηση για το πως μπορούμε να ανασχέσουμε την ολοένα και πιο επιθετική Τουρκία, ξανασερβίρεται το “ξαναζεσταμένο φαγητό” των διερευνητικών επαφών και της Χάγης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο άρθρο του Σημίτη στα “Νέα”, με το οποίο επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη (για τη σημερινή ένταση και για ό,τι ενδεχομένως θα συμβεί) στην κυβέρνηση Καραμανλή. Με την επιχειρηματολογία του πρώην πρωθυπουργού έχω ήδη ασχοληθεί σε προηγούμενο άρθρο μου. Σήμερα θα ασχοληθώ με το γεγονός ότι υποδύεται την Κασσάνδρα, προειδοποιώντας εμμέσως και με θολές διατυπώσεις ότι εάν με κάποιον τρόπο δεν υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας θα μας βρει κακό μεγάλο!

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

12