ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Χάσαμε πολύ; Χάσαμε λίγο; Τι στο καλό έγινε τελικά με το ιταλικό ερευνητικό Ievoli Relume; Τα ερωτήματα για τους χειρισμούς που έγιναν για την αποκλιμάκωση στην Κάσο…
Friday
26/07/2024
16:01 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΟΖ Νίκος Μελέτης ΤουρκοΛυβικό Μνημόνιο
0

Σχόλιο GMR: Με τις ελληνικές «διαφωνίες» να καταγράφονται απλώς σε μια ρηματική διακοίνωση ενώ επί του πεδίου διαμορφώνεται μια αρνητική ντε φάκτο κατάσταση, όπου καμιά έρευνα ή δραστηριότητα δεν θα διεξάγεται εάν δεν εκδίδεται και τουρκική NAVTEX.

Ευγενέστατος (όχι μόνο με τον επίλογο αλλά εν πολλοίς σε όλο το άρθρο) ο Νίκος Μελέτης!

Καταπέλτης μεν (εκ των έσω κιόλας), ευγενέστατος δε!

Αντε να κουνηθούν και μερικοί καλοί επώνυμοι, διανοούμενοι, επιστήμονες, ενεργοί πολίτες, απαυδησμένοι πολίτες, όχι κομματικοκαβαλημένοι, τίμιοι άνθρωποι, να γυρίσει ο τροχός να χαρεί και ο φτωχός._.

 

 

 

 

Νίκος Μελέτης (Liberal), 26 Ιουλίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με την επιστροφή του ιταλικού ερευνητικού πλοίου Ievoli Relume στο λιμάνι του Ηρακλείου, αφού σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ολοκλήρωσε τις εργασίες του, λήγει ο συναγερμός που είχε σημάνει τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλει τετελεσμένα απειλώντας ακόμη και να στρατιωτικοποιήσει την κρίση.

Αμέσως μόλις η Τουρκία αφού είχε με δικές της NAVTEX  δηλώσει ότι περιοχές των ερευνών του πλοίου αφορούν «τουρκική υφαλοκρηπίδα», απέστειλε στην περιοχή συνολικά πέντε Πολεμικά πλοία που παρακολουθούσαν από απόσταση τις εργασίες του πλοίου, ενώ απέναντι βρέθηκαν δυο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ταχύπλοο περιπολικό του Λιμενικού.

Αυτό προκάλεσε την ενεργοποίηση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των δυο Υπουργείων Εξωτερικών σε μια προσπάθεια αποτροπής κλιμάκωσης της κατάστασης.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης διπλωματικές πηγές ενημέρωναν για την ολοκλήρωση των εργασιών του ιταλικού πλοίου: «Το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του στο τμήμα των διεθνών υδάτων (εντός ελληνικής ΑΟΖ) και πλέει προς Ηράκλειο για αλλαγή πληρώματος και για καύσιμα.

………………….

δείτε ΦΩΤΟ και video της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.