ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κλιδωνίζεται η ελληνική Οικονομία – Κίνδυνος το χρέος: Κώστας Μελας καθηγητής Οικονομικών
Saturday
21/09/2024
19:21 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Dept-Χρέος Video Κώσ. Μελάς ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τράπεζες
0

_.

 

 

 

 

Κώστας Μελάς, 21 Σεπτεμβρίου 2024

 

 

 

 

Συνέντευξη στο Kontra news

Κλυδωνίζεται η ελληνική Οικονομία – Κίνδυνος το χρέος: Κώστας Μελάς καθηγητής Οικονομικών

Αρνητικό Εμπορικό ισοζύγιο (εισαγωγές Εξαγωγές) τρεχουσών συναλλαγών βαίνων συνεχώς αυξανόμενο ως προς τις εισαγωγές.

Μη καταγραφόμενο χρέος στο χρέος της Γενικής κυβέρνησης 54 δισ euro για κάθε χρόνο (ετησίως) από repos τα τελευταία 4 χρόνια.

Υπολογιζόμενο Χρέος για κάθε Ελληνα πολίτη > 38000 €

Αυξανόμενο χρέος παρά τις μνημονιακές πολιτικές.

Η κυβέρνηση μιλάει για ανθηρή οικονομία ενώ από την άλλη βλέπουμε να υπάρχει ακρίβεια, ζόρια στο κόσμο για το πως θα αντεπεξέλθουν στα οικονομικά δεδομένα της αγοράς. Αυτή η ακρίβεια οδηγεί σε ανάπτυξη εσόδων για το κράτος, για τον κρατικό κορβανά και φτωχοποίηση των πολιτών,

Η απάντηση του κ. Μελά δίνεται ως ότι, ΓΙΑΤΙ ΑΣΚΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. Δεν ασκούμε οικονομική πολιτική για την οικονομία, ένα μέγεθος αυτόνομο, ένα μεταφυσικό πράγμα που έχουμε ονομάσει οικονομία. Ασκούμε οικονομική πολιτική για να μεγαλώνει καθημερινά η ευημερία των πολιτών μας. Αν λοιπόν οι πολίτες μας δεν είναι καθημερινά ικανοποιημένοι αλλά ειναι ικανοποιημένοι οι 10,100 ολιγάρχες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική οικονομία κάτι δεν πάει καλά.

Η ΤτΕ έκανε εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ούτε το 2026 θα πάει στο 2%. Επομένως αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα είναι πάνω από τον ΜΟ του πληθωρισμού της ΕΕ, άρα λοιπόν η ακριβεια θα συνεχίσει να υπάρχει.

Πολλά περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στην συνέντευξη.

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.