ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Λαφαζάνης – Τσοβόλας από Θεσσαλονίκη: Τάχθηκαν υπέρ της συμπαράταξης όλων των αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων
Monday
15/01/2018
02:28 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: “…ενωτικές προσπάθειες για μια βαθιά ανατροπή”.
Το ακούμε τόσο συχνά, βλέποντας το αντίθετο (αλληλοϋπονόμευση/ηγεμονικές συμπεριφορές-τρομάρα μας) τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, που έχει καταντήσει να έχει την αντίθετη προσδοκία.
Ερώτηση: ΑΝΑΤΡΟΠΗ:  ΤΙΝΟΣ,  ΠΩΣ,  ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ.   Εξηγούμαστε, αφού μιλάμε για ανατροπή, τι θέλουμε να ανατρέψουμε;

Τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς;     Την κυβέρνηση;     Την Χρεοκρατία;     Την Κατοχή και την ΕΣΧΑΤΗ προδοσία;

Πως θα γίνει η ανατροπή δηλαδή με ποιο τρόπο; (αναμένουμε την περιγραφή)

Ποιοι θα κάνουν την ανατροπή; (έχει σχέση και με τον τρόπο και με το τι θέλουμε να ανατραπεί)

 

iskra, 14-1-2018

 

Σε σημαντική πολιτική εκδήλωση με άκρως επίκαιρες ανατρεπτικές πολιτικές διαστάσεις εξελίχθηκε η παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη και στην αίθουσα ”Αλέξανδρος”, το Σάββατο 13/1) το απόγευμα, του εξαίρετου βιβλίου των Γρηγ. Ζαρωτιάδη και Θέμη Τζήμα, με τον τίτλο ‘Πλευρές ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου για την Ελλάδα”.

Την τιμητική παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποίησαν ο Παν. Λαφαζάνης, ο Δημ. Τσοβόλας, ο Ν. Δαμιανάκης, μέλος του Ε.Γ της Σοσιαλιστικής Προοπτικής και ο ΣπύροςΡισμάνης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης, ενώ την συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου.

Ο Παν. Λαφαζάνης, αφού εξήρε το βιβλίο και την επίκαιρη σημασία του, τόνισε ότι η παρουσίασή του, με την συγκεκριμένη σύνθεση του πάνελ και το γεγονός ότι και οι δυο συγγραφείς του προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αποκτά μια ιδιαίτερη πολιτικήσημασία.

Η επίκαιρη πολιτική σημασία αυτής της παρουσίασης, συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης, έγκειται στο ότι αποτυπώνει, κατά κάποιο τρόπο, μια συνάντηση ριζοσπαστικώνδυνάμεων της ιστορικής Αριστεράς με δυνάμεις του ριζοσπαστικού σοσιαλιστικούχώρου που δεν πρόδωσαν, δεν ξεπούλησαν τις αρχές και τις αξίες τους και δεν υπέκυψαν στις σειρήνες της αφομοίωσης και της εξουσίας.

Θεωρώ, τόνισε ο Παν Λαφαζάνης, ότι μια πολιτική συνάντηση με την ευρύτερη δυνατή έννοια, αυτών των πολιτικών ρευμάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς και του συνεπούς ριζοσπαστικού σοσιαλιστικού χώρου, είναι σήμερα όσο ποτέ αναγκαία και επείγουσα για μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή στη χώρα, στην κατεύθυνση της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε με καλά λόγια για τον Δημ. Τσοβόλα, πέραν από τις όποιες διαφορές τους και τις διαφορετικές τους πολιτικές διαδρομές, όπως τόνισε, και υπογράμμισε την πολιτική γενναιότητα του Δημ. Τσοβόλα να διαχωρίσει την θέση του από το ΠΑΣΟΚτου Ανδ. Παπανδρέου το 1993, όταν το τελευταίο επιχείρησε μια στροφή προς ”δεξιές” κατευθύνσεις.

Ο Παν. Λαφαζάνης έκλεισε την παρέμβαση του, επαναλαμβάνοντας την πρόταση της ΛΑ.Ε για ένα μεγάλο μέτωπο όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών και ριζοσπαστικών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, που παλεύουν με συνέπεια ενάντια στα μνημόνια, την λιτότητα και την κηδεμονία της χώρας.

Ο Δημ. Τσοβόλας, από την πλευρά του, αφού εξήρε το βιβλίο και την σοβαρότητα της προσέγγισης του από τους δυο συγγραφείς, κατήγγειλε τη μνημονιακή τραγωδία που βιώνει η χώρα και ο λαός μας και τάχθηκε στο σήμερα υπέρ της συμπόρευσης όλων των αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για μια θετική διέξοδο σε όφελος του λαού και της χώρας.

Υπερ ενός τέτοιου μετώπου αριστερών προοδευτικών δυνάμεων τάχθηκαν στις παρεμβάσεις τους και οι συγγραφείς Γρηγ. Ζαρωτιάδης και Θεμ. Τζήμας.

Ειδικότερα, ο Θέμης Τζήμας τόνισε ότι όλες οι μεγάλες εθνικές, δημοκρατικές και κοινωνικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας αυτού του τόπου πραγαμτοποιήθηκαν κυρίως όταν συναντιόνταν πολιτικά τα δυο ρεύματα της κομμουνιστικής και ιστορικήςΑριστεράς, με το ρεύμα του ριζοσπαστικού αριστερού σοσιαλιστικού χώρου,φέρνοντας ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την δημιουργία και το μεγαλείο του ΕΑΜ.

Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσια συζήτηση σε μια πυκνή από κόσμο αίθουσα, ο οποίος, παρά το κρύο, παρακολούθησε μέχρι τέλος και με ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Οι περισσότεροι, μαζί με τους συγγραφείς και το πάνελ, εξέφρασαν την ελπίδα και την επιθυμία να δυναμώσουν από εδώ και εμπρός και να ευοδωθούν οι ενωτικές προσπάθειες για μια βαθιά ανατροπή στη χώρα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.