ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρωτοφανής επίθεση Τραμπ στη Fed για την αύξηση των επιτοκίων
Monday
24/12/2018
22:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

 

Σχόλιο G-M-R:   Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα “αντιμνημονιακοί” (Γ. Βαρουφάκης, Σ. Σακοράφα, Β. Βιλιάρδος, κλπ, που αρνούνται Εθνικό Νόμισμα με μια ΤτΕ υπαγόμενη απ’ ευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών, και προτιμούν την ΕΚΤ και τους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς Στήριξης (των Γερμανικών Συμφερόντων). Μάλιστα επικαλούνται “εγκλωβισμό” μας στην Ευρωζώνη είτε αναγκαίο κακό, παρακάμπτοντας το άρθρο 50 ΣΕΕ και την έκθεση υπόδειξη του ΟΗΕ 7/3/2014 (εδώ) η εφαρμογή της οποίας (δικαστική πραγματογνωμοσύνη για ανάλυση/τεκμηρίωση/απόδοση ευθυνών επί του εγκλήματος των μνημονίων, σε συνδυασμό με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα εφαρμογής Εθνικού Νομίσματος).

Όπως επίσης υπάρχουν “αντιμνημονιακοί” που οι επαναλαμβανόμενες επικλήσεις τους για πατριωτικό κλπ μέτωπο, έχουν καταντήσει κρύο ανέκδοτο (ή δόλωμα για ψάρεμα ψήφων). Όσο για την παραπάνω έκθεση-υπόδειξη του ΟΗΕ, μνημονιακοί και “αντιμνημονιακοί” ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ συμφωνούν, ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ.

 

 

G-M-R , 24 Δεκ. 2018


Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Τραμπ επιχειρεί να παρέμβει στις πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα “το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας” της χώρας, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Fed αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια και να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018 και το 2019.

“Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed”, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. “Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους εμπορικούς πολέμους”, πρόσθεσε.

Για τον Τραμπ “η Fed μοιάζει με δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι στην τρύπα γιατί του λείπει η ακρίβεια”.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει συστηματικά τις αποφάσεις της Fed. Την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, να μην αυξήσει τα επιτόκια, εκτιμώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν “λανθασμένη”.

Το Σαββατοκύριακο, το CNN και το Bloomberg μετέδωσαν ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον Πάουελ, που ο ίδιος είχε επιλέξει για τη θέση αυτή. Η πληροφορία αυτή ωστόσο διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters/AFP

 

Πηγή: newpost.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.