ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

500.000 χιλιάδες λίρες για τον Μακάριο νεκρό – Η εξομολόγηση Λυσσαρίδη
Thursday
29/04/2021
00:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βάσος Λυσσαρίδης Μακάριος
0

 

 

 

SLPress_Σύνταξη, 27 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Σχέδιο εξόντωσης του Μακαρίου με εμπλοκή της CIA είχε αποκαλύψει ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης, που έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών. Ο Λυσσαρίδη υπήρξε ιστορική προσωπικότητα του αντιαποικιακού αγώνα της Κύπρου και προσωπικός γιατρός και φίλος του Αρχιεπισκόπου και προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αποκάλυψη έγινε στην ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας “Πολίτης” και ο “γιατρός” είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθεί μόνο μετά τον θάνατο του.

Μάλιστα ο Λυσσαρίδης αποκαλύπτει πως η CIA είχε αποπειραθεί να εξαγοράσει και τον ίδιο προκειμένου να εγκαταλείψει και να «τελειώσει» τον Μακάριο, του οποίου υπήρξε πιστός μέχρι τέλους και τον υπερασπίστηκε τις τραγικές μέρες του πραξικοπήματος από την ελληνική χούντα και την ΕΟΚΑ Β. Η εφημερίδα “Πολίτης” δημοσιοποίησε την αποκάλυψη του “γιατρού”, μετά θάνατον, όπως είχε ο ίδιος ζητήσει Είχε ζητήσει να μην δημοσιεύσουμε τότε όσα μας είπε.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης είχε αναφερθεί για απόπειρα προσέγγισης του από τους Αμερικανούς, οι οποίοι όπως υποστήριξε του είχαν προσφέρει χρήματα για να κάνει δικό του κόμμα, ενώ υπονοεί πως εμμέσως του σύστησαν να σκοτώσει τον Μακάριο, ο οποίος τον εμπιστεύονταν απόλυτα. Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της αποκάλυψης Λυσσαρίδη, όπως ακριβώς την δημοσίευσε η εφημερίδα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.