ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα πρακτικά της συνόδου των ΥΠΕΞ της ΕΕ για Τουρκία
Tuesday
23/03/2021
21:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Το κρισίμως βοηθητικό της Τουρκίας απόσπασμα (που δόθηκε η έμφαση): Ο Δένδιας επέλεξε σε γενικές γραμμές να συμπλεύσει. Χαρακτήρισε την έκθεση Μπορέλ ισορροπημένη στο πλαίσιο της διττής στάσης έναντι της Τουρκίας. Υπογράμμισε, όμως, ότι δεν επισημαίνεται αρνητικά η πολιτική επίδειξης ισχύος και εκφοβισμού που ακολουθεί η Τουρκία έναντι της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στην απουσία οποιασδήποτε αναφοράς αφενός στο casus belli για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, αφετέρου στην ανάγκη απόσυρσης των τουρκικών δυνάμεων από τη Λιβύη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, αντανακλώντας και το πνεύμα που φαίνεται να διέπει τη νέα αμερικανική εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε με έμφαση τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν πληθύνει και ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Κατέληξε, λέγοντας ότι η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Τούρκων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

_.

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 23 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Την απόπειρα του αρμόδιου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Μπορέλ να προκαταλάβει με δημόσια δήλωσή του τη στάση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας απέτρεψαν με παρέμβασή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αυστρίας. Στη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, συζητήθηκε η έκθεση Μπορέλ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Απόφαση δεν ελήφθη, όπως ήταν προβλεπόμενο, επειδή υποτίθεται ότι η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών δεν έπρεπε να προκαταλάβει την απόφαση της επικείμενης Συνόδου Κορυφής. Παρόλα αυτά, ο Μπορέλ διάβασε στους υπουργούς σχέδιο δήλωσης προς τα ΜΜΕ, το οποίο, όμως, όχι μόνο δεν απεικόνιζε τη συζήτηση στο Συμβούλιο, αλλά αντιθέτως εξωράιζε κραυγαλέα την εικόνα. Η αντιδεοντολογική στάση του προκάλεσε την αντίδραση Ελλάδας, Κύπρου και Αυστρίας, με αποτέλεσμα η δήλωσή του να τροποποιηθεί και να γίνει πιο ισορροπημένη, αν και πάλι εξωραϊσμένη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών συνέκλιναν στη λεγόμενη διττή προσέγγιση αναφορικά με τις ευρωτουρκικές σχέσεις, λόγω και της αντιφατικής συμπεριφοράς της Άγκυρας: από τη μία “θετική ατζέντα”, από την άλλη απειλή κυρώσεων. Δεδομένων και των αντιθέσεων στους κόλπους της ΕΕ, η λήψη οριστικής απόφασης μετατέθηκε για μία ακόμα φορά, αυτή τη φορά στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, με το πρόσχημα ότι πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μπορεί να αξιολογηθεί με περισσότερα δεδομένα η Τουρκία.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.