ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Χαμαιλέοντες: τα σαγόνια του Πατριωτικού Χώρου
Monday
25/02/2019
21:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Επαμειν. Πανάς
0

 

Επαμεινώνδας Ε. Πανάς (*),  25 Φεβ. 2019

 

 

Το δίδαγμα είναι ένα: να καταλάβουμε τι ανέδειξαν τα μνημόνια όσον αφορά το πολιτικό τοπίο.

Τα μνημόνια ανέδειξαν την αποτυχία του πολιτικού συστήματος να κυβερνήσει αποτελεσματικά και αποδοτικά την χώρα. Έτσι, το ποιοι προξένησαν τα μνημόνια και τι συνέβη στη συνέχεια για τον τόπο και τον Ελληνικό Λαό, είναι ολοφάνερα κατανοητό και απλό.

Η οικογένεια των πολιτικών κομμάτων σε αγαστή συνεργασία με τον ξένο παράγοντα -που κινητοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα από τις ΗΠΑ και φτάνει μέχρι τον διαβόητο Σόρος, στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για το μεγαλείο της Ελλάδας και το γενικό συμφέρον των Ελλήνων.

Υπάρχει χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ της οικογένειας των πολιτικών κομμάτων και του Ελληνικού Λαού.

Το χάσμα αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μεταξύ της πανσπερμίας των μικρών πατριωτικών κομμάτων και των Ελλήνων πατριωτών.

Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος τον αγώνα δρόμου που κάνουν όσοι εμφανίζονται ότι εκπροσωπούν αυτά τα μικρά πατριωτικά κόμματα. Η κούρσα έχει ως έπαθλο τη μια θέση στη Βουλή, ή στην Ευρωβουλή. Δηλαδή, όλοι επιδιώκουν να υφαρπάξουν την ψήφο των μαχόμενων πατριωτών για να καρπωθούν τα βουλευτικά προνόμια.

Όλοι αυτοί οι αρχηγοί των μικρών «πατριωτικών» κομμάτων, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχουν μνημονοποιηθεί.

Δηλαδή, όσο και αν ψάξετε, δύσκολα θα βρείτε μη δικτυωμένο ηγέτη στον χώρο αυτό. Για αυτό ο ψηφοφόρος χρειάζεται να έχει γνώση και όχι να χαρίζει την ψήφο του.

Όλοι γνωρίζουν τη δύναμη του πατριωτισμού. Η δύναμή του δεν είναι ο υλισμός, το χρήμα, το βόλεμα στη Βουλή ή την Ευρωβουλή. Αυτοί οι οποίοι έφεραν, υπεράσπισαν και βοήθησαν τα μνημόνια κινούνται επάνω στην υλιστική γραμμή. Μνημονιακή υλιστική γραμμή θα πει αντιπατριωτική συμπεριφορά εκατό τα εκατό.

Η αλήθεια είναι μία, και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: μπορεί όλοι αυτοί που υπηρέτησαν και ψήφισαν τα μνημόνια, όπως ο Π. Μπαλτάκος ως στέλεχος της Ν.Δ., ο Γ. Καρατζαφέρης, ο Πάνος Καμμένος, ο Δ. Καμμένος, ο Κ. Βελόπουλος, με τα περίφημα πολιτικά «ζίγκ-ζάγκ» τους να είναι επικεφαλής μιας ενωτικής πατριωτικής παράταξης;

Η συνημμένη εδώ (σχετική της ανάρτησης) φώτο, είναι της ιστοσελίδος

Αυτοί όλοι συνεχίζουν τις επαφές για τη δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού κόμματος -όπως θα έλεγε και ο Γ. Καρατζαφέρης, γνωστός θιασώτης του Λ. Παπαδήμου.

Είναι κουφό το αυτί όλων αυτών των κατά φαντασία εκπροσώπων του κατακερματισμένου πατριωτικού χώρου. Δεν ακούνε τίποτα. Για αυτούς ισχύει «στου κουφού την πόρτα… ανοίξτε μου μόνο την πόρτα της Βουλής.»

Μήπως κάποιος από αυτούς έχει σχέση με τον Ι. Δραγούμη και τον Ι.Μεταξά; Μήπως από κάποιον από αυτούς ακούσατε κάποια καινούργια ιδέα; Ο Ι. Μεταξάς έδινε κάτι σημαντικά διαφορετικό για τους στόχους και τον προορισμό των Ελλήνων. Έλεγε χαρακτηριστικά:

«Φανταστείτε μια ημέραν, όταν περάση ο καιρός και έχωμεν ανεβάσει τον τόπον μας υψηλά και καθένας από σας θα υπερηφανεύεται να λέγεται Έλλην, όχι μονάχα δια την αρχαίαν του ιστορίαν. Όταν ιδήτε τον τόπο σας να είναι σεβαστός εις τους έξω…, όταν θα βλέπετε τον πολιτισμό του τόπου σας να είναι όμοιος με τον πολιτισμό των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όταν βλέπετε όλην αυτήν την πρόοδον και αισθάνεσθαι ότι τα παιδιά σας θα έλθουν μιαν ημέραν να εύρουν την Πατρίδα καλλιτέραν και ευτυχηστέραν… Ποίαν μεγαλυτέραν ανταμοιβή θέλετε εις την ζωήν σας;»

Ο Πατριωτικός χώρος δεν θέλει ελιγμούς αλλά καθαρή πατριωτική γραμμή με όλη τη συνέπεια.

Όλοι γνωρίζουν τη δύναμη του πατριωτικού πνεύματος, και εδώ είναι το καταπληκτικότερο: υπηρετώντας τα μνημόνια χτυπάς το πατριωτικό πνεύμα. Το ξέρουν αυτό οι διάφοροι επίδοξοι που δήθεν τους έπιασε λίγο πριν από τις εκλογές ο πόνος της ενότητας του πατριωτικού χώρου.

Το γνωρίζουν πολύ καλά και οι διάφοροι Σόροι, Μπίλντερμπεργκ, που καθορίζουν τη διαδικασία της αποδομήσεως των εθνών. Ο ξένος παράγοντας έχει εμπλακεί -βλέπε Μνημόνια, Μακεδονικό, Αιγαίο, ορυκτός πλούτος, κ.λπ.- στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Για αυτό ίσως δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη, κάποια στιγμή, η ανακάλυψη ότι και στον πατριωτικό χώρο έχουν παρεισφρήσει οι Σόρος, Μπίλντερμπεργκ, κ.λπ.

Σε όλα αυτά, στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές μνημονίων, αποδόμησης του Έθνους με πανοπλία το πνεύμα του πατριωτισμού, οι Έλληνες πατριώτες στη βάση, δηλαδή με τη διαδικασία του του από κάτω προς τα επάνω, θα πρέπει να ενώσουν τις πατριωτικές δυνάμεις και να αναδείξουν τον αρχηγό που αξίζει ο πατριωτικός χώρος.

Όλες οι κινήσεις της διαδικασίας της από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή, μεταξύ Καρατζαφέρη, Καμμένου, Μπαλτάκου, Βελόπουλου κ.λπ., ουσιαστικά περιφρονούν τη συμμετοχή του Λαού.

Δηλαδή, οι πρωτοβουλίες αυτές προκλητικά αγνοούν τους Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι τους κοιτάζουν εξ αποστάσεως, γνωρίζοντας, όμως, ότι οι πρωταγωνιστές πασχίζουν για να κερδίσουν την ψήφο τους με κάθε τρόπο.

Οι πρωτοβουλίες αυτές ουσιαστικά σημαίνουν ότι όλοι αυτοί ομιλούν και δρουν αντ’ αυτών των πατριωτών. Και αυτό το δικαίωμα δεν τους το εκχώρησε ακόμα κανένας πατριώτης.

Για αυτό δεν είναι περίεργο ότι αντί να ακολουθήσουν μια διαδικασία από κάτω προς τα επάνω και να δώσουν δύναμη σε αυτούς που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, έρχονται, συνηθισμένοι από το παρελθόν, από επάνω, να καπελώσουν τον χώρο προς όφελός τους.

Όσο και αν φωνάζει ο Ελληνικός Λαός, αυτοί ανταποκρίνονται με το «πινακωτή, πινακωτή απ’ το άλλο μου το αυτί.»

Για να δημιουργηθεί ένας ενιαίος πατριωτικός φορέας, είναι απαραίτητο να αλλάξουν πολλά και να καταλάβουμε εμείς οι πολίτες ποια εικόνα συμφοράς μας άφησαν οι «πρωταγωνιστές» του πατριωτικού χώρου.Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πατριωτικός χώρος αγκαλιάζει του πάντες, το πρεκαριάτο, τους νεόφτωχους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που τους κόβουν τη σύνταξη, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, όλους όσους νιώθουν την πνευματική δύναμη του πατριωτισμού και ενστερνίζονται την μεγάλη απειλή της αποδόμησης του έθνους και παλεύουν από τα κάτω για μια δυνατή Ελλάδα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αίτια της γενικευμένης κρίσης της χώρας.

(*) Συντ. Καθηγητής, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Πηγή: koukfamily.blogspot

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.