ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια: Στις φλέβες του Φίλιππου δεν κυλούσε ούτε μια σταγόνα αίμα ελληνικό!
Thursday
20/05/2021
00:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αγγλία Βασιλικό ζεύγος Φίλιππος της Αγγλίας
3

 

 

 

Αυγ. Αυγουστή, 11 Μαίου 2021

 

 

 

 

Πολλές φορές σκέφτομαι τι να είναι αυτό που κάνει εκατομμύρια ανθρώπους, να ανέχονται, να τιμούν, ενίοτε και να υποκλίνονται και να προσκυνούν ωσάν να είναι δούλοι τις οικογένειες των βασιλιάδων που ζουν εις βάρος τους μέσα σε παλάτια φρούρια αποκομμένοι από τους κοινούς θνητούς και τα καθημερινά τους προβλήματα.

Βασιλικές οικογένειες σε πολλές χώρες της Ευρώπης και αλλού που ζουν σε βάρος των λαών τους χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα και μάλιστα σε δημοκρατικές (κατ΄ επίφαση μάλλον) χώρες στον 21ο αιώνα που υποτίθεται ο κόσμος ξύπνησε!

Κακά τα ψέματα Δημοκρατία και Μοναρχία σε οποιαδήποτε μορφή της [Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (τέτοιο πολίτευμα είχε η Ελλάδα), Ομοσπονδιακή Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, Συνταγματική Μοναρχία, και Απόλυτη Μοναρχία)] είναι δύο έννοιες που δε συναντώνται πουθενά.

Εξωφρενικά ενοχλητικό είναι επίσης όλο αυτό το κακό που συμβαίνει με τη μεγάλη δημοσιότητα που δίνεται για τα θέματα που απασχολούν τις βασιλικές οικογένειες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου μόνο όπου στρέφεται τελευταία το ενδιαφέρον λόγω των γνωστών γεγονότων.

  • Δυστυχώς αυτή η απαράδεκτη νοοτροπία επικρατεί και στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σχεδόν παγκοσμίως (εκεί που φυσικά οι άνθρωποι είναι χορτάτοι, διότι, εκεί που οι άνθρωποι πεινούν έχουν σοβαρότερα θέματα να τους απασχολήσουν), που μεταδίδουν τα βασιλικά τερτίπια και καμώματα και μάλιστα πάντα με όλες τους τις «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες…

Για τη μεγάλη θλίψη της Ελισάβετ, της μακροβιότερης βασίλισσας στον κόσμο (ανέβηκε στο θρόνο το 1952). Για τα μαύρα ρούχα της, το μαύρο καπέλο που έκρυβε το πρόσωπο της, τα δάκρυα της και πάει λέγοντας… Δε γιόρτασε τα 95α γενέθλια της φέτος (γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926) η βασίλισσα μας ενημέρωσε η ελληνική δημόσια τηλεόραση στην καθημερινή ροή ειδήσεων από το παλάτι της!

Για τους πρωτομάρτυρες ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α. όμως, τον Μιχαήλ Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου που οδηγήθηκαν στην αγχόνη με εντολή της Ελισάβετ δε βρήκε ούτε μια λέξη για να πει η δημοσιά ελληνική τηλεόραση προχθές 10 Μαΐου, τη μέρα του απαγχονισμού τους. Δεν αναφέρομαι στην ιδιωτική τηλεόραση, διότι αυτή έχασε προ πολλού τον προσανατολισμό της!

Διαβάζουμε στο HELLAS JOURNAL στις 10/04/2021: «Με όλο το σεβασμό στο νεκρό, προκαλούν κακή εντύπωση οι πολύ θετικές αντιδράσεις, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για το θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ… ο σύζυγος της κ. Ελισάβετ, δεν κούνησε το δακτυλάκι του για να βοηθήσει τη Γενέτειρα.

Ούτε, ως Έλλην σύζυγος προσπάθησε να την επηρεάσει την κ. Ελισάβετ όταν της ζητήθηκε να χαρίσει τη ζωή στον μεγάλο μας ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, επειδή στην πραγματικότητα ήταν ένα παιδί. Είχε καλή δικαιολογία η Βασίλισσα για να το κάνει. Αλλά αρνήθηκε…».

Και δεν είναι μόνο ο Παλληκαρίδης που απαγχονίσθηκε με υπογραφή της κ. Ελισάβετ ασφαλώς. Είναι και άλλοι οκτώ λεβεντονιοί, όλοι τους νέοι, ο Παναγίδης μάλιστα μόλις είκοσι τριών ετών άφησε πίσω του σύζυγο και τρία μικρά παιδιά!

Καραολής, Δημητρίου, Ζάκος, Μιχαήλ, Πατάτσος, Κουτσόφτας, Παναγίδης Μαυρομάτης και Παλλκαρίδης, οδηγήθηκαν στην αγχόνη (την τελευταία υπογραφή στη θανατική καταδίκη τους την έβαζε η βασίλισσα Ελισάβετ) και θάφτηκαν μες τα άγρια μεσάνυκτα κρυφά και συνωμοτικά μέσα στις φυλακές τους, μάλιστα δε πριν τους κρεμάσουν τους υπέβαλλαν σε φρικτά βασανιστήρια!

  • Με τις μάνες τους να εκλιπαρούν να πάρουν τις σωρούς των παιδιών τους για να τα κηδέψουν όπως αρμόζει σε Έλληνες Ορθοδόξους! Και για τούτα τα εγκλήματα της δεν ζήτησε ποτέ της έστω μια απλή συγγνώμη η φλεγματική βασίλισσα!

Σεβασμός μόνο στον νεκρό Φίλιππο λοιπόν. Όπως σε κάθε νεκρό. Κανένας σεβασμός στον «Έλληνα» Φίλιππο! Στις φλέβες του Φίλιππου δεν κυλούσε ούτε μια σταγόνα αίμα ελληνικό! Το δήλωσε επανειλημμένως άλλωστε και ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Δανός δήλωνε ο φίλιππος και όχι Έλληνας! Μόνο μία φορά που στριμώχθηκε επέλεξε την αινιγματική απάντηση «είμαι Έλληνας, αλλά…», χωρίς να διευκρινίσει τα συναισθήματά του για τη γενέτειρά του… Καιρός να σοβαρευτούμε επιτέλους! Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έκανε ποτέ του το παραμικρό για να βοηθήσει την Ελλάδα!

Υστερόγραφο: Ανάρπαστες οι πολυθρόνες που κάθισαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι – Φρενίτιδα μετά τη συνέντευξη στην Γουίνφρι Οπρα, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το τηλεοπτικό γεγονός για το 2021 (έως τώρα). Για την οποία Μέγκαν και Χαρί εισέπραξαν μερικά εκατομμύρια! Οι πολυθρόνες πωλούνται προς 554 δολάρια το σετ! Τέτοιοι που είμαστε καλά μας κάνουν τελικά! «Άρτον και θεάματα*»!

*Κατά τον Γιουβενάλη, διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή, ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

(*) Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com

 

 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.