ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Έκκληση ενότητας και συμπόρευσης
Saturday
18/05/2019
15:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΜΕΤΩΠΟ του ΟΧΙ
0

Σχόλιο G-M-R : Εν αναμονή των απαντήσεων των πολιτευομένων, τίθενται ως εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα:
– Πηγή δημοσίευσης της έκκλησης;
– Ονόματα των πολιτών που την υπογράφουν; Επικοινωνία μαζί τους;
– Διάθεση για σύσταση μικρού έστω (κατ’ αρχήν) Δημοκρατικά οργανωμένου Αντιμνημονιακού Αντιστασιακού-Απελευθερωτικού Μετώπου σκέψεων-προτάσεων-τεκμηριώσεων-δράσεων;

Στο σχόλιο υπήρξε η πιο κάτω απάντηση:Την επιστολή αυτή, έγραψαν και ανέλαβαν πρωτοβουλία συνυπογραφής από περισσότερα άτομα οι: Πισσίας Βαγγέλης, Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Σπαθόπουλος Γεώργιος, Παπαδόπουλος-Τετράδης Γιώργος, Μπαριτάκης Νικήτας, Τασσιόπουλος Γιώργος, Παντούλας Θεόδωρος,Αντώνης Κοκορίκος

GMR:Ευχαριστούμε για την μερική απάντηση, παραμένουν τα υπόλοιπα αναπάντητα ερωτήματα απευθυνόμενα και προς τους συντάκτες της έκκλησης και προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 

 

 

Μέτωπο του ΟΧΙ , 18 Μαίου 2019

 

Έκκληση ενότητας και συμπόρευσης από αγωνιστές του δημοκρατικού πατριωτικού αντιμνημονιακού χώρου .

Εμείς που σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή καθώς και εκατοντάδες φίλοι μας ήδη παραλήπτες της και συνυπογράφοντες, διαπιστώνουμε την πολυδιάσπαση του πραγματικά αντιμνημονιακού, δημοκρατικού και πατριωτικού χώρου, που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αλλά δεν εκπροσωπείται από το πολιτικό σύστημα της δυναστευόμενης πατρίδας μας.

Πρόκειται για διαπίστωση κατά τη γνώμη μας ουσιαστική η οποία γίνεται «μετά λόγου γνώσεως» από ανθρώπους που συμπορεύτηκαν, που διακατέχονται από κοινές αγωνίες και προβληματισμούς, έστω κι αν ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες κι αν ακόμη τους διαφοροποιούν, έως σήμερα, ορισμένα κρίσιμα αν και όχι, όπως πιστεύουμε, αγεφύρωτα συμπεράσματα.

 


Για τον λόγο αυτό, σας απευθύνουμε, τούτη την ύστατη στιγμή, έκκληση για πραγματοποίηση μιας πρώτης, έστω συμβολικής, ωστόσο περιεκτικής κίνησης πολιτικής ενότητας, καλώντας, όσους θεωρούν ότι ανήκουν σε αυτό τον έντιμο πολιτικό χώρο και επιθυμούν την ενιαία και αποτελεσματική έκφρασή του στις ευρωεκλογές, να συνενώσουν τις δυνάμεις, τους πόρους και τα ψηφοδέλτιά τους, ώστε όλοι μαζί να απειλήσουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, το σύστημα της υποτέλειας και της ξενοκρατίας.

Οι προγραμματικές διαφορές που προβάλλονται μεταξύ των διαφορετικών ψηφοδελτίων σήμερα -ας γίνει έστω και τώρα το ευνόητο κατανοητό- δεν είναι ιδιαίτερα ορατές στους Έλληνες πολίτες ούτε τον συνεγείρουν συνεπώς, ως ζητήματα άμεσης προτεραιότητας. Αντίθετα απογοητεύουν, γεννώντας γκρίζες σκέψεις για την ύπαρξη προσωποκεντρικών και ιδεοληπτικών αγκυλώσεων. Για τον λόγο αυτό είναι περισσότερο από αναγκαία η κοινή πράξη και δράση για την επιβίωση της χώρας και των ανθρώπων της.

 

Αγαπητοί φίλοι, μεταξύ ελευθέρων και ισότιμων πολιτών το ζητούμενο -κάποιος, άλλοτε, περισσότερο σημαντικός από εμάς όλους το είπε- είναι «μια έντιμη συμμαχία», μια συμπαράταξη, «που θα εξασφαλίσει την αμοιβαία προστασία» των συμπολιτών, σε μια στιγμή ιδιαίτερα που οι απειλές εξακολουθούν να δυναμώνουν. Η χρησιμότητα της συμπαράταξης αυτής “οφείλεται στην ποσότητα”, σε συνδυασμό με την ισχύ της κοινής βουλήσεώς της, ώστε, «όπως ακριβώς συμβαίνει με τα βαρύτερα σταθμά οι πολίτες να κάνουν, επιτέλους, τη ζυγαριά να γείρει προς το μέρος τους».

 

Τις αυτονόητες αυτές αλήθειες, με βάση την κοινή λογική, τις ασπάζονται όλοι οι Έλληνες και ελπίζουμε ότι θα τις δεχθείτε κι εσείς ως την έσχατη ανάγκη, ώστε να αποκτήσει ο ελληνικός λαός μια ικανή εκπροσώπηση που θα αποτελέσει μέρος της λύσης. Μια τέτοια συμπαράταξη δυνάμεων θα συμβάλλει στη συγκέντρωση και συνένωση νέων κοινωνικών εστιών, επαναφέροντας στην πολιτική το εύλογα αηδιασμένο, ωστόσο δυναμικότερο τμήμα της, την ελληνική νεολαία.

Η συμπαράταξη αυτή, αποκρυσταλλωμένη πάνω σε έναν ελάχιστο και εν πολλοίς συμβολικό στόχο, αυτόν της ενιαίας έκφρασης των δυνάμεων εκείνων που πιστεύουν στην ανάκτηση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, στην πραγματική απαλλαγή από τα μνημόνια, στην με κάθε τρόπο ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και στην αποτροπή των γενικότερων σχεδίων εκποίησης του Αιγαίου και αφελληνισμού της Κύπρου, δεν επιδέχεται αναβολή και συνιστά ιστορική ευθύνη.

 

3 Μαΐου 2019

————————————————————————————————–

Εκ της διευθύνσεως – Απάντηση του blog Μέτωπο του ΟΧΙ

Η ενότητα δράσης αλλά και η εκλογική συμπόρευση όλων των δυνάμεων του αριστερού δημοκρατικού πατριωτικού και αντιμνημονιακού χώρου είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας του blog άρα θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με τις όποιες δυνάμεις μας . Η ανάγκη πραγματικής απελευθέρωσης της πατρίδας μας από του ξένους δυνάστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους πρέπει να μας ωθήσει στο να μπουν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και ατζέντες .

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τις Ευρωεκλογές του 2019 έχουν χαθεί αμέτρητες ευκαιρίες για να συγκροτηθεί αυτό το νέο ΕΑΜ που χρειάζεται ο τόπος . Ίσως έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και πολιτικές αναλύσεις όμως πρέπει να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν . Χωρίς να γίνουμε χυλός ή σούπα , να κάνουμε ορατή στον δοκιμαζόμενο λαό που προσπαθούν να τον κοροϊδέψουν με χαρτζηλίκια και υποσχέσεις , την εναλλακτική λύση .

Οι εθνικές εκλογές όποτε και αν προκηρυχθούν πρέπει να μας βρουν έτοιμους και δυνατούς πριν να είναι πολύ αργά για όλους.

 

 

Πηγή: metopotouoxi.blogspot

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.