ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γερμανοί επιστήμονες εντόπισαν τι προκαλεί θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca
Saturday
20/03/2021
20:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19
0

 

 

 

 

efsyn-Σύνταξη, 20 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

 

Επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Greifswald στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι έχουν ανακαλύψει την αιτία που προκαλούνται θρόμβοι στο αίμα μικρού αριθμού προσώπων που τους χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως εξηγούν, πλέον θα μπορούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα θεραπευτικά.

Η έρευνα των επιστημόνων έδειξε ότι το εμβόλιο προκαλεί σπάνια περιστατικά θρόμβωσης στον εγκέφαλο για μικρό αριθμό ασθενών και πλέον στοχευμένη θεραπεία με πολύ διαδεδομένα φάρμακα μπορεί να χορηγηθεί σε όσους παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα. Ωστόσο, τονίζουν οι επιστήμονες, η θεραπεία αυτή θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε όσους έχουν προδιάθεση για θρομβώσεις, και όχι ως προληπτική θεραπεία.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα χάρη στη συνεργασία του Νοσοκομείου Greifswald, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, που έχει ρυθμιστικές αρμοδιότητες, αλλά και γιατρών από την Αυστρία, χώρα στην οποία μια νοσηλεύτρια έχασε τη ζωή της από θρόμβωση στον εγκέφαλο αφότου είχε εμβολιαστεί. Τα στοιχεία της έρευνας έχουν αποσταλεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί σε κάποια επίσημη ιατρική επιθεώρηση.

Στο μεταξύ, η γερμανική Ένωση Ερευνητών για τη Θρόμβωση και την Αιμόσταση ανακοίνωσε ότι αν μετά τον εμβολιασμό ο άνθρωπος παρουσιάσει συμπτώματα όπως διαρκής πονοκέφαλος, ζαλάδα ή προβλήματα στη όραση, τότε θα πρέπει να υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Δύο νέα περιστατικά στη Δανία

Ωστόσο η Δανία σήμερα ανέφερε δύο περιπτώσεις επιπλοκών μεταξύ του νοσοκομειακού προσωπικού που εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της φαρμακοβιομηχανίας. Οι νοσηλευτές παρουσίασαν θρόμβους στο αίμα και εγκεφαλική αιμορραγία.

Η αρμόδια αρχή διαχείρισης του συστήματος υγείας στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε ότι ένα από τα δύο μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού πέθανε, ενώ και οι δύο νοσοκομειακοί είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε χρονική περίοδο μικρότερη των 14 ημερών, πριν αρρωστήσουν.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Δανίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε δύο αναφορές «σοβαρών περιστατικών» χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Πηγή: efsyn.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.