ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι δεδομένη για τους Αμερικανούς
Wednesday
02/06/2021
01:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παντ. Καρύκας
0

Σχόλιο GMR: Να πιάσει η ηγεσία της Ελλάδας τον κ. πρέσβη από τον ώμο“;

Να τον πιάσει από τον ώμο, “φιλικά”;

Να ξεκαθαρίσει στον κ.πρέσβη πως “πορτοκαλιές” υπάρχουν κι άλλες;

Ωραίο το ανέκδοτο κύριε Παντελή Καρύκα, αλλά, πολύ πικρό.

_.

 

 

 

 

 

Παντελής Καρύκας, 30 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Όταν ο πρόεδρος Τραμπ, ο φίλος του Ερντογάν, έχασε τις εκλογές, πολλοί εν Ελλάδι πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, βλέποντάς τον σαν ένα είδος “Μεσσία” και στα ελληνοτουρκικά. Ο Τραμπ σαφώς δεν ήταν ότι καλύτερο έχει περάσει από την προεδρία των ΗΠΑ και αναφορικά με τα ελληνικά συμφέροντα. Ποια εχέγγυα όμως είχαν οι πανηγυρίζοντες τη νίκη Μπάιντεν ότι η εκλογή του θα άλλαζε τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο υπέρ μας;

Δυστυχώς κανένα, όπως αποδείχθηκε με την απαράδεχτη  προσφορά για τις φρεγάτες MMSC. Ο Μπάιντεν ξεκάθαρα θέλει πίσω την “λατρεμένη” Τουρκία που πήρε από την αμερικανική αγκάλη η Ρωσία, παραβλέποντας φυσικά το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει σφάξει Κούρδους, Σύρους, Λίβυους, φυλακίζει Τούρκους και απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Ελλάδα αυτό-βαυκαλίζεται με την γεωπολιτική της θέση, με τις “συμμαχίες” της στην ΕΕ (που δεν έχει καν κοινή εξωτερική πολιτική) και σε αυτές πέραν του Ατλαντικού, που κατά την Αθήνα, εξασφαλίζουν στην χώρα ασφάλεια (ακόμα κι γράψει στα παλιά της υποδήματα την εθνική της άμυνα). Οι φρεγάτες MMSC αποδεικνύουν πως αυτό δεν ισχύει και πως η διπλωματία των “εξοπλιστικών αγορών” δεν αποδίδει, αν έχεις απέναντί σου μια χώρα με θεωρητικά ή πραγματικά (μικρή σημασία έχει αν έτσι το Βλέπει η Ουάσιγκτον) γεωπολιτική θέση, την οποία επουδενί δεν πρέπει να χάσει η Δύση, ειδικά προς όφελος της Ρωσίας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.