ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η βαριά σκιά της συνομοσπονδίας πάνω από την Κύπρο
Saturday
09/01/2021
20:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: “…το Κυπριακό που είναι εν πολλοίς τουρκικό πρόβλημα, καθώς από την Άγκυρα δημιουργήθηκε, μπορεί μόνο να επιλυθεί εάν αρθούν τα κατοχικά δεδομένα και όχι να νομιμοποιηθούν.

Όμως, με πολίτες, Κύπριους και Έλληνες, με λόγια μόνο χωρίς αντί-δράσεις, οδεύουμε προς Ελληνο-Κυπριακή κυβερνητική εθελοδικαίωση της Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

_.

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 6 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όσοι έχουν να διατυπώσουν κάτι διαφορετικό στο Κυπριακό, οφείλουν να το αναφέρουν χωρίς περιστροφές. Μια από τις πολλές στρεβλώσεις που κυνηγά το εθνικό θέμα, είναι η προσφυγή στην ανέξοδη συνθηματολογία, που χαρακτηρίζει διαχειριστές και μη. Είναι η οδός της πεπατημένης, να υποστηρίζεται ένα αφήγημα, το οποίο είναι αποδεδειγμένα αδιέξοδο.

Κάποιοι βολεμένοι, πολλές φορές έχουν την τάση να κρύβονται πίσω από τους τρίτους, από ταμπέλες, διακηρύξεις, που δεν υποστηρίζονται από πολιτικές δράσεις. Επί της ουσίας αποφεύγουν την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν είναι το γνωστό αφήγημα ότι «είμαστε αδύνατοι», ότι «δεν έχουμε επιλογή» και ότι πρέπει να ακούμε τις παραινέσεις τρίτων και να ικανοποιούνται οι αξιώσεις της κατοχικής Τουρκίας. Η αλήθεια βρίσκεται στις πραγματικότητες.

Και αυτές αφορούν το γεγονός ότι το Κυπριακό που είναι εν πολλοίς τουρκικό πρόβλημα, καθώς από την Άγκυρα δημιουργήθηκε, μπορεί μόνο να επιλυθεί εάν αρθούν τα κατοχικά δεδομένα και όχι να νομιμοποιηθούν. Η πραγματικότητα δεν είναι η αναγνώριση των τετελεσμένων, που θα φέρουν μια βολική ταμπέλα, που οι μεν θα τη “διαβάζουν” διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και οι δε συνομοσπονδία. Και στο τέλος αυτό που θα ισχύει είναι η τουρκική εκδοχή, που θα διασφαλίζει τον εσαεί έλεγχο ολόκληρου του νησιού.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.