ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Ιστορικό κείμενο η δήλωση Σεβαστίδη ως απάντηση σε κυβερνητικούς δικαστές»
Sunday
07/03/2021
19:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Τζουμάκας Χρισ. Σεβαστίδης
0

Σχόλιο GMR: Ο κος Χριστόφορος Σεβαστίδης, φαίνεται πως ενδιαφέρεται για Δικαιοσύνη, στον βαθμό που η επικαιρότητα του δίνει συνδικαλιστικούς και πολιτικούς πόντους.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το πώς λησμόνησε (…) την εδώ https://greek-market-research.com/article/kritiki-askoyn-oi-eisaggeleis-gia-ton-neo-poiniko-kodika/ (ανοίξτε διαδοχικά τους συνδέσμους στα σχόλιά μας) μάχη του για πανδικαστικό συνέδριο για την αντισυνταγματικότητα των μνημονίων.

Επίσης, αν θυμόμαστε καλά, προς Αύγουστο 2016 (ίσως 2017) που τον επισκεφθήκαμε και τον πετύχαμε εκείνη την στιγμή να εξέρχεται για μια στιγμή από σύσκεψη, ξαφνιάστηκε που του το υπενθυμίσαμε. “Τώρα είναι διακοπές από Σεπτέμβριο αυτά“.

Πέρασαν οι Σεπτέμβρηδες, νομιμοποιήθηκαν οι Μνημονιακοί χειμώνες, όλο και κάποια επικαιρότητα θα βρίσκει ο κατά Β.Θανου, δικαίως καταγγελτικός Χριστόφορος Σεβαστίδης, αλλά,…, όλο και θα μοιάζει στην κυρία Θάνου.

_.

 

 

 

Στ. Τζουμάκας, 28 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 

 

Ιστορικό κείμενο χαρακτηρίζει ο Στέφανος Τζουμάκας την αποστομωτική απάντηση του πρόεδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε «κυβερνητικούς δικαστές» και όσους την κατηγόρησαν για την ανακοίνωσή της υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Τζουμάκας χολιάζει πως ο κ. Σεβαστίδης «με παρρησία και χωρίς περιστροφές- αποκαλύπτει τα φαινόμενα της παρακμής ενός τμήματος του δικαστικού σώματος .Αποτελεί μάθημα συνταγματικού δικαίου για την υπεράσπιση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και του ποινικού δικαίου για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Μάθημα απέναντι στη κομματοκρατία που διέπει ορισμένους δικαστές και εισαγγελείς. Μάθημα από το λαμπρό παρελθόν των δικαστών της δίκης της δολοφονίας του Βουλευτή Λαμπράκη, της δίκης των βασανιστών μετά τη χούντα, της δίκης των πραξικοπηματιών μετα τη χούντα. Αποτελεί παρακαταθήκη και εφαλτήριο για την εντιμότητα και την αμεροληψία των δικαστών».

Στη δηλώσή του ο κ. Τζουμάκας τονίζει ότι «η πληρεξούσια δικηγόρος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, η μαχόμενη Γιάννα Κούρτοβικ, επεσήμανε ότι ένας κρατούμενος από την στιγμή που διαβαίνει την πόρτα της φυλακής, είναι φορέας δικαιωμάτων και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με επικεφαλής τον Εφέτη Χ. Σεβαστίδη ζήτησε από τα πολιτειακά όργανα να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

»Επιτέθηκαν εναντίον του δικαστές που έχουν γνωστή διαδρομή παράλληλη με πρώην δικαστικούς και μετά υπουργούς της Ν.Δ. . Ορισμένοι φωτογράφιζαν τον εαυτό τους προτάσσοντας την εξουσία έναντι της δικαιοσύνης . Ακολούθησαν και άλλοι που πρωτοστατούσαν παλιά στην ΟΝΝΕΔ Νομικής».

«Το δικαστικό σώμα σε πολλές χώρες προσδιορίζεται από εκείνο το τμήμα των δικαστών- που σωστά το ονομάζουν -του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – συνδεδεμένων με κόμματα εξουσίας και με παράδοση στη μεροληπτική εκδίκαση υποθέσεων , παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τη νομοθεσία, ακολουθώντας πρακτικές της άλλης εξουσίας της εκτελεστικής, των εκάστοτε κυβερνήσεων. Δικαστές όπως ο Σεβαστίδης είναι από την πλευρά της συνταγματικής τάξης και της κοινωνίας» σημειώνει.

 

 

Πηγή: efsyn.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.