ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κουτσούμπας: Να μην κλείσουν οι Σκουριές
Wednesday
04/03/2020
01:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Λίγο αργά είδαμε την ανάρτηση στην “Καθημερινή”, αξίζει όμως να φυλάμε τα ρούχα μας από τους δήθεν κομμουνιστές.

Διαβάζουμε τι δήλωσε ο Μεγαλειότατος Γ.Γ.του “Κόμματος: “Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ούτε λύνει το ζήτημα αυτό το πρόβλημα που λένε δήθεν για το περιβάλλον. Μπορούν να επιβάλουν μέτρα και με την εταιρεία, οποιαδήποτε εταιρεία και σε αυτές τις συνθήκες και κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες στο περιβάλλον“.

Δήθεν, λοιπόν, η προστασία του περιβάλλοντος!

Όμως, το διορθώνει, ο Μεγαλειότατος !

Εντάξει βρε παιδιά, δεν είναι και τόσο δήθεν.

Κάποιο προβληματάκι, πάντα μπορεί να υπάρχει βρε παιδιά με το περιβάλλον!

…οποιαδήποτε εταιρεία…κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες…

Τι λέει γι αυτές τις αισχρές και παροτρυντικές παραβιάσεων της νομοθεσίας (κανονισμό μεταλλείων), συναρτημένες με το εργοδοτικό συμφέρον ασυναρτησίες, ο Μάκης Παπαδόπουλος στέλεχος του “Κόμματος” και εκλεκτός επιστήμονας σε θέματα θεσμικού πλαισίου υγείας, ασφάλειας της εργασίας και διασύνδεσης με το περιβάλλον, θέματα περιβαλλοντικής ρύπανσης και επιπτώσεων από την επιχειρηματική δραστηριότητα; Τι λέει ο κάθε κομμουνιστής για την ανυπαρξία ουσιαστικής δημόσιας και επιστημονικής διαβούλευσης, ηθελημένη ανυπαρξία κρατικού ελέγχου, γι αυτό το τεράστιο, από πλευράς επιπτώσεων, για το περιβάλλον, εγχείρημα;

Βέβαια, έχουμε και το προηγούμενο της μακροχρόνιας ρύπανσης (με σοβαρότατες ασθένειες και θανάτους εργαζομένων και κατοίκων της περιοχές και με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ από την ΔΕΗ παρά τις συστάσεις του ΣτΠ) και γεωλογικής καταστροφής της Δυτικής Μακεδονίας από την ΔΕΗ, με το “Κόμμα” να στηρίζει αυτή την καταστροφή, παρά και την καταδίκη της επιχείρησης από το Δικαστήριο της COMMISSION έπειτα από σχετική προσφυγή του Ι.Μ.Δ.Α. (ΕΔΩ η σχετική απόφαση).

 

._

 

Δημ. Κουτσούμπας, 14 Ιανουαρίου 2016

 

 

 

Αντίθετος με το κλείσιμο των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο οποίος πάντως επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και την εταιρεία για τη στάση τους και είπε ότι θέση του κόμματός του είναι να κρατικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της περιοχής. «Οχι, να μην κλείσουν (τα μεταλλεία), εμείς δεν θέλουμε κανένα εργοστάσιο να κλείσει. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ούτε λύνει το ζήτημα αυτό το πρόβλημα που λένε δήθεν για το περιβάλλον. Μπορούν να επιβάλουν μέτρα και με την εταιρεία, οποιαδήποτε εταιρεία και σε αυτές τις συνθήκες και κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες στο περιβάλλον», είπε συγκεκριμένα στον Vima fm.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε, εξάλλου, τους εργαζομένους να βρίσκονται «κάθε μέρα στους δρόμους», παρομοιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης, κυρίως στο ασφαλιστικό, με μια κηδεία της χώρας στην οποία απλώς συζητείται αν το φέρετρο θα είναι ακριβό ή φθηνό. «Να το βράσω εγώ τέτοιο φέρετρο που αφορά τα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες», είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και τόνισε ότι από το καλοκαίρι και μετά, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστεί «οριστική μετάλλαξη» και κάνουν «τη βρώμικη δουλειά» που δεν θα μπορούσαν να κάνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχουν τμήματα της άρχουσας τάξης που προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιανομή της πίτας».

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.