ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κυνική παραδοχή Γερμανού ΥΠΕΞ: «Εργαλείο βασανιστηρίων η τρόικα»
Sunday
12/04/2020
19:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
0

 

 

newpost, 12 Απριλίου 2020

 

 

 

Η χώρα μας έχει υποφέρει τα πάνδεινα εδώ και δέκα χρόνια από αυτές ακριβώς τις πολιτικές που ο κύριος Μάας αποκαλεί «εργαλεία βασανιστηρίων». Πολιτικές που όμως μας εξανάγκασε να εφαρμόσουμε η Γερμανία, η χώρα δηλαδή της οποίας υπουργός Εξωτερικών είναι ο Χάικο Μάας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, σε συνέντευξή του το Σάββατο στο Der Spiegel είπε κάτι σοκαριστικά αληθινό, που καταδεικνύει τον κυνισμό της κυβέρνησης της χώρας του στην οποία συμμετέχει, αλλά και των άλλων «γερακιών» της λιτότητας στην Ευρώπη.

«Σε αυτή την κρίση [του κορωνοϊού] χρειαζόμαστε ταχεία βοήθεια χωρίς τα “εργαλεία βασανιστηρίων” όπως είναι η τρόικα ή τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Προτείναμε ένα πακέτο άνω των 500 δισ. ευρώ – περισσότερα από ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε μια κρίση ειλικρίνειας.

FM @HeikoMaas in his interview with @derspiegel: “In this crisis, we need rapid help without ‘torture tools’ such as a troika or tough austerity measures. We have proposed a package adding up to over 500 billion euros – more than has ever been activated.” @HeikoMaas [1/2] pic.twitter.com/bH4qnYeAB2

GermanForeignOffice (@GermanyDiplo) April 11, 2020

Μια κρίση ειλικρίνειας, η οποία ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής και ξεγυμνώνει όλους όσους αβάνταραν τη λιτότητα, τις λογικές «there is no alternative», και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ως μέσα για την ανάκαμψη μιας χώρας.

Η χώρα μας έχει υποφέρει τα πάνδεινα εδώ και δέκα χρόνια από αυτές ακριβώς τις πολιτικές που ο κύριος Μάας αποκαλεί «εργαλεία βασανιστηρίων». Πολιτικές που όμως μας εξανάγκασε να εφαρμόσουμε η Γερμανία, η χώρα δηλαδή της οποίας υπουργός Εξωτερικών είναι ο Χάικο Μάας.

Μέλος του SPD -των σοσιαλδημοκρατών δηλαδή- ο κ. Μάας θεωρεί ότι δικαιούται να μιλάει εκ του ασφαλούς, σαν να μην φέρει το κόμμα του μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της Ευρώπης, που την τελευταία εικοσαετία έχει διολισθήσει σε λογικές του «επιβιώνει ο πιο ισχυρός», που αντιμετωπίζει χώρες – μέλη σαν αποδιοπομπαίους τράγους [βλέπε Ελλάδα των μνημονίων], που η λέξη αλληλεγγύη χρησιμοποιείται μονάχα ως επικοινωνιακός όρος και ποτέ ως στην πραγματική της διάσταση. Το κόμμα του, το SPD ήταν αυτό που άνοιξε την κερκόπορτα της βάναυσης λιτότητας -με την ατζέντα 2010 που εφάρμοσε ο τελευταίος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος στη Γερμανία, ο Γκέρχαρντ Στρέντερ. Το κόμμα του ήταν αυτό που συγκυβερνά από το 2013 έως τώρα με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ και στις κρίσιμες στιγμές, όταν η Ελλάδα κραύγαζε ότι δεν αντέχει άλλη λιτότητα, οι Σοσιαλδημοκράτες σφύριζαν αδιάφορα και μας παρέπεμπαν στον Σόιμπλε.

Όχι λοιπόν: Τα «εργαλεία βασανιστηρίων» δεν είναι η αυτοκριτική του SPD και άλλων Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων για τη στάση και τα πεπραγμένα τους στα χρόνια της ευρω-κρίσης όταν στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις τα μνημόνια και μετά είδαν τα ποσοστά τους να καταβαραθρώνονται. Ούτε εμπεριέχει κάποιο ίχνος μεταμέλειας για τα συντρίμμια που άφησαν πίσω οι πολιτικές λιτότητας, για τις οικογένειες που έμειναν στο δρόμο και για τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και αλλού.

Ούτε φυσικά θα κόψει την όρεξη διάφορων επιτήδειων να επιστρέψουν στην προ-κορωνοϊού οικονομική κανονικότητα. Αυτή δηλαδή των μνημονίων, της εξαγοράς «μπιρ παρά» πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων κρατών σε αδυναμία και της απαξίωσης εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Είναι πολύ αργά για δάκρυα κύριε Μάας…

 

Πηγή: newpost.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.