ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μεγάλου: Ακτιβιστές, πληρωμένοι κακοποιοί και τραμπούκοι διακόπτουν τους πλειστηριασμούς
Monday
25/12/2017
12:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Πλειστηριασμοί
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Καλημέρα με Χρόνια Πολλά για την ημέρα Αγάπης Θεού προς τον Άνθρωπο.

Αυτά (μας) “συμβαίνουν” όταν η ΗΘΙΚΗ (μας) ΥΠΕΡΟΧΗ αξιοποιείται μερικώς, Α) και από επιχειρηματολογική άποψη (κυρίως ως προς τα ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ δικαιικά/δικονομικά ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ) Β) και μερικώς από άποψη ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ θέλησης για την απαιτούμενη έναντι τέτοιων καταστάσεων ΕΝΟΤΗΤΑ = το καθοριστικό πολεμοφόδιο (*).

Το ερώτημα που τίθεται από το 2010 είναι:     Για τα παραπάνω Α και Β, υπαίτιος είναι ο “ΚΑΝΑΠΕΣ”, ή τα παραπάνω έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης (ευθύνης ενεργητικής και παθητικής ) ΓΙΑ τον “ΚΑΝΑΠΕ”(;).

(*)  αυτό το πολεμοφόδιο δεν αφορά τυχόν δεδηλωμένους λόγω και έργω υπερασπιστές του ισχύοντος ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ κοινοβουλευτισμού.

Αγαπητοί αποδέκτες, είναι δεκτή προς ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από την G-M-R η γνώμη σας, επ’ αυτού του κρίσιμου ζητήματος, την οποία μπορείτε να εκθέσετε στα comments στο τέλος της ανάρτησης, ή να στείλετε με email προκειμένου να δημοσιεύσουμε.

_.

 

 

 

G-M-R , 25 Δεκεμβρίου 2017

 

 

 

 

Τη βούληση των τραπεζών να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των πραγματικά πρώτων κατοικιών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στο ΒΒC.

Αναφερόμενος μάλιστα στις περιπτώσεις επεισοδιακής διακοπής των πλειστηριασμών, περιέγραψε ότι αυτό συμβαίνει άλλες φορές από τη δράση ακτιβιστών και άλλες φορές με δράστες κάποια «πληρωμένα κακοποιά στοιχεία» και «τραμπούκους».

Στις δηλώσεις του στην οικονομική εκπομπή του BBC Business Daily, ο κ. Μεγάλου πρόσθεσε ότι «οφείλουμε στον εαυτό μας και στη χώρα να αποκαταστήσουμε την πιστωτική κουλτούρα και να διασφαλίσουμε ότι όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και δεν πληρώνουν θα υποχρεωθούν να το κάνουν».

Όπως επισήμανε ο κ. Μεγάλου, «η αποκατάσταση της πιστωτικής κουλτούρας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ώστε να διασφαλιστεί πως η οικονομία λειτουργεί σωστά και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε με τις δράσεις μας».

Αναφερόμενος στη διαδικασία των πλειστηριασμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι «τώρα που η οικονομία αναπτύσσεται και με περισσότερη αισιοδοξία επιστρέφουμε στις αγορές, είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να επικεντρωθούμε στην αποκατάσταση αυτού του σημαντικού μέρους για τη λειτουργία μιας κανονικής οικονομίας».

Ο κ. Μεγάλου, σημείωσε ότι πολλοί από τους φυσικούς πλειστηριασμούς διαταράχθηκαν από ακτιβιστές, αλλά υπήρχαν περιπτώσεις που οι πλειστηριασμοί διεκόπησαν εξαιτίας πληρωμένων κακοποιών στοιχείων και τραμπούκων που δεν επέτρεψαν να διεξαχθούν οι πλειστηριασμοί με νόμιμο τρόπο.

«Ένα από τα πράγματα που επιτυγχάνει ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είναι ότι δεν απαιτείται φυσική παρουσία και επομένως δεν θα είναι εύκολο να διαταραχθεί η διαδικασία. Έχουμε συμφωνήσει με τις άλλες τράπεζες να περιορίσουμε τον αριθμό των πραγματικά, πρώτων κατοικιών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα ακίνητα που θα περιλαμβάνονται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, αλλά αφορούν δάνεια εταιρειών ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Θα είμαστε αρκετά ευαίσθητοι σε αυτήν την κατάσταση, αλλά για να αποφύγουμε τον ηθικό κίνδυνο και για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την πιστωτική κουλτούρα στη χώρα, πρέπει να αναλάβουμε δράση», τόνισε ο κ. Μεγάλου.

«Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία είναι ότι η κουλτούρα πληρωμών έχει χάσει την σημασία της. Οι τράπεζες ήταν πολύ πιο επιεικείς στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων στο μέσον της κρίσης, αλλά τώρα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και την ύφεση. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στη χώρα να αποκαταστήσουμε την πιστωτική κουλτούρα και να διασφαλίσουμε ότι, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και δεν πληρώνουν, είτε μη αποκαλύπτοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία είτε αποφεύγοντας να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να γίνει μια διευθέτηση, θα υποχρεωθούν να το κάνουν», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Πηγή: kathimerini.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.