ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός «κρύβεται» στην καρδιά ασθενών, ακόμη και μετά τον θάνατό τους
Thursday
18/03/2021
11:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19)
0

 

 

 

newsbeast, 17 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Στην καρδιά των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19 «κρύβεται» ο κορονοϊός, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Modern Pathology.

Η έρευνα ρίχνει φως στο πως η COVID-19 καταστρέφει την ανθρώπινη καρδιά και αναζητά θεραπείες που μπορούν να αναχαιτίσουν την κατάσταση.

Οι ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι, στα τρία τέταρτα των ατόμων που χάνουν της ζωής από επιπλοκές λόγω Covid, ο κορονοϊός «φωλιάζει» μέσα στον καρδιακό μυ.

Επίσης, από την ανάλυση προκύπτει ότι τα άτομα αυτά είναι πιο πιθανό, συγκριτικά με τους ασθενείς που η καρδιά τους έχει μείνει ανέπαφη από τον SARS-CoV-2, να έχουν καρδιακές αρρυθμίες προτού πεθάνουν.

Οι ερευνητές είχαν παρατηρήσει από την αρχή της πανδημίας ότι οι ασθενείς με COVID-19 είχαν καρδιακές βλάβες, όπως αυξημένα επίπεδα τροπονίνης ή φλεγμονές στον «σάκο» που περιβάλλει την καρδιά, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εντοπίσουν το κατά πόσο η βλάβη οφειλόταν σε αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στην αρρώστια.

Ο Δρ. Τζέιμς Στόουν και οι συνεργάτες του ανέλυσαν περίπου 100 τμήματα καρδιακού ιστού, περισσότερα από 20 δείγματα από κάθε έναν από τους 41 ασθενείς που είχαν εστιάσει. Ο κορονοϊός «κρυβόταν» στις καρδιές 30 ασθενών, όσων είχαν υποστεί κολπική μαρμαρυγή.

Παραμένει ασαφές αν ο ιός επιτίθεται απευθείας στην καρδιά, με τους επιστήμονες να εικάζουν ότι ο SARS-CoV-2 έχει πιθανόν εισβάλλει αρχικά σε άλλο σημείο του σώματος και εν συνεχεία έχει «ταξιδέψει» ως την καρδιά.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.