ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Ο Παγκόσμιος Μίκης Θεοδωράκης… στο κατώφλι των καιρών» σε live streaming μετάδοση
Saturday
13/02/2021
20:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μίκης Θεοδωράκης
0

Ο Νίκος Θεοδωράκης εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια πολύ ιδιαίτερη διαδικτυακή συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη σε παγκόσμια live streaming μετάδοση το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου (η συναυλία θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες). Ο Νίκος Θεοδωράκης πριν 2 χρόνια ίδρυσε το Mikis Radio, ένα ραδιόφωνο που εκπέμπει σε όλο τον κόσμο παίζοντας αποκλειστικά τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε αυτή τη συναυλία συμμετέχει ορχήστρα που αποτελείται από 9 εξαιρετικούς μουσικούς, η οποία έχει σκοπό την μελέτη και ανάδειξη των γνωστών και άγνωστων έργων του συνθέτη, με μαέστρο τον Τεό Λαζάρου, στενό συνεργάτη του συνθέτη επί 14 χρόνια.

Με τη συναυλία αυτή ο Νίκος Θεοδωράκης θέλει με αφετηρία την Ελλάδα να ταξιδέψει τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, να φέρει κοντά τους Ομογενείς με την Ελλάδα που τόσο αγαπούν, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας είναι η μουσική. Θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη μέσα από τα οποία μεταφέρεται όλη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και η αγάπη για τη ζωή.

Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη έχει αναγνωριστεί παγκόσμια ως κάτι βαθιά Ελληνικό και ταυτόχρονα οικουμενικό. Έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην Ελληνική και Παγκόσμια Πολιτισμική κληρονομιά, καθώς η μουσική του είναι συνυφασμένη με όλες τις πτυχές της ζωής και με κάθε άνθρωπο.

Δείτε το τρέιλερ:

https://www.zougla.gr/politismos/mousiki-politismos/article/o-pagosmios-mikis-8eodorakis-sto-katofli-ton-keron-se-pagosmia-live-streaming-metadosi

Από τις συμφωνίες, την μουσική δωματίου, την κινηματογραφική μουσική στη μελοποίηση σημαντικών ποιητών από όλο τον κόσμο. Οι διαφορετικές πτυχές του συνθέτη παρουσιάζονται στη συναυλία.

Το 2021, χρονιά που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ενωνόμαστε με μια φωνή και τραγουδάμε τα τραγούδια του παγκόσμιου Μίκη Θεοδωράκη, του μεγαλύτερου σύγχρονου Έλληνα συνθέτη.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες στη σελίδαhttps://page.inplayer.com/mikisradio/

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο σύλλογο “Φλόγα”, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Συντελεστές:

Νίκος Θεοδωράκης:Τραγούδι
Νατάσα Μωυσόγλου:Τραγούδι, φωνητικά

Τεό Λαζάρου:Διεύθυνση Ορχήστρας, κιθάρα, φωνητικά
Γιώργος Αναστασόπουλος:Πιάνο
Αρετή Κοκκίνου:Κιθάρα
Λευκή Κολοβού:Βιολοντσέλο
Άγγελος Κουλούρης:Κοντραμπάσο
Λευτέρης Λαζάρου:Μπουζούκι
Θέμης Μαρτέκας:Κρουστά
Καλλικράτης Μπουρδάρας:Βιολοντσέλο
Γιάννης Τόλιος:Μπουζούκι

Σκηνοθεσία, Βιντεοσκόπηση:Αντώνης Τσάβαλος
Παραγωγή: VivaceProductions, (vivaceproductionsgr@gmail.com)

 

δείτε ΦΩΤΟ και τρέιλερ της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

Πηγή: zougla.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.