ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Πενταμερή: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας
Thursday
29/04/2021
01:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ακούτε φιλοαμερικανονατοϊκοί πατριώτες;;;

Μπα, φωνή βοώντος εν τη ερήμω… .

Ακούτε διαδηλωσίες https://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/ ; (Γράψτε λάθος αυτοί τρέφονται από την ύπαρξη λαϊκοταξικών και εθνικών δυστυχιών).

Τον λόγω έχουΜΕ πλέον, οι μη “επώνυμοι”, οι “ας αναγνωριστούμε μεταξύ μας”, οι μη δημοσιολογούντες, οι μη κομματικά εξαρτώμενοι, οι μη ιδιοτελείς, οι μη εγωκεντρικοί, οι επιθυμούντες Δημοκρατία-Δίκαιο, οι έχοντες ακουστά την λέξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΘΕΛΗΣΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

_.

 

 

 

NewsPost 27 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κύπρου συνάντησε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλωσορίζει την έναρξη της άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο που ξεκίνησε κατόπιν πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια διευθέτηση για την επανένωση του νησιού στη βάση μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, όπως και την ευρύτερη περιοχή».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κύπρου συνάντησε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια. Στις εν λόγω επαφές, τον Κύπριο Πρόεδρο συνόδεψαν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Κυριάκος Κούρος, οι Παντελής Παντελίδης, Αδριανός Κυριακίδης, Κωνσταντίνος Κόμπου και Άρης Κωνσταντινίδης. Από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών, στις συναντήσεις παρακάθονται, εκτός από τον Αντόνιο Γκουτέρες, η ειδική του απεσταλμένη, Τζέιν Χολ Λουτ, η βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο και η ειδική του αντιπρόσωπος στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Νωρίτερα, ο Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Σημειώνεται πως οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν δηλώσεις πριν από το τέλος των επαφών ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές. Στην Πενταμερή μετέχουν οι ηγέτες της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας (εγγυήτριες δυνάμεις) και ο ΓΓ του ΟΗΕ. Η ΕΕ έχει αποκλειστεί, λόγω των αντιδράσεων της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς που μαζί με την Βρετανία ανάγκασαν τον Αντόνιο Γκουτέρες να μην απευθύνει πρόσκληση στον Ζοζέπ Μπορέλ.

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.