ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πέθανε ο “άνθρωπος του Ωνάση”
Saturday
01/05/2021
22:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αριστ. Ωνάσης Παύλ. Ιωαννίδης
0

Σχόλιο GMR: Ένας δημιουργικός Ελληνας! Σοβαρός, Ηθικός, Δημιουργικός, Πατριώτης και Άνθρωπος. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ!

_.

 

 

SLPress-Ειδήσεις, 1 Μαίου 2021

 

 

 

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο Παύλος Ιωαννίδης, έμπιστος του Αριστοτέλη Ωνάση και ισόβιο μέλος του ΔΣ του ιδρύματος Ωνάση. Γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1924 και εργάσθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία αρχικά ως αρχιεκπαιδευτής, γενικός αρχιχειριστής, διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης και τελικά γενικός διευθυντής.

Με τη διαθήκη του, ο Αριστοτέλης Ωνάσης τον όρισε ισόβιο μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος όλων των εταιρειών της Χριστίνας Ωνάση, ένας από τους εκτελεστές της διαθήκης της, καθώς και μέλος της επιτροπής διαχείρισης της περιουσίας της ανήλικης κόρης της, Αθηνάς. Είχε μεγάλη πικρία για “όσα έφαγε” ο Τιερί Ρουσέλ από την Χριστίνα, αλλά και για την αποξένωση από την Αθηνά.

Την 1η Ιουλίου 2005 ανακηρύχθηκε επίτιμος αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Έγραψε τη βιογραφία “Κι αν δεν είσαι… θα γίνεις”, για τον Αριστοτέλη Ωνάση (εκδ. Α.Α. Λιβάνης, 2007).

Το 1943 έλαβε μέρος στην Αντίσταση, αρχικά με την ομάδα του “Νικηφόρου” του ΕΛΑΣ και, εν συνεχεία, με τη FΟRCE 133, μια Συμμαχική μονάδα που δρούσε στα βουνά της κατεχόμενης Ελλάδας. Τον Ιούνιο του 1944, κατόπιν εντολής του Συμμαχικού αρχηγείου της Μέσης Ανατολής, διέφυγε από την Ελλάδα μαζί με δύο Άγγλους αξιωματικούς και, μέσω Τουρκίας, έφτασε στο Κάιρο. Εκπαιδεύτηκε το 1944 ως πιλότος καταδιωκτικών αεροπλάνων στο εκπαιδευτικό κέντρο της RAF στη Νότια Ροδεσία και υπηρέτησε στην Ελληνική Βασιλική Αεροπορία (Ε.Β.Α.) μέχρι το 1947.

Τιμήθηκε για ανδρεία κατά τη διάρκεια του πολέμου από τον Βασιλέα της Αγγλίας Γεώργιο ΣΤ ́ με το King’s Medal fοr Cοurage (K.M.C.) της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και με δίπλωμα τιμής από τον Άγγλο Στρατάρχη Lοrd Alexander. Τις διακρίσεις αυτές επέστρεψε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στον Charles Peake, Άγγλο Πρέσβη στην Αθήνα, στις 10 Μαΐου 1956, επειδή οι Βρετανοί απαγχόνισαν τους Κύπριους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, Καραολή και Δημητρίου, «ως στερούμενες οιασδήποτε αξίας δεδομένου ότι και αυτοί πολέμησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας τους».

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.