ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν
Sunday
13/12/2020
15:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ζισκάρ ντ' Εστέν
0

Σχόλιο GMR: Ωστόσο, την εποχή των μνημονίων (Μάιος του 2011) είχε ζητήσει με δηλώσεις του να αφεθεί η Ελλάδα να πτωχεύσει: «Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της», δήλωσε.

Δείτε επίσης

19.02.2015, Λυκοφιλίες, από Αντα Ψαρρά

29 Ιουλ 2011, Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν: Η ελληνική υπόθεση δεν είναι πρόβλημα του ευρώ

ΤοΒΗΜΑ Team, 3 Δεκεμβρίου 2020, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Ο φιλέλληνας ηγέτης και ο ρόλος του στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ–Η φιλία του με τον Καραμανλή

13/3/2015| Newsroom| Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Η Ελλάδα σε καλύτερη θέση χωρίς το ευρώ

13/9/2012 | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ανατολής δεν έπρεπε να την δεχθούμε στην Ευρώπη

6.7.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB, «Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα» προτείνει ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν

_.

 

 

 

efsyn_gr, 13 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

 

Πλήρης ημερών (2 Δεκεμβρίου 2020) έφυγε από τη ζωή ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από τις 27 Μαΐου του 1974 έως τις 21 Μαΐου του 1981. Ο ντ’ Εστέν που πέθανε σε ηλικία 94 ετών (είχε γεννηθεί στις 2 Φεβρουαρίου του 1926), είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στη δυτική Γαλλία, με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε ηλικία 33 ετών διορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών, ενώ το 1962 (μόλις 36 ετών) αναβαθμίστηκε σε υπουργό Οικονομικών και έγινε ο νεαρότερος Γάλλος υπουργός σε αυτό το πόστο.

Ο ίδιος ακολούθησε κεντροδεξιά πολιτική και προώθησε τη σύσφιξη των σχέσεων Γαλλίας – Γερμανίας, καθώς και την ένταξη της Βρετανίας στην ΕΟΚ, όντας υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αν και συντηρητικός πολιτικός, εφάρμοσε κάποια μέτρα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της Γαλλίας, προωθώντας μεταξύ άλλων το συναινετικό διαζύγιο και νομιμοποιώντας τις αμβλώσεις.

Έχασε τις προεδρικές εκλογές του 1981 από τον Φρανσουά Μιτεράν. Υπήρξε καλός φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού και προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και είχε στηρίξει την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Ωστόσο, την εποχή των μνημονίων (Μάιος του 2011) είχε ζητήσει με δηλώσεις του να αφεθεί η Ελλάδα να πτωχεύσει: «Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της», δήλωσε.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με τη δικαιοσύνη, καθώς η 37χρονη Αν-Κατρίν Στράκε, δημοσιογράφος της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης WDR, τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά στα τέλη του 2018.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν εισήχθη στις 16/11/2020 σε νοσοκομείο της πόλης Τουρ στη δυτική Γαλλία. Στις 14 Σεπτεμβρίου είχε μπει πάλι σε νοσοκομείο (στο Ζορζ Πομπιντού του Παρισιού), όπου νοσηλεύτηκε για σύντομο χρονικό διάστημα με ελαφρά πνευμονική λοίμωξη.

 

 

Πηγή: efsyn.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.