ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τα πολεμοφόδια…..
Friday
09/03/2018
02:22 GMT+2
Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

 

 

G-M-R, 932018

 

Τα πολεμοφόδια (*)

Τα πολεμοφόδια, τα πολεμοφόδια  κατά, των δημαγωγών, των μαριονετών, των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, σύντροφε Στάθη και λοιποί συναγωνιστές, να τα ονοματίσουμε, να τα αξιολογήσουμε, να τα αξιοποιήσουμε, να οργανωθούμε με αυτά:
– Είναι οι ΠΟΛΛΕΣ, σκέψεις, αναλύσεις, τεκμηριώσεις, προτάσεις, καταγγελίες, επιθέσεις, κατά της Κυβέρνησης .

Είναι ΟΜΩΣ ΚΑΙ οι σκέψεις, οι αναλύσεις, οι τεκμηριώσεις, οι προτάσεις, οι καταγγελίες, οι επιθέσεις, κατά ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ( Γ. Κασιμάτης, Α. Δημητρόπουλος, JUSTICEFORGREECE, ΟΛΓΑ-ΤΑΝΥΑ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ, G-M-R, κλπ) .
– Είναι (
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ!) οι επιθέσεις ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ (αγωνιστικές, δικονομικές, επιστημονικές ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ).
– Είναι οι χωρίς ιδιοτέλεια, παρά με κίνδυνο μόνο, αντιστεκόμενοι (συνήθως μη αρεστοί στους υποστηρικτές του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού).
– Είναι οι
προσπάθειες για αντιστασιακές-απελευθερωτικές-αλληλέγγυες (ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ/ΔΙΚΑΙΪΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ (από πλευράς μας ΕΔΩ http://greek-market-research.com/articles_cat/protasi-apeleftherwtikis-synergeias/, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΔΩ ).

Δεν χτυπάμε σύντροφε Στάθη και λοιποί σύντροφοι τους δημαγωγούς, τις μαριονέτες, τους ενόχους εσχάτης προδοσίας, προσφέροντας επίφαση, δημοκρατικής (και διαρκώς προεκλογικής), λειτουργίας.

Αναμένουμε αλληλέγγυες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

(*) Τo ανωτέρω κείμενο είναι ολόκληρο το σχόλιο μας σε ανάρτηση άρθρου του “Στάθη”

Τριλογία αντιμνημονιακού δημοκρατικού διαλόγου (περί παιδείας πεπαιδευμένων ο επίλογος)
Wednesday
30/09/2020
12:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας
0

G-M-R, 30 Σεπτεμβρίου 2020

 

Ως  “Τριλογία”  καταθέτουμε τις τρεις πρόσφατες ανοιχτές επιστολές που η G-M-R έστειλε με email στους κ.κ.

Γ. Μαργαρίτη,

Κ. Γρίβα,

Σ. Λυγερό,

με κοινοποίηση στους κ.κ. Γ. Σαχίνη, Βασ. Ασημακόπουλο, Γεώρ. Σκλαβούνο, Λουκά Αξελό, Δημ. Καλτσώνη, Σπ. Λαβδιώτη, Θεόδ. Μαριόλη, Μίκη Θεοδωράκη, Ανδρ. Δημητρόπουλο, Δημ. Χαλυβόπουλο, Στ. Βιδάλη, Γιάγ. Ανδρεάδη, Γιώρ. Τριανταφυλόπουλο, Κώσ. Παπουλή, Λαοκρ. Βάσση, Π. Πιζάνια 


ΤΟ SAVOIR VIVRE !!  και λίγα ακόμα προβλήματα εκ του αντιμνημονιακού πολιτικαντισμού και εκ της “αδέσμευτης και ανεξάρτητης” δημοσιογραφίας:

1) — Επ’ αυτής της τριλογίας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε (όπως προκύπτει και από τις τεκμηριώσεις εντός των link της τριλογίας) την αδιαπραγμάτευτη ιδεολογικοπρακτική κομματική (όλων των αντιμνημονιακών κομμάτων) συν-εισφορά στην δημοκρατική επίφαση του “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού. Η Τριλογία ΔΕΝ αποκλείει κοινοβουλευτική παρέμβαση(ΚΠ), όμως τέτοια ΚΠ, ΚΑΤΟΠΙΝ σημαντικής, αποδόμησης, κλονισμού, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ των ΥΠΑΙΤΙΩΝ, δημιουργίας ΡΗΓΜΑΤΩΝ σε ΜΜΕ, Δικαιοσύνη, νομικό κόσμο, οικονομολόγους, Διεθνές σκηνικό, και οπωσδήποτε ΚΠ παλλαϊκού αντιστασιακού-απελευθερωτικού-αναγεννητικού-δημοκρατικά οργανωμένου(*) Μετώπου το οποίο θα έχει συμβάλλει στην αναφερθείσα αποδόμησης, κλονισμού, αποδυνάμωσης, κλπ των υπαιτίων.

(*) στην Τριλογία βλέπετε την “δ.ά.δ.α.” ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ.

2) — Επί των επιστολών μας ελάβαμε μια μόνον απάντηση και αυτήν έμμεση μεν, σαφέστατη δε, από την εδώ ανάρτηση άρθρου του κου Σταύρου Λυγερού, επί της οποίας και το σχετικό σχόλιο της G-M-R.

3) — Ο ΕΥΡΩΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ! (εδώ)

4) — Για Πανδημία-Χρεοκρατία ορίζει η Δικαιοσύνη, άλλως η συνενεργοποίηση του άρθρου 120Σ

 

 

 

Υποταγή ή αντίσταση; – Το στρατηγικό διακύβευμα στα ελληνοτουρκικά [3′:26”]
Tuesday
29/09/2020
23:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR:

 

Τριλογία αντιμνημονιακού δημοκρατικού διαλόγου (περί παιδείας πεπαιδευμένων ο επίλογος)

 

 

Κύριε Σταύρο Λυγερέ (κ. Γιώργο Σαχίνη και παραλήπτες των δύο προηγούμενων επιστολών),

Επειδή θεωρούμε πως η δημοσιογραφία δεν διαφέρει ως προς τις πατριωτικές της υποχρεώσεις από την υπόλοιπη κοινωνία, πιστεύουμε πως οφείλει (η δημοσιογραφία) να συνταχθεί με την υπόλοιπη κοινωνία, με τον σκοπό  που προτείνετε αλλά κατ’ αντίστροφη σειρά από την προτεινόμενη (“… προσαρμογή όχι μόνο του κράτους, αλλά και της κοινωνίας…“), άλλως θα μιλάμε για δημοσιογραφική κριτική στήριξη του “τι κι αν είναι Κατοχή” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού, πιο κομψά, για στήριξη της “μετά μνημονιακής και εθελοεκχωρητικής “εθνικού χώρου και κυριαρχίας” (https://slpress.gr/ethnika/pos-o-dendias-ekane-simaia-to-diethnes-dikaio-kai-to-kakopoiise/), “κανονικότητας”.

Προς τούτο, σας διαβιβάζουμε ως πατριωτική συν-εισφορά για κάθε ενδεχόμενη αξιοποίηση, την παρακάτω προς κο Κ.Γρίβα πρόταση/στάση ζωής/ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σύνθεση τεκμηριώσεων, καταγγελιών, προτάσεων, ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ συντελεστών της επιστήμης και της διανόησης, που περιλαμβάνει και επιστημονικούς  και δημοσιογραφικούς προβληματισμούς από το SLpress, αλλά, με ειδοποιό διαφορά, την “προσαρμογή” της κοινωνίας στις ανάγκες (της) αντίστασης ενάντια στα προαναφερόμενα ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ,  στα οποία κατ’ επανάληψη αναφέρεσθε.

Κύριε Λυγερέ, το Σάββατο (26/9/2020 ΣΚΑΪ/ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΑΡΕΑ” ώρα 11:08) ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης δήλωσε (για πολλοστή φορά εντός της εβδομάδας), “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ“, δήλωση που εντάσσεται στην κυβερνητική και ποικιλοτρόπως (κυρίως μέσα από κριτική στήριξη) δημοσιογραφική/διανοουμένων, γραμμή συνέχισης ως “there is no alternative” της εκχώρησης οικονομικής, εδαφικής, εθνικής, κυριαρχίας, γραμμή που επ’ ουδενί επιδέχεται “προσαρμογή του κράτους” (ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ-ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟ) στην αντίσταση που προτείνετε(1).

Αποκαλυπτικό της άρνησης να εμφανίσουν ψήγματα αξιοπρέπειας(1),  βλέπετε στο άρθρο για συμφωνίες με Ιταλία-Αίγυπτο : “ΑΟΖ ακούμε και ΑΟΖ δεν βλέπουμε – Μια πονεμένη ιστορία(Καρυώτης Θεόδωρος, 5 Αυγούστου 2020)

 

Γράφει λοιπόν ο Θ. Καρυώτης (και όμως η κυβέρνηση ενήργησε τα αντίθετα): Έχουμε αρχίσει να συζητούμε για την ΑΟΖ, αλλά ουσιαστικά ΑΟΖ δεν βλέπουμε! Κάναμε πρόσφατα την πρώτη μας οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία, που όμως άφησε μια πικρή γεύση, διότι επιτρέψαμε στους Ιταλούς να ψαρεύουν κοντά στα νησιά μας (ενώ ο κύριος λόγος που δημιουργήθηκε η ΑΟΖ ήταν για την προστασία της αλιείας των παράκτιων κρατών)! Η πρώτη οριοθέτηση ΑΟΖ έπρεπε να είχε γίνει με την Κύπρο και όχι με την Ιταλία.

    Προτεραιότητα η ΑΟΖ με την Κύπρο
Η επόμενη, τώρα, πρέπει να είναι με την τραγική Κύπρο και όχι με την Αίγυπτο, γιατί οι Αιγύπτιοι γνωρίζουν ότι βιαζόμαστε και απαιτούν πράγματα που δεν πρέπει να αποδεχτούμε. Έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα με την Αιθιοπία και ένα πρόβλημα με την Τουρκία στη Λιβύη και δεν θέλουν να ανοίξουν ένα άλλο μέτωπο με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν δέχονται την επήρεια του Καστελλόριζου, ούτε και τη μέση γραμμή.

Έτσι απαιτούν από τους Έλληνες να γίνει μια τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ, ώστε να φαίνεται έτσι ότι διαθέτουν θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, χωρίς όμως να έχει η Ελλάδα με την Κύπρο! Η UNCLOS δεν επιτρέπει τμηματική οριοθέτηση, αλλά φαίνεται ότι η Αθήνα θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την οριοθέτηση, για να μπει σφήνα στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να καταγγέλλουμε μια παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας προβαίνοντας σε μια δική μας!

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κύριε Λυγερέ (και κύριε Σαχίνη),

Θεωρούμε πως εσείς και ο κύριος Γιώργος Σαχίνης έχετε την δυνατότητα να παίξετε έναν ουσιαστικό, δημοσιογραφικά επιστημονικό ρόλο, για τον από επιστημονική, δικαιϊκή, ταξική άποψη διαχωρισμό των “tina” δημοσιογραφικών-επιστημονικών επιλογών, από τις αντίστοιχες (προσθέτοντας και το αγωνιστικών) επιλογές “μιας πατριωτικής επανάστασης” (https://slpress.gr/politiki/rafale-h-large-ellada-psonizei-apo-ta-akriva-quot-magazia-quot/ ), με την συντεταγμένη συμβολή των πνευματικών ανθρώπων-αντιμνημονιακών πατριωτών συνεργατών του slpress (όπως άλλωστε άριστα συντεταγμένη λειτουργεί η φιλο ΕΕ/ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ κατεστημένη ιντελιγκέντσια).

Μπορούμε να το ορίσουμε και διαφορετικά, αναμένουμε από την παιδεία των πεπαιδευμένων, ΣΤΑΣΗ ΟΔΗΓΗΤΗ(2) (σχετικά και εδώ: http://greek-market-research.com/article/ta-8-stadia-anodoy-kai-ptosis-ton-politismon-se-poio-stadio-vrisketai-i-ellada/ ) .

 

Είμαστε στην διάθεσή σας επί του υλικού της προς κο Κ. Γρίβα επιστολής μας, όπως και αυτού της ιστοσελίδας μας.

———————-

(1) μόνο ως ρητορικό σχήμα γίνεται δεκτό το “προσαρμογή όχι μόνο του κράτους, αλλά και της κοινωνίας…, όπως και το περί “ψηγμάτων αξιοπρέπειας”, εδώ:  http://greek-market-research.com/article/otan-i-aytogeloiopoiisi-kryvetai-piso-apo-tin-apoklimakosi/

(2)

      α) http://greek-market-research.com/article/christoygenna-perisyllogis/

      β) “ΕΙΡΗΝΗ!, ΕΙΡΗΝΗ!”

Δεν είμ’ εγώ σπορά της Tύχης
ο πλαστουργός της νιας ζωής
Εγώ είμαι τέκνο της  Ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής

Δεν κατεβαίνω από τα νέφη
γιατί δε μ’ έστειλε κανείς
Πατέρας, τάχα παρηγόρια
για σένα, σκλάβε, που πονείς.

Ουράνιες δύναμες, αγγέλοι,
κρίνα, πουλιά και ψαλμουδές-
τίποτα! Εμένα παραστέκουν
οι θυμωμένες σας καρδιές.

Εγώ του καραβιού γοργόνα
στ’ ορθόπλωρο καράβι μπρος.
Απάνω μου σπάνε φορτούνες
κι άγριος ενάντιά μου καιρός.

Άκου, πως παίρνουν οι αγέρες
χιλιάδων χρόνων τη φωνή!
Μέσα στο λόγο το δικό μου
όλ’ η ανθρωπότητα πονεί.

Ω! πως τον παίρνουν οι αγέρες
και πως φωνάζουμε μετά
άβυσσοι μάβροι, τάφοι μάβροι
ποτάμια γαίματα πηχτά!

Μέσα στο νου και στην καρδιά μου
αιώνων φουντώσανε ντροπές
και την παλάμη μου αρματώνουν
με φλογισμένες αστραπές.

Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες!
Όχι μονάχα οι ζωντανοί –
κ’ οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε
σε μια αράδα σκοτεινή.

Μα κι όσοι αγέννητοι, χιλιάδες
άπλαστοι ακόμη με βλογούν
κι όλοι ακουμπάνε τα σπαθιά τους
απάνω μου και τα λυγούν.

Δε δίνω λέξεις παρηγόρια
δίνω μαχαίρι σ’ ολουνούς
καθώς το μπήγω μες το χώμα
γίνεται φως, γίνεται νους.

Όθε περνά, γκρεμίζει κάτου
σαν το βοριά, σαν το νοτιά
όλα τα φονικά ρηγάτα
θεμελιωμένα στην ψεφτιά.

Κ’ ένα στηλώνει κι ανασταίνει
τό να βασίλειο της Δουλειάς
(Ειρήνη! Ειρήνη!) το βασίλειο
της Πανανθρώπινης Φιλιάς.

._

 

 

 

Στ. Λυγερός, 23 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

Ο πυρήνας της ελληνοτουρκικής διένεξης δεν είναι αν η Άγκυρα πάρει περισσότερη ΑΟΖ από όση δικαιούται. Ούτε καν κάποιες βραχονησίδες. Το στρατηγικό διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο, υπαρξιακό για την Ελλάδα,

Ακούστε το ηχητικό σχόλιο του Σταύρου Λυγερού

 

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Που οδηγεί το σύνδρομο του ικέτη – Το σενάριο μίνι πόλεμος υπό διεθνή εποπτεία
Friday
18/09/2020
12:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Γιώρ. Μαργαρίτης ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
0

Σχόλιο GMR:

Ανοιχτή επιστολή προς τον κο Γεώργιο Μαργαρίτη και τους “84” (Εστάλη αντιπροσωπευτικά, στους κκ Ασημακόπουλο Βασίλη, Μαργαρίτη Γεώργιο, Σκλαβούνο Γεώργιο).

Σεβαστοί επιστήμονες-διανοούμενοι,

επισημαίνοντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις (βλέπετε στο τέλος ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ) σας στέλνουμε την παρακάτω ανάρτηση μας / σχόλιο/ επιστολή μας προς υμάς για την αντιμετώπιση της παντοειδούς εθελοεκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

 

– Η ουσία του άρθρου του Γεωργίου Μαργαρίτη, βρίσκεται στο ότι οι ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (και η Βουλή), καθ-οδηγούνται, επιζητώντας κυριολεκτικά, είτε άμεση συνθηκολόγηση (συνθηκολόγηση προετοιμασμένη από την εθελοεκχωρητική εθνικής κυριαρχίας, συμφωνία με την Αίγυπτο), είτε κατόπιν “μίνι πολέμου”, δηλαδή κατόπιν Τουρκικής πολεμικής ενέργειας, η οποία θα προκαλέσει στην Ελλάδα είτε θύματα, είτε απώλεια βραχονησίδων κατ’ ελάχιστον, παράλληλα με την έναρξη γεωτρήσεων στα “θαλάσσια οικόπεδα” της πάλαι ποτέ (προ της Συμφωνίας με την Αίγυπτο) ισχύουσας Ελληνικής ΑΟΖ:

…φέρνοντας πιο κοντά ή τη συνθηκολόγηση, ή τον πόλεμο, ως μέσο για να πλασαριστεί στον ελληνικό λαό η συνθηκολόγηση. Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, θα μπορούσαμε ίσως να υποθέσουμε ότι μπροστά στους τοίχους του αδιεξόδου που περικλείουν πλέον ασφυκτικά την ελληνική πολιτική, θα ήταν ίσως για τις ελληνικές πολιτικές ελίτ και την άρχουσα τάξη καλοδεχούμενη διέξοδος ένας “υπό διεθνή εποπτεία” μίνι πόλεμος. Μετά από αυτόν θα μπορούσε να διαπραγματευθεί ελεύθερα πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα θα μπορούσε πριν από αυτόν.

Επισημαίνουμε, με την εύστοχη συνδρομή του Γ. Μαργαρίτη, το που βρίσκεται η ουσία, διότι από εκεί προκύπτει και η κάθε πρόταση αντιμετώπισης της κατάστασης. Φυσικά, στα δεδομένα της σκέψης μας, διατηρούμε ΚΑΙ την κάθε κυβερνητική και κομματική συμπεριφορά, επί του Κυπριακού προβλήματος, επί της ένταξης στο ευρώ, επί του εθελογκριζαρίσματος του Αιγαίου μέσω της ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ των Ιμίων, επί της Μνημονιακής πολιτικής, επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, επί της απόπειρας δολοφονίας Καραμανλή και επί της δολοφονίας Τσαλικίδη (τα δύο τελευταία “έχουν σβηστεί” από τον αντιπροσωποκοινοβουλευτικό χάρτη).

– Επίσης επισημαίνουμε, πως το άρθρο απευθύνεται προς τους κυβερνώντες, απευθύνεται όμως εμμέσως (αλλά σαφώς) και σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, ως μέρος του ιδίου, εν δυνάμει κυβερνητικού, προβλήματος.

– Αποκλείσαμε την περίπτωση αυτό το άρθρο να απευθύνεται προς τον λαό, διότι ο κος Γ. Μαργαρίτης, ως μέλος του ΚΚΕ, δεν θα πρότεινε ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΔΕΣΗ στο ΝΑΤΟ (στην περίπτωση επιτυχίας της πρότασής του), μέσω απειλής αποχώρησης από το ΝΑΤΟ.

– Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και επειδή ως G-M-R στα ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ/ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ πλαίσια και της στρατηγικής μας και των ενεργειών μας (εδώ αντιμνημόνιο “αντιμνημόνιο” και το κράτος του κράτους), δεν επιλέγουμε (ως “αδιστάκτως αδύνατες” επιλογές), ούτε διάλογο με τους κυβερνώντες (“δημοκρατικός διάλογος”(1), δεν γίνεται με ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ εγκλημάτων αλλά με τον λαό, όπου περιλαμβάνονται οπωσδήποτε, ίσως και ως πρώτη προσέγγιση, ανιδιοτελείς εργάτες της σκέψης), ούτε πρόταση απειλής αποχώρησης από το ΝΑΤΟ (με συνεπαγόμενο “επιθυμητό”, μαζί με την επιθυμητή μέσω νατοϊκών παρέμβασης, αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, με επακόλουθο ΚΑΙ την βαθύτερη πρόσδεση στο ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα με έμμεση αν όχι άμεση προτροπή προς τον λαό, “στο ΝΑΤΟ είναι η θέση μας”, θέση ασύμβατη με τον Ελληνικό Πολιτισμό εδώ Ελληνική Ταυτότητα ή Ελληνική Συνείδηση).

  • Η G-M-R επιλέγει (σταθερά από συστάσεως της) συνδυασμό αρχών-στρατηγικής-τακτικών κινήσεων, με οδηγό την “δ.ά.δ.α.” Δημοκρατίας-Αλληλεγγύη-Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας, αποτυπομένων και στην προαναφερθείσα (αντιμνημόνιο “αντιμνημόνιο” και το κράτος του κράτους) ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ(2) πρόταση μας.

 

 

Επισυνάπτουμε το παρακάτω λινκ, όπου με το σχόλιο μας θεωρήσαμε απαραίτητο να επισημάνουμε το τι εξυπηρετούν, από το επίπεδο της Εθνικής “εγγενούς ανισότητας των μερών”, ως το επίπεδο της διεθνικής ανισότητας Ιμπεριαλισμού & Χρεοκρατίας – Εθνικών Κρατών, οι υπερασπίσεις α) του Α(=μη)-ταξικού και β) του “γαλάζιου δια-ταξικού”:

http://greek-market-research.com/article/i-aristera-os-therapainida-tis-diethnoys-ton-agoron/

Επισυνάπτουμε επίσης τα παρακάτω links όπου τα άρθρα και τα σχόλια νομίζουμε πως παρουσιάζουν ενδιαφέρον, εντός μιας πολυσύνθετης (από πλευράς διακίνησης απόψεων) αλλά αδιέξοδης (από πλευράς θέλησης σύγκρουσης με τα κακώς κείμενα) πραγματικότητας.

http://greek-market-research.com/article/oi-dianooymenoi-kai-o-koyvas-tis-quot-genikis-eleytherias-quot/

http://greek-market-research.com/article/mono-ta-ethni-poy-apodechontai-to-risko-toy-polemoy-mporoyn-na-ton-apotrepsoyn/

Τέλος, δηλώνουμε πως ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ (και σε αυτή την κατεύθυνση οι προτάσεις και δράσεις μας) ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, με τα παρακάτω υπογραμμισμένα σημεία, από την εδώ http://greek-market-research.com/article/rafale-h-large-ellada-psonizei-apo-ta-akriva-quot-magazia-quot/ ανάρτησή μας του δικού σας άρθρου (και αναμένουμε, ευλόγως, την κάποια απάντησή σας).

Χρειαζόμαστε μία πατριωτική επανάσταση

Το βασικό στρατιωτικό πλεονέκτημα, όπως διαμορφώνεται υπέρ της Τουρκίας, δεν οφείλεται στο ότι τα όπλα της διαφέρουν τεχνολογικά από τα αντίστοιχα ελληνικά. Κατά 80% για τα ίδια οπλικά συστήματα μιλάμε. Το ακαταμάχητο πλεονέκτημα είναι ότι τα τουρκικά οπλικά συστήματα, οι πλατφόρμες ειδικά, είναι πιο αναλώσιμα από τα δικά μας. Οι κορβέτες Milgem κοστίζουν (τιμή εξαγωγής) 250 εκατομμύρια ευρώ η μία και οι νέες φρεγάτες (οι F-100) 500 εκατομμύρια.

Η εμμονή των ελληνικών κυβερνήσεων στο να αντιμετωπίσουν τα πλοία αυτά με αντίστοιχα των 1,2 ή του 1,5 δισ. ευρώ, ξεπερνά τα όρια του παράλογου. Μια πολεμική σύγκρουση όπου η μια πλευρά μπορεί να διακινδυνεύσει και η άλλη δεν μπορεί, δεν χρειάζεται καν να αρχίσει. Όλοι μπορούν να φανταστούν την έκβασή της! Τελικά, για να γίνει άξια η χώρα μας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, είτε χρειάζεται κάποιο θαύμα, είτε κάποια θεϊκή παρέμβαση.

Είτε χρειάζεται (το πιο εφικτό;) την συνταξιοδότηση του παρόντος πολιτικού συστήματος (οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου μαζί). Χρειάζεται την ριζική μεταβολή των πολιτικών στόχων και επιλογών. Μια πατριωτική επανάσταση η οποία –στις παρούσες συνθήκες– δεν μπορεί παρά να είναι βαθύτατα κοινωνική. Ειδεμή; Πώς το λένε το καλημέρα στα τούρκικα; Ή, αν προτιμάτε την εκδοχή των “συμμοριτών”: «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα»!

Συμφωνούμε λοιπόν, όμως η κάθε συμφωνία γίνεται με πρακτική εφαρμογή στρατηγικής και τακτικών ελιγμών που ακολουθούν τον δημόσιο προβληματισμό, γι αυτό και οι προαναφερθείσες προτάσεις μας για “πατριωτική επανάσταση με βαθιά κοινωνικό περιεχόμενο” δεν μπορεί να μένουν ημιτελείς, ούτε να αποσιωπούν τίς συγκεκριμένες, όπως παρακάτω, απαιτητικές αναγκαιότητες, επί του πράγματος:

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δίχως την κατάλληλη (με κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο και με αναλυτική περιγραφή τακτικών κινήσεων/ελιγμών) ΠΡΟ-ΕΡΓΑΣΙΑ (οπωσδήποτε με συμ-μετοχή των Μαζών = “το σύνολο των εργαζομένων και εκμεταλλευομένων”/Λένιν Απαντα τόμος 41 σελ.187 και με συναίσθηση του ενδεχόμενου σοβαρού λάθους όπως η κατάπνιξη από τον ίδιο τον Λένιν της δικαιολογημένης Εξέγερσης της ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ το 1821), είναι σύνθημα αφελών ή, ακόμα χειρότερα, καιροσκόπων(3).
Τελευταίο στάδιο/στόχος της ΠΡΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ = η Συντακτική Εθνοσυνέλευση, όπου όχι μόνο να τίθεται η ελευθερία συμμετοχής τόσο στην χρήση και Διοίκηση των μέσων παραγωγής, όσο και στον καθορισμό των κοινωνικών εθνικών σκοπών
(Ροζέ Γκαρωντύ), αλλά επίσης, η συμμετοχή να είναι και βάσει πολιτισμικών αρχών προετοιμασμένη στην (ΕΘΝΙΚΗ) συνείδηση του λαού (ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;) που, και να μην ψηφιστεί επαναφορά στο παλαιό καθεστώς, και να τεθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε: να διασφαλίζονται δημοκρατικές προϋποθέσεις σε Δικαιοσύνη-Οικονομία (τέτοιες που να πετύχει το μετωπικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση), διεθνείς σχέσεις (πχ Ελλάδα παγκόσμιο υπόδειγμα υπεράσπισης της Ειρήνης-Πολιτισμού, αυτό σημαίνει, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, επανεξέταση της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ).
Προηγούνται ΤΑ ΕΞΗΣ ΒΗΜΑΤΑ :
–   Λογοδοσία των υπαιτίων των μνημονίων.
–   Ανατροπή/πολιτική εξουδετέρωση των υπαιτίων.
–   Αποδόμηση-κλονισμός των υπαιτίων.
–   Μέτωπο τριπλοσυνδυασμένο (αγωνιστικά-επιστημονικά/δικαιϊκά-πολιτικά, με “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης, με ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ σχέδιο και προβλεπόμενες τακτικές κινήσεις-τακτικούς ελιγμούς, αντιστασιακό-απελευθερωτικό-αναγεννητικό (ΙΚΑΝΟ από τη στιγμή που θα γεννηθεί ως τη στιγμές που θα μεγαλώνει και θα πετύχει τα παραπάνω).
–   ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ με σκοπό το αμέσως παραπάνω μέτωπο.

Σημειωση: Αν δεν ξεκινήσεις το πρώτο βήμα, “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”, και θελήσεις να πηδήξεις (χωρίς συνέργειες, δηλαδή αν επιδιώξεις γρήγορο-χωρίς αρχές μέτωπο σχημάτων) στο δεύτερο, ή στο τελευταίο στάδιο (ακόμα χειρότερα) τότε δεν θα πετύχεις καμμία αλλαγή διότι η όποια αλλαγή δεν θα έχει επιφέρει καμμία μεταβολή στην συνειδητή συμμετοχή του κόσμου στο εγχείρημα, δηλαδή θα πρόκειται για μηχανιστικές λειτουργίες, χωρίς συνειδητοποίηση για τον ουσιαστικό στόχο, διότι ο ουσιαστικός στόχος δεν είναι ένα “καλό συνταγματικό χαρτί” (Βλ. πχ Σύνταγμα Καποδίστρια) αλλά μια ΚΑΛΗ(4)ανατροπή των υπαιτίων που μόνο αυτή μπορεί να φέρει καλή συντακτική εθνοσυνέλευση (αφού θα έχουν εξουδετερωθεί οι διεφθαρμένοι μηχανισμοί του καθεστώτος κατοχής πχ η διαπλοκή με δικαιοσύνη-ΜΜΕ), πως μόνο αν ξεκινήσεις με αρχές-σχέδιο μπορείς να ανατρέψεις την Μνημονιακή και ποικιλοτρόπως Εθελοεκχωρητική και της Εθνικής Κυριαρχίας και του Ελληνικού Πολιτισμού, Κατοχή.

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

(1) στον Δημοκρατικό Διάλογο, στην δημοκρατική δημοσιότητα, δηλαδή στην «σφαίρα όπου ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της στιγμής της απόφασης , και μάλιστα με τρόπο ώστε η επικοινωνιακή εξουσία της κοινής γνώμης να μπορεί να επιβάλλει την αναθεώρηση αποφάσεων» (Albrecht Welmer : «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ–Για μια ερμηνευτική του δημοκρατικού πολιτισμού» , στη σελίδα 148 εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ).

(2) Η πρόταση-στάση της G-M-R απευθύνεται και πάλι στους “84” όπου συμπεριλαμβάνεσθε κύριε Μαργαρίτη και ελπίζουμε να την αντιμετωπίσετε ως την ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΗ στην ΕΑΜική παρακαταθήκη, παρακαταθήκη που λογικά, ως υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ αλλά ταυτόχρονα και έγκυρος Ιστορικός, πιστεύουμε πως λαμβάνετε υπ’ όψιν.

(3)

α)    «Μη μας δείχνετε το στόχο αν δεν μας πείτε τον τρόπο. Γιατί οι στόχοι και οι τρόποι συγχέονται τόσο σ΄αυτή τη γη, που αν αλλάξεις τον τρόπο αλλάζεις το στόχο και στόχο άλλο δείχνουνε τα νέα μονοπάτια».

ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ ΛΑΣΑΛ

 

β)    Ο κορυφαίος θεωρητικός της στρατηγικής στην αρχαία Κίνα, ο Σουν Τζου, έχει περιγράψει με σαφήνεια τις συνέπειες της κοντόφθαλμης επιλογής στα κεφαλαιώδη ζητήματα του σκληρού πυρήνα ύπαρξης μιας κρατικής οντότητας:  «Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική είναι ο θόρυβος πριν την ήττα».

(4) ΚΑΛΗ έτσι που να γίνει η Ελλάδα με Εθνική Συνείδηση (Γ.Σκλαβούνος) και ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

 

******************************

Στην επιστολή προστίθεται και η  ανάρτηση μας άρθρου του cnn μαζί με το εκεί σχόλιο μας ως ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!

 

Η παρούσα κοινοποιείται στους παρακάτω συντελεστές της ατύπως συνεργειακής ιστοσελίδας μας

κ.κ. Π. Πιζάνια, Λ. Αξελό (παράκληση αν είναι δυνατόν να διαβιβασθεί μέσω υμών στον κ. Λ.Βάσση) , Δ. Καλτσώνη, – Θ. Μαριόλη- Κ. Παπουλή,  Γ. Π. Τριανταφυλλόπουλο, Σ. Λαβδιώτη, Σ.Βιδάλη, Γ. Ανδρεάδη, Λ. Βάσση, Α. Δημητρόπουλο, Δ. Χαλυβόπουλο, Μ. Θεοδωράκη, με την ελπίδα μιας δημοκρατικά και όχι αντιπροσωπευτικά σχημάτων, (δηλαδή, “από τον καθένα ανάλογα με τις όποιες δυνατότητες” του και όχι ανάλογα με το ποιο σχήμα υποδεικνύει ποιους, για συμπλήρωση ορισμένου αριθμού “υπευθυνοτήτων”, λες και οι μη υποδεικνυόμενοι είναι ανεύθυνοι) οργανωμένης προσπάθειας για την ελάχιστη κατ αρχήν συνέργεια για πατριωτική επανάσταση, όπως και ο καθηγητής Γεώργιος Μαργαρίτης μας προτρέπει.

 

._

 

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 30 Αυγ. 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ συνήλθε για δύο ημέρες, στις 27 και 28 Αυγούστου. Όπως συμβαίνει σε κάθε πρόσφατη σύνοδο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, η Αθήνα είχε στηρίξει πολλές ελπίδες σ’ αυτό, περιμένοντας κάποιο ουσιαστικό βήμα, κάποια συλλογική αντίδραση στην επίθεση που δέχονται δύο κράτη μέλη της Ένωσης, η Κύπρος και η Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που, με βάση την εμπειρία αναρίθμητων ανάλογων περιπτώσεων στο παρελθόν, όλοι περίμεναν. Έγινε μια κάποια συζήτηση, ομόφωνα οι εταίροι εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την συμπάθειά τους, ακούστηκαν κάποιες αόριστες ιδέες για μέτρα –μετά βίας θα τα ονόμαζε κανείς κυρώσεις– και κατόπιν, στις δηλώσεις που ακολούθησαν τονίστηκε η ανάγκη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τις διαφορές τους γενικώς και τα “διαφιλονικούμενα” ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου ειδικώς. Με λίγα λόγια τα συνηθισμένα.

Εκείνο που, αν και τείνει να γίνει συνηθισμένο, δεν παύει να είναι ενοχλητικό είναι το ότι, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου έκφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα κι αυτής της συνόδου, ο κ. Δένδιας έσπευσε να δηλώσει την ικανοποίησή του για το ίδιο αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε ότι ο δεύτερος ήταν εκείνος που δραματοποίησε –όπως ήταν λογικό μετά από εβδομάδες ερευνών στην εν δυνάμει ελληνική υφαλοκρηπίδα με τη συνοδεία μεγάλου μέρους του τουρκικού στόλου– τα αιτούμενα, μιλώντας για “απόλυτη αναγκαιότητα” του πλαισίου κυρώσεων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Ο παράξενος κόσμος που δεν βρίσκεται πουθενά” – Κοινωνικός κατακερματισμός και αβεβαιότητα
Monday
24/08/2020
02:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Κώσ. Μελάς
0

Σχόλιο GMR: Γιατί να μην παραθέσουμε (ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ: αγωνιστικά/δικαιϊκά/πολιτικά όχι ιδιοτελώς κομματικά), δίπλα στο “γαλάζιο διαταξικό που μας ενώνει”, τα όσα, “ο Νόμος ΟΡΙΖΕΙ”, δεδομένου ότι οι έχοντες και κατέχοντες διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα (Στρατηγική κατευνασμού ή Εθνική Στρατηγική;) την ιστορικά πανανθρώπινη αξία του “γαλάζιου διαταξικού” (Εθνική Ταυτότητα ή Εθνική Συνείδηση;).

Αυτό όμως, προϋποθέτει, βαθιά γνώση και ενσυναίσθηση(*) και της Ιστορίας (από που ερχόμαστε και ποιοι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε) και του Νόμου (ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ) και ασφαλώς προϋποθέτει και ΕΜΠΛΟΚΗ του Νόμου, όπου η δύναμη επιβάλλεται (εδώ το “διαταξικό” πάει περίπατο) επί της αδυναμίας. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση (ποιοτικά-ποσοτικά) για την όπου δει απαιτούμενη εμπλοκή του Νόμου, αποτελεί η “εγγενής ανισότητα των μερών” όπου το ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ, αναγνωρίζει και προστατεύει την αδύνατη πλευρά της ταξικής σύγκρουσης συμφερόντων, δηλαδή, την εργατική τάξη.

Βέβαια, η εργατική τάξη διαθέτει εκ Θεού(;) Προστάτες, όπως λόγου χάριν, το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΛΑ.Ε., και ένα σωρό επίδοξους αντιπροσωποκοινοβουλευτικούς σωτήρες της (“γι’ αυτήν χωρίς αυτήν”). Αυτοί οι σωτήρες της εργατικής τάξης, με μια φωνή, λοιδορούν ΚΑΘΕ δικαιϊκή/νομική/δικαστική εμπλοκή σε θέματα εργαζομένων με το κοινό σλόγκαν “το θέμα δεν είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό“, έτσι που η σύγκρουση των τάξεων να αφεθεί ως αδιαμφισβήτητο, αξιωματικό (εκ Θεού), ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙ-ΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ, στα χέρια των αυτοχρησθέντων ως “αριστερών” πολιτικών κομμάτων.

Η G-M-R αντιτάσσει, την ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ (βλέπετε στην αρχή) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ όλων των Επιστημών που συνεισφέρουν στην υπέρ της εργατικής τάξης ΝΟΜΙΚΗ (και ακολούθως το “Νομικό” αποτυπώνεται στο Πολιτικό/Συνταγματικό) αντιμετώπιση όταν η εργατική τάξη πλήττεται (από την παράνομη δράση της εργοδοτικής τάξης, παρανομία που οι πολιτευόμενοι “αριστεροί” ονομάζουν “πολιτική διαφορά”), όπως, προστασία της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων, συνδικαλισμός και εργασιακές σχέσεις, ιατρική της εργασίας-ασφάλεια της εργασίας, υποστηριζόμενες από Ψυχολογία (ατομικά-κοινωνική-βιομηχανική), από σύνδεση αυτών με ατυχήματα μεγάλης έκτασης και ποιότητα ζωής σε εργασιακό/αστικό/ευρύτερο περιβάλλον (με την βοήθεια λοιπών επιστημόνων, χημικών, βιολόγων, μηχανικών περιβάλλοντος, κλπ).

Σημαντική ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η προαναφερόμενη εγγενής ανισότητα των μερών, βρίσκει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ αποθέωσή της κάτω από την μπότα του δίδυμου, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ (ΝΑΤΟ κλπ)-ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ.  Λόγω δε, της μαζί με την εχθρική στάση προς τον κατακτημένο νομικό πολιτισμό (για να μην κρίνεται η κομματική αυθεντία),  ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ των αριστερών σχημάτων στην λογική της πλουσιοπάροχα μισθοδοτούμενης ΑΝΤΙ-προσώπευσης (εδώ και δέκα χρόνια “τι κι αν είναι Κατοχή”), καταλείπεται πεδίον δόξης λαμπρόν, στην πατριωτική δηθενιά (δηθενιά=λεκτικό δάνειο από Β. Ασημακόπουλο) του ετέρου (υποστηρικτικού του τι κι αν είναι Κατοχή αντιπροσωποκοινοβουλευτισμού) πόλου, του ενδεικτικού τύπου “ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ“.

 

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το ΙΩΒΗΛΑΙΟ, κατανοούμε πληρέστερα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ με τον συνδυασμό ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-ΠΙΣΤΗΣ (ΟΛΟΝ-ΘΕΙΟΝ), ιστορική ΕΞΕΛΙΞΗ του “ΓΑΛΑΖΙΟΥ”, εξέλιξη που έχει να κάνει με την ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ στην οποία τεράστιο ρόλο έπαιξαν προσωπικότητες/γεννήματα των ιστορικών στιγμών (ενδεικτικά Ρήγας Φεραίος, Θεόδ. Κολοκοτρώνης έως και το επίκαιρο παγκόσμιο παράδειγμα κατά της χρεοκρατίας, του Τομά Σανκαρά), όχι όμως και οι ιδιοτέλειες, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε, την αντίθετη με τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες σημερινή εκκλησιαστική οργάνωση/συμπεριφορά και την πρόσφατη ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, αυτήν του “τι κι αν είναι Κατοχή” Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού (αντίδοτο και με πιθανότητα αντιμετώπισης της ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗΣ “ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ” του Ερντογάν, εδώ.

 

 

(*) — βαθιά επικοινωνιακή διαδικασία

._

 

 

 

Κώστας Μελάς, 21 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η οικονομική κρίση και οι σημαντικές κοινωνικές διεργασίες που αυτή προκάλεσε, την τελευταία οκταετία, οδήγησαν στην εγκαθίδρυση της έντονης αβεβαιότητας στο κοινωνικό φαντασιακό. Η αβεβαιότητα, υψηλή και με έντονη μεταβλητότητα, έχει εγκατασταθεί στο κέντρο του πολιτικού σκηνικού, τροφοδοτούμενη από την κοινωνικοοικονομική κρίση. Δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο, ο οποίος δεν πρόκειται να σπάσει αν δεν σταθεροποιηθούν οι κοινωνικές διεργασίες.

Ως σταθεροποίηση εννοώ την μορφοποίηση των κοινωνικών διεργασιών σε ένα συνεκτικό σχήμα, εντός του οποίου η κοινωνία είναι σε θέση να αναγνωρίζει τον εαυτό της. Δηλαδή, η κοινωνία να γνωρίζει προς τα πού θέλει να κατευθυνθεί, να γνωρίζει τι θα της συμβεί αν κατευθυνθεί προς τα εκεί, τι πρέπει να πράξει για να κατευθυνθεί προς τα εκεί, με ποιους τρόπους θα τα καταφέρει και τι συνέπειες θα υπάρξουν, δηλαδή ποιος θα πληρώσει το κόστος και ποιος θα καρπωθεί τα κέρδη, βραχυχρόνια και μακροχρόνια.

Η κοινωνία είναι μια ορισμένη αλληλεπίδραση ατόμων, η οποία αποκτά μια τέτοια έκταση και πυκνότητα, που μέσα της το ζήτημα της συνοχής και της τάξης λαμβάνει τη μορφή του κατ’ εξοχήν πολιτικού ερωτήματος σχετικά με το κοινό καλό. Το –με αυτόν τον τρόπο οριοθετούμενο– πεδίο εντάσεων του Πολιτικού τίθεται σε κίνηση όταν πρόκειται να ορισθεί δεσμευτικά το κοινό καλό. Δηλαδή, το Πολιτικό, με την επίκληση της ειδικής σκοπιάς του, καλείται να τεθεί στην υπηρεσία μιας συγκεκριμένης πολιτικής σε αντίθεση προς μια άλλη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η Τρίαινα του ελληνικού μέλλοντος
Tuesday
09/06/2020
02:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ηλίας Φιλιππίδης
0

 

Ηλ. Φιλιππίδης, 6 Ιουνίου 2020

 

 

 

 

Οι κίνδυνοι για τον Ελληνισμό και οι τρεις στόχοι για μία σφαιρική στρατηγική εξόδου προς το μέλλον

1. Διαπιστώσεις


1.1. Η Ελλάδα είναι ένας πολυτραυματίας. Βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης παρακμής. Έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο, το εσχατολογικό. Αυτό σημαίνει, ότι ο Ελλαδικός Ελληνισμός αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο οριστικής εξαφανίσεως από το προσκήνιο της ιστορίας, έπειτα από μία ένδοξη πορεία τουλάχιστον 5.000 ετών.

1.2. Αντίθετα ο Ομογενειακός Ελληνισμός «ανθεί και φέρει κι’ άλλο». Όμως, εάν χάσουμε το ιστορικό μας κέντρο, το λίκνο, όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός μας, όλος ο Ελληνισμός θα χάσει τον Τόπο της συλλογικής του αναφοράς, την ρίζα του. Θα φυλλορροήσει και θα απορροφηθεί μέσα στις κοινωνίες της αποδημίας του.

1.3. Οι μεγάλοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός είναι πρωτίστως εσωτερικοί και δευτερευόντως εξωτερικοί. Οι εξωτερικοί κίνδυνοι είναι δύο:

(more…)

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ, “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ” και το ΚΡΑΤΟΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ
Friday
29/05/2020
21:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R αντιμ
0

 

G-M-R, 27 Μαίου 2020

 

 

Κάθε “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ” ιδιοτέλεια, απάτη, ανεπάρκεια, εγωκεντρισμός (εγωκεντρισμός στην “καλύτερη”), συνοδεύεται από τις απαραίτητες μεγαλοστομίες, περί σωτηρίας των προβάτων (δλδ του λαού, των υποζυγίων) από την προδιαγεγραμμένη ετήσια Πασχαλιάτικη {δηλαδή προς υπεράσπιση/στο όνομα, των ιερών και οσίων (tina/Καtina) του ΚΡΑΤΟΥΣ(1) του ΚΡΑΤΟΥΣ(2)  (με την ευγενική συνδρομή οργανωμένων δυνάμεων, όπως ενδεικτικά  ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ“,  ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ“, κλπ)} σφαγή (ανεργία, ψυχολογική & σωματική βία, ληστεία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, μισθό δουλείας, αιώνια χρεοκρατία, μετατροπή αυτεξούσιου έθνους σε αποικία Χρεοκρατίας και παγκοσμιοποιημένο προτεκτοράτο, γενοκτονία σε εξέλιξη).

Πως θα διακρίνουμε τους”αντιμνημονιακούς” από τους έστω επί μέρους (σε ένα θεματικό πεδίο που να αφορά πχ Οικονομία, Δικαιοσύνη, Γεωπολιτική, κλπ) ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ;

Η διάκριση γίνεται από :

1) – Δεδηλωμένες Αρχές:

π.χ.

(α) Scripta Manent – Ρήγας Βελεστινλής: Τα δίκαια του ανθρώπου

(β) — Scripta Manent – Αντόνιο Γκράμσι: Αδιάφοροι

(γ) — ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;

(δ) — “δ.ά.δ.α.” Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης-Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας.

 

2) – Τεκμηριώσεις -Αναλύσεις-Καταγγελίες-Προτάσεις (ενδεικτικά “ευχές Ανάστασης – Πάσχα 2020“)-δράσεις, ΟΜΩΣ τέτοιες, που και να υπακούουν σε (συσχετισμός με) ΑΡΧΕΣ και να επιβεβαιώνεται αυτός ο συσχετισμός (αρχών-τεκμηριώσεων/αναλύσεων/καταγγελιών-προτάσεων-δράσεων).

3) – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (ή όχι;) ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (πχ Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΑΞΗ) ΜΕ ΑΡΧΕΣ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και με αγωνιστικό/δικαιϊκό/πολιτικό τριπλοσυνδυασμό, ενώπιος-ενωπίω κατά των υπαιτίων, μέσα στο θεματικό τους γήπεδο (ιερά και όσια αυτοί ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ εμείς), από το πεζοδρόμιο μέχρι και διεθνώς.

4) – Τα παραπάνω οδηγούν, με προτεραιότητα τον ειρηνικό τρόπο(3) σε Δημοκρατικά (και όχι αντιπροσωπευτικά κομμάτων-σχημάτων) οργανωμένη Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

 

Ερώτηση (GMR) επί των ανωτέρω:

Υπάρχει ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ για ΕΙΡΗΝΙΚΗ αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, έτσι όπως ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ αλλά επαρκώς πειστικά (δεκτές προς συζήτηση οι απόψεις σας, αλλά και οι δικές σας προτάσεις) την περιγράφει η ενδεικτική ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πρόταση παραπάνω στο (2) ;

 

Ναι, υπάρχει μέσα στο ΕΔΩ  Με κράτος χτισμένο στην άμμο δεν επιβιώνεις  κατά Κλαούζεβιτς “ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ” ΗΘΟΣ και ειδικότερα στον παρακάτω επίλογο (μέσα από τον αμέσως πιο πάνω σύνδεσμο), ΒΑΣΕΙ του οποίου καλούμαστε   σύντομα και δραστικά,   να εφαρμόσουμε την ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΑΞΗ και όχι να παρέχουμε ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ («δημοκρατικός διάλογος» μεταξύ υπαιτίων και λαού) στους ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ της … ιδιόμορφης εξάρτησης από ξένα κέντρα”, που “Φορείς της είναι κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτοι τεχνοκράτες, κερδοσκόποι και υπάλληλοι ηγεμονικών κρατών.”.

“Έχουμε ανάγκη μια ειρηνική πολιτική επανάσταση ολικής επαναφοράς των νεοελλήνων σε τροχιά εθνικής και κοινωνικής ανάκαμψης. Είναι τόσο αναγκαία όσο και δύσκολη. Απαιτείται περίσκεψη και επίγνωση του ελλείμματος αξιόπιστων πολιτικών προϋποθέσεων άσκησης εξουσίας που θα διαφυλάττει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική κυριαρχία. Απαιτείται επίγνωση του γεγονότος ότι, πλέον, η Ελλάδα και μετά τα μνημόνια συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να ελέγχεται από την πιο εξεζητημένη και πιο επιτυχημένη μορφή μεταμοντέρνας κατοχής.“.

 

Ναι, υπάρχει μέσα στα Scripta Manent http://greek-market-research.com/article/scripta-manent/ του Λουκά Αξελού και την διαχρονική ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Λαοκράτη Βάσση.

Ναι, υπάρχει στην μνημειώδη εργασία του Γεωργίου Σκλαβούνου “Εθνική Ταυτότητα ή Εθνική Συνείδηση;” http://greek-market-research.com/clink/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi/ .

Ναι, υπάρχει μέσα στην Ελληνική Ψυχή Ελλήνων https://inzone.gr/572015to-elliniko-dimopsifisma-pou-sintarakse-tin-europi/ και Ελληνίδων http://greek-market-research.com/article/ektakto-epeisodio-me-papoylia-ierony/ .

Ναι, υπάρχει στις παρακαταθήκες της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου και του Αριστόβουλου Μάνεση http://greek-market-research.com/article/kataktimenos-nomikos-politismos/.

Ναι, υπάρχει στην ψυχωμένη αντίσταση-παραίτηση του Θέμου Στοφορόπουλου (μαζί με Μιχάλη Δούντα και Δημήτρη Σέρμπο) (βλ. και TAG «ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»)

Ναι, υπάρχει εδώ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ: Η ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ 1821 Γεωργίου Μουρέλου 25-3–1978 http://greek-market-research.com/article/16390/

Ναι, υπάρχει εδώ, Τα μεγάλα «επίδικα» του εορτασμού της διακοσιοστής επετείου του ΄21 του Λαοκράτη Βάσση http://greek-market-research.com/article/ta-megala-epidika-toy-eortasmoy-tis-diakosiostis-epeteioy-toy-21/

Ναι, υπάρχει εδώ, Ρήγας, ο Πατέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, του Λουκά Αξελού http://greek-market-research.com/article/rigas-o-pateras-tis-ellinikis-anexartisias/

 

 

——————————————————————

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

(1) = ισχύς, δύναμη.

(2) = η ανώτατη πολιτική εξουσία που ασκείται μέσω των διοικητικών οργάνων και υπηρεσιών σε ένα σύνολο ανθρώπων μιας συγκεκριμένης εδαφικής έκτασης. (Σημειώνουμε εκ μέρους της G-M-R την ετεροβαρή υπέρ του Κράτους του ΚΡΑΤΟΥΣ, ας ειναι και ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, εμμονή σοβαρότατων επιστημόνων και δημοσιολογούντων, όπως του κου Π. Ηφαιστου και της πλειοψηφίας των αρθρογράφων του SL-press).
(3) Ειρηνικός όμως τρόπος δεν πρόκειται να υπάρξει (ούτε φυσικά οποιοσδήποτε άλλος τρόπος) αν οι υπαίτιοι των Μνημονίων ΔΕΝ πειστούν, πως το αντί-μνημονιακό μέτωπο, είναι ΤΟΣΟ ισχυρό, ούτως ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να τους βάλει στην πάντα, είτε με το καλό είτε με το κακό.

Μόνος τρόπος λοιπόν, να γίνει ΤΟΣΟ ισχυρό το αντί-μνημονιακό μέτωπο είναι μια αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική συνέργεια, δημοκρατικά οργανωμένη, και ως είναι ευνόητο, σε καμμία περίπτωση μια κολεγιά κομμάτων βουρ για τη Βουλή, γιατί τότε δεν θα πρόκειται για μετάβαση σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, αλλά για ενσωμάτωση των προσδοκιών του λαού σε Παρασυνταγματική Δικτατορία του “τι κι αν είναι Κατοχή” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού και Ευρωκοινοβουλευτισμού.

ευχές Ανάστασης – Πάσχα 2020
Saturday
25/04/2020
13:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

Σχόλιο GMR: Η πιο κάτω επιστολή εστάλη το Μ. Σάββατο από την ιστοσελίδα μας ως ευχές για το Άγιον Πάσχα.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

._

 

GMR, 18 Απριλίου 2020

 

 

Σεβαστοί Επιστήμονες, Αρθρογράφοι φιλοξενούμενοι στην GMR, εκπρόσωποι φορέων, λοιποί συναγωνιστές,

κ.κ.

Toussaint E.,Wills Κ., Αξελέ Λ., Βάσση Λ., Βατικιώτη Λ., Βέργο Κ., Βιδάλη Σ., Βολουδάκη Γ., Γεννηματά Παν. , Γεριτσίδου Τ., Γρίβα Κ.,Δελιβάνη Μ., Δημητρόπουλε Α., Δίκτυο Ιθάκη, Ηφαιστε Π., Θεοδωράκη Μ.,Θεοδωρόπουλε Σαρ., Θράξ, Ιγγλέση Ν., Ιωαννίδη Θ., Ιωαννίδη Ι., Καλτσώνη Δ., Καρατουλιώτη Ν., Καρούσο Δ., Κασιμάτη Γ., Κόκκα Γ., Κόλμερ Κ., Κόλμερ Κ., Κουμαρέλα Ο., Κυπριώτη Δ., Κώνστα Α., Κωνσταντακόπουλε Δ., Κωνσταντοπούλου Ζ., Λαβδιώτη Σ., Λαπαβίτσα Κ., Μαντατοφόρε Κ., Μαριόλη Θ., Μαυροειδή Π., Μαυρουδέα Στ., Μηλιαράκη Πετ., Μπέζα Ζ., Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μ., Παναγιωτόπουλε Δ., Παπαευσταθίου Β., Παπαντωνίου Α., Παπουλή Κ., Ρινάλντι Ρ., Σαλεμή Χ., Σκλαβούνε Γ., Σμυρλή Σ., Σπαθάτου, Στάλια Σ., Στραβελάκη Ν., Τόλιο Ι., Τριανταφυλλόπουλε Γ., Τυλιγάδα Ο., Φιλιππίδη Η., Χαλυβόπουλε Δ., Χάχαλη Α.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.


Αντί ευχετήριας κάρτας σας στέλνουμε το “ευχετήριο” άρθρο του αγαπητού κ. Γεωργίου Σκλαβούνου, μαζί με την Πρόταση μας την οποία συνδέσαμε στο FB του κ. Σπ. Στάλια (και στο εδώ σχόλιο μας) και με κάθε άλλη συν-αγωνιστική πρόταση-στάση.

Με εκτίμηση

G-M-R

 

 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί ενεργητική κοινωνία
Saturday
14/03/2020
13:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας edromos Ρούντι Ρινάλντι
0

Σχόλιο GMR:   Αγαπητέ Ρούντι Ρινάλντι (αλλά και λοιποί προβληματιζόμενοι).

Τριάντα χρόνια με νεοφιλελεύθερη επέλαση, εκ των οποίων τα τελευταία δέκα με παντοειδή εθελοεκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, νομίζουμε πως είναι υπεραρκετά.

Στην εδώ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (από πλευράς G-M-R και Ithacanet με ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ των κειμένων σε έμπρακτη συμφωνία-συνεργασία-πράξη) πρόταση/στάση ζωής μας, περιέχονται τόσο οι Αρχές και οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ οργάνωσης, για την ανασύνθεση της Ελληνικής ψυχής, όσο και οι βασικές διαπιστώσεις και για τα αίτια της παρακμιακής και παράνομης παν-κοινοβουλευτικής διαφθοράς, και για την τεκμηρίωση του ποινικού μέρους αυτής της διαφθοροποιού παρακμής και για τις δυνατότητες και τα μέσα για την εκπόνηση μιας δημοκρατικά οργανωμένης αντιστασιακής-απελευθερωτικής αναγεννητικής ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ. Οι υπάρχουσες επί μέρους και συνολικές προτάσεις, με πολλές από τις οποίες έχουμε πολλά κοινά σημεία, αφορούν το “μετά”, μόνο το “μετά”, για το οποίο “μετά”, αφθονούν οι ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΜΕΝΕΣ(*) υποσχέσεις.

Συνεχίζουμε να αναμένουμε, κρίσεις, επικρίσεις, συμπληρώσεις, διορθώσεις, δικές σας προτάσεις ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ, μα, πώς αλλιώς … ;

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ-ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ (εδώ κατακτημένος νομικός πολιτισμός).

(*) αφορά τις για το “μετά” αλληλοσφαζόμενες μεταξύ τους αντιμνημονιακ;eς υποσχέσεις. Ο λαός έχει κριτήριο και καταλαβαίνει και την ανευθυνότητα και την επικινδυνότητα και την ιδιοτέλεια των “Ο καθένας χώρια και όλοι εναντίον όλων” αντιμνημονιακών πολιτευομένων. Οι οποίοι εξ άλλου, ακόμα και μεμονωμένα αν τους εξετάσουμε, θέλουν τον λαό μόνο οπαδο-ψηφοφόρο και όχι ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ γι αυτό και ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

._

 

edromos_gr, 13 Μαρτίου 2020

 

 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι έχουμε εισέλθει σε μια ειδική κατάσταση, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση στην Ελλάδα, διαφέρει από εκείνη σε άλλες χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό κατά τούτο: Πέρα από τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι ανοιχτό το μέτωπο με τις απειλές της Τουρκίας, με την πίεση που ασκεί η Άγκυρα χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το προσφυγικό στον Έβρο και τις συνεχείς στρατιωτικές της προκλήσεις.

Ο διπλός χαρακτήρας της έκτακτης κατάστασης, δημιουργεί μια πιο περίπλοκη κατάσταση προς αντιμετώπιση. Απαιτεί ένα ιδιαίτερο φρόνημα που θα ξεκινά από την κατανόηση της σημασίας και των δύο αυτών μετώπων.

Στις συνθήκες αυτές, βασικό και καίριο ζήτημα είναι τι κοινωνία και τι χώρα θα προκύψει μέσα από την αντιμετώπιση των δύο μετώπων. Η συνήθης σκέψη ότι σε λίγο θα τελειώσει η πανδημία, δεν μας απαλλάσσει από το πόσο θα μας δοκιμάσει, ενώ δεν έχουμε και επαρκή στοιχεία για το πόσο θα διαρκέσει. Όσο για το άλλο μέτωπο, είναι ήδη ανοιχτό και όλα δείχνουν ότι θα κρατήσει για καιρό, με ένταση των προκλήσεων και μονιμοποίηση των πιέσεων.

Η χώρα μπαίνει σε ένα νέο στάδιο, μια νέα φάση που την πλησιάζει σε καταστάσεις σαν της Συρίας σε μεγάλο βαθμό. Υπερβολή; Στον Έβρο δημιουργούνται διεθνείς ζώνες όπου θα περιπολούν διάφορα στρατεύματα και ειδικές δυνάμεις, ενώ τα σύνορα θα χάσουν την σημασία που μέχρι χτες είχαν. Διάφοροι πληθυσμοί, πρόσφυγες και μετανάστες, θα απαιτείται να εγκατασταθούν εκεί ζητώντας «διεθνή προστασία» με όσα αυτή σημαίνει.

(more…)

Επιστολή – Η μετουσίωση κειμένων σε πράξη, αναγκαία όσο ποτέ. – Πρόταση υλοποίησης
Wednesday
05/02/2020
02:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

 

Η λιποταξία της ιντελιγκέντσιας και ο προτεινόμενος (παρακάτω)-υπαρκτός ΛΟΓΟΣ της ΠΡΑΞΗΣ

 

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,


Η επιστολή-πρόταση μας, αφορά την δεκάχρονη κατάσταση ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΝΤΟΕΙΔΟΥΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, μέσω σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας-διάπραξης ειδεχθών (και συνοδών) ποινικών αδικημάτων.

Λαμβάνουμε μηνύματα από εξαιρετικά μορφωμένους συμπολίτες μας, με ορισμένες επιφυλάξεις για το ζήτημα της ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 του Συντάγματος στάσης των Ελλήνων Πολιτών.

Εκφράζονται διάφοροι φόβοι, άλλοι εύλογοι, άλλοι μη στηριζόμενοι σε ορθή βάση-τεκμηρίωση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συνηθέστερες επιφυλάξεις. Σοβαρή επιφύλαξη είναι “ο φόβος εμφύλιας διαμάχης που μπορεί να συνοδεύεται από προσπάθεια υποκατάστασης των οργάνων του κράτους“, ακολουθούν τα δίκην αξιώματος (που προεξοφλούν αποτελέσματα επί μη δοκιμασμένων με άρτιο τρόπο-σχέδιο νομικών ενεργειών), “πιστεύετε εις την ελληνική Δικαιοσύνη;“, “το θέμα δεν είναι νομικό είναι πολιτικό“.

Ακόμα, πέραν των επιφυλάξεων, αμφισβητείται ευθέως αυτή η ίδια η ύπαρξη (ως παγκόσμια αναγνώριση-νομική κατάκτηση) του κατακτημένου ανθρώπινου και νομικού πολιτισμού.

Η επιστολή-πρότασή μας δεν στοχεύει ούτε προκαλεί, ούτε εμφύλιο ούτε υποκατάσταση, η καταστροφή οργάνων του κράτους και ΦΥΣΙΚΑ, στηρίζεται στην ΣΤΕΡΕΗ ΒΑΣΗ του κατακτημένου νομικού πολιτισμού (παλαιότερη δήλωση Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κάπως έτσι :”Ο Εισαγγελέας δεν φοβάται (σ.σ. αν θυμόμαστε καλά είχε συμπληρώσει, “είναι παντοδύναμος“), διότι έχει μαζί του το νόμο“.

Η πρόταση μας (στο τέλος της επιστολής, στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, βλέπετε σύνοψη/οδηγό επί των συνδυαστικών – συνεργειακών προτάσεών μας)  είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ δικαιϊκής-επιστημονικής (οικονομολογικής κλπ) αποδόμησης (έως εξευτελισμού βλέπετε εδώ βικιπαιδεια) ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ/ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ/ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΥΤΑΓΜΑΤΟΣ/ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, με στόχο την ενημέρωση του λαού και εξύψωση του διεκδικητικού του δικαίου ηθικού του (Ηθικό που να είναι διεκδικητικό του Δικαίου και ΟΧΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!) με ταυτόχρονη διεθνοποίηση του ζητήματος, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. Σε αυτό το τόσο απλό και συγκεκριμένο ΣΧΕΔΙΟ προτείνουμε ΣΥΝ-ΕΡΓΕΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

(more…)

ΕΙΔΗΜΟΣΥΝΗ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ-ΛΑΟΥ
Wednesday
15/01/2020
14:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

 

 

G-M-R, 15 Ιανουαρίου 2020

 

Αναγκαία ΣΥΝΟΨΗ, για τυχόν επόμενες αντιστασιακές-απελευθερωτικές προσπάθειες:

Η δημόσια και εφ’ όλης της ύλης των σοβαρών λαϊκοπατριωτικών προβλημάτων ΕΙΔΗΜΟΣΥΝΗ, είναι και χρήσιμη και αναγκαία.

Όταν όμως εξασκείται (η ειδημοσύνη) μακριά από και ενάντια προς την “δ.ά.δ.α.” της δημοκρατικής-ανιδιοτελούς-δικαιϊκής (*) – αλληλέγγυας, ΕΜΠΛΟΚΗΣ, είναι ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΙΣΜΑ εις βάρος πατρίδας-λαού.

(*)– περιλαμβανομένων των κατά περίπτωση υποστηρικτικών του δικαίου επιστημών/ τεκμηριώσεων/ δράσεων.

Χαρακτηριστικά:

Ειδικότερη “δ.ά.δ.α.” ΕΜΠΛΟΚΗΣ για τους πλειστηριασμούς (κατά χιλιάδες, εν όψει, εντός 2020 και έπειτα), ως εδώ

http://greek-market-research.com/en/article/lafazanis-echoyme-enopion-mas-ena-kathestos-latinoamerikanikis-kathestotikis-mpananias/

αλλά και ως εδώ

http://greek-market-research.com/article/protasi-g-m-r-pros-agona-kata-pleistirias/ ,

ενταγμένη στην ΕΔΩ

http://greek-market-research.com/article/o-quot-iraklis-quot-stirizei-tis-trapezes-oi-daneioliptes-as-proseychithoyn/

αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική “δ.ά.δ.α.” ΕΜΠΛΟΚΗΣ.

 

123..