ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τα πολεμοφόδια…..
Friday
09/03/2018
02:22 GMT+2
Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

 

 

G-M-R, 932018

 

Τα πολεμοφόδια (*)

Τα πολεμοφόδια, τα πολεμοφόδια  κατά, των δημαγωγών, των μαριονετών, των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, σύντροφε Στάθη και λοιποί συναγωνιστές, να τα ονοματίσουμε, να τα αξιολογήσουμε, να τα αξιοποιήσουμε, να οργανωθούμε με αυτά:
– Είναι οι ΠΟΛΛΕΣ, σκέψεις, αναλύσεις, τεκμηριώσεις, προτάσεις, καταγγελίες, επιθέσεις, κατά της Κυβέρνησης .

Είναι ΟΜΩΣ ΚΑΙ οι σκέψεις, οι αναλύσεις, οι τεκμηριώσεις, οι προτάσεις, οι καταγγελίες, οι επιθέσεις, κατά ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ( Γ. Κασιμάτης, Α. Δημητρόπουλος, JUSTICEFORGREECE, ΟΛΓΑ-ΤΑΝΥΑ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ, G-M-R, κλπ) .
– Είναι (
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ!) οι επιθέσεις ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ (αγωνιστικές, δικονομικές, επιστημονικές ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ).
– Είναι οι χωρίς ιδιοτέλεια, παρά με κίνδυνο μόνο, αντιστεκόμενοι (συνήθως μη αρεστοί στους υποστηρικτές του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού).
– Είναι οι
προσπάθειες για αντιστασιακές-απελευθερωτικές-αλληλέγγυες (ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ/ΔΙΚΑΙΪΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ (από πλευράς μας ΕΔΩ http://greek-market-research.com/articles_cat/protasi-apeleftherwtikis-synergeias/, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΔΩ ).

Δεν χτυπάμε σύντροφε Στάθη και λοιποί σύντροφοι τους δημαγωγούς, τις μαριονέτες, τους ενόχους εσχάτης προδοσίας, προσφέροντας επίφαση, δημοκρατικής (και διαρκώς προεκλογικής), λειτουργίας.

Αναμένουμε αλληλέγγυες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

(*) Τo ανωτέρω κείμενο είναι ολόκληρο το σχόλιο μας σε ανάρτηση άρθρου του “Στάθη”

Η Τρίαινα του ελληνικού μέλλοντος
Tuesday
09/06/2020
02:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ηλίας Φιλιππίδης
0

 

Ηλ. Φιλιππίδης, 6 Ιουνίου 2020

 

 

 

 

Οι κίνδυνοι για τον Ελληνισμό και οι τρεις στόχοι για μία σφαιρική στρατηγική εξόδου προς το μέλλον

1. Διαπιστώσεις


1.1. Η Ελλάδα είναι ένας πολυτραυματίας. Βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης παρακμής. Έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο, το εσχατολογικό. Αυτό σημαίνει, ότι ο Ελλαδικός Ελληνισμός αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο οριστικής εξαφανίσεως από το προσκήνιο της ιστορίας, έπειτα από μία ένδοξη πορεία τουλάχιστον 5.000 ετών.

1.2. Αντίθετα ο Ομογενειακός Ελληνισμός «ανθεί και φέρει κι’ άλλο». Όμως, εάν χάσουμε το ιστορικό μας κέντρο, το λίκνο, όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός μας, όλος ο Ελληνισμός θα χάσει τον Τόπο της συλλογικής του αναφοράς, την ρίζα του. Θα φυλλορροήσει και θα απορροφηθεί μέσα στις κοινωνίες της αποδημίας του.

1.3. Οι μεγάλοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός είναι πρωτίστως εσωτερικοί και δευτερευόντως εξωτερικοί. Οι εξωτερικοί κίνδυνοι είναι δύο:

(more…)

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ, “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ” και το ΚΡΑΤΟΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ
Friday
29/05/2020
21:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R αντιμ
0

 

G-M-R, 27 Μαίου 2020

 

 

Κάθε “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ” ιδιοτέλεια, απάτη, ανεπάρκεια, εγωκεντρισμός (εγωκεντρισμός στην “καλύτερη”), συνοδεύεται από τις απαραίτητες μεγαλοστομίες, περί σωτηρίας των προβάτων (δλδ του λαού, των υποζυγίων) από την προδιαγεγραμμένη ετήσια Πασχαλιάτικη {δηλαδή προς υπεράσπιση/στο όνομα, των ιερών και οσίων (tina/Καtina) του ΚΡΑΤΟΥΣ(1) του ΚΡΑΤΟΥΣ(2)  (με την ευγενική συνδρομή οργανωμένων δυνάμεων, όπως ενδεικτικά  ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ“,  ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ“, κλπ)} σφαγή (ανεργία, ψυχολογική & σωματική βία, ληστεία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, μισθό δουλείας, αιώνια χρεοκρατία, μετατροπή αυτεξούσιου έθνους σε αποικία Χρεοκρατίας και παγκοσμιοποιημένο προτεκτοράτο, γενοκτονία σε εξέλιξη).

Πως θα διακρίνουμε τους”αντιμνημονιακούς” από τους έστω επί μέρους (σε ένα θεματικό πεδίο που να αφορά πχ Οικονομία, Δικαιοσύνη, Γεωπολιτική, κλπ) ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ;

Η διάκριση γίνεται από :

1) – Δεδηλωμένες Αρχές:

π.χ.

(α) Scripta Manent – Ρήγας Βελεστινλής: Τα δίκαια του ανθρώπου

(β) — Scripta Manent – Αντόνιο Γκράμσι: Αδιάφοροι

(γ) — ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;

(δ) — “δ.ά.δ.α.” Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης-Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας.

 

2) – Τεκμηριώσεις -Αναλύσεις-Καταγγελίες-Προτάσεις (ενδεικτικά “ευχές Ανάστασης – Πάσχα 2020“)-δράσεις, ΟΜΩΣ τέτοιες, που και να υπακούουν σε (συσχετισμός με) ΑΡΧΕΣ και να επιβεβαιώνεται αυτός ο συσχετισμός (αρχών-τεκμηριώσεων/αναλύσεων/καταγγελιών-προτάσεων-δράσεων).

3) – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (ή όχι;) ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (πχ Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΑΞΗ) ΜΕ ΑΡΧΕΣ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και με αγωνιστικό/δικαιϊκό/πολιτικό τριπλοσυνδυασμό, ενώπιος-ενωπίω κατά των υπαιτίων, μέσα στο θεματικό τους γήπεδο (ιερά και όσια αυτοί ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ εμείς), από το πεζοδρόμιο μέχρι και διεθνώς.

4) – Τα παραπάνω οδηγούν, με προτεραιότητα τον ειρηνικό τρόπο(3) σε Δημοκρατικά (και όχι αντιπροσωπευτικά κομμάτων-σχημάτων) οργανωμένη Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

 

Ερώτηση (GMR) επί των ανωτέρω:

Υπάρχει ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ για ΕΙΡΗΝΙΚΗ αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, έτσι όπως ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ αλλά επαρκώς πειστικά (δεκτές προς συζήτηση οι απόψεις σας, αλλά και οι δικές σας προτάσεις) την περιγράφει η ενδεικτική ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πρόταση παραπάνω στο (2) ;

 

Ναι, υπάρχει μέσα στο ΕΔΩ  Με κράτος χτισμένο στην άμμο δεν επιβιώνεις  κατά Κλαούζεβιτς “ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ” ΗΘΟΣ και ειδικότερα στον παρακάτω επίλογο (μέσα από τον αμέσως πιο πάνω σύνδεσμο), ΒΑΣΕΙ του οποίου καλούμαστε   σύντομα και δραστικά,   να εφαρμόσουμε την ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΑΞΗ και όχι να παρέχουμε ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ («δημοκρατικός διάλογος» μεταξύ υπαιτίων και λαού) στους ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ της … ιδιόμορφης εξάρτησης από ξένα κέντρα”, που “Φορείς της είναι κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτοι τεχνοκράτες, κερδοσκόποι και υπάλληλοι ηγεμονικών κρατών.”.

“Έχουμε ανάγκη μια ειρηνική πολιτική επανάσταση ολικής επαναφοράς των νεοελλήνων σε τροχιά εθνικής και κοινωνικής ανάκαμψης. Είναι τόσο αναγκαία όσο και δύσκολη. Απαιτείται περίσκεψη και επίγνωση του ελλείμματος αξιόπιστων πολιτικών προϋποθέσεων άσκησης εξουσίας που θα διαφυλάττει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική κυριαρχία. Απαιτείται επίγνωση του γεγονότος ότι, πλέον, η Ελλάδα και μετά τα μνημόνια συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να ελέγχεται από την πιο εξεζητημένη και πιο επιτυχημένη μορφή μεταμοντέρνας κατοχής.“.

 

Ναι, υπάρχει μέσα στα Scripta Manent http://greek-market-research.com/article/scripta-manent/ του Λουκά Αξελού και την διαχρονική ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Λαοκράτη Βάσση.

Ναι, υπάρχει στην μνημειώδη εργασία του Γεωργίου Σκλαβούνου “Εθνική Ταυτότητα ή Εθνική Συνείδηση;” http://greek-market-research.com/clink/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi/ .

Ναι, υπάρχει μέσα στην Ελληνική Ψυχή Ελλήνων https://inzone.gr/572015to-elliniko-dimopsifisma-pou-sintarakse-tin-europi/ και Ελληνίδων http://greek-market-research.com/article/ektakto-epeisodio-me-papoylia-ierony/ .

Ναι, υπάρχει στις παρακαταθήκες της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου και του Αριστόβουλου Μάνεση http://greek-market-research.com/article/kataktimenos-nomikos-politismos/.

Ναι, υπάρχει στην ψυχωμένη αντίσταση-παραίτηση του Θέμου Στοφορόπουλου (μαζί με Μιχάλη Δούντα και Δημήτρη Σέρμπο) (βλ. και TAG «ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»)

Ναι, υπάρχει εδώ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ: Η ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ 1821 Γεωργίου Μουρέλου 25-3–1978 http://greek-market-research.com/article/16390/

Ναι, υπάρχει εδώ, Τα μεγάλα «επίδικα» του εορτασμού της διακοσιοστής επετείου του ΄21 του Λαοκράτη Βάσση http://greek-market-research.com/article/ta-megala-epidika-toy-eortasmoy-tis-diakosiostis-epeteioy-toy-21/

Ναι, υπάρχει εδώ, Ρήγας, ο Πατέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, του Λουκά Αξελού http://greek-market-research.com/article/rigas-o-pateras-tis-ellinikis-anexartisias/

 

 

——————————————————————

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

(1) = ισχύς, δύναμη.

(2) = η ανώτατη πολιτική εξουσία που ασκείται μέσω των διοικητικών οργάνων και υπηρεσιών σε ένα σύνολο ανθρώπων μιας συγκεκριμένης εδαφικής έκτασης. (Σημειώνουμε εκ μέρους της G-M-R την ετεροβαρή υπέρ του Κράτους του ΚΡΑΤΟΥΣ, ας ειναι και ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, εμμονή σοβαρότατων επιστημόνων και δημοσιολογούντων, όπως του κου Π. Ηφαιστου και της πλειοψηφίας των αρθρογράφων του SL-press).
(3) Ειρηνικός όμως τρόπος δεν πρόκειται να υπάρξει(ούτε φυσικά οποιοσδήποτε άλλος τρόπος) αν οι υπαίτιοι των Μνημονίων ΔΕΝ πειστούν, πως το αντί-μνημονιακό μέτωπο, είναι ΤΟΣΟ ισχυρό, ούτως ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να τους βάλει στην πάντα, είτε με το καλό είτε με το κακό.

Μόνος τρόπος λοιπόν, να γίνει ΤΟΣΟ ισχυρό το αντί-μνημονιακό μέτωπο είναι μια αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική συνέργεια, δημοκρατικά οργανωμένη, και ως είναι ευνόητο, σε καμμία περίπτωση μια κολεγιά κομμάτων βουρ για τη Βουλή, γιατί τότε δεν θα πρόκειται για μετάβαση σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, αλλά για ενσωμάτωση των προσδοκιών του λαού σε Παρασυνταγματική Δικτατορία του “τι κι αν είναι Κατοχή” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού και Ευρωκοινοβουλευτισμού.

ευχές Ανάστασης – Πάσχα 2020
Saturday
25/04/2020
13:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

Σχόλιο GMR: Η πιο κάτω επιστολή εστάλη το Μ. Σάββατο από την ιστοσελίδα μας ως ευχές για το Άγιον Πάσχα.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

._

 

GMR, 18 Απριλίου 2020

 

 

Σεβαστοί Επιστήμονες, Αρθρογράφοι φιλοξενούμενοι στην GMR, εκπρόσωποι φορέων, λοιποί συναγωνιστές,

κ.κ.

Toussaint E.,Wills Κ., Αξελέ Λ., Βάσση Λ., Βατικιώτη Λ., Βέργο Κ., Βιδάλη Σ., Βολουδάκη Γ., Γεννηματά Παν. , Γεριτσίδου Τ., Γρίβα Κ.,Δελιβάνη Μ., Δημητρόπουλε Α., Δίκτυο Ιθάκη, Ηφαιστε Π., Θεοδωράκη Μ.,Θεοδωρόπουλε Σαρ., Θράξ, Ιγγλέση Ν., Ιωαννίδη Θ., Ιωαννίδη Ι., Καλτσώνη Δ., Καρατουλιώτη Ν., Καρούσο Δ., Κασιμάτη Γ., Κόκκα Γ., Κόλμερ Κ., Κόλμερ Κ., Κουμαρέλα Ο., Κυπριώτη Δ., Κώνστα Α., Κωνσταντακόπουλε Δ., Κωνσταντοπούλου Ζ., Λαβδιώτη Σ., Λαπαβίτσα Κ., Μαντατοφόρε Κ., Μαριόλη Θ., Μαυροειδή Π., Μαυρουδέα Στ., Μηλιαράκη Πετ., Μπέζα Ζ., Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μ., Παναγιωτόπουλε Δ., Παπαευσταθίου Β., Παπαντωνίου Α., Παπουλή Κ., Ρινάλντι Ρ., Σαλεμή Χ., Σκλαβούνε Γ., Σμυρλή Σ., Σπαθάτου, Στάλια Σ., Στραβελάκη Ν., Τόλιο Ι., Τριανταφυλλόπουλε Γ., Τυλιγάδα Ο., Φιλιππίδη Η., Χαλυβόπουλε Δ., Χάχαλη Α.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.


Αντί ευχετήριας κάρτας σας στέλνουμε το “ευχετήριο” άρθρο του αγαπητού κ. Γεωργίου Σκλαβούνου, μαζί με την Πρόταση μας την οποία συνδέσαμε στο FB του κ. Σπ. Στάλια (και στο εδώ σχόλιο μας) και με κάθε άλλη συν-αγωνιστική πρόταση-στάση.

Με εκτίμηση

G-M-R

 

 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί ενεργητική κοινωνία
Saturday
14/03/2020
13:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας edromos Ρούντι Ρινάλντι
0

Σχόλιο GMR:   Αγαπητέ Ρούντι Ρινάλντι (αλλά και λοιποί προβληματιζόμενοι).

Τριάντα χρόνια με νεοφιλελεύθερη επέλαση, εκ των οποίων τα τελευταία δέκα με παντοειδή εθελοεκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, νομίζουμε πως είναι υπεραρκετά.

Στην εδώ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (από πλευράς G-M-R και Ithacanet με ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ των κειμένων σε έμπρακτη συμφωνία-συνεργασία-πράξη) πρόταση/στάση ζωής μας, περιέχονται τόσο οι Αρχές και οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ οργάνωσης, για την ανασύνθεση της Ελληνικής ψυχής, όσο και οι βασικές διαπιστώσεις και για τα αίτια της παρακμιακής και παράνομης παν-κοινοβουλευτικής διαφθοράς, και για την τεκμηρίωση του ποινικού μέρους αυτής της διαφθοροποιού παρακμής και για τις δυνατότητες και τα μέσα για την εκπόνηση μιας δημοκρατικά οργανωμένης αντιστασιακής-απελευθερωτικής αναγεννητικής ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ. Οι υπάρχουσες επί μέρους και συνολικές προτάσεις, με πολλές από τις οποίες έχουμε πολλά κοινά σημεία, αφορούν το “μετά”, μόνο το “μετά”, για το οποίο “μετά”, αφθονούν οι ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΜΕΝΕΣ(*) υποσχέσεις.

Συνεχίζουμε να αναμένουμε, κρίσεις, επικρίσεις, συμπληρώσεις, διορθώσεις, δικές σας προτάσεις ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ, μα, πώς αλλιώς … ;

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ-ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ (εδώ κατακτημένος νομικός πολιτισμός).

(*) αφορά τις για το “μετά” αλληλοσφαζόμενες μεταξύ τους αντιμνημονιακ;eς υποσχέσεις. Ο λαός έχει κριτήριο και καταλαβαίνει και την ανευθυνότητα και την επικινδυνότητα και την ιδιοτέλεια των “Ο καθένας χώρια και όλοι εναντίον όλων” αντιμνημονιακών πολιτευομένων. Οι οποίοι εξ άλλου, ακόμα και μεμονωμένα αν τους εξετάσουμε, θέλουν τον λαό μόνο οπαδο-ψηφοφόρο και όχι ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ γι αυτό και ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

._

 

edromos_gr, 13 Μαρτίου 2020

 

 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι έχουμε εισέλθει σε μια ειδική κατάσταση, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση στην Ελλάδα, διαφέρει από εκείνη σε άλλες χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό κατά τούτο: Πέρα από τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι ανοιχτό το μέτωπο με τις απειλές της Τουρκίας, με την πίεση που ασκεί η Άγκυρα χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το προσφυγικό στον Έβρο και τις συνεχείς στρατιωτικές της προκλήσεις.

Ο διπλός χαρακτήρας της έκτακτης κατάστασης, δημιουργεί μια πιο περίπλοκη κατάσταση προς αντιμετώπιση. Απαιτεί ένα ιδιαίτερο φρόνημα που θα ξεκινά από την κατανόηση της σημασίας και των δύο αυτών μετώπων.

Στις συνθήκες αυτές, βασικό και καίριο ζήτημα είναι τι κοινωνία και τι χώρα θα προκύψει μέσα από την αντιμετώπιση των δύο μετώπων. Η συνήθης σκέψη ότι σε λίγο θα τελειώσει η πανδημία, δεν μας απαλλάσσει από το πόσο θα μας δοκιμάσει, ενώ δεν έχουμε και επαρκή στοιχεία για το πόσο θα διαρκέσει. Όσο για το άλλο μέτωπο, είναι ήδη ανοιχτό και όλα δείχνουν ότι θα κρατήσει για καιρό, με ένταση των προκλήσεων και μονιμοποίηση των πιέσεων.

Η χώρα μπαίνει σε ένα νέο στάδιο, μια νέα φάση που την πλησιάζει σε καταστάσεις σαν της Συρίας σε μεγάλο βαθμό. Υπερβολή; Στον Έβρο δημιουργούνται διεθνείς ζώνες όπου θα περιπολούν διάφορα στρατεύματα και ειδικές δυνάμεις, ενώ τα σύνορα θα χάσουν την σημασία που μέχρι χτες είχαν. Διάφοροι πληθυσμοί, πρόσφυγες και μετανάστες, θα απαιτείται να εγκατασταθούν εκεί ζητώντας «διεθνή προστασία» με όσα αυτή σημαίνει.

(more…)

Επιστολή – Η μετουσίωση κειμένων σε πράξη, αναγκαία όσο ποτέ. – Πρόταση υλοποίησης
Wednesday
05/02/2020
02:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

 

Η λιποταξία της ιντελιγκέντσιας και ο προτεινόμενος (παρακάτω)-υπαρκτός ΛΟΓΟΣ της ΠΡΑΞΗΣ

 

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,


Η επιστολή-πρόταση μας, αφορά την δεκάχρονη κατάσταση ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΝΤΟΕΙΔΟΥΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, μέσω σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας-διάπραξης ειδεχθών (και συνοδών) ποινικών αδικημάτων.

Λαμβάνουμε μηνύματα από εξαιρετικά μορφωμένους συμπολίτες μας, με ορισμένες επιφυλάξεις για το ζήτημα της ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 του Συντάγματος στάσης των Ελλήνων Πολιτών.

Εκφράζονται διάφοροι φόβοι, άλλοι εύλογοι, άλλοι μη στηριζόμενοι σε ορθή βάση-τεκμηρίωση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συνηθέστερες επιφυλάξεις. Σοβαρή επιφύλαξη είναι “ο φόβος εμφύλιας διαμάχης που μπορεί να συνοδεύεται από προσπάθεια υποκατάστασης των οργάνων του κράτους“, ακολουθούν τα δίκην αξιώματος (που προεξοφλούν αποτελέσματα επί μη δοκιμασμένων με άρτιο τρόπο-σχέδιο νομικών ενεργειών), “πιστεύετε εις την ελληνική Δικαιοσύνη;“, “το θέμα δεν είναι νομικό είναι πολιτικό“.

Ακόμα, πέραν των επιφυλάξεων, αμφισβητείται ευθέως αυτή η ίδια η ύπαρξη (ως παγκόσμια αναγνώριση-νομική κατάκτηση) του κατακτημένου ανθρώπινου και νομικού πολιτισμού.

Η επιστολή-πρότασή μας δεν στοχεύει ούτε προκαλεί, ούτε εμφύλιο ούτε υποκατάσταση, η καταστροφή οργάνων του κράτους και ΦΥΣΙΚΑ, στηρίζεται στην ΣΤΕΡΕΗ ΒΑΣΗ του κατακτημένου νομικού πολιτισμού (παλαιότερη δήλωση Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κάπως έτσι :”Ο Εισαγγελέας δεν φοβάται (σ.σ. αν θυμόμαστε καλά είχε συμπληρώσει, “είναι παντοδύναμος“), διότι έχει μαζί του το νόμο“.

Η πρόταση μας (στο τέλος της επιστολής, στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, βλέπετε σύνοψη/οδηγό επί των συνδυαστικών – συνεργειακών προτάσεών μας)  είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ δικαιϊκής-επιστημονικής (οικονομολογικής κλπ) αποδόμησης (έως εξευτελισμού βλέπετε εδώ βικιπαιδεια) ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ/ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ/ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΥΤΑΓΜΑΤΟΣ/ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, με στόχο την ενημέρωση του λαού και εξύψωση του διεκδικητικού του δικαίου ηθικού του (Ηθικό που να είναι διεκδικητικό του Δικαίου και ΟΧΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!) με ταυτόχρονη διεθνοποίηση του ζητήματος, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. Σε αυτό το τόσο απλό και συγκεκριμένο ΣΧΕΔΙΟ προτείνουμε ΣΥΝ-ΕΡΓΕΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

(more…)

ΕΙΔΗΜΟΣΥΝΗ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ-ΛΑΟΥ
Wednesday
15/01/2020
14:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

 

 

G-M-R, 15 Ιανουαρίου 2020

 

Αναγκαία ΣΥΝΟΨΗ, για τυχόν επόμενες αντιστασιακές-απελευθερωτικές προσπάθειες:

Η δημόσια και εφ’ όλης της ύλης των σοβαρών λαϊκοπατριωτικών προβλημάτων ΕΙΔΗΜΟΣΥΝΗ, είναι και χρήσιμη και αναγκαία.

Όταν όμως εξασκείται (η ειδημοσύνη) μακριά από και ενάντια προς την “δ.ά.δ.α.” της δημοκρατικής-ανιδιοτελούς-δικαιϊκής (*) – αλληλέγγυας, ΕΜΠΛΟΚΗΣ, είναι ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΙΣΜΑ εις βάρος πατρίδας-λαού.

(*)– περιλαμβανομένων των κατά περίπτωση υποστηρικτικών του δικαίου επιστημών/ τεκμηριώσεων/ δράσεων.

Χαρακτηριστικά:

Ειδικότερη “δ.ά.δ.α.” ΕΜΠΛΟΚΗΣ για τους πλειστηριασμούς (κατά χιλιάδες, εν όψει, εντός 2020 και έπειτα), ως εδώ

http://greek-market-research.com/en/article/lafazanis-echoyme-enopion-mas-ena-kathestos-latinoamerikanikis-kathestotikis-mpananias/

αλλά και ως εδώ

http://greek-market-research.com/article/protasi-g-m-r-pros-agona-kata-pleistirias/ ,

ενταγμένη στην ΕΔΩ

http://greek-market-research.com/article/o-quot-iraklis-quot-stirizei-tis-trapezes-oi-daneioliptes-as-proseychithoyn/

αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική “δ.ά.δ.α.” ΕΜΠΛΟΚΗΣ.

 

Ο “Ηρακλής” στηρίζει τις τράπεζες, οι δανειολήπτες ας προσευχηθούν…
Saturday
11/01/2020
20:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Τράπεζες NPEs Σχέδιο Ηρακλής ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Να, ορίστε που θα αξιοποιηθούν,

α) οι υποδείξεις του Αριστόβουλου Μάνεση(*) καi

β) οι παρακάτω (1) και (2) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της G-M-R ,

KATA του “ΗΡΑΚΛΗ” και ΥΠΕΡ τιμίων πλην μνημονιακώς ατυχών, δανειοληπτών.

(*)(1)— “Πέραν π.χ. του δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων ή της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων ή της συμβατότητας αμφοτέρων προς το κοινοτικό δίκαιο, υπάρχουν και μηχανισμοί πολιτικοί, ιδίως στο πλαίσιο δημοκρατικών πολιτευμάτων, οι οποίοι μπορεί να λειτουργήσουν υποβοηθητικά ίσως και αποτελεσματικότερα. Έτσι, εκτός από την άσκηση των εκάστοτε πρόσφορων ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, χρήσιμοι είναι και μηχανισμοί εξωθεσμικοί, π.χ. αυτοοργάνωσης και άτυπης δημοκρατίας της βάσης, δράσης αυτόνομων κοινωνικών κινημάτων κ.τ.λ…” από το σχόλιό μας της παρακάτω ανάρτησης:

http://greek-market-research.com/en/article/ta-anthropina-dikaiomata-os-ideologiko-oplo/

(2)

2α) http://greek-market-research.com/en/article/2020-kali-chronia-chronia-polla/

2β) http://greek-market-research.com/en/article/lafazanis-echoyme-enopion-mas-ena-kathestos-latinoamerikanikis-kathestotikis-mpananias/

2γ)   ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ! ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ!               http://greek-market-research.com/article/stefania-lygerou-maria-alifragki-to-n/

Να γιατί Στεφανία-Μάρω-Μαντώ εξευτέλισαν την αφρόκρεμα της προδοσίας χωρίς φόβο.

http://upogia-taxi.blogspot.com/2019/05/blog-post.html?m=1

2δ) Βλέπετε και Αριστόβουλος Μάνεσης. Όταν οι Αριστόβουλοι Μάνεσης ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ με τις Στεφανίες Λυγερού, η Ελλάδα θα δει Θεού Πρόσωπο-θα έχει το ηθικό ανάστημα να πορεύεται με την Πίστη της Ορθοπραξίας. Και τότε, δεν θα υπάρχουν Πιστοί-Άπιστοι, παρά μόνον Πιστοί.

2ε) http://greek-market-research.com/article/kataggelia-peri-viaiis-metavolis-toy-politeymatos-dia-sfeterismoy-exoysias/

 

AKOMA, στο μνημονιακό παρελθόν είχαμε άπειρες φορές πρόκληση να εκδηλώσουμε τριπλοσυνδυασμένη(αγωνιστικά/δικαιϊκά/πολιτικά) επιθετική αποδόμηση/εξευτελισμό, μνημονιακών και συνενόχων, ενώπιοι-ενωπίω, μέσα στο θεματικό τους γήπεδο και από το πεζοδρόμιο μέχρι και ΔΙΕΘΝΩΣ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:

https://www.athinorama.gr/cityvibe/article/athens_democracy_forum_to_festibal_gia_tin_dimokratia_epistrefei-2515604.html

https://www.tovima.gr/2012/04/22/afieromata/to-oikonomiko-programma-tis-n-d-apo-ton-ant-samara-sto-zappeio/

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ-ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ των μνημονιακών υπαιτίων και συνενόχων;

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ:

-Θέληση με αναμμένη την “δ.ά.δ.α.” Δημοκρατίας-Ανιδιοτέλειας-Δικαιοσύνης-Αλληλεγγύης (ψάξτε αν ήθελαν να χωρέσουν κόμματα εδώ).

-Δύο Νομικοί (πχ Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ-Α.ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ).

-Δύο Οικονομολόγοι (πχ Θ.ΜΑΡΙΟΛΗΣ-Σ.ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ)

-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ (για το καλό επομένων προσπαθειών) ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.

 

 

 

Γεράσιμος Ποταμιάνος, 10 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η επιδιωκόμενη οικονομική ανάκαμψη με επενδύσεις υποστηριζόμενες από τραπεζικό δανεισμό, μπορεί να συντελεστεί μόνο εφόσον ένας σημαντικός αριθμός υπερχρεωμένων δανειοληπτών της μεσαίας τάξης βρει βιώσιμες λύσεις για την εξυπηρέτηση του χρέους του. Όμως, η απροθυμία τραπεζών, κυβερνήσεων και πιστωτών, κατά την διάρκεια των μνημονίων, να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους, οδήγησε σήμερα στο σχέδιο “Ηρακλής”. Αυτό ωστόσο, θα καλύψει μόνο 40% των κόκκινων δανείων, προμηνύοντας ότι μόλις τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την εσωτερική υποτίμηση.

Το σχέδιο Ηρακλής και οι ανακοινώσεις των τραπεζών για τιτλοποιήσεις-μαμούθ, δρομολογούν επιτάχυνση της διαδικασίας απαλλαγής των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια. Το σχέδιο θα διευκολύνει τις τράπεζες να τιτλοποιούν και να αφαιρούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τους ισολογισμούς τους. Ένας φορέας τιτλοποίησης θα αγοράζει μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις τράπεζες και θα πωλεί τίτλους σε επενδυτές. Η κυβέρνηση θα παρέχει την εγγύηση του Δημοσίου για τους τίτλους υψηλής εξασφάλισης του φορέα.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

2020, Καλή Χρονιά χρόνια πολλά
Thursday
02/01/2020
11:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας
2

 

G-M-R, 1 Ιανουαρίου 2020

 

Αγαπητοί συγγραφείς, επιστήμονες, κάτοχοι ιστοσελίδων και συναγωνιστές της G-M-R.

Αυτή είναι η τελευταία πρότασή μας, της G-M-R, του 2019.

http://greek-market-research.com/article/i-ellada-mprosta-sto-2020-afigimata-gia-ap-exo-sotiria/

Επίσης σας στέλνουμε και το εδώ σημαντικό σχόλιο μας, συναφές με το εδώ ανάλογο σε παλαιότερη ανάρτηση μας διαπραγματευόμενο το ίδιο θέμα.

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2020  προς όλους τους Έλληνες που θέλουν ελεύθερη πατρίδα.

Με εκτίμηση

G-M-R

Η Ελλάδα μπροστά στο 2020 – Αφηγήματα για απ’ έξω σωτηρία…
Tuesday
31/12/2019
20:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Γιώρ. Μαργαρίτης
0

Σχόλιο GMR:

Σχόλιο/ανοιχτή επιστολή (ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ “ΕΠΩΝΥΜΟ” ΠΑΤΡΙΩΤΗ) της G-M-R:

Κύριε Μαργαρίτη,

Ο επίλογος του άρθρου σας, μας οδηγεί κατ’ ευθείαν προς τον λαό. Πώς όμως θα προσεγγίσουμε τον λαό;

Κατά την γνώμη μας και σύμφωνα με την μέχρι τώρα σχετική συμπεριφορά/δράση/πρακτική μας, προσεγγίζουμε τον εργαζόμενο και στο περιθώριο σπρωχνόμενο λαό (αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός στα φόρτε του), με ΑΝΑΜΜΕΝΗ την “δ.ά.δ.α.” μας, μακριά από οπαδιλίκια, στυλοβάτες και ιδιοτελείς αυταπάτες, του “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού .

δ.ά.δ.α.” μας, είναι αυτή της δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης, συνοδευόμενη απαραίτητα από επιχειρησιακό σχέδιο (τιθέμενο/εμπλουτιζόμενο/προσαρμοζόμενο, ΕΝΩΠΙΟΝ και ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ/ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, του λαού) και για το τώρα (τριπλοσυνδυασμένος αγωνιστικά/δικαιϊκά/πολιτικά, παλλαϊκός-αντιστασιακός-απελευθερωτικός αγώνας) και για το μετά (Συντακτική Συνέλευση-Αναγέννηση).

Σχετικό υπόδειγμα εδώ (σχετική ανάρτηση μας για Κωνσταντοπούλου-Γαβρά), εδώ επικουρικά (σχετική ανάρτηση για Λαγκάρντ) και εδώ (για άρθρο Ρούντι Ρινάλντι)

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε σχετική, για την αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική ΚΑΘΟΔΟ (εκ του οποιουδήποτε ατομικού, η κομματικού, ή ιδεολογικού βάθρου μας) προς τον λαό και φυσικά έχετε την επιλογή να ξεκινήσετε σχετικές συνέργειες, με πέραν ημών απλούς πολίτες και πολίτες γνωστούς από τις δημόσιες εμφανίσεις τους (διότι συλλέκτες-υποστηρικτές καλών ιδεών/προτάσεων/δράσεων είμαστε, δεν διεκδικούμε κανενός είδους πρωτοπορία).

Με εκτίμηση, για την G-M-R,

Χρίστος Κουτσούκος, Σμήναρχος ε.α.

 

 

Γιώργος Μαργαρίτης, 31 Δεκεμβρίου 2019

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το 2019 τελειώνει αφήνοντας πίσω του βαριές υποθήκες και ευδιάκριτες απειλές. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός, σε τρόπο ώστε «να αντιλαμβάνεται τα προσερχόμενα», στην διατύπωση του Καβάφη, για να ψυχανεμιστεί τα όσα ο νέος χρόνος κληρονομεί από τον παλιό για την Ελλάδα και τα όσα θα απαιτήσουν ξεκάθαρες θέσεις και στάσεις στους μήνες που έρχονται.

Μια ματιά στην πραγματική εικόνα της Ανατολικής Μεσογείου αποτυπώνει το σημείο όπου έχουμε φτάσει. Το “Μπαρμπαρός” και ο στολίσκος που το συνοδεύει βρίσκονται, χειμώνα καιρό, λίγα μόλις μίλια από τις νότιες ακτές της Κύπρου, ανάμεσα στην Αγία Νάπα και στη Λάρνακα και μεθοδικά απλώνουν τα καλώδια (πέντε μίλια μήκος) των σεισμικών ερευνών τους ανενόχλητα, συμπεριφερόμενοι σαν πραγματικοί οικοδεσπότες. Το “Φατίχ” συνεχίζει ανενόχλητα την δουλειά του λίγο πιο βόρεια. ………………

….. Ο μόνος που σκέφτεται την πραγματική Ελλάδα, αυτή που υπάρχει, αυτή που χτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των ανθρώπων της, είναι ο λαός, οι Έλληνες. Έννοιες όπως ανεξαρτησία, κυριαρχία, ελευθερία, πατριωτισμός τελικά αφορούν μόνο αυτούς. Τα υπόλοιπα, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, είναι απλά αυταπάτες.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Η «συγκεκριμένη ανάλυση…» δεν είναι εθνικισμός ή ψευτοδίλημμα
Wednesday
18/12/2019
12:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ρούντι Ρινάλντι του
0

Σχόλιο GMR: Αγαπητοί κ.κ. Ρούντι Ρινάλντι, και Λαοκράτη Βάσση, με όλο τον σεβασμό, σας θέτουμε το κατά την γνώμη μας καίριο ερώτημα.

Ξεκινάμε θεωρώντας πως ο πατριωτισμός σήμερα οφείλει να ακολουθήσει τον εξής συνδυασμό σκελών (τριπλοσυνδυασμό).

Πιο συγκεκριμένα, το τρίτο σκέλος(το πολιτικό)=δημοκρατικός πατριωτισμός, το δεύτερο σκέλος (το δικαιϊκό)=κατακτημένος νομικός πολιτισμός, το πρώτο σκέλος (το αγωνιστικό)=Αγώνας για την Ελευθερία.

Ερώτηση:

Μπορούμε να ασχοληθούμε με το ένα μόνο σκέλος (όποιο και να’ ναι) και ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ;;

Καταθέτουμε την πρόταση μας, ως σχόλιο μας στο άρθρο αυτό, σχόλιο που θα δείτε ανοίγοντας το άρθρο στην πηγή (e-dromos), σχετικά με το παραπάνω ερώτημα περί αποτελεσματικότητας ενός ή δυο σκελών μόνο, εκ του προτεινόμενου τριπλοσυνδυασμού.

 

Ρούντι Ρινάλντι, 17 Δεκεμβρίου 2019


 

 

Η «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» (ίσως η ουσία του μαρξισμού) μας υποδεικνύει ότι ο τούρκικος επεκτατισμός, υπό την μορφή του ερντογανικού νέο-οθωμανισμού, αποτελεί μια πραγματική απειλή για την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας. Και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όταν αυτό το κεντρικό στοιχείο δεν μπορεί καταρχήν να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί.

Παρ’ όλες τις συστηματικές και ακούραστες προσπάθειες να υποβαθμιστεί το ζήτημα, παρ’ όλες τις συκοφαντίες περί εθνικισμού για όποιον προβάλλει ευαισθησίες στα εθνικά ζητήματα και τη γεωπολιτική αναμέτρηση στην περιοχή μας (π.χ. Πρέσπες), ακόμα και με τις λοιδορίες ότι τάχα εγκαταλείπεται το κοινωνικό ζήτημα όταν ασχολείσαι με εθνικά ή γεωπολιτικά θέματα, τα ζητήματα αυτά καθορίζουν με μείζονα τρόπο τις εξελίξεις και τις τύχες του τόπου.

Ο τούρκικος επεκτατισμός είναι εδώ, επικίνδυνος και σφόδρα απειλητικός. Δεν διεκδικεί μια-δυο βραχονησίδες αλλά θέλει το μισό Αιγαίο, την Κύπρο ολόκληρη, νησιά μεγάλα και κατοικημένα. Θέλει και την Κρήτη για όποιον δεν έχει καταλάβει. Αλλά και περιοχές εκτός ελληνικής εμβέλειας. Θέλει να αναβιώσει το Χαλιφάτο. Μεγάλο και ισχυρό, όχι όπως του ISIS. (Ας γκουγκλάρουν όσοι δεν γνωρίζουν τις διαστάσεις του Χαλιφάτου για να καταλάβουν, τότε ίσως εξηγήσουν την παρουσία της Τουρκίας σε Σομαλία ή Λιβύη).

(more…)

123..