ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΑΟΖ: Η αγνοημένη Κύπρος και η πονηριά της Αιγύπτου
Thursday
22/10/2020
01:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΟΖ Θεόδ. Καρυώτης ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR:     ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ (μετά τις 22/6/2020 όπου και η ημερομηνία του άρθρου του Θ. Καρυώτη) ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΘΕΛΟΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης. (ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ (Γνώριζαν [οι Κύπριοι] ότι η Αίγυπτος είχε οριοθετήσει ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα με την Σαουδική Αραβία, η οποία δεν ήθελε να δώσει πλήρη επήρεια  στα αιγυπτιακά νησιά Tiran και Sanafir, που ευρίσκονται απέναντι από τις ακτές της Σαουδικής Αραβίας, όπως δείχνει ο επόμενος χάρτης. Όμως, οι Αιγύπτιοι επέμειναν και κέρδισαν πλήρη επήρεια για τα νησιά τους.) ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ).


Υπενθύμιση.

Κάναμε κάτι ακόμα χειρότερο! Εθελομειώσαμε ΤΕΛΙΚΑ σε βάρος μας το ΔΔΘ αποδεχόμενοι “μειωμένη επήρεια της Κρήτης”!  ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΜΕ (εφεξής) ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ!

Στο άρθρο ο Κ.Βενιζελος ον οποίον επικαλείται στο παρόν ο κ. Θ. Καρυώτης) γράφει πράγματα που συνιστούν την προαναγγελία Εθνικής προδοσίας (οι παρακάτω υπογραμμίσεις δικές μας):

«Είναι σαφές πως εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε τμηματική συμφωνία με την Αίγυπτο για ΑΟΖ, αυτό θα σημαίνει πως εγκαταλείπει την Κύπρο. Αυτό σημαίνει πως εγκαταλείπει το χώρο που ενώνει τα δυο κράτη. Κι αυτό γιατί δεν θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Θα πρόκειται για μια κίνηση αυτοχειρίας για τον ελληνισμό, μια ενέργεια προσαρμογής στις αξιώσεις της κατοχικής δύναμης».

Και ακολούθως επισημαίνει ο Θ.Καρυώτης (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Όπως και εγώ είχα επισημάνει πρόσφατα: «Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να κάνει τμηματική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, κάτι που, όπως γνωρίζετε, δεν επιτρέπει η UNCLOS, όπως επίσης δεν επιτρέπει τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Λέγεται, επίσης, ότι θα αγνοηθεί η θάλασσα ανατολικά του 28ου παράλληλου που σημαίνει τον θάνατο της ΑΟΖ του μαρτυρικού νησιού σας».

._

 

 

 

 

Θεόδ. Καρυώτης, 22 Ιουνίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η Ελλάδα περίμενε 38 ολόκληρα χρόνια για να ασχοληθεί με την ΑΟΖ και όμως υπάρχουν κάποιοι ακόμα και σήμερα που την αποκαλούν Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη. Αλλά τώρα η Αθήνα έχει πάρει φόρα, μετά την οριοθέτηση με την Ιταλία, και θέλει να προχωρήσει και σε άλλες οριοθετήσεις ΑΟΖ με τα γειτονικά παράκτια κράτη. Έτσι μετά με την Ιταλία έρχεται η σειρά της Αιγύπτου. Αλλά υπάρχει μία μεγάλη, πολύ μεγάλη απορία. Γιατί η Ελλάδα αρνείται να οριοθετήσει επίσημα την ΑΟΖ της με αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δυο κρατών Ελλάδας και Κύπρου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν δέκα χρόνια και να συμπεριελάμβανε και τις γεωγραφικές συντεταγμένες που αναγνωρίζουν πλήρη επήρεια στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου! Ακόμα και χάρτης υφίσταται που δείχνει αυτή την οριοθέτηση παρόμοιος του επόμενου χάρτη.

Γιατί αρνείται η ελληνική κυβέρνηση να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Κύπρο από το 2004; Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον σημερινό πόνο των Κυπρίων, όταν βλέπουν τον Νίκο Δένδια να προσγειώνεται στο Κάιρο για να συζητήσει ΑΟΖ με την κυβέρνηση της Αιγύπτου, αντί να κατευθύνεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ο Κώστας Βενιζέλος εξέφρασε τα αισθήματα των Κυπρίων αδελφών του όταν έγραψε:
«
Είναι σαφές πως εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε τμηματική συμφωνία με την Αίγυπτο για ΑΟΖ, αυτό θα σημαίνει πως εγκαταλείπει την Κύπρο. Αυτό σημαίνει πως εγκαταλείπει το χώρο που ενώνει τα δυο κράτη. Κι αυτό γιατί δεν θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Θα πρόκειται για μια κίνηση αυτοχειρίας για τον ελληνισμό, μια ενέργεια προσαρμογής στις αξιώσεις της κατοχικής δύναμης».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.