ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ακούγονται πολλά για τη δράση Κασσελάκη: «κορόνα κερδίζω, γράμματα χάνεις» – Το «Βραβείο των Πρεσπών» Τσίπρα και Ζάεφ
Thursday
16/05/2024
18:35 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Τι έχουμε ακόμα να δούμε, να ακούσουμε, να υποστούμε, να αντιμετωπίσουμε:

«Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα»!!!

Να ‘ναι καλά ο Αλέκος Αλαβάνος, το λαφαζανοστρατουλέϊκο και πιο πριν η ΚΝΕ/ΚΚΕ (με τους ομόκεντρους σεχταριστικούς κύκλους όπου οι μικρότεροι αναδεικνύουν κάτι “φυντάνια”…), που ένα ΤΙΠΟΤΑ κατόρθωσε να εγκληματεί χαχανίζοντας, κουνώντας το δάχτυλο και τιμώμενο όπως όλα τα εθνοπροδοτικά όντα.

_.

 

 

 

 

newsbeast|Πολιτική, 16 Μαϊου 2024

 

 

 

 

Ακούγονται πολλά

Καλημέρα, αρχηγέ ή πρόεδρε ή Στέφανε; Σήμερα θα ξεκινήσω με τις γκρίνιες που ακούω στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακούγονται πολλά στο παρασκήνιο για τον τρόπο που κινείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι που δεν αρέσει σε κεντρικά στελέχη.

Ενός ανδρός αρχή

Το κόμμα πηγαίνει στις ευρωεκλογές χωρίς να συνεδριάζουν τα όργανα και όλα αποφασίζονται, όπως μου λένε με αιχμές βουλευτές, από τον ίδιο τον Στ. Κασσελάκη και μια πολύ κλειστή ομάδα στελεχών. Όχι σε αυτή δεν είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όπως μου είπαν, και ο ίδιος μετά τις πολλές μουρμούρες και γκρίνιες βγήκε χθες να πει δημοσίως ότι έχει μόνο τεχνοκρατική σχέση με το κόμμα. Ουσιαστικά το κόμμα λειτουργεί με τη λογική ενός ανδρός αρχή.

Κορόνα – γράμματα

Πώς μου το είπαν; Ότι ο Στ. Κασσελάκης κινείται με μια λογική, «κορόνα κερδίζω, γράμματα χάνεις». Τι κάνει; Όπως μου λένε οι εσωκομματικοί επικριτές του, πήρε επάνω του όλη την προεκλογική εκστρατεία. Οπότε, αν πάει καλά, θα πάρει όλη τη «δόξα», αν όχι θα πει, μου λένε, φταίτε εσείς που δεν… συμμετείχατε. Έτσι, θα επιβεβαιωθεί το κορόνα-γράμματα.

Ακονίζουν μαχαίρια

Μου λένε, όμως, ότι διάφορα κεντρικά στελέχη ακονίζουν μαχαίρια για την επόμενη μέρα. Ειδικά εάν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένει ο Στ. Κασσελάκης. Εξάλλου δεν υπάρχει συλλογική ηγεσία και δεν λειτουργούν τα όργανα.

Προστασία Αποστολάκη

Σε αυτό τον στενό κύκλο των συνομιλητών του Στ. Κασσελάκη που τους ακούει πολύ και τους έχει μεγάλη εμπιστοσύνη είναι και ο ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, που άνοιξε ομπρέλα προστασίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα πάλι κυκλοφόρησαν ότι θα ήταν υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όμως ο Κασσελάκης φωτογραφήθηκε και με τούρτα λόγω γενεθλίων του ναυάρχου στην περιοδεία του στον Βορρά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είδα ότι σε ανακοίνωση του κόμματος γινόταν αναφορά στον Αποστολάκη πως συνοδεύει τον Κασσελάκη στην περιοδεία του.

Άδειασμα στον Πολάκη

Τι άλλο έμαθα; Κακές είναι οι σχέσεις του Στ. Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη λόγω και της υποψηφιότητας του πρώτου ξαδέλφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Και καλά ο Πολάκης δεν είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, αλλά ο Βασίλης Κασσελάκης θα είναι πιθανότατα υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά με ό,τι αυτό σημαίνει. Και δεν ήταν τυχαίο και το άδειασμα, όπως μου είπαν, της Βούλας Κεχαγιά για τα όσα είπε περί εμβολιασμού. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κράτησε αποστάσεις και έδειξε την απόσταση του κόμματος από τον πρώην υπουργό.

Η κινητικότητα Τσίπρα

Σας έλεγα τις τελευταίες μέρες για την κινητικότητα του Αλέξη Τσίπρα και πριν καλά καλά περάσει ένα 48ωρο μάθαμε ότι έξι χρόνια -και σε μια δύσκολη περίοδο λόγω των τελευταίων γεγονότων μετά τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία- μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πολιτικοί, αξιωματούχοι και ειδικοί από την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, στην κλιματική κρίση, την οικονομία και το μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές. Έτσι λοιπόν στις 17 και 18 Ιουνίου, το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα», που κάνει και πρεμιέρα, και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» συνδιοργανώνουν στην Αθήνα «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Και δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως μου είπαν συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα, ειδικά μετά και την πρόσφατη παρέμβασή του στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ζάεφ.

Η ατζέντα

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών και θα περιλαμβάνει 8 πάνελ συζήτησης, δύο θεματικές για τα Βαλκάνια και δύο για τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης. Μία θεματική θα αφορά την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, μία τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και δύο θα αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς. Στόχος να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και κάθε χρόνο θα απονέμεται βραβείο ειρήνης.

Βραβείο στο Νίμιτς

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, θα απονέμεται κάθε χρόνο ένα βραβείο ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για την προσφορά της στην ειρήνη. Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για την πολύχρονη προσφορά του στην ειρήνη.

Αιχμές Καρτερού σε Κασσελάκη

Ε, αφού δεν τα λέει ανοιχτά ακόμη ο Αλ. Τσίπρας για τον Στ. Κασσελάκη, τα γράφει ο Θανάσης Καρτερός, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και τακτικός πλέον συνομιλητής του. Το κείμενο που έγραψε στην «Αυγή» ταρακούνησε πολλούς και έμαθα πως ενόχλησε τον Στ. Κασσελάκη που είδε πολλές αιχμές Καρτερού. Στη στήλη του στην «Αυγή», ο Καρτερός με αφορμή το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών, ασκεί κριτική στην Κουμουνδούρου για την μη αναφορά των ονομάτων του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά στις ανακοινώσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τα βάζει και με αυτούς που αποκαλεί «αυτόκλητους σωματοφύλακες του Κασσελάκη», αλλά και με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της «προεδρικής φρουράς». Μύλος με άρωμα Τσίπρα!

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση και με άλλα παραπολιτικά, εδώ.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.