ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αποκαλυπτική ομιλία (video) του Λαφαζάνη στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (Ιούλιος 2013)
Saturday
22/06/2019
17:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Λαφαζάνης ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR : Ποτέ δεν είπαμε, “δεν καταλάβατε”. Πάντα (σας) λέγαμε, τολμήστε να ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ.

Όμως η ενσωμάτωση στον αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό, ακόμα και αν αυτός είναι Κατοχικός, σας έφερε, εξαιρετικά αργά (ο Τσίπρας, ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΙΔΕΣ ήταν από 17χρονος) σε ρήξη ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ, διότι αν μένατε θα σας εξαέρωνε μετά βεβαιότητας το ΤσιπροΠασοκ (πρώτα εξευτελισμός, μετά εξαέρωση).

Η τελική σας επιλογή ήρθε, και ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, και με μεγάλα λόγια “προδοσία”-“χρειάζεται πατριωτικό μέτωπο”, τα οποία ουδέποτε εννοούσατε (ΕΔΩ και ΕΔΩ , οι τελευταίες από τις πολλές προσπάθειες που μετά βδελυγμίας απωθήσατε).

Πρόσθετη επισήμανση της G-M-R (για το απόσπασμα “χωρίς μάλιστα την απαραίτητη λαϊκή στήριξη“): Δεν εξαφανίστηκε το “ΟΧΙ”. Το ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ο κάθε ιδιοτελής κομματικός εγωκεντρισμός. Για όλα τα αντιμνημονιακά πολιτευόμενα σχήματα, δεν υπήρξε λαϊκό ΟΧΙ. Για την ακρίβεια, δεν πρέπει να υπάρχει λαϊκό ΟΧΙ. Μόνο τα εντός της Κατοχικής βουλής, επαγγελματικά αμειβόμενα ΝΑΙ-ΟΧΙ πρέπει να υπάρχουν. Γι’ αυτό και προτάσεις-Δράσεις όπως εδώ (για να μην είμαστε κοψοχερεπαναστάτες) είναι εχθροί, των με το αζημίωτο πολιτευομένων. Κυρίες και Κύριοι, ΠΟΛΙΤΙΚΗ άσκησαν όσοι ψήφισαν ΟΧΙ, αλλά όχι ιδιοτελή σαν κι αυτή των αλληλοσφαζομένων για είσοδο στην κατοχική βουλή και επιτιθεμένων-υβριζόντων κατά του λαού.

 

 

Παν. Λαφαζάνης, 19 Ιουν. 2019

 

Είναι πολλοί εκείνοι που είτε από έλλειψη ενημέρωσης είτε υποβολιμαία και από σκοπιμότητα λένε: Δεν κατάλαβαν ο Λαφαζάνης και το “Αριστερό Ρεύμα” τον Τσίπρα και που το πήγαινε; Και αν καταλάβαιναν, τι έκαναν για να τον ανακόψουν;

Η Iskra παραθέτει σε video ολόκληρη την ομιλία του Παν. Λαφαζάνη στο πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2013, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ακόμα στην αντιπολίτευση.

Η ομιλία του Παν. Λαφαζάνη αποτελεί μια ουσιαστική καταγγελία της πολιτικής του τότε ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, η οποία “προφητικά” έθετε το ζήτημα της ρήξης με το ευρώ, ως προϋπόθεση και βασικό κρίκο για αν μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκρούσει ως κυβέρνηση τους εκβιασμούς της τρόϊκας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.

Τότε, όμως, ολίγοι παρακολουθούσαν επιμελώς τα συμβάντα και ακόμα ολιγότεροι αντιλαμβάνονταν την σημασία των προτάσεων Λαφαζάνη, τις οποίες είτε θεωρούσαν ότι αφορούν απλώς ένα νόμισμα και όχι μια ολοκληρωμένη στρατηγική διεξόδου, ανασυγκρότησηςκαι ανάταξης του τόπου, είτε ότι θα έσπρωχναν, τάχα, την χώρα στην “καταστροφή”.

Περιττό να πούμε ότι τότε Βαρουφάκης και Κωνσταντοπούλου ήταν απόντες από εκείνες τις μάχες που εν πολλοίς έκριναν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνω πάντως ότι οι θέσεις τότε Λαφαζάνη – Αριστερού Ρεύματος συγκέντρωσαν μόνο το 25% περίπου του Συνεδρίου, ενώ πολλοί που τότε δεν τις ψήφισαν και τις αποδοκίμαζαν βγαίνουν σήμερα με άκρα υποκρισία και λένε στον Λαφαζάνη ότι δεν έβλεπε τότε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και δεν έκανε τίποτα για να τον σταματήσει.

Κι’ όμως ο Παν. Λαφαζάνης και το Αριστερό Ρεύμα πάλεψαν μέχρι τέλους για να αποτρέψουν την τελική συνθηκολόγηση του Τσίπρα και την οριστική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάλεψαν ενάντια σε θεούς και δαίμονες χωρίς μάλιστα την απαραίτητη λαϊκή στήριξη.

Ολόκληρη η πολύ αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα ομιλία του Παν. Λαφαζάνη στο πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

 

 

Πηγή: iskra.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.